Khamis, 8 Oktober 2009

11 Jenis Awek(gadis maksud aku) yang Mengecewakan I*

Gadis-gadis.

Respon kepada entri Izdiyani Si Penjual selendang yang aku beli dulu.

**********

Sesetengah awek tu. Muka dah la suci, cute, comel, gebu, cantik, comel, cute, tak ada jerawat, licin, bergetah jambu, comel, indah, cantik, rupawan, kacak, kacak, kacak, tinggi lampai bak model kalah model, peramugari semua kalah kira memang macam paling cantik lah. Tapi muka dan body je lah.

Cewek-cwek
11) Lesbian.

Memang mengecewakan. Hari tu aku lepak ngan Fahim, Rash ect kat Melaka masa naik tangga bergerak tu ternampak la awek cute gila ar kira memang cair ar sampai sekali pandang nampak macam Moley Sims, dua kali pandang nampak macam Amanda Bynes, tiga kali pandang nampak macam Hayden Panettiere. Empat kali pandang pacam Erin Andrews. Tapi sayang. Boyfriend dia penkid. Lelaki punya la banyak. Baik-baik. Hensem. Kacak lagi.

10) Emo

Emo kalau manja then senang pujuk tak apa la juga. Macam emo comel-comel manja lah kiranya macam Irah lah okay dia dah perasan dah. Tak apa, dia senang pujuk. Emo macam ni tak apa. Tapi kalau bab dah emo melenting-lenting memang failed lah. Bukan aku sorang je tak suka. Semua lelaki pun tak suka. Kalau nak emo pun. Biar la emo yang diam-diam. Kira orang tahu la yang dia tu emo sebab diam semacam je. Part ni baru best. Kalau dalam drama Korean mesti ada lelaki datang duk kat tepi awek tu. Lelaki tu mesti hensem gila lah kalau tak hensem pun akan jadi hensem sebab tatap setiap hari. Lelaki yang tak hensem tu pujuk dengan suara cover then awek tu pelan-pelan cair. Then senyum. Then dekat-dekat. Then terjatuh. then TERcium. Then terpeluk. Then then then ah macam tak pernah tengok cite Korean la korang. Faham-faham je la. Tapi siyes romantic doe. Tapi kalau awek tu jenis emo melenting, lelaki tak hensem tu rela jadi gay kot. Dah la kecoh, emo, bising pula tu.

9) Terlampau menunjukkan asset mereka yang tak seberapa.

Perempuan macam ni bagus. Dia tahu yang dia tak lawa. Tapi dia still nak orang suka kat dia. Eh. Kalau cam tu, kira tak adalah bagus sangat lah. Well, dia sedar yang dia tak lawa, jadi dia guna la apa yang dia ada. Tayang itu ini. Bukak sana sini. Umur 20 tapi pakai baju saiz adik aku yang sebaya kucing tu. Tapi sebenarnya beauty is in the eyes of beholder. Dan aku pasti dia tak tahu tu. So tak perlu lah tayang apa tu semua.

Yang aku pelik dengan perempuan yang berpakaian sexy ni satu je. Aku tak faham kenapa dia suka tayang lurah apa semua and bila lelaki asyik pandang di kata pula lelaki tu gatal. Kalau para gadis semua nak tahu, para lelaki ni sebenarnya tak suka pandang benda tu semua. Dia orang just...erm.. em..

8) Got too high level of confident.

Ego

Siapa yang dipanggil mak tiri maksudnya dia tu ada high lvl of confident. Suka sangat mecapap. Kalau dalam kelas, dia lah yang nak jadi leader. Entah apa point tak tahu lah.Kalau bagus tak apa lah juga. Mak-mak tiri ni kalau dalam seminar, mesti dia yang nak bertanya. Masa bertanya tu mesti dia rasa yang dia tu hot gila ah. Dalam hati puji je diri sendiri ye la orang tak akan pandang kalau tak lawa ye tak? Zzz. Ada confident sangat kat kena tempat. Bak kat mat saleh, rong taing eng rong peles.

7)Gedik

Part ni memang agak banyak lah kan. Biasanya ada kat golongan yang cantik dan golongan yang perasan cantik. Pantang ada lelaki yang hensem atau perasan hensem nak mengurat, trus jual murah. Ya. Tapi jual murah awal-awal je. Layan-layan je. Geli-geli and gatal-gatal je. Blanja-blanja makan je. Nak tu and nak ni je. Tapi sampai je bab lelaki tu nak mintak no phone. Dengan sinisnya dia kata tak boleh. Macam la no telipon dia mahal sangat. Bukan no Vip pun.

Bab buat aksi aerobic kat depan orang ramai tak tahu la pula aku kalau dikategorikan sebagai gedik. Aku tak pernah lihat. Tapi kalau bab pakai macam ahli gimnastik atau Lady Gaga tu then meaerobik depan aku nak la gak aku tengok.

6) Tak reti masak

Despair

Bab ni aku tak nak komen banyak-banyak. Tapi aku dan Mr F (Bukan fahim) agak kecewa dengan gadis tak reti masak. Aku cakap kecewa, bukan benci or tak suka or so on or ect. Tapi bila fikir elok-elok, okay juga dapat isteri yang tak reti masak. Ada point nak ‘makan luar’. Hahaha!

Tapi, dalam kes ni, still boleh belajar memasak kan?

5) Failed jadi pelakon.

Pelakon perempuan. Masa bertudung baik je. Ayu je. Rasa sejuk je bila lelaki tengok. Hmm. Apa yang terjadi ye bila lelaki sejuk? Entah lah. Tapi tu semua kat luar, gambar dan myspace serta Friendster la. Hack-hack Friendster da kantoi ada gambar macam-macam. Korang tahu kan Friendster ada ruangan leh private photo tapi korang tak tahu kan yang kalau nak tengok private photo tu mudah sangat. Download je software atau guna je web-besed software kalau nak tengok. Masa ni memang kantoi la kan jadi pelakon tak bertaulian tapi penuh dengan tauladan agar jangan ngade-ngade nak buat bukan-bukan dengan kekasih korang yang tak mutlak yang kalau orang kahwin pun boleh bercerai inikan pula setakat couple.

4) Nama tengah mereka adalah “gossip”

Bila sebut perempuan, mesti ingat gossip. Bila sebut gossip, mesti mark dalam otak nak cerita kat Mr K. Sebab dieorang tahu Mr K menggunakan system barter untuk tukar info. Gossip tu tak elok sebab sebarkan aib orang. Tapi kalau gossip untuk nk tahu perangai sebenar orang lain memang tak de hal lah. Tapi okay lagi gossip dari fitnah. Bab fitnah memang sakit hati doe.

3) Asyik promote boyfriends. (BF)

Kalau awek tu ada blog, mesti kiri kanan atas bawah taruk muka bf dia. Tak kira la hansem ke tak. Josh Duhammel tu ibarat langit ngan dasar laut tapi still nak promot. Then bila putus je cepat-cepat buang gambar tu then kat blog sibuk la tulis ayat cover nak tutup malu sebab dah tak single bak kata Zacky. Tak tahan bila cakap “ Yes! Akhirnya aku single. Freeeeee”. Lelaki hensem lain yang baca semua mengeluh. Nak kena susah-susah invi YM pulak lah sebab takut kena mengurat.
Alah Mr K ni jeles sebenarnya sebab tak ada gambar awek nak letak kat blog dia. Ni kalau ada sah dah bersepah-sepah konon nak tunjuk ada awek.

2) Queen control


Ganas~

Queen kontrol. Hais. Aku tak tahu nak cakap apa doe. Aku tengah dengar lagu Jonas Brother yang macam gay hingga semua lagu Lady Gaga aku dengar sampai habis. Tapi tak tahu nak tulis apa. Kira cukup la aku tulis jangan kawin ngan gadis kuing control.

1) Awek yang musuh dengan semua yang berkaitan dengan ex bf and ex kawan dia.

Lelaki kalau putus dengan awek, dia akan tak berapa dekat je dengan awek tu je. Tapi kalau perempuan jenis ni, putus dengan lelaki, semua kawan lelaki tu, mak, ayah, saudara, ipar duai, besan apa semua dia musuhkan sekali. Aku kau ke kawan baik ke adik beradik apa, semua black listed lah. Kawan tak kawan, putus tetap putus. Siapa cakap kawan baik apa semua long lasting? Setakat nak putus kawan tu, senang sangat doe. Kiranya kalau awek tu putus ngan bf dia, aku yang jadi kawan baik bf dia dia pulau kan skali. Tak mo cakap ngan aku aku tegur tak mo layan. Padahal aku tak de kene mengena pun.

10 jenis perangai yang ada pada Mr K yang mengecewakan u. Anyone? Aku ni baik, mesti 5 pun korang tak leh kasi kan?

71 Comments:

joegrimjow berkata...

gedik....

klu lawa gedik xpe
sekian

chokio_nia berkata...

1-ko
2-patot
3-cube
4-senaraikan
5-lebih
6-byk
7-point
8-pasal
9-perkara
10-ini...

at least 20 ke..haaa..ckop tak 10 perkara tu ??haha

♥ayudeadwish♥ berkata...

ngaaa~~ aku rasa yg no. 6 tu macam aku je~~ huhuuu~~ ta suka tak pe.. ley blaja kan? walaupon ta pandai masak tapi aku banyak kemahiran laen yg agak memberansangkan.. dulik!!

Just_najmiE berkata...

penah jumpa awek cun n gila hot tp lesbian jgk.. huhuhu..

FiFFyMaFiA (",) berkata...

aku x reti masak. cpt2 kecewa kat aku! keh3

CAHAYA berkata...

Kalau perangai ko, aku no komen. Tapi aku sker no 3. Melambak kat blog. Nak muntah pun ada. Kalau ada FB, dalam FB pun sama. Status tukar setiap 5 minit.

"Aku cinta dia"

"Can't wait to be your bride"

"I wanna have your child"

Yucks yucks yucks.

D.N.A.S berkata...

Saya tak suka kawan ngan pompuan yang suka 'tikam belakang'. Dah pernah kena. Menyesal abisss...

kenwooi berkata...

haha..
i gotta agree with you..
these days..
girls are so... egoistic..
bimbotic! whatever lah.. you name it!
nice list! =)

kenwooi.com

MiSs aNySs berkata...

agk2 i mna satu? wahahahaha

azzaliena suziantie feisal berkata...

hahahaha

perghh
gilee kejam gak kau kannn
wakakaka

babe tp xsemua gurl same doe

yanalolu'xx berkata...

emm ok u skrg patut list kan 11 pulak keburukan pasal u..

ley?

sebbab cam besh la nk bace entri2 camni..

✿ Cik Cimi berkata...

dl time skola mmg bsepah awex3 cun but lesbo.
tmbh3 skola i sume girl.
aisehh.
pejam mate je la.

mr k,
i ade bf gak tp xde pn tayang3 kat blog.
gagaga.

bab xreti msk tuh.
ouch.
mnusuk aty la plak.
pasni kompem kne g blaja msak.
lalala.

balqissy berkata...

same here. vote for cahaya. tak suka no 3.

Mr K berkata...

@Joe - Tapi biasanya gadis yang lawa la yang gedik doe.

@Chokio - Tak cukup doe. Banyak sangat.

@ Ayu - Relax la. Jangan terasa. Just for fun.

@Najmie - Rugi kan.

@Fifi - Eh eh.

@Cahaya - Yuck-yuck atau jealous? =)

@Dnas - Thats life.

@Kenwoi - I name it supergedik. U must be like it.

@Anyss - Semua? =)

@Azza - mana ada kejam. Baik apa?

@Yana - nak kasi 5 keburukan aku pun susah. Tapi kalau nak kasi 1001 kebaikan aku mungkin x der hal la kot. Nak?

@Cimi - What a waste.

@Balqis - Aku tak de masalah untuk suma semua jenis perempuan. Cuma agak kecewa je.

NieSah berkata...

well..biasalah..pmpuan pon boleh jadi x suka dgn jenis pempuan yang laki x suka...to be frank,almost semua yg kerol x suka tuh lah yg nisah x suka.. ;p tp x taw la sedar x sedar nisah pon antra yg ada kat situ..nggeee!~ ;)

norain ishak berkata...

mr K..aku nak buat special request ni..nanti next post,tolong postkan pasal 11 jenis lelaki yg mengecewakan..hahha..

et berkata...

hoho..ini senarai x lengkap ni..sumer yg huduh2 perangai je..wuwuwuuu~

tp,sye da tmasuk yg x reti masak..xpe2..ley blaja..^^

LIEZ. berkata...

agak menarik jgk en3 ny..
tp asl en3 u byk bkaitan dgn wanita enk??

lps ny wat en3 20 jenis lelaki yg mengecewakan..

enyheartsdiamond berkata...

x gedix x perempuan lah...

Lun berkata...

klw emo sgt sila msk tong sampah

Cik Dila berkata...

haha..
lawak tergolek2 aku baca entry ni.
rupe2nya aku tergolong jugak dalam golongan y dikategorikan oleh kamu.Haha.sangat mengecewakan.lepas ni kena tambah skil memasak r...tak mo dah mengecewakan orang lain.hehe..

aishah_conteng_je berkata...

saya termasuk kat semua kategori.
wuhuu~
gila apa aku adi lesbian?

jo berkata...

suke sgt ngata org perempuan ko ni..g jadi gay je lah...

kEy berkata...

eleh kire 0key la 11...
kal0 disenaraikan jnis laki yg mengecewakan lagi la...
berpuluh2~

lalala~

shakinah berkata...

haha

Mie berkata...

gedebuk..gedebuk..sebijik dua terase jugak bagi pihak sini

Fina berkata...

i wonder aku kat part mana? heh.

:)

lizz berkata...

smue yg ko list, aku ok aje. ade betul n logiknya nape laki rs kecewa ngn gurl mcm tuh. muahahaha.

dalam 11 list tu, ade 1 yg sangkut kat aku lah wei. tak reti masak. tp, aku boleh masak yg simple2 one lah,. kalo ko srh aku masak nasi tomato kejadah haram tuh..aku beli kat luar, isi dalam periuk n wat cop mohor..kate aku yg masak. kahkahkah

x-po berkata...

pmpn ni mmg ssh nk difahami..adeh

pisey itu aku berkata...

'mana-mana awek yang cun mahupun tak cun luaran tapi jika hati bersih cakap baik penuh santun tingkah laku maka akan dilihat terbaik punya dari sinar matanya'

wah.
=)

aku benci minah gedik.
macam ulat beluncas.

Lala berkata...

aiyooo...balas balik ea ape yg izdiyani post arituh..heheheh....

Mr K berkata...

Thx for your comments guys. =)

Kimmy berkata...

thihihi..
sure ramai para gadis-gadisan yg membanned post nih..
agak ar..
hehs~

Atiqah berkata...

menarik utk dibaca dan wat pengajaran

seindah hiasan adalah wanita solehah

Macham Iz Punye berkata...

yang nombor satu tu tak tahan. kalau bukan aku, tapi ex aku yg macam tu macam mana? ha lelaki lagi teruk. bila kita dah break ngn dia, satu geng dia fuck kite. lepastu kalau boleh satu kolej lelaki lah fuck aku time tu. haaa siapa perempuan siapa lelaki

Mr K berkata...

@Iz - Satu kolej kau fuck kau bukan sebab kau putus. Tapi sebab perangai kan yang menyebabkan putus kan?

Tu normal. Kadang2 memang susah jadi orang yang orang lain mudah nampak.

merciless666 berkata...

hohoho...
aku dah baca dua2 post pasai laki n pmpuan dari 2 org ni..
aku rasa benda ni biasa la...
lumrah donia la..
setiap benda ada pro n kontra dia...
sebab tu la tuhan cipta kita berpasangan laki n pmpuan..
untuk melengkapkan apa yg kurang dalam diri kita n pasangan kita...
perkahwinan tu perkongsian idop jadi kena la bertolak ansur n berkongsi apa yg patut...
lagipon mana ada benda perfect kan??
tapi elok la topik2 mcm ni bagi aku..
baru terbuka skit minda nak berubah...

tanam pinang rapat-rapat,
biarlah senang puyuh berlari,
ku pinang-pinang x dapat-dapat,
ku pujuk-pujuk ku bawa lari.

xdak kena mengena apa pon pantun tu saja nak boh gatai tgn nak taip...

highcarl berkata...

aku suka awek gedik, cute dan kaya. kekeke

Nurrain Elfrisha berkata...

Mr.K,
I cam xagree sgt la part yang ble dh ptus n segala sdare mara pmpuan ni musuhkn..
xde pn..
xpnah jmp pn..
sdgkn i pn xcm2..
pdgn i..
=)

Tanpa Nama berkata...

salam...
tmpng tny...
x bgi no phone pom, dkategorikn gedik ke???

xanaraixanne berkata...

ahaha sum of the types cm lawak je,

well for me,yg paling annoying ialah lesbian n num 9.gedik,,er tp kdg2 gedik tu cm lumrah je ngn gal :)
haha

well2,im so honoured if u cn follow my blog n comment it :)

sy bwu je start blogging so bantuan mengaja scra ta lgsung amat di hargai okay.thanx n salam :)

Tanpa Nama berkata...

I suck coz I only appear to be able to think of one joke and one joke alone...

Why did the plane crash into the house????



COZ THE LANDING LIGHT WAS ON!!

masshie mastura berkata...

alaaa besela tu beb. no 1 tu. girl jenis simpan2, laki gado besa mane pun pstu okeyhh kann.

HaNy berkata...

salam.. sy pon sgt la xpaham ngn awek yg suke sgt tunjuk asset mereka.. haha,, padehal bnde 2 sme bkn la 1 keistimewaan 2 sbnrnye asset yg memalukan bg seorang wanita sbb 2 ALLAH berfirman menyuruh wanita2 melabuhkan tudung mereka,, hurm,, confused disitu,,, x malu ke wahai kaum hawa?

efyna.pinkladies berkata...

aku tak pandai masak... =.="

saifuddin berkata...

salam,
terpanggil lak utk memberi komen walau br stat baca semlm...
no 9 tuh boleh dikatakan naluri wanita..for me bkn nk tayang kat org pun...just wearing less kain lagii selesa, berangin..selesa la kesimpulannya...and easy to capai..maybe kami ni ade more body fat compare to lelaki, so rasa panas tuh lebih..Thats y nenek2 org pun ske berkemban jer klo kt kg tuh...tp tuhla ujian Allah swt..
dun have to kutuk me sbb saya pakai da penuh pun...tunggu lepas mati la xyah tutup aurat da..hopefully mcm masa kecik2 dulu..-saifuddin's mom-

dee berkata...

1 je xsuka ngan mr.k
*sharp-tongue

itu aje..yg lain, dtanggung beres

EL_Naqia berkata...

agree with u dee..

not nice mr.k describe pompuan cm2.
nk cri pompuan yg btul2 mnepati citarasa mmg sush nk dpt zman skang ni,mst de smethng yg kureng..
cm2 gak ngan llaki..nobody is perfect.

msti de gak smethng yg kurang pd dri mr.k right??

tp x brmksd kte kne trime scre membuta-tuli.

ashqira qimura berkata...

ehm..nice post.. well aku ada member yang sebijik macam 5,4 and 3... disgusting.!!

Toshio berkata...

confirm tak cukup ni bro. kena tambah lagi list ni..

sephia sophia berkata...

haha nice..=)

farha s berkata...

hmm,terasa2 dgn point no 8. lagi2 part yang nak mesti nak bertanya dalam seminar.haha.kalau dah tak paham tanya je la kan?(yg patut2 jela). tp as far i go, tak pernah terfikir bila nak tanya soklan,i'll think that i'm hot..maybe sbb benda tu open discussion,it will seem to be that way.or mr k means something else? looking forward to hear some explaination =)

japierah berkata...

oops..terkena yg no.2..
tapi sebenarnye bkn nyer saje2 nok emo..kalu takde api masakan kelambu bleyh terbakar,takde angin masakan pokok bleyh bergoyang kan? kan? kan? (eceyh! mempertahankan hak gitu HAHA)

GaLeRi sAyA berkata...

point no1 tu cam betulll jekkkkkkkk:)

acapsss berkata...

plg stuju ngn yg ke-6.

aku pn kecewa gilaa awek aku xreti msak(cehh cehh promote awek jugak jap LOL)

tp itu boleh diubah,aku sudah pkse die blja msak bru bole kawen.hahahah *evil laugh

aty shakira berkata...

dalam banyak-banyak ni..saya adalah jenis orang yang pertama. huhu. bukan nak bangga tapi let me explain, lepas saya broke up with my first love, saya bukan bermusuhan dgn semua2 tapi saya berjauhan sementara. huhu bukan sementara jugak la..agak 1-2-3 tahun jugak la..kami perempuan..kalau dah sayang sorang tu..then break susah nak lupa..so, berjauhan dgn dia n perkara2 yang berkaitan dgn dia adalah jalan terbaik drpd berlakon happy depan dia. then after 1=2=3 tahun tu saya okay la..kami bestfren je skrang~

Tanpa Nama berkata...

ala..lelaki pown ade kekurangannye..
kalu da taw isteri tuw x pndai msak awl2 lagi x yah mngatai nk kawen ngan dye..neyh x..sket2 nk cri len..apara..

neyh beberapa list kelemahan kerol :

1 - suke mengada2

2 - perasan bagus

3 - gedix

4 - suke judging perempuan

5 - kontrol macho jerk

da2..5 cukup la..penat tangan menaip..
sekian..
terima dengan sabar ye=))

Tanpa Nama berkata...

Mr. K kecewa klu pempuan xpandai masak. pempuan kecewa klu laki xpndai jadi imam...kan2..^^

siti nur hidayah kamaruddin berkata...

haha..best3. :),menarik betul ..good job ..

nunui Joe berkata...

haha layan~~ :D

syarabul asyikin berkata...

insaflah..pada yg rase dr terjebak tuh....kecantikan sebenar terletak pada hati yg suci..

hanizahsh1987 berkata...

interesting read but sounds to me like the only girl who'd fit your taste is a kampung girl, the sweet-lookinng, innocent-minded, highest achievement was PMR, floor mat kind of girl cause you seem like a real traditional kampung kind of guy( thinks he's macho tapi x sebarape actually, thinks that as a man you're always right and whatever you say is the absolute truth) disguised as a city slicker.... sorry bro, just cause you might be able to pen down a few English words mid-sentence and cause your blog might sound like its snazzy, a city slicker, you ain't...

read em' and weep

عقيله Nur فتحي berkata...

tak pndai masak , , heh , mcm aku er ~ haha

chenadiaa berkata...

yeah ! semua benda yang ter-list atas tu bukan aq ! haha . ops ~

arfah aisyah berkata...

mr k....
mostly lelaki put so much attention about 'cooking skill' in girls..
knp u guys xcare much about u guys boleh jadi imam o not?
sdangkan jadi imam utk family lagi penting dr pndai masak.
no need to pndai masak,buku resepi blambak.tgk resepi pun dah bleh buat masakn yg superb.
tp nk jadi imam bukan semudah memasak.u guys need to think n do much about this rather than asyik blame pmpuan xpndai masak.pmpuan xmntak laki jadi imam kt masjid pun o alim gila pakai kopiah serban bagai.just bleh jdi imam kt umah je.
kalau nak mintak lelaki perdengarkan azan, xsmua bleh buat.mcm2 alasan dorg bagi.ni ke yg nk jadi ketua keluarga nanti?so???
u nak i masak utk u, i bleh je masak.tp u bleh jd imam utk ur family?

HASNORWANI ... berkata...

tgh usaha nak bc sema entry kamu..yg peliknya boleh plak ak bc satu persatu tiap patah ayat dlm entry ko ni..takjub ak dgn kemampuan mata dan minat ini

HASNORWANI ... berkata...

semua di ats sgt tepat!

snowbell need resue berkata...

berbalik kat no.1 tu, i got a ouhhhsome story lah.there was a handsome boy who tried to get my phone no...mcm biasa la..kna control ke-excited-an. we had short conversation at mcd, then my male friend came. he was like "amal, are u lesbo?'" nope. then, i knew tht the handsome man was a girl. ok fine! bye shame2 .seriously no way in the hell she was a guy -_-" LOL

Saramika Klein berkata...

Comment? Hmm. Mestilah kena pandai masak. Aku pun suka je mak aku masak kat family aku. Mestilah kan. gedik? Aku tak tahu definition gedik tuh. Boleh terangkan dengan lebih lanjut? Perasan bagus? Girls are mostly like that. Itu yang bezanya dari kau, kau dan kau. And the rest, depends on the definition kau lah. Thank you. XP

feeza_rashid berkata...

nice writing, bro ! aku suka baca most of old post pon aku baca.memang agak lame sebab baru jumpa blog neyh. tulis banyak2 lagi okay ! i'll be ur fan plak nanti. ewaaaaah. hahaha. good luck anyway :)

mai berkata...

huhuhu...mr k nanti u kawin ngan perempuan jugak so...nobody is perfect tak pandai masak leh belajar, tak pandai jadi iman pun boleh belajar terpulang kat individulah semua tu...lau keburukan y dicari keburukanlah y kte nampak n vice versa....

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger