Rabu, 3 Februari 2010

Kisah Menyayat Hati : Lelaki yang Di Paksa Kahwin dengan Pilihan Keluarga.

Assalamualaikum.

Not a word

Aku ada dua orang kawan. Mereka berdua bercouple antara satu sama lain. Si Lelaki adalah perempit yang ganas. Dan Si Gadis adalah gadis ayu yang memang ayu ah. So memang boleh di katakan mereka berdua pasangan yang amat-amat sweet. Sweet.

Tapi semuanya berubah setelah Si Lelaki di paksa berkahwin dengan gadis pilihan family. Nak tak nak, Si Lelaki terpaksa putuskan segala hubungan dengan si Gadis.

Kesian dia.

Aku melihat gadis tu. Comel la juga. Dalam 6/10 rating aku (Better than ordinary girls). Boyfriend dia memerankap kawan aku tu terpaksa tinggalkan dia demi pilihan famili. Aku tak faham, Si Lelaki mat repit. Apa barang kawin dengan pilihan famili? Tak rempit langsung.

Duhh. Setiap malam Si Gadis tu menangis. Iye la. Siapa tak sedih bila kekasih hati berkahwin dengan orang lain, kan?

So, nak di jadikan cerita  beberapa hari lepas, aku jumpa lah si lelaki ni. Dia aku tengok biasa-biasa je. So aku memberanikan diri bertanya perihal tersebut.

"Kau, aku dgr kau dah nak kahwin dengan pilihan keluarga. Awek kau macam mana?" Aku memulakan bicara.

Dia pandang aku.

Diam seribu bahasa.

Dengan nada yang tenang dia membuka mulut "Mr K, aku terpaksa. mak ayah aku membesarkan aku dari kecil. Semua kemahuan aku, mereka turuti. "

Kemuadia aku mencelah "Tapi..." belum sempat aku sambung, dia dah mencelah balik. Eish

"Tak ada tapi-tapi Mr K. Kau tau kan aku ni anak yang macam mana. Aku degil. isap rokok, rempit dan tak dengar kata. So apa salahnya kalau aku ikut cakap parent aku at least sekali.

Jelas suaranya. Ada nada-nada sedih di situ. Sebak aku mendengarnya.

"Tapi aku kesian gak doe dengan awek kau. Terus di lepaskan tanpa seurat benang tak bertali." Jelas ku.

Aku memandang dia. Tajam menusuk mata dia.

Dia menundukkan muka.

"Aku terpaksa... Aku harap kau faham. Aku pun harap dia faham. Mungkin dah di takdirkan aku dan dia tak ada jodoh"

"Kau pernah jumpa gadis pilihan parent kau tu?"Tanya ku. Tangan ku dah menungkat dagu. Keningku terangkat sikit tanda bersemangat gila.

"Tak....."

Semangat aku hilang. Kening aku jatuh balik. Aku menyandarkan badan ke arah dinding kedai. Kalau ada rokok mesti nampak cool sket.

"So, kau sure ke yang dia sememangnya di ciptakan untuk mengisi kekosongan di rusuk kiri mu". 
Perh. Bermadah aku di situ.

"Ya Mr K. Dan aku akan terima dia seadanya...."

Aku speechless. Aku tak rasa aku mampu nak meyakinkan dia agar menolak pilihan family dia.

"Tapi aku still tak puas hati. Kau tak sepatutnya tinggalkan awek kau just sebab famili kau inginkan gadis lain."

Dia diam. Kaku

"Kenapa kau tinggalkan awek kau sebenarnya ni?" Tambah aku lagi.

Kemudia dia tersengih-segih.

Sambil menunjukkan gambar gadis comel gred AA ber-rating 9/10, dia berkata "Ni la bakal isteri aku. Hehehe"

Terpampang gambar gadis yang lagi hot dari awek dia yang sekarang.

"Kau patut suruh mak kau carikan kau isteri doe. Baru best sebab ibu bapa sentiasa tahu apa yang terbaik untuk anaknya. Hahaha!" 

He is so dasat. Agak-agak korang, benda macam ni normal? Well, perasaan boleh di pupuk.

Comment Here

47 ulasan:

  1. gila punya kawan ko...
    menyengat hati giler bila dia jawab gitu...

    huh

    BalasPadam
  2. lerr sengal . astaga . sengal .
    sumpah sengal . sengal gler . aduhh sengal . ahh sengal . sengal btl wehh ? sengal . eh brape kali suda ulang sengal . ha sengal ! >.<

    BalasPadam
  3. ahahaha... pernah terjadi kat kawan lelaki aku.... aku sibuk kenenkan kat kawan pompuan aku.. pastuh mcm ngam je diorg...

    last2 lelaki uth disuruh kawen dgn pilihan keluarga... dgn pantas die tinggalkan member pompuan aku.. bila aku counter die ari tuh.. die bg tunjuk gmbr bakal isteri.. mmg chantek beb..


    cesss.. tuh ja ku mampu ckp..

    BalasPadam
  4. Salam,
    Mmm...apa ada pada rupa?
    Dalam kes kawan awak ni, xtaula..hati dia..hidup dia..
    Anyway, singgah jap & tumpang baca, ^_^

    BalasPadam
  5. hahah..... pe la kwn ko tuh.... cian si awek...

    BalasPadam
  6. dem! mulanya aku igt laki 2 rela kawin wlupun xprnah jmpa ppuan 2..

    tapi, sgt anak mithali sb wlupn nakal, ikut cakap parents.

    BalasPadam
  7. hahaha aku tak tau laa nak classify post ko ni sedih ke klako..

    BalasPadam
  8. haaha, membuatkan aku rasa tak percaya dengan lelaki .

    BalasPadam
  9. apakah sungguh kawan kau tuh??


    alahai, kalau tengok rupa luaran, belum tentu dalaman secantik 9/10 jugak. dan kadangkala (aku cakap kadangkala di sini) tak semestinya parents know best for their children. kan kan??


    anyway kesian kat kakak tuh. ish ish. takpe, aku doakan dia dapat lelaki yang lebih baik daripada si rempit untuk dia.


    amin :)

    BalasPadam
  10. @Alie - Dia jujur tu. =)

    @Nina - 8 kali sengal.

    @Jard - Da jodoh nak buat macam mana.

    @Kniedaz - Beauty is in the eyes of beholder

    @Eny - Unik kan? =)

    @Aqilah - Ish. Tak elok cakap macam tu. Lelaki sentiasa boleh di percayai.

    BalasPadam
  11. hmm.. memang laa lelaki... semua nya penting kan kecantikan.. huhu

    BalasPadam
  12. xsemua endingnye sedey
    ada yg baik akan gembire endingnye

    BalasPadam
  13. hahahaha! pergh la mat rempit tu =p ...memule cerite dedue (mat dgn gadis) ni kesian sbb xdapat kawen...last2 kesian nye jatoh kat gadis je...xpela mrK, ko rate 6/10 kan...jadila rebound guy...ehe!

    BalasPadam
  14. mujur dpt yg lagi comel. klu dpt yg lagi huduh kompem dia bantah tu hehe

    BalasPadam
  15. baik punya reasons..
    hehe..

    BalasPadam
  16. Perangai cam haram. Konon utk sekali ni nak jaga hati mak ayah. Nape tak tinggalkan dunia rempit. Nape mesti tinggalkan awek? Rempit tu tinggalkan motor, xde nyawa. Awek tu manusia bai.

    Eh, apsal aku emo kat sini lak. Heh.

    BalasPadam
  17. slam,

    okey, rasa terpengaruh dengan tajok entri ni. half of the story, serius touching. but at the end, rasa nak memaki plak~

    BalasPadam
  18. weyh.. jht kot..
    mainkan prasaan org tuh..
    erm...tak patut.
    cian tht girl..
    act.. cam ner gadis idaman seorg laki erk?

    BalasPadam
  19. masa baca mula-mula sungguh touching. but then ending dia siot la. mr. K, if u were him, what will u do?

    *tukar watak pulak.haha~*

    BalasPadam
  20. selamat hari ahad
    singgah sini jap....hehe....
    selamat berblogging....


    ____________________________________
    dapatkan panduan bina otot badan lelaki secara percuma disini....

    BalasPadam
  21. sangat tak patot. siot je laki tuh :(

    BalasPadam
  22. eee...jahat ah mmbe u tu,,,
    tak suke...
    sian awek die.... T_____T

    BalasPadam
  23. ah kowng..cube terbalikan situasi tuh..pompuan tu yng tggl laki sobab parents bagi laki lagi hensem...

    cane weiiiii???cNE?

    BalasPadam
  24. bru nk feeling² sedey gitu.ending myakitkan ati amat.dush dush!

    BalasPadam
  25. bengong la cite ni..btw ok la
    aku pon ske takruf (ceh yela2)
    nk carik sndri mls...
    hopefully parent aku carikn yg bes2....hahah

    BalasPadam
  26. tetibe aku tringat kesah jiran aku~ btunang ngan mat rempit feb 2010...cdg kawen bulan 6 ni....family choice.....adekah si mat rempit ni adalah tunang jiran aku???erk!!

    BalasPadam
  27. perhh, bleh plak wat cm tu..

    BalasPadam
  28. kureng btoi mamat uh....sdap2 je nk men2kn ank org...

    BalasPadam
  29. cis..x gune...

    BalasPadam
  30. Mangkukkkkkk pnye member ko tu..iiiii.....

    BalasPadam
  31. hidup memang penuh dugaan dan cabaran..........

    BalasPadam
  32. hidup penuh dugaan....

    BalasPadam
  33. hai,hidup mmg pnuh dugaan.........

    BalasPadam
  34. Rare la story nh

    BalasPadam
  35. Aku alami situasi yg sama mcm pompuan tu. Boifren aku kena kahwin paksa dgn calon pilihan keluarga. Sedih giler bila boifren aku tak menolak. Tapi bila dia dah nikah sekarang, aku dah macam kekasih gelap dia. Masih keluar sama. Aku kesian kat isteri dia, tapi apakan daya aku msh cintakan dia. :(

    BalasPadam
  36. Assalamualaikum.. saya baru saje alami apa yg di cerita kan.. ex sya kner kawen pakse dgn makcik dia.. tpi saya x pasti itu paksaan atau pun rela hati dia.. lepas 2 minggu dia kawen dia msj saya dia ckp awk kalau ada apa2 msj saya ok... hmmm perlu ker saya msj n bgthu dia??? Rasa nyer tak perlu sbb saya tak nak gangu hidup dia ... biar kan dia bahagia...

    BalasPadam
  37. Apa ada pda rupa..wajah yg cntik akan berkedut jga bla da tua huhu..tpi biasa la llki..

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.