Jumaat, 4 Februari 2011

Bila Lelaki Terpaksa Berperang Dengan Nafsu Sendiri.

Assalamualaikum


Masa aku lepas main Dota tadi, aku pun lepak-lepak lah kat forum yang biasa aku lepak (InfoMaya.net). Then kat situ, aku perasan ada satu forumer post pasal sebuah cerita yang dia terima dari email. Aku agak tertarik dengan apa yang forumer tu tulis. So, aku ambil dan edit sikit.

Korang nak baca tak? Nak baca tak? Nak kan? Nak kan? Nak laaa. Ni penting tau. Kata-kata dari seorang lelaki untuk semua perempuan di luar sana.

*******************

Nama aku Fahim. Wan Mohd Fahim Bin Rustam Khairi. Boleh dikatakan setiap hari aku berperang dengan nafsu sendiri. Sakit jiwa dan mental dibuat nyer. Tak tau sampai bila dan sampai mana boleh tahan macam ni.

Nak dimudahkan cerita, boleh dikatakan setiap hari hidup aku ni berhadapan dengan perempuan-perempuan yang menghairahkan depan belakang kanan dan kiri aku. 95% hati kata nak je main. 5% lagi kata jangan sebab takut nanti Allah marah dan sebab kerana aku orang Islam. Nasib baik Islam tak bagi.


Well, dalam kes aku sekarang ni, kalau nak main dengan perempuan tu, mudahhhh je. Sangat mudah bagi aku. Tak payah nak rogol-rogol atau paksa atau bayar. Mintak je. Dan, dah macam-macam strategi aku gunakan untuk penjarakan nafsu ini, sampai membuat perintah berkurung tak payah keluar rumah dah. Tapi mana boleh setiap hari, mesti juga kena keluar pergi kerja jugak kan?

Kebanyakkan perempuan zaman sekarang dah over ah. Pakai baju macam tak ada perasaan malu langsung. Asyik tak cukup kain je. Aku ni, sebagai lelaki, kalau disuruh pakai seluar pendek celah kangkang berbaju singlet pergi ke tempat ramai orang pun tak sanggup tau. Sebab malu. Tapi kalau perempuan, relax je pakai seksi-seksi depan orang ramai. Nak pakai seksi tu, pakai la dalam rumah. Manasa nak tidur ke. Masa suami balik dari outstation ke. Baru lah syok. Ni tak, sibuk nak pakai kat luar rumah. Bila pakai kat luar rumah, mesti aku tengok. Bila aku dah tengok, confirm-confirm la menyusahkan aku nak kawal-kawal nafsu ni.

Dah bermacam-macam cara aku buat nak control nafsu ni. Kadang-kadang terpaksa aku buat benda benda yang memenatkan untuk meredakan nafsu. Isteri memang ada tapi sendiri pahamlah. Kalo nampak isteri aku sorangg jerrr mudah sket nak kawal. Kalau aku tak boleh kawal, dia boleh tolong 'kawalkan'. Tapi  kalau dah keluar dari rumah, mau terbeliak bijik mata. Lagi-lagi kalau time nak gi atau balik kerja. Mak ai, rasa macam nak kahwin lagi satu. Tapi sayang. Tak mampu.


Kepada kaum perempuan. Please ah tutup aurat mu. Tutup setutup-tutupnyerrr. Kasihanilah diri aku yang terpaksa berperang setiap hari kerana perbuatan korang ni. Aku bukan orang warak. Aku bukan orang alim ulamak. Aku hamba Allah yang biasa. Tak tau lah sampai bila aku mampu bertahan nak-nak bile korang memakai pakaian yang menggoda macam tu. Terseksa sungguh jiwa ini.

So girls, please stop this sexual harassment on lelaki yea ;p



97 ulasan:

  1. insyaAllah, aku pakai elok elok pasni. heeh

    BalasPadam
  2. erk.


    ye, sy tau bang. hahah ;p

    tp an. memang sebenar ya pompuan di luar sana maklum akan hal lelaki yg spt ini. tp nape tah ek? depa suke suki je nak goda org sekeliling. kdg tu gerun plus takut tgk baju depa yg mcm pembungkus buah nangka.

    itu yg sudah beristeri. yg belum lak camne????? huhhhh. :(

    Nauzubillah. Rosak.

    BalasPadam
  3. setuju sangat2 lelaki selalu pergi berjuang

    BalasPadam
  4. em...semoga berjaya...peringatan untuk diri sendiri gak...anyway..thanks mr k..=)

    BalasPadam
  5. kesiannya laki ni...die dok mana ah? huu~ nsb bek la ktorg ni ari2 pkai bju kurung...xde la wat sexual harassment kt laki...;D

    BalasPadam
  6. saya perempuan
    dan saya tidak nafikan semua ini.

    BalasPadam
  7. best cite nie, heheh. boleh wt contoh teladan, hehehe, oit, aku nak copy yer, heheh.

    BLOG GEMPAKZ SIOT

    BalasPadam
  8. nice.ok thx nasehatkan.
    btw laki pn klu pkai bju fit and smart2 pn pompuan tergoda gak kn?so equal lahh!hahaha

    BalasPadam
  9. aku tak berapa paham dude.hes married.he has a wife

    BalasPadam
  10. haha, balik-balik pompuan yg salah... adoyyyai..

    BalasPadam
  11. Tanyalah Ustaz @ TV9 pagi tadi pon bercakap benda yang serupa.

    thank you Mr K:)

    BalasPadam
  12. setuju2 ... cian kat kaum adam, kan3 ..

    BalasPadam
  13. salam.. aku pernah kena tegur macam ni.. masa tu baru lepas abes spm and masuk kolej. aku jenis pakai tudung bawal tapi tak pakai anak tudung, and jarang smpai nampak leher and aku selimpang tudung tu menampakkan dada.. aku tak pernah kesah sbb aku rasa aku simple jek..

    tetiba pada satu hari aku dapat mesej kat friendster (time tu friendster yg femes), lelaki tu macam merayu suruh aku pakai anak tudung and jatuhkan tudung melabuhi dada. katanya kasihanilah kami kaum lelaki yang datang nk belajar tp terdistract dengan aurat aku plak..

    lepas pada tu, terus aku pakai anak tudung and jatuhkan tudung sebab rasa MALU sangat2.. tp aku berterima kashi pada dia. sekurang2nya dia jujur.. :)

    BalasPadam
  14. hahahaha..yg laki tngok pompuan seksi rasa nak kawen lagi..yg pompuan tgok pompuan laen sksi rasa saket hati..mcmlh cantik sgt dorg tu! hahah

    BalasPadam
  15. PEREMPUAN SELALU CAKAP, LELAKI ABUSE DIORANG LA, MAKING SEXUAL HARRASMENT TOWARDS DIORANG LA.


    TAPI DIORANG TIDAK PERNAH PUN PIKIR, YANG THEY ALSO ABUSE MEN.


    TAK ADIL SUNGGUH!


    WOMEN, PLEASE WEAR PROPER ATTIRE. STOP ABUSING US MALE.


    KESIAN LA DEKAT KAMI YANG TERPAKSA MENAHAN PANDANGAN KAMI BILA BERADA DI ANTARA KORANG2 YANG SEKSI2 TU.


    TAKKAN LA LELAKI SAJA KOT YANG PATUT TUNDUKKAN PANDANGAN. PEREMPUAN PUN PATUT TUTUP AURAT JUGAK, BARU ADIL.


    WELL, AKU TUJUKAN KOMEN NI KHAS UNTUK PEREMPUAN2 YANG SUKA PAKAI KAIN TAK SIAP JAHIT YE. NO HARD FEELING







    -SI LELAKI YANG MENAHAN NAFSUNYA-

    BalasPadam
  16. hohoho..berani jugak lelaki tu bagi nama full.hurmm benda2 macam ni memang prkara biasa kan, lagi2 kalau banyak pompuan guna pkaian mjolok mata kat luar tu. bagus jugak u tulis entry ni bagi sedar sikit dorang2 tu ;D

    BalasPadam
  17. Fuhh , setuju sgt . Dlm hal mcm ni , perempuan ade salah jugak . huhu . yelah , tkkan tetibe lelaki nk "serang" kalau perempuan tu pakai elok je .

    BalasPadam
  18. Erk..dah kahwin pun boleh ada masalah macam ni lagi...isteri kan ada..ta payah la kawal2 lepas je la kat isteri. Apa daa..

    BalasPadam
  19. yep.kekadang nafsu n mostly nafsu yg menang kalu vs ngn hati.

    n satu lg mslh org laki skrg(i'm one of them) adlh mslh onani.n honestly,ble dh biase buat..mende tu akn jd 'drh dging' kite.n bg ak mende ni sgt kait rpt ngn nafsu.

    so slh stu care bg ak nk atsi mende adlh buat "checklist",krenye ak akn tick stiap hari smda ak ade perkembngn dlm dri ak..n bg stiap kli keslhn tu dibuat,ak akn denda dri ak..denda yg islamik2..mcm solat taubat+bace quran(mulk/yassin) n lalala..

    n pesan ak..jgn pernh give up dlm lwn nafsu,it's ok kalu pernh t'sungkur..but,keep taubat!coz Allah suke org yg bnyk kali taubat..even t'kdng die tersungkur.

    BalasPadam
  20. sabar ea kaum adam...

    BalasPadam
  21. owh..nama fahim tu mcm bese dengar tp suda pasti bukan kwn i la :)

    sian korg yg berjantina lelaki ni ek..saya mintak maaf bagi pihak perempuan aiseh mcm g merisik plak :)

    nice entry..sesuai utk girls zaman sekarang :)
    keep it up!

    BalasPadam
  22. nice! macam familiar lak quote lam ni. hahaha

    BalasPadam
  23. er...speachless...siyes ada lelaki mcm tu ye, kna kawalan sejagat tu

    BalasPadam
  24. entry ni mmg tpt utk keadaan manusia zaman sekarang nih...mne la nk berkurangan kes2 rogol klu mcm nih..

    BalasPadam
  25. Muahaha~ aku bawu pasan, mmg kaum hawa ni secara tidak sedar mencabul aku! NO NO NO, hahaha... :P
    dah KURANG suci, haha...

    BalasPadam
  26. @TheRealMe - Yes. Fahim. That fahim. HAHAHA

    @Leezha - Ye ke? Yang mana?

    @Dinda - Dah tu, isteri lah. Yang bukan isteri tu.. HAHA

    @Annonymous - Ada wife tak bermaksud apa-apa. Nak2, bila wife dalam bulan mengambang.

    BalasPadam
  27. hehe..ramai lelaki pesan camni kan...

    thank anyway. berpesan2 kpada wanita2 ni..

    :)

    http://bunyaminkhair.blogspot.com/2011/01/jamal.html

    BalasPadam
  28. eh eh eh eh eh eh? ya... betull...

    KOWT.

    BalasPadam
  29. biasala bro.

    segelintir perempuan memang berasa puas kalau dapat tunjukkan tit or bontot kat orang ramai.

    bila laki pandang dia akan terasa bangga tersangat.

    pandangan pertama lelaki biasa je. tapi kalau 2 3 kali pandang otak sedang beroperasi dengan pantas. so kepada perempuan jika ini belaku awas! bejaga-jaga. jangan menyesal.

    jangan menuding jari. terimalah seadanya ye.

    adakah lelaki perlu di salahkan?

    BalasPadam
  30. input yg berguna...tq
    sedarlah wahai insan bergelar perempuan...

    BalasPadam
  31. erk??nafsu besar nih..hehehe..


    tapi tu la..ramai kot pompuan suke pakai seksa2 ni..sian lelaki yg nafsu bosar mcm jejaka dalam cerita ni nak tahan nafsu..

    BalasPadam
  32. hi Mr. K. entry yg best, mmg sesuai dgn keadaan yg kita semua boleh nmpak. harap2 ad la yg akan cuba berubah dan sedar :)

    i'A :)

    P/S : Mr. K sndiri cmne? xtrgugat ke? :P

    BalasPadam
  33. oh yes..sgt setuju ngan ko Mr K..

    girls,please..you guys suffering us!

    BalasPadam
  34. nama penuh aku kau bg? zzz. asl entri ni mcm hidup aku yg betul je.

    BalasPadam
  35. btol2..
    kdang2 xpham kenapa la dorg ni pkai macam tu..
    desperate maybe..

    BalasPadam
  36. aku pon pnah kna tegur. dlu ms time2 pakai tudung bawal. mmg selalu selempang je. anak tudung mmg tak wujud. pastu kalau kemas sikit pon pin kiri kanan still atas dada gak.

    tiba2 ms suatu mjlis tu aku da elok pkai baju kurung. tp tudung atas dada. sorang mamat ni (membe satu uni)... tba2 dia psstt kat aku. pastu buat gaya tangan mcm suh jatuhkan tudung. terbeliak mata aku masa tu. malu gle ar kot! maybe masa tu tudung tu ternaik atas nmpak leher baju kurung yg seksi tu. haha. tp aku tarik2 gtu je tudung tu.

    tapi thanks to him... kalau tak lagi byk dosa aku dapat ble membe2 laki len pandang.

    and believe it or not. he's my bf now! =)

    BalasPadam
  37. huuuu...sentap maaak... :P
    wa tgh step by step neyh nk ttp ngn sempurna... s0rylah bt kaum2 adam skalian yea if slalu bt free sh0w dpn k0rang sbb wa nk pkai simple2 je... s0 blasah jep... maaf yep... sentap benar...huuuu~~~~!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lelaki tak tahan klu tgk seksi

      Padam
  38. kesian laki, betul tuh. perempuan kat luar uh. tutup tutup :)

    BalasPadam
  39. emm sy x seksi pon jgn risau...huhu...sm2 la kite ingt mengingati..nice entri...tp hrp tuan pnye bdn kwl nafsu lebih sket...ingt bini di rumah ok...

    BalasPadam
  40. aah.mmg sexual harassment utk lelaki.well kalau keluar gi bandar pon kne byk besabar jelaaa.aurat, lurah, dan berbagai celah celah yg terdedah di luar sne..
    ya Allah..kurniakan lah iman yg kuat kpd lelaki lelaki spt kami..amin..

    BalasPadam
  41. salam warahmah,

    KENAPA STAFF PEREMPUAN ISLAM SYMPHONY KALAU ADA KAT SINI TOLONG AMBIL PERHATIAN !!

    HARI2 AKU BERPERANG !!!!!!!

    BalasPadam
  42. ok, thanks for the advise.
    eh, u dah baca entri baru i?
    semua pix tu, i tutup aurat keyh.
    so, iman u tak tergugat laa kan.
    hehehe : )

    BalasPadam
  43. bf je belom laki... dah dia stim tgk dada ko...

    *peace

    BalasPadam
  44. kalau dah mcm tu harap2 lah ber isthgifar byk2...nafsu lelaki....takut la kalau jumpa lelaki macam ni...macam GS je...ok sorry to say...syaitan pun ade mnghasut..masyaAllah...so girls please jaga aurat korang2...yours bukan tatapan lelaki2 yang bukan mahram,youolls...:)jaga lah harga diri kita..kita dah besar,kita dah tau baik buruk..fikir2kan lah okay?salam~

    BalasPadam
  45. aku suka post yang ni.


    kalau ada yang berubah sebab post ni,kau dapat percent pahala.

    insyaAllah :)

    BalasPadam
  46. ala, gaya u tulis tu mcm dh takder idea lagi nk post kn smthing, hehe. msti bz kn?

    ~annoyingmouse~

    BalasPadam
  47. kesian pulak kat laki tuh dan jugak lelaki2 kat luar sana..

    punyalah kuatnya godaan yg pmpn seksi bagi kat dorg..

    BalasPadam
  48. walaupun saya perempuan, saya setuju.thankz for the advice... =)

    BalasPadam
  49. wah! wah! teguran dalam nada yang berhemah..=_=..ada jenaka terselit tapi nice....ncie entry...sama2 menasihati..tidak kira lelaki atau wanita..masing2 hamba yang penuh kekurangan....

    KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

    BalasPadam
  50. teguran sebagai peringatan utk kaum muslimah....:)

    BalasPadam
  51. perempuan murahan biasa la....cheap...ok kalau tak cheap apa lagi word paling sesuai dengan golongan sebegitu??bertudung tapi macam telanjang, berbaju tapi tak sempurna...body cantik hanya pinjaman Tuhan je.disebalik body yang menggiurkan tu, penuh dengan darah dan organ dalaman yang buruk dan busuk.orang beriman akan berfikir semua tu.... dan orang yang kufur akan terus lupa dan terlupa.

    BalasPadam
  52. encik tunang selalu gak mengadu pasla ni... tu yang dia selalu pesan aurat jaga... bukan semata2 untuk dia, tapi untuk kebaikan lelaki lain jugak.. memang sangat sakit hati bila da popuan2 seksi yang sengaja nak menunjuk2 ni... payah tull. kalau tak tau pasal agama, tak heran la.. kadang ada yang terlebih tahu pun buat jugak..

    dan sekarang memang ramai yang bertudung,, tapi ramai jugak bertudung tapi pakaian seksi meksi yang menggiurkan.. adohhh.....fesyen tudung skang pon tak pape... walaupun panjang, tapi melekat kat badan sampai nampak jugak segala lurah.. huhuhuhu...

    kadang2 bila dengar encik tunnag mengadu, aku lak stress....

    BalasPadam
  53. Entry yang amat menarik. Boleh terkesan pada sesiapa yang terasa.

    Kesian juga pada kaum lelaki ye, bila hari-hari terpaksa menatap kaum hawa yang berjuang-juangan menunjukkan apa yang ada.

    BalasPadam
  54. huhu.. sama2 lah amik pengajaran dan iktibarr.. pompuan yg byk nafsu ni mmg tak cukup sekadar mau kelihatan cantik, die nak org tau dan nampak kecantikan dan kehottan die.. tu sbb rmi yg show off.. mmg lah yg buat tu tak rasa segan silu sbb die tak fikir laki sgt mudah teransang..ataupun die buat2 taktau tu xsure lah pulak..

    BalasPadam
  55. alahai dunia sekarang . nampaknya kerajaan kena keluarkan undang2 baru la Mr K . kalau girls boleh buat aduan pasal sexual harassment , what about men ? right ? kasi adil ok .

    BalasPadam
  56. rsenye, nq slhkn one side je pown xbole. both, llki n prmpuan pown slh. tp nth erk. myb sbb prmpuan nyh ad kecntkn yg llki xde, tht's y this thing happen. tp xbole nq nafikn jugk la bnde nyh. ad btol nye n xd slh ap pown.

    BalasPadam
  57. well.. ku tak pernah seksi, insyaAllah pasni pun tak seksi. rasanya kalu semua perempuan baca entri ni, mesti separuh akan tak seksi lagi.


    happy blogging

    BalasPadam
  58. terbaek incik K!
    ak yg pompuan tgk pon segan la
    sendat, ketat, mampat dan pelbagai
    wanita tolonglah jgn bikin malu
    aku pon xde le sempurna mana, maseh dlm proses belajar dan amalkan
    neway, time kaseh le incik K wat entry cm ni
    moga ada kesedaran dan ada kesan positif

    lelaki2 kt luar sana
    korg pon tutop la aurat
    pompuan xde le heran sgt kalau tertgk aurat korg tu
    tp aurat korg siket je, bkn susah pon nk tutop

    BalasPadam
  59. penah baca psl ni kat zaharudin.net x silap

    BalasPadam
  60. paddia mamat ni nak kawal nafsu pun takleh?? dah ade bini pun taktau lg ke cara nk melepaskan nafsu.

    "ISTERI BUKAN HAK MILIK, TAPI ANUGERAH"

    kamon la kamon! yeah

    rockcintan.blogspot.com

    BalasPadam
  61. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  62. MR K kite ni bz je memanjang~

    aritukan masa hana teman kakak pegi shopping kat ECMall,kuantan,ade la minah cashier ni die pakai tudung..but baju tu lengan nyer..masyaAllah..pendek giler...biler angkat tangan nmpk ketiak dye..bengong betul~

    BalasPadam
  63. nk tnye ckit nih ye. if kamu sebagai lelaki melihat perempuan yg xlawa langsung berpakaian agak seksi. still lg ka bernafsu?

    BalasPadam
  64. ai dh kawen pn xtaw nk kawal nafsu ker???

    bai dlm islam pn ade bgtaw 'PUASA' juga antara cara nak kawal nafsu serakah manusia.

    try r wat mne taw leh kawal nafsu tu kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nafsu lelaki lain... Tak sama dgn prmpuan.. Walaupun pun dah kawin.

      Padam
  65. Ala, kalau semua perempuan muslimah bertutup elok pun, amoi-amoi masih ada, takkanla nak paksa diorang tutup jugak. tak dapat yang real life? cari kat internet. sama je. ya, memang benda camni takleh nafikan it does happen and perempuan bertudung pun memang ramai yang seksi, tapi entri macam ni juga menjatuhkan maruah laki sebab nampak macam kaum lemah tak pandai kawal diri. laki tu patut bersyukur, at least dia dah ada bini, adala jugak "channel" nak lepas gian. sekadar pendapat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan nafsu lemah cik kak. memang Allah dah cipta lelaki mcm tu. semua lelaki nafsu naik bila tgk seksi. even gay pun naik nafsu tgk laki hensem. cuba bykkan pembacaan sikit.

      Padam
    2. ada ke allah suruh perempuan bujang pkai seksi? jgn mati tak sempat bertobat dah la. rosak pemikiran mcm awak ni

      Padam
  66. btul gak ckp kamilah tu..

    hurm by the way..
    notes pon btul gak

    kdg2..sy sniri x agree ngn pakaian2 mbe sy yg mencolok mate..
    ya..kdg2 mcm org ckp..pembungkus nangka..lebih tepat..plak lgi..she has a big2 there..big2 here...
    huh...
    kalo sy laki..sy pon tgugat..hmm

    apepun jaga dri sniri baik2 suda la..

    BalasPadam
  67. klu dah sangap tu.. pompuan pakai pakaian yg tutup satu badan pun bleh menaikkan nafsu laki.. laki kan hebat berimaginasi.. hukhuk

    BalasPadam
  68. bawak mengucap bang.hehe

    BalasPadam
  69. Korang rasa, kenapa lelaki still makan luar even dah ada bini?

    Bini kat rumah lain. Bila keluar, jumpa perempuan yang bergetah, jaga badan, seksi, lain pula jadinya.

    BalasPadam
  70. aku setuju dgn kamilah...hakhak..mmg la pompuan sekarang pakai sexy2..kadang2 yang dah tertutup pon sexy..apalagi yang x bertutup...

    tapi lelaki x blh lah jadikan pekara tu sebagai alasan semata2...

    ada hikmah kenapa Allah berikan lelaki tu 9 akal dan 1 nafsu..

    p/s : kalo ada salah aku komen sila btolkan yerpp...:)

    BalasPadam
  71. Salam bro,

    Izinkan aku mendedahkan pengakuan berani ko ni kat blog aku..

    (izin tak izin dah post pun...)

    http://aderberani.blogspot.com/

    BalasPadam
  72. oh ye...fak komen moderesyen

    http://aderberani.blogspot.com/2010/09/fak-komen-moderesyen.html

    BalasPadam
  73. gua?

    alah bisa tegal biasa

    dah immune

    BalasPadam
  74. Fuhh abis pun baca komen sumer orang ekeke..

    aku slalu gak kena tegur dengan encik asben kalau dia rase pakaian aku mcm ter-over~

    tapi gara2 gegurl yg seksi meksi kat luar sana buat aku rase hangit sekejap sbb menarik perhatian laki aku dengan alasan mencuci mata. aiyohhhh....

    BalasPadam
  75. alamak,ramai betol komen

    panjang2,tapi habis jugak akhirnye

    em,tersentap bace

    before nie da taw, tapi kadang2 lemah iman buat jugak

    lagi-lagi pasal tudung tu

    em, thanks for ingat-mengingat

    insya-Allah akan berubah sikit-sikit

    doakan kejayaanku ok

    demi diriku dan agamaku

    BalasPadam
  76. haha..
    dh mmg kerja kita kna tahan pandangan
    nafsu bkn hal mcm ni aje...
    tahan nk shopping gila2..
    tahan marah dll..
    kalo x kuat xmnjadi manusia la kita
    nauzubillah

    BalasPadam
  77. memang betul ap yg ditulis di atas nie.tp sy nak tnyelah,kalau perempuan tue dah pakai menutup aurat.baju labuh,pakai tudung,kira semua perfect tp die tetap menjadi bahan bualan lelaki-lelaki yg cakap dia tue pakai baju tp still nampak shape badan..ap yg perempuan tue patut buat?salah die ke dapat badan yang azali nyer sedikit seksi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampk shape tuh baju ktat still slh dia

      Padam
  78. salah kn pereka baju dan seluar jg..kdg2 klu aku shopping bli pkaian.. adeh , hny 2-3 helai sja bju yg ok di mata aku.. yg lain , smua influence barat, so nk x nk.. kna la ambl gk, . klu kna seluar , kebanyakan nya x lepas dr paras lutut or ke buku lali.. siot.. smua nya nmpak peha.. sengal gila beb..

    BalasPadam
  79. salam . nak kongsi skit. sbnrnye kite x blh nak slh kan org lain . kite xkan mampu kawal situasi . kalu kite cube kwl situasi , kite lah yg akan jdi mgsa nya tp kite blh ubah punca nya .(ubah situasi smpi bile2 pun xkan berubah , ubah punca settled mslh ) puncanya awk x dpt kwl nafsu . nafsu ni sejenis makhluk yg kite x nampak . dia di dlm diri kita . nafsu ni selagi kite x jinakkan selagi tu lah kite kalah dgn dye (kata org ikut nafsu ) . pasai tu sng sgt awk terkesan dgn mereka (berpakaian seksi itu ) . cara nak kalahkan nfsu 1st crik ilmu pasal nafsu , fahamkan dan amalkan . tp pling pnting kene minx bantuan Allah spaya dpt memerangi nafsu . sy berdoa kpd Allah supaya awk fhm mksd sy disini . fkir lah , kalu org pakai seksi punce kite wat zina , bererti zalim lah Allah sbb kite x slh tp d sbbkan slh org lain kite berzina . no , Allah xpernah menzalimi hamba Nya . : ) harap awk fhm koz jike bace sje tp x fhm rugi lah . sesungguhnye kefahaman hanya milik Allah , minx lah kpd Nya . :) salam .

    BalasPadam
    Balasan
    1. cik kak ni dah salah faham isi artikel ni nmpknya. laki tu nak beritahu bhw nafsu lelaki ni akan naik bila lihat prmpuan seksi. bukan kes kawal atau tak. bila nafsu naik of couse la kena kawal bg turun blk. tapi dia nak cerita itulah nafsu yg allah kurniakan pd semua lelaki. sbb tu la allah perintah prmpuan labuhkan tdung n pkai bju longgar. ada tujuannya tu

      Padam
  80. Mmg la pompuan pakai seksi. Kan bujang lagi. Asyik salahkan pompuan jer. Lelaki, dah x tahan nafsu main sendiri lah. Apalagi! Inikan pula yg ada bini dah. Mengarut la cerita ne. Bikin malu jerr!

    BalasPadam
  81. Sebab tulah islam suruh tundukkan pandangan. Kesian bini kat rumah. Kalau semua lelaki mcm ni, semua dah kwen 4 kot sbb ikut nafsu. Haha. Chill ya, jgn marah. Ni dr sebelah lelaki, tpi mmg salah prmpuan juga sbb x jaga aurat. Dala alquran, islam seru lelaki dulu suruh tundukkan pndgn then baru prmpuan, tapi seru prmpuan dulu untuk jaga aurat then baru lelaki, sekian.

    BalasPadam
  82. entah. buat mase skrg. msih trkawal. seksi mcm mane pn pmpn dpn mate. tgk jelah pmpn 2. tp time datang saat nafsu amat2 bergelora dan kebetulan dikampung atau dirumah saudara. saat dinanti time line clear. tudung. kain. seluar dalam. colai kakak atau adk saudara perempuan. makcik yang lawa2 atau benda yang ada n boleh jadi modal sy melancap. go on. dah pancut letak tempat asal. kalau dia perasan pun xtau kerja siapa.

    BalasPadam
  83. Aku rasa bro ok lagi, aku hri2 berperang gak, tpi aku belum kahwin, still study...tak tahu lah smoi bila boleh bertahan..hmm

    BalasPadam
  84. aku sebagai seorang lelaki dan student di sebuah IPTA.Setiap hari aku berperang dengan nafsu sendiri.Pakaian student perempuan kt sini hmmmmmmmmm.

    BalasPadam
  85. Dahtu yg bukan islam pun nak paksa dorg tutup aurat jugak ke. Otak jgn mcm puak ganas sgt la tu pun x boleh kawal. Cakap macam tak ingat tuhan. Dahla dah ada bini. Laki tak guna. Bagi malu semua kaum lelaki je. Tak reti bersyukur dkt bini yg dok jaga makan minum ko kat rumah tu paling2 pun ko jgn la kurang ajar sgt smpai sangap dgn pmpuan lain. Aku doa la korang tersungkur d dunia akhirat dgn nafsu ko sendiri. Jgn asyik nak salahkan org lain sedangkan pmpuan berniqab pun kena rogol. Sedangkan laki tgk org pakai baju kurung pun bernafsu. Dasar gila seks baik ko dok dalam gua la

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.