Isnin, 4 April 2011

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH)

Assalamualaikum


Aku bet, ramai blogger yang akan duduk kat tepan TV sambil on TV3 semata-mata untuk tengok Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 / 2011. Selepas dah puas tengok, mesti masing-masing pakat update blog bertajuk "Senarai Pemenang ABPBH 2010". Sambil tu, mesti dok google gambar-gambar artis yang berjalan di karpet merah (Red Carpet) kan?

Tapi kan, you bet, surely ada orang yang tertanya-tanya macam "OMG SIAPA YANG MENANG ABPBH semalam?". Well, bagi yang tak berpeluang untuk menonton ABPBH semalam, jangan risau sebab Abang K to the rescue!

So, berikut adalah senarai pemenang untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian:

Artis Komedi Lelaki Popular


  1. Along
  2. Angah
  3. Johan
  4. Nabil
  5. Zizan

Bila aku tengok lima nama di atas, satu benda je yang bermain di kepala aku. Ianya macam.. "WHO THE FUUU IS ALONG, ANGAH, ADIK, ACU, JOHAN, dan NABIL? Why we got this siblings 'surname' Oh oh oh, aku tau aku tau. Aku dah ingat siapa. Ni mesti geng-geng buat lawak tapi tak ada orang gelak tu. Haha. Okay fine. Ada yang gelak. Tu pun sebab kelakar tengok dia buat lawak tak jadi.

And Zizan, seriously I love your song. Serious song and not stupid as Aspalela and badut's song and what so ever song.


Artis Komedi Wanita Popular
  1. Didie Alias
  2. Kenchana Dewi
  3. Nurkhiriah
  4. Raja Azura
  5. Sharifah Shahira

Wait, Artis Komedi Wanita Popular? And... And.. OMG is that Didie Alias? I mean... THIS Diedie Alias? HOOOMAIGOD. Dia patut ada dalam 'Artis-Pelik-Beranak-3-Wanita-Paling-Popular.' and not this Artis Komedi yet, not funny at all. Plus, this Lady Gaga Malaysia is seriously nonsense .

Actually, since I don't know who is this Nurkhiriah, I go for Kenchana Dewi. Dia tak pernah jadi watak utama yet, still cool even lawak dia basi. Well, apa lagi choice yang ada kan? Much better than... erm.. apa nama rancangan tu ya? Raja Badut? Luckily tak ada perempuan dalam raja badut.

Artis Baru Lelaki Popular


  1. Daus
  2. Maulana
  3. Shah Jaszle
  4. Shahir
  5. Sharnaaz Ahmad

Bab Shahir ni, adik aku paling minat. Dia dari dulu memang kipas susah mati Shahir. Aku no komen pasal ni. Tapi, lagu dia yang perpisahan tu agak sedap. Agak sedap. Okay mungkin memang sedap.

Artis Baru Wanita Popular
  1. Adira
  2. Ana Raffali
  3. Mizz Nina
  4. Nur Syuhada @ Dottie
  5. Elfira Roy

Bila korang tengok list nama di atas, apa yang korang nampak? Nama-nama di atas boleh di gabungkan untuk membentuk perkataan Freemason dan Illuminati? No. YA, dalam list tu ada Ana Raffali. And surely this cute baju kurung girl should win this game. For for it baby.

Penyanyi Nasyid Popular


  1. Hijjaz
  2. In Team
  3. Mirwana
  4. Rabbani
  5. Raihan

Aku rasa, ini adalah anugerah sampingan. But hey, bila kali terakhir lagu Rabbani naik? Susah artis nasyid di malaysia ni nak naik. Mana tak nya, lagu-lagu yang sedap, semua pergi ke pop-pop merapu. Dan berapa banyak penulis lagu nak buat lagu untuk penyanyi nasyid? Duh.

Artis Berkumpulan Duo/Berkumpulan Popular
  1. Ana Raffali/Suhaimi Mior Hassan/Altimet
  2. 6ixth Sense
  3. Azlan The Typewriter
  4. Bunkface
  5. Meet Uncle Hussein

6ixth Sense? Actually, dari dulu aku ingatkan yang 6ixth Sense tu band dari Indon. Sebab lirik-liriknya dah macam lagu indon. Tapi bila tengok balik, rupa-rupanya memang certain lirik lagu adalah dari Letto. Still, nice song.

Penyanyi Lelaki Popular

  1. Aizat
  2. Anuar Zain
  3. Black
  4. Faizal Tahir
  5. Shahir

OMG I go for metrosexual Anwar Zain. Eh wait, there is lovely Aizat too. And sexy Black too. And Super Faizal too. And and and omg. Semuanya cool. Biasalah, nama pun lelaki. Mesti la cool.

Dulu aku anti tau dengan Faizal Tahir ni. Entah kenapa aku anti pun aku tak tahu. Tapi sejak dengar lagu Selamat Malam dan Hanyut dia tu, aku cair beb.

Penyanyi Wanita Popular

  1. Adira
  2. Alyah
  3. Ana Raffali
  4. Stacy
  5. Yuna

Stacy? Please. No Stacy please. And I don't like Yune either. But, much better than S. And yes, congrates Yuna. Kalau for international, aku perasan teenage girls akan pilih Katy Perry sebagai idola. Kalau local, mesti teenage girls akan go for Yuna kan? Cool trendsetter. And its gonna be awesome trendsetter without those 10 weird lilit kat leher and those some overlayered shawl. Like seriously overlayer.

Pelakon Filem Lelaki Popular
  1. Aaron Aziz
  2. Bront Paralea
  3. Remy Ishak
  4. Shaheizy Sam
  5. Syamsul Yusof

Ada orang kata, Aaron Aziz tu kembar aku. Orang kata la. Aku tak tahu. But who cares about this dua alam guy bila yang menang adalah Shaheizy Sam? Well, dR Romzey Rozmey patut keluarkan banyak duit untuk promote Aaron ni. Tak pun letakkan lagi banyak gambar gambar dR Rozmey kat Tv3 bersama Aaron.

Pelakon Filem Wanita Popular

  1. Diana Danielle
  2. Lisa Surihani
  3. Liyana Jasmay
  4. Maya Karin
  5. Scha Alyahya

Seriously? I mean... SERIOUSLY? Korang pernah tak dengar ayat "Bila awesome people are gather with the awsomeRR, the awesome people are just not awesome anymore."? YA. Tak nampak ke my awesome Lisa Surihani ada kat dalam list. Confirm-confirm ah dia akan menang. Yeah, what the hell you guys thinking? Tak payah susah-susah nak beli Berita Harian then buang undi kat Lisa sebab dia confirm akan menang. Simple. And thats seriously the awesomest ever. But still, tak boleh kalahkan my new baby, Fasha Sandha.

And hey hey. Korang dengar tak dia cakap apa tadi masa naik pentas? Dia cakap "Saya amat ber terima kasih kepada blogger tersayang saya. Mr K. Wuwuwu" Kan? Kan? Yeah. Awesome. Seriously awesome, Lily Bubuhani.

Pelakon TV Lelaki Popular


  1. Aaron Aziz
  2. Ady Putra
  3. Fizz Fairuz
  4. Remy Ishak
  5. Shaheizy Sam

I don't like Remy Ishak. Its something like... when a girl gt beaten by an ugly guy, then the ugly guy gonna be a very bad guy like seriously bad guy and I hate bad guy. Yeah sorry for my broken english. Im suck in english just like "Hey I am Remy Ishak and I am suck.".

Pelakon TV Wanita Popular

Omg comelnya gambar Fasha Sandha bertudung.
  1. Fasha Sandha
  2. Nurkhiriah
  3. Lisa Surihani
  4. Scha Alyahya
  5. Tiz Zaqyah

HOLYSHHHHHHT. Masa nama Fasha Sandha ni naik, adik aku plus mak aku terus berubah muka. Aku ngan ayah aku gelak je sambil puji-puji kecomelan Fasha. But then, bila Fasha start keluarkan suara emas dia, terus adik aku bebel bla bla bla. I don't get it. Kenapa perempuan anti sangat dengan Fasha. Awww. Fasha, kecian awak. Tak apa. Jangan risau. Saya dan ayah saya akan setiasa support awak. Sentiasa.

And hey. Jajai, kalau kau baca ni, aku tak ada apa nak cakap cuma... Sebelum ni, it was you and Nora Danish. And now, now you and Fasha Sandha? Seriously? SERIOUSLY YOU AND FASHA SANDHA? If yes then you are awesome man. Awesome like omg so cool. How did you do that? I don't know how but, way to go boy, way to go. Two beautiful girls on your hands. You are my awesome idol. And now please tell me how did you do that.

Pengacara TV Lelaki Popular

  1. Ally Iskandar
  2. Awal Ashaari
  3. Anil Hj Nawawi
  4. Jimmy Shanley
  5. Zizan

Amat senang hati aku bila melihat Azwan Ali tak tersenarai. AND GO FOR IT AZNIL. And of course, who cares if Azwan Ali tersenarai? Dia surely tak akan menang anyway.

Pengacara TV Wanita Popular
  1. Cheryl Samad
  2. Fara Fauzana
  3. Nurul Syuhada
  4. Raja Azura
  5. Sharifah Shahirah

Why Anita Sarawak tak tersenarai? Bukan ke dia pun pengacara juga? And hey, Kak Nita nampak cun cun cun je tadi. Dah la cun, hot pula tu. Kalah anak dara. Seee? Patut lah ramai yang suka janda. Anak dara apa tau? Memasak pun belum tentu. HAHA.


Penyampai Radio Lelaki Popular
  1. Aznil Hj Nawawi
  2. Faizal Ismail
  3. Halim Othman
  4. Kieran
  5. Salih Yaakub

Ouuuh. Aku tak pernah dengar FBI bersuara di radio sebab aku tak minat Hot.fm. But, dalam hal ni, aku vote for Halim. Setiap pagi, masa aku on the way ke tempat praktikal, akan akan buka dua radio je. Satu radio Hitz.fm dan satu lagi Suria.fm. And yeah, hot Papa with some hot masculine voice ever. Aku rasa dia patut kahwin dengan Linda Onn lah. Serious.


Penyampai Radio Wanita Popular
  1. Abby Fana
  2. Fara Fauzana
  3. Linda Onn
  4. Raja Azura
  5. Sharifah Aleya

I used to like Fara Fauzana. Tapi aku tak suka Hot.fm.

Dan kenapa Fara yang menang? Sebab dah rezeki dia. Tapi, aku lagi suka Linda Onn. Dulu, aku pernah dengar tau Linda dan Halim main test-test siapa boleh buat suara paling menggoda kat Halim. And guess what? Suara Linda Onn bila berbisik gila ah mencairkan. Aku yang dengar dalam kereta tu pun rasa macam HOLYSHHHTT. Serious menggoda. She is definitely gonna be Angelina Jolie Malaysia.

Artis Paling Popular Berita Haria 2010/2011 Jatuh kepada:

Shaheizy Sam


I have to admit it yang this guy is pretty awesome. His style, his weird dalam-hati-ada-taman-things and the most important thing is bad boy looking. Yeah, I don't know why tapi most of the girls in this world amat suka kat lelaki yang jerk dan ala-ala bad boy. Why ah?

Anyway, aku suka cara dia berlari dari side tepi bila terpilih dalam Bintang Paling Popular, then berlari ke mak dia, then naik ke pentas. Pretty awesome style.

And it was pretty weird-er bila my Lisa... i mean, MY Lisa Suribubuhani nampak amat excited bila this Sam menang bintang paling popular yang aku rasa not really-really cool okay maybe abit cool with his cute baby face but hey my lisa is cuter than this bad-bad boy. I smell something fishy here. Anyway, im not jealous. Tapi aku nak ingatkan yang nama 'Khairullisa'' is a very awsomely awesome name. Just saying. Just saying.

Apa pun, tahniah kepada pemenang. 


73 Comments:

Muhammad Khairul Fahmi berkata...

tahniah kpd semua pemenang..

Sab Buenoo berkata...

memang menyelamatkan. aku tak tengok pun. kang tak tahu, ade yang cakap kuno besok. -.- hoho

'azlahmohdazhar berkata...

damnnnnnnnnnnnnn shaheizy sam SANGAT hot :)

ayie berkata...

tahniah shaheizy sam menang abp 2010.. "tapi deme suke usop menang.. rindu nak nyanyi lagu soley2"..haha

Misz Nita berkata...

TOK ni rajin gler ek publish bnde2 ni...complete sume category ade.keh keh...

lieyyy berkata...

tu la, fishy jugak kan lisa macam excited gila tadi

aNiss :):) berkata...

usha entri jap.. wahh! comel nyer LISA.. LIKE it :)

♥CIK SHA♥ berkata...

eh?aku minat Fasha Sandha..sape kate takde pompuan minat die..aku!;p die cantik la weh!

Hasnul Adin berkata...

haha,, serius sokong halim kawin linda,, hak3

andynurehanadibahrahim berkata...

hehhe. bukan jejai dan fasha dah break kah? siap masuk paper segala bagai lagi. hehe..

paling terbaik juga. USOP WILCHA hantu kak limah punya part.. ahhaah.

putrifayad berkata...

hahaha..
:)

irahehe berkata...

lama syhial aku tak komen blog kau. ahah!

btw, aku tak suka dengan gosip2 panas fasha. tapi bab berlakon dia okay apa.

HusnaMa berkata...

HAHAHA. yup. muka die mmg macam bad boy. and ak rase sume perempuan suka muka cmtuu. i dunno whyyy too ;)

Nordin berkata...

Aisehmen. Lisa is mine now.

fatinizzati berkata...

Didie Alias listed out as pelakon komedi tu sebab title 'lady gaga malaysia' and that part kot yang kononnya lawak. that stupidity la yang buat orang gelak. yeah. SILLY funny.

amny berkata...

curi gambar paspot Shaheizy Sam ea..hikkhihikk..^^

Alololo~ berkata...

Wah, congrats la Mr. K. Kena puji dgn Lisa Surihani plak tu!
Wuwuwu~

nn berkata...

sweet gila sam masa lari kat mak dia tu.

aku tak tau perempuan2 lain macam mana tapi aku dengan kawan2 aku cair tengok lelaki yang layan mak dia dengan baik.

dan dengan itu, bila tengok macam mana sam layan mak dia, aku yang tak pernah minat sam tetiba rasa cair jap. terus dalam hati ada taman!

fahimahakimz berkata...

'Khairullisa'
perh ak ingat kaw sebut pasal artis mana lah tadi. bila ak tengok balik lah! baru ak faham oh!

dan-dan-dan.. ak ada satu soalan. kenapa dan mengapa kaw kata anugerah nasyid tuh just anugerah sampingan?? sedikit ketidakfahamman disitu~ :D

f4nT4gHiro T4r4b4zz berkata...

Love Fasha..yesss mr K,Fasha memang comel..hehe

kAmi dAn mEreKa!! berkata...

ye, memang shaheizy sam terbaik lah!
memang wajar dia menang, =)

FatenNabila :) berkata...

thx for posting this. because i'm one of the people yg tak sempat tgk. pemenang pemenang nye pun not bad lahh. takde la sampai tahap tak layak kan. again, thx ;)

Mainur Hasnah berkata...

mr. k gedik gila.. hahha.. sam awesome

Ifti Larina berkata...

aicehh! tak leh blaa part u sokong fasha sandha tu

Fathiah Jasni berkata...

bcos bad-boy-looking looked super cool.. hahahahaa

.:padie_eyla:. berkata...

pelakon tv wanita popular... no wonder lah die mng. hahak! populariti TERBAIK.! ;D

annur larra berkata...

your entry was awesome gilaa . thanks bg info utk student yg tak dapat tgk tv ni. but im not agree with FS. yeekkkk.

khairul farhan berkata...

Lisa text aku semalam kata 'You, i menang la. Muah2'

Ini Lisa text, xpercaya takpa

Kah3

Ara berkata...

assalamualaikum.
oh,shahir menang.hohoohho
sedih x dpt tgk mlm tadi.btw,suria.fm is the best =)

masshie mastura berkata...

haha xdgr pn lisa which ape2 kt u mr k semalam :P

Hansyirah Takezur berkata...

pengulas terbaik la..
kalah akhbar..haha
ye, u go sam... :)

tiqasandsbox berkata...

K.ko tk rase pelik ke..bile satu arena of stars..berdiri mcm nie"sape stuju angkat tgn mcm sye"..buat tgn mcm tuh!!..aku rase sape yg PALING POPULAR SEMALAM,...si mak sam tu lak pegi naek wilcha si usop tu ..sengal gile

Puan Capa berkata...

khairullisa??What the......bila aku tgk smlm pon aku pon merasakan something2 lisah suribubuhani ko dan sam...yehaaaaaaaaa

strawberry PinK berkata...

anti-fasha sangat2!

mki berkata...

Gile ah ko minat Halim Othman..ko idop zaman ape. Ako pun tak minat sume2 yg tersenarai tu tp nak milih Halim aduhh..ko Terrengganu mang eh? Patutla..i wonder gak tadi..papehal fasha rokkkkk

javanese DOVE ! berkata...

ohhhhh..pasa sanda(fasha sandha) menang ek?

igtkan TIZ ZAQYAH,SBB...
dia lg lyk than fasha.
dri segi lakonan,lg berkesan than fasha..
oh ok,mgkin yg vote fasha majoriti lelaki-hot-suka-hot-chic.
ngehehehe.

btw,fasha dah putus dgn jejai beberapa bulan yg lalu.

tapi tapi tapi...
suka betul abp thun ni,
sbb ada usop!
haha.
dan dan dan...shaheizy sam dlm-hati-ada-taman MENANG!!

sekian :)

Tanpa Nama berkata...

MR SAM is cute and bad-looking boy. i love his style and hell yeah i love him too. haha. bdw, i cuma nak ckp lisa tue memg lar excited bila sam naek stage. da nama pon couple kan ? so, MR K, pelishh jgn jealous k. hahaha

Rafhanah Mohtar berkata...

fasha and jejai..

they've already broke up i guess

cikpia berkata...

ko tak rasa ke suara fasha macam nak cover berak sembelit-nak diteran sakit nak dikemut pun sakit? very the menyampah!!!! apapun usop wilcha gak terbaek!!!!!

btw, akupun rasa lisa-shaheizy macam gitu2. kat fb lisa berlambak gambar diaorang bersama....

Arenyss berkata...

x dpt tgk,wuuu..and yeah,mmg nk google gmbr artis kat red carpet skrg ni..

i don't mind remy ishak jadi bad bad bad boy,dia antara lelaki yg betul2 nampak melayu yg hensem bg aku,hehehe

*gatal*

Sarah Sayuri Hartnett berkata...

Khairullisa...seriously are u serious?

ohh...and thanks coz publish semua nama pemenang ingatkan Mr K nak celoteh pasal Lisa Surirumah opss..Lisa Bubuhani je...

and aku rasa Usop Wilcha lebih layak utk menang pelakon filem wanita popular...i'm just saying
just saying...no hard feelin eh...;))

tak faham berkata...

weird mase faizal tahir announce: 'my favret..yuna'

yuna nyanyi sedap ke weh?

biskut berkata...

na...
aku rasa bukan sbb sam nampak mcm bad-boy ke hape tapi sebab dia kelakar dan tak control macho mcm sesetengah lelaki

pop berkata...

aku tak puas hati lah fasha sandha menang.apa pun anugerah bintang popular berita harian memamng best gila malam tadi...

pop berkata...

mcm mana lah fasha sandha boelh memang aku rasa kan di unding diri sendiri kot.
apa2 pun angurah bintang popular berita harin memang best kali ini...

Siput Babi ! berkata...

remy = macho..=D

Ic3 Juli3tt3 a.k.a Akit berkata...

muahahahahaha.... sam mmg....................................................... terbaek......

dr dulu ag dh mnat die...
suke die gile2..... ♥ ♥ ♥

milimilo berkata...

terime kasih awak sebab updatekan pasal abpbh sebab kite tak dapat tengok semalam. awak ni memahami betullah *perasan* ;p ruginya tak dapat tengok expression lisa masa sam buat aksi comel menang. hihi ;B

qyqa berkata...

serius fasha memang layak menang sbb dy pandai berlakon... tapi attitude dy jer yg bad gila.. ngeh ngeh... itu yg abg jejai lari...

Dea berkata...

Aku lah orang paling kuat bagkang kenapa FASHA boleh menang ?

Izyan Masri berkata...

GAMBAR SHAHEIZY SAM TU HOT GILA.LIKE ! XD

SYAKIRA berkata...

kenapa aku rasa macam nak jadi joyah pulak bila baca entry ni...-______-" HAHA
neway..tahniah kat semua pemenang..=)

lieyyy berkata...

wuwuwu masa sam lari dekat mak dia comel gila.

Mat berkata...

Haha...nasib baik ko ade. Kalo tak aku tak tahu sape yang menang.

kiSz berkata...

eh aku egt rmi yg aku komplen si sam ni anak mak. ghopenye, rmi yg cair. HAHA

ika berkata...

i love youu sam!:D

Tanpa Nama berkata...

aku bce blog kau ni sbb kwn aku ckap best sgt.tp aku rase penulisan dan gye pemikiran kau ade la jugak mnjurus kepada jantan gedik alaf baru.aku bukan ape,xpyh la taksub sgt dgn lisa dandoremon kau tu,n your totally high-school-eww-girl language tu elok dikurangkan.makin bace mkin sebal lak aku rase kau ni.aku ni xla bgus jgak,tp cube kau tgk blog terbang tinggi2.mcm tu kan sempoi.bce pon sedp.kau ni pon kutuk2 raja lwak kau lebih kurang je.kau ni kire level amir i'm sory tu ha..sekian kmen dri sy.

aku xsuke kau berkata...

mcm haram la blog kau.

zey berkata...

tipu ni. mr K tak kenal norkhiriah?

Mr K berkata...

@Tak faham - Ada certain lagu dia yang aku suka.

@Siapa-siapa yang tak suka Fasha menang - Eh heyyy. Jangan salahkan dia kalau dia comel, ayu, manja, cute, menarik dan memikat yang pandai memikat juri lelaki. HAHA

@Kamilia - Awak jangan nak mengada-ngada boleh? ;)

@Anonymous - WHO THE FUUU IS AMIR??

@Zey - Tak kenal bila tengok nama.

Abu Huzaifah berkata...

hahha...stail yuna 2 stail fesyen...orang yang taw fesyen yang reccomend kat die(Hana Tajima)...kalo xtaw fesyen...jangan dok menyibuk

amira najihah berkata...

yeke mr.k pun tergolong dalam org mcm tu la yang akan tgk abpbh pastu update kt blog..
saya tak pernah pun heran abpbh tu..
duniawi je sume tu ok!

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

tak suka dengar suara linda onn dalam radio. macam tersengau sikitlah. eceehh.. sukati je nak komen suara orang. ehehe. fasha sandha pun suara die macam eeeuuuwwww. die patut kena pergi kelas vokal. haha. ok bai.

Reen berkata...

sam and lisa =awesome! comel gilakkkk

Tanpa Nama berkata...

didie alias ada jugak la kelakar. suka jugak lawak dia kdg2.

.Najihah A. berkata...

Didie Alias Beranak Lima lah, bukan tiga. fyi only :)

theLolipopSquare berkata...

yg plng best ble sole2 kuar..lbh gempak...slamat la kak limah pun xnek sme2....

Tanpa Nama berkata...

ko ni bior betik... Johan pon tak kenal???

K2r~90 berkata...

di haty guwa mat lutfi the only one bintang fofular..

Tanpa Nama berkata...

pasa sandar?? ewww~ of course die layak menang pelakon wanita popular..tapi mayb better utk pelakon wanita terbaik kot....sbb dlm or luar tivi die mmg pndai blakon.. n more, lisa surihani beribu kali cntik dr die...duh

zyra_zyzan berkata...

comment :-) i dont like the way you kritik NABIL..dy ok la..n0 n0 n0 kutuk daaaaaa okep :P

Tanpa Nama berkata...

salah ke yuna pakai tudung camtu?!! at least she wear something!! daripada yang lain.

Tanpa Nama berkata...

Dear blogger, U MUST BE A GAY! Macam sial!

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger