Khamis, 13 Januari 2011

Facebook Will Never Close Their Services On March.

Assalamualaikum


Rumor yang paling panas sekarang:

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook.

“So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Mark Zuckerberg adalah pelajar yang amat pintar. Even idea mewujudkan Facebook itu di tiru dari kawan dia dan dia kena saman berjuta-juta, still dia adalah seorang mamat nerd yang bijak dan tak akan tutup rangkaian Facebook dia. Why? SEBAB NILAI FACEBOOK DIA TU BERNILAI PULUH-PULUH BILLION. Or at least, why the hell dia nak tutup servis Facebook sedangkan dia boleh jual nama Facebook dan jualkannya kepada Google then dia boleh beli pulau di Jepun dan buat rumah di sana dan cari awek-awek jepun yang comel-comel serta mulus serta jinak serta have a very cool happy ending of his life.


Ramai orang kata, Mark Zuckerberg stress dengan dunia Facebook dan bila dia tutup facebook on 15 March. Then kononnya Mark nak semua orang try merasai dunia sebenar? Wait, dunia sebenar? You mean MySpace? Or Frienster? Naah. Kalau Facebook tak ada, sure MySpace akan masuk line punya lah.

BTW, look at Justin Bieber. Dia dikategorikan sebagai No 7 most popular GIRL on Google (hina gila) dan sebagai No 1 remaja paling di benci. Tapi still, dia masih buat lagu. What? Justin Bibir lagi tinggi kelakian dari Mark Zuckerberg. Dia lagi tahan stress dari Mark. And apasal korang rasa Mark ni tengah stress? Dia ada duit. Dia boleh beli segalanya. Dia nak perempuan, pakai duit. Nak shopping, pakai duit. Nak melancong, pakai duit. Dia ada masalah, telah pil khayal. Apa susah. Semuanya boleh dia settle dengan duit dia yang masuk setiap saat.

For official? Yeah, korang google lah pasal ni. Gukakan keyword 'Fake' dan 'Hoax' dan sure korang akan jumpa official bukti yang Facebook tak akan shutting down their services. Sebab benda ni sememangnya Hoax and Fake. Well, try ah cari. Asyik aku je nak suap. Lemak ah gini.

Apa pun, Facebook tak akan tutup servis dieorang pada March ni. Tapi kalau dia nak tutup pun, aku tak ada hal. Bukan best pun Facebook ni. Kalau best pun, hanya bila nak stalk awek-awek cun.

31 Comments:

Chu Ah Mie berkata...

Salam.. x kesah if fb off service.. ive deleted my accnt malam new year ritu.. now spend more time wif other things yg mase ade fb dulu x buat.. hehhe...

liela berkata...

best pon bila nak stalk awek2 cun..
wey.. buka myspace la..hahaha

:P

Sca Ndx berkata...

benda tipu ni ada lagi ke? aku tak percaya kenapa orang nak percaya benda yang memang tak boleh percaya.

JuanYuan berkata...

agree!

tu semua trick jer..nk manipulasikan isu ni untuk mnjadikan fb smakin hot..but still,aku harap fb akan dtutup..

Stalker00 berkata...

Kesian siapa percaya fb tu tutup. Btw, aku pon same, tak kisah. Cuma 1 je la, camne nak cityville aku? oh men!

Cik NurulZaty berkata...

tawu xpe..

mark xkan bodoh nak tutup2 fb gitu2 jek

http://entityzealyz.blogspot.com/2011/01/mark-nak-tutup-facebook-boleh-hidup-kah.html

zati-zt berkata...

tau xpe..
mula2 dulu pk gak camne klo fb tutup..
tp ase nye x..
mustahil..
~kalo kte tutup pun Fb tu still xde hal..
idup mesti diteruskan..
:D

memang suka jadi anon.. berkata...

HAHAHA..
thanks for writing this.
dah penat argue ngan member2 yg stil nak pertahankan bnde palsu ni.
ape hal la bnde gini pon nak caye.
confirm tidak benar..
hey..siap nk bertaruh tunggu march..

**hurm..nak mintak blaja ape ye March ni..
:P

Cik Miera Aziz berkata...

Hahah. Smpai jadi topik hangat kat Hot FM pasal FB nak tutup. Gilee ah!

Cik NurulZaty berkata...

tawu xpe..

mark xkan bodoh nak tutup2 fb gitu2 jek

http://entityzealyz.blogspot.com/2011/01/mark-nak-tutup-facebook-boleh-hidup-kah.html

nama.aku.lynn berkata...

da agak dah..saja mau bikin kecoh je diorg..mau phatian..

anyway,kalau ttup pon takl kesah laa..belog adaaa..=)

Miss Lemonade berkata...

entahnye..aku pun dh busan..siap ade yg rasa xbleh nk jd hot stuff dlm fb

p/s: kalau fb tutup..bukan kite mati pun n bukan fb yg bg kita makan nasi hari-hari..

noorafzan berkata...

haha..yeah, tak percaya dia nak simply tutup fb.
tapi kalau takde fb susah sikit le nak minta alamat tuk anto kad kawen.
invitation wedding thru fb pun lebih pantas dan sampai!

Nordin berkata...

HAHAHAHAHAHA! itu je aku mampu cakap...


<a href="http://burungman.blogspot.com/>JOM TERJAH BLOG AKU CEPAT!</a>

Mr K berkata...

@Ahmie - Contohnya?

@Liela - Myspace banyak gambar tak pakai baju. Tak thrill.

@Suka Anon - Jadi la nurse.

@Afzan - Eh, dah nak kahwin ke?

Btw, kalau google off bllogger, sure aku panas.

Ayshah Abdul Rahman berkata...

share. thnx for informatn btw. :)

Hans berkata...

ehh ,
dpt gak message nie
but dlm bm . pelik gak ble mark zuckerberg type bm :D

langit biru berkata...

fact about facebook.. klw di kategorikan sebagai country, facebook adalah negara ketiga terbesar di dunia. gila ke ape nak shut down camtu je. facebook sedang mengalami saturation.

Jard The Great berkata...

hai mr K. rindulah dgn kamu. eh silap. entri blog ini. =)

silent reader berkata...

yeah, i googled about this thing. takkan lah nak caye cite camni. it's FB, man. nilai cecah billion kot takkan boleh nak tutup camtu je. the source(weekly world news) is just some stupid tabloid. kau ade baca cite die yg lain? crap.

atlantis found on google map, megan fox is a man, mj is spotted on the moon, alien spaceship nak dtg bumi. seriously? mcm mana org bole take serious about this whole thing yg datang dari source yg mcmtu.

Chu Ah Mie berkata...

Mr K.. hehhe.. betul3.. if google ttp blogger confirm tarik2 rambut like its d end of d world.. after deleted fb i spend more time wif family la..dulu2 mase ade fb ive spend more thn 12 hours depan pc do NOTHING!.. now kuar outing wif family.. do art ( painting.. pastu jual).. blog walking.. n buat keje part time.. hehhe.. KA-CHING!

Puan Capa berkata...

gimik je kot.

MuhD NoR AzyM berkata...

Aku tak kisah fb tutup. Tp klau blogger tutup, boleh hangin satu bdn la jugak.. :p

♥CIK SHA♥ berkata...

orang yang AKAL TAK BERAPA NAK BIJAK je yang boleh terpedaya dengan rumor macam ni..Tolonglah fikir logik..takkan mark nak tutup periuk nasik die sendiri..GILA la tu maknanya..haissshh..

aku pun heran dengan orang2 yang mudah sangat percaya benda2 nonsense macam ni..aiyoyo..

ko tak payah susahkan diri cari bukti untuk orang2 macam ni..biar dorang cari sendiri..wahaha...

last paragraph tu aku suka..aku pun suka stalk awek2 cun..tapi aku bukan les ok!kui3..

noorafzan berkata...

Mr.K..
bulan 6 nanti. jemput le.
err..tapi sudi ke kamu datang?

crazy_labelle berkata...

haha... ak nyampah dgn org2 yg terus percaya semua yg die baca tanpa selidik source dari mana etc.... mcm parent ak, percaya bulat2 metro, email etc2... yang betul dlm metro tu no ekor je, yang lain jangan percaya... haha...

♥e'in♥ berkata...

mintak2 xtutup laa an.

haikadove berkata...

dgr jugak rumours nie. but i dont think fb akan tutup. takkan si pandai tu tiba tiba dah jd tak pndai nk tutup sumber pndapatan dia kann. hahahaa

masshie mastura berkata...

dah tahu awal2 dah,
kecoh je org laen.

btw klu nk tutup fb xpe jgn blog sudahh.

Sophie Al-yahya berkata...

tak kesah pn fb tutup. =)
sbb tak cun pun nak tayang muka kasi org lain tgk.

BudakCHOCO Official Blogger berkata...

x kesa fb nk tutup pom.. life must go on.. lalalala

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger