Selasa, 9 Mac 2010

Terjah : Facebook Group Gay Melayu.

Assalamualaikum

Aku baru balik dari makan-makan. Alah, biasalah. Awal bulan, burger, otak-otak, sate dan ice-blended dah jadi makanan wajib. Agak best hidup senang rupanya. (Awal bulan sahaja)

Then, masa balik, semua pakat online facebook. Then tiba-tiba Zacky datang bilik aku sambik tergelak-gelak. "Mr. K, tengok ni" sambil tunjukkan aku inti pati group di bawah.


Agak terkejut bila ada post status gay macam tu. Then aku tengok-tengok, rupanya member rumah gua sorang ni tengah making fun dengan Group Gay Melayu di Facebook. Jangan tanya macam mana dia boleh sampai ke group ni.

Walaupun dalam hati aku ada sedikit kasihan terhadap mereka, tetapi nilai geli hati tu lagi tinggi. Tak berhenti aku gelak. Lihat pula status di bawah. Memang terlampau tak boleh blah.


"LOL. Kalau aku pun, aku akan keluar dari rumah" Kata aku sambil memandang kepada Zacky. Aku harap dia straight. Okay dia memang straight. (Aku terpaksa cakap macam ni supaya dia tak merajuk pukul aku. Tapi memandangkan aku dah tulis macam ni, aku rasa dia akan pukul aku)

Then aku pun jalan-jalan la ke dalam group tu. Perh. Tak boleh blah group tu dah ada lebih 4k ahli yang rata-ratanya adalah Melayu.

Aku usya profile sorang ahlinya. Memang kaw-kaw tergelak.

 
 
Aku tertanya-tanya. What the hell they are thinking? Dan ada ahli group tu plak tulis "Orang gay bukan kerana dia hendak jadi gay, tetapi kerana mereka terpilih." Oh okay thats a really a big piece of bullshit.

 
Oh that is so nice, buddy. Cute je nasihat tu.


"Aku sayangkan dia. But, dia kenalkan kakak dia kat aku. Apa makna semua ni? Serabut ar" Kata seorang lelaki. Ya. Lelaki. Apa yang korang boleh bayangkan bila seorang lelaki cakap seperti itu mengenai kawan lelaki nya yang lain? Apa yang korang bayangkan? Tandas?, katil? or tong sampah untuk muntah?

Ewww.

Okay let stop being a kid and get into serious part.

First of all, aku nak cakap yang aku tak gay. Dan yang kedua, orang mungkin akan kata "Gay tak akan mengaku yang dia gay" Well about that, aku akan reply dengan middle finger.

Dan, aku sering tertanya-tanya. Kenapa bila perempuan berpegang tangan perempuan lain beriringan, tak ada isu homoseksual tetapi bila lelaki pegang tangan lelaki je, mesti orang mark sebagai gay? Diskriminasi!

Serta, kalau kat Facebook, ramai gila aku tengok perempuan set dia punya Relationship Status kepada Married to XXXX (Nama kawan perempuan dia yang lain) dan tak ada siapa nak persoalkan dia punya sexual orientation. Tetapi try la sorang lelaki buat macam tu. Entah-entah belum apa-apa dah kena apa-apa. Belum lagi bab di pulaukan sebab kena mark sebagai gay. Again, diskriminasi!

Kejap, kenapa cara aku bercakap macam aku nak sangat pengang tangan lelaki dan tukar status facebook aku kepada Married to *kawan lelaki*? Actually, tak. Aku tak berminat langsung. Tapi aku pun tak tahu kenapa aku tulis macam tu. 

Okay fine dah lari tajuk. Well, aku cuma nak bagi tau yang group Gay Melayu tu memang kelakar. Boleh di gunakan untuk hilangkan bosan. Tu je yang aku nak bagi tau sebenarnya. 

Korang pula (gadis) suka betul kan aku cakap pasal gay-gay ni. Dan aku perasan, kebanyakkan gay adalah yang bermuka jambu ni ramai kawan perempuan. "Ah, ruginya" Pasti terdetik dalam hati kebanyakkan gadis itu, kan.




68 Comments:

anisss berkata...

kesian kan lelaki?
nk pegang tgn x bley, ape sume un x ley.
tu lahh untung jd pmpn.
walaupun pmpn 2 lemah. :D

miss faten berkata...

hahahahahahahahahahahaha XD XD XD


wahadoy, melayu berkemungkinan besarlah ISLAM kan, so so, urm no komen di sini.


harap sgt if dorang ISLAM dorang akan sedar. amin :)

miss faten berkata...

hahahahahahahahahahahaha XD XD XD


wahadoy, melayu berkemungkinan besarlah ISLAM kan, so so, urm no komen di sini.


harap sgt if dorang ISLAM dorang akan sedar. amin :)

ha chemo berkata...

xde diskriminasi lah..ak pnah wt ngn bes fren cmtu.in a relationship..haha.juz suke2.tp dak2 laki sekelas ckp kit0wg les.lawak ah.pdhal men2 jek.n diowg p0m tawu..kwn buat myb c0z die nk tnjuk kt x die cmtu..okai...then ak ad pkwe baru,trus tukar la ngn sape in a relationship tu.huhu:p

ayu berkata...

ehe..mr K..ko geli kat gay ea?haha..ak cam xphm..nape laki2 cam geli2 je dgn gay/pondan..sbb pompuan xde plak nak geli2 dgn les/pengkid (so far yang ak nmpk la) ..mungken sbb tu la diskriminasi2 tu wujud kot..haha!

cumnye tu la..byk gay yg emcem..haih!

didiey ;) berkata...

wahh..hot topic ;) 100 celcius ;p

luvly mya berkata...

geli ah gay.banyak sangat dah sekarang..dunia dah semakin ke arah pengakhiran..haha..

betul jugak kan..nape takde org pertikaikan status pomuan kat fb yang buat ade relationship ngn pompuan lain?haha..sebab selalu buat=)

Tanpa Nama berkata...

hehe. diskriminasi ke?ala ko buat xpe lak... sebab gurls nie adalah makhluk ciptaan tuhan yg sgt comelss. so bermanja2 pegang tgn hugs2 kiss2 adalah normal. sebab kitorang xde nak horny2 pon between gurls. selain drpada lesbo, pengkid dan 2 alam dan sewaktu dgnnya la...

klu guys nie macam. ntah la. susah utk dipercayai la.

btw aku taw ko x gay. aku taw. n im sure bout that. haha.

@sape2 jew.

norain ishak berkata...

hampeh giler..!apa kes nak jadi gay-gay nie..?dunia akhir zaman, macam ni lah jadinya..!

shakinah berkata...

pasni kau jalanjalan berpegangan tangan laa dengan membe laki kau.
hehe

starsyeea berkata...

nk jd gay ni mst hadir dr jiwa yg suci secara ikhlas sambil tulus...mn bole pkse2...not everybody cud be the chosen one...

jap...cari longkang mau buang mukus bedarah...x thn seyh

ramai gak ek gay mlayu...islam?

-_-"

littlenailofar berkata...

bkn diskriminasi laa...

cuma pelik je kalau tgk laki yang muka boleh tahan machonya, badan tegap-tegap sikit tp duk jln pegang-pegang tgn dgn kwn lelaki....

perempuan pulak, memang dah biasa kut pemandangan sebegitu di mana jln sambil berpegangan tgn. tp kalau yg perempuan tu sorang memang girlish gila and sorang tu nampak mcm tomboy, for sure punya jd isu jugak...

sedikit comment dr saya ^^

Lilianna Mardiana berkata...

hahaha, lawak giler! kesian tu adalah sikit, tp salah mereka jugak, ikutkan sgt naluri kewanitaan tu buat ape, hehe

et berkata...

hek3.betol2.gay muke jambu2 je sumer.pastu mmg ktorg gosip n akan kuar statement, "ah,rugi btol!" keh3.

Syida Shukor berkata...

haha , tak boleh blah sampai ada group sendiri . kalau i pun , kecewa habislah kalau ada kawan yang jambu tapi gay . haha

masturah berkata...

hahaha
memang lawak gile.
betul2 buat aku hilang bosan.


& mmg kata2 tu la yang terdetik dalam hati aku.
rugi betul!

LIEZ. berkata...

mr k mmg suke sgt buat entry psl gay..
yee, kam00 bkn gay
tp ape m0tif kamuu bkk page 2 & bace setiap cmmt kart situ?
adekah kamu berminat dgn mereka?
huhuhu...

papew p0wn gay lg m'gelikan drpd lesbian..
peace!

Nurul Harun berkata...

hahha, kelakar sungguh la entri ni. aisey. mmg boleh buat nangis (kerana banyak ketawa) :p

dila john berkata...

sebab laki macho sangat, so tak leh la pegang tangan laki macho lain.
even lelaki sendiri yang tak nak pegang sebab cover macho kan?
ekkekekek

a!Na berkata...

hahaha..very funny topic here.. but seriously, xtaw pon ad gak group gay melayu kt fb...da skodeng da..n rse cm nk gelak pon ad..kah3!!!..but saddening isn't it,,,laki n wanita tu saling melengkapi...da la laki xbyk kt dunia ni...haiissyy...hopefully they'll change one day. amin.

.khai. @ drcomot berkata...

opst, ni komen.
yang penting aku suka pompuan, haha

FaTiN berkata...

aku pun terfikir gak, bila lelaki pegang tangan sesama sendiri mesti orang kata diorang gay tapi perempuan xpe plak. misteri nusantara ni haha

crazy_labelle berkata...

woman with woman agak sexy...
tp man dgn man yuck...

CAHAYA berkata...

perempuan ngan perempuan pun orang persoalkan. cuma malas nak cakap direct je.

nkecik berkata...

ahahahahaha wtf...

Judiene berkata...

aku rse statement last sekali tu ada betol gak la
dak2 gay ni kebanyakkan ramai kwn pompuan
xtaw la nape

Kimmy berkata...

"he's handsome, but he's gay.


so frustrated."

*ayt yg tlintas dlm otak aku*

bukan diskriminasi la,, tapi itu la significant lelaki n perempuan berbeza dari segi ape pn.

d great bowler. cehh. berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
sHiDa berkata...

J.I.J.I.K

yna_kawaii berkata...

euww!
pathetic..
n
sad..

Ms_Mui2 berkata...

kalaula...
kalaula...
kalaula...
dorang yg jmbu2 ni xgay n jdi bf i kan best..
hikhik

Nip berkata...

skrang da akhir zaman kot.
2 skrang mmg mnjadi2 mnde mcm2 nie.
tp nk kate pe lagi?
kte wat pe yg kte ley wat, tp trserah jgk pd dri sndri kn :)

.::WaNiE::. berkata...

Orang gay bukan kerana dia hendak jadi gay, tetapi kerana mereka terpilih.


hahahahahahahahahhah

**bos besau bos kecik kompeni aku sume gayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

seb bek bos kecik tu baikk

rathiqah azmira rosli berkata...

mr k tak nak try ke


wahaha

maiTuty berkata...

betol2, kebykkan gay encem2..mcm kwn i..
encem dan mereka mmg byk kwn perempuan..
tp bile ddk dgn dyeorg nie, kekadang kena byk tahan telingalah..

KangNasir berkata...

salam..

saya minta kebenaran mempamerkan blog ini ke facebook saya utk perbincangan.

tksh

Mr K berkata...

@KangNasir - Asalkan tak mendatangkan pergaduhan. =)

@All / The rest - Sorry I cannt reply your comments for now. Really busy. Just got time to approve the comments.

fazzy berkata...

jgn2 mr k, ko tu pun gay juga kot hehehe

fQ berkata...

one word..
S * * T.. F * * K..
owh well..two words lah tu..
so euuwww...

nas berkata...

entri yg amat menarik!! coz aku pon ade la rakan2 yg gay...
tapi setuju gak ngan ayat ko pasal lelaki pegang tangan lelaki leh plak cop gay....pompuan bole plak....
hahahha..same goes to lelaki married atau in relationship ngan laki...tapi saje2...itu pon dianggap gay...isk3 :(

pst-saye bukan gay ok..hahahaha

jom bace entri terbaru nas klik:

keyword minggu nie pelik-pelik

Tanpa Nama berkata...

nasib bek ko str8. gay ni mmg dilahirkan gay, otomatik suke kat laki, mcm laki str8 suke kat pompuan gak. bende ni bkn bole off/on mcm suis, nak paksa kawen ngn pompuan kang cerai lak, ade skandel lah ape la. kapel str8 yg buat maksiat dan buang bb tu pun same gak menyumbang kpd kiamat. pikir2 la, jgn nak blame gay je, str8 lagi byk dosa bunuh bayi dsb...

tiera berkata...

mr k..mcm mana ko boleh tgk ap yg diorng post..aq try tp kna LIKE dulu kn..

Mr K berkata...

@Tiera - Ya, aku join. HAHA

masshie mastura berkata...

okey2 we already know u r not gay hahaha ;P

zyra j berkata...

eh? rse mcm tu spupu ak. wth die join grup gay???

Tanpa Nama berkata...

Asalkan x mengganggu kehidupan korang yg lain sudah... masing2 jaga diri sendiri.. biar itu urusan dia ngan Tuhan yg Maha Esa... korg yg really str8 ni pon blom tentu masuk syurga ok.... ;)) peace...

Eryz Dwan berkata...

Hahaha.. aku sokong... cuma kalau laki jalan peluk bahu ngan laki lain... orang x chop gay plak ek.. lg extrem dr pegang tangan... datz mean mentaliti orang melayu je... laki pegang tngan laki.. gay... tp laki bujang pegang tngan girl bujang.. perkara biasa..yg haram tuh biasa..yg halal tuh luar biasa skang nih..
b ape yg penting... KERJASAMA
N I'M NOT GAY OK.hahaha

Tanpa Nama berkata...

hebat~~~ manusia..... gajah di depan mata tak namapak...tapi kalau kutu di oversea...fuuuyooo...guna google satelite lg ....nampak berabis~~~

Tanpa Nama berkata...

kutuk bukan main best lagi semua ni. nak ckp orang lain, tgk diri sendiri, sembahyang ada? minum alkohol mcm minum air biasa.

majoriti MELAYU pegi club atau langgan pelacuran. BUANG ANAK? sapa? MELAYU. dah main sedap2, pastu buang anak yg x berdosa. so x payah nak cakap melayu apa jadahnya, semua sama. dosa je banyak. korang rela tgk org jadi gay or buang anak? pilih.

kutuk2 orang, org yg dikutuk tu dpt pahala dr korang. so pikir sebelum bagi statement. ok ualllsss????

Tanpa Nama berkata...

dear blogger, mst ko x akan approve komen tadi. sbb ko xde telur, jadi pompuan je lah ko.

Tanpa Nama berkata...

huhu..kelakar gak..tp mmg betul ape yg dorg ckp tu..bukn kite nk jd gay ni..sbb ni adalah naluri..walau diubah selama mane boleh,tapi lambat laun akan terdetik gak nak buat balik..biler dah kene skali,jgn kata nk lagi sekali,5 6 kali nak try lebih..siyes..im not joking..erm..statement yg i nk buat..
:before this im str8 guyz..tp biler i selalu mengata mmber i yg gay tu..then badi dier jatuh pada I...haha...Im a gay boy now..shit..but i x kisah..cos i x kacau org..

shue_fearless_gurl berkata...

TROLOLLOLOLOL...
double triple combo LOL..
nak sgt jadi gay,tukaar agama lah yek?
Jangan buat malu Islam.

Tanpa Nama berkata...

hahaaa..siyes lawak!!!!

Tanpa Nama berkata...

ramai lelaki yang handsome kat malaysia nie gay..ada ustaz,doktor,artitek,mereka berpelajaran tinggi..mengapa mereka gay?? ya..kami mmg x minat kat perempuan kenapa??..anda tolong jawab??..kenapa dia pilih jadi begitu seronok ker jadi gay ?? tolong jawab?? kalau orang yang straight dia x akan paham..cuma nak membangkang...btw aku ada perasaan untuk lelaki dari kecik lagi..Allah uji aku gan perasaan itu...aku selalu berdoa sampai aku menagis tersesak2 sampai menitis air mata menadah tangan moga perasaan ini hilang dalam jiwa aku...adakah korang paham perasaan aku...ya korang x akan paham!! sebab korang x merasa..yes korang cuma jawab serius jijik gila gan gay..bangsa laknat!! sumpah aku x minta pon jadi macam nie...kadang aku rasa tersiksa sangat..kadang2 mcm nak bunuh diri ja..ya aku gay cuma aku x buat perkara terkutuk 2...yaa aku gay..tapi bukan semua gay orang jahat!!! aku ada kenal ustaz yang gay,penyanyi kumpulan nasyid saujana gay..ya perasaan aku gay!! tapi aku x tau cara nak suka pompuan...aku nak jadi lelaki sejati..sebab aku manusia biasa..aku juga mau kawin..ada anak dan sebagainya...moga Allah ubah langsung perasaan ini...amin..

Tanpa Nama berkata...

kenapa suruh tukar agama!! kami jahat ker!! korang x akan paham !! entah laa cuma memahami dan bagi sokongan dan panduan kepada kami...kat malaysia kalau cakap gay..go to hell la gay..korang x akan masuk syura..pergi mampos laaa...yess moga Allah paham situasi nie...kami baik cuma perasaan ini sahaja...aku gay dan aku elak melalukan perkara bergitu...

syafiq berkata...

moge2 hajat qow bro termakbul untuk menyukai insan yg bernama perempuan....tidak susah...just melawan shje perasaan 2...aq yakin qow boleh bro....tp jika keadaan dah begitu meruncing segeralah bertaubat...kite sbgai seorg Islam kne ad naluri yg berpaksikn yg sebenar bukan sebaliknye...jika aspek mcm ni,,,baliklah ke pgkal jalan,,,hargai perempuan...jgn teruskn menyukai kaum sejenis...nescaya buruk padahnye nanti walaupun anda tidak wat perkara terkutuk 2 ye.....lama kelamaan nafsu 2 akn x dpt dikawal sekiranyer di tahap yg kronik....nasihat aq,,,buang perasaan 2,,,kawal diri,,,Insya'Allah boleh...x kn qow x nk kowt gilz cantek2 kt luo cner kowt....puteh2 lg...skrg,,tepuk dada tnyeler naluri ye....

srikandi zurra berkata...

mmg la rasa rugi pun. ahahahahaha
tp bab yg fb relationship status: lelaki married with lelaki, (bukan gayboys, sesaja nk m'gedik uolss) xda diskriminasi pn pd aku. ok saja. ;)

Tanpa Nama berkata...

salam.. mmg korg yg bukan gay akan terus senang kata ubah la pendirian n sebagai nye.. tp korg xpernah nk tau naluri hati seorg gay sbb korg bkn gay.. kalo korg gay br korg tau.. bkn semudah menukar baju utk berubah.. xperlau pertiaki semua tu.. biar semuanye urusan dgn Allah.. Allah maha pengampun... korg yg str8 n very str8 pon blom tentu masuk syurga.. ok...
Allah maha besar... ;)

Azri irfan berkata...

salam..seriously aku str8..tp aku bkn mcm manusia lain yg tau nk blame je..sebagai seorg Islam yg baik,kita xleh nk kutuk je..Anonymous was rite..benda tu dtg sejak azali..klu diberi pilihan, xde sape nk jd gay ni..tp ni naluri..FAHAM KE TAK??mcm laki sukakan pompuan..natural kan..bknnya dibuat2..the best way is sntiasa bersama Allah..dugaan dan cabaran mmg lg dasyat drpd org str8..betul dorg ni mmg the chosen one..Allah plh dorg sbb nk uji kekuatan rohani..aku doakan Anonymous dan yg lain akn dpt petunjuk..InsyaAllah

Remy Exandariah berkata...

aku rase gay tu pekara biasa derr...errrmmm..lau tak ensem tu tak payah la ada hati nak jadi gay..syarat jadi gay kene ensem..tu jerr...lalalalla

Dorky Kaoru berkata...

salam...haha..pergh! mcm2 cmmnt da nih!haha..salahkn tuhan plak tuh! untuk org2 yg agak terpesong = 1st aq nk kata Tuhan & nabi laknat kaum yg melakukan hubungan sejenis like gay+les..hape dosa laknat? korunk tau kn?..korunk kate naluri ituw dtg sejak azali? kepala hotak korunk! cube pikir secara logik n sainstifik? ade kew genetik GAY & LES?sperti genetik2 lain yg dtgnya dri intan permata kita, our parent!adew? xdew kn? dri sudut agama lak korunk blik review surah ar-rum ayat 21,"Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaannya dan rahmat Allah ialah Dia menciptakan untuk kamu (*wahai kaum lelaki*), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri(manusia), supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikan-Nya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir"...nk lg panjang, baca sndri dlm surah tersebut! jgn kerana nafsu tuhan yg disalahkn...aq yakin korunk boley ubah,sbb naluri tuw bkn jenis genetik yg mmg azali dtgnya dri mak bapak kita...segghnya tuhan al-ghafur(maha pengampun) taubat nasuha lah, sementara nyawa masih ade, slagi kita sntiasa sedar tuhan itu ada dan juga "bodyguard" kiri dan kanan kita ada, slagi tu lah kita boley lgi kontrol nafsu!undur diri deh! yg baik itu dtgnya dri tuhan, yg buruk itu dtg dri sya sndri..mohon maaf jika terkasar bahasa..wsslm

Tanpa Nama berkata...

kebanyakkan kat sini komen tapi komen yang xmembantu dan tidak ada langsung rasa risau..takut atau insaf..mungkin sebab kurangnya sifat persaudaraan...perkara gay,lesbian ni xboleh dibiar..sekarang mungkin xjadi pada diri atau saudara terdekat..tetapi siapa tahu anak cucu kita nanti?sepatutnya kita samax2 sedar dan cuba contribute sikit ke arah penyelesaian..bukan sekadar gelak ketawa..

syah S berkata...

Aku pikir,laki ke pompuan ke,gay ke x,at certain age diorg akan berubah gak,laki tu xkan selamanya nak jd gay,tul x..??laki nie akan kawin gak,xkan nak membujang smpai tua..

* peace world!

Tanpa Nama berkata...

Hati dan perasaan bukannya leh paksa2..kalo kt dah suke tu kira suke la...walaupun yg kt suke tu sesama lelaki...sbb tu ada lelaki yg dah kawin pun tapi sukar nak tinggalkan dunia gay ni..sy percaya mereka cuba berubah tp naluri dan keinginan sgt kuat..yg tidak mengalami mungkin x faham...krn sy mengalaminya..hanya gay shj tau siapa lelaki itu..jgn tak percaya kalo ayah atau abg anda juga sebenarnya gay tp cover line...gay skrg bukannya lembut...doakan kami semua dapat berubah..amin.

Tanpa Nama berkata...

just want to share...
don't easilly judge gays...I'm very lucky because i was born dlm family yg educated..dan sngt bertuah krn dikurniakan paras rupa yg boleh bt org lain cemburu...my friend always say to me "untunglah hensem dgn pandai"...but don't you know that i'm suffering..aku bertuah jgk sbab dua kali aku pindah sekolah..dua2 dpt kwn karib yg kuat agama..sorang pandai taranum sorang lg nasyid..indicating that allah nk agama bersama aku..alhamdullilah my SPM was excellent and this bulan sembilan i'm going to fly to mesir doing medic..sebuah negara ISLAM..agama terus bersama aku..untuk memahami naluri gay ni..cuba bayangkan pasangan lelaki perempuan..si gadis mengalami haid...si jejaka hanya mampu berkata "dia haid"...tanpa mengetahui kesakitan yg dialami oleh si gadis kerana endometrium is breaking down..si gadis terpaksa menahan sakit yg x terkata..mcm tu lah gay..org lain hanya ckp "gay..mesti masuk neraka"...mungkin dia smpt bertaubat..aku terus berdoa katakan aku dpt jd doktor..aku x terdorong utk sentuh pesakit aku...kpd gay yg lain...treat it like jihad..jihad menentang nafsu...one last advice...kalau x dpt ubah diri anda gay...pilih utk jd gay yg lg satu..1st is gay yg bodoh...dreaming only sex,sex & sex..or the other one..smart gay...belajar pandai2..contain diri drpd maksiat....remember you have to decision...fighting my sexuality or fighting for my sexuality...

Tanpa Nama berkata...

aku gay.. korang xtau ape rasa kami.. aku solat 5 waktu x tinggal, x pernah miss doa diberi hidayah.. harap2 satu hari nanti aku dapat berubah... tp alhamdulillah aku xpernah buat maksiat, masih berjaya kawal nafsu

Tanpa Nama berkata...

maaf cakap yer...

orang yg banyak hentam GAY tu sebenarnye dialah yg GAY...

kisah benar yer...
klasmate aku pun sama....
bile bercakap pasal GAY, bukan main hentam kaw2....
n lastly, kami jumpe die lepak2 dgn nyah2 pulak...wadehell ?? hoho

Tanpa Nama berkata...

awak gay ke? x salah klu nk tmbh kenalan walaupun laki ngan laki

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger