Ahad, 30 Januari 2011

OST Cerekarama : Menantu Tip Top

Assalamualaikum


Well, aku jarang tengok tv nak-nak cerekarama di TV3 sebab kebanyakannya adalah drama yang bertipikal melayu. Dan yes, ianya membuatkan aku rasa bosan. Tapi, ingat tak korang pasal Dalil Cinta juga Cerekarama di TV3. Juga antara cerekarama yang best yang agak lain dari yang lain even still ada sikit bau-bau cerita melayu tipikal.

Tapikan, masa tengah layan cerekarama Menantu Tip Top ni, aku terperasan dengan soundtrack / lagu dia. Agak tertarik jugalah aku dengan lirik-lirik dan melodi soundtrack / lagu dia tu. Aku suruh adik aku search. Tapi dia bising-bising tak nak search. So, aku sebagai abang mithali pun search la lagu tu.

Aku bukak google, then masa lagu tu tengah play kat tv, aku tulis lirik dia then letak perkataan "lirik" di akhir search. Then, tadaaa. Keluarlah sound track dia. Nama lagu tu adalah Penantian. Yes Penantian. Dinyanyikan oleh band Kertas. Ya, artis indonesia. Nice song. Korang boleh tengok lirik dia di bawah. Juga ada mp3 player. Juga boleh download di 4shared.com dia punya lagu tema.







Lirik / Sini Kata lagu Penantian - Kertas.


Bulan dengarkan lantunku
bintang temanilah aku
terangi gelap malamku

Aku ingin engkau tahu
ku kan selalu menunggu
hilangkan rasa letihku

Bila nanti kau mengerti
kumohon terangi aku

Dalam hatiku
ingatkan aku
untuk menahan rasa hati lelahku
yang slalu ...
rindukan tawamu dalam hatiku

Hanya dirimu ...
beri malamku yang menghiasi jiwa
yang rapuh
terlalu merindumu
hoo oo ooo....

Bila nanti kau mengerti
kumohon terangi aku .....

Dalam hatiku
ingatkan aku
untuk menahan rasa hati lelahku
yang slalu ...
rindukan tawamu dalam hatiku
ingkatkan aku ku kan tetap menantimu
hingga hati it.

Apa pun,

"Tak romantik ah perempuan tu"

Tu lah yang aku fikir bila aku tengok Angelina (Sari Yanti) tu. Patutnya, masa dia tengok suami dia tidur atas lantai, dia pergi lah ikut turun and tidur atas lantai sekali. Baru lah romantik. Ni tak. Boleh pulak di pi berangan pasal dia dan mak dia yang over make up dan super botox tu. Hais. Panas betul aku.

Apa pun, yang aku perasan, cerita Menantu Tip Top ni memang gedik. Dan yang tak ketinggalan, banyak babak lucah. Well, biasalah, sex sells.



46 ulasan:

  1. tp kalakar giler,sakit perut aku gelaksss...tak mcm cerita hantu kak Limah tu...taik kucin!

    BalasPadam
  2. lagu ni dah lama dah..my fevret song oso..hehe..

    BalasPadam
  3. xske tgk cite mlayu....seme nye same...tipikal...anyway,baik tgk cite org putih or jepun at least...lg byk pengajaran...sekurang2 xde org kaya kawen ngan org miskin....such A boring stories....herm..mr k..awk xreply lg email sy...

    BalasPadam
  4. baru lpas tgk. haah! agreed, mmg byk perkataan yg di'tut'kan dlm citer tu, kunun mcm sgt moden. tp overall ok lah, not so bad. cumel jek watak kamal n angie tu.tp thumbs up utk lagu tema dia, best kot. klu takde lagu tu, mcm kureng skit jalan citer tu.

    BalasPadam
  5. hahah..tgk 15mnit teraWal je..pas tuh xtgk da..

    p/s:thnxx sbb like status ak kt fb yg berbunyik, baru kaye sket da belagak mcm dunia nie die yg pnye ! itulah manusia =____=

    thnnxxx again..snok bangat ! haha ;p
    nite,SALAM :)

    BalasPadam
  6. bole la...even aku/saye/i tak tgk pon.
    simple lak post kali ni ek?

    BalasPadam
  7. Mr K, thanks cz bgthu.. slalu gak dengar lagu tu, tp x pnah thu tjuk die.. thanks ye.. jasamu akn ku kenang.. (^_~)v

    BalasPadam
  8. takpalah, dia da ckp tadi tu "abg harini jgn tido luar ye" hahaha.

    BalasPadam
  9. lagu kertas band mmg besh..!!
    cuba la dgr lagu selamat tggl kekasih..
    catchy sket la..

    BalasPadam
  10. hehe..lagu ni da lama da..
    memang best lagu ni dato' K..
    Ehh..Mr.k....:)

    BalasPadam
  11. Lagu Penantian ni dulu penah dengar daripada orang tentang reviewnya.. Lagu ni bukanlah basically about love between man and woman.. Sebenarnya lagu ni pasal kecintaan pada alam, story tentang alam yang dah tercemar.. Lebih kurang camtu laa.. Heee.. :)

    BalasPadam
  12. serius, lagu kertas banyak yang best best. kenape ehh lagu2 indon banyak best?

    BalasPadam
  13. Salam. Hi..juz wanted to say thank you for uploading da song. luckily jumpa kt ur blog.. TQ again

    -hopeless romantic

    BalasPadam
  14. haha benar sgt kate2 ko tu. aku mmg minat ur idea of romantic! =) and yes, unfortunately mmg btul, sex sells sgt2~ haih2.

    BalasPadam
  15. cerita sekarang semua banyak unsur lucah...cam takde lain nak tarik orang

    BalasPadam
  16. nais song..

    huhuuuuuuu TT.TT (nangis dlm ati)

    BalasPadam
  17. thx bro coz `tlg' carikan lgu tu.hehe

    BalasPadam
  18. lagi satu, indonesian songs sell. stigma penerbit/pengarah melayu..

    BalasPadam
  19. orang tengok bola ko tengok cerekarama..tak malaysia langsung la ko ni..hehehe..

    BalasPadam
  20. lagu penantian dri band kertas mmg best
    act name band diorg skrg ARMADA .

    anyway , keep writing in ur blog .
    it's addictive la .
    :)

    BalasPadam
  21. HAHA, camne ko boleh terlayan cerekarama tu pulak?

    BalasPadam
  22. tapi lagu dy memang sweet.. YA ALLAH best ye.. huhu tapi overall best ar gak cite nya.. haha

    BalasPadam
  23. hahahaha... bru nk carik lagu tu, then sje2 bukak blog MR.K .. sng dh keje kte.. xyah ssh2 nk carik dh.. wawawawa.. XD

    BalasPadam
  24. best sangat ke sampai kamu buat special entry untuk cite tu.

    ohh my cite melayu tgk 10 minit dah tahu jalan cite seterusnya sampai ending.
    very typical dan klise.

    tapi betul. Dalil Cinta tu lain dari lain.

    BalasPadam
  25. tengoktengok :D
    n suka lagu dye. thanks yaww gtaw tajuk ;)

    BalasPadam
  26. semua lagu kertas mmg bez.. aku ada banyak lagu2 dia.. lagu ni dh lama... mmg layan ar....... kena lak time tgh gadoh ngan pakwe.... leleh... hahaha

    BalasPadam
  27. @Kucin - Orang kata citer HKLBR tu best.

    @Hana - I prefer jepun.

    @Naddy & Ery - Yup, agam banyak. Tu pun kalau korang perasan la.

    @Lina - Belum cukup romantik

    @Balqis - Yup. Tak ada masa.

    @Swift - Adik aku bukak.

    @Norhafiza - Tak. Tak berminat.

    @Afzan - Yup :)

    @Mastura - Welcome.

    BalasPadam
  28. bkn menantu tip top30 Januari 2011 2:03 PTG

    try layan lagu kekasih yg x dianggap kekasih

    BalasPadam
  29. eerrrmmm..dh lama x komen..hehe..ok la jugak cerita menantu tip top ni..lwk la...lebey kurang mcm cerita dalil cinta..tp dalil cinta lg best..hehe...apa2 pun, lagu ost menantu tip top tetap the best.. =)

    BalasPadam
  30. cite melayu sgt xbest. coz xd nilai. n byk tnjukkan kebodohan dri sdri.

    BalasPadam
  31. K : jepun?awk penah tgk cite ape?penah tgk cite last friends x?drama...best giler tau x.....^^td bru pas tgk snow prince kat astro box office....
    sy suke tgk cite cinta2 ni...suke sangat....

    BalasPadam
  32. yup..best lagu tu
    sora vokalis dia
    uhhhhhh~! sedap!!

    yg ni pun mcm best
    dgr a

    http://www.youtube.com/watch?v=l7kxhHOJfb4

    BalasPadam
  33. tuh bukan beraganlahh, tyme tuh flashback sebelum dorang nikah.kelakar lah cite tun. bab lucah?ada ke? :P

    BalasPadam
  34. aku tgk cte ni coz ade NAZIM OTHMAN..hensem nak mampos..

    BalasPadam
  35. citer tuh lawak..pasan gk lagu die mmg jiwa giler ^^
    baca entry ni bru tau pe tjuk die
    btw,thnx 4 diz entry =P
    (xyah eyka pegi google nk crik.ngeh3 ^^)

    BalasPadam
  36. xpenah tgk dat drma sbb xbpe minat tgk tibi,.haha,.nk search dat song,tq,bg pnmbhan dlm my song's collection

    BalasPadam
  37. kre 0k la 2..klu cte 2 ikut skrip Mr K almtnye mmg xpyh tgk la cte 2 sbb dh thu dh pe akn jd...smua nk rmntik je..hahaha..kne ar men2 ksar2 skit bru la cte 2 mnrik...

    BalasPadam
  38. tak sia2 aku singgah sini pg ni. even bnde dah basi tpi xpelah. aku mmg slow sikit. thx for the song mr. K

    BalasPadam
  39. laaa... kata x suka citer yng tipikal melayu... apa cer???

    BalasPadam
  40. byk babak lucah?ala!rugi tak tgk!haha

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.