Rabu, 20 Januari 2010

Bermanja Dengan Tunang Orang. Cinta Terlarang 2010

Assalamualaikum.


Struggle

Umpama telah di jodohkan, tetapi tidak. Ya. Aku tak pandai buat perumpamaan tetapi begitulah perumpamaannya... Sekarang ni, aku nak bercerita moment-moment manis mengenai Miss Zatul.

Miss Zatul Iradah, masih ingatkan awak kali pertama kita berjumpa?

Saye masih ingat lagi hari pertama kite berjumpa. Masa tu tahun 2008, umur saye baru belasan tahun. Masih hingusan. Situasinya adalah di dalam kelas Mathematic ketika semester satu. Ya segalanya bermula di dalam kelas Mathematics. Masa itu saye pergi ke kelas bersama Fahim, Aiman, Rashdan, Mustika dan Nafiza..

Pada hari itu, kiteorang berjalan dengan pantas dari hostel ke bangunan akademik kerana kiteorang baru sedar yang kiteorang dah agak lewat. Ketika dalam perjalanan ke kelas, salah seorang dari kiteorang berkata yang awak adalah sangat garang memang gila la punya garang. So kiteorang takut dengan tiba-tiba. Tapi... Tapi saye tak percaye. Mata hati saye berkata yang awak sangat baik. Tapi masa dah dekat gila dengan kelas tu, kiteorang perasan yang awak dah masuk ke dalam kelas tu. So kiteorang intai awak. Awak tengah solve soalan Math. Awak rajin.

Kiteorang tengok, muka awak comel. Tapi di sebabkan anasir-anasir luar (Fahim) yang menghasut, pandangan kami berkata yang awak adalah oh sangat garang.

So akibat ketakutan untuk masuk kelas dengan lewat serta kemungkinan di marahi awak, kiteorang membuat keputusan untuk berpatah balik. Ye lah, dah semua cakap awak garang. Siapa tak takut? Padahal awak baik, tak garang langsung. Lemah lebut lagi.

Tapi setelah berpatah balik, saye tak terus balik, saye lepak library. Biasa lah, semester satu, meniru jawapan orang je kerja.

Then masa balik dari library tu, saye terserempak awak. Masa tu awak tak kenal saye lagi. So awak pun tak pandang saye okay la kalau kenal pun mungkin tak akan pandang juga tapi saye ingat nak tegur awak tapi segan biasalah lelaki kena la segan-segan sikit tapi kalau difikir balik bagus gak tak tegur kang kalau awak tanya nama and awak spot yang saye ada adalah student awak dan ponteng kelas awak tadi, perh, memang akan jatuh standard saye lah kan. Ye lah, semua orang cakap yang awak adalah LECTURER paling cute di Micet.

Tak ramai student awak yang tahu awak dah ada Facebook.

Well, susah betul nak cari awak kat Facebook. Nasib baik jumpa. Berkat kesabaran mungkin.

Firdaus Spade = Firdaus
Tulang Bergerak = Aiman

Dalam banyak-banyak gadis lain yang sama nama dengan awak yang saya search, akhirnya saya jumpa juga awak kan? Ada jodoh ni, ada jodoh...

Oh..

Okay fine tak ada jodoh. Awak dah berpunya.

Entry just for fun. Mengimbau kembali zaman aku muda-muda dulu. Ehem. Aku harap tunang dia tak baca ni. Tak boleh blah bila budak-budak ni nak cuba gosipkan lecturer math aku ni dengan lecturer fluid, tapi tak berhasil. Dalam banyak-banyak subjek, Math adalah satu-satunya subjek yang kiteorang tak pernah ponteng kalau dah datang. Kalau kelas lain seperti Analytical, masa bosan buat Lab mesti keluar kelas senyap-senyap untuk makan di warung kat bawah. Pernah sekali masa makan tu, lecturer Analytical lalu and pandang kiteorang. Masing-masing gila buat cool tak nak nampak bersalah. Lecturer Analytical memang cool.


Well, siapa yang kenal Miss patut add dia di Facebook. Kat Facebook dia ada gambar dia pakai baju pengantin, perh, you. Nanti kalau Miss nak kahwin, wajib bagi tau kiteorang (students) dan bukan bagi tahu je, kena jemput sekali tau. Bukan jemput je, hidang makan skali. Tapi Miss, saya tak suka nasi minyak (kolestrol, you). So, nasi ayam adalah terbaik bagi saya kalau Miss tak kisah. Jangan risau Miss, kami tak kuat makan. Tapi kuat tapau...


Nama penuh lecturer ni ada 4 patah perkataan dua lagi aku dah censored.


23 ulasan:

  1. konpem tunang dia baca ni klu miss zatul tu baca entry ni
    hehe

    BalasPadam
  2. berani nye ko letak full name dia..dibueknye dia gugel camaner?huhu

    BalasPadam
  3. Cik Zatul Iradah20 Januari 2010 10:15 PG

    amboii khairul. bkn main awak ye hihi

    BalasPadam
  4. HAHA!kau admire lecturer tech math aku tuh??perghh...ni nanti dlm kls aku nak suh dye bkak blog kau n baca sebijik2 ayat kau nih.ohh yea...sok aku ade kls math dgn dye!chantek la wehhh.....*wink*


    PADAN MUKA KAU ! :p

    BalasPadam
  5. Perghhh...da maju Mr.K nih...tunang ak pon ko nak....aishh...lek2 suda...

    BalasPadam
  6. Hais. Ramai pulak yang menyamar.

    BalasPadam
  7. ehm2..kerol nme awak ea?? brani gngu tunang saya...siap la awak sy krjakan nnt..

    BalasPadam
  8. Ooo. Awk lh ye yg kacau tunang sy. Mmg dh x lama idup ni. hahah

    BalasPadam
  9. KENAPA AKU SELALU DIBERI WATAK JAHAT?
    zzzz

    BalasPadam
  10. Oi zatul tu tunang aku la20 Januari 2010 1:36 PTG

    Hoh. pehal byk plak org mengaku yg miss tu tunang dia.

    Miss zatul 2 aku punya lh

    hahahaha

    BalasPadam
  11. @Fahim - Kau bercakap pasal drama sem 1?

    ******
    Berpandukan komen2 dari anonymous dan yang tak bernama, aku tersalah baca atau Miss memang ada banyak tunang?

    Haha

    BalasPadam
  12. Mr K agak mengada di disitu. hehe.
    nway dah tgk pic miss zatul.
    die cantik. no wonder la mr k cm suke kt die.

    BalasPadam
  13. Cerita dulu-dulu...best. cik zatul, harap bace..:P

    BalasPadam
  14. @Aqila - OOOOOOoooo Tidak tidak. Aku harap Miss tak baca. Kalau dia baca, malu la aku.

    BalasPadam
  15. ahaha.... lepas bc entri neh.. aku rasa ko kiut laa.... ahahaha

    BalasPadam
  16. haha. miss zatul..mmg baik. aku suka dia ajar maths. =) tp, garang juga. XD

    BalasPadam
  17. uihhh..
    ok lg tu, awak cm xtau die tunang org.
    dlm kes sy, dat guy tunang org.
    but still trhegeh2 nak sy..
    umo da 30 lak tu..
    haishhh..
    pe nak jd mnusia zmn skrg..
    huhuhuhuhu

    BalasPadam
  18. sory, late comers.
    nyway.
    tak caya lak kau ni ada kesah-kesah tersendiri. Aku baca entri hang yg ni aku terasa lak. bkn nye kau knl aku or nyth, but, chaaaaa... aku paham seyh.. AQ nak wishkan gud luck lah kat kau in life. kau kan tough, well, tu yg aq dpt conclude from the way kau mnulis. Papehal, aku salute kt kau sbb berjaya melepasi salah satu phase dlm hidup kau.
    notes, kau xyahlah kisah nk baca blog aku. sah lentok pnya. boring.

    BalasPadam
  19. Terima kasih untuk blog yang menarik

    BalasPadam
  20. alololo...
    admire lecturer la plak...mmg sah2 la tunang(tunang lg ke??suami da kot..) dia baca...akan sgt jeles + rase tgugat dgn entry student yg begini..hahahhahah....

    BalasPadam
  21. hoho... so this is d guy i mean student dia yg got crushed on her.. well i might say, pretty nice blog! kalau u olz kata mis dah cukup garang, meet the rest of her sista's!!!

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.