Selasa, 5 Oktober 2010

Cover Page Model Majalah Remaja & Make up Tebal

Assalamualaikum


Hai sayang sayang. I sihat. You all sihat? Okay fine I tak sihat sebenarnya. Hati I sakit. Sakit sebab blog I tak visible kat Google search engine. Even kalau I search "Melayu Gay The Other Khairul" pun memang tak akan keluar link blog I. Ini semua malware punya pasal. Shit betul. Habis jatuh ranking alexa I yang dah sememangnya rendah. Sedih aw. So, kalau sesiapa yang datang kat blog I ni, memang you all superb ah.

Hari ni, banyak benda I nak cakap. Tapi semuanya adalah based on Majalah Remaja isu Oktober 2010.

Yang pertama, I nak cakap yang sejuk hati I bila Lisa I jadi model untuk cover page untuk Majalah Remaja kali ini. Tak sia-sia I ajar dia bergaya. Tapi, I kecewa gila dengan make up dia. Dia pakai make up agak GILA TEBAL DOE. Nasib baik tak super tebal macam artis lain. Apa? Make up tebal equal tu lawa? Bullshit. Berapa kali I nak ulang. Awek bermake up tebal adalah huduh. Tak comel langsung. So, kalau you all nak pergi event atau apa-apa, pakai light-light make up dah lah. Pakai foundation je. Tak payah on lebih-lebih. Bukannya boleh tutup jerawat korang tu.

Model : Diha (Alien).

Lagi pun, on average dari 10 lelaki yang I tanya, 9 akan berkata yang girl yang make up tebal-tebal letak warna hijau kuning merah apa jadah tu memang tak cun. Dah macam kertas lukisan yang di lukis oleh budak tadika dah. Ye la. Try you all bayang kan. Muka warna cokelet, pastu ada tompok-tompok hijau merah kuning, apa hal? Lawa? Hello~ Make up tebal lawa? Oh pehliss lah. Korang ni tak ada seni. Tak ada natural beauty langsung. Kecewa I.

Bagi si lelaki pula, kalau yang dah ada awek tu, korang tak rasa geli ke tengok awek-awek korang make up macam tepung? Nasihat la awek korang tu. Suruh dia bertaubat (?) sikit. Lagi pun, masa muda-muda ni lah masa nak tunjukkan beauty yang sebenar. Bila dah tua berkedut nanti, you all nak pakai make up tepung gandum ke atau apa-apa tepung suka hati korang lah.

Bagi lelaki yang tak ada awek, jangan risau. Tak salah tak ada awek. Lagi pun nak awek buat apa? Buat stok geli-geli? Setakat stok geli-geli tak payah awek lah bai. Lagi pun, bila ada awek, mesti nak kena guna banyak $$$. Sebut awek, ingat duit. Sebut duit, ingat awek. So, tak payah ada awek-awek ni. Konon awek boleh kasi motivasi lah apa lah. Bullshit je semua tu. Buang masa.

Isu ke dua pula... Errr...errr... I sambung esok-esok. Tadi awek call. Ada hal katanya. Bye.



30 ulasan:

  1. oh, awek ku! haha

    BalasPadam
  2. tepung gandung ke tepung gandum? x_X

    btw. tetap suka lisa. shantek.

    BalasPadam
  3. haha, awek je duit. betul3!.. duit tu lagi elok spend tuk majlis kawin kan. :p

    BalasPadam
  4. Bhahaaha~
    Kau mengada-ngada.
    Biasalah awek tu manusia kena makan minum so mmg kena pakai duit. Jadi dinasihatkan kalau nak awek jugak, cari bila dah kerja.
    At least pakai duit sendiri takde la harapkan duit ptptn,scholarship,duit mak ayah.

    BalasPadam
  5. yeap. xcantik mekap lisa. tebal. lisa cantik even pkai lipbalm je. :)

    BalasPadam
  6. apa pun Lisa tetap nampak cun

    selama ni jadi silent reader je

    BalasPadam
  7. aku ingat, aku sorg jek ngomel pasal makeup lisa tebal untuk cover remaja ni.

    BalasPadam
  8. Rambut amy winehouse versi electric shock..

    BalasPadam
  9. aku no komen. sebab aku pompuan. dan aku tak suka mekap. tapi aku tetap pompuan. dan aku tetap no komen.

    BalasPadam
  10. aku pon TEKEJOT bagai beruk tengok mukanya kat cermin, bila tengok muka lisa yang comel jadi macam dalam majalah remaja tuh.. sadis ah~ T.T

    BalasPadam
  11. SO FUNNY this post !
    hahahaha.
    make up tebal lawa ape..
    HAHAHAHAHA!!

    awek=$$$$?
    shumel :P

    BalasPadam
  12. Salam..
    err, mula2 nak kater hak individu tpi...bgus gak ah sebnarnyer. PEREMPUAN MANA LEH BERSOLEK XCEPT NTUK SUAMI!! stakat bedak ckit, ok kot.

    BalasPadam
  13. haha... i mekap tebal2... tp xnah kisah pon ape lelaki pk... bukan i mekap utk diorg pon... kepuasan diri je...

    BalasPadam
  14. a'a..tebal sgt mekap die..kalau die tak mekap pun dah cun kot sebab die memang cun..^_^

    takyah cari awek..cari bini terus..hoho..

    BalasPadam
  15. hahaha3 lisa upload vid kat fb tnjk die photoshoot to cover Remaja ni...comel tol lisa...
    wlpn aku pompuan tp aku agk setuju ngn ko...aweks2 x cun mn make up tebal2 sbb bile die dh biasa make up hlg seri wjh n bila die remove make up totally muka mcm ghost! so make up nipis2 sudeh.... :) tggu kawen r nk make up tebal...hahaha3

    BalasPadam
  16. mekap tebal nmpk garang.. huhu..

    BalasPadam
  17. bila pakai mekap rase macam kene tepek kek atas muka

    BalasPadam
  18. makeup tebal wat girls face lg xlawala.

    BalasPadam
  19. bro, ape pendapat ko bila awek merajuk sebab aku 'cinta' gila ngn lisa nih? hahaha! aku nak tergelak pun ade gak hahaa majuk bai, 2 hari...

    BalasPadam
  20. @Naquid - Haha. Thats cute. Tapi, buat dono je. Mesti awek kau akan kata "Merajuk pun, bukan dia nak pujuk." Haha

    BalasPadam
  21. Diha. My roommate, never wear make-up unless we make her. Hahahaa

    BalasPadam
  22. @Ieqa - Take a good care of her.

    BalasPadam
  23. salam...hehehe...sy kesian kat lisa surihani yg comel tu di make up tebal trus jd x lawa...hurmm...tgk jela calon dewi remaja lg kesian..sy sejujurnye mmg x suke make up stakat bedak muka bleh la...serius lau korg tanye sal make up sy x tau ape2...sy stuju ngan mr.k pkai make up xleh buat korg jd cantik smua tu membazir duit baik gi beli bj ngan duit tu lg bgs,.....hehehehe

    BalasPadam
  24. wow, I thought you guys are looking for the prefect muslimah type when you said that "in the end , no guy would want a daring and sexy wife"(something like that)
    so, why bother looking at this girl(or even this genre of magazine)..expressing that you guys are amazed by her beauty and her make up becomes the main concern. aren't you guys suppose to lower your gaze brothers?

    BalasPadam
  25. haa huduh la lisa pakai mekap tebal2 macam tuh.. btw boy aku pon xsuke permpuan yang pakai mekap nih.. naseb baek aku x gila mekap.. haha

    BalasPadam
  26. bg aku makeup tabel ni agak fake. natural beauty is better.
    aku pnh bace zhang ziyi ckp sape dok makeup tebal2 ni xlawa sbnarnye..tp ape yg dia ckp2 xleh pkai sgt..dia pun bkn lawa sgt..hahah

    anyway kat sape2 yg makeup agak tebal kt luar sane kurangkn la ketebalan makeup anda..nmpk pelik tw (ckp jujur ni tw).

    BalasPadam
  27. tapi ade gak yang bile dimekap tebal jadi cantik la bro... penah tengok la.. tapi tak la byk sangat warna warni tu..

    BalasPadam
  28. haii .. jom lawat blog saya @ https://www.ketamkecil.com/turunkan-berat-badan-dengan-mudah-pun-perlu-keluar-dari-zon-selesa/

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.