Khamis, 29 Oktober 2009

Gadis Tak Boleh Hidup Tanpa...

Love in the pocket. (Pic by edctpsu)

Gadis tak boleh hidup tanpa....?

Anyone? Name it.

Comment Here

Ahad, 25 Oktober 2009

Manusia yang Tinggal kat Depan Rumah Aku.

Ada 100 budak hitam dalam gambar atas. Nampak tak?

Memang F.

Kawasan rumah sewa aku adalah kawan orang-orang nigger yang *******. Atau dengan bahasa lembutnya kawasan india.

Kenapa?

Sebab dia orang (satu famili) ada aktiviti rutin setiap waktu magrib iaitu mesti pasang lagu pelik dia dengan kuat-kuat dan tak sedap serta bahasa berbelit-belit. Terasa bau busuk badan dieorang bila dieorang pasang lagu tu. Dasar tak hormati jiran langsung. Its not like this is your territory, nigger.

Then then then sorang india tu adalah orang tengah yang ditugas kan untuk mengutip duit sewa setiap bulan untuk rumah aku. Yang tak tahannya, dia sebagai orang tengah je, bukan tuan rumah. Tapi perangai dia melampau gila. Niger ni dah ada famili. Dia kerja sebagai pemandu van 'Bas Pekerja'. Yang tak tahannya nigger ni boleh la pulak park dia punya van tu depan pagar rumah aku. Ada sekali dia suruh aku alihkan kereta aku semata-mata nak letak van dia. Aku cakap tak nak. Dia suruh bla2. Aku peduli apa. Sampai sekarang aku tak pernah dengar cakap dia. Then sekarang, dia park pula van dia tu kat dalam pagar. Ya. DALAM PAGAR RUMAH AKU. WTF. What the fish! What the father! Then then jangan la ada orang tanya, "Eh khairul kau bawak van?" Again, WTFFF.

Tu baru si suami. Belum isteri dia. Bayangkan, dalam pagar rumah aku, LAGI. Ya dalam pagar rumah aku lagi, dia boleh letak penyidai kain satu untuk dia sidai (Semalam dia letak). Padahal rumah aku ngan dia dipisahkan dengan sebatang jalan tar. Sanggup plak dia seberang jalan, buka pintu pagar rumah aku, masuk then jemur baju.

Kite orang hensem sikit dari Kim Steward dan Josh Duhammel.

Tapi aku rasa dia saja je tu. Kenapa? Sebab makcik tu pergi sidai semua benda kat rumah aku. Habis coli apa sepender semua dia pergi jemur. Aku suspek dia nk goda orang-orang rumah aku sebab penghuni-menghuni kat rumah aku semua kacak-kacak dan menggoda hanya dengan jelingan. Lagi pun kita orang memang seksi berkain pelikat. Uh. Tapi kita orang tak pernah berminat kat dia. Tengok pun loya. Tanggal baju depan aku aku rela jadi gay.

Siapa datang and tanya "Eh Khairul, kenapa sepender yang kau jemur tu macam perempuan punya", aku sepak. Aku pakai boxer.

Wahai makcik, kalau sependar or coli kau hilang, jangan nak tuduh kiteorang. Kiteorang sumpah tak berminat.

Sial sunggoh nattang ittei nih - Aiman.

Comment Here

Sabtu, 24 Oktober 2009

Aku Cuma Nak Bagi Tau - 14 - Love Hurts.



"Love the one who loves u not the one who u love."

This is quote totally bullshit. Might be dumped is way much better than accept someone who you can’t love just because he/she loves you. Dont be so desperate lah.

One side of love never works.

And bear in mind; if you are in their shoes, you won’t couple with the one who accepts you just because of you love him/her. In other hand, he/she dint have any feeling on you.

What a loser you.

Comment Here

Pertanyaan Pendapat, Comment dan Cadangan.


Segala pujian, makian, kata-kata semangat dan apa-apa sahaja termasuk pertanyaan boleh di buat melalui [mykhairul90@yahoo.com.]

Pertanyaan terhadap sesuatu yang merujuk kepada pendapat juga di terima samaada dari segi peribadi atau tidak. Tidak terkecuali sebarang pertanyaan yang tak ada dalam Google. Senang cerita, nak tanya apa pun tanya lah.

Nak emailkan nombor telephone dan gambar pun boleh juga. Perempuan sahaja.

Jumaat, 23 Oktober 2009

Terkejut Tak Apabila Ada Anak Dara Sultan Datang Melamar Korang Dan Memberi Sebuah BMW Gina Light.


Gambar di ambil tanpa kebenaran.

Aku lepak-lepak depan lappy aku. Kelihatan kalernya dah semakin tak lawa. Agak menyesal aku beli laptop yang kaler putih. Dah nampak kusam. Benci.

Aku lepak-lepak kat blog anak al-Idrus. Gadis kota yang cantik. Mulut pun boleh tahan cantik. Tapi kalau tengok betul-betul, muka dia gila innocence. Rasa nak gelak pun ada. Kalau bergaduh ngan dia kat YM lak, punya la susah dia nak mengalah. Se-sakastik-sakastik aku, sakastik lagi dia. Oh-oh. Aku tak ada kakak. So memang aku anggap budak ni sebagai kakak. Jelez la juga aku tengok member-member aku cakap pasal kakak dieorang. So kalau korang tengok aku bermanja-manja dengan dia, jangan salah faham. Aku sememangnya kurang kasih-sayang seorang kakak sebab tu aku bermanja dengan dia. So siapa rasa dia cantik, putih, gebu, comel, baik hati, cute dan manja serta tak ada tempat nak curah kasih sayang, buat-buat lah tersalah number bila call aku.

Kalau nak diikutkan, aku tak ada apa nak dibuat. Hari ni kelas tak ada. Kalau ikut perancangan aku nak tido je. Tapi memandangkan masa depan aku semakin gelap, tak jadi ah nak tido. Apapun, blog mesti di-update. Cita-cita untuk dapat side income RM 500-1000 sebulan akhir tahun hadapan mesti aku capai. Ceh Rm 500- 1000. Bajet la kan nak dapat banyak tu sebulan. Tapi tak mustahil. Harap-harap, suatu hari nanti, aku boleh dapat lebih RM 10,000 sebulan hanya dengan NuffNang. Waktu tu, umur aku mungkin dah cecah 30 kot. Tu pun kalau blog ni wujud lagi la kot. Isk. InsyaAllah.

Aku masih di blog anak al-idrus. Tertarik dengan mainan tag dia. Setahu aku orang yang bosan tak ada kerja gila-gila je yang akan main tag. And jarang ada lelaki yang main tag. Kalau ada pun, lelaki tu mesti baik, sopan santun, berbudi bahasa, sedap mata memandang, kacak, bergaya, ada masa depan cerah, awek cute, romantis dan boleh dibuat suami walaupun dah ada isteri empat.


Tag


Yourself.
Aku nampak macam playboy. Tapi sebenarnya aku bukan playboy. Aku baik. Okay aku jahat. Orang jahat tak akan cakap dia jahat. So aku dah cakap yang aku ni jahat jadi kiranya aku ni baik lah. Aku seorang yang pendiam, pemalu dan macam -macam lagi lah. Tak suka beraada dalam crowded. Tak suka hangout ramai-ramai. Amat setia.

Speak of -
Pendiam

Interest -
Blogging

Orientation -
Bisex Straight.

Type of life partner -
Fulltime tutup aurat
Pemalu
Pediam
Sedap mata memandang/comel
Fair
Manja

Deodorant je.

Please state your current brand of the following:

1. Hair Shampoo :
Follow you.

2. Hair Conditioner :
None

3. Facial Foam :
Men Expert.

4. Scrubs :
Watson - Grapes

5. Facial cream :
Men Expert.

6. Body lotion :
Kulit aku sensitif. Aku pakai soap-free 5.5 apa tah.

7. Shower soap :
Kulit aku sensitif. Aku pakai soap-free 5.5 apa tah.

8. Lipstick :
LipIce

9. Perfume :
Giorgio Armani Attitude
Sikly for Men Inspiration.

10. Deodeorant :
Playboy Miami.
Nivea Yellow.


PART B (cloth)

Just state the favourite brand that you have only:

1. Outfit :
'Giordano' - singlet.
Bum - Singlet
Lois - Kemaja
Loxy punya - Kemaja
2nd Chance - Kemeja
Hardy Amines - Kemeja
Soda - Jacket/Sweater
Samuel & Kevin - T-shirt gay aku and Awang. Aku and dia pakai dalam satu hari pada masa sama sumpah nampak macam couple.

Ya aku memang suka pakai kemeja.

2. Jeans :
Diesel, Dapper, BUM.

3. Baju kurung/melayu :
John Master

4. Shoes :
Larrie
BlueHammer

5. Slippers :
Tak ada.

6. Spectacles/sunglasses :
Lee's

7. Hijjab :
Gua pakai kopiah.

8. Underwear:
Even Creation Boxers.
(Part ni mesti para lelaki cepat-cepat pergi ke blog anak al-Idrus tu sebab nak tengok apa yang dia tulis kan? Hehe)

9. Belt :
Levi's Original yang dibeli oleh Firdaus Kachack kat pasar malam
Gucci white.

10. Socks :
Diesel/Dapper

11. Watch :
Tak pernah




PART C (technology)

1. Mobile handphone : Nokia

2. Laptop/notebook : Acer

3. Printer/scanner : ComLab29C

4. Camera : Rash's Hp.

5. Hardisk : Atans'

6. mp3/mp4 : Mira's Mp3 Player

Commitment! Katanya..

Awek ni pernah bagi tau aku yang couple and cinta-cinta ni tak penting. Dia tanya aku kenapa cinta tu penting sangat bagi aku and aku tak tahu nak jawab apa. Lagi pun, bajet lah kan kalau couple akan kahwin trus. Asal jangan buat apa-apa masa couple sudah lah.

Oh ya. Tajuk tak ada kena mengena dengan entri.

Comment Here.

Khamis, 22 Oktober 2009

Aku Tak Faham 1 : Semuanya Salah Lelaki.


Sumber tidak dinyatakan. Ini bukan email/surat dari pembaca. Sebab kalau dari pembaca blog aku, aku akan huraikan/jawab dengan elok-elok serta dengan sopan santun.

SAYA wanita berusia 24 tahun. Apa yang ingin saya ceritakan ini bukan untuk membuka aib sendiri, sebaliknya menjadi pengajaran bagi gadis lain di luar sana.

Saya sebagai manusia yang ingin mencintai dan dicintai tidak terlepas daripada melakukan kesalahan. Hati saya disapa lelaki bernama A pada usia 19 tahun dan saya menerimanya kerana sikapnya yang tenang serta lemah lembut.

Pada mulanya hubungan kami baik, namun sikap A mula berubah selepas setahun kami bersama. Di sebalik sikapnya yang tenang terselindung ego yang tinggi. Saya sering mengalah dalam apa jua keadaan.

Saya sentiasa yakinkan diri A akan berubah sikap, namun selepas setahun keadaan tetap sama. Saya tetap bersabar kerana sayangkannya hinggalah kesetiaan saya diuji dengan kehadiran lelaki bernama E yang mahu menjadi kekasih saya.

Pada mulanya saya menolak kerana sayangkan A, namun akhirnya saya terima E sebagai kekasih kedua tanpa pengetahuan A. Sikap E yang jauh lebih baik daripada A membuatkan sayang saya terbahagi dua.

Namun kerana terlalu percaya janji manis E, kesucian saya diragutnya tanpa kerelaan saya. Saya menangis sepuas-puasnya kerana rasa bersalah pada keluarga dan A. Bagaimanapun E pandai berkata-kata dan menabur janji manis yang membuatkan saya terpedaya.

Entah apa yang merasuk saya untuk terus menyayangi E. Saya diperlakukannya seperti patung tidak bernyawa dan menjadi tempat E melepaskan nafsu serakahnya. Saya dipukul jika tidak mengikut kehendaknya dan duit simpanan saya habis dikikisnya.

Hidup saya menjadi kucar kacir hingga hilang tumpuan pada kerja dan keluarga. Saya langsung tidak dengar nasihat orang lain supaya meninggalkan E, sebaliknya terus bersabar kerana terlalu sayangkannya. Biarpun E jahat, kebaikannya tetap ada.

Akhirnya saya hamil dan E meninggalkan saya. Saya buntu dan takut. Saya ceritakan segala-galanya kepada A dan berkali-kali saya minta maaf kepadanya. A kecewa, namun dia maafkan saya.

A tidak benarkan saya gugurkan kandungan dan suruh saya dapatkan perlindungan di rumah pemulihan. Selepas bersalin, saya serahkan anak kepada keluarga angkat.

Sukar diceritakan bagaimana sedihnya perasaan saya apabila terpaksa menyerahkan anak kepada orang lain. Rasa marah dan dendam pada E hanya Tuhan yang tahu.

Selepas itu hubungan saya dan A kembali terjalin. A ambil berat mengenai diri saya, namun egonya tidak luntur. Saya terpaksa bersabar, apatah lagi A berjanji untuk memiliki saya kembali serta tidak mengungkit kisah silam.

Malangnya A berubah sikap. Dia mula meminta saya memuaskan nafsunya. Apabila saya menolak, lain pula jadinya. A menghina dan mengungkit kisah silam saya.

Akhirnya saya ditinggalkan A biarpun berkali-kali saya katakan saya menyayanginya sepenuh hati serta tidak akan mengulangi kesilapan lalu. Kini hidup saya kembali tertekan. Selain ditinggalkan teman lelaki, kerinduan terhadap anak semakin kerap menghantui diri.

Kini saya benci dan sukar mempercayai lelaki. Apakah tiada kemaafan untuk saya biarpun saya sudah insaf? Adakah lelaki yang sudi menerima saya dengan jujur sebagai isteri?

Adakah wanita seperti saya sekadar layak menjadi pemuas nafsu lelaki? Bagaimana saya nak membina kembali kehidupan saya dalam keadaan serba tertekan ini?
Ini bukan email/surat dari pembaca. Sebab kalau dari pembaca blog aku, aku akan huraikan/jawab dengan elok-elok serta dengan sopan santun.

Apa yang aku nak cakap kat sini, bukan untuk cakap pasal gadis suka-suka. Tapi aku agak pelik la kan, macam mana gadis begitu mudah terpedaya?

Aku tengok betul-betul, baru aku perasan. Aku perasan suatu benda yang kaum hawa suka sangat guna ia itu konsep 'Yu are my only one" atau "Yu adalah future husband ai" atau "Sampai bila-bila pun ai hanya ada yu". Perlukah aku ingatkan pepatah "Sedangkan orang kahwin pun boleh cerai, inikan pula couple"?. So sebelum buat sex tu fikirlah, kau dan lelaki tu bila-bila masa boleh putus. Then bila dah putus tu faham-faham lah. Sebab tak ada siapa tahu samaada kau dan dia betul-betul jodoh atau tak sehinggalah kahwin. And apa yang aku nak cerita kat sini bukan pasal dara atau tak, tapi pasal seks. Pernah komentor aku menyatakan yang "Boys = Love for sex" dan "Girls = Sex for love". And bila keadaan seperti di atas berlaku, you are nothing more than rubbish.

Come on girls. Bila keadaan dah jadi cam ni, jangan dok salahkan lelaki dan pls lah stand up for yourself. Dont be overstupid. Bila lelaki cakap "Apasalahnya kita main, nanti ai akan jadi suami yu juga", sila lah lawan. Hentam lah apa-apa pun sebagai jawapan. Hentam je sebagaimana korang hentam di dalam exam. Macam tak biasa pula.

Kenapa aku tulis ni? Sebab aku sakit hati betul tengok dengan kaum gadis yang sikit-sikit nak salahkan lelaki ni. Bila salah je, lelaki. Salah je, lelaki. Tak semua lelaki jahat. Aku pernah lihat lelaki tolak ajakan seks dari perempuan di depan mata aku. Kat situ dah terbukti tak semua lelaki akan kata "Dah rezeki, apahal nak tolak?" bila perempuan tu tanggal baju kat depan mata.

Kalau bosan sangat, for teens, korang boleh lepak-lepak kat kotex.com.my. Banyak faedahnya. or RedMummy pun okay juga. 1st time semalam aku masuk blog dia. Sesuai untuk kehidupan.

Comment Here.

Rabu, 21 Oktober 2009

Apa yang Pembaca Aku 2

Apa yang dieorang search untuk sampai ke blog aku.

Aku tak faham. Apa yang penduduk di Malaysia search kat intertnet dan jumpa blog aku sebenarnya? Balik-balik dieorang search nama awek aku, Zatul Iradah. Yang tak tahan ada yang search "Miss Zatul Iradah punya Friendster". Ingat Zatul aku tu nak tulis nama betul ke? Ish. Dunggus Chikaku betul. And ingat dia tu nak ke main Friendster. Tak remaja langsung ah main friendster. Lain lah kalau main Facebook. Baru remaja. Well, harap-harap, Miss Zatul kasi aku lulus math dengan cemerlang untuk sem ni. Aku tak nak lah disebabkan sayang, dia kasi fail math aku semata-mata nak jumpa aku lagi sem depan dalam kelas repeat.

Apa yang dieorang search untuk sampai ke blog aku.

Berikut adalah benda-benda pelik yang Malaysian search guna Google/Yahoo untuk sampai ke blog aku;


1. Kenapa perempuan nak kahwin, tapi tak nak nikah?
Aku tak pasti siapa yang search ni. Tapi yang aku pasti, orang yang search ni amat bagus sebab boleh bezakan antara kahwin dan nikah. Kadang-kadang, couple-> kahwin ->nikah. Atau kadang-kadang couple -> kahwin then tak nikah. Bak kata orang touch and go.

2. Normalkah lelaki yang sudah bercouple mesej kawan perempuan?
Ya. Normal. Kalau tak, macam mana nak cari spare part?

3. Awek lebih tua 4 tahun.
Siapa yang search ni? Ada masalah ke dengan awek yang tua dari bf? Tak puas hati cakap, kita settle.

4. Kenapa lelaki kena reject.
Kau patut baca majalah Maskulin or Remaja doe. Selami diri gadis. Selami apa yang mereka suka. Tapi ingat, macam lelaki la juga, lelaki sebelum jumpa awek, bajet lah nak list nak couple ngan perempuan cam ni or cam tu. Mesti dara apa semua. Last-last bila dah suka, dara atau tak tak tak jadi hal lah. Dah suka nak bt camna.

5. Kenapa lelaki tua memilih perempuan muda.
Men's life start on 30. Or, korang boleh tengok sini kenapa lelaki tua kahwin perempuan muda.

6.Apakah maksud 'rebound relationship'
Well, anda ditempat yang betul. Rebound relationship ada banyak 'pesen'. Pesen pertama, adalah korang bercouple semata-mata untuk lupakan kekasih korang yang telah tinggalkan korang dalam sehari dua yang lepas. Dengan kata lain, couple untuk lepas geram dan sorok malu lah. Maksud lain adalah bila korang dah nak putus, tapi tak nak putus. Korang berdua sedar yang korang berdua dah tak sehaluan, so korang buat 'rebound' dengan cara terus kahwin untuk memastikan korang still stick together. Kadang-kadang cara ni berkesan.

Apa yang dieorang search untuk sampai ke blog aku.

7. Cara untuk menumbuhkan misai.
Sebenarnya, aku dah pernah cari tips untuk tumbuhkan misai. Tapi tu lah, sampai sekarang misai aku tak ada lagi. Janggut lagi lah tak ada. Benci.

8. Halau syaitan.
Aku tau cara nak halau syaitan. Ada sorang awek ni, dia gila ah comel. Aku bagi tau dia yang lagu nasyid buat aku mengantuk. Then dia cakap kat aku, aku jadi mengantuk sebab syaitan banyak kat aku. So kira lagu nasyid boleh la kalau nak buat halau syaitan. And aku pernah baca, buat seks dengan isteri dikira bunuh syaitan. So, rajin-rajin la yea bunuh syaitan. Tak payah tunggu malam jumaat. Macam tak biasa pula.

9. Indonesia nak serang Malaysia?
Ya. Indon nak serang Malaysia. Diaorang buat geng dikenali sebagai Bendera. Tapi sampai sekarang Bendera tu tak sampai-sampai kat Malaysia. Hanyut kat tengah laut kot. Lembik macam sayur.



Anak Dato K yang ensem.

10. Anak Dato K.
Aku tak tahu apa-apa apsal anak Dato K. Well, mungkin selepas aku dinobatkan sebagai Dato K (Khairul) boleh la kalau kau nak tahu pasal anak aku tu pun kalau kau nak tunggu. Tapi jangan risau, aku memang berniat nak kahwin muda. Kahwin muda boleh buat anak banyak-banyak. Cuma rasa cam tak ada jodoh je lagi. Yang aku tahu, anak aku, aku tak akan letak nama Fahim. Nanti rosak anak aku tu. Kalau perempuan pula, letak nama-nama manis dari lagu UNIC okay juga.

Sebagai penutup, aku tak puas hati kenapa perkataan gay banyak benar kat dalam referrer untuk sampai ke blog aku. And kalau yea pun nak search perkataan gay, eja lah elok-elok. Ejaan dia GAY dan bukannya 'gey' or 'ghey'. Mati-mati lah tak akan jumpa kalau search macam tu. Well, entah mengapa part ni aku rasa Awang yang search. Okay dah bye.

Aku ada test. Doakan aku berjaya. Harap-harap Mr H kasi soalan senang-senang. Jangan soalan susah then tak boleh jawab then kena sepak..

Comment Here.

Selasa, 20 Oktober 2009

Melayan Jiwang 13 : Hidup indah tanpa berfikir

Lagu ni ajar korang untuk bersyukur. Serious. Bersyukur dengan kehidupan yang korang kecapi.

Its not like, you are having a bad life. Its, you make it worse. Kita tahu, hidup kita tak adalah indah sangat. Tapi apa yang mampu kita buat. Terus menerus berusaha sehingga kita puas? Tak. Aku tak rasa kita akan puas dengan apa yang kita kecapi. Hanya, kita yang tak menjadikan apa yang kita kecapi itu sesuatu yang indah.

Kita tak boleh aim sesuatu yang completely perfect. Macam kehidupan sekarang. Makan cam cukup-tak cukup. Nak pergi hangout sebuah kereta, tapi orang 7 yang nak pergi. Well, kalau kita jadikannya best, 7 orang dalam kereta tak jadi hal. Senang cerita, tengok-tengoklah lelaki yang perangai gila-gila pergi melepak. Mereka keluar bandar tanpa banyak fikir. Bak kata Nike, just do it. Tak faham apa yang aku cakapkan, tengok video di bawah.

Based on video di bawah. Lelaki tu cam relax je jalan-jalan hayati dunia dengan amat sederhana. Tak ada high class serving apa semua. Abang aku slalu ajak aku pergi jalan-jalan dengan low-style cam tu kat sekitar Malaysia tanpa tranport atau apa-apa peralatan. Makan, tido, tempat nak melawat apa semua tak rancang. Kira pergi melancong on-the-spot-planning lah. Selapas aku tgk video ni, baru aku tau knp dia suka benda cam tu. Rasa feel je. Tenang tanpa sebarang jadual. Ya tanpa sebarang jadual. Berjalan tanpa sebarang planning. Arah tujuan ada, tapi plan tak ada. Hidup tanpa fikir duit. Best gila hidup cam tu.

Pernah dia ajak aku pergi Australia. Gila apa. Duit aku tak sebanyak dia. Duit dia beribu-ribu dalan bank. Padahal dia tua setahun je dari aku. Tak. Dia tua 364 hari je dari umur aku.

Lagu ni feel. Sila layan. Bukan lagu jiwang.



Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Selamanya...

Isnin, 19 Oktober 2009

Masalah Cinta Kawan Ai.

Bagai mana jika kita adalah watak jahat dalam novel cinta?

What would you do if all of your competitors are too way much better than you? Would you fight for something that you know that you will not gonna have it?

"Some says, be yourself. But I never think that this is the right moment for me to listen to them. Because, as long I do as myself, I will never gonna get what ever I wanted." - Him.

Apa yang anda akan buat jika saingan anda semua lebih baik dari anda. Baik dari segala segi. Adakah anda akan berusaha untuk sesuatu yang anda tahu anda tak mampu miliki?

Rmai orang cakap, be yourself. Tapi macam mana jika diri kita sendiri amat memalukan kita?

[Ini masalah yang dihadapi oleh seorang kawan aku.]
[Posted on 18 Oct, 3.21AM as grounded old page]

Sabtu, 17 Oktober 2009

Forwarded Message 7 : Ai tak sangka susahnya nak mengurat yu.

Comel, pendek, mata besar, manja dan mengada-ngada. Mcm gadis 'tu'.

3.39 pagi. Aku termenung sorang-sorang sambil teringatkan gadis di atas (bukan Fae). Perut dah kenyang dengan nasi goreng cendawan hasil tangan Restoran Umi. Sedap makanan di situ. Lelaki memang pandai masak dari perempuan.

Well, aku duduk atas katil double decker ku. Terasa palang-palangnya. Nampak sangat tilam aku nipis untuk katil ni. Tak mampu nak beli tilam mahal doe. Nak je aku curik tilam Atan tapi sah-sah kantoi sebab tilam dia besar nak mampus.

Aku baring-baring. Aku pandang ke henpon aku. Dan lama tak berbunyi. Orang tak ada awek la katakanan. Henpon kira barang hiasan je. Tak remaja la tak ada henpon.

Aku capai henponku. Bukak contact list. Aku petik satu persatu ikut turutan; AAA Gadisku, AAA Sayangku, AA Chenthaku bla-bla dan diakhiri dengan ZZzz Abang, Adik dan lain-lain no famili. Eish. Jangan tanya kenapa no awek mesti ada ‘AA’ dan no famili ada ‘ZZ’. Macam lah korang letak no henpon famili korang atas skali.

Aku tertarik dengan awek yang aku tak ingat namanya. Tertulis nama Awek Tak Tahu Nama. Aku tak berapa pasti siapa sebenarnya awek-awek yang aku tak tahu nama tersebut. Tapi aku berharap yang awek-awek tu semua awek blogger yang mengada-ngada nak buat misteri. Aku tak kenal dieorang semua. Tapi no dieorang mesti aku simpan doe sebab setahu aku awek-awek blogger semua cun-cun. Kecuali kau. Ye kau, kau dan kau. Jangan perasan. Kau tak cun. Tak perlu makan cili untuk rasa pedas.

Im lovin it.

Dari dalam kontek list aku tu, aku pilih Awek Tak Tahu Nama 2, Awek Tak Tahu Nama 4, Awek Tak Tahu Nama 5 sebab awek-awek ni guna maxis. Yang lain entah apa-apa pakai celcom. Tak remaja langsung.

Aku taip mesej. Ringkas je.

Aku : Hai.

Hantarkan kepada 3 awek tu. Kira gamble la sebab kalau send kat sorang probability aku dapat awek yang nak reply msg tu sikit.

Selepas send je mesej tu. Aku campak henpon tu ke tepi. Golek-golek jatuh dari katil. Tak apa, henpon Nokia tahan lasak. Lantai dan mesin basuh dah boleh kira kediaman ke-2 henpon aku dah.

Tapi tiba-tiba ada mesej masuk. Aku meraba-raba dalam kegelapan mencari sinar cahaya henpon. Tertera nama Awek Tak Tahu Nama 2.

Awek tu : Wassup Mr K. *emoticon benda bulat senyum-senyum jelir lidah apa tah*

Tak sangka pula awek tu reply. Aku suspek awek ni bukan dari golongan yang baik-baik. Main wassup-wassup ngan aku pagi-pagi buta tak tidur buat apa? Solat tahajjud?

Aku : Ai bosan la. Yu buat apa. Ai perlukan ke-tak-sia-sia-an mak yu lahirkan yu untuk hiburkan ai.

Simple dan mengancam ayat aku. Tak main ah bunga-bunga.

Awek tu : Haha. Sama lah. Ai pun bosan gak. Hehe.

Aku : Well, ai ni sebenarnya baru bangun tidur. And yu nak tahu something tak?

Awek tu: Apa?

Aku (Fwd Msg): Masa ai bangun tidur, ai ternampak sekuntum bunga. Cantik sangat bunga tu. Bagi ai itu lah ‘benda’ yang cantik pernah ai lihat. Tapi sekejap je. Sebab bila ai teringatkat yu dan teringatkat wajah cute yu, baru ai perasan yang bunga tu tak adalah cantik sangat kalau nak dibandingkan dengan.... dengan....

Awek tu : Dengan apa?

Aku : Dengan yu la. Hehe * turn aku pulak letak emoticon kuning entah apa-apa. *

Awek tu: Haha. Dengan ai?

Aku : Ye la. Yu la 'benda' paling cantik tu yang kalahkan bunga tu.

Awek tu : Ops, ops. Oh so now yu nak kata yang ai ni ‘benda’ lah?

Aku : Eh tak tak. Bukan cam tu.

Awek tu : Ceh. Dasar lelaki keparat. Ingat perempuan ni apa nak panggil benda-benda? Kalau dah lelaki tu lelaki lah juga. Patut lah makin pupus. Hidup kat dunia menyusahkan orang. Baik tak payah wujuh. Dah-dah. Jangan kontek ai dah. Dasar lelaki tak tahu malu.

Aku : ?????

Aku baling henpon ketepi. Aku sambung baring. Awek tu marah kat aku. Aku memang tak pandai mengurat. Patut la tak ada awek. Ceit.

Someone please ajar aku mengurat face to face. Mengurat pakai SMS, tak remaja ah.

Khamis, 15 Oktober 2009

Melayan Jiwang 12 : Lagu Ini. Touching.

At first, aku ingat nak teruskan dengan schedule post aku tentang satu isu yang amat kontrobesi. Ye la. Korang ingat aku saje-saje ke post entry yang sebelum ni yang mengkritik lelaki tanpa sebab? Aku saje je nak amik hati para gadis sebagai pemulaan. Hehe

Tapi atas sebab-sebab tertentu aku nak post lagu ni dahulu berbanding entry kontrobesi tersebut. Lagu yang amat kena dengan aku. Sila layan. Please.



Lagu dia best. Amat best. Tapi aku lagi tertarik dengan lirik dia.

This song is dedicated just to you.... My only you... =(

Jordin Sparks - Battlefield

Don't try to explain your mind
I know what's happening here
One minute, it's love
And, suddenly, it's like a battlefield

One word turns into a war
Why is it the smallest things that tear us down
My world's nothing when you're gone
I'm out here without a shield - can't go back, now

Both hands tied behind my back for nothing, oh, no
These times when we climb so fast to fall, again
Why we gotta fall for it, now...

Chorus:
I never meant to start a war
You know, I never wanna hurt you
Don't even know we're fighting for
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield
Why does love always feel like

Can't swallow our pride
Neither of us wanna raise that flag, mmm
If we can't surrender
Then, we're both gonna lose we have, oh, no

Both hands tied behind my back for nothing (nothing), oh, no
These times when we climb so fast to fall, again
I don't wanna fall for it, now...

Chorus:
I never meant to start a war
You know, I never wanna hurt you
Don't even know we're fighting for
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield
Better go and get your armor (get your armor), get your armor (get your armor)
I guess you better go and get your armor (get your armor), get your armor (get your armor)
I guess you better go and get your

We could pretend that we are friends, tonight (oh)
And, in the morning, we wake up, and we'd be alright
'Cause, baby, we don't have to fight
And I don't want this love to feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield
I guess you better go and get your armor...

Chorus:
I never meant to start a war
You know, I never wanna hurt you
Don't even know we're fighting for
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield, a battlefield
I guess you better go and get your armor (get your armor), get your armor (get your armor)
I guess you better go and get your armor (get your armor), get your armor (get your armor)
Why does love always feel like (oh, oh)
Why does love always feel like a battlefield, a battlefield

I never meant to start a war
Don't even know what we're fighting for
I never meant to start a war
Don't even know what we're fighting for...

********

Btw, aku rasa aku dah jatuh cinta kat Lady Gaga. Dalam lagu fav aku kat bawah ni, dia punya appearance gila la cute. Tak sexy-sexy. Lagu pun sedap.



Tak payah nak hayati lirik. Hayati saja muka, ke-cutan dan kecantikan suara gadis ni.

Esok akan ada satu entry yang amat sensitive yang aku sepatutnya post hari ini.

Rabu, 14 Oktober 2009

Aku Cuma Nak Bagi Tau - S2 Ep 3 : Hidden Words

The gentleman

Bila seorang lelaki memberikan laluan kepada gadis, dia akan berkata;

"Ladies first."

Yang sebenarnya bermaksud;
"(Beautiful) ladies (always my) first (priority)."

Lelaki... korang tak boleh percaya sangat. Mulut je manis.

Maaf kerana diri ini telah meragut kepercayaan mu terhadap ku....

Ahad, 11 Oktober 2009

Cerita Rakyat 2

Worth it?

Seorang banduan baru saja berjaya melarikan diri dari penjara setelah dipenjarakan selama 20 tahun. Dalam perjalanannya, dia terjumpa sebuah rumah dan memecah masuk kedalamnya untuk mencari duit. Tetapi yang ditemukan hanyalah sepasang pengantin baru yang sedang tidur di atas katil mereka.

Banduan itu mengarahkan pengantin lelaki turun dari katil dan mengikatnya dikerusi. Kemudian sambil mengikat pengantin perempuan dikatil, banduan itu mencium lehernya, dan terus bergegas ke bilik mandi.

Sementara banduan berada di bilik mandi, pengantin lelaki berbisik kepada isterinya: “Isteriku, dia adalah banduan yang melarikan diri dari penjara. Lihat saja baju yang dipakainya, dia mungkin sudah lama dipenjara dan tentu sudah lama tidak menyentuh wanita. Dari cara aku lihat dia mencium lehermu, dia ingin melakukan hubungan seks denganmu, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya,berikan kepuasan. Orang ini merbahaya, jika marah, dia pasti membunuh kita. Jadi bertahanlah sayang.. Abang cintakan ayang..”

Sambil tersenyum, pengantin perempuan membalas, “Dia bukannya mencium leherku. Tapi dia berbisik ke telingaku. Dia cakap, dia ni homo dan katanyanya abang seksi sekali dan dia bertanya dimana saya simpan bodylotion? Saya jawab di bilik mandi. Saya rasa dia ingin melakukan hubungan seks dengan abang, jangan menolak, jangan mengeluh, lakukan sesuai dengan keinginannya, berikan kepuasan. Bertahanlah sayang. Ayang cintakan abang juga.

Mereka berdua sememangnya sehati sejiwa.

Khamis, 8 Oktober 2009

11 Jenis Awek(gadis maksud aku) yang Mengecewakan I*

Gadis-gadis.

Respon kepada entri Izdiyani Si Penjual selendang yang aku beli dulu.

**********

Sesetengah awek tu. Muka dah la suci, cute, comel, gebu, cantik, comel, cute, tak ada jerawat, licin, bergetah jambu, comel, indah, cantik, rupawan, kacak, kacak, kacak, tinggi lampai bak model kalah model, peramugari semua kalah kira memang macam paling cantik lah. Tapi muka dan body je lah.

Cewek-cwek
11) Lesbian.

Memang mengecewakan. Hari tu aku lepak ngan Fahim, Rash ect kat Melaka masa naik tangga bergerak tu ternampak la awek cute gila ar kira memang cair ar sampai sekali pandang nampak macam Moley Sims, dua kali pandang nampak macam Amanda Bynes, tiga kali pandang nampak macam Hayden Panettiere. Empat kali pandang pacam Erin Andrews. Tapi sayang. Boyfriend dia penkid. Lelaki punya la banyak. Baik-baik. Hensem. Kacak lagi.

10) Emo

Emo kalau manja then senang pujuk tak apa la juga. Macam emo comel-comel manja lah kiranya macam Irah lah okay dia dah perasan dah. Tak apa, dia senang pujuk. Emo macam ni tak apa. Tapi kalau bab dah emo melenting-lenting memang failed lah. Bukan aku sorang je tak suka. Semua lelaki pun tak suka. Kalau nak emo pun. Biar la emo yang diam-diam. Kira orang tahu la yang dia tu emo sebab diam semacam je. Part ni baru best. Kalau dalam drama Korean mesti ada lelaki datang duk kat tepi awek tu. Lelaki tu mesti hensem gila lah kalau tak hensem pun akan jadi hensem sebab tatap setiap hari. Lelaki yang tak hensem tu pujuk dengan suara cover then awek tu pelan-pelan cair. Then senyum. Then dekat-dekat. Then terjatuh. then TERcium. Then terpeluk. Then then then ah macam tak pernah tengok cite Korean la korang. Faham-faham je la. Tapi siyes romantic doe. Tapi kalau awek tu jenis emo melenting, lelaki tak hensem tu rela jadi gay kot. Dah la kecoh, emo, bising pula tu.

9) Terlampau menunjukkan asset mereka yang tak seberapa.

Perempuan macam ni bagus. Dia tahu yang dia tak lawa. Tapi dia still nak orang suka kat dia. Eh. Kalau cam tu, kira tak adalah bagus sangat lah. Well, dia sedar yang dia tak lawa, jadi dia guna la apa yang dia ada. Tayang itu ini. Bukak sana sini. Umur 20 tapi pakai baju saiz adik aku yang sebaya kucing tu. Tapi sebenarnya beauty is in the eyes of beholder. Dan aku pasti dia tak tahu tu. So tak perlu lah tayang apa tu semua.

Yang aku pelik dengan perempuan yang berpakaian sexy ni satu je. Aku tak faham kenapa dia suka tayang lurah apa semua and bila lelaki asyik pandang di kata pula lelaki tu gatal. Kalau para gadis semua nak tahu, para lelaki ni sebenarnya tak suka pandang benda tu semua. Dia orang just...erm.. em..

8) Got too high level of confident.

Ego

Siapa yang dipanggil mak tiri maksudnya dia tu ada high lvl of confident. Suka sangat mecapap. Kalau dalam kelas, dia lah yang nak jadi leader. Entah apa point tak tahu lah.Kalau bagus tak apa lah juga. Mak-mak tiri ni kalau dalam seminar, mesti dia yang nak bertanya. Masa bertanya tu mesti dia rasa yang dia tu hot gila ah. Dalam hati puji je diri sendiri ye la orang tak akan pandang kalau tak lawa ye tak? Zzz. Ada confident sangat kat kena tempat. Bak kat mat saleh, rong taing eng rong peles.

7)Gedik

Part ni memang agak banyak lah kan. Biasanya ada kat golongan yang cantik dan golongan yang perasan cantik. Pantang ada lelaki yang hensem atau perasan hensem nak mengurat, trus jual murah. Ya. Tapi jual murah awal-awal je. Layan-layan je. Geli-geli and gatal-gatal je. Blanja-blanja makan je. Nak tu and nak ni je. Tapi sampai je bab lelaki tu nak mintak no phone. Dengan sinisnya dia kata tak boleh. Macam la no telipon dia mahal sangat. Bukan no Vip pun.

Bab buat aksi aerobic kat depan orang ramai tak tahu la pula aku kalau dikategorikan sebagai gedik. Aku tak pernah lihat. Tapi kalau bab pakai macam ahli gimnastik atau Lady Gaga tu then meaerobik depan aku nak la gak aku tengok.

6) Tak reti masak

Despair

Bab ni aku tak nak komen banyak-banyak. Tapi aku dan Mr F (Bukan fahim) agak kecewa dengan gadis tak reti masak. Aku cakap kecewa, bukan benci or tak suka or so on or ect. Tapi bila fikir elok-elok, okay juga dapat isteri yang tak reti masak. Ada point nak ‘makan luar’. Hahaha!

Tapi, dalam kes ni, still boleh belajar memasak kan?

5) Failed jadi pelakon.

Pelakon perempuan. Masa bertudung baik je. Ayu je. Rasa sejuk je bila lelaki tengok. Hmm. Apa yang terjadi ye bila lelaki sejuk? Entah lah. Tapi tu semua kat luar, gambar dan myspace serta Friendster la. Hack-hack Friendster da kantoi ada gambar macam-macam. Korang tahu kan Friendster ada ruangan leh private photo tapi korang tak tahu kan yang kalau nak tengok private photo tu mudah sangat. Download je software atau guna je web-besed software kalau nak tengok. Masa ni memang kantoi la kan jadi pelakon tak bertaulian tapi penuh dengan tauladan agar jangan ngade-ngade nak buat bukan-bukan dengan kekasih korang yang tak mutlak yang kalau orang kahwin pun boleh bercerai inikan pula setakat couple.

4) Nama tengah mereka adalah “gossip”

Bila sebut perempuan, mesti ingat gossip. Bila sebut gossip, mesti mark dalam otak nak cerita kat Mr K. Sebab dieorang tahu Mr K menggunakan system barter untuk tukar info. Gossip tu tak elok sebab sebarkan aib orang. Tapi kalau gossip untuk nk tahu perangai sebenar orang lain memang tak de hal lah. Tapi okay lagi gossip dari fitnah. Bab fitnah memang sakit hati doe.

3) Asyik promote boyfriends. (BF)

Kalau awek tu ada blog, mesti kiri kanan atas bawah taruk muka bf dia. Tak kira la hansem ke tak. Josh Duhammel tu ibarat langit ngan dasar laut tapi still nak promot. Then bila putus je cepat-cepat buang gambar tu then kat blog sibuk la tulis ayat cover nak tutup malu sebab dah tak single bak kata Zacky. Tak tahan bila cakap “ Yes! Akhirnya aku single. Freeeeee”. Lelaki hensem lain yang baca semua mengeluh. Nak kena susah-susah invi YM pulak lah sebab takut kena mengurat.
Alah Mr K ni jeles sebenarnya sebab tak ada gambar awek nak letak kat blog dia. Ni kalau ada sah dah bersepah-sepah konon nak tunjuk ada awek.

2) Queen control


Ganas~

Queen kontrol. Hais. Aku tak tahu nak cakap apa doe. Aku tengah dengar lagu Jonas Brother yang macam gay hingga semua lagu Lady Gaga aku dengar sampai habis. Tapi tak tahu nak tulis apa. Kira cukup la aku tulis jangan kawin ngan gadis kuing control.

1) Awek yang musuh dengan semua yang berkaitan dengan ex bf and ex kawan dia.

Lelaki kalau putus dengan awek, dia akan tak berapa dekat je dengan awek tu je. Tapi kalau perempuan jenis ni, putus dengan lelaki, semua kawan lelaki tu, mak, ayah, saudara, ipar duai, besan apa semua dia musuhkan sekali. Aku kau ke kawan baik ke adik beradik apa, semua black listed lah. Kawan tak kawan, putus tetap putus. Siapa cakap kawan baik apa semua long lasting? Setakat nak putus kawan tu, senang sangat doe. Kiranya kalau awek tu putus ngan bf dia, aku yang jadi kawan baik bf dia dia pulau kan skali. Tak mo cakap ngan aku aku tegur tak mo layan. Padahal aku tak de kene mengena pun.

10 jenis perangai yang ada pada Mr K yang mengecewakan u. Anyone? Aku ni baik, mesti 5 pun korang tak leh kasi kan?

Rabu, 7 Oktober 2009

Melayan Jiwang 10 : Aril Af7 - Manatap Wajahmu



Video beserta lirik. Lagu ni sumpah sedap. Tapi aku bencikannya. Adalah sebab-sebab yang aku rela mati dari bagi tau korang.

Hayati lah sendiri. Malas aku nak cari-cari lirik dia. Tengah sedih ni. Isk. Aku perlukan bahu gadis, nak nangis. Bahu gadis cantik sahaja. Tapi lelaki hensem pun boleh lah. Hensem standard Josh Duhammel tau.

Maaf sebab entry aku agak merapu sejak minggu lepas.

Selasa, 6 Oktober 2009

Khidmat Masyarakat untuk Budak-Budak Micet.

BitDefernder terbaik. License expired in 13900 days. =)

Baru-baru ni aku tengok banyak betul dak-dak Micet ada prob ngan laptop. Dan rajin pula diaorang gi hantar kedai kasi repair padahal format je. So, aku rasa ianya suatu yang membazir. Jadi, dengan FREEnya, aku sudi untuk memformat laptop korang ( kepada Windows 7 Ultimate x86bit) + Bit Defender Total Security 2009/ 2010 (Full version-Update hourly) . Aku guna BitD, sampai sekarang tak pernah prob. Dah nak dekat dua tahun. Tak perlulah bunyi kuda mengarut yang menyakitkan hati macam antivirus yang 'satu' tu. Stakat bunyi virus detected yang gempak tapi tak leh block virus tak guna juga.

Bukan selalu aku buat baik.

Isnin, 5 Oktober 2009

Melayan Jiwang 9 : Apa Barang Merebut-rebut




Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski dihati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela



Lagu ni dah lama. Tapi aku rasa ni lah masa yang paling sesuai. =)

Sabtu, 3 Oktober 2009

LipLap Raya UniKL `09 : Ini Lah Masanya Untuk Kita Melihat Gadis-gadis Micet Bermakeup Tebal Walaupun Sebenarnya Nampak agak Comel.


[Gambar akan di update dari masa ke semasa]


Kaki aku dan Awang. Gambar yang paling aku suka.
Tone warna smart tanpa sebarang edit.

Entri ni mungkin membosankan bagi yang bukan berasal dari U aku. Dan kalau korang masih baru di blog aku ini, ketahuilah. Apa-apa yang aku tulis bukan kritikan atau kutukan. Aku sebenarnya hanya nak bermanja dan bergurau senda. Jika terasa, sila bagi tau.

Well, LipLap Raya ni sebenarnya adalah sambutan Aidilfitri yang dibuat secara annually.

Aku pergi sorang-sorang je tahun ni. Ramai gila member-member aku yang tak pergi. Roomates aku sorang pun tak pergi. Haiss.

Fae/Pae/Faezah

Semuanya bermula ketika aku sampai di MP Hall. Keseorangan. Terserempak Fae and the gang. Aku tak tau langsung nama geng-geng dia sebab aku dengan gadis-gadis ni bukan rapat sangat.

Yang aku tahu, aku tak akan ceritakan peristiwa ketika Fae terjatuh dari longkang sambil terjerit-jerit masa dia nak tegur aku. Nasib baik dia sempat tegur aku. Tapi aku rasa dia tegur aku tak iklas doe. Ya aku tak akan ceritakan pasal tu. Aku juga tak akan ceritakan pasal dia tarik-tarik aku supaya jangan bagi tau orang lain yang dia terjatuh. Well, sayangnya masa dia jatuh tu ada penghadang kat depan aku. Kalau tak, boleh la juga aku sambut. Ehem. Romantik, you.

Masuk-masuk je dewan yang panas tu aku nampak Nisa ngan Irah. Memandangkan aku tak der member lagi sebab datang lebih satu jam lewat, aku join la dieorang. Baru nak pergi kat dieorang, terserempak pula dengan Yam dan Wawa. Wawa cakap aku berpeluh. So dia kipaskan aku. Yam pula lap peluh aku dengan tisunya. Sampai habis tisu dia. Aku hanya berdiri tak berbuat apa-apa. See? Gadis-gadis Micet memang baik. Dan Yam serius nampak cute make up macam tu.

Then beratur nak makan. Masa ni aku ikut Fae lak. Mesti korang pelik kan kenapa aku panggil dia Fae dan bukan Pae. Sebebarnya, aku saja je tu. Lagi pun, kalau nama dia Fae, boleh la aku cakap "Comel nama tu, macam orangnya juga". Tapi kalau namanya Pae, "Perh. Tak cute langsung nama tu. Tak seperti orangnya." See? Gila lah lari dari skrip asas nak mengurat. Tak best lah.

Persembahan tak kena gaya.

Then kalau tak silap aku, aku ada cakap yang make up dia tebal. Dia mungkin terasa kot. Tapi tak apa, aku boleh guna kan point ni untuk mintak maaf then aku boleh cakap " Jangan la marah. Makan malam ni aku belanja." Ehem. Tak pasal-pasal dah dapat point nak ajak dia keluar. Kan?

Ops. Jangan nak jadikan issue ini antara aku dah dia yea. Aku bukan rapat sangat dengan dia pun. Tapi, kalau korang suka bergosip dan jaga tepi kain orang serta buat fitnah, korang mungkin suka gambar ni;

Ececece. Fae malu-malu. Malu tapi mau.
Awang lagi lah malu-malu. Malu la bila nak suap si awek tak nak makan.



Aku pun malu-malu gak tanpa bersebab.

Habis puas aku sepak kerusi awang nak kasi dieorang nampak dekat sikit.

Membara je Mr Z tengok gambar ni. Orang tersayang bersama orang lain. Kumbang yang dijaga dan dibela, telah di ternak orang. Well, mesti dia tak sangka kan Awang akan curang. Ish. Awang, kau patut setia doe. Baju pun dah sama. Sedondong lagi. Dan lagi satu.. Awang ni.. Hais.. Buta ke apa. Tak nampak ke yang awek tu dah pakai cincin? Sebagai lelaki, benda pertama yang perlu dipandang bila nak mengurat adalah jari perempuan. Kalau di jari perempuan tu bercincin tahu tak apa maksudnya? Salah. Maksudnya korang perlu berusaha more harder lah. Susah gak nak amik awek/tunang/isteri orang kalau tak kena gaya. Perlukan kesungguhan walaupun amat tak mustahil. Dan bukannya berdiri merata-rata serta mengurat amoi sabah yea Awang?

Yang aky tahu, RM5 untuk kupon amatlah tidak berbaloi. Aku hanya makan sedikit papedom dan seulas karipap beserta air. RM5 bai. Kalau ada sate berbaloi la juga.

Aku sebenarnya nak bergambar dengan orang-orang tertentu, tapi cam yang aku katakan tadi, kebanyakkanya tak ada.

Entah, Didiey, Nana, Edy dan Irna.

Malas la aku nak tulis nama sama berulang-ulang.

Look at Mr Z dan Awang. Oh so cute.

Aaaaaaa'ah dan Wawa. Gambar ni nampak cool je.

Band perfoming

Perempuan.. Kalau ada lensa camera menuju ke muka, mesti berposing.
Fae tu kalau bergambar, mesti badan dia pusingkan ke kiri. Tengok Anis. Kan cool je dia. Mr F pasti tersipu-sipu melihat keayuannya. Tapi Fae pun ayu juga sebenarnya.

Fae dan Nisa

Aina dan Aaaaaa`ah.

Irna, Si Terjatuh Longkang, Wani dan.. Nur (Bukan nama sebenar)

Sue, Anis, Teha dan Aina.

Bersorak untuk Ain the Singa

Aku dah lupa kaki awek mana tu.

I made this just for fun. Tak ada satu pun lelaki dan perempuan di atas bercouple, bercinta dan di gosip. So kepada pemilik-pemilik gadis yang tak mutlak yang ada, sila cool.

Komen ; Lip lap raya tahun ni, is not so fun. But its also not so bad.

Jumaat, 2 Oktober 2009

Forwarded Msg 5 : Poligami dan Luahan Perasaan

Shade~

Well, aku ada dapat satu forward mesej yang agak jiwang. Dari awek Kedah.

Awek tu (Msg forward): Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Aku : Hmm. Aku suka kau doe.

Awek tu : Sial kau. Jangan wat lawak ar.

Aku : Apa? Kau gak cakap jangan simpan kata-kata cinta apa tah tu.

Awek tu : Maksud aku kau ckp la kat awek kau.

Aku : Tapi aku tak der awek.

Awek tu : Penipu. XXX pernah cakap kat aku kau da ada awek. Ada dua lagi.

Aku : WTF.

Awek tu : Kenapa?

Aku : Aku terkejut.

Awek tu : Kenapa terkejut?

Aku : Tak sangka kau ni sengal sgt mudah di tipu.

Awek tu : Hahaha. Kau ni memang kan. Nanti aku sepak baru tau.

Aku : Haha. Nak main sepak-sepak ke? Jangan sampai aku ajak En. Hakim.

Awek tu : En. Hakim tu siapa?

Aku : Adalah.

Umph?

Awek tu : Huh. Dah-dah. Pergi mesej awek2 kau.

Aku : Aku tgh msg kan ni. Dengan kau.

Awek tu : Sengal. Tengok ar. Aku cakap kat awek kau yang kau tu curang.

Aku : Tapi..Poligami tak di kira curang tau.

Awek tu : F***! F***! Memang nak kena kau kan.

Aku : Yang kau marah benar ni kenapa?

Awek tu : Mesti la aku marah. Aku kan perempuan. Mana ada perempuan yang nak berkongsi suami.

Aku : Sharing is caring doe.

Awek tu : Sharing, your head.

Aku : Sensitif juga kau yea. Tapi, perempuan memang anti poligami ke?

Awek tu : Mesti la. Ingat perempuan ni apa.

Aku : Biskut?

Awek tu : Kau ni kan.. Kau tau, lelaki zaman sekarang yang berpoligami ni bukan sebab ikut sunah ke apa. Tapi sebab tamak.

Aku : Ooo. Kau ingat lelaki ni nak sangat ke poligami. Lelaki sbnrnya saja nak kasi isteri pertama a.k.a yang paling dia sayang masuk syurga tau.

Awek tu : Blah la kau. Dasar lelaki. Alasan tu je reti guna bila nak kahwin lain. Ada banyak lagi cara nak masuk syurga lah.

Aku : Contoh yang mudah?

Dia : Buat baik lah. Hormat ibu bapa. Jaga adab. Bersedekah. Tinggal apa yang diharam. Buat yang wajib.

Aku : Oo. Kalau cam tu. Kalau kau nk masuk syurga gak, kau patut jadi isteri 1st lah. Sbb benda-benda yang kau sebut tu satu pun tak der kat kau.

Dia tak reply. Dah beberapa hari. Aku rasa dia dah abis kredit......kot.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger