Isnin, 29 Mac 2010

Apabila Facebook Di Fatwakan Haram.

Assalamualaikum


Malaysia telah memfatwakan pengharaman konsert seperti Jom Heboh dengan alasan pergaulan terlampau bebas Tetapi tak ada orang yang pedulikan .

Negeri Pahang telah memfatwakan pengharaman rokok dengan alasan membahayakan kesihatan. Tetapi aku rasa masih banyak yang menghisap rokok kat negeri kelahiran aku tu.

Iran dan Indonesia telah memfatwakan pengharaman Facebook dan lain-lain social networking dengan alasan boleh membawa ke arah pengzinaan. Tapi aku rasa

So, kalau Malaysia memfatwakan pengharaman Facebook, apa yang korang akan buat?




24 ulasan:

  1. siyes da diharamkan..lme tak buka paper ni..
    huhuh
    asal facebook j?? myspce tu lg la..siap gmba naked lg..fb plak yg kne

    BalasPadam
  2. napew lak?
    pm ktew p0wn ade fb..

    BalasPadam
  3. blogging ler ape lagi:P

    kalau blogging pun haram

    errrrr

    baru la alamakkk :P

    BalasPadam
  4. suruh organizer fb tukar nama.
    hahahha

    BalasPadam
  5. rasanya xdak sapa pn akn ikt. bt then smua tepulang kepada pengguna. kalu dya pakai unt tujuan berzina, maka haram la jadiny. kalu dia pki unt mengeratkan silaturahim antara saudara2 Islam yang dia kenal, kan menambah pahala 2.

    BalasPadam
  6. Duduk termangu mengira bintang lah jawabnyaaaaa.

    BalasPadam
  7. saya yakin msia takkan haramkan.
    1 Malaysia ada FB..
    PM ada FB..
    Semua ada FB..
    Tuan Guru Dato' Nik Abd Aziz Nik Mat pun ada FB..

    BalasPadam
  8. mmg x leh bayang klu msia mengharamkan fb. hehe

    BalasPadam
  9. PM pn ada fb, pe nak kecoh
    huhuhu
    siap wat gathering followers lg

    BalasPadam
  10. majlis fatwa dah tak mainkan peranan dengan betul

    tp
    kalau ulama dah tak boleh nak dipercayai
    sape lagi?

    BalasPadam
  11. Kalau diharamkan BUT ada sebab2 yg munasabah, orait.. I will ikut kot

    BalasPadam
  12. lol, ko phg gak ke.
    tp adik aku merokok skn je..
    aih bile bdk tu nak benti xtau
    buang duit tul.

    BalasPadam
  13. kadang2 aku tau pasal pasal dunia luar dr fb jgk.
    jgn gune fb ke arag salah ea.nti die haramkan tol2.

    BalasPadam
  14. ntahla...
    buat dono je kot?
    sbb aku ni bkn kaki FB, kakiku kaki blogging ;D
    eheh

    BalasPadam
  15. entah. aku tetap bukak, kalau setakat nak jumpa kawan2 lama itu pun haram, aneh la.

    BalasPadam
  16. @Dila - Nice idea =)

    @Bro Joe - Yup, aku sokong kata-kata kau. Peranan dah tak nampak. Lebih-lebih lagi bila isu politik masuk.

    BalasPadam
  17. janji jangan haramkan blogspot sudey.
    hahhaa

    BalasPadam
  18. buat apa eh..buat pandai la!!~ ikut mana yg rasa baik.

    BalasPadam
  19. buat fitnah tu haram pun ramai haram tak kesah.

    setakat haram FB tu, aku tak rs org layan.

    aku sokong saja.

    BalasPadam
  20. lau da kluar haram wat mnde nie...haram wat mnde tu...ade krajaan ikowt???? xde kan?? buang mase jew....

    aku tgok rokok mjlis fatwa kbangsaan haramkan rokok tahun 98' lagi...still ak tgok ramai orang isap rokok... da dunia akhir zman da..

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.