Khamis, 25 Februari 2010

Sebab-Sebab Kenapa Tak Akan Ada 'Boys Over Flower Malaysia'.

Assalamualaikum
Hana Yori Dango

Boys Over Flower ke, Boys Before Flowers ke, atau apa-apa jadah pun tak kisah lah. Yang aku tau, bila aku check-ckeck Google Analytic blog aku, aku dapati ada orang search "Boys Over Flowers Malaysia". Oh what the hell is that? Boys Over Flowers Malaysia? There is no such thing. Why?

Banyak reason yang boleh aku kategorikan kenapa tak akan wujud punyalah Boys Over Flowers Malaysia.

Mari kita tengok kenapa;


Gadis sekarang sukakan duit.

Work for money

Kamu, kamu, kamu dan kamu amat sukakan duit. Aku juga sukakan duit. And because of that, its always become Money Before Boys dan Money Over Flowers.

Apa? Anda ingat perempuan zaman sekarang boleh jatuh cinta ke kalau korang main kasi bunga. Ini bukan zaman P. Ramlee. Zaman P. Ramlee dulu mudah je; Nampak awek, kenyit-kenyit mata, kasi bunga, nyanyi-nyanyi then kawin. Dah tu, masa nyanyi, bab peluk pokok mesti ada. Tak boleh blah.

Jejaka F4 semua kaya-kaya. Jejaka Malaysia kaya-kaya juga ke? Kaya habiskan duit mak bapak adalah.

Lelaki Malaysia lebih maskulin dan romantic berbanding F4.

 Mamat rambut bergulung. 

Korang tengok mamat rambut bergulung tu. Key point dia di sini, "rambut bergulung". Ini malaysia. Kau buat rambut bergulung memang tak ubah seperti ayam jantan. Kalau standard cool seperti Allycats tak apa juga. Ni tak, kalau di buat je, mesti kena gelak.

Dah tu, mamat rambut bergulung ni tak pandai langsung mengurat awek. Pulak yang tak boleh tahan, taste dia terhadap perempuan gila teruk. Banyak-banyak awek lawa, yang tak lawa tu juga la yang dia pilih. Dah la tak pandai pilih, mengurat awek pun tak pandai. Tengok je lah mamat Lee Min Ho  dalam cerita tu. Nak mengurat awek bukan kemain susah. Tengok pula jejaka kat Malaysia. Mudah je nak tackle awek. Jumpa je yang berkenan, ajak minum-minum then terus masuk bilik. Settle.

Mat rempit.

Tu belum kira bab jejaka Malaysia suka modify motor. Terpampang kemaskulinan lelaki ketika me-modify motor tersebut. Budak-budak F4 reti buat apa?

Lelaki Malaysia Semua baik-baik. 

Macho la tu

Ingat lagi tak mamat rambut bergulung tu layan perempuan macam mana. Awek comey bagi kek, dia amik dan lempar kat muka. Awek nak mandi kat kolam, dia pi letak sampah dan itik. Awek susah hati nangis jalan sorang-sorang, si rambut gulung buat derk je. Punya lah jahat perangai. Ya perangai dia jahat tapi semua gadis yang menonton still suka kat lelaki rambut bergulung tu. (Tak faham betul aku. Bila dah handsome, semua perangai jahat di kata baik. Hais.)

Kalau kat Malaysia mana ada macam tu. Lelaki nya semua baik-baik, lemah lembut, peramah, pemurah dan sebagainya. Awek comey kasi kek, si lelaki konfem-konfem amik. Awek nak pi mandi, si lelaki join sekaki. Awek tengah susah hati then jalan sorang-sorang tengah sejuk, si lelaki nampak terus bawak masuk bilik. See? Lelaki Malaysia memang baik.

Trend kawin dengan lelaki tua.

Duda kahwin dengan si Dara.

F4 menjadi famous di sebabkan banyak awek yang sukakan dieorang. Tetapi, member aku yang kat Kuala Lumpur cakap, perempuan zaman sekarang suka kat lelaki yang telah berusia. Lagi best kalau suami orang. Kenapa? Sebab mereka matang dan banyak pengalaman. Banyak duit tak terkecuali.

So boleh tak korang banyangkan kalau kumpulan F4 terdiri dari pakcik-pakcik tua bangka yang perasan hensem? Tu belum kira yang tak ada rambut dan botak tengah. Dah kalau botak tengah, nak buat rambut gulung-gulung macam mana?

Lelaki Malaysia tak gay.

 Ni bukti dia lelaki tulen?
Then then aku selalu sangkakan yang mamat F4 tu gay. Ya la. Satu group, 4 orang. Muka semua gila jambu. Makan satu meja. Lepak satu tempat. Belajar satu bilik. Tak saspek apa-apa ke? Mana otak pemikiran negative korang?

F4 semua tak hisap rokok.

Cool

85% remaja lelaki Malaysia merokok. 15% tu lagi adalah nerd. Sejak bila F4 terdiri daripada nerd?

Pulak dah, kalau perokok, mesti nak merokok punya lah kat sekolah. Ingat pelajar lelaki-lelaki berlari lingkang pukang sebab apa kalau bukan sebab kantoi isap rokok? So kalau ahli F4 Malaysia, berlari sambil di kejar oleh cikgu disiplin yang tangannya ada rotan sebab merokok, memang tak macho ah. Tu belum kira panjat pagar lagi. Dan meraba. Meragut. Merempit.

Berangan

Awek dalam cerita Boys Over Flowers tu, dia rajin tolong mak ayah kat kedai dobi famili dia. Awek Malaysia? Rajin tengok cerita Korea je.

The quality?


92 ulasan:

  1. hahaa
    thumbs up!

    tapi laki rambut gulung tu hensemm woh!
    excluding his hair.

    BalasPadam
  2. pngn BOF....smpai cr BOF msia...

    BalasPadam
  3. aku tak tengok citer ni
    aku terkecuali la ye! hahahaha

    BalasPadam
  4. haha
    konpem peminat bof maki hamnu entry ni

    bab laki tulen ku bagi thumb up
    hehe
    agreed

    ku dah tuka link
    pakai blogspot balik skrg
    klu pasan la
    sebab bahagia other bloggies ni cam link ku salah je ;)

    BalasPadam
  5. haha..aku nak yang beriman,yang kerja paling koman doktor ar..haha.

    p/s-aku nak jd doktor sebab nak kawen ngan doktor.logik ker?hakhak.

    BalasPadam
  6. kesimpulannyer,,,,nk btau yg pompuan malaysia xde kualiti ke? ermmm....depends la kut

    BalasPadam
  7. uwaaa...jgn kutuk korean f4..huhu

    BalasPadam
  8. xtau la nk gelak ke nk sengih jer baca post nie..ngeee~~
    -blogwalking!-

    BalasPadam
  9. ahahaha. betul! betul!
    kecuali bab trend kahwin lelaki tua tu la. geli ja.

    rambut gulung2 dye tu la yg wat dye nampak hensem tau.

    BalasPadam
  10. @Shakinah - Handsome not.

    @Ayana - Yup

    @Wanie - Aku juga tak tengok. >,>

    @Joe - Haha. Tak juga, bro

    @Jard - =)

    @Norain - Hey, demand nampak.

    @Yana - Depending

    @Mui - I love to.

    @Iceq - Welcome.

    @I am me - Bab kahwin tu paling betul =)

    BalasPadam
  11. Woohoo.. I loike.. Tapi awek malaysia tak semestinya tengok cite korea jek.. Ku nengok hindustan.. Wawawawa.. ;p

    BOF tu terlalu sempurna untuk wujuad dalam alam realiti.. Dalam mimpi saje leh mimpi.. ;p

    BalasPadam
  12. malay girl tak kan 180 je??
    up sikit, kasi naik air muka.

    BalasPadam
  13. err ye ke ko x tgk??tp ko cam taw jln cite die! ha kantoii~~

    diorg mmg hensem n sweet n hensem. ko jeles kn? haha

    BalasPadam
  14. salam..
    hahhahaa..mmg xthn ak bce..lawak2..trus rse nk komen kt cni..gud2,dude..peka!thumbs up 4 u..spe la dok cr BOF M'sia 2..hahahhaaa..nway,ak ske bce blog ko..keep it up..

    BalasPadam
  15. tanak Boys Over Flower Malaysia?
    apa kata kalau Girls Over Money
    versi Malaysia..

    4 orang perempuan & 1 lakilaki.
    agak-agak fenomina dak?

    :P

    BalasPadam
  16. giler kentang la pmkiran ko mr. K!!
    Aku mmg salute!! cmni aku dgn besar hatinya nk ngorat ko...

    BalasPadam
  17. aku tak suka langsung si rambut kiting-kiting tu.perangai gila annoying.

    lagi satu,aku adalah antara gadis sekarang yang ketinggalan zaman sebab aku tak minat langsung pada material orang lain.

    sebab tu aku suka gila kat si rambut karat caring protective cool gila tu.
    kalau ada lelaki malaysia perangai macamtu,miskin pun tak pe,rela ai makan jemput-jemput setiap hari.
    serius! (berani cakap sebab aku rasa macam mustahil nak jumpa lelaki malaysia baik macamtu.lelaki malaysia kan TERSANGAT baik.Ehe)

    :P

    BalasPadam
  18. aku suke tengok laki rambut ropol2 cmtu..sgt oldskool..haha..tp belum jmpe mamat melayu yg sesuai rmbut cmtu =P

    BalasPadam
  19. Haha~
    Lelaki malaysia memang power r.
    Asyik ajak ke bilik je.

    BalasPadam
  20. ulasan yang sungguh patriotik... kawie like it... hahhahahhahaha

    BalasPadam
  21. kahkahkah...
    berdekah sensorang aku pasal alleycat tuh..
    aduyai~~~

    BalasPadam
  22. hahahha.. kelakar lah kau.
    mungkin ada kot... tapi mcm cari seekor kuman dalam sejuta kuman lah kot. :)) hahahha

    BalasPadam
  23. LOL, yang gadis melayu 180 tu, sebab yg tak berkualiti oke

    cubela pinang perempuan melayu yg berkualiti, berpelajaran? *cough*


    mampu ke nak bayar cincin tunang?

    =,="

    BalasPadam
  24. hahaha.
    logik gler la kau punya observtion!
    tp kan.. ada jer mamat jmbu yg kurg ajar mcm lee min ho dlm BOF tuhh.
    pling dkat best friend aq.
    hehe. prangai lbey krg cmtu lah.
    cm jahanam jekk. xnak aku buat bf cmtu. ahax

    BalasPadam
  25. saya rajin gak tolong mak ayah dekat dobi apaaa :D

    BalasPadam
  26. wakakaka! macam siut aje entry tapi bagus ni. ade gak yg btol. wanita zaman skrg nk duit aje :P

    BalasPadam
  27. suka ati ko je nak ngata jun pyo tu..
    lelaki brusia?
    x hingin aku, kalu tua stahun dua tu okey jugak
    kiut apa muka jambu?
    aku lg suka mamat muka jambu dr mamat muka hensem or melayu
    sorry to say la...

    BalasPadam
  28. Awek Malaysia rajin tengok cerita Korea je??

    betul..tpi bukn bukn prmpuan..
    laki yer jugk..

    lagi2 kauuu..hahaha..
    jgn tipu ahh..kau tgok jugk citer korea..aritu kau ade ckp..kannnn..

    BalasPadam
  29. x layan pun citer ni..mamat2 tu memang jambu n nampak cam gay,tu yang x brapa layan tu.hhehe:D

    BalasPadam
  30. memang tak akan ada boys over kat malaysia. tapi saya suka. wawawa

    BalasPadam
  31. lelaki korea hensem2,jaat cmne pn tetap minat.HEHE

    BalasPadam
  32. ramai yg nak ngorat kamu MR k.....hahaha

    BalasPadam
  33. hahahahahaha...

    tp plakon BOF sume encem2...
    like it..

    BalasPadam
  34. @Farhana - Mimpi indah bagi perempuan, ngeri bagi lelaki.

    @Gincu - Eh eh eh.

    @Fint - It would be so NICE then.

    @Merah Jambu - Ye ke sanggup terima lelaki tak handsome asalkan baik? Bukan ke lelaki tak handsome semua baik? Haha.

    @Mili - Tak akan ada mungkin?

    @Q-I - Eish. Demand nampak? =)

    @Hana - Taste kau bukan lelaki melayu rupanya tetapi kepada korea. Well, taste lelaki melayu juga kepada gadis korea.

    @Ira - Tak pernah tgk >,>

    BalasPadam
  35. aura cerita 'fairy tale' memang kuat.

    BalasPadam
  36. Dapatkan panduan untuk bina otot badan lelaki supaya anda lebih tough dan macho....

    BalasPadam
  37. slm. ehe.klaka bile ak tgok post encik ni. memg tk pena tepikir sepeti yg encik utarakn lm post ni tem ak tgok cite ni..name agy cite..tk dek mende yg benanye..klo ade superman kompem amerika tu aman damai da.ikot taste a pompuan tu nk partner die cmane. tk semestinya pompuan nk partner yg romantik je..ak pn geli seyh~ ahahah.satu agy..jgn la samakn lelaki jambu ngn gay..know wat differ themm...!

    keep ur gud work :p nk bace agy post encik :)

    BalasPadam
  38. u rite mr. k.....laki malaysia ade ke mcm f4????
    hahahah

    BalasPadam
  39. takpe, nanti aku wujudkan f4 kat malaysia.
    bukan jambu je, betik, tembikai sume ada.

    BalasPadam
  40. i dont think boy malaysia romantik :P

    BalasPadam
  41. Seriously, lelaki Malaysia BAIK SANGAT sampai bawa awek masuk bilik? Lagi bagus lelaki rambut bergulung yang buat tak tahu.

    Post ni menarik perhatian, suka baca walaupun sakit hati, haha :)

    BalasPadam
  42. u said dat u xmerokok.
    then u r nerd eh? keh3:P
    no no laki xmerokok is normal la,
    i kenal sorg.
    owh its not u, dont worry haha.

    jap, i think u jelesla. jeles sbb F4 drop dead gojes. keh3.

    BalasPadam
  43. sy suke yg rambut gulung2 tue..mmg mnat type mcm tue..jambu + rambut kerinting = comel..hahahha..

    BalasPadam
  44. pergh bro..agak2 r kate malay gurl 180 ja..

    BalasPadam
  45. hahahaha. kurang asam. ni nak backup pmpuan ke laki nii??saba2

    BalasPadam
  46. laki msia sng sgt ajak pegi bilik, murah sgt jual. Tu la pasal xde org nk hargai. Mamat k0rea uh jual mahal. Tu la pasal byk org berangan nk die wlpn tau xkn dpt punyer.

    BalasPadam
  47. hehe lawak gile bace post ni! bru je pas tgk cite BOF!

    BalasPadam
  48. bof . u gotta hv d korean soul 2 undrstand d korean shw . hahaha .
    love it . al d gys , ensem . jan di , nt cute or pretty , bt played d role well . 10/10 rating frm me . thx . =) ..

    BalasPadam
  49. i like laki yg kasanova tu..comel + baik..

    BalasPadam
  50. batul2 parody!!.. hhha

    BalasPadam
  51. Terasa dan sikit sakit hati.. Rambut gulung2 yg comey taw.. Hahaha..

    Nice entry.. Sangat setuju bab lelaki malaysia sangat 'baik' and bla bla bla.. :)

    BalasPadam
  52. benci artis korea.. mmg betul pn, mcm gay.. dress up pn mcm pmpn.. plek2 jek.. haha

    BalasPadam
  53. woah! apa ni d0k kutuk jejaka idaman perempuan nie..entry kali ni, aku memang xsokong..hehe

    BalasPadam
  54. you're genius man ! aku xpenah suka pun cerita ni HAHA

    BalasPadam
  55. hahahahha..bkn la...baca blog la..hehehhe... =P

    BalasPadam
  56. my girlfriend is gumiho best..wink2...hehehhe... =P

    BalasPadam
  57. lol..y last skli mmg trkena..kat ak..huhuu~

    BalasPadam
  58. di boikot bab x minat laki korea!! ape nk jd ngn dunia.

    BalasPadam
  59. mr.K, are u also nerd?? wow... sy baru tau u ni nerd juga( coz u kata u x merokok)hahahaha..keep it up bro...if u dont want to be nerd person hahaha...merokok le hehehehhe...gud luck tu u..

    BalasPadam
  60. mr.k, are u also nerd(coz u kata u x merokok)hahahhaha....kalau u x nak jadi nerd u can merokok hahahahaha. ..keep it up bro...

    BalasPadam
  61. npe x merokok nerd plak?
    org yg xmerokok la COOOOOOOOOOOOOOOL
    btw,im a girl(nnti kter puji dri sndiri plak haha)
    so,JGN MEROKOK SBB ORG YG TAK MEROKOK COOOOOOOOOOOOOOOOOOOL hahahahahaha

    BalasPadam
  62. janganlah kata leeminho tu gay..:( sy pminat die nie.

    BalasPadam
  63. haha!!!!! biler bce btol2~
    rase cam ayat bnyk ktok lelaki malaysia gak nih...ap yg coolnyer dngn bwk awek msuk blik??? merokok??? merempit??? meraba??? aish klu yer un nak bgi comparison bgi la yg leklok skit~

    BalasPadam
  64. ok pe f4 tuh..n sape kate gay?playboy tuh..siap bawak awek omputih gi mkn angin..jejaka malaysia boleh ke??haha

    p/s:smoking is so not cool.kalo sedut asap tu sorg xpe gak..toksah nk puhhh2 asap tu kat org len plak.

    BalasPadam
  65. merepek dol kau. tak bernas langsung ==

    BalasPadam
  66. haha.entri awk yg nih nmpk cm backup laki Malaysia tp ade mksud tersirat.
    smbiL menyeLam minum air lah kott.naiss.

    BalasPadam
  67. tp kan bkan dlam boys over flower tuh mmg kye ker??

    BalasPadam
  68. tu la pasal...saya tak suka mamat korea berambut gulung tu.time saya tengok cerita tu,kawan2 yang join sekaki menjerit sebab kata kat mamat tu hensem.saya tahan gelak je sebab langsung tak hensem pun.macam apa ye?macam iras-iras pakcik kat kafe kolej saya pun ada.hahaha!!!

    BalasPadam
  69. Mr K ni sangat-sangat suka memuji lelaki and mengutuk perempuan.why hoh?Mr K memang suka menyakitkan hati perempuan ke?

    BalasPadam
  70. Perghh....ko ni kira menghina jejaka2 F4 tuhh. Sbg peminat setia BOF, bab gay tu memang aku xleh terima ekk...

    Rasa macam nak maki hamun, tapi tak jadi plak sebab entry ko ni agak lawak la jugak.
    Tapi agak terkilan sikit la dengan beberapa perkara, ko macam nak cakap perempuan kat M'sia ni teruk sangat.

    MEMANG TAK AKAN ADA BOF MALAYSIA.

    BalasPadam
  71. hahaha..nyawa atau komen?ok ok komen. haha entry ni memg lawaklah...tp 1 ja sbb girl suka tgk cite korea..obviously mrk nk bf mcm dlm story ni. :P

    BalasPadam
  72. HAHAHA mcm gud2 je kata F4 muka jambu...wat the??? -.-

    BalasPadam
  73. dah tgk cite ni.

    x best pun.

    mmg x hensem rambut bergulong.

    mmg pelik muka diorg semua cm pempuan.

    mmg x comel langsung layan pempuan kejam cmtu.

    dan mmg rasa tertanya2 ada ka sekolah mcm tu. ada ka org kaya cmtu.

    cite ni asalnya komik. komik jepun. sbb tu jalan cite cm komik jugaklah.

    masa tgk cite ni tahan sampai episode 3 ja. selebihnya rasa nak muntah pun ada. cm memainkan pumpuan.

    kalu saya jadi pumpuan tu, pindah je la sekolah lain. masalah sangat ka.

    cm la hero tu kaya dan berkuasa sangat. apa dia nak semua dapat. rambot bergulong tu mmg x seswai la.

    sekian komen.

    sama la. kita sependapat. cite tu x best.

    heh.

    BalasPadam
  74. Fuh, ni cerita jelah. Adam lambert gay, takde orang komen pun?

    BalasPadam
  75. Tipikal cerita korea with mamat jambu atittude kejam plus arrogant dgn perempuan.


    Tp My Girlfriend Is A Gumiho best.
    Si mamat tak jambu.

    BalasPadam
  76. okay..
    as much as ak suka korea..
    i mean seriously bilik ak penuh dengan poster korea...
    ak kene agree ngan mr k...
    why?
    sbb malaysia memang tak akan ade boys over flower..
    ak stuju ngan all of the above kecuali bab Lee Min Ho gay??
    jbhajnjkdsnmnamnk????
    gay???
    n bab kau ckp perempuan tengok materiel...
    sbb ak bukan one of them...
    n ak kureng suke Kim Hyung Joon dlm BOF...
    why?
    sbb dye selalu sebok bile jandi n junpyo sesame...
    benci ci jihu dlm cite tu...
    tp kibun first time ak rase menarik hati utk dilihat...
    hahaahaa

    BalasPadam
  77. do u know there are a lot of gay boy in malaysia????~ haha... biarlah dorang gay,dorang tetap kafir.. ~

    BalasPadam
  78. haha.. sumpah lawak ! tapi aku tak suke care entry nie ditulis ~

    BalasPadam
  79. xyah nk wat market kat sni r...klu rsew xmnat @ xdew aty lgsg kat korea juz shut ur hell mouth n put ur ass down ah...tau r nk wat blog nh market klu ktuk kpop...klu nk ckp kpop nh gay mti r dyorg kafir..kte nh islam wat cre islam..xyah nk ktuk2,fitnah2...

    BalasPadam
  80. BOF malaysia ? what the fish ? -.-
    diowg mkn sme2 , blja sme2 sbb kwn dari kecik lah ! bongok ! tak penah tgk BOF just shut up keyh ? ppyong !

    BalasPadam
  81. woi.. x baik la kutuk2 BOF.. aku mnat gila ngn mamat 4 org tu.. mmg btl la nmpak cm GAY,, tp hakikat nya naluri dia dgn perempuan gk.. bukti nya , jun pyo tu yg t'hegeh2 ngn c Jan di tu,, ( penangan cinta la katakn )

    soal admin x pnh tgk , amat diragui la, koz bleh plak ko thu jun pyo leh lempar kek kt mka peminat dia..hahahaha ;p

    walaupapn , BOF best korean drama ever..hehe~~~

    BalasPadam
  82. EXCUSE ME ,,,, kami xpnh tgk BOF , xbest. typical korean lovestory... .. x sume guz suke sbb korean boy nsem , content jln crta yg mnrik dn ade 'drama' yg kami layan ..........

    BalasPadam
  83. Tak semestinya dia 'lelaki Malaysia' dia baik wahai encik. Kalau tak, mmg takkan ada lah kes ragut, kes rompak, kes rogol yang semestinya lebih dimonopoli oleh lelaki. Lelaki mana? Hahh.. Kalau namanya lelaki tak kesah laa dia lelaki kulit itam ke putih, kalau lelaki, lelaki la jugak :) Jangan salahkan org perempuan kalau mereka minat mamat hensem. Lelaki minat pompuan hot2, nak gorgeous2 jugak tu ada perempaun kisah?

    BalasPadam
  84. Kalau dorang gay sekali pun , dorang tu KAFIR . Yang lelaki melayu kawin dengan mat saleh dekat gareja tu apa cerita . Tu lagi teruk , dah la islam . Buat malu agama islam .

    BalasPadam
  85. it's difference between MALAYSIAN and KOREAN! in malaysia, u will never fine the guys like F4 because most of malaysian guys, even them muslim.. their behavior is very~~~~~ hampeh.. compared with korean guys they more gentle and nice.. tolong la jangan nak bandingkan orang kita dengan dorang.. it's totally different macam daratan & lautan. dari segi agama, perangai, pertuturan and everything!!!!

    BalasPadam
  86. nak kutuk pon agak2 ar... macamlah lelaki malaysia ni bagus sgt.. btw, aq suke giler kat lee min ho tu.. mamat rambut gulung.. awesome kot.. kalo la aq dpt bf camtu kan bgos.. huhu sampai skarang aq ikot pkembangan lee min ho. city hunter..~

    BalasPadam
  87. aku sebenarnya tak berapa nak faham cara penyampaian mr.K neh..ape yang aku dapat comprehend, die macam x kutuk BOF instead dia kutuk mamat n minah malaysia zaman sekarang secara berlapis..tapi bila aku baca komen2 kalian, rasa ada jugak dia macam banned habes BoF..hmmmm..kompius aku..haha =.='

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.