Surviving Valentine's Day as A Single

Assalamualaikum

How to enjoy being single

Everybody is on romance-dating except you? 

How to break up


How to lie and being a good liar.

Ini yang paling kelakar.

Perhatian kepada semua student UniKL Micet. Malam ni (11 Feb), ada 'party' "M. Cinta bersempena Valentine's Day" Semua di jemput hadir di DK2. Marilah kita bersama-sama memeriahkan majlis dan berkongsi ilmu.

"Mesti ramai awek cun punya lah"

Ulasan

enyheartsdiamond berkata…
selalunya survive single..tp kali ney lain :)

i love february 2010!
Hana Kimi berkata…
bkn ke haram smbut valentine?
AyanaAsham berkata…
awek cun je ke ade...mamat cun xde :D
Mr K berkata…
@Hana - Yup.

Tapi agak pelik kenapa Valentine day di kaitkan dengan perayaan Spanyol. Hanya sebab jatuh pada hari yang sama?
Mr K berkata…
@Eny - Good for you. =)

@Aya - Lelaki yang pergi hanya sekitar bilangan separuh perempuan. So kalau.... memang boleh la satu lelaki untuk dua perempuan.
Hana Kimi berkata…
ada pasal history valentine dlm metro ari ni. pasal sjarah paderi yg nama valentine tu
Mr K berkata…
@Hana - Ya. Tapi still, tu bukan perayaan keagamaan. Aku tak kata ianya elok di sambut. Just, bila orang kata ianya disebabkan Valentine day adalah upacara keagamaan, aku tak setuju.
adibah berkata…
it's really weird!!!!kenapa ada sesetengah orang nak sambut valentine day sedangkan ada fatwa yang mengatakan bahawa ianya haram.eventhough you just said that it's just on the same date...tapi yg menyebabkan adanya perayaan ini adalah disebabkan peristiwa(korang mesti tau).so we will be a part of them kalau kita sama-sama sambut(it is just a thought)
p/s:kenapa hanya nak berkasih sayang hanya pada valentine's day...bukannya tak boleh nak berkasih sayang pada hari lain!!!!
Mr King berkata…
@Adibah: aku stuju ngn ko..da mmg fatwa haram npe nk persoalkan??org yg persoalkan sbb nk celebrate bnde tu je..xrugi pon xsmbut mende ni..