Sabtu, 17 Oktober 2009

Forwarded Message 7 : Ai tak sangka susahnya nak mengurat yu.

Comel, pendek, mata besar, manja dan mengada-ngada. Mcm gadis 'tu'.

3.39 pagi. Aku termenung sorang-sorang sambil teringatkan gadis di atas (bukan Fae). Perut dah kenyang dengan nasi goreng cendawan hasil tangan Restoran Umi. Sedap makanan di situ. Lelaki memang pandai masak dari perempuan.

Well, aku duduk atas katil double decker ku. Terasa palang-palangnya. Nampak sangat tilam aku nipis untuk katil ni. Tak mampu nak beli tilam mahal doe. Nak je aku curik tilam Atan tapi sah-sah kantoi sebab tilam dia besar nak mampus.

Aku baring-baring. Aku pandang ke henpon aku. Dan lama tak berbunyi. Orang tak ada awek la katakanan. Henpon kira barang hiasan je. Tak remaja la tak ada henpon.

Aku capai henponku. Bukak contact list. Aku petik satu persatu ikut turutan; AAA Gadisku, AAA Sayangku, AA Chenthaku bla-bla dan diakhiri dengan ZZzz Abang, Adik dan lain-lain no famili. Eish. Jangan tanya kenapa no awek mesti ada ‘AA’ dan no famili ada ‘ZZ’. Macam lah korang letak no henpon famili korang atas skali.

Aku tertarik dengan awek yang aku tak ingat namanya. Tertulis nama Awek Tak Tahu Nama. Aku tak berapa pasti siapa sebenarnya awek-awek yang aku tak tahu nama tersebut. Tapi aku berharap yang awek-awek tu semua awek blogger yang mengada-ngada nak buat misteri. Aku tak kenal dieorang semua. Tapi no dieorang mesti aku simpan doe sebab setahu aku awek-awek blogger semua cun-cun. Kecuali kau. Ye kau, kau dan kau. Jangan perasan. Kau tak cun. Tak perlu makan cili untuk rasa pedas.

Im lovin it.

Dari dalam kontek list aku tu, aku pilih Awek Tak Tahu Nama 2, Awek Tak Tahu Nama 4, Awek Tak Tahu Nama 5 sebab awek-awek ni guna maxis. Yang lain entah apa-apa pakai celcom. Tak remaja langsung.

Aku taip mesej. Ringkas je.

Aku : Hai.

Hantarkan kepada 3 awek tu. Kira gamble la sebab kalau send kat sorang probability aku dapat awek yang nak reply msg tu sikit.

Selepas send je mesej tu. Aku campak henpon tu ke tepi. Golek-golek jatuh dari katil. Tak apa, henpon Nokia tahan lasak. Lantai dan mesin basuh dah boleh kira kediaman ke-2 henpon aku dah.

Tapi tiba-tiba ada mesej masuk. Aku meraba-raba dalam kegelapan mencari sinar cahaya henpon. Tertera nama Awek Tak Tahu Nama 2.

Awek tu : Wassup Mr K. *emoticon benda bulat senyum-senyum jelir lidah apa tah*

Tak sangka pula awek tu reply. Aku suspek awek ni bukan dari golongan yang baik-baik. Main wassup-wassup ngan aku pagi-pagi buta tak tidur buat apa? Solat tahajjud?

Aku : Ai bosan la. Yu buat apa. Ai perlukan ke-tak-sia-sia-an mak yu lahirkan yu untuk hiburkan ai.

Simple dan mengancam ayat aku. Tak main ah bunga-bunga.

Awek tu : Haha. Sama lah. Ai pun bosan gak. Hehe.

Aku : Well, ai ni sebenarnya baru bangun tidur. And yu nak tahu something tak?

Awek tu: Apa?

Aku (Fwd Msg): Masa ai bangun tidur, ai ternampak sekuntum bunga. Cantik sangat bunga tu. Bagi ai itu lah ‘benda’ yang cantik pernah ai lihat. Tapi sekejap je. Sebab bila ai teringatkat yu dan teringatkat wajah cute yu, baru ai perasan yang bunga tu tak adalah cantik sangat kalau nak dibandingkan dengan.... dengan....

Awek tu : Dengan apa?

Aku : Dengan yu la. Hehe * turn aku pulak letak emoticon kuning entah apa-apa. *

Awek tu: Haha. Dengan ai?

Aku : Ye la. Yu la 'benda' paling cantik tu yang kalahkan bunga tu.

Awek tu : Ops, ops. Oh so now yu nak kata yang ai ni ‘benda’ lah?

Aku : Eh tak tak. Bukan cam tu.

Awek tu : Ceh. Dasar lelaki keparat. Ingat perempuan ni apa nak panggil benda-benda? Kalau dah lelaki tu lelaki lah juga. Patut lah makin pupus. Hidup kat dunia menyusahkan orang. Baik tak payah wujuh. Dah-dah. Jangan kontek ai dah. Dasar lelaki tak tahu malu.

Aku : ?????

Aku baling henpon ketepi. Aku sambung baring. Awek tu marah kat aku. Aku memang tak pandai mengurat. Patut la tak ada awek. Ceit.

Someone please ajar aku mengurat face to face. Mengurat pakai SMS, tak remaja ah.

27 Comments:

et berkata...

hek3..bajet hape minah tu? huu~

fitriah berkata...

hahaha lawak. kemain marah awek tu.

Kimmy berkata...

Ahaks~ mau gelak mati aku bace msej 'pelik2' tuh..
ta penah lagi aku jumpe mamat yg meng'ayat' pompuan camtuh..
huh? ai_yu??
uweks~geli den..
bro, kalo nk meng'ayat' pon..toksah le maen hentam jek..
adeh~

p/s:bro,kamu perlu jumpe doktor cinta le jwabnye..
taip ON CINTA dan hantarkan ke 333**

ahakS~^^

Aziah berkata...

HAHA ! kesian pakcik:)

=D

Tanpa Nama berkata...

eh??ko pn ad gak atie nak ngorat erk

ingatkan gay

Mr K berkata...

@Fitriah - Biasalah. Perempuan dalam sebulan akan ada satu minggu dia marah-marah.

@Anoy - Kan da ckp. Aku da lvl up jadi bi sex. Macam Awang. Tapi Awang lagi pro ah.

LUT berkata...

adeh nak ngorat xyah la serang terus..

men serang terus cmtu la jadinye. da la ayat jiwangs pelik je, awek skang ko bagi hadiah RM1000 bru die ske. hahahah

Tanpa Nama berkata...

Ape kata ko abeskan blajr dl... Ada krja,ada dwet t,ada pnye pmpuan...ahakz!

Jard The Great berkata...

hahahahahhaahahha..

itu ja aku mampu buat =)

NieSah berkata...

woww!..awek tuh ganaz dan kool owh.. ;) haha..
dia ngantok la tuh kot marah2 pagi2 buta..n..sweet la ngorat face 2 face..mcm kerol ckap la en..x remaja ngorat pkai msg...tp en...
hmm..boleh jdi awek tuh jatuh hati kalo pndai mengayat pkai msg..percayalah ;D

Just_najmiE berkata...

tulah, susah sgt nk ngurat pompuan skrg nih.. eh, ngorat lelaki.. hahaha.. =P

CAHAYA berkata...

untung perempuan cantik. selalu digila2kan.

Mr K berkata...

@Cahaya - Ya. Itulah yang x adilnya dengan hidup ini. Kalau perempuan cantik, akan digila-gila lelaki. Tapi kalau lelaki hensem, akan diutaman. Buat salah pun orang tak kisah. ISH.

@Lut - Ya. No money no talk.

DakLengai berkata...

wah...gile best kne marah cmtu bro. agaknye awek tu pon ngah PMS..

hm.. nk ngorat?
Takyah ayat2 bunga2.. just kenal2 seorang perempuan ngan lebih mendalam...tak puji2 dia pun xpe..
just make her feel appreciated.

insyaAllah..ko akan dpt tackle.. tp kne sabar la bro... bulan takkan senang jatuh ke riba. Ewahh...

(aku try buat pribhse sndiri)

chokio_nia berkata...

haha..da kene puji pon melenting??minah tu pms kot..haha

tayah ayat2 la..bace bismillah sbelum ngorat..heh

joegrimjow berkata...

lusyah sangat kot
kene slow2
meh nak ajo meh

lizz berkata...

alah, ngader2 ar awek tu. sensitif sangat. hahaha. bkn salah ko wei, mina tu ngader2 punye type :P

fahim berkata...

kau noob. Geli tahap anjing kau ckp ai yu. Apa ssh nya tls i you. Mcm azwan dah aku tgk kau ni. Nk ngorat dpn2 sng je. Self confidence tu penting. Kau msti pandai buat dia ketawa. Tkpyh buat terharu-terharu dgn ayat bunga2. Belanja mkn. Tgk wayang/jalan pg tmpt kau rasa lawa dan berbual. Topik msti tepat dgn citarasa. Pg check in dan settle.

.::WaNiE::. berkata...

motipp minah tu naik hangen?? kuikuikui..sindrom PMS kahh hahaha

Lala berkata...

hahahah...kene sebijik....xpe2...nnt ko blaja baik2 utk ngorat awek cmne...pastu ko tulis dlm entry samada ko berjaya ke x ek...huhuhu

sarahunny berkata...

hahahaha rasanya tak ramai perempuan suka ditackle dalam msg je kot.. :P tatau arr

shasha berkata...

hehehhe..kelakar ada..kesian pun ada...
opss...lupa..salam singgah

saifuddin berkata...

hahahaha lawak giler...ni kes br lepas mimpi ngeri kot...nasib kamu la salah waktu...

EL_Naqia berkata...

hehe x tau nk komen pe.
tp bg sy nk wat bnde2 cmni kne de kberanian..
I'm put myself as exp..
sy de admire kat sorg mat ni, I'm not sure smada sy skdar brtpuk sblah tngan or what...tp dia de gak bg respon yg mbransangkn..kdg2 de bg hint yg dia pn de myimpan ati & prasaan kat sy..tp smpi skang dia x pnah nk luahkn..

knape sy ske dia??(tp skang dh jd syg) dia very da lower profile hak hak hak..pmalu, de cm nerd sikt, yg pnting dia x hnsem (sori but sy alergik & trauma ngan mat2 hnsem ni)..

utk Mr. K,
Gud luck, x sume attitude pompuan cm2..kalu de pn mybe that gurl begitu tggi teste nye..

sy?? errr...tutt..

Tanpa Nama berkata...

hahahaha..kau klaka!

Gadis Pantai Timur berkata...

memang pau awek tu cakp macam tu..bukan benda okay..Tapi makhluk ada hati dan perasaan.

laila berkata...

haha ko tak berubah dari dulu.igtkan dh ade awek..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger