Isnin, 11 Oktober 2010

Surat Cinta Untuk My Future Wife(s)

Assalamualaikum

This article is 100% written by me. Tak ada edit-edit atau inspired dari blog lain.

Kehadapan my future wife(s)

I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife(s)

I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.


Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan?



213 ulasan:

  1. terima kasih (?)

    :) haha

    kenapa mesti ada (s) ye? awal2 lg dh simpan hajat. bahaya btul

    BalasPadam
  2. like dis post..isi surat dia logik dek akal..=))

    BalasPadam
  3. hahaha..interesting sgt..u make me laugh while reading this.. hope u'll find dat girl :)

    BalasPadam
  4. salam ziarah.. nice entry.. haha. bunyi cam gedik tapi suweet :)

    BalasPadam
  5. giler x boleh blah surat cinta awak..hahahaha..

    BalasPadam
  6. HAHA comel. Tapi yang ugutan nak tambah 2, 3 tu aku jadi tak bekenan.


    Eh. Takpe. Bagus jugak maen ugut ugut. Baru perempuan nak belajar jadi isteri. Keh keh.

    BalasPadam
  7. ur writing always amaze me..
    u make me laugh..
    u make me smile..
    i love it because it's from ur sincere heart..
    but who am i to know if ur sincere or not..

    i hope i can get to know u better..

    well TTFN..
    hope to read more of ur breath taking writting..
    bye.. salam

    BalasPadam
  8. hahahahahahah....
    bgus2... tulis surat awal2~

    BalasPadam
  9. Terselah kesengajaan mengada-ngada kau. Haha~

    Ada ke perempuan nak offer diri dekat kau ni bila kau asyik sebut yang ke2,3,4 ni?

    BalasPadam
  10. x penh kot komen kt cni sblom ni...
    1stly: i nak cilok yg pasl ferrero rocher...

    2ndly: i knal sorng calon mcm u tlis (silent reader blog u kot) ... very close 2 me tp sah2 bkn i laa...

    3rdly: ape ade pd romantik.. jnji iklas sudaaa...

    ~~~peace~~~ 1st time aku kmen cenggini...

    BalasPadam
  11. terbaekk! sekarang readers tau what men think..paling best perenggan last tuh :)

    BalasPadam
  12. wife (s)??
    lol
    ada niat nak pasang lebih tu

    BalasPadam
  13. main surat-surat la plak..
    :P

    btw, cmne nk tau 'dia' tu jodoh kita??

    BalasPadam
  14. Haha.Ok, paling laser.. Tapi at the same time sweet juge.. Haha..

    BalasPadam
  15. @Lara & Joe - Eh, mana ada. I setia tau. HAHA

    @Qielah - Thanks. Salam.

    @Amoi - Cilok lah. Asalkan link kan kat sini. Sebab pernah tau orang cilok, pastu orang lain claim yang aku amik entri dieorg. :)

    Thanks for comment all.

    BalasPadam
  16. Boys, their mouth is bullshit
    *couldn't agree more!

    BalasPadam
  17. mulut u pon bullshit, ayat nak manis je skank...

    semoga berjaya kahwin 2,3 dan 4...

    BalasPadam
  18. suka paragraph last..
    haha..cool giler

    BalasPadam
  19. ehhhhhhhh.. bukan dah jumpa kaaa??? ngada!

    BalasPadam
  20. Gua baca dgn nada yang manja dan romantik..tp seriusly gua suka post lu nih. it looks funny but it give lots of input abt women! so as a woman, i realise yg i should tke care myself for my future husband!! yeah...!! hehehe..rasa bersemangat plak...

    BalasPadam
  21. @Lili Sakina - You dari dulu dah tak puas hati dengan I. Jangan sampai I tackle you.

    @Jard - Weh mana ada. Masih mencari. Actually, tergah berusaha kat awek sorang ni. Susah betul nak tackle dia. Haha.

    @Aliesya - Good for you :)

    BalasPadam
  22. he....23x bagus siap dh buh s di situe ek

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    BalasPadam
  23. sumpah sweet!!! sumpah suka!!! sumpah rasa insaf...... =)

    BalasPadam
  24. this is truly a nice post.. walaupun unsur sarcasm banyak tapi still byk pengajaran dlm dia. :)

    Setuju bebeno lah dgn part uploading daring2 pics yang byk dekat FB tu..

    BalasPadam
  25. haha.nice letter~ len kali leh wt surt untk bkal fmly mertua lak. :)

    BalasPadam
  26. Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.

    You are not a boy?

    haha.. ok sori2.. tapi nice lah surat ni.. ;DD

    BalasPadam
  27. hehe...jangan tulis je tp tak buat...nanti dituntut tau..
    insyaAllah,kalau the other khairul pun baik orang nye,Allah akan temukan dengan wanita yang baik.=)

    BalasPadam
  28. @Kim - I lelaki sejati.

    @Mis - Insyaallah. Amin.

    BalasPadam
  29. haa kalau u datuk K, mungkin hasrat itu akan dipertimbangkan

    BalasPadam
  30. bile aku da kawin nanti aku nak kerje gak!
    tak mencabar la takat layan laki, masak, lipat baju,gosok bagai..

    nak gak aku blanjer laki aku same anak kami~
    Kah2~

    [tak bez la laki fikir nak wife de dok umah layan de jek kan..]

    BalasPadam
  31. @Jojo - Ooo. Betul juga kan. So, isteri pertama, kerja. Isteri kedua duduk rumah. Settle.

    BalasPadam
  32. Haha.... Kawin 2 utk kurangkn beban isteri. Totally agree. Haha.

    Good luck on finding ur future wife!

    BalasPadam
  33. bertuah sape dapat surat ko. tapi part ko ugut tu agak scary. haha. btw, moge future wife(s) ko akan jumpe ko akhirnye. sabar oke. die sesat jalan je tu. haha. :)

    BalasPadam
  34. gahhh. jiwang gilak! haha. tunggu aaa. on the way tuh. bese ah. naik beca. slow sket. keh keh keh.

    BalasPadam
  35. harap2 ur future wife akan baca la sume ni kan. hehe

    BalasPadam
  36. whoa!

    loikeee.baca dengan penuh perasaan =)

    BalasPadam
  37. haha lawak..siap ada ugut tu yg tak tahan tu..

    aku cdg nnti bla ko nak kawin..sblm ko kwin tu ko print out bnda ni..bg future wife ko baca...haha aku tringin nak tahu respon dia..
    siapakah insan 'bertuah' tu???
    bertuah ke??? hahaha

    BalasPadam
  38. eh u kenal ke girl yg pakai tudung nerah tu? kalau tak silap tu kawan i. azar nadhirah, am i right?

    BalasPadam
  39. @Aien - Tak kenal. Tapi gambar tu cute. Kawan aku yang kasi link dia. Kawan dia kot. Credit to owner.

    BalasPadam
  40. mcm x suka je penambahan "s" di belakang perkataan "wife" tu..awal2 nampak sngt dah ada niat tersembunyi.

    klw nak isteri yg perfecto diri sendiri pun kene la perfecto.. ok!


    Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.(like)
    but really nice entry.congrats.

    BalasPadam
  41. ko x desperate sgt kan..huhuhu..

    BalasPadam
  42. kesian perempuan.
    tak boleh kahwin empat ;)

    BalasPadam
  43. awal2 dah niat nk isteri ramai. aishh. teruk btol. hahaha.

    gila gedik ko ni. :)

    BalasPadam
  44. sgt besh n interesting....:) sukew bacew

    BalasPadam
  45. lol~

    bangang tp smart. hahaha

    BalasPadam
  46. majoriti yg komen sume wanita..haahha
    menarik tertarik post ni!!moga jumpa apa yg ditunggu..alasan yg muhasabah utk tambah cawangan..haha

    BalasPadam
  47. nanti dah kawin baru kau tau khairul oit hehe.

    BalasPadam
  48. a'a..sokong kate missyradziah..yg komen entri ko ni mostly girl..termasuk aku la..heheh..

    part tmbh cwgn tu mmg xleh thn tol..ade niat rupenye..ish2..

    part yg gmbr kt FB tu aku setuju sgt2 ape yg ko cakap tu..

    anyway..jangan berharap pada yg terlalu sempurna sebab manusia takde yg sempurna..terima seadanya insan yg bakal menjadi pasangan kita..yg pasti Allah akan kirimkan insan yg sepadan dengan diri kita..^_^

    semoga ko jumpe la "the other side of khairul" pulak eh..amin..

    BalasPadam
  49. Kelakar! sakit perut gelak.. jagaj giler.. tapi okey wat boleh agduh2 sekali sekali.. cik abnag saya pon suka macam gitu.. tak nak yang lemah lembut sangat..senang kena buli ek? ahahaha

    BalasPadam
  50. sungguh romantik... agak2 bape yg akan sangkut ngan surat nie ??

    Entri terbaru ->10 tips menulis entri menarik

    BalasPadam
  51. surat kau memang sweet lah..terpikat aku baca..jom kawen,aku nak jadi wife yg terakhir.. hahah..

    BalasPadam
  52. "bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'."

    SWEET simple romantic..
    sy pon suke mcm nih..
    but jgn lah asek ugut nk kawen lein jer..hishyyy x patot ("~___~)

    BalasPadam
  53. haha. cute! good luck looking for future wife. (:

    BalasPadam
  54. abg nak kawen byk pon kawen lah bang......


    saya ok jer.haha

    BalasPadam
  55. sharing is caring tp kalau share suami,awal2 aku surender.hahah.goodluck kpd bakal2 wife(s) mr k mengharungi hidup sukasuka bermadu bersama beliau. =)

    BalasPadam
  56. menarik la kiddo ! i like ur post ! nk share ;)

    BalasPadam
  57. @Suzai - Tak ugut pun. Tak ugut pun. I cakap jewww.

    @Milli - Tak nak payung emas ke? Haha

    @Ejard - Hey, long time no see. Share je la. Just click share button.

    BalasPadam
  58. Ops, sedang berusaha ke ni Mr.K..
    Pepun submit assignment report dan jawab exam dulu na baru leh sambung usaha.
    keh keh~!

    BalasPadam
  59. giler gedik..camne leh ter blogwalking kat sini...hahaha

    BalasPadam
  60. bagus. x ske yg seksi2. maknenye, dr k ni x boya sgt.
    selamat mencari ferreroche terbaik!

    BalasPadam
  61. hahahha...romantik tahap gaban! kelakar la pulak bile bace surat nih..

    BalasPadam
  62. serius suka baca. siap bace ulang lagi. i nak cari laki camni lah!

    BalasPadam
  63. i am so going to share this with my girls!
    ini khairul yg bjak.
    hebat!

    BalasPadam
  64. em...........
    hope u can meet ur future wife.

    BalasPadam
  65. leh tak nak mintak izin nak masukkan surat ni kat blog i...

    BalasPadam
  66. gile best surat ni..

    BalasPadam
  67. perghh..
    terbaik la surat ni..
    hehe..

    m0ga dapat bertemu dgn ur future wife ya :)

    BalasPadam
  68. haha..encik khairul, sebenarnya saya ada tulis reply untuk this post. but yours better lah... in case you want to take a look, check out my blog. sakirosli.blogspot.com. i come in peace, with no other intention =)

    BalasPadam
  69. hoaaa , best entry ni . (: AWESOME ~

    BalasPadam
  70. ada orang reply surat anda

    http://blogdib.blogspot.com/2010/10/surat-balasan-buat-my-future-husband.html

    BalasPadam
  71. :) menarik..tertarik ..hehe..

    BalasPadam
  72. haha..bes! kretip..:) very the ok..haha

    BalasPadam
  73. nice letter..
    i give u an equation eh...

    kawen 2,3,4 = (-)beban isteri (+) beban sendiri

    (^_^)v ...peace..

    BalasPadam
  74. subhanallah..bestnya..untng sape yg dpt jd isteri awk..sy stuju 100% ape yg awk ckp..stju sgt!!
    nice 2 meet u..even sy xknl awk,sy suke cara awk..
    TERBAIK!!!

    BalasPadam
  75. alhamdulillah...bagusla masih ade laki cam awak ni..kebanyakan laki yg sy tgk,suka je bile gf @ wife dia tayang tubuh(buka aurat)..beruntunglah girl yg jadik ur wife..nk cari seorg suami yg betul2 berpegang pda ajaran islam susah gak...:)

    BalasPadam
  76. tentang aurat, tentang couple semua betul..mengharapkan isteri mengikut syariat.. tapi sebagai lelaki kenapa tidak mengikut syariat.. cuba untuk membahgiakan diri dengan satu isteri.. kamu tak berani janjikan yang indah2.. tapi kamu berani mengugut dengan madu yang pahit.. sedangkan beristeri lebih adalah sama berjanji dgn Allah untuk adil seadil-adilnya, sedang Allah sudah jelas mengatakan tiada yang akn mampu..
    dan satu lagi..
    tinggi sungguh requirement kamu, nak yg macm ini, yg mcm itu, tapi kamu tak janji pun nilai2 yang aku kamu develop sbg suami soleh, ayah mithali kepada bakal isteri kamu..

    jadi surat kamu.. kurang romantiknya..

    sekadar komen.. harap tuannya ikhlas menghadam maksud saya, seperti mana saya menghadam dalam2 maksud kamu.. =)

    BalasPadam
  77. Boys, their mouth is bullshit
    190% agree love this entry

    BalasPadam
  78. surat yg pnh mksud..nice harap2 cpt2 la jmpe gdis yg mcm 2 ya..walaupn mgkin dh x ramai tpi msih ad..yakin dgn janjiNya..lelaki yg baik adlah utk wanita yg baik..

    BalasPadam
  79. emm kamu....mintak izin ye...mau copy mende ni kat fb...bley kan?
    mintak sowi la coz dh post kat fb br mintak izin...huhu

    BalasPadam
  80. salam..
    nice blog n word..
    betapa indah andai ade lelaki yg mngharapkan wanita sebegitu, dan lg indah jika wanita itu xdi 2,3 or 4 kn.. mohon share surat untuk future wife ni di blog saya yer..
    doakan moga saudara jumpe calonyer~~

    BalasPadam
  81. surat yg menarik..semoga en.jumpe gadis yang di cari ya..erm ap2 pn ingt janji allah lelaki yg baik hanya untuk wanita yang baik dan begitu lah sebaliknya

    BalasPadam
  82. surat yg menarik..semoga en.jumpe gadis yang di cari ya..erm ap2 pn ingt janji allah lelaki yg baik hanya untuk wanita yang baik dan begitu lah sebaliknya

    BalasPadam
  83. brother khairul:satu tips utk anda~if takut salah pilih sndrkn harapn pd Allah.. if rase cam sorg tu awak suke, wat istikharah o solat hajat minx ptunjuk dr Allah n you know wat? prmpuan baik utk lelaki yg baik, so if nak pompuan yg baik u have to b lelaki baik 1st=) wallahu'alam..

    BalasPadam
  84. (s) tu untuk siapa????
    nywway..nice entry..i like it..
    terharu kot bace...sempoi dan menarik

    BalasPadam
  85. bestnye dpt sami yg cenggini :)

    BalasPadam
  86. hehe. bgoznye husband cmnih. ;)

    BalasPadam
  87. salam..

    aku copy paste masuk blog aku entri ko ni..tp aku dh credit to ko pnye blog..entri ko bgs r..

    p/s:pasni mkn byk yg dtg jenguk blog ko..

    be ur followers..(^_^)

    BalasPadam
  88. SUKA post nie...nak share kat my blog,harap u xmarah...

    BalasPadam
  89. yup i setuju dgn komen dr S tu..

    as org dh kawen, kemanisan dlm berkahwin bukan hak mutlak si suami saje yer..isteri pon berhak merasa bahagia dgn ape yg sepatutnya (semampunya) sorang suami bagi..

    the more u give to ur wife, the more she will return to u..percaya lah..

    BalasPadam
  90. assalamualaikum...MR.K....Ct disini...hope u dpt ur gadis idaman secepat mungkin....she's lucky 2 hav a sweet hubby like u...all de best!!P/S nak ingtkn 1 thing je...kalo bleh jdkan wife 2 sorang je n cari sorang tu smpai btol2 dpt...jgan smpai 2,3 coz
    mane2 pmpuan pun xnk laki die bini byk2
    huhu... ;-)

    BalasPadam
  91. the best ever, kudos to you mister. (:

    BalasPadam
  92. I know u're not my 'awek'.. but i miss u!

    dude! your post is damn cool!
    mind blowing words.. i read it twice to get the actual meaning that u meant..LOL

    nice one! keep on post some interesting thing like this.. ;)

    BalasPadam
  93. BETUL2..aku stju sgt apa yg u kata..

    BalasPadam
  94. nicely done, dengan maksud tersirat. aku suke.

    BalasPadam
  95. nicely done, ada maksud tersirat...
    aku suke.

    BalasPadam
  96. cik giRang dtg lg...mohon copy n share kat my blog eh..masheh~

    i have heard a story b4. ada sorg laki ni terlalu sayangkan isteri dia.walaupon ada sumthing yg dia kurang berkenan, tapi dia redha dan sayang sgt kat isteri dia sbb bg dia his wife is perfect.

    then wife dia sakit teruk n lumpuh (sbb eksiden kot). kwn dia pon cucuk2 jarum suh kawen laen..guess what he said...

    "dia seorang seumpama 4 org isteri..dia la isteri no 1, no 2, no 3 dan no 4"

    moga mr K bertemu seorg gadis yg blh jd isteri no1,2,3 dan 4.

    (^_~)v

    BalasPadam
  97. Salam,
    You have tremensdously project your thoughts in a good manner.. It seemed that you can manage to be a good outspoken person when it comes to feelings... Its hard to find someone to be in the same shoes as you do... Insyallah; one day the truth of All Mighty will bring us good faith in future...

    ;)

    BalasPadam
  98. byknyer ayat menggugut nk tmbah 1..ehehe, xpe2.biar ur future wife persiapkan diri jadi perfect!
    peringatan kpd wanita. like this!!

    ~_^

    BalasPadam
  99. haha..lawak2..mr.K..tang ank 20,30 tu mmg x blh bla..hahahaha..but nice..=)

    BalasPadam
  100. nice post.. but act, after women getting married, mnjg seorg suami buknlah dianggap satu beban.. itu pun ade je lelaki yg gatal nk jugak kawen 2 3 dan seterusnya.. ehmm... xpatut.. xpatut..

    BalasPadam
  101. salam...
    hrm sje je nk tumpang lalu...=)
    tibe2 je tertanya2 lak sy..

    " bagus sgt ke awk smpi ur 'future wife(s)' kena cari awk ???

    time kasih....(Sorry)

    BalasPadam
  102. salam...nice letter..i like it...hehe

    BalasPadam
  103. sangat menarik entri ni but i tak pecaya pada ayat ni.. "air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. "..y? becoz my mum olwys cook for my dad..olways wangikan diri for him..olway obey to him and olways be the best 4 him but my dad still cari other one and kawen ngan pompuan tu n skrg my dad pulak nyesal sebab tinggal my mum..conclusionnye..lelaki dan sifat miang memang xleh nak dipisahkan walaupun hari2 wife masak sedap2 n be a perfect 0ne for him.

    BalasPadam
  104. such nice entry...
    awak imam, dia makmum...
    but, not only in solat aje ok...
    in ur life also must be the imam...
    you baik, insyaAllah, dia juga akan baik...
    Allah [dlm surah an-Nur; ayat 26] dah janji pada manusia..
    yang baik untuk yang baik...

    tapi, ingat jugak yang ini;
    Rasulullah s.a.w pernah bersabda [yg bermaksud], "Seorang wanita itu dinikahi kerana empat; kerana harta, kerana keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Maka hendaklah diutamakan yang beragama, nescaya kamu berbahagia."

    terima kasih..
    :)

    BalasPadam
  105. mmg funny but true!! hehe....
    sume mmg pikir cmnie ke? huhu..

    BalasPadam
  106. Salam. first time dtg blog ni. tertarik sungguh laa ngan entry2 kt sini. boleh share tak? nanti kite promote lah link blog awak.

    nk tnya, ni tulis brdasarkn cerita sndri ke? :)

    BalasPadam
  107. Assalamualaikum...

    Artikel ni rasanya best...cuma terbantut sedikit niat membaca, sebab penggunaan bahasa rojak yang dipakai...

    Mungkin artikel akan lebih menarik lagi kalau ditulis menggunakan bahasa yang lebih tersusun.

    Maaf, sekadar pendapat

    BalasPadam
  108. Wahh . artikel ni dah tersebar kat facebook :) surat yang sgt comel :D

    BalasPadam
  109. wow..nice letter..i like..whish u'll got the good wife that can make u happy...good luck..^_^...

    BalasPadam
  110. 2 ibu jari terangkat..(n_n)

    BalasPadam
  111. semoga Allah memakbulkan doa anda. insyaAllah.. lelaki yang baik utk pmpuan yang baik. :)

    neway,sy suka entri ni.. :)

    BalasPadam
  112. hahaha. So cute. Suke.suke.

    BalasPadam
  113. menangis baca :') i truly believe deep down every guy pun mcm ni.. cuma mungkin tak semua la kot boleh articulate their thoughts such a way that makes any girl melt reading it :) cam u. so hats off to u for representing the boys and giving hope to us girls. i like you :)

    BalasPadam
  114. brader! i cilokk surat you! can i??

    BalasPadam
  115. cre dh ok 2, kne usaha lbih sikt..
    xpe pelan2 kayuh...

    BalasPadam
  116. nice!!
    the imam n makmum part is d nicest...
    good luck in finding one!!

    BalasPadam
  117. ayt sebijik ngn kawan lelaki(bhse inggeris boypren ei?). reti msk smple2 je sudaaa.. guyss. uolls gne satu buku laaa :)

    BalasPadam
  118. salam, betol la kata ko.. ade yg copy penulisan ko pastu ngaku sendri punye... check thie out...
    http://www.facebook.com/note.php?note_id=442583880834&id=100000546938877

    BalasPadam
  119. wah... sesangat ler bgus nyer....
    2 3 4....

    BalasPadam
  120. kalau la ur future wife terbacekan entry ni gile sweet sgt2. sweet sgt la! jeles tul bace. mmg lelaki yang bagus ;)

    BalasPadam
  121. so sweetttt....

    BalasPadam
  122. haha
    klaka la Mr K ..

    btw, to all blogger singgah2 &&& follow la blog sayer .. =))

    http://tiqahakitapunyer.blogspot.com/

    thanks .. ;)

    BalasPadam
  123. sweet :)

    hanya mampu tersenyum di akhir surat ini.

    i like like like~~~~~

    cikannisadollah.blogspot.com

    BalasPadam
  124. suka entri nihh . menarik ..

    BalasPadam
  125. hahaha ak bace smbil tergelak2... ayat last tu besh !!!

    BalasPadam
  126. nice ahh. love this letter. ;]

    BalasPadam
  127. kalau sy nk buat surat untuk future husband, sy nk dia orang yang tahu bidang agama. tak kaya, tak ada harta pun tak apa. asalkan boleh ajar sy dalam hal ilmu agama.
    tp best lah bace blog awk. hehe~~

    BalasPadam
  128. awsomeness . sumpahh . ur the best mr .K . :D

    BalasPadam
  129. soalam cepu-perak :

    kalo girl comey tp free hair and bukan muslim plak tu ko nak x jadikan dia bini?

    BalasPadam
  130. eh gambar perempuan first tuuu . senior saya ;)

    BalasPadam
  131. what i want to say..is oredi being said..

    what i want to write..is oredi being written..

    so my comment is just..
    HMM..NICE..:)

    BalasPadam
  132. Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.?

    ak rse ko sorg jer cam2,hahaha

    BalasPadam
  133. Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.?

    mcm ckp dri sndiri jer,hahaha

    eh,tp bpk kau laki an,so,hahaha

    BalasPadam
  134. kalau la sume leleki mcm awk.
    smga jodoh yg tebaik buat awk. amin...

    BalasPadam
  135. love it laa>....!!!!!!!

    BalasPadam
  136. Assalamualaikum w.b.t..pergh~mmg power la ayat...Insya'Allah dimakbulkan...amin..tp sedara nk yg smpai empat okay je tp make sure ckup syarat ye..^^
    nice one!love it damn much..

    BalasPadam
  137. Assalamualaikum..
    suka baca...best,best,best...rasa mcm nk tulis cmni tp xbest plak sbb tiru idea org..

    BalasPadam
  138. nice one, bro...tp i nak cakap, gambar senior i tu...yg pakai 2dung bwk payung tuuu....hahahaha jengjengjeng!

    BalasPadam
  139. perepuan baik utk lelaki baik, so jdk la baik dulu kalu nak perempuan yg perfect can gitu :)

    BalasPadam
  140. hahaha....

    cool!!!haahaha

    best2!!!!

    BalasPadam
  141. Ada logik gak isi entri neh ... haha good writing :)

    BalasPadam
  142. salam...
    ok..mayb i'm kinda late for this entry..who cares
    mcm menarik la jugak entry ni..=__='
    ok jom aminkan so that u'll meet ur wife-to-be soon...
    insyaALLAH..kalo dah jodoh x ke mane..
    *ok..x taula peribahasa ni masuk ke x..huhu
    aaminn~~

    BalasPadam
  143. mr k ..wowwwwww! tertolan sampai ke sanubari sungguh baca surat ni, baguih toi na mr.k ,awal-awal g da peringat .. thumb-thumb like sejuta billion kali r entri ni :)

    BalasPadam
  144. THANX.. I LOVE IT ! -APPLEMINTS.RAPHAEL

    BalasPadam
  145. okay semua yang i nak komen dorang dah cakap . haha . komen i just :)

    BalasPadam
  146. bestnye kalau my future husband like u ..:)
    soryy kalau tdak djmput kat sini... ntah jmpe dri mne tah link nih.. izinkan diri tok tgalkn komen disni.. tq . gud luck 4 ur best ..

    BalasPadam
  147. smoga Mr. K jumpa isteri yg solehah dan terbaik utk diri Mr. K .

    insyaAllah , klu Mr. K ikhlas , mesti Allah tunjukkan jln kpd fuure wife Mr. K tu ;)

    keep on blogging !

    BalasPadam
  148. i like ur article........i senyum sorang2 bler bace artikel u...........so sweet......

    BalasPadam
  149. hahaha .. lawak la .. tp sweet .. :p

    BalasPadam
  150. assalamualaikum brother..haha..sgt best..so witty n fun to read but yet so meaningful..sy x letak gmbar daring2 dlm fb..haha..salam

    BalasPadam
  151. You make me laugh! Sangat best entry ni, serius okay! Hope you'll find HER in her own way. Goodluck! (:

    BalasPadam
  152. plg best la surat cinta nie!! all the best to you harap2 trmakbul la doa u!

    BalasPadam
  153. terasa macam nak offer diri sendiri pun ada.tapi bila ada ayat ugut nk tambah uh cam berfikir banyak kali gak laaa. HAHA
    good la you bro. u know what u want.hope my future husband pun cam you or erkk better than you. amin! :)

    semoga apa yg u doa akan menjadi kenyataan. amin *ikhlas*

    BalasPadam
  154. nice. keep it up mr.K
    btw~ i love the way u wrtting.
    n i nak share post ni kat my blog yaa.
    naniezu.blogspot.com.
    TQ :)

    BalasPadam
  155. sengal but still menarik..tu yg best tu ^^

    BalasPadam
  156. nice :P
    hrp jmpa prmpn yg awk suke tggu tu :)

    BalasPadam
  157. bapak ksian future wife(s) u... nseb baek i xtermasuk.amiiiiiiiiinn ;p

    BalasPadam
  158. amb0i , bukan main lagi die nih , btw , gudluck cari j0d0h ! kehkehkeh

    BalasPadam
  159. :: nice..tp u kene setia pada dy..jgn letak (s) sbb bile kite dah niat takut t tercapai lak angan2 tue..huhu ::

    BalasPadam
  160. sgt sgt interesting..tp kata kata to kan satu doa..nanti law asyik ulang (s) je banyak banyak...takowt tttermakbul lak..hehe..
    btw, do follow my blogg..hehe
    http://biarkansayaterustertawa.blogspot.com.

    BalasPadam
  161. mr k..youre so sweet....jeles i dgn "dia"..hahaha..

    bila "dia" nak dtg kat u,mr K? :)

    BalasPadam
  162. 184 komen ni..baca ke...
    n g satu, hot malaya la konon..hha

    BalasPadam
  163. sweet gileerrr...

    BalasPadam
  164. hahahaha...funny + full msg...good..

    BalasPadam
  165. hahahaha....banyak cara kalau nak berdakwah dan menegur....macam entry ni....=D

    BalasPadam
  166. I read this article because a friend promoted it on facebook, touting it as sweet. all i can say is, WHAT THE HELL? not sweet at all..

    if im your wife, i would not find it funny that my husband keeps joking about marrying another girl.

    i could not imagine being subjected to stay at the house and cook for you, massage you when you got home.. where are my massages?!

    did you know, a wife's responsibility is just taking care of the children? cooking, cleaning, those are all the husband's responsibilities.

    the fact that so many girls find this article 'sweet' is just saddening. you can see how society has desensitize women to all these sexist jokes.

    even if you're just joking with this article, the fact that these words could come out of the depth of your mind means there's some truth to it.

    all i can say is, God, i hope im not your wife, and that my husband is nothing like you.

    BalasPadam
  167. Mr.K would make a really romantic husband..hahaha..Super LIKE this entry..=)

    BalasPadam
  168. surat yg menarik dr sorang future husbnd toward him future wife.. bruntung si isteri u ble dia bce entry nih when she become truly ur wife..

    BalasPadam
  169. perempuan pon seram nk dekat.. sbb ade (s).. haha

    BalasPadam
  170. Salam.

    Ya Allah,

    Since my friend posted this article on his Facebook last year, I've been trying to search the writer for this letter since then. After a while, I've forgotten it since I thought it could never be possible but I always pray maybe I can find someone similar with this writer.

    And today, while I was reading your post - "Kalau Dah Di Takdirkan Gagal. Kenapa Still Nak Berusaha? Ini Sebabnya" and browsed your blog for the first time, I saw this letter again in your blog and you mentioned it's written by yourself, I was stunt and speechless.

    Do you mind if we meet someday?
    I like the subject of the letter.
    Surat cinta untuk my future Wife(S-Sofia).
    Yeah, I don't mind if my husband want to get marry more than 1 in condition, I'm the first one. =)

    BalasPadam
  171. got d idea to wrote to my future husband. haha

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.