When Bloggers, Tweeters and Facebookers Meet Together.

Assalamualaikum



Ini adalah entry khas okay. Entry untuk support contest DiGi yang Joe masuk. Aku ingatkan nak tulis gila-gila gak tadi. But then, agak busy dengan segala.


So, memandangkan aku malas tak ada masa dan masa amat mencemburui aku ececece. Aku rasa aku patut amik je apa yang Brader Joe tulis.

***************

Terima kasih pada DiGi



Mereka ada jalankan satu contest yang akan memberi RM 10 000 kepada 'youth' yang datang dengan idea yang menarik untuk adakan apa-apa aktiviti bersama kawannya. Ni macam mengantuk disorongkan bantal la ni, apa lagi, terus aku masuk. Jadi, jika korang nak join gathering besar ni, tak nak join pun kena jugak vote, sila ke page ini dan vote entry yang aku tulis ni. (Pastikan korang vote yang tajuknya When Blogger, Facebooker and Tweeple Meet Together tu yea. Errr. Ya aku perasan tajuknya agak pelik. Tapi, peduli apa. Tajuk pelik tu lah yang unik. Unik tau. Bukan pelik. HAHA)


Sedikit mengenai Gathering

Kali ini akan dibuat gathering yang besar punya. Perancangan aku dalam bulan 12 atau 1 ni, nak cari sponsor semua bukan senang ok, jadi kalau menang duit ni, senang sikit nak buat gathering. Kali ni nak lebihkan horizon kepada bukan sahaja blogger, tapi boleh jumpa sekali dengan kawan twitter, facebook. menarik kan? hari ni pun ada gathering kat TTDI yang kumpul tweeple ni, untuk next gathering ni, kita buat besarrrrr punya. Bagi impak kepada masyarakat dengan gathering. update penuh nanti aku akan cerita, sekarang ni kena menang dulu!


Mengenai contest DiGi



Menang sangat menarik dan jarang ada company yang sanggup bagi duit untuk buat program kepada remaja ni. ni yang sayang lebih kat DiGi ni =) ok, contest ni diadakan 6 peringkat, 6 minggu, jadi ada 6 pemenang. satu minggu satu pemenang. minggu pertama start pada 20-26 oktober. minggu2 seterusnya korang boleh check sendiri. so, sesiapa yang ada idea menarik dengan kawan2, boleh join jugak. tapi join lah next week2 punya, sebab minggu ni kita fokus pada event ni dulu. dia ada cakap, boleh hantar sebanyak mana event, so bila korang dah vote yang proposal ni, still boleh join jugak next week.


Apa korang boleh tolong?

  • Promote link ini (http://t.co/p2UNc2U) di blog dengan buat entry khas cerita sedikit sebanyak pasal pencarian sponsor ni, ni memang untuk cari sponsor untuk event KITA
  • Promote link ini (http://t.co/p2UNc2U) di twitter atau facebook suruh kawan-kawan vote
  • Di link ini (http://t.co/p2UNc2U) ada 'post to my wall', sila klik situ untuk share (mudah kan?)
  • Semua tak sempat, klik link ini dan vote untuk diri sendiri!

Tajuk proposal itu adalah when blogger, facebooker and tweeple meet together


Ingat, voting period sehingga 26 Oktober pukul 7 malam sahaja, jadi kita kena cepat.

(Korang nak copy paste entry ni pun aku tak kisah, terdesak nak cari sponsor ni)


(Bayangkan kalau semua blogger yang datang hari tu vote, dah sah sah dapat sponsor dengan mudah ni. Jom sama-sama support untuk adakan Gatherning terbesar ini =)

**************

So, siapa yang suka gathering, makan percuma, carik pakwe baru, cari skandal, tambah skandal dan cari bakal suami serta isteri tu. Sila-sila lah klik link-link di atas. Lagi pun, berapa ramai antara kita pernah jumpa satu sama lain. Aku pun, pernah jumpa tak sampai 10 je.

Oh oh. Aku lupa nak cakap. Aku masuk saja saja je kontest ni. Belum tentu aku akan pergi gather ni. Lagi pun... *Tempatnya agak jauh. Err err.

Banyak pula komen aku.

Btw, sorry yea sebab 2-3 entri aku yang sebelum entri ni adalah tak sebest mana. Aku tak ada sangat masa nak menulis. Ye lah. Nak makan lagi. Nak layan korang lagi. Nak tido lagi. Nak berangan lagi. Bila masa nak study ni? So, babies. I will be super massive busy for the next 20 days. Till then, aku akan post kadang-kadang je.

Korang pula, kalau nampak aku asyik online tu, marah-marah la sikit. Jangan marah jerit-jerit tau. Marah manja-manja. Tapi jangan manja-manja sangat. Nanti ada orang jeles.



Ulasan

redbirdfe berkata…
me in the picture! hehe
igt kan gmbr ramai2..apesal kuar berempat je...huhu
Sri berkata…
Haha macam debar-debar pulak nak jumpe Mr K. wahahahha.
Encik Tikus berkata…
mane shoutbox ?
AMOI KUSUT berkata…
yeay!
support bro joe.

eh, kalau dorang buat yg bsr2an punya kali ni,
u join x?
paan berkata…
Along Tapa : xper , aku pun xder org kenal bro. xpenah pegi gathering . :)

akan promote juga nnt . thanks for info .
noor afzan berkata…
nak tulis kat blog, blog tak popular.
tapi ku dah cuba promot kat FB.
Pag itadi tgk dah rank ke 11.
ke buang salah satu '1' tu baru leh memang!
athirah berkata…
menarik!~
tp huaaa... bz maaa
Teh Tarik Drinker berkata…
good luck for the comp. do check out my latest post as well!


tehtarikmemoirs.com