Rabu, 20 Januari 2010

Bermanja Dengan Tunang Orang. Cinta Terlarang 2010

Assalamualaikum.


Struggle

Umpama telah di jodohkan, tetapi tidak. Ya. Aku tak pandai buat perumpamaan tetapi begitulah perumpamaannya... Sekarang ni, aku nak bercerita moment-moment manis mengenai Miss Zatul.

Miss Zatul Iradah, masih ingatkan awak kali pertama kita berjumpa?

Saye masih ingat lagi hari pertama kite berjumpa. Masa tu tahun 2008, umur saye baru belasan tahun. Masih hingusan. Situasinya adalah di dalam kelas Mathematic ketika semester satu. Ya segalanya bermula di dalam kelas Mathematics. Masa itu saye pergi ke kelas bersama Fahim, Aiman, Rashdan, Mustika dan Nafiza..

Pada hari itu, kiteorang berjalan dengan pantas dari hostel ke bangunan akademik kerana kiteorang baru sedar yang kiteorang dah agak lewat. Ketika dalam perjalanan ke kelas, salah seorang dari kiteorang berkata yang awak adalah sangat garang memang gila la punya garang. So kiteorang takut dengan tiba-tiba. Tapi... Tapi saye tak percaye. Mata hati saye berkata yang awak sangat baik. Tapi masa dah dekat gila dengan kelas tu, kiteorang perasan yang awak dah masuk ke dalam kelas tu. So kiteorang intai awak. Awak tengah solve soalan Math. Awak rajin.

Kiteorang tengok, muka awak comel. Tapi di sebabkan anasir-anasir luar (Fahim) yang menghasut, pandangan kami berkata yang awak adalah oh sangat garang.

So akibat ketakutan untuk masuk kelas dengan lewat serta kemungkinan di marahi awak, kiteorang membuat keputusan untuk berpatah balik. Ye lah, dah semua cakap awak garang. Siapa tak takut? Padahal awak baik, tak garang langsung. Lemah lebut lagi.

Tapi setelah berpatah balik, saye tak terus balik, saye lepak library. Biasa lah, semester satu, meniru jawapan orang je kerja.

Then masa balik dari library tu, saye terserempak awak. Masa tu awak tak kenal saye lagi. So awak pun tak pandang saye okay la kalau kenal pun mungkin tak akan pandang juga tapi saye ingat nak tegur awak tapi segan biasalah lelaki kena la segan-segan sikit tapi kalau difikir balik bagus gak tak tegur kang kalau awak tanya nama and awak spot yang saye ada adalah student awak dan ponteng kelas awak tadi, perh, memang akan jatuh standard saye lah kan. Ye lah, semua orang cakap yang awak adalah LECTURER paling cute di Micet.

Tak ramai student awak yang tahu awak dah ada Facebook.

Well, susah betul nak cari awak kat Facebook. Nasib baik jumpa. Berkat kesabaran mungkin.

Firdaus Spade = Firdaus
Tulang Bergerak = Aiman

Dalam banyak-banyak gadis lain yang sama nama dengan awak yang saya search, akhirnya saya jumpa juga awak kan? Ada jodoh ni, ada jodoh...

Oh..

Okay fine tak ada jodoh. Awak dah berpunya.

Entry just for fun. Mengimbau kembali zaman aku muda-muda dulu. Ehem. Aku harap tunang dia tak baca ni. Tak boleh blah bila budak-budak ni nak cuba gosipkan lecturer math aku ni dengan lecturer fluid, tapi tak berhasil. Dalam banyak-banyak subjek, Math adalah satu-satunya subjek yang kiteorang tak pernah ponteng kalau dah datang. Kalau kelas lain seperti Analytical, masa bosan buat Lab mesti keluar kelas senyap-senyap untuk makan di warung kat bawah. Pernah sekali masa makan tu, lecturer Analytical lalu and pandang kiteorang. Masing-masing gila buat cool tak nak nampak bersalah. Lecturer Analytical memang cool.


Well, siapa yang kenal Miss patut add dia di Facebook. Kat Facebook dia ada gambar dia pakai baju pengantin, perh, you. Nanti kalau Miss nak kahwin, wajib bagi tau kiteorang (students) dan bukan bagi tahu je, kena jemput sekali tau. Bukan jemput je, hidang makan skali. Tapi Miss, saya tak suka nasi minyak (kolestrol, you). So, nasi ayam adalah terbaik bagi saya kalau Miss tak kisah. Jangan risau Miss, kami tak kuat makan. Tapi kuat tapau...


Nama penuh lecturer ni ada 4 patah perkataan dua lagi aku dah censored.


23 Comments:

joegrimjow berkata...

konpem tunang dia baca ni klu miss zatul tu baca entry ni
hehe

*~ aRaBeLLa ~* berkata...

berani nye ko letak full name dia..dibueknye dia gugel camaner?huhu

Sharinginfoz berkata...

seronok apa teringat citer lama2...

Amanah Saham, OK Ke???

Jom Ajar Anak2….

Cik Zatul Iradah berkata...

amboii khairul. bkn main awak ye hihi

atreyu strange berkata...

.... Abd Karim.

Lalala~

nina zairi berkata...

HAHA!kau admire lecturer tech math aku tuh??perghh...ni nanti dlm kls aku nak suh dye bkak blog kau n baca sebijik2 ayat kau nih.ohh yea...sok aku ade kls math dgn dye!chantek la wehhh.....*wink*


PADAN MUKA KAU ! :p

Tanpa Nama berkata...

Perghhh...da maju Mr.K nih...tunang ak pon ko nak....aishh...lek2 suda...

Mr K berkata...

Hais. Ramai pulak yang menyamar.

Tanpa Nama berkata...

ehm2..kerol nme awak ea?? brani gngu tunang saya...siap la awak sy krjakan nnt..

Tunang Iradah berkata...

Ooo. Awk lh ye yg kacau tunang sy. Mmg dh x lama idup ni. hahah

fahim berkata...

KENAPA AKU SELALU DIBERI WATAK JAHAT?
zzzz

Oi zatul tu tunang aku la berkata...

Hoh. pehal byk plak org mengaku yg miss tu tunang dia.

Miss zatul 2 aku punya lh

hahahaha

Mr K berkata...

@Fahim - Kau bercakap pasal drama sem 1?

******
Berpandukan komen2 dari anonymous dan yang tak bernama, aku tersalah baca atau Miss memang ada banyak tunang?

Haha

Cik Lya berkata...

Mr K agak mengada di disitu. hehe.
nway dah tgk pic miss zatul.
die cantik. no wonder la mr k cm suke kt die.

'AQILAH berkata...

Cerita dulu-dulu...best. cik zatul, harap bace..:P

Mr K berkata...

@Aqila - OOOOOOoooo Tidak tidak. Aku harap Miss tak baca. Kalau dia baca, malu la aku.

Jard The Great berkata...

ahaha.... lepas bc entri neh.. aku rasa ko kiut laa.... ahahaha

Myrzuan JejakaSkema berkata...

haha. miss zatul..mmg baik. aku suka dia ajar maths. =) tp, garang juga. XD

♥cutebabygirl♥ berkata...

uihhh..
ok lg tu, awak cm xtau die tunang org.
dlm kes sy, dat guy tunang org.
but still trhegeh2 nak sy..
umo da 30 lak tu..
haishhh..
pe nak jd mnusia zmn skrg..
huhuhuhuhu

siti hajar marissa berkata...

sory, late comers.
nyway.
tak caya lak kau ni ada kesah-kesah tersendiri. Aku baca entri hang yg ni aku terasa lak. bkn nye kau knl aku or nyth, but, chaaaaa... aku paham seyh.. AQ nak wishkan gud luck lah kat kau in life. kau kan tough, well, tu yg aq dpt conclude from the way kau mnulis. Papehal, aku salute kt kau sbb berjaya melepasi salah satu phase dlm hidup kau.
notes, kau xyahlah kisah nk baca blog aku. sah lentok pnya. boring.

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih untuk blog yang menarik

Phosphorescent Beetle berkata...

alololo...
admire lecturer la plak...mmg sah2 la tunang(tunang lg ke??suami da kot..) dia baca...akan sgt jeles + rase tgugat dgn entry student yg begini..hahahhahah....

her big sista berkata...

hoho... so this is d guy i mean student dia yg got crushed on her.. well i might say, pretty nice blog! kalau u olz kata mis dah cukup garang, meet the rest of her sista's!!!

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger