Selasa, 5 Oktober 2010

Cover Page Model Majalah Remaja & Make up Tebal

Assalamualaikum


Hai sayang sayang. I sihat. You all sihat? Okay fine I tak sihat sebenarnya. Hati I sakit. Sakit sebab blog I tak visible kat Google search engine. Even kalau I search "Melayu Gay The Other Khairul" pun memang tak akan keluar link blog I. Ini semua malware punya pasal. Shit betul. Habis jatuh ranking alexa I yang dah sememangnya rendah. Sedih aw. So, kalau sesiapa yang datang kat blog I ni, memang you all superb ah.

Hari ni, banyak benda I nak cakap. Tapi semuanya adalah based on Majalah Remaja isu Oktober 2010.

Yang pertama, I nak cakap yang sejuk hati I bila Lisa I jadi model untuk cover page untuk Majalah Remaja kali ini. Tak sia-sia I ajar dia bergaya. Tapi, I kecewa gila dengan make up dia. Dia pakai make up agak GILA TEBAL DOE. Nasib baik tak super tebal macam artis lain. Apa? Make up tebal equal tu lawa? Bullshit. Berapa kali I nak ulang. Awek bermake up tebal adalah huduh. Tak comel langsung. So, kalau you all nak pergi event atau apa-apa, pakai light-light make up dah lah. Pakai foundation je. Tak payah on lebih-lebih. Bukannya boleh tutup jerawat korang tu.

Model : Diha (Alien).

Lagi pun, on average dari 10 lelaki yang I tanya, 9 akan berkata yang girl yang make up tebal-tebal letak warna hijau kuning merah apa jadah tu memang tak cun. Dah macam kertas lukisan yang di lukis oleh budak tadika dah. Ye la. Try you all bayang kan. Muka warna cokelet, pastu ada tompok-tompok hijau merah kuning, apa hal? Lawa? Hello~ Make up tebal lawa? Oh pehliss lah. Korang ni tak ada seni. Tak ada natural beauty langsung. Kecewa I.

Bagi si lelaki pula, kalau yang dah ada awek tu, korang tak rasa geli ke tengok awek-awek korang make up macam tepung? Nasihat la awek korang tu. Suruh dia bertaubat (?) sikit. Lagi pun, masa muda-muda ni lah masa nak tunjukkan beauty yang sebenar. Bila dah tua berkedut nanti, you all nak pakai make up tepung gandum ke atau apa-apa tepung suka hati korang lah.

Bagi lelaki yang tak ada awek, jangan risau. Tak salah tak ada awek. Lagi pun nak awek buat apa? Buat stok geli-geli? Setakat stok geli-geli tak payah awek lah bai. Lagi pun, bila ada awek, mesti nak kena guna banyak $$$. Sebut awek, ingat duit. Sebut duit, ingat awek. So, tak payah ada awek-awek ni. Konon awek boleh kasi motivasi lah apa lah. Bullshit je semua tu. Buang masa.

Isu ke dua pula... Errr...errr... I sambung esok-esok. Tadi awek call. Ada hal katanya. Bye.



29 Comments:

Naqib Mohamad berkata...

oh, awek ku! haha

Fina Fento berkata...

tepung gandung ke tepung gandum? x_X

btw. tetap suka lisa. shantek.

nursarah puteri biru berkata...

haha, awek je duit. betul3!.. duit tu lagi elok spend tuk majlis kawin kan. :p

Adziim berkata...

Bhahaaha~
Kau mengada-ngada.
Biasalah awek tu manusia kena makan minum so mmg kena pakai duit. Jadi dinasihatkan kalau nak awek jugak, cari bila dah kerja.
At least pakai duit sendiri takde la harapkan duit ptptn,scholarship,duit mak ayah.

Lee Zha berkata...

yeap. xcantik mekap lisa. tebal. lisa cantik even pkai lipbalm je. :)

Seri berkata...

apa pun Lisa tetap nampak cun

selama ni jadi silent reader je

dila john berkata...

aku ingat, aku sorg jek ngomel pasal makeup lisa tebal untuk cover remaja ni.

WZulhilmi berkata...

Rambut amy winehouse versi electric shock..

.s.o.f.i.a. berkata...

aku no komen. sebab aku pompuan. dan aku tak suka mekap. tapi aku tetap pompuan. dan aku tetap no komen.

h A n Y S berkata...

aku pon TEKEJOT bagai beruk tengok mukanya kat cermin, bila tengok muka lisa yang comel jadi macam dalam majalah remaja tuh.. sadis ah~ T.T

joegrimjow berkata...

lisa awek ak kot

lily_lolypop berkata...

SO FUNNY this post !
hahahaha.
make up tebal lawa ape..
HAHAHAHAHA!!

awek=$$$$?
shumel :P

blurr "o berkata...

Salam..
err, mula2 nak kater hak individu tpi...bgus gak ah sebnarnyer. PEREMPUAN MANA LEH BERSOLEK XCEPT NTUK SUAMI!! stakat bedak ckit, ok kot.

crazy_labelle berkata...

haha... i mekap tebal2... tp xnah kisah pon ape lelaki pk... bukan i mekap utk diorg pon... kepuasan diri je...

♥CIK SHA♥ berkata...

a'a..tebal sgt mekap die..kalau die tak mekap pun dah cun kot sebab die memang cun..^_^

takyah cari awek..cari bini terus..hoho..

Miss Comot berkata...

hahaha3 lisa upload vid kat fb tnjk die photoshoot to cover Remaja ni...comel tol lisa...
wlpn aku pompuan tp aku agk setuju ngn ko...aweks2 x cun mn make up tebal2 sbb bile die dh biasa make up hlg seri wjh n bila die remove make up totally muka mcm ghost! so make up nipis2 sudeh.... :) tggu kawen r nk make up tebal...hahaha3

Mya Amira berkata...

mekap tebal nmpk garang.. huhu..

Privacy_Resident berkata...

mekap tebal nampak bebal. boleh? HAHA

HISAP ROKOK PUN ADA KEBAIKAN! ;)

Feesya Feedow berkata...

bila pakai mekap rase macam kene tepek kek atas muka

masshie mastura berkata...

makeup tebal wat girls face lg xlawala.

Naqib Mohamad berkata...

bro, ape pendapat ko bila awek merajuk sebab aku 'cinta' gila ngn lisa nih? hahaha! aku nak tergelak pun ade gak hahaa majuk bai, 2 hari...

Mr K berkata...

@Naquid - Haha. Thats cute. Tapi, buat dono je. Mesti awek kau akan kata "Merajuk pun, bukan dia nak pujuk." Haha

ieqa berkata...

Diha. My roommate, never wear make-up unless we make her. Hahahaa

Mr K berkata...

@Ieqa - Take a good care of her.

fatihah abdullah berkata...

salam...hehehe...sy kesian kat lisa surihani yg comel tu di make up tebal trus jd x lawa...hurmm...tgk jela calon dewi remaja lg kesian..sy sejujurnye mmg x suke make up stakat bedak muka bleh la...serius lau korg tanye sal make up sy x tau ape2...sy stuju ngan mr.k pkai make up xleh buat korg jd cantik smua tu membazir duit baik gi beli bj ngan duit tu lg bgs,.....hehehehe

afyqah berkata...

wow, I thought you guys are looking for the prefect muslimah type when you said that "in the end , no guy would want a daring and sexy wife"(something like that)
so, why bother looking at this girl(or even this genre of magazine)..expressing that you guys are amazed by her beauty and her make up becomes the main concern. aren't you guys suppose to lower your gaze brothers?

yaya kechiq berkata...

haa huduh la lisa pakai mekap tebal2 macam tuh.. btw boy aku pon xsuke permpuan yang pakai mekap nih.. naseb baek aku x gila mekap.. haha

aza berkata...

bg aku makeup tabel ni agak fake. natural beauty is better.
aku pnh bace zhang ziyi ckp sape dok makeup tebal2 ni xlawa sbnarnye..tp ape yg dia ckp2 xleh pkai sgt..dia pun bkn lawa sgt..hahah

anyway kat sape2 yg makeup agak tebal kt luar sane kurangkn la ketebalan makeup anda..nmpk pelik tw (ckp jujur ni tw).

TheChekJah berkata...

tapi ade gak yang bile dimekap tebal jadi cantik la bro... penah tengok la.. tapi tak la byk sangat warna warni tu..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger