Selasa, 30 Mac 2010

Bila Lelaki Control Macho Depan Perempuan 1

Assalamualaikum

Click to enlarge the picture.

Dah menjadi satu kewajipan kepada lelaki untuk membayar apabila keluar ber-dating (?). Dan sebenarnya, apa yang anda lihat di atas adalah situasi yang selaluselaluselalu sangat berlaku bagi lelaki.

So, gadis-gadis semua. Selepas ini, jangan mengada-ngada nak buat-buat tak nak bayar walaupun si boyfriend dah tahu yang korang tak akan bayar punya lah. Just, at least, pretend yang korang nak bayar. Maksud aku angkat lah sikit purse yang mahal tu buat-buat nak bayar. Ianya amat bermakna bagi lelaki supaya korang tak akan nampak macam ______ .  Ye la lagi pun semua lelaki tahu, apa fungsi perempuan kalau bukan untuk kikis duit lelaki. (Eh? Haha!)

Oh ya, hari ni dah akhir bulan. Loan Mara dan Ptptn tak masuk lagi. So girls, apa yang korang tunggu lagi? Rajin-rajin la pergi date dengan boyfriend-boyfriend anda. Nescaya, anda akan dapat makan free. Dan masa nak bayar, jangan lupa buat-buat seluk purse anda yang kosong tu. Have a nice day.



27 ulasan:

  1. zmn dah berubah.awek pun byrkan dinner gak skang.hehehhe

    BalasPadam
  2. kalau dah dua2 harap duet loan ?
    same same minum sky juice ajelah.

    BalasPadam
  3. mara baru masukkan duit
    hehehe
    syang mara
    ;)

    BalasPadam
  4. hahaha...so cute la saranan anda...

    p/s : ingin kan katering serendah rm6.90 per pax...lawati...

    http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. haha..nver been in tht kind of ctuation..not yet..heee
    tp skong,pmpuan byr mknn sndiri.tp kalau dh rzeki bf byr xleh tolak kan..hee~~pretend angkt purse?stuju2.. :)jaga hati bf

    p/s..aii bukan pisau cukur..hee

    BalasPadam
  6. heh,
    keluar dengan bf aku no komen sebab takde pengalaman.
    tapi kalau kua dengan kawan lelaki, or teman tapi mesra sekalipun aku selalu je angkat wallet dan keluar duit.
    belanja dorang. dan sebaliknya juga kadangkadang.
    so aku tak terima keadaan ni digunapakai atas diri sendiri.
    hehe.
    malu dowh nak suruh orang belanja! macam aku takde duit langsung je.
    :D

    BalasPadam
  7. bhaiii...nape tak cakap je tgah kopak...kan bole bungkus nasi putih tomyam kosong jek tadi...

    see...betapa pompuan sbnrnye sgt bertolak ansur...tu pon kalo lelaki dare nk gtau die pokai...

    BalasPadam
  8. loan tak masuk lagi .
    mkn free ?

    BalasPadam
  9. keh keh....

    tapi lagik fair kalao dinner lelaki traet..wayang pompuan byar..

    tak perlu la semua laki bayar kan?

    BalasPadam
  10. tapi ada lelaki yang tengah kering, terus taknak pergi date walaupun girl tu da janji nak belanja.
    gila ego!

    BalasPadam
  11. muahahaha..
    nasib bdn laa..

    BalasPadam
  12. eh xde le..
    aku seda due2 x ameh blaja lagi, baya gilir2.
    kesian same2.

    BalasPadam
  13. we just split the bill usually. takya malu nanti sendri lapa seminggu. nasib dua2 tak malu.sng. haha
    *bayar ratio 2:1 still consider split. aha

    BalasPadam
  14. haha..
    bagus beno nye laki gitu..
    jimat dwet pompuan.. haha..

    BalasPadam
  15. ahaha. gila sinis entri nih. LOL.

    BalasPadam
  16. hahahaharam

    sekali baca terus sangkut

    sinis, gua suka

    BalasPadam
  17. LOL..
    bese aku ngan bf tong2 la. bukan nk jatuhkan stendet laki, tp pikir, sama2 student,sama2 sengkek...
    haha :)

    BalasPadam
  18. majority of the guys like to act macho.. haha.. and nice comic strip =P

    BalasPadam
  19. kongsi kongsi tak mahu ka???

    BalasPadam
  20. ko ade dapat loan mana2 tak wei??na pow sket.wahahaha

    BalasPadam
  21. yup, sharing is caring..
    date kali ni boy bayar..
    date minggu depan girl bayar.
    begitulah seterusnya.

    BalasPadam
  22. dunia dah moden skrg.. tak semua benda lelaki byr la.. haha.. pompuan dah advance, lelaki plak yg ramai nak kikis duit pompuan.. hahaha

    BalasPadam
  23. sah , memang kerek sangat lak awak ney dengan PEREMPUAN ! zaman skrg laki yang kaki kikis++nyk kudis k .

    BalasPadam
  24. apsal boyfren aku tak macam tu pun? selalu aku angkat purse aku yg mahal tu, dia mesti tanya "u nak bayar?". then aku terus bayar. apsal dia tak cakap "eh takpe bia i belanja?"

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.