Rabu, 3 Februari 2010

Kisah Menyayat Hati : Lelaki yang Di Paksa Kahwin dengan Pilihan Keluarga.

Assalamualaikum.

Not a word

Aku ada dua orang kawan. Mereka berdua bercouple antara satu sama lain. Si Lelaki adalah perempit yang ganas. Dan Si Gadis adalah gadis ayu yang memang ayu ah. So memang boleh di katakan mereka berdua pasangan yang amat-amat sweet. Sweet.

Tapi semuanya berubah setelah Si Lelaki di paksa berkahwin dengan gadis pilihan family. Nak tak nak, Si Lelaki terpaksa putuskan segala hubungan dengan si Gadis.

Kesian dia.

Aku melihat gadis tu. Comel la juga. Dalam 6/10 rating aku (Better than ordinary girls). Boyfriend dia memerankap kawan aku tu terpaksa tinggalkan dia demi pilihan famili. Aku tak faham, Si Lelaki mat repit. Apa barang kawin dengan pilihan famili? Tak rempit langsung.

Duhh. Setiap malam Si Gadis tu menangis. Iye la. Siapa tak sedih bila kekasih hati berkahwin dengan orang lain, kan?

So, nak di jadikan cerita  beberapa hari lepas, aku jumpa lah si lelaki ni. Dia aku tengok biasa-biasa je. So aku memberanikan diri bertanya perihal tersebut.

"Kau, aku dgr kau dah nak kahwin dengan pilihan keluarga. Awek kau macam mana?" Aku memulakan bicara.

Dia pandang aku.

Diam seribu bahasa.

Dengan nada yang tenang dia membuka mulut "Mr K, aku terpaksa. mak ayah aku membesarkan aku dari kecil. Semua kemahuan aku, mereka turuti. "

Kemuadia aku mencelah "Tapi..." belum sempat aku sambung, dia dah mencelah balik. Eish

"Tak ada tapi-tapi Mr K. Kau tau kan aku ni anak yang macam mana. Aku degil. isap rokok, rempit dan tak dengar kata. So apa salahnya kalau aku ikut cakap parent aku at least sekali.

Jelas suaranya. Ada nada-nada sedih di situ. Sebak aku mendengarnya.

"Tapi aku kesian gak doe dengan awek kau. Terus di lepaskan tanpa seurat benang tak bertali." Jelas ku.

Aku memandang dia. Tajam menusuk mata dia.

Dia menundukkan muka.

"Aku terpaksa... Aku harap kau faham. Aku pun harap dia faham. Mungkin dah di takdirkan aku dan dia tak ada jodoh"

"Kau pernah jumpa gadis pilihan parent kau tu?"Tanya ku. Tangan ku dah menungkat dagu. Keningku terangkat sikit tanda bersemangat gila.

"Tak....."

Semangat aku hilang. Kening aku jatuh balik. Aku menyandarkan badan ke arah dinding kedai. Kalau ada rokok mesti nampak cool sket.

"So, kau sure ke yang dia sememangnya di ciptakan untuk mengisi kekosongan di rusuk kiri mu". 
Perh. Bermadah aku di situ.

"Ya Mr K. Dan aku akan terima dia seadanya...."

Aku speechless. Aku tak rasa aku mampu nak meyakinkan dia agar menolak pilihan family dia.

"Tapi aku still tak puas hati. Kau tak sepatutnya tinggalkan awek kau just sebab famili kau inginkan gadis lain."

Dia diam. Kaku

"Kenapa kau tinggalkan awek kau sebenarnya ni?" Tambah aku lagi.

Kemudia dia tersengih-segih.

Sambil menunjukkan gambar gadis comel gred AA ber-rating 9/10, dia berkata "Ni la bakal isteri aku. Hehehe"

Terpampang gambar gadis yang lagi hot dari awek dia yang sekarang.

"Kau patut suruh mak kau carikan kau isteri doe. Baru best sebab ibu bapa sentiasa tahu apa yang terbaik untuk anaknya. Hahaha!" 

He is so dasat. Agak-agak korang, benda macam ni normal? Well, perasaan boleh di pupuk.

Comment Here

44 Comments:

.alie. berkata...

gila punya kawan ko...
menyengat hati giler bila dia jawab gitu...

huh

nina zairi berkata...

lerr sengal . astaga . sengal .
sumpah sengal . sengal gler . aduhh sengal . ahh sengal . sengal btl wehh ? sengal . eh brape kali suda ulang sengal . ha sengal ! >.<

Jard The Great berkata...

ahahaha... pernah terjadi kat kawan lelaki aku.... aku sibuk kenenkan kat kawan pompuan aku.. pastuh mcm ngam je diorg...

last2 lelaki uth disuruh kawen dgn pilihan keluarga... dgn pantas die tinggalkan member pompuan aku.. bila aku counter die ari tuh.. die bg tunjuk gmbr bakal isteri.. mmg chantek beb..


cesss.. tuh ja ku mampu ckp..

ain fathihah berkata...

dushh3x!

Kniedaz berkata...

Salam,
Mmm...apa ada pada rupa?
Dalam kes kawan awak ni, xtaula..hati dia..hidup dia..
Anyway, singgah jap & tumpang baca, ^_^

enyheartsdiamond berkata...

cis.lelaki!

heart♥beat berkata...

hahah..... pe la kwn ko tuh.... cian si awek...

Afizzat berkata...

dem! mulanya aku igt laki 2 rela kawin wlupun xprnah jmpa ppuan 2..

tapi, sgt anak mithali sb wlupn nakal, ikut cakap parents.

noor afzan berkata...

Damn..

amoi gendut chan berkata...

terbaekkk wehh!!

@sm@lin@ berkata...

hahaha aku tak tau laa nak classify post ko ni sedih ke klako..

'AQILAH berkata...

haaha, membuatkan aku rasa tak percaya dengan lelaki .

miss faten berkata...

apakah sungguh kawan kau tuh??


alahai, kalau tengok rupa luaran, belum tentu dalaman secantik 9/10 jugak. dan kadangkala (aku cakap kadangkala di sini) tak semestinya parents know best for their children. kan kan??


anyway kesian kat kakak tuh. ish ish. takpe, aku doakan dia dapat lelaki yang lebih baik daripada si rempit untuk dia.


amin :)

Mr K berkata...

@Alie - Dia jujur tu. =)

@Nina - 8 kali sengal.

@Jard - Da jodoh nak buat macam mana.

@Kniedaz - Beauty is in the eyes of beholder

@Eny - Unik kan? =)

@Aqilah - Ish. Tak elok cakap macam tu. Lelaki sentiasa boleh di percayai.

ai berkata...

heh. blah la lelaki!

piNky LuCiA berkata...

hmm.. memang laa lelaki... semua nya penting kan kecantikan.. huhu

joegrimjow berkata...

xsemua endingnye sedey
ada yg baik akan gembire endingnye

ayu berkata...

hahahaha! pergh la mat rempit tu =p ...memule cerite dedue (mat dgn gadis) ni kesian sbb xdapat kawen...last2 kesian nye jatoh kat gadis je...xpela mrK, ko rate 6/10 kan...jadila rebound guy...ehe!

Masy berkata...

mujur dpt yg lagi comel. klu dpt yg lagi huduh kompem dia bantah tu hehe

Jaws berkata...

baik punya reasons..
hehe..

atreyu strange berkata...

Perangai cam haram. Konon utk sekali ni nak jaga hati mak ayah. Nape tak tinggalkan dunia rempit. Nape mesti tinggalkan awek? Rempit tu tinggalkan motor, xde nyawa. Awek tu manusia bai.

Eh, apsal aku emo kat sini lak. Heh.

Tanpa Nama berkata...

slam,

okey, rasa terpengaruh dengan tajok entri ni. half of the story, serius touching. but at the end, rasa nak memaki plak~

Tanpa Nama berkata...

weyh.. jht kot..
mainkan prasaan org tuh..
erm...tak patut.
cian tht girl..
act.. cam ner gadis idaman seorg laki erk?

FaTiN berkata...

masa baca mula-mula sungguh touching. but then ending dia siot la. mr. K, if u were him, what will u do?

*tukar watak pulak.haha~*

bina badan berkata...

selamat hari ahad
singgah sini jap....hehe....
selamat berblogging....


____________________________________
dapatkan panduan bina otot badan lelaki secara percuma disini....

noin berkata...

sangat tak patot. siot je laki tuh :(

♥cutebabygirl♥ berkata...

eee...jahat ah mmbe u tu,,,
tak suke...
sian awek die.... T_____T

arif.azis berkata...

hahahahaha.....

lolok berkata...

ah kowng..cube terbalikan situasi tuh..pompuan tu yng tggl laki sobab parents bagi laki lagi hensem...

cane weiiiii???cNE?

LyEaDz berkata...

bru nk feeling² sedey gitu.ending myakitkan ati amat.dush dush!

aza berkata...

bengong la cite ni..btw ok la
aku pon ske takruf (ceh yela2)
nk carik sndri mls...
hopefully parent aku carikn yg bes2....hahah

cik afeera berkata...

tetibe aku tringat kesah jiran aku~ btunang ngan mat rempit feb 2010...cdg kawen bulan 6 ni....family choice.....adekah si mat rempit ni adalah tunang jiran aku???erk!!

Nur Afifah Mohd Ghazali berkata...

bapak sengal nye

Ashifa Hamzah berkata...

perhh, bleh plak wat cm tu..

admiral berkata...

hahaha. go for it !

Tanpa Nama berkata...

kureng btoi mamat uh....sdap2 je nk men2kn ank org...

This Is Me as Najwa Cassiopeia berkata...

terbaik r memeber ko!! Dasar!!

Tanpa Nama berkata...

cis..x gune...

Tanpa Nama berkata...

Mangkukkkkkk pnye member ko tu..iiiii.....

Tanpa Nama berkata...

hidup memang penuh dugaan dan cabaran..........

Tanpa Nama berkata...

hidup penuh dugaan....

Tanpa Nama berkata...

hai,hidup mmg pnuh dugaan.........

Tanpa Nama berkata...

Rare la story nh

Tanpa Nama berkata...

Rare koh

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger