Isnin, 11 Januari 2010

Anugerah Juara Lagu 24 (2010) AJL 24. [Komen]

Assalamualaikum.


Tralala

Petang pukul 6 aku rasa gila mengantuk. Tahan-tahan then tertidur selepas solat magrib. Bangun-bangun pukul 9, roomate aku merengek nak bermanja dengan aku. Maksudnya nak kuar makan dengan aku lah. Then- then aku pergi la makan kat kedai belakang. Sedar-sedar, kedai tu buka Tv3 siarkan Anugerah Juara Lagu 24.

Aku sebenarnya tak berminat dengan benda-benda Juara Lagu ni. Tapi bila dari dulu aku perasan 'teknik' dan style program ni macam gempak je, aku rasa macam berminat. Nak- nak bila pengacara dia gila sempoi masa iklan AJL. Ya mesti anda perasan kan 3 pengacara tu cam bergaduh. So comel lah bila aku tengok gelagat tiga pengacara yang memang sempoi, aku rasa macam nak stick je kat kedai tu.

So apa yang aku nak komen? Apa aku nak kritik? Apa aku nak perli? Well, I love to critic all but this. Yang ni, AJL, aku rasa ianya tak perlu di kutuk. Ianya amat comel. I like it. What a nice program untuk bersantai.

1. Pentas.

Dari Budiey

Props dia nice. Tempat dan semuanya aku rasa agak not bad. =)

Kalau kita perhatikan betul-betul, style dia umpama style MTV Music Award. Cuma yang kurangnya pixel video-video yang berlangsung as backgroud stage tu agak tak berkualiti. Kerana MTV award kalau tak silap aku dia guna projector dan gambar memang nampak real. Kalau masa tu siapa yea nyanyi aku dah lupa dia pasang slide pasal gambar pada waktu malam, memang nampak macam real sight je. Dan lah bergerak meamng cun lah. But oh well for AJL , its a really good start btw.

Dan about pentas dan tempat, aku memang suka style diaorang dengan menggunakan tema origami kertas dan warna rainbows. Tema yang sebelum ni memang tak akan difikirkan lah. Nice one.

2. Pengacaras.
Terbaik. Ya. Faizal Ismail, Cheryl Samad dan Ally Iskandar memang terbaik. Lawakk mereka bertiga ni nampak relax dan tak basi. Ally nampak comel je. Aku memang dari dulu suka style Ally sebab nampak educated gila. Aku suka cara dia orang bergurau secara sarcastic. Kira gurau-gurau manja lah kan. Tak pun nampak macam dua lelaki sedang tonjolkan yang terbaik untuk memenangi hati si gadis. Dan ya nasib baik tiga orang ni yang jadi pengacara dan bukannya Nabil atau Apek. Tak nak lah pentas tu jadi sarkas.

3. Band/artists performances.
Aku tak nak komen banyak pasal Stacy. Sebab kalau aku komen, mesti kutuk dah la aku tak minat Stacy. Okay sebenarnya masa ni aku tengah makan nasi goreng cendawan. Perh nasi goreng dia agak sedap di situ. You know kedai belakang taman perumahan tu dah ada chef baru. Chef lelaki tentunya mesti la lelaki sebab lelaki pandai masak dari perempuan. Bab bestnya nasi goreng tu, dia punya cendawan gila la banyak. And style nasi goreng tu, perh. Then tambah pula dengan roti canai. Memang tak berguna lah diet aku. Who cares about diet bila kita boleh makan dengan happy.
 

Sing-sing

Okay sorry lari tajuk. Dari mula hingga akhir, aku perasan banyak juga la suara yang tak sama antara suara record dan suara atas pentas. Tak semua. Yang sama pun, Faizal Tahir, Black dan Yuna kot.

Band yang aku tak-tahu-apa-situasi-sebenar adalah masa band Hujan tengah perform. Masa tu aku perasan ada dua mamat cool tengah menari perh agak berani. Memang kaw gila dua orang ni kasi headbagging. Aku ingatkan mamat tu dah nak jatuh kelantai dah tapi tak ya memang tak. Nak kata kehadiran dua mamat cool tu memang dah rancang, macam tak pulak ye la apa kes menari bawah pentas and style dia, memang gig ah. Aku rasa tu fan Hujan yang gila-gila. Then aku terfikir pula, tak akan lah security tak halang, agak mustahil lah program besar macam ni tak ada security lah kan?

Then tiba-tiba, makin ramai orang yang masuk. Dah pulak tu, aku tak nampak langsung kalau-kalau antaranya adalah securiti. Well mereka mungkin pakai baju biasa. Tapi bila tengok diaorang menari memang cam serentak. Aku boleh kata lah 50% dah di rancang. Okay cakaplah kau tak tahu, Mr K. Kan mudah.

[Update] Okay Hujan nak tiru style Black Eyed Peas mungkin. Tengok sini. Agak sebijik. And BEP punya diaorang buat waves gila nice. Aku ingatkan awek comel berbaju biru tu gila. Tapi last-last OMG so cool. Korang patut tengok. Agak 'perh' di situ. Thank to Aida for the link. And for band Hujan dan Noh. Hey Noh apahal kau buat muka macam tak tahu apa-apa sambil jungkit bahu. But nice one, Hujan. Keep it up, keep the indie up. =)

Bab Dato Siti Nurhaliza nyanyi lagu bersama Lan tu, agak ramai gila tak suka. Katanya tak kena gaya. Tapi aku tak nak komen apa-apa sebab aku tak tengok opening.

Yang aku tahu, ada orang cakap muka Black dah makin putih.

*********
*********

And the rest, this program is totally happening. Congrate to Tv3. Aku tak pernah minat benda-benda ni dulu, tapi ni memang banyak perubahan, you. Congrats gak kepada Aizat, Faizal Tahir, Yuna, dan lain lain. =)

Orang tanya, apahal isteri Rais naik pentas?

P/s : Aku rasa ramai gila orang tengah update blog pasal AJL skarang ni.




Sedikit lari dari topik


 Gambar oleh Laila- Jihad

Masa nak balik tu. Gua nampak lah satu group awek-awek comel duk situ biasalah perempuan, tak bergossip, bergossip. Tak bergossip pun bergossip. Okay tak mereka tengah makan juga.

Then gua perasan satu awek. Bersinar-sinar je awek tu. Wink wink bak kata orang. Gua pergi dekat. "Bidadari jatuh ke bumi ke?" kata hati kecil gua.

Then selepas pandang-pandang, baru gua perasan, sorang gadis yang dulunya tak pakai tudung, kini dah pakai tudung. Shawl maksud gua. See? She is totally cute. In fact, all girls are cute with tudung. Siapa section E dan F mesti kenal dia lah. Dan juga beberapa senior. =)


Hais

Dia dah nangis-nangis cakap kat aku suh jangan letak nama dia. Takut market naik tinggi sangat sampai tak termampu nak layan sms. Btw, if you still wanna get her, you need a bigger gun now, A***. Haha!


Okay guys. Esok dah start klas. So aku memang mungkin update blog seminggu skali atau yang sebegitu tah. Bergantung pada tahap kebizian aku. Tapi, walau buzy, aku boleh update sebab aku dah ada banyak entri yang tunggu masa nak publish je. So sorry kalau tak update sangat. Have a nice life. Jangan lupa maafkan orang lain sebelum tidur. Chow.

Comment Here

14 Comments:

FarhanaDr berkata...

Yep2.. Mmg best AJL malam ini.. Hehehehehe.. Mantop!!!!

suraya berkata...

aku stuju ally mmg comel.sangat.hehe.. :)

cik EPAL berkata...

gila ahh laila jihad mata merah...wow...haha :D

deusXmachina® berkata...

ulasan yg boleh tahan detail ya...
ingatkan jeffrydin menang td
hahaha

erk888.blogspot.com

LIEZ. berkata...

band / artis yg nyani sume besh2..
tp plg besh FT, yuna & aizat..
aku p0wn rase yg fans2 hujan d0k t'kinje2 kart bwh stage tue tlh di rancang..
sbb xkn laa xde security nk halang..
pngacare nyew p0wn, ckp manje, cute, & happening.. aq mmg xsuke lwk2 yg krg pandai!!
AJL kali ny mmg besh dr yg lps2..
&c0ngrats 2 aizat!!
*time aq tgk AJL, aq jg sdg mkn ns grg cendawan..
adekah k0 tiru aq?? hahaha..

Zuewairy berkata...

AJL 24..

lain dr thn2 lepas..

Sempoi;)

Aida Hazlan berkata...

Ramai yang blur time hujan EXCEPT sape yang pernah tengok video I GOTTA FEELING BY BLACK EYE PEAS time OPRAH SHOW =P

http://www.youtube.com/watch?v=1aSbKvm_mKA

SILA LIHAT VIDEO ITU!

emica berkata...

FYI band hujan nye performance tuh dorg tiru si black eye peas perform dlm oprah winfrey show kt chicago,,tp xbp nk jd la dorg nye gimik,,boring~

Mr K berkata...

@Emica & Aida - Aku suka layan Oprah. Tapi bab tu aku missed kot.

@Liez - Itu jodoh mungkin. Heee. Hey rambut kau cute.

LIEZ. berkata...

hahaha..
j0dh ataw kebetulan..
tengs sbb puji..

aq tgk time BEP wat sh0w kart 0prah sh0w..
xslp aq kart stadium..
mule2 sikit jewk yg j0get,
pas tue 1 stadium ikut j0get..

~ ReD ~ berkata...

black pakai mekap 3 inci kot tu yang nmpak putih tuuu..mulus je kulit dia..hihihi

neway, salam singgah ;)

rara (; berkata...

oke, ajl terbaik :)

rara (; berkata...

msti cun awek tuh kan :D

Spooks berkata...

this is totally random that I found this!
That's actually my picture not this Laila-Jihad person.

my deviantart is creepsylvania.deviantart.com/

Not that I really care or anything I just thought it was fun that my picture was used somewhere :)
Glad you liked it!

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger