Sabtu, 15 Januari 2011

Idea Menulis.

Assalamualaikum


Kadang-kadang, bila aku tengah mandi di tengah malam, kepala aku laju je dapat idea untuk tulis blog. Kadang-kadang, bila aku tengah main DOTA, laju je idea menyindir perempuan datang. Bila idea datang, aku mesti akan tulis kat handphoe aku dulu sebagai draft takut lupa. Macam tu lah juga masa aku jalan-jalan di bandar atau tengok wayang. Kalau ada idea datang, mesti aku akan tulis di handphone. Kalau korang pula bagai mana?

Btw, sekarang ni, aku tak ada idea untuk tulis blog. Tapi entri yang dah siap tu memang ada dan aku bercadang untuk post di blog INI terlebih dahulu sebab dah lama dah aku tak menulis di blog tu. Aku siapkan entri ni awal-awal sebab aku tau akan aku busy dengan praktikal. So, entri-entri tu tunggu masa je nak post. Esok kot.

Again, btw, korang ada idea tak untuk suruh aku tulis apa? Apa yang korang nak baca? Apa yang korang nak aku tulis? Any idea?



33 Comments:

_aLiaHwaFa_ berkata...

1st!! is it? 1st pon bkn dpt ape pon. haha. tulis psl nih la.

KizZ berkata...

Hihi...tulis je pape yang rasa nak tulis...tu yang paling besh..

Jom sini,
Apabila kau keluar kelas

Anip berkata...

aku kalau idea banyak je dtg, aku akan cube ingt je, bile nk wt entry jadi kosong..huhu..xthu nk tulis ape, pe kate ko wt revew blog ker, best gak !

BLOG GEMPAKZ SIOT

liyana berkata...

idea nk mnulis tu brtimbun2 klu mgenai lifekn..
just mse je smpt ke x...

Nabilah berkata...

i just wrote bout "kenapa laki tak layan awek dia" maybe u have better idea on this.may read mine,but not so good sbb i'm not a guy of course!so i just wrote based on wut one of my guy friend told me :)

Tanpa Nama berkata...

saya nak tau pendapat awak
jika seorang profesional(prmpuan)berkawan dgn seorang promoter(lelaki),tp lelaki tu kwangannya stabil
rasa2,mak n ayah perempuan tu bg tak dieorg berkahwin??
please
really need ur opinion

Kei berkata...

erm,tulis,apakah erti hidup.erk,i wrote something abt life in my blog,feel free to read.but what do u think life's for?

piNky LuCiA berkata...

selamat mencari idea. hehe.

Mr. Swift berkata...

TULIS PASAL REMPIT!

Tanpa Nama berkata...

buat cerita psl knp kat negeri org putih jrg ade org kena rasuk..

Nordin berkata...

Haha. Aku setuju dengan komen first tu. Tulis pasal first la, apa pendapat mr K. Hehehehe


Luahan hati lelaki kepada wanita

nuha berkata...

tulis la pasal jenis kasut dan si pemakainya. sebab jenis kasut yang seseorang tu pakai menggambarkan perwatakan mereka.

'Farah Anuar berkata...

Agak-2 Mr.K lah kan , kalau doraemon tu wujud . Bende ape yg Mr.K mintak die buat ?

fndrocka berkata...

Tulis ttg DOTA

Nur berkata...

pergh..simpan dalam hp..bagus giler...

Lupi berkata...

time berangan plg byk dpt idea. tp aku tak catat mana2. pastu lupa, sbb tu blog ak jarang update :D

Puan Capa berkata...

tulis pasal....ermmmmm..entah.hehe

JuanYuan berkata...

Mr K .. aku harap sgt ko dapat post tentang nilai kesetiaan di mata pompuan..mmg agak jiwang.. tp ini penting..mmandangkan benda ni terjadi kat kawan aku..dan skarang dia agak suffer la ..bayangkan bertahun bercinta,kawan aku ni jaga betol2 minah tu..then,minah tu masuk U kemudian kapel ngan budak lain(same U)..pulak tu dok bertukar2 pasangan..

sory panjang lak..and kawan aku tu blajar kat kolej jer..xsetaraf kan ngan minah tu?

Faiz Tapit berkata...

Tulis ah pasal kenapa rambut rosmah macam tu dan camne najib sampai hati boleh minat kat dia... Ni pendapat ikhlas aku... kah3

azusa254 berkata...

tulis pasal apa patut buat sebelum interview?takpun,tulis something yang pasal "luar kotak"

May Maisarah berkata...

salam mr k, tulis pasal stress boleh?
i stress ni bro..
maksud i, camne nak handle stress secara berhemah dan telus????

sila2....=))

Khairi berkata...

tulis fasal perempuan bagus dah tu khairul, beri diorang faham lelaki punya expectation terhaadp pompuan.

ok dak?

Tanpa Nama berkata...

boleh tak kau beritau aku, patut ke perempuan jeles kalau teman lelaki/suami keluar bersuka ria, main game, dan main bola dengan kawan2 lelakinya. aku tau actually mmg tak patut. tapi kenapa aku still rasa sakit hati dan jeles.. nape? tell me why!

Tanpa Nama berkata...

sila tulis pasal :
-kenape lelaki suke tipu pompuan?

-macam mane nak detect lelaki tu tipu or tak

-and...macam mane nak tau whether kite SUKE or SAYANG or CINTA or just ATTRACTED to someone..

tenkiu.

Tanpa Nama berkata...

haaa..tulis psl sapa yang cepat bosan terhadap pasangan??lelaki ke pompuan...hehehhe...

Tanpa Nama berkata...

haaaa...lagi satu, sapa yang lebih suka barang2 branded??laki ke pompuan...x phm la nape owg suka brg branded..huhuuhu...

Tanpa Nama berkata...

u ske annoy pmpuan kn ? cn do y pmpuan x reti parking.

Mr K berkata...

Mak ai. Banyak benda aku nak kena fikir ni.

Thank you for the suggestion. Akan aku masukkkan dalam list.

haikadove berkata...

tulis pasal :

1-perempuan. eventhough u ske kutuk prmpuan. tp mcm best baca. hahaaa. oh ni bukan mnggalakkan u nk kutuk lebih lg oke ;p

2-hantu. hahaa. walaupun post2 hantu before this agak mnyeramkan tp still suka baca. buatlaa lg~ heheee :D

redbean berkata...

pasal tulis kt hp tu, aku selalu buat..hehe

Hidaya Sarbini berkata...

ckp psl nuffnang. sy masih baru dlm dunia blog nie. sy xtaw psl nuffnang, blog org len ada, sy pown wat jer laa..hehe
please visit me ^_^

CHINTA LIA berkata...

hang kan suka sindier pempuan . apsal ta tulis pasal keburukan pempuan aja .

Tanpa Nama berkata...

assalammualaikum.

ape kate kau tulis pasal lelaki a.k.a suami dayus(tanpa apa-apa sakit) yg makan hasil isteri tanpa rasa bertanggungjawab sikit pon yg dia itu sebenarnya seorang ketua keluarga.even rokok sebatang pon minta duit dgn isteri.hurm.try kau selami hati isteri or anak perempuan dia(walaupun ak tau ko laki)bila tengok perangai yg tak berperikemanusiaan itu.

pulak si lelaki ni seorang yg panas baran.semua yg dia ckp semua je betol walaupun hakikatnya hampeh.suami apakah itu kalau segala tugas2 seharian terletak di bahu isteri.semuanya.aku ulang semuanya."suami" sebagai gelaran panggilan semata-mata untuk sebutan anak-anak.

isteri penat-penat cari nafkah,dia sesuka hati goyang kaki+buat tahi mate kat rumah.setahu aku haram seorang suami menggunakan duit isterinyakn?tlg betolkan aku kalau aku silap.umur da tua tapi stil mintak duit dgn mak.then kalau mak tak bagi duit sesedap hati marahkan mak or isteri tersebut.apa bende ni??!!

bagi aku sembahyang tunggang terbalik pon kalau tanggungjawab dia buang kat longkang pon tak guna.sendiri jawab dengan TUHAN masa kat akhirat nanti.

bagi anak pulak dia akan dicopkan sebagai derhaka kalau pegi tegor bapak dia tu.pastu macammana nak betulkan keadaan yang sememangnya tak betul ni??.then sure anak dia ni akan trauma nak cari suami suatu hari nanti.

hurm.aku cuma nak minta pandangan kau.kalau kau sudi kau kupas lah isu ni.hakikatnya memang sakit kalau hidup dalam keluarga macamni.siapa kata duit tu tak penting?cinta tanpa wang memang tak boleh hidup.walaupun ada pepatah kata "ulat dalam batu pun boleh makan" tp kita manusia bukan ulat kan Mr K?

Mr K cuba kau tempatkan diri kau kat isteri tersebut.segala beban bil api air,sekolah kan anak-ank sampai ke universiti si isteri yg buat semuanya.mana letaknya maruah seorang suami tersebut?bawah tapak kaki kah?sikit pun suami tak ambil pusing.aku bole kate isteri tulah ketua keluarga yg sebenarnya.

perkara ni mmg ada berlaku dalam masyarakat kita.cuma kadang-kadang si isteri je takut nak laporkan.maybe dikatakan membuka pekung didada sendiri atau takut jadi janda kot.tapi hakikatnya selama ni memang dia da mcm janda sebelum dijandakan da.stigma dalam masyarakat perempuan memang takut jadi janda walaupun aku rasa better jadi janda kalau hidup tak dihargai.

p/s:bagila cadangan cammana nak tegur orang yang tidak berperasaan ni kalau kau sudilah.peace.wassalam.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger