Apabila Facebook Di Fatwakan Haram.

Assalamualaikum


Malaysia telah memfatwakan pengharaman konsert seperti Jom Heboh dengan alasan pergaulan terlampau bebas Tetapi tak ada orang yang pedulikan .

Negeri Pahang telah memfatwakan pengharaman rokok dengan alasan membahayakan kesihatan. Tetapi aku rasa masih banyak yang menghisap rokok kat negeri kelahiran aku tu.

Iran dan Indonesia telah memfatwakan pengharaman Facebook dan lain-lain social networking dengan alasan boleh membawa ke arah pengzinaan. Tapi aku rasa

So, kalau Malaysia memfatwakan pengharaman Facebook, apa yang korang akan buat?




Ulasan

nabila berkata…
siyes da diharamkan..lme tak buka paper ni..
huhuh
asal facebook j?? myspce tu lg la..siap gmba naked lg..fb plak yg kne
LIEZ. berkata…
napew lak?
pm ktew p0wn ade fb..
.::WaNiE::. berkata…
blogging ler ape lagi:P

kalau blogging pun haram

errrrr

baru la alamakkk :P
dila john berkata…
suruh organizer fb tukar nama.
hahahha
Quinoline berkata…
rasanya xdak sapa pn akn ikt. bt then smua tepulang kepada pengguna. kalu dya pakai unt tujuan berzina, maka haram la jadiny. kalu dia pki unt mengeratkan silaturahim antara saudara2 Islam yang dia kenal, kan menambah pahala 2.
Tanpa Nama berkata…
Duduk termangu mengira bintang lah jawabnyaaaaa.
noor afzan berkata…
saya yakin msia takkan haramkan.
1 Malaysia ada FB..
PM ada FB..
Semua ada FB..
Tuan Guru Dato' Nik Abd Aziz Nik Mat pun ada FB..
Bakal translator berkata…
mmg x leh bayang klu msia mengharamkan fb. hehe
akhis berkata…
~xtau nk buat ape
Just_najmiE berkata…
no comment..
Kimmy berkata…
wat derk jer..
Judiene berkata…
PM pn ada fb, pe nak kecoh
huhuhu
siap wat gathering followers lg
joegrimjow berkata…
majlis fatwa dah tak mainkan peranan dengan betul

tp
kalau ulama dah tak boleh nak dipercayai
sape lagi?
bspotgurl berkata…
Kalau diharamkan BUT ada sebab2 yg munasabah, orait.. I will ikut kot
AyanaAsham berkata…
lol, ko phg gak ke.
tp adik aku merokok skn je..
aih bile bdk tu nak benti xtau
buang duit tul.
kakachan berkata…
kadang2 aku tau pasal pasal dunia luar dr fb jgk.
jgn gune fb ke arag salah ea.nti die haramkan tol2.
Hana Kimi berkata…
ntahla...
buat dono je kot?
sbb aku ni bkn kaki FB, kakiku kaki blogging ;D
eheh
'AQILAH berkata…
entah. aku tetap bukak, kalau setakat nak jumpa kawan2 lama itu pun haram, aneh la.
Mr K berkata…
@Dila - Nice idea =)

@Bro Joe - Yup, aku sokong kata-kata kau. Peranan dah tak nampak. Lebih-lebih lagi bila isu politik masuk.
shakinah berkata…
janji jangan haramkan blogspot sudey.
hahhaa
ha chemo berkata…
hehehehehe
:p
Nurul Harun berkata…
buat apa eh..buat pandai la!!~ ikut mana yg rasa baik.
Kap berkata…
buat fitnah tu haram pun ramai haram tak kesah.

setakat haram FB tu, aku tak rs org layan.

aku sokong saja.
bUdAx kEChiK berkata…
lau da kluar haram wat mnde nie...haram wat mnde tu...ade krajaan ikowt???? xde kan?? buang mase jew....

aku tgok rokok mjlis fatwa kbangsaan haramkan rokok tahun 98' lagi...still ak tgok ramai orang isap rokok... da dunia akhir zman da..