Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2009

Gadis Tak Boleh Hidup Tanpa...

Imej
Love in the pocket. (Pic by edctpsu)

Gadis tak boleh hidup tanpa....?

Anyone? Name it.

Comment Here

Aku Cuma Nak Bagi Tau - 14 - Love Hurts.

"Love the one who loves u not the one who u love."

This is quote totally bullshit. Might be dumped is way much better than accept someone who you can’t love just because he/she loves you. Dont be so desperate lah.

One side of love never works.

And bear in mind; if you are in their shoes, you won’t couple with the one who accepts you just because of you love him/her. In other hand, he/she dint have any feeling on you.

What a loser you.

Comment Here

Pertanyaan Pendapat, Comment dan Cadangan.

Imej
Segala pujian, makian, kata-kata semangat dan apa-apa sahaja termasuk pertanyaan boleh di buat melalui [mykhairul90@yahoo.com.]

Pertanyaan terhadap sesuatu yang merujuk kepada pendapat juga di terima samaada dari segi peribadi atau tidak. Tidak terkecuali sebarang pertanyaan yang tak ada dalam Google. Senang cerita, nak tanya apa pun tanya lah.

Nak emailkan nombor telephone dan gambar pun boleh juga. Perempuan sahaja.

Terkejut Tak Apabila Ada Anak Dara Sultan Datang Melamar Korang Dan Memberi Sebuah BMW Gina Light.

Imej
Gambar di ambil tanpa kebenaran.

Aku lepak-lepak depan lappy aku. Kelihatan kalernya dah semakin tak lawa. Agak menyesal aku beli laptop yang kaler putih. Dah nampak kusam. Benci.

Aku lepak-lepak kat blog anak al-Idrus. Gadis kota yang cantik. Mulut pun boleh tahan cantik. Tapi kalau tengok betul-betul, muka dia gila innocence. Rasa nak gelak pun ada. Kalau bergaduh ngan dia kat YM lak, punya la susah dia nak mengalah. Se-sakastik-sakastik aku, sakastik lagi dia. Oh-oh. Aku tak ada kakak. So memang aku anggap budak ni sebagai kakak. Jelez la juga aku tengok member-member aku cakap pasal kakak dieorang. So kalau korang tengok aku bermanja-manja dengan dia, jangan salah faham. Aku sememangnya kurang kasih-sayang seorang kakak sebab tu aku bermanja dengan dia. So siapa rasa dia cantik, putih, gebu, comel, baik hati, cute dan manja serta tak ada tempat nak curah kasih sayang, buat-buat lah tersalah number bila call aku.

Kalau nak diikutkan, aku tak ada apa nak dibuat. Hari ni kelas tak ada. …

Aku Tak Faham 1 : Semuanya Salah Lelaki.

Imej
Sumber tidak dinyatakan. Ini bukan email/surat dari pembaca. Sebab kalau dari pembaca blog aku, aku akan huraikan/jawab dengan elok-elok serta dengan sopan santun.

SAYA wanita berusia 24 tahun. Apa yang ingin saya ceritakan ini bukan untuk membuka aib sendiri, sebaliknya menjadi pengajaran bagi gadis lain di luar sana.

Saya sebagai manusia yang ingin mencintai dan dicintai tidak terlepas daripada melakukan kesalahan. Hati saya disapa lelaki bernama A pada usia 19 tahun dan saya menerimanya kerana sikapnya yang tenang serta lemah lembut.

Pada mulanya hubungan kami baik, namun sikap A mula berubah selepas setahun kami bersama. Di sebalik sikapnya yang tenang terselindung ego yang tinggi. Saya sering mengalah dalam apa jua keadaan.

Saya sentiasa yakinkan diri A akan berubah sikap, namun selepas setahun keadaan tetap sama. Saya tetap bersabar kerana sayangkannya hinggalah kesetiaan saya diuji dengan kehadiran lelaki bernama E yang mahu menjadi kekasih saya.

Pada mulanya saya menolak kerana say…

Apa yang Pembaca Aku 2

Imej
Apa yang dieorang search untuk sampai ke blog aku.

Aku tak faham. Apa yang penduduk di Malaysia search kat intertnet dan jumpa blog aku sebenarnya? Balik-balik dieorang search nama awek aku, Zatul Iradah. Yang tak tahan ada yang search "Miss Zatul Iradah punya Friendster". Ingat Zatul aku tu nak tulis nama betul ke? Ish. Dunggus Chikaku betul. And ingat dia tu nak ke main Friendster. Tak remaja langsung ah main friendster. Lain lah kalau main Facebook. Baru remaja. Well, harap-harap, Miss Zatul kasi aku lulus math dengan cemerlang untuk sem ni. Aku tak nak lah disebabkan sayang, dia kasi fail math aku semata-mata nak jumpa aku lagi sem depan dalam kelas repeat.

Apa yang dieorang search untuk sampai ke blog aku.

Berikut adalah benda-benda pelik yang Malaysian search guna Google/Yahoo untuk sampai ke blog aku;


1. Kenapa perempuan nak kahwin, tapi tak nak nikah?
Aku tak pasti siapa yang search ni. Tapi yang aku pasti, orang yang search ni amat bagus sebab boleh bezakan antara kah…

Melayan Jiwang 13 : Hidup indah tanpa berfikir

Lagu ni ajar korang untuk bersyukur. Serious. Bersyukur dengan kehidupan yang korang kecapi.

Its not like, you are having a bad life. Its, you make it worse. Kita tahu, hidup kita tak adalah indah sangat. Tapi apa yang mampu kita buat. Terus menerus berusaha sehingga kita puas? Tak. Aku tak rasa kita akan puas dengan apa yang kita kecapi. Hanya, kita yang tak menjadikan apa yang kita kecapi itu sesuatu yang indah.

Kita tak boleh aim sesuatu yang completely perfect. Macam kehidupan sekarang. Makan cam cukup-tak cukup. Nak pergi hangout sebuah kereta, tapi orang 7 yang nak pergi. Well, kalau kita jadikannya best, 7 orang dalam kereta tak jadi hal. Senang cerita, tengok-tengoklah lelaki yang perangai gila-gila pergi melepak. Mereka keluar bandar tanpa banyak fikir. Bak kata Nike, just do it. Tak faham apa yang aku cakapkan, tengok video di bawah.

Based on video di bawah. Lelaki tu cam relax je jalan-jalan hayati dunia dengan amat sederhana. Tak ada high class serving apa semua. Abang aku sl…

Masalah Cinta Kawan Ai.

Imej
Bagai mana jika kita adalah watak jahat dalam novel cinta?

What would you do if all of your competitors are too way much better than you? Would you fight for something that you know that you will not gonna have it?

"Some says, be yourself. But I never think that this is the right moment for me to listen to them. Because, as long I do as myself, I will never gonna get what ever I wanted." - Him.

Apa yang anda akan buat jika saingan anda semua lebih baik dari anda. Baik dari segala segi. Adakah anda akan berusaha untuk sesuatu yang anda tahu anda tak mampu miliki?

Rmai orang cakap, be yourself. Tapi macam mana jika diri kita sendiri amat memalukan kita?

[Ini masalah yang dihadapi oleh seorang kawan aku.]
[Posted on 18 Oct, 3.21AM as grounded old page]

Forwarded Message 7 : Ai tak sangka susahnya nak mengurat yu.

Imej
Comel, pendek, mata besar, manja dan mengada-ngada. Mcm gadis 'tu'.

3.39 pagi. Aku termenung sorang-sorang sambil teringatkan gadis di atas (bukan Fae). Perut dah kenyang dengan nasi goreng cendawan hasil tangan Restoran Umi. Sedap makanan di situ. Lelaki memang pandai masak dari perempuan.

Well, aku duduk atas katil double decker ku. Terasa palang-palangnya. Nampak sangat tilam aku nipis untuk katil ni. Tak mampu nak beli tilam mahal doe. Nak je aku curik tilam Atan tapi sah-sah kantoi sebab tilam dia besar nak mampus.

Aku baring-baring. Aku pandang ke henpon aku. Dan lama tak berbunyi. Orang tak ada awek la katakanan. Henpon kira barang hiasan je. Tak remaja la tak ada henpon.

Aku capai henponku. Bukak contact list. Aku petik satu persatu ikut turutan; AAA Gadisku, AAA Sayangku, AA Chenthaku bla-bla dan diakhiri dengan ZZzz Abang, Adik dan lain-lain no famili. Eish. Jangan tanya kenapa no awek mesti ada ‘AA’ dan no famili ada ‘ZZ’. Macam lah korang letak no henpon famili korang …

Melayan Jiwang 12 : Lagu Ini. Touching.

At first, aku ingat nak teruskan dengan schedule post aku tentang satu isu yang amat kontrobesi. Ye la. Korang ingat aku saje-saje ke post entry yang sebelum ni yang mengkritik lelaki tanpa sebab? Aku saje je nak amik hati para gadis sebagai pemulaan. Hehe

Tapi atas sebab-sebab tertentu aku nak post lagu ni dahulu berbanding entry kontrobesi tersebut. Lagu yang amat kena dengan aku. Sila layan. Please.



Lagu dia best. Amat best. Tapi aku lagi tertarik dengan lirik dia.

This song is dedicated just to you.... My only you... =(

Jordin Sparks - Battlefield

Don't try to explain your mind
I know what's happening here
One minute, it's love
And, suddenly, it's like a battlefield

One word turns into a war
Why is it the smallest things that tear us down
My world's nothing when you're gone
I'm out here without a shield - can't go back, now

Both hands tied behind my back for nothing, oh, no
These times when we climb so fast to fall, again
Why we gotta fall for it, now...

Chorus:
I n…

Aku Cuma Nak Bagi Tau - S2 Ep 3 : Hidden Words

Imej
The gentleman

Bila seorang lelaki memberikan laluan kepada gadis, dia akan berkata;

"Ladies first."

Yang sebenarnya bermaksud;
"(Beautiful) ladies (always my) first (priority)."

Lelaki... korang tak boleh percaya sangat. Mulut je manis.

Maaf kerana diri ini telah meragut kepercayaan mu terhadap ku....

Cerita Rakyat 2

Imej
Worth it?

Seorang banduan baru saja berjaya melarikan diri dari penjara setelah dipenjarakan selama 20 tahun. Dalam perjalanannya, dia terjumpa sebuah rumah dan memecah masuk kedalamnya untuk mencari duit. Tetapi yang ditemukan hanyalah sepasang pengantin baru yang sedang tidur di atas katil mereka.

Banduan itu mengarahkan pengantin lelaki turun dari katil dan mengikatnya dikerusi. Kemudian sambil mengikat pengantin perempuan dikatil, banduan itu mencium lehernya, dan terus bergegas ke bilik mandi.

Sementara banduan berada di bilik mandi, pengantin lelaki berbisik kepada isterinya: “Isteriku, dia adalah banduan yang melarikan diri dari penjara. Lihat saja baju yang dipakainya, dia mungkin sudah lama dipenjara dan tentu sudah lama tidak menyentuh wanita. Dari cara aku lihat dia mencium lehermu, dia ingin melakukan hubungan seks denganmu, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya,berikan kepuasan. Orang ini merbahaya, jika marah, dia pasti membunuh kita. Jadi bert…

11 Jenis Awek(gadis maksud aku) yang Mengecewakan I*

Imej
Gadis-gadis.

Respon kepada entri Izdiyani Si Penjual selendang yang aku beli dulu.

**********
Sesetengah awek tu. Muka dah la suci, cute, comel, gebu, cantik, comel, cute, tak ada jerawat, licin, bergetah jambu, comel, indah, cantik, rupawan, kacak, kacak, kacak, tinggi lampai bak model kalah model, peramugari semua kalah kira memang macam paling cantik lah. Tapi muka dan body je lah.

Cewek-cwek 11) Lesbian.

Memang mengecewakan. Hari tu aku lepak ngan Fahim, Rash ect kat Melaka masa naik tangga bergerak tu ternampak la awek cute gila ar kira memang cair ar sampai sekali pandang nampak macam Moley Sims, dua kali pandang nampak macam Amanda Bynes, tiga kali pandang nampak macam Hayden Panettiere. Empat kali pandang pacam Erin Andrews. Tapi sayang. Boyfriend dia penkid. Lelaki punya la banyak. Baik-baik. Hensem. Kacak lagi.

10) Emo

Emo kalau manja then senang pujuk tak apa la juga. Macam emo comel-comel manja lah kiranya macam Irah lah okay dia dah perasan dah. Tak apa, dia senang pujuk. Emo …

Melayan Jiwang 10 : Aril Af7 - Manatap Wajahmu

Video beserta lirik. Lagu ni sumpah sedap. Tapi aku bencikannya. Adalah sebab-sebab yang aku rela mati dari bagi tau korang.

Hayati lah sendiri. Malas aku nak cari-cari lirik dia. Tengah sedih ni. Isk. Aku perlukan bahu gadis, nak nangis. Bahu gadis cantik sahaja. Tapi lelaki hensem pun boleh lah. Hensem standard Josh Duhammel tau.

Maaf sebab entry aku agak merapu sejak minggu lepas.

Khidmat Masyarakat untuk Budak-Budak Micet.

Imej
BitDefernder terbaik. License expired in 13900 days. =)

Baru-baru ni aku tengok banyak betul dak-dak Micet ada prob ngan laptop. Dan rajin pula diaorang gi hantar kedai kasi repair padahal format je. So, aku rasa ianya suatu yang membazir. Jadi, dengan FREEnya, aku sudi untuk memformat laptop korang ( kepada Windows 7 Ultimate x86bit) + Bit Defender Total Security 2009/ 2010 (Full version-Update hourly) . Aku guna BitD, sampai sekarang tak pernah prob. Dah nak dekat dua tahun. Tak perlulah bunyi kuda mengarut yang menyakitkan hati macam antivirus yang 'satu' tu. Stakat bunyi virus detected yang gempak tapi tak leh block virus tak guna juga.

Bukan selalu aku buat baik.

Melayan Jiwang 9 : Apa Barang Merebut-rebut

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski dihati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela



Lagu ni dah lama. Tapi aku rasa ni lah masa yang paling sesuai. =)

LipLap Raya UniKL `09 : Ini Lah Masanya Untuk Kita Melihat Gadis-gadis Micet Bermakeup Tebal Walaupun Sebenarnya Nampak agak Comel.

Imej
[Gambar akan di update dari masa ke semasa]


Kaki aku dan Awang. Gambar yang paling aku suka.
Tone warna smart tanpa sebarang edit.

Entri ni mungkin membosankan bagi yang bukan berasal dari U aku. Dan kalau korang masih baru di blog aku ini, ketahuilah. Apa-apa yang aku tulis bukan kritikan atau kutukan. Aku sebenarnya hanya nak bermanja dan bergurau senda. Jika terasa, sila bagi tau.

Well, LipLap Raya ni sebenarnya adalah sambutan Aidilfitri yang dibuat secara annually.

Aku pergi sorang-sorang je tahun ni. Ramai gila member-member aku yang tak pergi. Roomates aku sorang pun tak pergi. Haiss.

Fae/Pae/Faezah
Semuanya bermula ketika aku sampai di MP Hall. Keseorangan. Terserempak Fae and the gang. Aku tak tau langsung nama geng-geng dia sebab aku dengan gadis-gadis ni bukan rapat sangat.

Yang aku tahu, aku tak akan ceritakan peristiwa ketika Fae terjatuh dari longkang sambil terjerit-jerit masa dia nak tegur aku. Nasib baik dia sempat tegur aku. Tapi aku rasa dia tegur aku tak iklas doe. Ya aku…

Forwarded Msg 5 : Poligami dan Luahan Perasaan

Imej
Shade~

Well, aku ada dapat satu forward mesej yang agak jiwang. Dari awek Kedah.

Awek tu (Msg forward): Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Aku : Hmm. Aku suka kau doe.

Awek tu : Sial kau. Jangan wat lawak ar.

Aku : Apa? Kau gak cakap jangan simpan kata-kata cinta apa tah tu.

Awek tu : Maksud aku kau ckp la kat awek kau.

Aku : Tapi aku tak der awek.

Awek tu : Penipu. XXX pernah cakap kat aku kau da ada awek. Ada dua lagi.

Aku : WTF.

Awek tu : Kenapa?

Aku : Aku terkejut.

Awek tu : Kenapa terkejut?

Aku : Tak sangka kau ni sengal sgt mudah di tipu.

Awek tu : Hahaha. Kau ni memang kan. Nanti aku sepak baru tau.

Aku : Haha. Nak main sepak-sepak ke? Jangan sampai aku ajak En. Hakim.

Awek tu : En. Hakim tu siapa?

Aku : Adalah.

Umph?

Awek tu : Huh. Dah-dah. Pergi mesej awek2 kau.

Aku : Aku tgh…