Selasa, 18 Januari 2011

Diri Sebenar Gadis Kilang 5.49.

Assalamualaikum


Well, ingatkah lagi anda pasal gadis K di entri INI? Ya, that bermisai girl yang bernama Suziela yang bergred 5.49 tu. Ini bukan pasal gred-gred siapa yang baik bla-bla atau apa-apa ya. Ini adalah gred untuk first impression. What? Korang tak pernah gred lelaki? Come on. "Aku rasa mamat tu lagi handsome dari pak we aku". Thats not grading? "Weh, tak handsome langsung dia". Okay fine terasa. Tak handsome biasalah lah kan.

Well, actually ada sedikit sambung pasal this 5.49 girl. First day aku di sana, its perfectly fine. Dia bagaikan cahaya di dalam kegelapan malam yang menyinar seluruh kilang (Biasalah mat-mat bangla kan kulit gelap. Dia pulak cerah sikit).

Kebiasaanya, bila waktu petang pukul 5, aku rasa laju je nak thumbprint (kilang aku tak pakai punchcard) untuk balik. Tapi, sejak ada dia, aku rasa macam nak Over Time je sebab dia pun OT. Ehem ehem. Tapi kan, bak kata orang, tak kenal maka tak cinta. Dah kenal, perangai macam celaka.

Hari kedua, aku usha dia macam biasa. Hingga lah satu babak tragik. Aku nampak dia tengah menolak troli tau. Masa tengah tolak tu, datang kawan dia lelaki, then sentuh punggung dia guna tangan. Bukan tak sengaja tau. Sengaja. Ya dia sentuh punggung awek 5.49 tu. Aku pun macam what the hell raba-raba awek aku. Aku pun terus ambil batang paip besi then terus pukul kepala dia. 5 kali aku pukul. Puas hati aku.


Okay actually tak. Si lelaki tu raba that bermisai girl and then then then, tau apa perempuan tu buat? Perempuan 5.49 tu pusing belakang then sengih-sengih then blah. Wait. Kau berbaju okay, bertudung lengkap then datang a boy spanks/touch your ass and, thats it? Sengih-sengih? Then blah? Wtf... Itu yang aku nampak. Yang aku tak nampak?

And me. I. Khairul. Mr K. Bagi kau 5.49 point? That high? Kurang 0.51 untuk setaraf dengan my Lisa Surihani? Unbelievable.

Korang mungkin kata "Khairul kau patut nasihatkan dia. Tak pun report kepada pihak berwajib". Well, oh really? Si 'mangsa' pun aku tengok tak rasa macam mangsa. Dia macam tak kisah langsung. Kena raba pun macam happy gila macam "Im hot stuff. Im hot stuff. Biasalah semua nak rasa I". Peh-lish..

So, the next day. Setiap kali nampak dia then andai kata dia tegur aku macam "Hai Khairul", aku akan jawab "Hai Cheap Girl. Sihat?"

Then, aku observe lah persekitaran. Aku tengok, keadaan kilang production adalah amat-amat teruk. Bukan semua kilang. Tapi hanya kebanyakkan kilang production, memang tak jaga batas langsung. So, kalau anak-anak anda nak kerja kilang, jangan bagi. Bagi dia kerja 7E ke, Secret Recipe ke, KFC ke atau apa-apa je lah. Tapi jangan kerja kilang. Tak berbaloi. Tahap sosial kebanyakkan pekerja kilang adalah amat teruk. Most of pekerja kilang, naik moto dengan lelaki untuk makan tengah hari adalah satu kebiasaan. Relax je dieorang.

Then, sejak hari tu, macam-macam aku dengar dari dia. Well, mulut orang bukan boleh caya sangat kan. Tapi, bila aku dah nampak dengan mata sendiri, perh. Dia, sekejap flirt dengan lelaki tu. Sekejap dengan lelaki ni. Sekejap lepak dengan lelaki tu, skejap lepak dengan lelaki ni. Dalam kes lain, dalam bas skejap duduk sebelah lelaki tu. Then sekejap duduk sebelah lelaki ni. Then sekejap naik motor dengan lelaki tu. Sekejap dengan lelaki ni. Seriously, who are you, really. 5.49 chikaro?

Dengan itu, dari 5.49, aku turun kan sikit jadi 0. Eh tak. Jadi -10. Yeah. She is totally disgusting. Bertudung tapi memalukan.

This grading things is totally bullshit.



92 Comments:

cerkLeng berkata...

hahahaha
hampeh gadis 5.49
ermm..gadis kerr ?

haryani berkata...

like like like. sokong mr K (:

haryani berkata...

like like like. sokong mr K (:

Sca Ndx berkata...

HHAHA, ceh cerita kecewa

ika~~ berkata...

ahahaha!
tu laah..
bajet hot tu sbb ada apa hal org nak pgg2 pon..
ye dak?

mendatak hijau berkata...

bajet HOT..huishhh aku cuti hrtu keje kilang,production gak tp ok sgt kilang aku sbb ade ciri2 keISLAMan coz setiap bulan ade ceramah agama yg leh wat aku tido..ahhaha

unmatched fingers berkata...

bole la g usha awek seven e plak pasnih

Mya Myra berkata...

so selama ni kau rasa perempuan bertudung lagi baik??
ko menilai perempuan dari bertudung atau pon tak?

Mr. Swift berkata...

"Hai Cheap Girl. Sihat?

Mestilah! HAHA!



Psst : The Baby Comel With The Kuasa Of Bob Marley Music!

payeen berkata...

dunie akhir zaman kan khairul.

luar nampak sume cantek. well. inside cam haram.

*psst. cmne nak kawen ni. aisssh ;P

IFA Athirah berkata...

whoa!!biar btul minah ni.ko ptut lempang je die!pstu ceramah pjg lebar.haha.bagi sedar

strawberry PinK berkata...

siyesly? cian kat mr K kan?
jangan sedey2..
cari chikaro lain pulak untuk bg gred =P

Fiffy berkata...

so thats y i dont believe in first impression. sucks.

member2 rapat aku skrg ni yg 1 kepala semua tu, masa mula2 nampak dorg semuua mcm meloyakan anak tekak je. rupanya2 semua x seperti apa yg aku rasa. yg aku rasa ok mula2 skrg dah jadi omg omg apesal aku boleh kenal ngn makhluk ni

CekPeanut berkata...

1st..

Abontotagogo berkata...

Don't judge a book by its cover

Shina Jelita berkata...

Ouh..saya baru keje kilang 2 hari...
setakat ni ok ja~ department I banyak perempuan...waktu break tak nampak pun campur laki pompuan...

tapi..eiyuuu~ masa naik van...pemandu van bleh plak buat mesra2 ngan awek chikaro dia tu...pegang2 tangan la..main tampar2 la.. grr~ nyampah!!

farhah adeli @ far berkata...

as i expected. masalah social dikalangan pekerja kilang sangat teruk maybe not all but still mostly!

and a good lesson for u. dont judge a girl from her look! =p

buDAK keCIK berkata...

peh-lish. ak dh agak dh pompuan yg hot stuff cenggitu. bljr dri pngalaman sekeliling ak.

sgt menyampahs. hampess

afiqah berkata...

dont judge a book by its cover =='

Zaiya berkata...

tragiknya hidup... hahahaha...
walaupun ada komedinya...
hahaha...

Fina Fento berkata...

itu yang buat rosak persepsi orang pasal gadis bertudung ni.

dulu sy keja hotel pun orang pandang serong jugak. sebab katanya berkawan dengan budak2 hotel (dlm kes ni : perempuan) yang kaki kelab, smoking dan minum2. which is 70% true. setengah tu berkelakuan mcm pelacur pn ada..

nasib baik tak terpengaruh.

mizz' Rainbow berkata...

hahaa..habek ko.."-0.10"
harap muka..cntek tp otak zero..
sma dgn bdak..tmpat ak la..
girl" cmnehh rr..blgak diva..otak..hehee..~

Kazaztan Team berkata...

cantik pun bukan segalanya...peribadi juga yg dipandang...

PiNky@hEarT berkata...

malu bila ada yang macam tu. kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.. orang lain yang bertudung tapi menjaga batas pergaulan dengan lelaki pun turut kena tempias dek orang bertudung sorang ni punya perangai. MALU!

Farah Justme berkata...

walaupon 1st impression tu penting. tak sepenting 2nd hingga 100th impression mr k.

jadi kite cume bleh grade person after a long time we've known him/her. tu pon aku rase we simply cant grade a person. manusia boleh berubah. baik ke buruk. buruk ke baik. buruk ke makin buruk. bak kate orang bijak, "people change and forget to tell each other."

so yeah. lesson learnt. heheh.

Dea berkata...

Sokong sokong Mr k ! biasala susah nak jumpa perempuan yang betul2 baik ni .

Mr K berkata...

@Leng - Not anymore maybe.

@Ika - Ye ye.

@Myra - Bertudung kasi better first impression kat most of muslims.

@Pink - Perli nampak. Terasa.

@Fiffy - Yup. First impression sucks. Tapi ianya datang tanpa kita mintak.

@Fina - Good for you. :)

@Payeen - Eh, comelnya awak. Hai.

Tanpa Nama berkata...

aku rse nek moto tu dgn laki n duk sebelh laki tu ok je.. cuma part kne rba tu aku xleh bla..
btw, tudung tu bukan jaminan bhw pemakai tu beriman ke x..

Eim Abey berkata...

ala...tudung pun bkn nye ape-ape pun. setakat untuk turun kerja jer. well, tp takkan la kau nak label mereka semua cam tu, kesian pekerja kilang lain yg tak bersalah. mana tau kalau mereka laki bini, kan?

saljihitam berkata...

sebab tu laki sume nak kat die.
barang murah.

abis diskaun dah dia bagi.
macam hare la pulak.. --"

saljihitam berkata...

sebab tu laki sume nak kat die.
barang murah.

abis diskaun dah dia bagi.
macam hare la pulak.. --"

habibah berkata...

salam ...
ahha...aku tak tau nak gelakkan ko ke o minahci tuhh...siannye beliau..er..ko..aha..
ok2..psl tu xsia2 sunnah rasul SAW menyarankan ..pilihlah wanita berdsrkan keturunan, harta, especially agamanya..ini..lau nmpok je dh lawo..tp hampeh sbnrnya...
5.49?..hahha..kat U pun xde pointer gitu wehh..anyway tahniah..:_)) sebb akhirnya dpt juga ko dpt wat kptsn bijak...:_))

salam.

puteri ain berkata...

sokong2..
dont judge a book by its cover :)

AMOI KUSUT berkata...

nasib baik i bukan hot stuff.
messy style.

btw, i tak sanggup nak kawan dgn girl cam tu.
rela kwn dengan bangla je.
hahaha

khales berkata...

tak baik grade2 kan org.mm kite sume baik sgt.kalau x boleh nak egah maksiat tersebut,better doa.bukan dok kutuk di belog.huhu.

ween berkata...

moral of the story, never put high expectation on ur 1st impression.

UmAiRA mAiSAra berkata...

haha. dun judge a book by its cover. ^^

[MiSs1904] berkata...

OMO!

♥CIK SHA♥ berkata...

that's why aku tak teringin langsung kerja kilang pas habes skolah dulu walaupun ada kawan2 yang ajak konon2 nak cari pengalaman kerja..sebab pada persepsi akal dan pandangan mata aku, kebanyakan girl yg kerja kilang ni 'rosak' walaupun ada yg ok jugak..

Tanpa Nama berkata...

moga si gadis 5.49 yg mr K bg at first tu dpt hidayah Allah lh..
kesian mak ayah dia..
mntak simpang sdari2 sume n ak gak jd cam g2 yek..=)

masshie mastura berkata...

eeeeew teroknye.

haikadove berkata...

u said in prev entry harap2 dia tak bace kan. but i harap2 dia baca entry nie! mane tahu dia boleh sedar sket lepas bace kan. heheee

*ngeee. buat malu pmpuan jee. muslims specially ;(

juliam berkata...

kesian kau keciwa kan

intannuratiqahmohamadyunus berkata...

tulah Mr. K.. dont judge a book by its cover..

Stalker00 berkata...

ayat macam kecewa je bro? Hahahaha, rilek ar, banyak lagi gadis yang taraf dia more than 5.49. Besarkan mata, besarkan hati. Btw, nasib baik kau perhatikan balik kan gadis 5.49 tu. Cuba bayangkan kalau kau tak tau pape pasal dia, then kapel. Perghhhh, rosak reputasi kau. kot...
:P

ini aku lah~ berkata...

kasihan engkau..semoga didatangkn gadis comel n baik utk mr.K..

Syaratul Ain Mohd Khalid berkata...

salam..
best jg bg grade ni...
seriously.. funny

cik mimiey berkata...

nice to read and oweys read...

Puan Capa berkata...

memalukan je!

sophie berkata...

Giler hebat perempuan tu.. Tawu laa cantik.. Kan dah turun grade.. Kesian

cdah berkata...

what!!! aku benci tgk popmn mcmtu... siyes memalukan diri sndri yg bertudung ni :|

farah berkata...

mr.K,semua orang akn grade orang,sama ade diorg sedar @ tak.hehe,x pyhla blame this grading thing.
btw,my fren keje kilang,tp bukn gadis K,engineer ye.mmg dia kata tahap sosial kt kilang ni mmg EXTREME.jgn kate laki pompuan,yg dah kawen pon same je.baik sang suami @ sang isteri,dua dua pon x boleh pakai.
TAPI BUKAN SEMUA...

Aie berkata...

memalukan kaum hawa je spesies camni. =.=

Lili Sakina berkata...

gelimat = geli yang amat

SophRoSyNe @ cik giRang berkata...

baru je berhajat nak kije kilang sementara tggu org pggil intebiu ni...

cancel lah!

saya afiqah laa (: berkata...

mista K..hahaa sian kat mista K kicewa derr!!

haa tu laa manusia an suke sgt nilai org dr luaran jep..hati dlm ta tao baek ke burok..

part yg paleng best..
"tak kenal maka ta cinta dah kenal macam celaka"..
hahaa

Tanpa Nama berkata...

hahahhaa..aku penah gak keja kilang dulu setaun lebey..tp ade yg perangai mcm sial n ade perangai baik..xsume sama..tp mcm kwn ko kata, 1st impression sucks....eww eww

Pala Maldini berkata...

your grading things got the wrong criteria kot bro...

noorafzan berkata...

HEI HEI Mr.K..

Sayapun kerja kilang maa but saya tak macam gitu ok.

Tapi operator level mmg gitu le. Tak ada batas social.
agreed! Jangan bagi anak2 pompuan keje kilang. Kalau keje kilangpun biarlah kat office. Jgn kat production line.

faizah berkata...

aku dulu pun pernah gak keja kilang sekejap. kalo nk ckp psl sosial mmg agak teruk la.. mostly agak teruk tp xsemua camtu.. kdg2, dorg pegi kerja je pakai tudung, kat luar freehair.. tp again xsemua..

p/s: -10? u so great in grading mr.k :P

Tanpa Nama berkata...

one thing about boys is they are BLIND...just know only from the inside and not outside..why all boys like this??? all boys are the same....

IzZaH berkata...

bez bace blog ni...n entry ni pun bez...haha...pekerje kilang mmg teruk TP XSEMUA LA...most of them la...yap even da ber laki bini tp kegatalan mcm xderk batasan...omg...moga dihindarkan dari segala yg buruk...

Mr K berkata...

Uh, aku tak tahu nak cakap apa sebagai reply comment korang....

vanilla berkata...

penah keje kilang dulu2,ada 2 minah gaduh2 tarik rambut dlm bas sbb berebut drebar bas kilang yg blh tahan kacaknya..masa tu otw nak blk lps abes shift..hahahaha....

strawberry PinK berkata...

opppp..terasa ker?
xpecaya...!
sowi

a_a berkata...

pompuan zaman skrang...

cantik luar tapi belum tentu cantik dalam...

if ko jumpe yang cantik luar dalam plase don't let her go...

Kimmy Ai berkata...

she deserve it.

mungkin beliau kurang pengetahuan agama. emm...

lye^^dia berkata...

erk! kali ni u buat entri memang macam pompuan. tang meluat nye, tang mengumpatnye semua lah! hahhahaa..apa ni bro, buat entri cara macho sket aaa :p

Nur Misnan berkata...

hao brother K
bukan semua aweks kilang mcm tuh
aku pernah geng dgn aweks kilang
so far mereka yg aku kenal
alhamdulillah.. diri jaga..

tapi awek 5.49 tuh
aku tolak bg 0.25 coz senang bawak
kemana2... so lepas nih
ada lagi ker cerita pasal awek
5.49??

Tanpa Nama berkata...

boys..are all the same..asal cntik nk usha..da taw prmpn tu cmne nk label dy cheap lak..

to boys...most of u r just plain stupid n plain blind...haha

ieMa ackLes berkata...

ni mcm lebih kepada kekecewaan jek..
hihi...

Tsukasa berkata...

Hahaha 2lah gegeh sgt nak gred org..

Moral of the story, don't judge the book by its cover k. ; )

seven_eleven658 berkata...

hahha..Mr K sampai xterkata apa2..btw, thumbs up u entry ko kli ni..sti ko nyesal giler bg grading kt die kurg 0.51 dr ur "lisa" kan.ahaks..

Cik Brownies berkata...

berkwn ngan semua laki x pe...tp smpi tumpang motor, bg sentuh part yg x sepatut nya, tu memg teruk...

cyda aljufry berkata...

jgn tengok orang dari luaran je mr.K.. tak semestinya yang free hair tu jahat yang bertudung tuh baik. kan kan kan~

aisya Nur ilham berkata...

1st time singgah ur blog..
hurm..tapi tak semua yg bertudung tu disgusting tau..yg buat hal tu myb sebab dia tak hayati nilai islam..

follow u mr K..^_^

aisya Nur ilham berkata...

1st time singgah ur blog..
hurm..tapi tak semua yg bertudung tu disgusting tau..yg buat hal tu myb sebab dia tak hayati nilai islam..

follow u mr K..^_^

siti sakina berkata...

ap yg blh i bt kesimpulan bl bc entry ni:

lelaki memnag suka observe, x tolak kot kalo yg free tu, tp mereka sentiasa menilai, semua org (i ckp semua, bukn lelaki je k)suka menilai bila tgk first impression, n akn menilai lg lps tu.. tp semua tu dkat mulut je.. yg menjadi idaman hati ttp yg menjaga maruahnya, yg mangjaga 'hartanya'.. well gurls bila u tgk laki yg raba prmpuan tu u nk ke kawen (i said kawen bukn kapel) dgn dia... cheap boy kot..

tp tulah prmpuan x sedar2 diri lg. kalo bukn sekarg nk menjaga maruah anda, bila lg? kalo setakat bertudung tp x menilai lgsung 'nilai' n 'harga' tudung tu buat ap? i rs malu kot bc entry mcm ni, kalo kwn i dh lama i sound.. "u ni bt malu kaum prmpuan bertudung je"
kalo adik i - kat situ gak i penampar arab.. mintak jauh la.. nauzubillah..

Mr K berkata...

Rasanya, tak ada pula kan aku tulis 'Semua pekerja kilang cheap dan ada masalah sosial.

Or, patut ke aku bold perkataan "most" dan "kebanyakkan"?

MrS. CaMeLiA SeNeNsIs berkata...

ha, tu la ko mr. k...nak sgt kt awek cun kan..siap bg grade bagai...awek yg x cun 10x ganda ag baik kot perangai dari awek 5.49 yg ko dok canang2 kan tu ha...dont judge a book by its cover...
p/s: moral of the story, lenkali ko cari jek awek yg xbape nak cun (cam aku...hahaha...) xbyk wat perangai...cume xbape nak cun la...asalkan sedap mate memandang kot...

Mr K berkata...

@Aisya - Welcome.

@Sakina - Take a really good care for your sister.

faiz berkata...

bagusla korang ni comment...banyak btol pahala awek kilang tu dapat..

mynameisN berkata...

conclusion, dont judge people by their appearance. tgk muka, then tgk perangai. baru leh bg gred, okay? :)

to cyda aljufry, sorry sgt2 to say this word. tak semestinya perempuan bertudung tu baik, tp perempuan xbertudung tu mmg langsung tak baik sbb dah lawan perintah Allah. kalau terasa, sorry ye. tp anda akan jadi baik jika menutup aurat dgn sempurna.. :)

anno nymos berkata...

based on ur experience..
ala bole dijadikan pengajaran
sekurg2nye saya juga tersedar yg saya harus menjaga batas bila bergaul dgn lelaki
saya juga bertudung, tp dgn member lelaki saya juga tampar, tumbuk, sepak bagai
bila mr.k da stress out yg itu nmpk cheap..
myb i can stop doin dat..
tengs btw.. -.-

ciknur berkata...

salam..

tetiba terpanggil untuk bg komen..
bukan salah tempat keja..kalau nawaitu kita baik nak cari rezeki yang halal keja di mana pun takdak masalah..janji kena pandai jaga diri..kena ada prinsip..kalau kita menyalahkan tempat bekerja sahaja, kenapa orang lain yang bekerja di kilang(perempuan la yang dimaksudkan , takdak pulak jadi camtu?? sebab ??? dia katakan TAK NAK ..kalau dia suka memang tak blh buat apa la..)

Kalau kita tak suka tapi org amik kesempatan gak tu boleh gak la bg tendangan padu ka..takpun lapor kat pihak bertanggungjawab disebabkan "gangguang seksual " di tempat kerja....

moralnya: semuanya bergantung pada diri kita sendiri dan jangan menilai orang lain dari luaran semata2...kalau kita tak boleh mengubah orang lain, sekurang2nya kita boleh menjaga diri kita supaya tak jadi macam org lain..
Wallahualam..

Tanpa Nama berkata...

knw wht? if i make some mistakes, or do somethg teriible, the last thing i want on the earth is for people to perli2 me.

u ingt call her cheap girl akn sedarkan dye ke? mmg xlah kn.

thought u were different, but juz like others.

Tanpa Nama berkata...

pergh!!!gla apa ppuan...citer macam ni buat aku panas..golongan macam ni la yang menyebarkan fitnah dalam islam..ih2...

Miss Yaty berkata...

menakotkan! siyez..tak sangka perempuan tu murahan giler! memalukan kaum perempuan je!

p/s: cik anon mesti jenis macam tu kalau tak takde nak maki mr K panggil that girl cheap girl..

Tanpa Nama berkata...

u should stop criticizing people and jump into conclusion.
cant wait to see ur future wife.
kamu x leh trima org kutuk kamu tp kamu semendang kutuk org.

zuhaira berkata...

erm..saya pon keje kilang..tapi insyaallah...dan saya sgt berharap..x jadi mcm perempuan dlm post awak kali ni..

Tanpa Nama berkata...

Huish biar betul kat kilang tu cam tu??
Sebenarnye miza pun keje kilang gak n majoritinya lelaki. Dalam department miza sendiri 3 org je perempuan. Tapi kes cam tu x pernah plak terjadi. Alhamdulillah lelaki kat sini masih lagi menghormati perempuan. Setakat kacau2 tu biasa la tapi xd la sampai raba2 nh. Tu dah kes berat dah.

Tanpa Nama berkata...

pilna pozyczka dla zadluzonych
pożyczki bez bik rzeszów
kontakt do nas
kredyt bez bik
pożyczki bez bik
pozyczka na dowud
strona główna

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger