Selasa, 18 Januari 2011

Diri Sebenar Gadis Kilang 5.49.

Assalamualaikum


Well, ingatkah lagi anda pasal gadis K di entri INI? Ya, that bermisai girl yang bernama Suziela yang bergred 5.49 tu. Ini bukan pasal gred-gred siapa yang baik bla-bla atau apa-apa ya. Ini adalah gred untuk first impression. What? Korang tak pernah gred lelaki? Come on. "Aku rasa mamat tu lagi handsome dari pak we aku". Thats not grading? "Weh, tak handsome langsung dia". Okay fine terasa. Tak handsome biasalah lah kan.

Well, actually ada sedikit sambung pasal this 5.49 girl. First day aku di sana, its perfectly fine. Dia bagaikan cahaya di dalam kegelapan malam yang menyinar seluruh kilang (Biasalah mat-mat bangla kan kulit gelap. Dia pulak cerah sikit).

Kebiasaanya, bila waktu petang pukul 5, aku rasa laju je nak thumbprint (kilang aku tak pakai punchcard) untuk balik. Tapi, sejak ada dia, aku rasa macam nak Over Time je sebab dia pun OT. Ehem ehem. Tapi kan, bak kata orang, tak kenal maka tak cinta. Dah kenal, perangai macam celaka.

Hari kedua, aku usha dia macam biasa. Hingga lah satu babak tragik. Aku nampak dia tengah menolak troli tau. Masa tengah tolak tu, datang kawan dia lelaki, then sentuh punggung dia guna tangan. Bukan tak sengaja tau. Sengaja. Ya dia sentuh punggung awek 5.49 tu. Aku pun macam what the hell raba-raba awek aku. Aku pun terus ambil batang paip besi then terus pukul kepala dia. 5 kali aku pukul. Puas hati aku.


Okay actually tak. Si lelaki tu raba that bermisai girl and then then then, tau apa perempuan tu buat? Perempuan 5.49 tu pusing belakang then sengih-sengih then blah. Wait. Kau berbaju okay, bertudung lengkap then datang a boy spanks/touch your ass and, thats it? Sengih-sengih? Then blah? Wtf... Itu yang aku nampak. Yang aku tak nampak?

And me. I. Khairul. Mr K. Bagi kau 5.49 point? That high? Kurang 0.51 untuk setaraf dengan my Lisa Surihani? Unbelievable.

Korang mungkin kata "Khairul kau patut nasihatkan dia. Tak pun report kepada pihak berwajib". Well, oh really? Si 'mangsa' pun aku tengok tak rasa macam mangsa. Dia macam tak kisah langsung. Kena raba pun macam happy gila macam "Im hot stuff. Im hot stuff. Biasalah semua nak rasa I". Peh-lish..

So, the next day. Setiap kali nampak dia then andai kata dia tegur aku macam "Hai Khairul", aku akan jawab "Hai Cheap Girl. Sihat?"

Then, aku observe lah persekitaran. Aku tengok, keadaan kilang production adalah amat-amat teruk. Bukan semua kilang. Tapi hanya kebanyakkan kilang production, memang tak jaga batas langsung. So, kalau anak-anak anda nak kerja kilang, jangan bagi. Bagi dia kerja 7E ke, Secret Recipe ke, KFC ke atau apa-apa je lah. Tapi jangan kerja kilang. Tak berbaloi. Tahap sosial kebanyakkan pekerja kilang adalah amat teruk. Most of pekerja kilang, naik moto dengan lelaki untuk makan tengah hari adalah satu kebiasaan. Relax je dieorang.

Then, sejak hari tu, macam-macam aku dengar dari dia. Well, mulut orang bukan boleh caya sangat kan. Tapi, bila aku dah nampak dengan mata sendiri, perh. Dia, sekejap flirt dengan lelaki tu. Sekejap dengan lelaki ni. Sekejap lepak dengan lelaki tu, skejap lepak dengan lelaki ni. Dalam kes lain, dalam bas skejap duduk sebelah lelaki tu. Then sekejap duduk sebelah lelaki ni. Then sekejap naik motor dengan lelaki tu. Sekejap dengan lelaki ni. Seriously, who are you, really. 5.49 chikaro?

Dengan itu, dari 5.49, aku turun kan sikit jadi 0. Eh tak. Jadi -10. Yeah. She is totally disgusting. Bertudung tapi memalukan.

This grading things is totally bullshit.



92 ulasan:

  1. hahahaha
    hampeh gadis 5.49
    ermm..gadis kerr ?

    BalasPadam
  2. like like like. sokong mr K (:

    BalasPadam
  3. like like like. sokong mr K (:

    BalasPadam
  4. ahahaha!
    tu laah..
    bajet hot tu sbb ada apa hal org nak pgg2 pon..
    ye dak?

    BalasPadam
  5. bajet HOT..huishhh aku cuti hrtu keje kilang,production gak tp ok sgt kilang aku sbb ade ciri2 keISLAMan coz setiap bulan ade ceramah agama yg leh wat aku tido..ahhaha

    BalasPadam
  6. bole la g usha awek seven e plak pasnih

    BalasPadam
  7. so selama ni kau rasa perempuan bertudung lagi baik??
    ko menilai perempuan dari bertudung atau pon tak?

    BalasPadam
  8. dunie akhir zaman kan khairul.

    luar nampak sume cantek. well. inside cam haram.

    *psst. cmne nak kawen ni. aisssh ;P

    BalasPadam
  9. whoa!!biar btul minah ni.ko ptut lempang je die!pstu ceramah pjg lebar.haha.bagi sedar

    BalasPadam
  10. siyesly? cian kat mr K kan?
    jangan sedey2..
    cari chikaro lain pulak untuk bg gred =P

    BalasPadam
  11. so thats y i dont believe in first impression. sucks.

    member2 rapat aku skrg ni yg 1 kepala semua tu, masa mula2 nampak dorg semuua mcm meloyakan anak tekak je. rupanya2 semua x seperti apa yg aku rasa. yg aku rasa ok mula2 skrg dah jadi omg omg apesal aku boleh kenal ngn makhluk ni

    BalasPadam
  12. Don't judge a book by its cover

    BalasPadam
  13. Ouh..saya baru keje kilang 2 hari...
    setakat ni ok ja~ department I banyak perempuan...waktu break tak nampak pun campur laki pompuan...

    tapi..eiyuuu~ masa naik van...pemandu van bleh plak buat mesra2 ngan awek chikaro dia tu...pegang2 tangan la..main tampar2 la.. grr~ nyampah!!

    BalasPadam
  14. as i expected. masalah social dikalangan pekerja kilang sangat teruk maybe not all but still mostly!

    and a good lesson for u. dont judge a girl from her look! =p

    BalasPadam
  15. peh-lish. ak dh agak dh pompuan yg hot stuff cenggitu. bljr dri pngalaman sekeliling ak.

    sgt menyampahs. hampess

    BalasPadam
  16. dont judge a book by its cover =='

    BalasPadam
  17. tragiknya hidup... hahahaha...
    walaupun ada komedinya...
    hahaha...

    BalasPadam
  18. itu yang buat rosak persepsi orang pasal gadis bertudung ni.

    dulu sy keja hotel pun orang pandang serong jugak. sebab katanya berkawan dengan budak2 hotel (dlm kes ni : perempuan) yang kaki kelab, smoking dan minum2. which is 70% true. setengah tu berkelakuan mcm pelacur pn ada..

    nasib baik tak terpengaruh.

    BalasPadam
  19. hahaa..habek ko.."-0.10"
    harap muka..cntek tp otak zero..
    sma dgn bdak..tmpat ak la..
    girl" cmnehh rr..blgak diva..otak..hehee..~

    BalasPadam
  20. cantik pun bukan segalanya...peribadi juga yg dipandang...

    BalasPadam
  21. malu bila ada yang macam tu. kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.. orang lain yang bertudung tapi menjaga batas pergaulan dengan lelaki pun turut kena tempias dek orang bertudung sorang ni punya perangai. MALU!

    BalasPadam
  22. walaupon 1st impression tu penting. tak sepenting 2nd hingga 100th impression mr k.

    jadi kite cume bleh grade person after a long time we've known him/her. tu pon aku rase we simply cant grade a person. manusia boleh berubah. baik ke buruk. buruk ke baik. buruk ke makin buruk. bak kate orang bijak, "people change and forget to tell each other."

    so yeah. lesson learnt. heheh.

    BalasPadam
  23. Sokong sokong Mr k ! biasala susah nak jumpa perempuan yang betul2 baik ni .

    BalasPadam
  24. @Leng - Not anymore maybe.

    @Ika - Ye ye.

    @Myra - Bertudung kasi better first impression kat most of muslims.

    @Pink - Perli nampak. Terasa.

    @Fiffy - Yup. First impression sucks. Tapi ianya datang tanpa kita mintak.

    @Fina - Good for you. :)

    @Payeen - Eh, comelnya awak. Hai.

    BalasPadam
  25. aku rse nek moto tu dgn laki n duk sebelh laki tu ok je.. cuma part kne rba tu aku xleh bla..
    btw, tudung tu bukan jaminan bhw pemakai tu beriman ke x..

    BalasPadam
  26. ala...tudung pun bkn nye ape-ape pun. setakat untuk turun kerja jer. well, tp takkan la kau nak label mereka semua cam tu, kesian pekerja kilang lain yg tak bersalah. mana tau kalau mereka laki bini, kan?

    BalasPadam
  27. sebab tu laki sume nak kat die.
    barang murah.

    abis diskaun dah dia bagi.
    macam hare la pulak.. --"

    BalasPadam
  28. sebab tu laki sume nak kat die.
    barang murah.

    abis diskaun dah dia bagi.
    macam hare la pulak.. --"

    BalasPadam
  29. salam ...
    ahha...aku tak tau nak gelakkan ko ke o minahci tuhh...siannye beliau..er..ko..aha..
    ok2..psl tu xsia2 sunnah rasul SAW menyarankan ..pilihlah wanita berdsrkan keturunan, harta, especially agamanya..ini..lau nmpok je dh lawo..tp hampeh sbnrnya...
    5.49?..hahha..kat U pun xde pointer gitu wehh..anyway tahniah..:_)) sebb akhirnya dpt juga ko dpt wat kptsn bijak...:_))

    salam.

    BalasPadam
  30. sokong2..
    dont judge a book by its cover :)

    BalasPadam
  31. nasib baik i bukan hot stuff.
    messy style.

    btw, i tak sanggup nak kawan dgn girl cam tu.
    rela kwn dengan bangla je.
    hahaha

    BalasPadam
  32. tak baik grade2 kan org.mm kite sume baik sgt.kalau x boleh nak egah maksiat tersebut,better doa.bukan dok kutuk di belog.huhu.

    BalasPadam
  33. moral of the story, never put high expectation on ur 1st impression.

    BalasPadam
  34. haha. dun judge a book by its cover. ^^

    BalasPadam
  35. that's why aku tak teringin langsung kerja kilang pas habes skolah dulu walaupun ada kawan2 yang ajak konon2 nak cari pengalaman kerja..sebab pada persepsi akal dan pandangan mata aku, kebanyakan girl yg kerja kilang ni 'rosak' walaupun ada yg ok jugak..

    BalasPadam
  36. moga si gadis 5.49 yg mr K bg at first tu dpt hidayah Allah lh..
    kesian mak ayah dia..
    mntak simpang sdari2 sume n ak gak jd cam g2 yek..=)

    BalasPadam
  37. u said in prev entry harap2 dia tak bace kan. but i harap2 dia baca entry nie! mane tahu dia boleh sedar sket lepas bace kan. heheee

    *ngeee. buat malu pmpuan jee. muslims specially ;(

    BalasPadam
  38. tulah Mr. K.. dont judge a book by its cover..

    BalasPadam
  39. ayat macam kecewa je bro? Hahahaha, rilek ar, banyak lagi gadis yang taraf dia more than 5.49. Besarkan mata, besarkan hati. Btw, nasib baik kau perhatikan balik kan gadis 5.49 tu. Cuba bayangkan kalau kau tak tau pape pasal dia, then kapel. Perghhhh, rosak reputasi kau. kot...
    :P

    BalasPadam
  40. kasihan engkau..semoga didatangkn gadis comel n baik utk mr.K..

    BalasPadam
  41. salam..
    best jg bg grade ni...
    seriously.. funny

    BalasPadam
  42. nice to read and oweys read...

    BalasPadam
  43. Giler hebat perempuan tu.. Tawu laa cantik.. Kan dah turun grade.. Kesian

    BalasPadam
  44. what!!! aku benci tgk popmn mcmtu... siyes memalukan diri sndri yg bertudung ni :|

    BalasPadam
  45. mr.K,semua orang akn grade orang,sama ade diorg sedar @ tak.hehe,x pyhla blame this grading thing.
    btw,my fren keje kilang,tp bukn gadis K,engineer ye.mmg dia kata tahap sosial kt kilang ni mmg EXTREME.jgn kate laki pompuan,yg dah kawen pon same je.baik sang suami @ sang isteri,dua dua pon x boleh pakai.
    TAPI BUKAN SEMUA...

    BalasPadam
  46. memalukan kaum hawa je spesies camni. =.=

    BalasPadam
  47. baru je berhajat nak kije kilang sementara tggu org pggil intebiu ni...

    cancel lah!

    BalasPadam
  48. mista K..hahaa sian kat mista K kicewa derr!!

    haa tu laa manusia an suke sgt nilai org dr luaran jep..hati dlm ta tao baek ke burok..

    part yg paleng best..
    "tak kenal maka ta cinta dah kenal macam celaka"..
    hahaa

    BalasPadam
  49. hahahhaa..aku penah gak keja kilang dulu setaun lebey..tp ade yg perangai mcm sial n ade perangai baik..xsume sama..tp mcm kwn ko kata, 1st impression sucks....eww eww

    BalasPadam
  50. your grading things got the wrong criteria kot bro...

    BalasPadam
  51. HEI HEI Mr.K..

    Sayapun kerja kilang maa but saya tak macam gitu ok.

    Tapi operator level mmg gitu le. Tak ada batas social.
    agreed! Jangan bagi anak2 pompuan keje kilang. Kalau keje kilangpun biarlah kat office. Jgn kat production line.

    BalasPadam
  52. aku dulu pun pernah gak keja kilang sekejap. kalo nk ckp psl sosial mmg agak teruk la.. mostly agak teruk tp xsemua camtu.. kdg2, dorg pegi kerja je pakai tudung, kat luar freehair.. tp again xsemua..

    p/s: -10? u so great in grading mr.k :P

    BalasPadam
  53. one thing about boys is they are BLIND...just know only from the inside and not outside..why all boys like this??? all boys are the same....

    BalasPadam
  54. bez bace blog ni...n entry ni pun bez...haha...pekerje kilang mmg teruk TP XSEMUA LA...most of them la...yap even da ber laki bini tp kegatalan mcm xderk batasan...omg...moga dihindarkan dari segala yg buruk...

    BalasPadam
  55. Uh, aku tak tahu nak cakap apa sebagai reply comment korang....

    BalasPadam
  56. penah keje kilang dulu2,ada 2 minah gaduh2 tarik rambut dlm bas sbb berebut drebar bas kilang yg blh tahan kacaknya..masa tu otw nak blk lps abes shift..hahahaha....

    BalasPadam
  57. opppp..terasa ker?
    xpecaya...!
    sowi

    BalasPadam
  58. pompuan zaman skrang...

    cantik luar tapi belum tentu cantik dalam...

    if ko jumpe yang cantik luar dalam plase don't let her go...

    BalasPadam
  59. she deserve it.

    mungkin beliau kurang pengetahuan agama. emm...

    BalasPadam
  60. erk! kali ni u buat entri memang macam pompuan. tang meluat nye, tang mengumpatnye semua lah! hahhahaa..apa ni bro, buat entri cara macho sket aaa :p

    BalasPadam
  61. hao brother K
    bukan semua aweks kilang mcm tuh
    aku pernah geng dgn aweks kilang
    so far mereka yg aku kenal
    alhamdulillah.. diri jaga..

    tapi awek 5.49 tuh
    aku tolak bg 0.25 coz senang bawak
    kemana2... so lepas nih
    ada lagi ker cerita pasal awek
    5.49??

    BalasPadam
  62. boys..are all the same..asal cntik nk usha..da taw prmpn tu cmne nk label dy cheap lak..

    to boys...most of u r just plain stupid n plain blind...haha

    BalasPadam
  63. ni mcm lebih kepada kekecewaan jek..
    hihi...

    BalasPadam
  64. Hahaha 2lah gegeh sgt nak gred org..

    Moral of the story, don't judge the book by its cover k. ; )

    BalasPadam
  65. hahha..Mr K sampai xterkata apa2..btw, thumbs up u entry ko kli ni..sti ko nyesal giler bg grading kt die kurg 0.51 dr ur "lisa" kan.ahaks..

    BalasPadam
  66. berkwn ngan semua laki x pe...tp smpi tumpang motor, bg sentuh part yg x sepatut nya, tu memg teruk...

    BalasPadam
  67. jgn tengok orang dari luaran je mr.K.. tak semestinya yang free hair tu jahat yang bertudung tuh baik. kan kan kan~

    BalasPadam
  68. 1st time singgah ur blog..
    hurm..tapi tak semua yg bertudung tu disgusting tau..yg buat hal tu myb sebab dia tak hayati nilai islam..

    follow u mr K..^_^

    BalasPadam
  69. 1st time singgah ur blog..
    hurm..tapi tak semua yg bertudung tu disgusting tau..yg buat hal tu myb sebab dia tak hayati nilai islam..

    follow u mr K..^_^

    BalasPadam
  70. ap yg blh i bt kesimpulan bl bc entry ni:

    lelaki memnag suka observe, x tolak kot kalo yg free tu, tp mereka sentiasa menilai, semua org (i ckp semua, bukn lelaki je k)suka menilai bila tgk first impression, n akn menilai lg lps tu.. tp semua tu dkat mulut je.. yg menjadi idaman hati ttp yg menjaga maruahnya, yg mangjaga 'hartanya'.. well gurls bila u tgk laki yg raba prmpuan tu u nk ke kawen (i said kawen bukn kapel) dgn dia... cheap boy kot..

    tp tulah prmpuan x sedar2 diri lg. kalo bukn sekarg nk menjaga maruah anda, bila lg? kalo setakat bertudung tp x menilai lgsung 'nilai' n 'harga' tudung tu buat ap? i rs malu kot bc entry mcm ni, kalo kwn i dh lama i sound.. "u ni bt malu kaum prmpuan bertudung je"
    kalo adik i - kat situ gak i penampar arab.. mintak jauh la.. nauzubillah..

    BalasPadam
  71. Rasanya, tak ada pula kan aku tulis 'Semua pekerja kilang cheap dan ada masalah sosial.

    Or, patut ke aku bold perkataan "most" dan "kebanyakkan"?

    BalasPadam
  72. ha, tu la ko mr. k...nak sgt kt awek cun kan..siap bg grade bagai...awek yg x cun 10x ganda ag baik kot perangai dari awek 5.49 yg ko dok canang2 kan tu ha...dont judge a book by its cover...
    p/s: moral of the story, lenkali ko cari jek awek yg xbape nak cun (cam aku...hahaha...) xbyk wat perangai...cume xbape nak cun la...asalkan sedap mate memandang kot...

    BalasPadam
  73. @Aisya - Welcome.

    @Sakina - Take a really good care for your sister.

    BalasPadam
  74. bagusla korang ni comment...banyak btol pahala awek kilang tu dapat..

    BalasPadam
  75. conclusion, dont judge people by their appearance. tgk muka, then tgk perangai. baru leh bg gred, okay? :)

    to cyda aljufry, sorry sgt2 to say this word. tak semestinya perempuan bertudung tu baik, tp perempuan xbertudung tu mmg langsung tak baik sbb dah lawan perintah Allah. kalau terasa, sorry ye. tp anda akan jadi baik jika menutup aurat dgn sempurna.. :)

    BalasPadam
  76. based on ur experience..
    ala bole dijadikan pengajaran
    sekurg2nye saya juga tersedar yg saya harus menjaga batas bila bergaul dgn lelaki
    saya juga bertudung, tp dgn member lelaki saya juga tampar, tumbuk, sepak bagai
    bila mr.k da stress out yg itu nmpk cheap..
    myb i can stop doin dat..
    tengs btw.. -.-

    BalasPadam
  77. salam..

    tetiba terpanggil untuk bg komen..
    bukan salah tempat keja..kalau nawaitu kita baik nak cari rezeki yang halal keja di mana pun takdak masalah..janji kena pandai jaga diri..kena ada prinsip..kalau kita menyalahkan tempat bekerja sahaja, kenapa orang lain yang bekerja di kilang(perempuan la yang dimaksudkan , takdak pulak jadi camtu?? sebab ??? dia katakan TAK NAK ..kalau dia suka memang tak blh buat apa la..)

    Kalau kita tak suka tapi org amik kesempatan gak tu boleh gak la bg tendangan padu ka..takpun lapor kat pihak bertanggungjawab disebabkan "gangguang seksual " di tempat kerja....

    moralnya: semuanya bergantung pada diri kita sendiri dan jangan menilai orang lain dari luaran semata2...kalau kita tak boleh mengubah orang lain, sekurang2nya kita boleh menjaga diri kita supaya tak jadi macam org lain..
    Wallahualam..

    BalasPadam
  78. knw wht? if i make some mistakes, or do somethg teriible, the last thing i want on the earth is for people to perli2 me.

    u ingt call her cheap girl akn sedarkan dye ke? mmg xlah kn.

    thought u were different, but juz like others.

    BalasPadam
  79. pergh!!!gla apa ppuan...citer macam ni buat aku panas..golongan macam ni la yang menyebarkan fitnah dalam islam..ih2...

    BalasPadam
  80. menakotkan! siyez..tak sangka perempuan tu murahan giler! memalukan kaum perempuan je!

    p/s: cik anon mesti jenis macam tu kalau tak takde nak maki mr K panggil that girl cheap girl..

    BalasPadam
  81. u should stop criticizing people and jump into conclusion.
    cant wait to see ur future wife.
    kamu x leh trima org kutuk kamu tp kamu semendang kutuk org.

    BalasPadam
  82. erm..saya pon keje kilang..tapi insyaallah...dan saya sgt berharap..x jadi mcm perempuan dlm post awak kali ni..

    BalasPadam
  83. Huish biar betul kat kilang tu cam tu??
    Sebenarnye miza pun keje kilang gak n majoritinya lelaki. Dalam department miza sendiri 3 org je perempuan. Tapi kes cam tu x pernah plak terjadi. Alhamdulillah lelaki kat sini masih lagi menghormati perempuan. Setakat kacau2 tu biasa la tapi xd la sampai raba2 nh. Tu dah kes berat dah.

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.