Benda Yang Aku Anti Gila kat Facebook

Assalamualaikum


Aku ambil masa yang agak sama berfikir samaada 
hendak klik "comment" atau tidak.

Aku anti gila program-program affilate yang seperti program cepat kaya.

Aku lebih percayakan MLM berbanding benda ni kerana ayah aku pernah sertai MLM dan hasilnya not so bad tetapi mesti kerja keras. Bila aku cakap mesti kerja keras, maksudnya memang kerja keras. Dan bukannya hanya contact di YM dan tak berjumpa face to face langsung.

Dah tu, dia punya iklan punya la over sampai setiap baris mesti nak kena ada tanda seru banyak-banyak (!!!!). Anti betul aku baca risalah yang banyak tanda seru. Nampak sangat menipu.

Dan bab yang tersangat menipunya adalah... satu hari boleh dapat Rm2-3k. Wekk. Wekk. Siap tunjuk cek and transaction lagi.Then bila tanya berapa modal, si pemilik akan jawab paling tinggi pun Rm 500. Duhhh. Betul la sangat.

Korang pergi la kat mana-mana program affilate ni dan tengok. Yang kasi testimoni semuanya orang melayu. Zzzz.

Life is not that easy guys. Don't believe that such things. Please.

Comment Here

Ulasan

cik EPAL berkata…
ok..boleh masuk mlm lepas ni..leh kayooo macam mr k...wakaka :D
Ain Butterscoth berkata…
hehehe
aku pon xsuka sey
kat emel aku gila byk
ko ad fesbuk???
add aa aku.
nursarah berkata…
aku tak anti FB, hanya berFB untuk keep in touch ngan kengkawan je..
segala iklan, ignore kan.
Budak Pensel berkata…
Aku ade dengar mende ni... ni pun MLM jugak la.. Malas nak ikut, nanti elok ade kawan2 sume jadi lawan..
zarif the great berkata…
zzzzz....
kalu invest kat stock market pown paling tinggi dalam sejarah pown buleh dapat 80 inggit je dalam sehari daripada 500 inggit tuh..(saham kklby)....mane ade short cut dalam dunie babe...kalu x dah ramai dah kaye..
kojah berkata…
hahahaha

jgn terpedaya udahhh~
Judiene berkata…
yeah
life is not that easy
we have to work in order to gain something
it's not just sit or attend seminar and money will come to you
no, things doesn't work like that
thanx for sharing man!
=)
Mr K berkata…
@Epal - Aku tak kaya doe.

@Ain - Kau la add aku. Email kau banyak spam. Mesti guna Yahoo kan. =)

@Sarah - Aku pun tak anti FB. Tapi aku anti bnda2 kat dalam FB.

@Budak pensel - MLM kalau tau main jual barang memang menipu. MLM jual barang = Usahawan. MLM tak jual barang = Menipu.

@Zarif - Aku tak berapa reti bab2 tu.

@Kojah = Indeed.
dila john berkata…
betul2. setuju. ohohohooo~~~
i'm the 1, n den bru realize. ade usaha baru ade duit.
puspawarna berkata…
aku pon anti's bnde2 tuh...
sume pendustaa...
'AQILAH berkata…
salah satu fb dapat duit...iklan
khairin(ma5t7r) berkata…
kalau leh dapt juta2.. kenaper x der pown bill gate malaysia.. aku sokong..
Lady Dyla berkata…
Mcm2 jela FB ni... hit ngan pillow laaaa
Tanpa Nama berkata…
hehehe....sy salah sorang yg join HyProBulkSMS ni....ada beberapa pembetulan fakta disini...

1) Bkn MLM tp Affiliate
2) Kami disini work hard hard/usaha gak utk gain untung, bkn tggu duit masuk je.
3) Bkn skim cepat kaya...ade sijil SSM....Plan dh present kt Bank Negara sblm apply sijil.
4) Kami ade produk iaitu Sistem SMS, sape kata xde produk. Xde produk baru skim cpt kaya.
5) Rekod saya RM1,200 sehari, terpulang utk anda percaya atau tidak. Saya yg merasa duit tu.

Kalau masih tak percaya lagi meh jumpa face 2 face....sy tunjuk bukti....ade yg berani?...add sy di FB Mohd Fuzree

P/S - kalau kita x minat benda2 camni jgn la tabur pasir dlm periuk nasi org lain....at least pm that fellow n berdebat la korang. Maaf jika menganggu...
StingRay berkata…
lagi satu..muka kena tak malu...baru buleh jalan.

Kalau nak cakap pun malu,barai jugak tu.

ya..hidup ni bukan mudah...aku stuju dengan ko.