Isnin, 29 Mac 2010

Apabila Facebook Di Fatwakan Haram.

Assalamualaikum


Malaysia telah memfatwakan pengharaman konsert seperti Jom Heboh dengan alasan pergaulan terlampau bebas Tetapi tak ada orang yang pedulikan .

Negeri Pahang telah memfatwakan pengharaman rokok dengan alasan membahayakan kesihatan. Tetapi aku rasa masih banyak yang menghisap rokok kat negeri kelahiran aku tu.

Iran dan Indonesia telah memfatwakan pengharaman Facebook dan lain-lain social networking dengan alasan boleh membawa ke arah pengzinaan. Tapi aku rasa

So, kalau Malaysia memfatwakan pengharaman Facebook, apa yang korang akan buat?




24 Comments:

nabila berkata...

siyes da diharamkan..lme tak buka paper ni..
huhuh
asal facebook j?? myspce tu lg la..siap gmba naked lg..fb plak yg kne

LIEZ. berkata...

napew lak?
pm ktew p0wn ade fb..

.::WaNiE::. berkata...

blogging ler ape lagi:P

kalau blogging pun haram

errrrr

baru la alamakkk :P

dila john berkata...

suruh organizer fb tukar nama.
hahahha

Quinoline berkata...

rasanya xdak sapa pn akn ikt. bt then smua tepulang kepada pengguna. kalu dya pakai unt tujuan berzina, maka haram la jadiny. kalu dia pki unt mengeratkan silaturahim antara saudara2 Islam yang dia kenal, kan menambah pahala 2.

Tanpa Nama berkata...

Duduk termangu mengira bintang lah jawabnyaaaaa.

noor afzan berkata...

saya yakin msia takkan haramkan.
1 Malaysia ada FB..
PM ada FB..
Semua ada FB..
Tuan Guru Dato' Nik Abd Aziz Nik Mat pun ada FB..

Bakal translator berkata...

mmg x leh bayang klu msia mengharamkan fb. hehe

akhis berkata...

~xtau nk buat ape

Just_najmiE berkata...

no comment..

Kimmy berkata...

wat derk jer..

Judiene berkata...

PM pn ada fb, pe nak kecoh
huhuhu
siap wat gathering followers lg

joegrimjow berkata...

majlis fatwa dah tak mainkan peranan dengan betul

tp
kalau ulama dah tak boleh nak dipercayai
sape lagi?

bspotgurl berkata...

Kalau diharamkan BUT ada sebab2 yg munasabah, orait.. I will ikut kot

AyanaAsham berkata...

lol, ko phg gak ke.
tp adik aku merokok skn je..
aih bile bdk tu nak benti xtau
buang duit tul.

kakachan berkata...

kadang2 aku tau pasal pasal dunia luar dr fb jgk.
jgn gune fb ke arag salah ea.nti die haramkan tol2.

Hana Kimi berkata...

ntahla...
buat dono je kot?
sbb aku ni bkn kaki FB, kakiku kaki blogging ;D
eheh

'AQILAH berkata...

entah. aku tetap bukak, kalau setakat nak jumpa kawan2 lama itu pun haram, aneh la.

Mr K berkata...

@Dila - Nice idea =)

@Bro Joe - Yup, aku sokong kata-kata kau. Peranan dah tak nampak. Lebih-lebih lagi bila isu politik masuk.

shakinah berkata...

janji jangan haramkan blogspot sudey.
hahhaa

ha chemo berkata...

hehehehehe
:p

Nurul Harun berkata...

buat apa eh..buat pandai la!!~ ikut mana yg rasa baik.

Kap berkata...

buat fitnah tu haram pun ramai haram tak kesah.

setakat haram FB tu, aku tak rs org layan.

aku sokong saja.

bUdAx kEChiK berkata...

lau da kluar haram wat mnde nie...haram wat mnde tu...ade krajaan ikowt???? xde kan?? buang mase jew....

aku tgok rokok mjlis fatwa kbangsaan haramkan rokok tahun 98' lagi...still ak tgok ramai orang isap rokok... da dunia akhir zman da..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger