Sabtu, 3 Oktober 2009

LipLap Raya UniKL `09 : Ini Lah Masanya Untuk Kita Melihat Gadis-gadis Micet Bermakeup Tebal Walaupun Sebenarnya Nampak agak Comel.


[Gambar akan di update dari masa ke semasa]


Kaki aku dan Awang. Gambar yang paling aku suka.
Tone warna smart tanpa sebarang edit.

Entri ni mungkin membosankan bagi yang bukan berasal dari U aku. Dan kalau korang masih baru di blog aku ini, ketahuilah. Apa-apa yang aku tulis bukan kritikan atau kutukan. Aku sebenarnya hanya nak bermanja dan bergurau senda. Jika terasa, sila bagi tau.

Well, LipLap Raya ni sebenarnya adalah sambutan Aidilfitri yang dibuat secara annually.

Aku pergi sorang-sorang je tahun ni. Ramai gila member-member aku yang tak pergi. Roomates aku sorang pun tak pergi. Haiss.

Fae/Pae/Faezah

Semuanya bermula ketika aku sampai di MP Hall. Keseorangan. Terserempak Fae and the gang. Aku tak tau langsung nama geng-geng dia sebab aku dengan gadis-gadis ni bukan rapat sangat.

Yang aku tahu, aku tak akan ceritakan peristiwa ketika Fae terjatuh dari longkang sambil terjerit-jerit masa dia nak tegur aku. Nasib baik dia sempat tegur aku. Tapi aku rasa dia tegur aku tak iklas doe. Ya aku tak akan ceritakan pasal tu. Aku juga tak akan ceritakan pasal dia tarik-tarik aku supaya jangan bagi tau orang lain yang dia terjatuh. Well, sayangnya masa dia jatuh tu ada penghadang kat depan aku. Kalau tak, boleh la juga aku sambut. Ehem. Romantik, you.

Masuk-masuk je dewan yang panas tu aku nampak Nisa ngan Irah. Memandangkan aku tak der member lagi sebab datang lebih satu jam lewat, aku join la dieorang. Baru nak pergi kat dieorang, terserempak pula dengan Yam dan Wawa. Wawa cakap aku berpeluh. So dia kipaskan aku. Yam pula lap peluh aku dengan tisunya. Sampai habis tisu dia. Aku hanya berdiri tak berbuat apa-apa. See? Gadis-gadis Micet memang baik. Dan Yam serius nampak cute make up macam tu.

Then beratur nak makan. Masa ni aku ikut Fae lak. Mesti korang pelik kan kenapa aku panggil dia Fae dan bukan Pae. Sebebarnya, aku saja je tu. Lagi pun, kalau nama dia Fae, boleh la aku cakap "Comel nama tu, macam orangnya juga". Tapi kalau namanya Pae, "Perh. Tak cute langsung nama tu. Tak seperti orangnya." See? Gila lah lari dari skrip asas nak mengurat. Tak best lah.

Persembahan tak kena gaya.

Then kalau tak silap aku, aku ada cakap yang make up dia tebal. Dia mungkin terasa kot. Tapi tak apa, aku boleh guna kan point ni untuk mintak maaf then aku boleh cakap " Jangan la marah. Makan malam ni aku belanja." Ehem. Tak pasal-pasal dah dapat point nak ajak dia keluar. Kan?

Ops. Jangan nak jadikan issue ini antara aku dah dia yea. Aku bukan rapat sangat dengan dia pun. Tapi, kalau korang suka bergosip dan jaga tepi kain orang serta buat fitnah, korang mungkin suka gambar ni;

Ececece. Fae malu-malu. Malu tapi mau.
Awang lagi lah malu-malu. Malu la bila nak suap si awek tak nak makan.



Aku pun malu-malu gak tanpa bersebab.

Habis puas aku sepak kerusi awang nak kasi dieorang nampak dekat sikit.

Membara je Mr Z tengok gambar ni. Orang tersayang bersama orang lain. Kumbang yang dijaga dan dibela, telah di ternak orang. Well, mesti dia tak sangka kan Awang akan curang. Ish. Awang, kau patut setia doe. Baju pun dah sama. Sedondong lagi. Dan lagi satu.. Awang ni.. Hais.. Buta ke apa. Tak nampak ke yang awek tu dah pakai cincin? Sebagai lelaki, benda pertama yang perlu dipandang bila nak mengurat adalah jari perempuan. Kalau di jari perempuan tu bercincin tahu tak apa maksudnya? Salah. Maksudnya korang perlu berusaha more harder lah. Susah gak nak amik awek/tunang/isteri orang kalau tak kena gaya. Perlukan kesungguhan walaupun amat tak mustahil. Dan bukannya berdiri merata-rata serta mengurat amoi sabah yea Awang?

Yang aky tahu, RM5 untuk kupon amatlah tidak berbaloi. Aku hanya makan sedikit papedom dan seulas karipap beserta air. RM5 bai. Kalau ada sate berbaloi la juga.

Aku sebenarnya nak bergambar dengan orang-orang tertentu, tapi cam yang aku katakan tadi, kebanyakkanya tak ada.

Entah, Didiey, Nana, Edy dan Irna.

Malas la aku nak tulis nama sama berulang-ulang.

Look at Mr Z dan Awang. Oh so cute.

Aaaaaaa'ah dan Wawa. Gambar ni nampak cool je.

Band perfoming

Perempuan.. Kalau ada lensa camera menuju ke muka, mesti berposing.
Fae tu kalau bergambar, mesti badan dia pusingkan ke kiri. Tengok Anis. Kan cool je dia. Mr F pasti tersipu-sipu melihat keayuannya. Tapi Fae pun ayu juga sebenarnya.

Fae dan Nisa

Aina dan Aaaaaa`ah.

Irna, Si Terjatuh Longkang, Wani dan.. Nur (Bukan nama sebenar)

Sue, Anis, Teha dan Aina.

Bersorak untuk Ain the Singa

Aku dah lupa kaki awek mana tu.

I made this just for fun. Tak ada satu pun lelaki dan perempuan di atas bercouple, bercinta dan di gosip. So kepada pemilik-pemilik gadis yang tak mutlak yang ada, sila cool.

Komen ; Lip lap raya tahun ni, is not so fun. But its also not so bad.

19 Comments:

joegrimjow berkata...

ainaaaaaaaa

xjumpe my sis in law?
kekeke

et berkata...

ahahahahaa..x baek wat kenen2 kn gtu..ikh3

FiFFyMaFiA (",) berkata...

ceh. bajet misteri la tu xnak tunjuk muka.. hakhakhak

knockudown berkata...

ak ade kawan kat micet. nama die amirul amin from kelantan.dak chemi.sem bape aku lupe plak.

~freakycuteyanime~ berkata...

kau semalam x tegur aku pun kan. nasib baik aku x bg pinjm kamera aku kalu x jwab dier... dapt kamera trus blah doe. aku bru ingat nak bg mse aku dah nak blik tu tp kau x der mase tu. aku blik kul 10 awal giler ah. bsan btul liplap tahun nie. tahun lepas nyer jgak yg best. ade sate, rendang and mcam2 lg.

Lala berkata...

rm 5 utk mkn ape yg ko mkn 2 je???xde sate???cm xbest jek...xberbaloi..huhuhu..

AkuAyie berkata...

meriah gile

cik lubakpink berkata...

wo..wo..wo..

ade gdis misteri..

lawa gitu..

hahahaha~

nina berkata...

lip lap raye taon nie agak borink...hmmm,tp bler prakash mule joget style ???? je rase best..len borink,kot....haha,yg mane satu larr mr K nie ouh...

LIEZ. berkata...

muke die xde..
pas2 wat g0sip lak..
hahaha..
xberbal0i rm5 kam00 itu..
stakat mkn karipap n papedem jewk..

sarah al -idrus berkata...

fuh siap pgg tgn gambar last.haha.wanita zmn skrg.

CAHAYA berkata...

cantik capal tu. gambar kaki mesti selalu cantik.

Mr K berkata...

@Joe - kenapa kau tanya Aina The Singa. Kau kenal dia ke?

@et - Aiesh. Dah abis baik dah tu.

@Fiffy - Bukan mesteri. Tapi aku tak nak mencapap dan publisiti murahan.

@Knock - Tak kenal

@Che Dah - Tak nak bagi cakap je la.

@lala- Memang tak berbaloi-baloiii.

@Ayie - Tak juga.

@Irah - Gadis misteri? Lawa?

@Nina - Entahlah. Mana satu yea?

@Liez- Haha. Ya. Jangan harap aku akan letak muka aku.

@Sarah - Tu hanya gimik.

@Cahaya - Ya. Selelunya begitu lah..


@All - Thx for ur comment

@ ~ AdeAkuKisah's Story ~ @ berkata...

wei tgk ah blog iena and the geng....
khas untuk mengutuk aje

Mr K berkata...

@AdaAkuKisah - Tak baik lah mengutuk-ngutuk

chokio_nia berkata...

haha..ko ckp tanak cte sal fae jtuh longkang..tp typ gak..sian die..haha

enyheartsdiamond berkata...

apsal x ajak mestech join?;)

.Miss N. berkata...

pegang tgn berlapik kot ..
kalu xlapik lain hal lak pulak kn ..

iezat n hobbes berkata...

gua igt nk knl ngan nisa la...haha..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger