Jumaat, 4 Februari 2011

Bila Lelaki Terpaksa Berperang Dengan Nafsu Sendiri.

Assalamualaikum


Masa aku lepas main Dota tadi, aku pun lepak-lepak lah kat forum yang biasa aku lepak (InfoMaya.net). Then kat situ, aku perasan ada satu forumer post pasal sebuah cerita yang dia terima dari email. Aku agak tertarik dengan apa yang forumer tu tulis. So, aku ambil dan edit sikit.

Korang nak baca tak? Nak baca tak? Nak kan? Nak kan? Nak laaa. Ni penting tau. Kata-kata dari seorang lelaki untuk semua perempuan di luar sana.

*******************

Nama aku Fahim. Wan Mohd Fahim Bin Rustam Khairi. Boleh dikatakan setiap hari aku berperang dengan nafsu sendiri. Sakit jiwa dan mental dibuat nyer. Tak tau sampai bila dan sampai mana boleh tahan macam ni.

Nak dimudahkan cerita, boleh dikatakan setiap hari hidup aku ni berhadapan dengan perempuan-perempuan yang menghairahkan depan belakang kanan dan kiri aku. 95% hati kata nak je main. 5% lagi kata jangan sebab takut nanti Allah marah dan sebab kerana aku orang Islam. Nasib baik Islam tak bagi.


Well, dalam kes aku sekarang ni, kalau nak main dengan perempuan tu, mudahhhh je. Sangat mudah bagi aku. Tak payah nak rogol-rogol atau paksa atau bayar. Mintak je. Dan, dah macam-macam strategi aku gunakan untuk penjarakan nafsu ini, sampai membuat perintah berkurung tak payah keluar rumah dah. Tapi mana boleh setiap hari, mesti juga kena keluar pergi kerja jugak kan?

Kebanyakkan perempuan zaman sekarang dah over ah. Pakai baju macam tak ada perasaan malu langsung. Asyik tak cukup kain je. Aku ni, sebagai lelaki, kalau disuruh pakai seluar pendek celah kangkang berbaju singlet pergi ke tempat ramai orang pun tak sanggup tau. Sebab malu. Tapi kalau perempuan, relax je pakai seksi-seksi depan orang ramai. Nak pakai seksi tu, pakai la dalam rumah. Manasa nak tidur ke. Masa suami balik dari outstation ke. Baru lah syok. Ni tak, sibuk nak pakai kat luar rumah. Bila pakai kat luar rumah, mesti aku tengok. Bila aku dah tengok, confirm-confirm la menyusahkan aku nak kawal-kawal nafsu ni.

Dah bermacam-macam cara aku buat nak control nafsu ni. Kadang-kadang terpaksa aku buat benda benda yang memenatkan untuk meredakan nafsu. Isteri memang ada tapi sendiri pahamlah. Kalo nampak isteri aku sorangg jerrr mudah sket nak kawal. Kalau aku tak boleh kawal, dia boleh tolong 'kawalkan'. Tapi  kalau dah keluar dari rumah, mau terbeliak bijik mata. Lagi-lagi kalau time nak gi atau balik kerja. Mak ai, rasa macam nak kahwin lagi satu. Tapi sayang. Tak mampu.


Kepada kaum perempuan. Please ah tutup aurat mu. Tutup setutup-tutupnyerrr. Kasihanilah diri aku yang terpaksa berperang setiap hari kerana perbuatan korang ni. Aku bukan orang warak. Aku bukan orang alim ulamak. Aku hamba Allah yang biasa. Tak tau lah sampai bila aku mampu bertahan nak-nak bile korang memakai pakaian yang menggoda macam tu. Terseksa sungguh jiwa ini.

So girls, please stop this sexual harassment on lelaki yea ;p



88 Comments:

Yong Sofea berkata...

insyaAllah, aku pakai elok elok pasni. heeh

Bintun Sazali berkata...

erk.


ye, sy tau bang. hahah ;p

tp an. memang sebenar ya pompuan di luar sana maklum akan hal lelaki yg spt ini. tp nape tah ek? depa suke suki je nak goda org sekeliling. kdg tu gerun plus takut tgk baju depa yg mcm pembungkus buah nangka.

itu yg sudah beristeri. yg belum lak camne????? huhhhh. :(

Nauzubillah. Rosak.

ayie berkata...

setuju sangat2 lelaki selalu pergi berjuang

muahahaha.. berkata...

em...semoga berjaya...peringatan untuk diri sendiri gak...anyway..thanks mr k..=)

LavenderPurpleMe berkata...

kesiannya laki ni...die dok mana ah? huu~ nsb bek la ktorg ni ari2 pkai bju kurung...xde la wat sexual harassment kt laki...;D

Tanpa Nama berkata...

saya perempuan
dan saya tidak nafikan semua ini.

Anip™ berkata...

best cite nie, heheh. boleh wt contoh teladan, hehehe, oit, aku nak copy yer, heheh.

BLOG GEMPAKZ SIOT

ika~~ berkata...

nice.ok thx nasehatkan.
btw laki pn klu pkai bju fit and smart2 pn pompuan tergoda gak kn?so equal lahh!hahaha

Tanpa Nama berkata...

aku tak berapa paham dude.hes married.he has a wife

bighagenjo berkata...

haha, balik-balik pompuan yg salah... adoyyyai..

Fina Roslan berkata...

Tanyalah Ustaz @ TV9 pagi tadi pon bercakap benda yang serupa.

thank you Mr K:)

Death by Girl berkata...

setuju2 ... cian kat kaum adam, kan3 ..

rose berkata...

salam.. aku pernah kena tegur macam ni.. masa tu baru lepas abes spm and masuk kolej. aku jenis pakai tudung bawal tapi tak pakai anak tudung, and jarang smpai nampak leher and aku selimpang tudung tu menampakkan dada.. aku tak pernah kesah sbb aku rasa aku simple jek..

tetiba pada satu hari aku dapat mesej kat friendster (time tu friendster yg femes), lelaki tu macam merayu suruh aku pakai anak tudung and jatuhkan tudung melabuhi dada. katanya kasihanilah kami kaum lelaki yang datang nk belajar tp terdistract dengan aurat aku plak..

lepas pada tu, terus aku pakai anak tudung and jatuhkan tudung sebab rasa MALU sangat2.. tp aku berterima kashi pada dia. sekurang2nya dia jujur.. :)

miss aisya berkata...

hahahaha..yg laki tngok pompuan seksi rasa nak kawen lagi..yg pompuan tgok pompuan laen sksi rasa saket hati..mcmlh cantik sgt dorg tu! hahah

Nordin berkata...

PEREMPUAN SELALU CAKAP, LELAKI ABUSE DIORANG LA, MAKING SEXUAL HARRASMENT TOWARDS DIORANG LA.


TAPI DIORANG TIDAK PERNAH PUN PIKIR, YANG THEY ALSO ABUSE MEN.


TAK ADIL SUNGGUH!


WOMEN, PLEASE WEAR PROPER ATTIRE. STOP ABUSING US MALE.


KESIAN LA DEKAT KAMI YANG TERPAKSA MENAHAN PANDANGAN KAMI BILA BERADA DI ANTARA KORANG2 YANG SEKSI2 TU.


TAKKAN LA LELAKI SAJA KOT YANG PATUT TUNDUKKAN PANDANGAN. PEREMPUAN PUN PATUT TUTUP AURAT JUGAK, BARU ADIL.


WELL, AKU TUJUKAN KOMEN NI KHAS UNTUK PEREMPUAN2 YANG SUKA PAKAI KAIN TAK SIAP JAHIT YE. NO HARD FEELING







-SI LELAKI YANG MENAHAN NAFSUNYA-

SweetyMui2 berkata...

hohoho..berani jugak lelaki tu bagi nama full.hurmm benda2 macam ni memang prkara biasa kan, lagi2 kalau banyak pompuan guna pkaian mjolok mata kat luar tu. bagus jugak u tulis entry ni bagi sedar sikit dorang2 tu ;D

'Farah Anuar berkata...

Fuhh , setuju sgt . Dlm hal mcm ni , perempuan ade salah jugak . huhu . yelah , tkkan tetibe lelaki nk "serang" kalau perempuan tu pakai elok je .

Dinda yun berkata...

Erk..dah kahwin pun boleh ada masalah macam ni lagi...isteri kan ada..ta payah la kawal2 lepas je la kat isteri. Apa daa..

Tanpa Nama berkata...

yep.kekadang nafsu n mostly nafsu yg menang kalu vs ngn hati.

n satu lg mslh org laki skrg(i'm one of them) adlh mslh onani.n honestly,ble dh biase buat..mende tu akn jd 'drh dging' kite.n bg ak mende ni sgt kait rpt ngn nafsu.

so slh stu care bg ak nk atsi mende adlh buat "checklist",krenye ak akn tick stiap hari smda ak ade perkembngn dlm dri ak..n bg stiap kli keslhn tu dibuat,ak akn denda dri ak..denda yg islamik2..mcm solat taubat+bace quran(mulk/yassin) n lalala..

n pesan ak..jgn pernh give up dlm lwn nafsu,it's ok kalu pernh t'sungkur..but,keep taubat!coz Allah suke org yg bnyk kali taubat..even t'kdng die tersungkur.

Tanpa Nama berkata...

sabar ea kaum adam...

therealme... berkata...

fahim...???kawan ko 2 ker..??

mawarmerah berkata...

owh..nama fahim tu mcm bese dengar tp suda pasti bukan kwn i la :)

sian korg yg berjantina lelaki ni ek..saya mintak maaf bagi pihak perempuan aiseh mcm g merisik plak :)

nice entry..sesuai utk girls zaman sekarang :)
keep it up!

Lee Zha berkata...

nice! macam familiar lak quote lam ni. hahaha

~naddy~ berkata...

er...speachless...siyes ada lelaki mcm tu ye, kna kawalan sejagat tu

SHM berkata...

entry ni mmg tpt utk keadaan manusia zaman sekarang nih...mne la nk berkurangan kes2 rogol klu mcm nih..

Mr Zacky berkata...

Muahaha~ aku bawu pasan, mmg kaum hawa ni secara tidak sedar mencabul aku! NO NO NO, hahaha... :P
dah KURANG suci, haha...

The Nurul berkata...

baek la :)

Mr K berkata...

@TheRealMe - Yes. Fahim. That fahim. HAHAHA

@Leezha - Ye ke? Yang mana?

@Dinda - Dah tu, isteri lah. Yang bukan isteri tu.. HAHA

@Annonymous - Ada wife tak bermaksud apa-apa. Nak2, bila wife dalam bulan mengambang.

Cik NurulZaty berkata...

hehe..ramai lelaki pesan camni kan...

thank anyway. berpesan2 kpada wanita2 ni..

:)

http://bunyaminkhair.blogspot.com/2011/01/jamal.html

Nurul Hani berkata...

eh eh eh eh eh eh? ya... betull...

KOWT.

Sam Posmen berkata...

biasala bro.

segelintir perempuan memang berasa puas kalau dapat tunjukkan tit or bontot kat orang ramai.

bila laki pandang dia akan terasa bangga tersangat.

pandangan pertama lelaki biasa je. tapi kalau 2 3 kali pandang otak sedang beroperasi dengan pantas. so kepada perempuan jika ini belaku awas! bejaga-jaga. jangan menyesal.

jangan menuding jari. terimalah seadanya ye.

adakah lelaki perlu di salahkan?

An Najwa berkata...

input yg berguna...tq
sedarlah wahai insan bergelar perempuan...

♥CIK SHA♥ berkata...

erk??nafsu besar nih..hehehe..


tapi tu la..ramai kot pompuan suke pakai seksa2 ni..sian lelaki yg nafsu bosar mcm jejaka dalam cerita ni nak tahan nafsu..

aya :) berkata...

hi Mr. K. entry yg best, mmg sesuai dgn keadaan yg kita semua boleh nmpak. harap2 ad la yg akan cuba berubah dan sedar :)

i'A :)

P/S : Mr. K sndiri cmne? xtrgugat ke? :P

JuanYuan berkata...

oh yes..sgt setuju ngan ko Mr K..

girls,please..you guys suffering us!

fahim berkata...

nama penuh aku kau bg? zzz. asl entri ni mcm hidup aku yg betul je.

Hidaya Sarbini berkata...

thanks mr.K sbb m'ingatkn.. =)

zati-zt berkata...

btol2..
kdang2 xpham kenapa la dorg ni pkai macam tu..
desperate maybe..

Tanpa Nama berkata...

aku pon pnah kna tegur. dlu ms time2 pakai tudung bawal. mmg selalu selempang je. anak tudung mmg tak wujud. pastu kalau kemas sikit pon pin kiri kanan still atas dada gak.

tiba2 ms suatu mjlis tu aku da elok pkai baju kurung. tp tudung atas dada. sorang mamat ni (membe satu uni)... tba2 dia psstt kat aku. pastu buat gaya tangan mcm suh jatuhkan tudung. terbeliak mata aku masa tu. malu gle ar kot! maybe masa tu tudung tu ternaik atas nmpak leher baju kurung yg seksi tu. haha. tp aku tarik2 gtu je tudung tu.

tapi thanks to him... kalau tak lagi byk dosa aku dapat ble membe2 laki len pandang.

and believe it or not. he's my bf now! =)

Tanpa Nama berkata...

huuuu...sentap maaak... :P
wa tgh step by step neyh nk ttp ngn sempurna... s0rylah bt kaum2 adam skalian yea if slalu bt free sh0w dpn k0rang sbb wa nk pkai simple2 je... s0 blasah jep... maaf yep... sentap benar...huuuu~~~~!

Suria De Salvatore berkata...

tegoran yang bagos :)

fiza berkata...

kesian laki, betul tuh. perempuan kat luar uh. tutup tutup :)

mE berkata...

emm sy x seksi pon jgn risau...huhu...sm2 la kite ingt mengingati..nice entri...tp hrp tuan pnye bdn kwl nafsu lebih sket...ingt bini di rumah ok...

khairul eqeh razak berkata...

aah.mmg sexual harassment utk lelaki.well kalau keluar gi bandar pon kne byk besabar jelaaa.aurat, lurah, dan berbagai celah celah yg terdedah di luar sne..
ya Allah..kurniakan lah iman yg kuat kpd lelaki lelaki spt kami..amin..

Tanpa Nama berkata...

salam warahmah,

KENAPA STAFF PEREMPUAN ISLAM SYMPHONY KALAU ADA KAT SINI TOLONG AMBIL PERHATIAN !!

HARI2 AKU BERPERANG !!!!!!!

AMOI KUSUT berkata...

ok, thanks for the advise.
eh, u dah baca entri baru i?
semua pix tu, i tutup aurat keyh.
so, iman u tak tergugat laa kan.
hehehe : )

Tanpa Nama berkata...

bf je belom laki... dah dia stim tgk dada ko...

*peace

Miss Hana berkata...

kalau dah mcm tu harap2 lah ber isthgifar byk2...nafsu lelaki....takut la kalau jumpa lelaki macam ni...macam GS je...ok sorry to say...syaitan pun ade mnghasut..masyaAllah...so girls please jaga aurat korang2...yours bukan tatapan lelaki2 yang bukan mahram,youolls...:)jaga lah harga diri kita..kita dah besar,kita dah tau baik buruk..fikir2kan lah okay?salam~

hacimun berkata...

aku suka post yang ni.


kalau ada yang berubah sebab post ni,kau dapat percent pahala.

insyaAllah :)

Tanpa Nama berkata...

ala, gaya u tulis tu mcm dh takder idea lagi nk post kn smthing, hehe. msti bz kn?

~annoyingmouse~

sicomot-comel berkata...

kesian pulak kat laki tuh dan jugak lelaki2 kat luar sana..

punyalah kuatnya godaan yg pmpn seksi bagi kat dorg..

Sca Ndx berkata...

yess.
agreed

Tanpa Nama berkata...

walaupun saya perempuan, saya setuju.thankz for the advice... =)

Mr. TN_SkY berkata...

wah! wah! teguran dalam nada yang berhemah..=_=..ada jenaka terselit tapi nice....ncie entry...sama2 menasihati..tidak kira lelaki atau wanita..masing2 hamba yang penuh kekurangan....

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

Risnayati Lammu berkata...

teguran sebagai peringatan utk kaum muslimah....:)

Tanpa Nama berkata...

perempuan murahan biasa la....cheap...ok kalau tak cheap apa lagi word paling sesuai dengan golongan sebegitu??bertudung tapi macam telanjang, berbaju tapi tak sempurna...body cantik hanya pinjaman Tuhan je.disebalik body yang menggiurkan tu, penuh dengan darah dan organ dalaman yang buruk dan busuk.orang beriman akan berfikir semua tu.... dan orang yang kufur akan terus lupa dan terlupa.

Amni berkata...

encik tunang selalu gak mengadu pasla ni... tu yang dia selalu pesan aurat jaga... bukan semata2 untuk dia, tapi untuk kebaikan lelaki lain jugak.. memang sangat sakit hati bila da popuan2 seksi yang sengaja nak menunjuk2 ni... payah tull. kalau tak tau pasal agama, tak heran la.. kadang ada yang terlebih tahu pun buat jugak..

dan sekarang memang ramai yang bertudung,, tapi ramai jugak bertudung tapi pakaian seksi meksi yang menggiurkan.. adohhh.....fesyen tudung skang pon tak pape... walaupun panjang, tapi melekat kat badan sampai nampak jugak segala lurah.. huhuhuhu...

kadang2 bila dengar encik tunnag mengadu, aku lak stress....

N a d i a berkata...

Entry yang amat menarik. Boleh terkesan pada sesiapa yang terasa.

Kesian juga pada kaum lelaki ye, bila hari-hari terpaksa menatap kaum hawa yang berjuang-juangan menunjukkan apa yang ada.

Si DauN CeRi berkata...

huhu.. sama2 lah amik pengajaran dan iktibarr.. pompuan yg byk nafsu ni mmg tak cukup sekadar mau kelihatan cantik, die nak org tau dan nampak kecantikan dan kehottan die.. tu sbb rmi yg show off.. mmg lah yg buat tu tak rasa segan silu sbb die tak fikir laki sgt mudah teransang..ataupun die buat2 taktau tu xsure lah pulak..

Aisyah Thaqif berkata...

alahai dunia sekarang . nampaknya kerajaan kena keluarkan undang2 baru la Mr K . kalau girls boleh buat aduan pasal sexual harassment , what about men ? right ? kasi adil ok .

nurfaiq berkata...

rsenye, nq slhkn one side je pown xbole. both, llki n prmpuan pown slh. tp nth erk. myb sbb prmpuan nyh ad kecntkn yg llki xde, tht's y this thing happen. tp xbole nq nafikn jugk la bnde nyh. ad btol nye n xd slh ap pown.

Piah Becok berkata...

well.. ku tak pernah seksi, insyaAllah pasni pun tak seksi. rasanya kalu semua perempuan baca entri ni, mesti separuh akan tak seksi lagi.


happy blogging

kayu berkata...

terbaek incik K!
ak yg pompuan tgk pon segan la
sendat, ketat, mampat dan pelbagai
wanita tolonglah jgn bikin malu
aku pon xde le sempurna mana, maseh dlm proses belajar dan amalkan
neway, time kaseh le incik K wat entry cm ni
moga ada kesedaran dan ada kesan positif

lelaki2 kt luar sana
korg pon tutop la aurat
pompuan xde le heran sgt kalau tertgk aurat korg tu
tp aurat korg siket je, bkn susah pon nk tutop

sephia sophia berkata...

penah baca psl ni kat zaharudin.net x silap

Mat Pintu berkata...

paddia mamat ni nak kawal nafsu pun takleh?? dah ade bini pun taktau lg ke cara nk melepaskan nafsu.

"ISTERI BUKAN HAK MILIK, TAPI ANUGERAH"

kamon la kamon! yeah

rockcintan.blogspot.com

Shairah Binti Gafar berkata...

:')

Miss Hana berkata...

MR K kite ni bz je memanjang~

aritukan masa hana teman kakak pegi shopping kat ECMall,kuantan,ade la minah cashier ni die pakai tudung..but baju tu lengan nyer..masyaAllah..pendek giler...biler angkat tangan nmpk ketiak dye..bengong betul~

Tanpa Nama berkata...

nk tnye ckit nih ye. if kamu sebagai lelaki melihat perempuan yg xlawa langsung berpakaian agak seksi. still lg ka bernafsu?

ape2jela berkata...

ai dh kawen pn xtaw nk kawal nafsu ker???

bai dlm islam pn ade bgtaw 'PUASA' juga antara cara nak kawal nafsu serakah manusia.

try r wat mne taw leh kawal nafsu tu kan..

kamilah berkata...

Ala, kalau semua perempuan muslimah bertutup elok pun, amoi-amoi masih ada, takkanla nak paksa diorang tutup jugak. tak dapat yang real life? cari kat internet. sama je. ya, memang benda camni takleh nafikan it does happen and perempuan bertudung pun memang ramai yang seksi, tapi entri macam ni juga menjatuhkan maruah laki sebab nampak macam kaum lemah tak pandai kawal diri. laki tu patut bersyukur, at least dia dah ada bini, adala jugak "channel" nak lepas gian. sekadar pendapat.

diari.seorang.gadis berkata...

btul gak ckp kamilah tu..

hurm by the way..
notes pon btul gak

kdg2..sy sniri x agree ngn pakaian2 mbe sy yg mencolok mate..
ya..kdg2 mcm org ckp..pembungkus nangka..lebih tepat..plak lgi..she has a big2 there..big2 here...
huh...
kalo sy laki..sy pon tgugat..hmm

apepun jaga dri sniri baik2 suda la..

Tanpa Nama berkata...

klu dah sangap tu.. pompuan pakai pakaian yg tutup satu badan pun bleh menaikkan nafsu laki.. laki kan hebat berimaginasi.. hukhuk

Puan Capa berkata...

bawak mengucap bang.hehe

Mr K berkata...

Korang rasa, kenapa lelaki still makan luar even dah ada bini?

Bini kat rumah lain. Bila keluar, jumpa perempuan yang bergetah, jaga badan, seksi, lain pula jadinya.

Cik Mulat berkata...

aku setuju dgn kamilah...hakhak..mmg la pompuan sekarang pakai sexy2..kadang2 yang dah tertutup pon sexy..apalagi yang x bertutup...

tapi lelaki x blh lah jadikan pekara tu sebagai alasan semata2...

ada hikmah kenapa Allah berikan lelaki tu 9 akal dan 1 nafsu..

p/s : kalo ada salah aku komen sila btolkan yerpp...:)

Irwan berkata...

Salam bro,

Izinkan aku mendedahkan pengakuan berani ko ni kat blog aku..

(izin tak izin dah post pun...)

http://aderberani.blogspot.com/

Irwan berkata...

oh ye...fak komen moderesyen

http://aderberani.blogspot.com/2010/09/fak-komen-moderesyen.html

eszol raar berkata...

gua?

alah bisa tegal biasa

dah immune

Ka-Ching berkata...

Fuhh abis pun baca komen sumer orang ekeke..

aku slalu gak kena tegur dengan encik asben kalau dia rase pakaian aku mcm ter-over~

tapi gara2 gegurl yg seksi meksi kat luar sana buat aku rase hangit sekejap sbb menarik perhatian laki aku dengan alasan mencuci mata. aiyohhhh....

bun berkata...

alamak,ramai betol komen

panjang2,tapi habis jugak akhirnye

em,tersentap bace

before nie da taw, tapi kadang2 lemah iman buat jugak

lagi-lagi pasal tudung tu

em, thanks for ingat-mengingat

insya-Allah akan berubah sikit-sikit

doakan kejayaanku ok

demi diriku dan agamaku

Zarrar Maria berkata...

haha..
dh mmg kerja kita kna tahan pandangan
nafsu bkn hal mcm ni aje...
tahan nk shopping gila2..
tahan marah dll..
kalo x kuat xmnjadi manusia la kita
nauzubillah

Tanpa Nama berkata...

memang betul ap yg ditulis di atas nie.tp sy nak tnyelah,kalau perempuan tue dah pakai menutup aurat.baju labuh,pakai tudung,kira semua perfect tp die tetap menjadi bahan bualan lelaki-lelaki yg cakap dia tue pakai baju tp still nampak shape badan..ap yg perempuan tue patut buat?salah die ke dapat badan yang azali nyer sedikit seksi?

cikpia berkata...

ok, i try.......... =)

ReminaTheHellstaR berkata...

salah kn pereka baju dan seluar jg..kdg2 klu aku shopping bli pkaian.. adeh , hny 2-3 helai sja bju yg ok di mata aku.. yg lain , smua influence barat, so nk x nk.. kna la ambl gk, . klu kna seluar , kebanyakan nya x lepas dr paras lutut or ke buku lali.. siot.. smua nya nmpak peha.. sengal gila beb..

Tanpa Nama berkata...

Lelaki tak tahan klu tgk seksi

Tanpa Nama berkata...

Nafsu lelaki lain... Tak sama dgn prmpuan.. Walaupun pun dah kawin.

Tanpa Nama berkata...

Nampk shape tuh baju ktat still slh dia

nOur Yatee berkata...

salam . nak kongsi skit. sbnrnye kite x blh nak slh kan org lain . kite xkan mampu kawal situasi . kalu kite cube kwl situasi , kite lah yg akan jdi mgsa nya tp kite blh ubah punca nya .(ubah situasi smpi bile2 pun xkan berubah , ubah punca settled mslh ) puncanya awk x dpt kwl nafsu . nafsu ni sejenis makhluk yg kite x nampak . dia di dlm diri kita . nafsu ni selagi kite x jinakkan selagi tu lah kite kalah dgn dye (kata org ikut nafsu ) . pasai tu sng sgt awk terkesan dgn mereka (berpakaian seksi itu ) . cara nak kalahkan nfsu 1st crik ilmu pasal nafsu , fahamkan dan amalkan . tp pling pnting kene minx bantuan Allah spaya dpt memerangi nafsu . sy berdoa kpd Allah supaya awk fhm mksd sy disini . fkir lah , kalu org pakai seksi punce kite wat zina , bererti zalim lah Allah sbb kite x slh tp d sbbkan slh org lain kite berzina . no , Allah xpernah menzalimi hamba Nya . : ) harap awk fhm koz jike bace sje tp x fhm rugi lah . sesungguhnye kefahaman hanya milik Allah , minx lah kpd Nya . :) salam .

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger