Isnin, 11 Oktober 2010

Surat Cinta Untuk My Future Wife(s)

Assalamualaikum

This article is 100% written by me. Tak ada edit-edit atau inspired dari blog lain.

Kehadapan my future wife(s)

I menulis article ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.

So, wahai my future wife(s)

I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.


Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan?



208 Comments:

«Lebih lama   ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 208   Terbaru›   Baru»
| Larasephia | berkata...

terima kasih (?)

:) haha

kenapa mesti ada (s) ye? awal2 lg dh simpan hajat. bahaya btul

wHoSeNa berkata...

like dis post..isi surat dia logik dek akal..=))

taqie berkata...

hahaha..interesting sgt..u make me laugh while reading this.. hope u'll find dat girl :)

Rynn berkata...

salam ziarah.. nice entry.. haha. bunyi cam gedik tapi suweet :)

adrinaqamarina berkata...

kalaulah....

Nour Eyza berkata...

giler x boleh blah surat cinta awak..hahahaha..

molmolla berkata...

walawehhhhhh! I LIKE~~ :DD

hannamaruku berkata...

HAHA comel. Tapi yang ugutan nak tambah 2, 3 tu aku jadi tak bekenan.


Eh. Takpe. Bagus jugak maen ugut ugut. Baru perempuan nak belajar jadi isteri. Keh keh.

QiE_LaH berkata...

ur writing always amaze me..
u make me laugh..
u make me smile..
i love it because it's from ur sincere heart..
but who am i to know if ur sincere or not..

i hope i can get to know u better..

well TTFN..
hope to read more of ur breath taking writting..
bye.. salam

SitiMashitahSaidin berkata...

hahahahahahah....
bgus2... tulis surat awal2~

Adziim berkata...

Terselah kesengajaan mengada-ngada kau. Haha~

Ada ke perempuan nak offer diri dekat kau ni bila kau asyik sebut yang ke2,3,4 ni?

@moi Liy@ berkata...

x penh kot komen kt cni sblom ni...
1stly: i nak cilok yg pasl ferrero rocher...

2ndly: i knal sorng calon mcm u tlis (silent reader blog u kot) ... very close 2 me tp sah2 bkn i laa...

3rdly: ape ade pd romantik.. jnji iklas sudaaa...

~~~peace~~~ 1st time aku kmen cenggini...

Hamizah Syamimi Supian berkata...

terbaekk! sekarang readers tau what men think..paling best perenggan last tuh :)

joegrimjow berkata...

wife (s)??
lol
ada niat nak pasang lebih tu

ms shiya berkata...

main surat-surat la plak..
:P

btw, cmne nk tau 'dia' tu jodoh kita??

Mya Amira berkata...

Haha.Ok, paling laser.. Tapi at the same time sweet juge.. Haha..

Mr K berkata...

@Lara & Joe - Eh, mana ada. I setia tau. HAHA

@Qielah - Thanks. Salam.

@Amoi - Cilok lah. Asalkan link kan kat sini. Sebab pernah tau orang cilok, pastu orang lain claim yang aku amik entri dieorg. :)

Thanks for comment all.

intannuratiqahmohamadyunus berkata...

Boys, their mouth is bullshit
*couldn't agree more!

Lili Sakina berkata...

mulut u pon bullshit, ayat nak manis je skank...

semoga berjaya kahwin 2,3 dan 4...

Cik Yani berkata...

suka paragraph last..
haha..cool giler

Jard The Great berkata...

ehhhhhhhh.. bukan dah jumpa kaaa??? ngada!

Aliesya♥Amani berkata...

Gua baca dgn nada yang manja dan romantik..tp seriusly gua suka post lu nih. it looks funny but it give lots of input abt women! so as a woman, i realise yg i should tke care myself for my future husband!! yeah...!! hehehe..rasa bersemangat plak...

Mr K berkata...

@Lili Sakina - You dari dulu dah tak puas hati dengan I. Jangan sampai I tackle you.

@Jard - Weh mana ada. Masih mencari. Actually, tergah berusaha kat awek sorang ni. Susah betul nak tackle dia. Haha.

@Aliesya - Good for you :)

Bro Framestone berkata...

he....23x bagus siap dh buh s di situe ek

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

.s.o.f.i.a. berkata...

sumpah sweet!!! sumpah suka!!! sumpah rasa insaf...... =)

WZulhilmi berkata...

this is truly a nice post.. walaupun unsur sarcasm banyak tapi still byk pengajaran dlm dia. :)

Setuju bebeno lah dgn part uploading daring2 pics yang byk dekat FB tu..

~sunflower~ berkata...

haha.nice letter~ len kali leh wt surt untk bkal fmly mertua lak. :)

Kimmy Ai berkata...

Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.

You are not a boy?

haha.. ok sori2.. tapi nice lah surat ni.. ;DD

miszlullaby berkata...

hehe...jangan tulis je tp tak buat...nanti dituntut tau..
insyaAllah,kalau the other khairul pun baik orang nye,Allah akan temukan dengan wanita yang baik.=)

Mr K berkata...

@Kim - I lelaki sejati.

@Mis - Insyaallah. Amin.

Lili Sakina berkata...

haa kalau u datuk K, mungkin hasrat itu akan dipertimbangkan

j0j0_bdiN@ berkata...

bile aku da kawin nanti aku nak kerje gak!
tak mencabar la takat layan laki, masak, lipat baju,gosok bagai..

nak gak aku blanjer laki aku same anak kami~
Kah2~

[tak bez la laki fikir nak wife de dok umah layan de jek kan..]

Mr K berkata...

@Jojo - Ooo. Betul juga kan. So, isteri pertama, kerja. Isteri kedua duduk rumah. Settle.

DedOllY berkata...

Haha.... Kawin 2 utk kurangkn beban isteri. Totally agree. Haha.

Good luck on finding ur future wife!

masshie mastura berkata...

ye incik hubby;P
wahaha.

Farah Justme berkata...

bertuah sape dapat surat ko. tapi part ko ugut tu agak scary. haha. btw, moge future wife(s) ko akan jumpe ko akhirnye. sabar oke. die sesat jalan je tu. haha. :)

otak ketat berkata...

gahhh. jiwang gilak! haha. tunggu aaa. on the way tuh. bese ah. naik beca. slow sket. keh keh keh.

Rara Nasiha berkata...

harap2 ur future wife akan baca la sume ni kan. hehe

tfa_purpleclover berkata...

whoa!

loikeee.baca dengan penuh perasaan =)

a.s.m.a berkata...

haha lawak..siap ada ugut tu yg tak tahan tu..

aku cdg nnti bla ko nak kawin..sblm ko kwin tu ko print out bnda ni..bg future wife ko baca...haha aku tringin nak tahu respon dia..
siapakah insan 'bertuah' tu???
bertuah ke??? hahaha

aien nurul ain berkata...

eh u kenal ke girl yg pakai tudung nerah tu? kalau tak silap tu kawan i. azar nadhirah, am i right?

Mr K berkata...

@Aien - Tak kenal. Tapi gambar tu cute. Kawan aku yang kasi link dia. Kawan dia kot. Credit to owner.

langit biru berkata...

mcm x suka je penambahan "s" di belakang perkataan "wife" tu..awal2 nampak sngt dah ada niat tersembunyi.

klw nak isteri yg perfecto diri sendiri pun kene la perfecto.. ok!


Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.(like)
but really nice entry.congrats.

farah rahim berkata...

ko x desperate sgt kan..huhuhu..

Kap berkata...

kesian perempuan.
tak boleh kahwin empat ;)

dyah pinky! berkata...

awal2 dah niat nk isteri ramai. aishh. teruk btol. hahaha.

gila gedik ko ni. :)

fittiariri berkata...

sgt besh n interesting....:) sukew bacew

Mimi Saidi berkata...

entry terbaek ko...^_^

Lee Zha berkata...

lol~

bangang tp smart. hahaha

missyradziah berkata...

majoriti yg komen sume wanita..haahha
menarik tertarik post ni!!moga jumpa apa yg ditunggu..alasan yg muhasabah utk tambah cawangan..haha

Cik_Noor berkata...

sangat menarik.

Khairi berkata...

nanti dah kawin baru kau tau khairul oit hehe.

♥CIK SHA♥ berkata...

a'a..sokong kate missyradziah..yg komen entri ko ni mostly girl..termasuk aku la..heheh..

part tmbh cwgn tu mmg xleh thn tol..ade niat rupenye..ish2..

part yg gmbr kt FB tu aku setuju sgt2 ape yg ko cakap tu..

anyway..jangan berharap pada yg terlalu sempurna sebab manusia takde yg sempurna..terima seadanya insan yg bakal menjadi pasangan kita..yg pasti Allah akan kirimkan insan yg sepadan dengan diri kita..^_^

semoga ko jumpe la "the other side of khairul" pulak eh..amin..

Amni berkata...

Kelakar! sakit perut gelak.. jagaj giler.. tapi okey wat boleh agduh2 sekali sekali.. cik abnag saya pon suka macam gitu.. tak nak yang lemah lembut sangat..senang kena buli ek? ahahaha

paan berkata...

sungguh romantik... agak2 bape yg akan sangkut ngan surat nie ??

Entri terbaru ->10 tips menulis entri menarik

lunatic luna berkata...

surat kau memang sweet lah..terpikat aku baca..jom kawen,aku nak jadi wife yg terakhir.. hahah..

SizZLing SuZai berkata...

"bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'."

SWEET simple romantic..
sy pon suke mcm nih..
but jgn lah asek ugut nk kawen lein jer..hishyyy x patot ("~___~)

geeds berkata...

haha. cute! good luck looking for future wife. (:

bukan penggoda berkata...

sengal. tp, best gila! hakhak.

LUMUT berkata...

abg nak kawen byk pon kawen lah bang......


saya ok jer.haha

cinta berkata...

hee...

milimilo berkata...

sharing is caring tp kalau share suami,awal2 aku surender.hahah.goodluck kpd bakal2 wife(s) mr k mengharungi hidup sukasuka bermadu bersama beliau. =)

ejardkethot berkata...

menarik la kiddo ! i like ur post ! nk share ;)

Mr K berkata...

@Suzai - Tak ugut pun. Tak ugut pun. I cakap jewww.

@Milli - Tak nak payung emas ke? Haha

@Ejard - Hey, long time no see. Share je la. Just click share button.

noor afzan berkata...

Ops, sedang berusaha ke ni Mr.K..
Pepun submit assignment report dan jawab exam dulu na baru leh sambung usaha.
keh keh~!

aideeb berkata...

giler gedik..camne leh ter blogwalking kat sini...hahaha

afiq muhammad77 berkata...

statement yg bgus dan perfect

farR berkata...

bagus. x ske yg seksi2. maknenye, dr k ni x boya sgt.
selamat mencari ferreroche terbaik!

Meyraa - chan berkata...

hehe terbaik punye surat :)

odah the owesome berkata...

hahahha...romantik tahap gaban! kelakar la pulak bile bace surat nih..

izyan berkata...

serius suka baca. siap bace ulang lagi. i nak cari laki camni lah!

cik aidad sahaja berkata...

i am so going to share this with my girls!
ini khairul yg bjak.
hebat!

Mr K berkata...

@Aidad - Share lah :)

Honey berkata...

em...........
hope u can meet ur future wife.

icycool berkata...

leh tak nak mintak izin nak masukkan surat ni kat blog i...

adwinatasya berkata...

gile best surat ni..

cik QasehThya berkata...

perghh..
terbaik la surat ni..
hehe..

m0ga dapat bertemu dgn ur future wife ya :)

Sakinah Rosli berkata...

haha..encik khairul, sebenarnya saya ada tulis reply untuk this post. but yours better lah... in case you want to take a look, check out my blog. sakirosli.blogspot.com. i come in peace, with no other intention =)

shahirahsofie berkata...

hoaaa , best entry ni . (: AWESOME ~

Miss Dee berkata...

ada orang reply surat anda

http://blogdib.blogspot.com/2010/10/surat-balasan-buat-my-future-husband.html

cik jue berkata...

:) menarik..tertarik ..hehe..

aQuE lAh AqUe berkata...

seyes cun!!

SyAfaWaNi ♥‿♥ berkata...

haha..bes! kretip..:) very the ok..haha

SophRoSyNe @ cik giRang berkata...

nice letter..
i give u an equation eh...

kawen 2,3,4 = (-)beban isteri (+) beban sendiri

(^_^)v ...peace..

siti berkata...

subhanallah..bestnya..untng sape yg dpt jd isteri awk..sy stuju 100% ape yg awk ckp..stju sgt!!
nice 2 meet u..even sy xknl awk,sy suke cara awk..
TERBAIK!!!

Nurul Ain Zakaria berkata...

alhamdulillah...bagusla masih ade laki cam awak ni..kebanyakan laki yg sy tgk,suka je bile gf @ wife dia tayang tubuh(buka aurat)..beruntunglah girl yg jadik ur wife..nk cari seorg suami yg betul2 berpegang pda ajaran islam susah gak...:)

dr.s berkata...

tentang aurat, tentang couple semua betul..mengharapkan isteri mengikut syariat.. tapi sebagai lelaki kenapa tidak mengikut syariat.. cuba untuk membahgiakan diri dengan satu isteri.. kamu tak berani janjikan yang indah2.. tapi kamu berani mengugut dengan madu yang pahit.. sedangkan beristeri lebih adalah sama berjanji dgn Allah untuk adil seadil-adilnya, sedang Allah sudah jelas mengatakan tiada yang akn mampu..
dan satu lagi..
tinggi sungguh requirement kamu, nak yg macm ini, yg mcm itu, tapi kamu tak janji pun nilai2 yang aku kamu develop sbg suami soleh, ayah mithali kepada bakal isteri kamu..

jadi surat kamu.. kurang romantiknya..

sekadar komen.. harap tuannya ikhlas menghadam maksud saya, seperti mana saya menghadam dalam2 maksud kamu.. =)

Ellara berkata...

Boys, their mouth is bullshit
190% agree love this entry

violet lily berkata...

surat yg pnh mksud..nice harap2 cpt2 la jmpe gdis yg mcm 2 ya..walaupn mgkin dh x ramai tpi msih ad..yakin dgn janjiNya..lelaki yg baik adlah utk wanita yg baik..

bunga_lily_pink berkata...

emm kamu....mintak izin ye...mau copy mende ni kat fb...bley kan?
mintak sowi la coz dh post kat fb br mintak izin...huhu

ruggedmom berkata...

Sangat bagus!

piNky LuCiA berkata...

=)

Cahaya_Kebahag!aan berkata...

salam..
nice blog n word..
betapa indah andai ade lelaki yg mngharapkan wanita sebegitu, dan lg indah jika wanita itu xdi 2,3 or 4 kn.. mohon share surat untuk future wife ni di blog saya yer..
doakan moga saudara jumpe calonyer~~

violet lily berkata...

surat yg menarik..semoga en.jumpe gadis yang di cari ya..erm ap2 pn ingt janji allah lelaki yg baik hanya untuk wanita yang baik dan begitu lah sebaliknya

violet lily berkata...

surat yg menarik..semoga en.jumpe gadis yang di cari ya..erm ap2 pn ingt janji allah lelaki yg baik hanya untuk wanita yang baik dan begitu lah sebaliknya

afiqah tajuddin berkata...

brother khairul:satu tips utk anda~if takut salah pilih sndrkn harapn pd Allah.. if rase cam sorg tu awak suke, wat istikharah o solat hajat minx ptunjuk dr Allah n you know wat? prmpuan baik utk lelaki yg baik, so if nak pompuan yg baik u have to b lelaki baik 1st=) wallahu'alam..

AMIRA IS MIRA berkata...

(s) tu untuk siapa????
nywway..nice entry..i like it..
terharu kot bace...sempoi dan menarik

LadyBird berkata...

bestnye dpt sami yg cenggini :)

payeen berkata...

sumpa awk sgt sweet!

beLLa berkata...

hehe. bgoznye husband cmnih. ;)

rimieilya berkata...

salam..

aku copy paste masuk blog aku entri ko ni..tp aku dh credit to ko pnye blog..entri ko bgs r..

p/s:pasni mkn byk yg dtg jenguk blog ko..

be ur followers..(^_^)

izyanty collection berkata...

SUKA post nie...nak share kat my blog,harap u xmarah...

lydzar berkata...

yup i setuju dgn komen dr S tu..

as org dh kawen, kemanisan dlm berkahwin bukan hak mutlak si suami saje yer..isteri pon berhak merasa bahagia dgn ape yg sepatutnya (semampunya) sorang suami bagi..

the more u give to ur wife, the more she will return to u..percaya lah..

-NuR SyAfiQaH- berkata...

terbAik!

Ct HaSnAh_sHaCk berkata...

assalamualaikum...MR.K....Ct disini...hope u dpt ur gadis idaman secepat mungkin....she's lucky 2 hav a sweet hubby like u...all de best!!P/S nak ingtkn 1 thing je...kalo bleh jdkan wife 2 sorang je n cari sorang tu smpai btol2 dpt...jgan smpai 2,3 coz
mane2 pmpuan pun xnk laki die bini byk2
huhu... ;-)

ikadean berkata...

the best ever, kudos to you mister. (:

Mohamed Nazeem berkata...

I know u're not my 'awek'.. but i miss u!

dude! your post is damn cool!
mind blowing words.. i read it twice to get the actual meaning that u meant..LOL

nice one! keep on post some interesting thing like this.. ;)

Saberi berkata...

BETUL2..aku stju sgt apa yg u kata..

Saberi berkata...

Nyawa

japilla berkata...

damn COOL ;D haha

cikpuantaty berkata...

nicely done, dengan maksud tersirat. aku suke.

cikpuantaty berkata...

nicely done, ada maksud tersirat...
aku suke.

SophRoSyNe @ cik giRang berkata...

cik giRang dtg lg...mohon copy n share kat my blog eh..masheh~

i have heard a story b4. ada sorg laki ni terlalu sayangkan isteri dia.walaupon ada sumthing yg dia kurang berkenan, tapi dia redha dan sayang sgt kat isteri dia sbb bg dia his wife is perfect.

then wife dia sakit teruk n lumpuh (sbb eksiden kot). kwn dia pon cucuk2 jarum suh kawen laen..guess what he said...

"dia seorang seumpama 4 org isteri..dia la isteri no 1, no 2, no 3 dan no 4"

moga mr K bertemu seorg gadis yg blh jd isteri no1,2,3 dan 4.

(^_~)v

Queen Of Emotions berkata...

Salam,
You have tremensdously project your thoughts in a good manner.. It seemed that you can manage to be a good outspoken person when it comes to feelings... Its hard to find someone to be in the same shoes as you do... Insyallah; one day the truth of All Mighty will bring us good faith in future...

;)

♥-- emieysandra --♥ berkata...

byknyer ayat menggugut nk tmbah 1..ehehe, xpe2.biar ur future wife persiapkan diri jadi perfect!
peringatan kpd wanita. like this!!

~_^

zigen berkata...

haha..lawak2..mr.K..tang ank 20,30 tu mmg x blh bla..hahahaha..but nice..=)

red berkata...

nice post.. but act, after women getting married, mnjg seorg suami buknlah dianggap satu beban.. itu pun ade je lelaki yg gatal nk jugak kawen 2 3 dan seterusnya.. ehmm... xpatut.. xpatut..

cherry berkata...

salam...
hrm sje je nk tumpang lalu...=)
tibe2 je tertanya2 lak sy..

" bagus sgt ke awk smpi ur 'future wife(s)' kena cari awk ???

time kasih....(Sorry)

uGLyGuRLs berkata...

salam...nice letter..i like it...hehe

dunspeak♥ berkata...

sangat menarik entri ni but i tak pecaya pada ayat ni.. "air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. "..y? becoz my mum olwys cook for my dad..olways wangikan diri for him..olway obey to him and olways be the best 4 him but my dad still cari other one and kawen ngan pompuan tu n skrg my dad pulak nyesal sebab tinggal my mum..conclusionnye..lelaki dan sifat miang memang xleh nak dipisahkan walaupun hari2 wife masak sedap2 n be a perfect 0ne for him.

$yAhEeD eKr@m berkata...

such nice entry...
awak imam, dia makmum...
but, not only in solat aje ok...
in ur life also must be the imam...
you baik, insyaAllah, dia juga akan baik...
Allah [dlm surah an-Nur; ayat 26] dah janji pada manusia..
yang baik untuk yang baik...

tapi, ingat jugak yang ini;
Rasulullah s.a.w pernah bersabda [yg bermaksud], "Seorang wanita itu dinikahi kerana empat; kerana harta, kerana keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Maka hendaklah diutamakan yang beragama, nescaya kamu berbahagia."

terima kasih..
:)

Hairani berkata...

mmg funny but true!! hehe....
sume mmg pikir cmnie ke? huhu..

juliet. berkata...

Salam. first time dtg blog ni. tertarik sungguh laa ngan entry2 kt sini. boleh share tak? nanti kite promote lah link blog awak.

nk tnya, ni tulis brdasarkn cerita sndri ke? :)

eZaT eLaNo berkata...

hhahhaa..comel gile..=)

Musafir Melayu berkata...

Assalamualaikum...

Artikel ni rasanya best...cuma terbantut sedikit niat membaca, sebab penggunaan bahasa rojak yang dipakai...

Mungkin artikel akan lebih menarik lagi kalau ditulis menggunakan bahasa yang lebih tersusun.

Maaf, sekadar pendapat

Mimie Milah :) berkata...

Wahh . artikel ni dah tersebar kat facebook :) surat yang sgt comel :D

Sharon berkata...

wow..nice letter..i like..whish u'll got the good wife that can make u happy...good luck..^_^...

MielL berkata...

2 ibu jari terangkat..(n_n)

♥ Azzatul Fatonah Salim ♥ berkata...

semoga Allah memakbulkan doa anda. insyaAllah.. lelaki yang baik utk pmpuan yang baik. :)

neway,sy suka entri ni.. :)

easy berkata...

hahaha. So cute. Suke.suke.

f.istina berkata...

menangis baca :') i truly believe deep down every guy pun mcm ni.. cuma mungkin tak semua la kot boleh articulate their thoughts such a way that makes any girl melt reading it :) cam u. so hats off to u for representing the boys and giving hope to us girls. i like you :)

w a n i e berkata...

brader! i cilokk surat you! can i??

EL_Naqia berkata...

cre dh ok 2, kne usaha lbih sikt..
xpe pelan2 kayuh...

fath salle berkata...

this is fucking awesome

Phosphorescent Beetle berkata...

nice!!
the imam n makmum part is d nicest...
good luck in finding one!!

[shEngaLgr0up] berkata...

ayt sebijik ngn kawan lelaki(bhse inggeris boypren ei?). reti msk smple2 je sudaaa.. guyss. uolls gne satu buku laaa :)

MiRCaP SMiLe berkata...

salam, betol la kata ko.. ade yg copy penulisan ko pastu ngaku sendri punye... check thie out...
http://www.facebook.com/note.php?note_id=442583880834&id=100000546938877

cik Diva berkata...

wah... sesangat ler bgus nyer....
2 3 4....

♥WAN NURNABILAH♥ berkata...

kalau la ur future wife terbacekan entry ni gile sweet sgt2. sweet sgt la! jeles tul bace. mmg lelaki yang bagus ;)

syazlinasamsudin berkata...

so sweetttt....

mrs papa berkata...

haha
klaka la Mr K ..

btw, to all blogger singgah2 &&& follow la blog sayer .. =))

http://tiqahakitapunyer.blogspot.com/

thanks .. ;)

cOmeLito berkata...

sgt manis..

annisabdullah berkata...

sweet :)

hanya mampu tersenyum di akhir surat ini.

i like like like~~~~~

cikannisadollah.blogspot.com

puteriyangsenyum berkata...

HAHAHAHA. comel betul !!!

Cik Meya berkata...

suka entri nihh . menarik ..

criestz berkata...

hahaha ak bace smbil tergelak2... ayat last tu besh !!!

5506 berkata...

nice ahh. love this letter. ;]

opie berkata...

kalau sy nk buat surat untuk future husband, sy nk dia orang yang tahu bidang agama. tak kaya, tak ada harta pun tak apa. asalkan boleh ajar sy dalam hal ilmu agama.
tp best lah bace blog awk. hehe~~

fatin.syamimi.abdul.rashid berkata...

awsomeness . sumpahh . ur the best mr .K . :D

mawarmerah berkata...

soalam cepu-perak :

kalo girl comey tp free hair and bukan muslim plak tu ko nak x jadikan dia bini?

Tanpa Nama berkata...

eh gambar perempuan first tuuu . senior saya ;)

diari.seorang.gadis berkata...

what i want to say..is oredi being said..

what i want to write..is oredi being written..

so my comment is just..
HMM..NICE..:)

Arif Mukhlis berkata...

Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.?

ak rse ko sorg jer cam2,hahaha

Arif Mukhlis berkata...

Boys, their mouth is bullshit. So, don't trust them.?

mcm ckp dri sndiri jer,hahaha

eh,tp bpk kau laki an,so,hahaha

who-da berkata...

kalau la sume leleki mcm awk.
smga jodoh yg tebaik buat awk. amin...

IftiMonstaa berkata...

omg. tersenyum2 membacanya

Tanpa Nama berkata...

love it laa>....!!!!!!!

Effy berkata...

Assalamualaikum w.b.t..pergh~mmg power la ayat...Insya'Allah dimakbulkan...amin..tp sedara nk yg smpai empat okay je tp make sure ckup syarat ye..^^
nice one!love it damn much..

ShahzCudin berkata...

Assalamualaikum..
suka baca...best,best,best...rasa mcm nk tulis cmni tp xbest plak sbb tiru idea org..

once his cutie berkata...

nice one, bro...tp i nak cakap, gambar senior i tu...yg pakai 2dung bwk payung tuuu....hahahaha jengjengjeng!

Tanpa Nama berkata...

perepuan baik utk lelaki baik, so jdk la baik dulu kalu nak perempuan yg perfect can gitu :)

Nur Liyana berkata...

hahaha....

cool!!!haahaha

best2!!!!

Nusyaz berkata...

Ada logik gak isi entri neh ... haha good writing :)

nourel batrisya berkata...

salam...
ok..mayb i'm kinda late for this entry..who cares
mcm menarik la jugak entry ni..=__='
ok jom aminkan so that u'll meet ur wife-to-be soon...
insyaALLAH..kalo dah jodoh x ke mane..
*ok..x taula peribahasa ni masuk ke x..huhu
aaminn~~

meaw berkata...

mr k ..wowwwwww! tertolan sampai ke sanubari sungguh baca surat ni, baguih toi na mr.k ,awal-awal g da peringat .. thumb-thumb like sejuta billion kali r entri ni :)

Tanpa Nama berkata...

THANX.. I LIKE IT !

Tanpa Nama berkata...

THANX.. I LOVE IT ! -APPLEMINTS.RAPHAEL

Nonoyaisyah@blogspot.com berkata...

okay semua yang i nak komen dorang dah cakap . haha . komen i just :)

Tanpa Nama berkata...

bestnye kalau my future husband like u ..:)
soryy kalau tdak djmput kat sini... ntah jmpe dri mne tah link nih.. izinkan diri tok tgalkn komen disni.. tq . gud luck 4 ur best ..

eyjalukman berkata...

smoga Mr. K jumpa isteri yg solehah dan terbaik utk diri Mr. K .

insyaAllah , klu Mr. K ikhlas , mesti Allah tunjukkan jln kpd fuure wife Mr. K tu ;)

keep on blogging !

fack_rull berkata...

i like ur article........i senyum sorang2 bler bace artikel u...........so sweet......

liyana nana ♥ berkata...

hahaha .. lawak la .. tp sweet .. :p

sofeahChun berkata...

assalamualaikum brother..haha..sgt best..so witty n fun to read but yet so meaningful..sy x letak gmbar daring2 dlm fb..haha..salam

SHAFIQA AZIMA berkata...

You make me laugh! Sangat best entry ni, serius okay! Hope you'll find HER in her own way. Goodluck! (:

izzy eizara berkata...

sangat suweeet ^^

Tanpa Nama berkata...

plg best la surat cinta nie!! all the best to you harap2 trmakbul la doa u!

21Ada berkata...

terasa macam nak offer diri sendiri pun ada.tapi bila ada ayat ugut nk tambah uh cam berfikir banyak kali gak laaa. HAHA
good la you bro. u know what u want.hope my future husband pun cam you or erkk better than you. amin! :)

semoga apa yg u doa akan menjadi kenyataan. amin *ikhlas*

.naniezu. berkata...

nice. keep it up mr.K
btw~ i love the way u wrtting.
n i nak share post ni kat my blog yaa.
naniezu.blogspot.com.
TQ :)

Aesya.Nordin berkata...

sengal but still menarik..tu yg best tu ^^

PikaPiko berkata...

nice :P
hrp jmpa prmpn yg awk suke tggu tu :)

mu'azz berkata...

nak cilok

aisya adam berkata...

bapak ksian future wife(s) u... nseb baek i xtermasuk.amiiiiiiiiinn ;p

h0neyhanis berkata...

amb0i , bukan main lagi die nih , btw , gudluck cari j0d0h ! kehkehkeh

Tanpa Nama berkata...

:: nice..tp u kene setia pada dy..jgn letak (s) sbb bile kite dah niat takut t tercapai lak angan2 tue..huhu ::

biarkan saya terus tertawa ! berkata...

sgt sgt interesting..tp kata kata to kan satu doa..nanti law asyik ulang (s) je banyak banyak...takowt tttermakbul lak..hehe..
btw, do follow my blogg..hehe
http://biarkansayaterustertawa.blogspot.com.

Aisyah berkata...

mr k..youre so sweet....jeles i dgn "dia"..hahaha..

bila "dia" nak dtg kat u,mr K? :)

cheksiti berkata...

184 komen ni..baca ke...
n g satu, hot malaya la konon..hha

Tanpa Nama berkata...

sweet gileerrr...

xayra ahmad berkata...

hahahaha...funny + full msg...good..

nini berkata...

hahahaha....banyak cara kalau nak berdakwah dan menegur....macam entry ni....=D

Salmah Solehah berkata...

So sweet lah :)

Tanpa Nama berkata...

I read this article because a friend promoted it on facebook, touting it as sweet. all i can say is, WHAT THE HELL? not sweet at all..

if im your wife, i would not find it funny that my husband keeps joking about marrying another girl.

i could not imagine being subjected to stay at the house and cook for you, massage you when you got home.. where are my massages?!

did you know, a wife's responsibility is just taking care of the children? cooking, cleaning, those are all the husband's responsibilities.

the fact that so many girls find this article 'sweet' is just saddening. you can see how society has desensitize women to all these sexist jokes.

even if you're just joking with this article, the fact that these words could come out of the depth of your mind means there's some truth to it.

all i can say is, God, i hope im not your wife, and that my husband is nothing like you.

Kpop Craze berkata...

Mr.K would make a really romantic husband..hahaha..Super LIKE this entry..=)

shafeikha berkata...

surat yg menarik dr sorang future husbnd toward him future wife.. bruntung si isteri u ble dia bce entry nih when she become truly ur wife..

wati berkata...

terbaik
tq. :)

Nys Zairee berkata...

perempuan pon seram nk dekat.. sbb ade (s).. haha

Mafia Murano berkata...

Salam.

Ya Allah,

Since my friend posted this article on his Facebook last year, I've been trying to search the writer for this letter since then. After a while, I've forgotten it since I thought it could never be possible but I always pray maybe I can find someone similar with this writer.

And today, while I was reading your post - "Kalau Dah Di Takdirkan Gagal. Kenapa Still Nak Berusaha? Ini Sebabnya" and browsed your blog for the first time, I saw this letter again in your blog and you mentioned it's written by yourself, I was stunt and speechless.

Do you mind if we meet someday?
I like the subject of the letter.
Surat cinta untuk my future Wife(S-Sofia).
Yeah, I don't mind if my husband want to get marry more than 1 in condition, I'm the first one. =)

Mr K berkata...

@Mafia - Sure

Meow Meow berkata...

got d idea to wrote to my future husband. haha

Yoshikuni Sachiyo berkata...

*Thumbs up*
:D CHAIYOK !!

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 208   Terbaru› Baru»

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger