Selasa, 30 Mac 2010

Bila Lelaki Control Macho Depan Perempuan 1

Assalamualaikum

Click to enlarge the picture.

Dah menjadi satu kewajipan kepada lelaki untuk membayar apabila keluar ber-dating (?). Dan sebenarnya, apa yang anda lihat di atas adalah situasi yang selaluselaluselalu sangat berlaku bagi lelaki.

So, gadis-gadis semua. Selepas ini, jangan mengada-ngada nak buat-buat tak nak bayar walaupun si boyfriend dah tahu yang korang tak akan bayar punya lah. Just, at least, pretend yang korang nak bayar. Maksud aku angkat lah sikit purse yang mahal tu buat-buat nak bayar. Ianya amat bermakna bagi lelaki supaya korang tak akan nampak macam ______ .  Ye la lagi pun semua lelaki tahu, apa fungsi perempuan kalau bukan untuk kikis duit lelaki. (Eh? Haha!)

Oh ya, hari ni dah akhir bulan. Loan Mara dan Ptptn tak masuk lagi. So girls, apa yang korang tunggu lagi? Rajin-rajin la pergi date dengan boyfriend-boyfriend anda. Nescaya, anda akan dapat makan free. Dan masa nak bayar, jangan lupa buat-buat seluk purse anda yang kosong tu. Have a nice day.



27 Comments:

AyanaAsham berkata...

zmn dah berubah.awek pun byrkan dinner gak skang.hehehhe

didiey ;) berkata...

kalau dah dua2 harap duet loan ?
same same minum sky juice ajelah.

joegrimjow berkata...

mara baru masukkan duit
hehehe
syang mara
;)

Kaseh NazLieza berkata...

hahaha...so cute la saranan anda...

p/s : ingin kan katering serendah rm6.90 per pax...lawati...

http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/

SweetyMui2 berkata...

haha..nver been in tht kind of ctuation..not yet..heee
tp skong,pmpuan byr mknn sndiri.tp kalau dh rzeki bf byr xleh tolak kan..hee~~pretend angkt purse?stuju2.. :)jaga hati bf

p/s..aii bukan pisau cukur..hee

shakinah berkata...

heh,
keluar dengan bf aku no komen sebab takde pengalaman.
tapi kalau kua dengan kawan lelaki, or teman tapi mesra sekalipun aku selalu je angkat wallet dan keluar duit.
belanja dorang. dan sebaliknya juga kadangkadang.
so aku tak terima keadaan ni digunapakai atas diri sendiri.
hehe.
malu dowh nak suruh orang belanja! macam aku takde duit langsung je.
:D

starsyeea berkata...

bhaiii...nape tak cakap je tgah kopak...kan bole bungkus nasi putih tomyam kosong jek tadi...

see...betapa pompuan sbnrnye sgt bertolak ansur...tu pon kalo lelaki dare nk gtau die pokai...

Tanpa Nama berkata...

loan tak masuk lagi .
mkn free ?

-C.Gad!s- berkata...

keh keh....

tapi lagik fair kalao dinner lelaki traet..wayang pompuan byar..

tak perlu la semua laki bayar kan?

dila john berkata...

tapi ada lelaki yang tengah kering, terus taknak pergi date walaupun girl tu da janji nak belanja.
gila ego!

LIEZ. berkata...

muahahaha..
nasib bdn laa..

liyana berkata...

nice post...haha

kakachan berkata...

eh xde le..
aku seda due2 x ameh blaja lagi, baya gilir2.
kesian same2.

dekodekodeko berkata...

we just split the bill usually. takya malu nanti sendri lapa seminggu. nasib dua2 tak malu.sng. haha
*bayar ratio 2:1 still consider split. aha

Mya berkata...

haha..
bagus beno nye laki gitu..
jimat dwet pompuan.. haha..

Athirah Ibrahim berkata...

ahaha. gila sinis entri nih. LOL.

siggplus berkata...

hahahaharam

sekali baca terus sangkut

sinis, gua suka

© bLurr berkata...

hahaha. agak2 ah

Nurul Harun berkata...

muahahhahahha, good idea!

cathenclox berkata...

LOL..
bese aku ngan bf tong2 la. bukan nk jatuhkan stendet laki, tp pikir, sama2 student,sama2 sengkek...
haha :)

kenwooi berkata...

majority of the guys like to act macho.. haha.. and nice comic strip =P

Kap berkata...

kongsi kongsi tak mahu ka???

lizz berkata...

ko ade dapat loan mana2 tak wei??na pow sket.wahahaha

noor afzan berkata...

yup, sharing is caring..
date kali ni boy bayar..
date minggu depan girl bayar.
begitulah seterusnya.

piNky LuCiA berkata...

dunia dah moden skrg.. tak semua benda lelaki byr la.. haha.. pompuan dah advance, lelaki plak yg ramai nak kikis duit pompuan.. hahaha

Mi Ss KaLeKaLe berkata...

sah , memang kerek sangat lak awak ney dengan PEREMPUAN ! zaman skrg laki yang kaki kikis++nyk kudis k .

suraya berkata...

apsal boyfren aku tak macam tu pun? selalu aku angkat purse aku yg mahal tu, dia mesti tanya "u nak bayar?". then aku terus bayar. apsal dia tak cakap "eh takpe bia i belanja?"

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger