Ahad, 10 Januari 2010

Kerana Lelaki Dan Perempuan di Ciptakan Untuk Satu Sama Lain

Assalamualaikum.


Nur al Huda. 

Kalau tak silap aku, aku pernah terima email macam ni dulu-dulu. Tapi masa tu aku tak pernah layan langsung forward-forward mesej bab-bab Islam sebab kebanyakkannya adalah haox dan rekaan semata-mata. Tak kurang juga ianya hanyalah dicipta untuk menakut-nakutkan umat Islam. Yang aku pelik, kebanyakkanya orang Islam sendiri yang reka.

Tapi bila aku jumpa article yang sama di sebuah forum (check Banner Exchange aku), dan bila aku hayati ayat-ayat dia, perh. Memang agak terasa di situ.

So kalau korang suka menghayati sesuatu benda nak-nak perkataan, korang patut hayati ayat-ayat di bawah. Well, bukan selalu aku 'berdakwah'. Komen aku ada di bawah artikle ni;

Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.

Kerana perempuan adalah
pasangan kepada lelaki,
Maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita
itu dapat memikat hati lelaki.

Bila berkata tentang terpikat,
Maka ia ada hubung kait dengan nafsu.
Jika ia ada hubungkait dengan nafsu,
ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan.

Jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal
dengan iman.
Untuk mendapatkan iman mesti menurut perintah
Allah dan RasulNya dan menjauhi
laranganNya.


The best part starts here.

Pada mata lelaki, perempuan ini adalah simbol.
Simbol apa, semua orang tahu.
Orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika
tidak dikawal dengan iman.
Maka mata lelaki ini selalu menjalar
apabila terlihat seorang perempuan.

Setiap bentuk badan seorang
perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki
dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu.


Apabila seorang lelaki terlihat seorang
perempuan, Maka perkara pertama yang akan
dilihatnya ialah
rambut wanita berkenaan.
Maka akan ditafsirlah berbagai2 cara oleh
seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan. javascript:void(0)

Oleh kerana itulah wanita wajib menutup
rambutnya. 

Apabila rambut wanita itu telah ditutup, Maka
mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat
bentuk lehernya,
Maka wajiblah wanita itu menutup lehernya.

Maka mata lelaki itu akan turun lagi
melihat bentuk dadanya,
Maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk
dada dengan melabuhkan tudungnya.

Setelah itu mata lelaki akan
turun lagi melihat
bentuk ramping pinggangnya,
Maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak
bentuk pinggangnya,

Mata lelaki itu akan melihat pula akan
bentuk belakangnya,
Maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya
agar bentuk belakangnya tidak kelihatan,

Dan
lelaki itu akan pula melihat
bentuk pehanya,
Maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain
yang ketat sehingga terlihat bentuk
pehanya walau sedikit,

Maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan
bentuk kakinya pula,
Maka janganlah wanita itu berseluar, kerana
terus-terang pihak lelaki bercakap, walau
muslimah itu bertudung labuh, berbaju labuh,
jika beliau meMakai seluar,walau nampak besar
sedikit, nafsu kami lelaki akan terusik secara
sepontan, entah tak tahu Kenapa?

Mata lelaki ini nakal, setelah tidak ternampak
akan bentuk kakinya,
Maka akan dilihatlah pula akan mata lelaki itu
kepada kakinya,
Maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki
itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan
melabuhkan kain, atau meMakai stokinyg warnanya
jangan sesekali berwarna kulit perempuan,
Maka mata lelaki ini akan kembali ke atas,
akan melihat pula
bentuk tangan wanita itu,
Maka tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan
tudung menutupi bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.

Maka wahai lelaki,
janganlah pula kamu melihat mukanya,
kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika
kamu wahai lelaki, ingin meminangnya.
Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang
cantik akan menimbulkan fitnah,
Maka berpurdahlah kamu,
jika itu lebih baik untuk kamu.

Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis
penyakit,iaitu mata
lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika
ia terlihat
warna yang menyerlah atau terang
jika ianya berada pada perempuan.

Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan
meMakai pakaian yang warnanya terang-terangan
sangat.
Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami.
Itulah wahai muslimah, jika anda semua ingin tahu
apakah dia mata lelaki itu, dan perlu
diingatkan, jika semua aurat telah ditutup,
jangan anggap tugas kita telah selesai, perlulah
pula kita menjaga kehormatan diri masing2,
jangan keluar seorang2,keluarlah dengan
mahram, atau keluarlah sekurang2nya 3 wanita agar
tidak diganggu gangguan luar, mata lelaki pula
janganlah menjalar langsung kepada muslimah,
walau muslimah itu telah menutup aurat,
insyaAllah selamat dunia akhirat.

Dunia sekarang telah banyak yang cacat celanya,
sehingga ketaraf seseorang yang memakai tudung
umpama tidak menutup aurat, dan pada kaum
lelaki, mata kamu itu wajib untuk tidak
mencuri2 melihat wanita muslimah, kerana ia
dilarangi oleh Allah SWT.

Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat.
Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri..
Seindah-indah ciptaan Allah yang paling sukar untuk dijaga adalah wanita solehah…
wasalam..


***********
***********


Ya this Huda is cute.

 Seumur hidup aku, aku hanya pernah jumpa dua orang je gadis yang tak pernah pakai seluar. Maksud aku dia pakai kain dan bukan tak pakai apa-apa. Seriously, its one in a quadrillion.  Macam mana aku tahu? Aku tahu apabila dia cakap dalam rumah dia, seluar hanya untuk ayah dia.

Bak kata Cik Epal, alang-alang nak buat jahat, buat lah yang superb. Alang-alang nak pakai seluar ketat, patut pakai legging ni. Why not? Apa lagi reasons seseorang tu pakai ketat kalau bukan nak suruh lelaki tengok? Haha!

Dulu, bila ada org pakai purdah, laju-laju aku cakap "Kat Malaysia pun pakai purdah, kalau kat Mesir lain lah. Diaorang pakai purdah sebab tak nak kasi habuk masuk". Tapi bila aku baca article ni baru aku faham.

Well, bagi yang dah lama lepak kat blog aku, mesti tau aku macam mana. Bagi yang kenal aku secara real-life, mesti dah faham cara aku. Aku pun macam lelaki biasa. Style biasa, keadaan biasa. Aku tak lebih-lebih aku tak kurang-kurang. Aku tak baik. Dan aku tak lah jahat sangat. Tapi aku sensitif terhadap aurat. Maksud aku sensitif bukanlah anti herhadap orang yang free hair atau apa-apa. Senstitif maksud aku, adalah bersentuhan kulit antara lelaki dan perempuan. Aku sensitif bab tu. Aku tak tahu kenapa.

"The girl that wear hijab, taking care of their aurat, solat 24/7 but, gives her body to her boyfriend is the most disgusting girl in the world, even for ringan-ringan. If you want to be the nice, be nice. If not, don't hypocrite by using all those solat, aurat and hijab." - Most of lelaki.  (forum)


What say you? Have a nice day and happy weekend. 

Comment Here

42 Comments:

~roslinda~ berkata...

saya sbg perempuan.
terasa kesannya..
thanx sbb mengingatkan~

Tanpa Nama berkata...

hahaha...seems very nice.. n cOol also..wah..

bungacahaya berkata...

Ingat mengingat la kiter...TQVM

NanLimo Bertuah berkata...

nicepoem... i like that.. :D

cik EPAL berkata...

Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri..
Seindah-indah ciptaan Allah yang paling sukar untuk dijaga adalah wanita solehah…



i likeee.....tapi saya tak ada la baik mana....masih tidak sempurna...perempuan mana yang tak nak jadi baik n solehah kan?? semua nak :')

Tanpa Nama berkata...

terasa saja xguna kalau xamalkan..

Tanpa Nama berkata...

i pn ingt nk brubh la slps bc ayt2 kt atas tuh...
tp tu la.. ada byk kekangan... dh la bf i x ska i pkai tdung... dia kte i mcm org kmpg pkai tdung...

Mr K berkata...

@Roslinda - Ni untuk lelaki dan perempuan.

Mr K berkata...

@Epal - Ya hope so.

@Anony1 - Ya. Tapi kalau asyik2 terasa, mesti akan terfikir nak berubah kan. JPM micet taun ni, Nana R pernah ckp dulu. "Sampai bila kita nak jadi jahil. At least berubah lah walau sedikit." =)

@Anony 2 - Good luck.

Tanpa Nama berkata...

Apabila seorang lelaki terlihat seorang
perempuan, Maka perkara pertama yang akan
dilihatnya ialah
rambut wanita berkenaan.
Maka akan ditafsirlah berbagai2 cara oleh
seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan. javascript:void(0)

Oleh kerana itulah wanita wajib menutup
rambutnya.

Kenapa tak tutup mata lelaki?

Tanpa Nama berkata...

thanks for this entry. i likeee.

it's something meaningful when men said that they're very sensitive with all this aurat about :)

suraya berkata...

thx 4 d entry. sangat .... :)

joegrimjow berkata...

ko ngn cik epal da boleh di jodohkan da ni

Mr K berkata...

@Anony - Erm. Comelnya soalan.

@Joe - Tak tak.

ciK giNcu berkata...

herm.aku mcm terkesan sket ngn entry nie.

Tanpa Nama berkata...

yaa..btol 2..
yg tersembunyi 2lah yg akan dicari..
huhuu~berusahalah untuk
menjadi wanita yg solehah..
;)

lynda berkata...

mekasyih ya mengingatkan...insaf dowh...bce 2....

Nurul Harun berkata...

lama tak singgah sini.
mcm banyak entri yg terlepas.
this 1 is very..errr..nice.
tq..

rara (; berkata...

thumbs up :)

Izzy Does It berkata...

therefore,
men are perverts.
one loose hair can re-enact a porn movie in his head for 12 hours straight.

have you seen a women cream their pants when looking at a man's naked feet? no.

muntah adalah.

hahahaahahahahah

l0veyd0veyd00 berkata...

Yang peliknya, laki melayu je batak sangat tengok pompuan... laki bangsa lain maybe sebab dah biasa tgk org berbikini, so diorang leh la lek2... tp laki melayu terpaksa wat puisi merayu2 suh pmpuan tutup itu ini..smpi pakai suar pun xleh! Gile la... apa kata korg butakan mata korang je since korang tu tak reti kawal mata... punca dari mata kan? butakan, hilang la punca dosa korg. :)

Tanpa Nama berkata...

keep it up MR K.
you dah ada ciri ciri lelaki idaman wanita.
gyahahaha.
jngan perasan pulak okay

Norshahirah Mohamed Paid berkata...

salam

perkongsian menarik.. terima kasih kerana berkongsi.. tetapi pada pandangan saya kalau seluar itu dilonggarkan tidak salah kalau untuk di pakai..

kepada cik loveydoveydoo.. maaf saya tidak setuju dgn awak.. kerana kita tahu bukan lelaki melayu itu islam.. jadi apabila kita menjadi seorang muslim pasti syaitan itu akan sedaya upaya untuk menyesatkan kita.. kerana sebb itu bagi lelaki2 muslim wanita itu menjadi fitnah bagi mereka.. jadi pada pihak lelaki non muslim pula.. mereka tidak kenal dosa dan pahala di sisi islam.. jadi bagi mereka wanita itu sudah biasa di mata mereka..

jadi tidak elok kalau kita menyarankan kaum lelaki utk membutkan mata sedangkan kaum hawanya masih tidak menutup aurat.. sedangkan di sisi agama kita menutup aurat itu adalah wajib bg setiap wanita.. dan menutup aurat itu bukanlah sekadar memakai tudung yg hanya cover bahagian rambut..

wasalam

pELanGi_MaLAm berkata...

nice article..
alhamdulillah,perkongsian ilmu yang bagus..
terpulang kpd individu untuk mentafsir & menerima..
ingat mengingati itu adalh satu amalan yang mulia..
terima kasih

~eena~ berkata...

trima kasih krna mgingatkn..

Fzah Ruslan berkata...

Nur al Huda tu, persis sangat dengan my classmate when I was in France. She was an Algerian. =)

emalina berkata...

terima kaseh..=)

zida berkata...

nak mintak izin share ye :)

Tanpa Nama berkata...

kalau tak comel tu,,
jgn risau la,,
pakai pe pum mata laki tak ingin nak pandang..

diba.lipas. berkata...

aku prempuan.
aku juga sensitif tentang sentuhan kulit.

Tanpa Nama berkata...

entry yg bagus.. tapi letih jugak kot kalau perempuan tak boleh pakai seluar? ish2. cube kalau org lelaki pakai kain pelekat je 24/7 best tak?
n 1 more thing, kdg2 pmpuan pakai seksi2 bukan untuk bagi lelaki tengok, tapi just untuk bagi pmpuan lain jelez ng kecantikan dia.
( tu pun klau dia rsa dia cntik sgt lah kan)
takde niat pun nak menggelorakan jiwa lelaki2 lain.HAHA

n last 1, lelaki plz la jaga nafsu masing2.kalau prmpuan pakai baju kurung, n budak prmpuan kecik pn nak 'main', ape citer? nafsu lelaki semata-mata tu.

gudluck mr k. =)

Kayy berkata...

hehe. aku ske post ko yg nih. tp ramai doh pompuan ssh nk tutup aurat wlaupon dh kasi peringatan bertimba-timba. well, aku duk mesir, blgn org yg pakai tutup aurat dengan xckup menutup aurat mcm sme byk. aku stuju ngn kwn ko yg pkai seluar utk ayah dia je tu. bgus. otak laki ni mcm2 dia byg enn

drkcrmsn berkata...

entry paling best aku baca. why? mengingatkan kaum adam & menyedarkan kaum hawa. thanks for sharing. :)

iEka berkata...

thanks 4 ur advice..
so good to be true..
kkdg aku pun terlajak bab2 aurat ni..kurg sempurna lgi...

the last part bout solat but doing zina..i agree..disgusting..hope aku x jd cam tu.

Nuraini S berkata...

Entry nie betul betul menyedarkan aku. Thanks :)

Tanpa Nama berkata...

emm... mmg lah cuba utk jaga aurat.. especially bab bersentuhan.. tp kalo da keje as doc..konfem2..aku mmg da selalu sentuh bkn mahram... especially tok learning purpose...rsnye tak berdosa kut...ntah lah....
kekadang rs diri mcm jahat sgt. yelah.... kitorg sesama medical student selamba jer buat examination kat badan kawan yang lain...
tp as i said before, aku betulkan blk niat utk belajar n harap tuhan ampunkan jer lah dosa aku...

Tanpa Nama berkata...

bersentuhan kulit lelaki & prmpuan ; aku juga sgt snsitive tntg bab tuh. lg2 klu ber share2 foods & drinks boys & girls. btw, nice entry brotherr. aku bkn na puji, just most of your entries, i should say 98% of it are very interesting to read, even thought i don't like reading hobby entirely.

Tanpa Nama berkata...

sedih. aku pembaca setia blog kau. dan aku rasa entry ni plg bagus. sedih kerana aku pernah jadi gadis jahil yg mendedahkan aurat . benar, wajah adalah salah satu fitnah terbesar wanita. sedih, walaupun aku dah berhijab dan menutup aurat, namun masih tidak secara sempurna. doakan aku agar dpt menjadi muslimah yg sempurna. terima kasih kepada penulisan kau. asmlkm

Tanpa Nama berkata...

Zaman skang ni, bile a gurl tutup aurat beria2, guys akan fikir that girl is some sort of conservative. End up, that girl slalunye akan lmbt kawin or x kawin..
Tp yup, jodoh pertemuan di tangan tuhan..x perlu la nk sacrifice tuntutan agama.

atinkbhatue berkata...

Law ak ketulusan,kejujuran,keikhlasan dn kesucian c gadis tu ada la pnting..

atinkbhatue berkata...

ZZzz

Tanpa Nama berkata...

sebaik2 manusia adalah yang mahu berubah..tapi lebih baik adalah berusaha kearahnya, bukan sekadar mahu.. :)

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger