Jumaat, 17 September 2010

Bermanja Dengan My Lisa Surihani.

Assalamualaikum

Ramai yang tak tahu aku tengah sedih sekarang ni. Well, banyak sebabnya. Tapi, korang semua tahu kan yang aku tak suka share masalah peribadi aku dengan orang lain. Lebih-lebih lagi kat blog.

Tapi, memandangkan korang nak sangat tahu (konon) masalah aku, aku dengan berat ati akan cerita. Aku akan ceritakan segalanya. Ya, cerita tentang aku dan awek ku, Lisa Surihani.

Semuanya bermula...

Semuanya bermula dengan indah sekali ketika aku saya mula terpandang wajah awak, Lisa. Masa first time saya nampak awak adalah di 7E. Awak comel gile. Tapi saya tak pasti lah saya jumpa awak kat 7E mana sebab TV tak tunjukkan full screen tempat awak berada tu. Tapi bila dah kali ke dua saya nampak awak dalam cerita Goodbye Boys, saya dapat rasakan yang kita ada kimia. Kimia yang orang lain tak akan ada, awak.

Sejak dari itu, saya mula jadi "Shy-to-Talk-er" (Stalker) awak. Dan awak tahu, semakin hari, cinta saya kat awak semakin banyak. Banyak yang sememangnya banyak gila lah. Banyak yang macam bilangan kereta di hari raya Aidilfitri lepas tau. Awak je tak tahu.


Selepas dah kenal awak, saya selalu je terjumpa awak. Skejap di I'm Not Single, skejap di AdaMaya dan yang paling latest, saya jumpa awak di Tudung Express. Cakap pasal tudung, awak tahu tak yang awak nampak tak cun langsung bila pakai tudung instant? Ya, tudung instant. Muka awak saya tengok dah sebijik macam indon. Kalau muka cewek indon yang cun macam my Nia Ramadhani tu tak apa la juga. Ni tak. Dah sipi-sipi macam Omas dah. Kenapa awak nak pakai tudung instant atau pelik-pelik tu? Kalau pakai tudung biasa kan bagus? Awak nampak lagi cun tau pakai tudung biasa. Saya suka.

Tapi...

Tapi saya kecewa dengan awak. Saya kecewa sebab saya dengar awak dah ada pakwe. Saya tak kisah awak dah ada pak we ke tak. Setakat pak we apa lah sangat. Tapi kenapa awak mesti mem-pakwe-kan dia?!

Ya, dia. Farid Kam*l. Kenapa Farid Kam*l, awak? Farid Kam*l tu, dari dulu tau dia tak puas hati dengan saya. Dulu masa saya nak tackle Rafidah Ibrahim, dia dok menyibuk. And sekarang, dia nak kacau awak pula? Tak cantik ni bai.

Awak tahu, Farid Kam*l tu, dia sebanarnya berdendam dengan saya. Mana-mana perempuan yang saya nak tackle, dia pun nak. Saya nak tackle Rafidah, dia nak. Saya nak tackle awak, dia pun nak juga. Nanti, kalau saya nak tackle Raja Farah dan Fazura, mesti dia pun nak menyibuk. Geram saya. 

Dan awak, saya bukan jealous lihat awak bergambar dengan lelaki lain. Sebab, saya tahu yang deep deep in your heart awak hanyalah di paksa untuk bergambar. Kalau awak senyum pun, mesti senyum paksa. Kan?

Saya je tau pasal diri awak. Orang lain mana tahu. Dan awak tahu tak yang saya dah fikirkan pasal masa depan kita? Awak tahu, selepas kahwin, saya nak anak perempuan. Ya, anak sulung kita mesti perempuan. So, boleh la dia jaga adik-adik dia. Nak mengharapkan anak lelaki jaga adik, heh, kirim salam je la. Tak terasa. Tak terasa.

Dan awak tahu, untuk anak sulung kita, kita namakan dia Khairullisa. Anak kedua, Khairulhani. Sweet kan? Ya saya tahu saya memang sweet. -_-

Agak-agak ah tangan kau tu Kam*l. 
Cubit dia Lisa, cubit dia.

Fine lah. Kalau dah awak suka kat Farid Kam*l, saya cakap apa pun bukan boleh ubah apa-apa kan. Tapi awak. Saya nak awak tahu yang saya tetap akan tunggu awak. Saya akan tetap tunggu awak sampai bila-bila. I will wait for you untill when-when. Kalau nanti awak janda pun saya tak kisah.Ya.

Dan, kalau awak baca blog saya, mesti awak akan berkata "What the hell budak ni?" atau pun "Apahal budak ni mengelabah semacam?". Tapi tak apa, Lisa. Saya faham. Dan, saya tetap akan tunggu awak. Sayang tetap akan tunggu awak, Lisa. Janda pun, JANDA LAH!

*Tiba-tiba aku dapat satu SMS dari kawan aku yang mengendalikan blog gossip artis.*

Kawan aku : Khairul, aku dapat nombor phone peribadi Rafidah Ibrahim. Kau nak tak? Hehe.

Wait, what? Nombor phone peribadi my Fifi(Rafidah Ibrahim)? Omaigod... OMAIGOD OMAIGOD AAAAHHHH. I WANT IT, I WANT IT!

Okay fine Farid. Kau nak sangat Lisa tu, kau ambillah. Aku tak heran. 



36 ulasan:

  1. sounds desperate.

    BalasPadam
  2. sengal gile babas... hahahhaa

    BalasPadam
  3. ZZzzzzz...
    LS tuh dah 14 kali kapel,break,kapel,break ngan aku tau...

    BalasPadam
  4. hahahaha3 merapu prasan sggh ko ni....haha3
    wes best r lgu the script...de suggest lgu best len x?

    BalasPadam
  5. aku sayang lisa sampai muka awek sendiri bayangkan mcm lisa.. kahkah

    serious shit gua angau ngn lisa.. hahaa

    BalasPadam
  6. hahaha

    cerita sedih yg kelaka :D

    hahahahahahahaahaha

    x bole berhenti gelak

    sorry ;)

    BalasPadam
  7. @Anony - Dont worry. Im really far from desperate.

    @Zarif - Perasan.

    @Comot - A Rocket To The Moon.

    @Naqib - Kesian awek lu, qib.

    BalasPadam
  8. Gila merapu..haha~
    Apa ni jap bersungguh2 kt Lisa....alih2 tkar ke Rafidah plk..
    tak teguh hati ni..
    haha~

    BalasPadam
  9. alkisahnya..kan.

    sedap baca surat cinta ni

    → : digeruni dan dimusuhi

    BalasPadam
  10. hahahah..bole tahan klaka jgk laa entry ni..isk3 jgnkan laki,pompuan pon suka lisa surihani..:D

    BalasPadam
  11. hahaha! chaitt! jeles ngn farid kamil la tuh! kui3~

    BalasPadam
  12. lu dengan farid hensem lu lagi..

    BalasPadam
  13. hahahhaa..khairullisa dan khairulhani. suwittt abes.hahaha

    BalasPadam
  14. khairul,
    aku pon tumpang kecewa kalao dia pilih farid kam*l tuh.

    tapi ko ne nak yang mane sebenarnye? kejap lisa, kejap rafidah? kofius aku.

    BalasPadam
  15. @Khairie - Kenapa kita perlu pilih satu kalau kita boleh pilih dua-dua? ;)

    BalasPadam
  16. meh tgk gmbar lisa kt cni...ngn anak sulung ko kot...hahah...

    http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.159926160735320.34220.100001538103458

    BalasPadam
  17. salam pakcik..
    katanya cik lisa 2 bktrunan bugis..
    engk0 ad0?? heheh

    BalasPadam
  18. sengal mr.kerul ne!ahaha..xpe,ak fhm.ko same je gn pkwe ak .gile lisa.ape2 pon besh ssgt!

    BalasPadam
  19. Chaiyok then mr.k.
    rugi lisa tnggalkan mr.k.

    BalasPadam
  20. mmg terkejut n terpana la lisa selama bbrapa saat bila baca entry nie :) hihii

    BalasPadam
  21. weh..aku dgo yusri confess kat media nak lamar lisa 2013..bile media tny,knp x kawen tahun dpn jer??then dier jwb,tahun dpn dier jd director tuk film 'ular'n lisa jd heroin dier..haha..melepas la hang..:)

    BalasPadam
  22. hahaha..
    mang open mind lar awk ne..
    tbaik!

    BalasPadam
  23. bai,
    lu mau cite ape bai,
    kecik besar je wa bace post lu ni,
    macam sial lu tau,
    bab loving ni bai x payah susah2 cite bai,
    org bace ase nk tumbuk je muke lu,
    simpan dlm lu pnye hati sudah laa bout loving ni,
    mcm pmpuan ade sorg je kt bumi ni, sial lu tau x sial,

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.