Isnin, 11 April 2011

Kisah Awek Wangi, Budak Bawah Umur dan Bowling.

Assalamualaikum




There is the part where I 'hate' awek wangi ketika menonton wayang dan bermain bowling.


So, here is the story. Aku dah habis praktikal. "Yay". But still, aku sentiasa busy dengan report dan presentationnya memandangkan my Latihan Industri punya report yang siap tak sampai pun 15%. Duh.

But then, memandangkan boss di tempat praktikal aku terlampau comel dan baik, dia bawak aku pergi training dengan dia punya department. So, semalam aku pergi ah training tu dari pukul 8.30 pagi hinggalah pukul 5.30 petang di sebuah hotel di Kuantan.

And then aku dapat isyarat dari demensi lain yang berkata :

"Alang-alang dah ada kat bandar, apa kata kita pergi main bowling dan tengok wayang sekali?"

And then I am like, "HOLLLYSSSSHHT, why not?" Well, the wayang was awesome. Aku tengok cerita Souce Code. Cerita yang umpama dan sehebat The Inception. Tapi tak seberat The Inception. Dengan mudah je boleh faham cerita tu. Memang layan. Tapi, tak ada apa aku nak cerita. Apa yang aku nak ceritakan kat sini adalah pasal aku, kawan aku dan bowling.

The Bowling.

Aku sebenarnya benci gila ah dengan bowling. Tapi bila member aku ajak, aku on kan je. Lama-kelamaan, aku jadi suka kat bowling and to me, it is awesome sport ever.


But but but, there is something awesomer about the bowling which is the bowler. Yeah, it is when a g-string girl showing off her g-string masa tengah baling bola. Serious and obviously, you girls yang main bowling sambil pakai tight jean and tight shirt, tak ke korang tak perasan yang korang akan tonjolkan seluar dalam korang bila membaling bola? Yeahh, lots of pervert guys lepak-lepak kat belakang of your lane just to have a 'sneak peak' on your underwear. Korang pakai underwear jenis g-string ke, biasa ke atau tak pakai apa-apa ke, semua lelaki boleh tengok. 'Awesome' kan? HAHA. Okay fine nampak perv. Tapi aku tak tangok. Aku tak tengok.

'The Spoiler'

Tapi.. tapi ke-awesome-man itu berakhir bila di lane sebelah aku, ada dua orang budak kecik yang darjah satu or darjah dua yang datang main bowling tanpa pengawasan ibu bapa dan orang dewasa. Aku tak kisah ah budak tu main bowling ke apa ke. Tapi tak boleh blah ah bila setiap kali bola masuk longkang, awek-awek comel yang lalu lalang kat belakang situ gelak-gelak sambil berkata "Eeeee. Comelnyaaa budak-budak tu main bowling". And then I am like "What? Comel? Budak kecik baling bola guna dua tangan then masuk longkang and you girls kata comel? Seriously?" Aku yang ada dua hingga kali strike ni tak der pun awek-awek tu kata aku comel apahal? Adakah ini satu deskriminasi? Puh-lis.

And then then then, tiba-tiba member aku pun berbunyi lah meluahkan apa yang tersirat kat hati dia

"Weh, tak syok la macam ni doe. Budak-budak ni main hentam baling bola pun kadang-kadang boleh strike tau. Kita main serious nak mampus nak dapat spare pun susah." 

Aku terdiam, Ah, aku dah tak sedap hati. Kalau nak di ikutkan hati, nak je aku buat-buat salah baling bola sambil tala ke kepala budak tu. Kena sorang pun jadi ah. Panas ni bai. Sedap-sedap je dia curi perhatian para gadis comel. Dah la duduk betul-betul sebelah lane aku. Awek yang datang pula semua pakat duduk kat belakang lane dia. Kat belakang lane aku sorang pun tak ada padahal lane blowling tu sebelah-sebelah kot. Tergugat gila.


Well, korang tau tak budak tu main bowling macam mana? Dieorang pegang bola macam dukung awek then letak atas lantai, then tolak. Bola tu slow-slow gerak. Bila bola tu slow-slow gerak, suasana jadi hening. Dunia macam "Dup-dap-dup-dap-dup-dap" AND AND AND THEN STRIKE. WHAT THE HELL sambil tu awek-awek kat belakang riuh kasi sorakan. Please lah awek. Korang sedar tak yang korang sedang menyorak the wrong guy at the wrong time? You know what... it's... it's sedih aww tak ada awek nak kasi sorankan untuk aku ngan member aku...
"Relax dude, relax. kita kan ada lagi satu game. Sure kita boleh main kaw-kaw nanti" 

Kata aku samata-mana untuk menyedapkan keadaan. Budak-budak tu main kat 4 game tau. Aku dan member aku main 3 game je. Entah mana duit yang dia cekau pun aku tak tahu. So, untuk game last tu, aku akan tunjukkan kat awek-awek comel kat belakang tu yang lelaki dewasa lagi comel bila buat bola strike!

Ya, kiteorang bukan golongan yang mudah berputus asa. Masa game ke tiga, awek-awek tu masih ada di belakang melihat budak-budak pelik tu main bowling tanpa pengawasan ibu bapa. So, member aku ready to get soooo serious on the game. Dengan penuh tenaga dan dengan menggunakan pengalaman yang lebih 2 tahun bermain bowling, dia start the game dengan strike and dia macam "HELL YEAH!". And bila turn aku, aku pun pick bola yang ringan sikit. Bola 10 sebab lubang kat bola tu muat-muat je dengan jari aku.

"This gonna be awesome" Kata aku dalam hati. Tapi, semuanya tak seperti apa yang aku sangka. Balingan pertama, bola masuk longkang kanan. Balingan ke dua, bola masuk ke longkang kiri. Aku pun pandang ke sebelah. Setiap kali budak tu tak buat strike dan bola masuk longkang, setiap kali tu juga lah awek-awek di belakang akan jerit-jerit kata budak-budak tu comel. Tapi aku? Aku? Aku buat strike tak ada orang sorak. Aku buat bola masuk longkang pun tak ada orang kata aku comel. Awek-awek tu pandang slack adalah lah. Sedih gila. Isk. 


Well, itu adalah pengalaman bermain bowling paling teruk bagi aku. Dimalukan sedekimian rupa. Di malukan oleh dua orang budak umur sekitar 7 tahun di hadapan awek-awek comel yang comel lagi gebu. Ianya lebih memalukan dari baling bola then masuk lane orang.

Aku tak akan main bowling lagi. Never. Never ever. 



86 ulasan:

  1. cemburu kemain ko dengan bebudak tuh .. budak jer pon .. HAHAHAHAAHHA

    BalasPadam
  2. lawak le kau ni Mr.K.

    dgn budak2 pun nak jeles.

    hehehe.depa comel ape kalau maen bowling smpai msuk longkang pon:)

    BalasPadam
  3. sumpah kelakar. mr.k boleh tak jangan buat hidup anda sounds macam sucks gila..ahahaha.. budak2 tujuh tahun tuh memang comell..(ayat nk bg panas,,hehe)

    BalasPadam
  4. mr.K xjmpa pun kt kuantan smlm?? haha
    *macam kenal je kn? hehe
    actually xsuka boling...sebab xpenah menang!!! waaa!!!

    BalasPadam
  5. HAHA. cerita you baru comel. :)

    BalasPadam
  6. hahaha. kesian gila mr.k. alaa cool la. hari ni hari budak tu. esok2 siapa tahu kan. heee =)

    BalasPadam
  7. pehh.. kena main ngn budak.. kah3

    BalasPadam
  8. eh eh jap. comel giler mr.k marah2 camni. hahaha. amek hati.

    BalasPadam
  9. practices make perfect..hahaha.lain kali jerit 'aku comel'..confirm awek to sorak..keh3

    BalasPadam
  10. hahaha. sedih benorr khai. budak2tu pakai bomoh kot.

    eh kejap. apehal aweks tu gedik gile. aku rase diorang nak tarik perhatian ko arh Mr. Khai .

    betol ni. hmm

    BalasPadam
  11. hahaha. poor u, Mr.K

    pastinya kamu tak cukup comel. sila tingkatkan kecomelan.

    BalasPadam
  12. kah3 tewas di tangan budak bawah umur

    cuba lagi lain kali

    BalasPadam
  13. aishh , malunyee pmpuan pkai cmtu .
    huhu

    BalasPadam
  14. of coz....kami akn teruja dgn budak kecik yg comey berbandg lelaki2 yg x hnsm, dah la tu jeles ngn dak kecik lak 2...

    tak matang lgsg..

    BalasPadam
  15. hahaha... budak kecil buat apa pun comel pada mata girls.. laki dewasa? hahah haram

    BalasPadam
  16. haha..
    come on bro..
    rmai lagi gerls yg ade..
    try ah men tmpat len..
    ko bwk kroni jantan2 machola..
    kompom pompan xsnang duduk nnt..

    BalasPadam
  17. Gedik ah Mr K ni :D

    BalasPadam
  18. seriously,you got the point dude..

    aku slalu perasan seluar kecik budak2 perempuan time main boling..kadang2 siap ngan renda aku boleh nampak..

    it's not i'm a pervert, but, aku ternampak..dan aku tak boleh stop tgk..

    hahahaha..

    BalasPadam
  19. Dengan budak pun berkira. Haha~

    BalasPadam
  20. Bhaha, ada ke baling bola boling sampai masuk lane orang. Besar kemaluan beb

    BalasPadam
  21. hahahaha kesian.sebab tu tak suke main bowling huhu

    BalasPadam
  22. haha..funny la khairul ni..tp kalo da laki comel jambu tu.awk jambu ke? hehe

    BalasPadam
  23. haha~ sadis glerr... bwat rileks sudeyh. ;)

    BalasPadam
  24. Bhahahahahahahahahah :DD LOL, adik aku pun dulu main macam tu jugaa, rasa nak gelak tapi tak apa laa, budak kecil kan? :P Alaa, rilek laa sudahh :)

    BalasPadam
  25. eeeeiii comel nyer mr.K. mayb mr.K xcomeyy bile men bowling...tp seriously comey bile jeles kt budak umo 7thun...haha~ ;D

    BalasPadam
  26. ahahha. bajet3. memalukan la ko kalah ngn budak kecik. ta macho la beb.!

    BalasPadam
  27. dude... they just are KIDS...KIDS ok..? rrrrrr....

    BalasPadam
  28. seriously mr. k???

    like seriously??
    dengki kat budak kecik??

    hahaha!!!!

    BalasPadam
  29. @Fyezah - Eh eh. Mana ada cemburu. Cuma... cuma..

    @Nigna - -,-

    @Epal - Seriously, aku rasa macam nak tengok Nver Say Never 3D.

    @Lady - Oh, keluar tak ajak.

    @Atiq - Oh terima kasih. *blushing*

    @Izwanie - Puhlis.

    @Ciksyeqa - HAHA. SERIOUSLY? Nanti kalau terpaksa main, aku try.

    @Azeya - Eh, gila apa dieorang nak tarik perhatian aku.

    @Ain - Tak comel. Fine.

    @Paan - Isk. Sorry la. Tetapi lelaki2 tak handsome biasanya romantik tau.

    @Mainur - Aah kan. Budak kecik buat apa2 pun girls akan kata comel. Macam lelaki korea lah. Tak aci.

    @Juan - PERVVVV

    @Lavender - Seriously.. keadaan macam mana lelaki akan nampak comel? Damn.

    BalasPadam
  30. dude...dorang tu BUDAK ok..? ulang sekali lagi.. BUDAK.. budak xde janggut and misai yang comot mcm encik K..dats y dorang COMELL.. :D

    BalasPadam
  31. alaaa mr k budak jerr pon. hahaha!

    BalasPadam
  32. lain kali tukar lane cepat2 tau

    BalasPadam
  33. ehehe , chill lah mr k .
    budak2 je pung ~

    BalasPadam
  34. Haha..sabor je la..budak2 sekarang, umo 7 tahun dah pandai main sendiri..kita yg tak muda ni terketar2 lutut nak jejak kawasab boling tu huhu

    BalasPadam
  35. boleh tak main bowling pakai baju kurung??..lebih sopan..huahaha..


    orang tetap akan kata budak2 comel walaupun diorg xcomel mane pon..T______T

    BalasPadam
  36. klako la... heheheh... nah bagi kat Mr. K "cumei!!!"

    BalasPadam
  37. bile MrK cite macam ni..bawu comel...
    hahhaha.. :)

    BalasPadam
  38. dari dulu xreti maen bowlingg..kalau main je mesti faill(masuk longkang)hahaha

    BalasPadam
  39. you are funny like shit man ..... haha .... ngan dak kecik pon nk amik hati , relax la dude , sebenarnya awex tu nk usha nko tapi takkan nk straight forward doe , tak ke perigi mencari timba...

    p/s : nape tak ko saje kan je baling kat awex2 tu ??

    BalasPadam
  40. haha..xpe2,nex time MR K pasti
    dapat sorakan pom2 gurl munye :D

    BalasPadam
  41. kay kau dimalukan..hahahahhhahahah~

    BalasPadam
  42. takpe mr K.nanti kau da kawen nanti, mesti wife kau akan cakap,

    " Eeeee, comelnya abang K baling bola, so sweeeetttt,"


    HAHA.

    BalasPadam
  43. biasalh budak2 semua org cakap comel.

    BalasPadam
  44. bro, ko main kat mega ke? kat situ mmg dak2 sekitar 7 taun je yang main untuk isi kad kokurikulum skolah dieorang.. haha...

    BalasPadam
  45. gila punya kesian gila..hak hak hak..relex r der..kalu den pun den g sorak budak kecik men...kecik2 dh strike..meme hebat n cumel! :P

    BalasPadam
  46. da klu xcomel,xkan nk pkse ckp comel gk.haha...
    ok,ape kte ko gntikn bola dgn dri ko. try golek2 kn dri ko smpi strike.comfirm awek2 tu terpegun gn korg=)

    BalasPadam
  47. kau buat roommate aku pndng slack sbb aku ketawa sorg2 skrg nie.papepun mr.K doakan aku weyh nak quiz calculus esok..mmg bagus kan,esok nak quiz stalk blog kau.haih =.="

    BalasPadam
  48. hahahhahahaha...............

    aku menyampah gak, tp dah itu jek tujuan kawan2 ajak lepak kang, nak jd pompom girl je pon game nih tak sesuai... so baik main, lantak lah bodoh!

    SEUMUR HIDO AKU, AKU TAK PENAH TAK DAPAT NO LAST. #fact!

    BalasPadam
  49. Wah mr k kat kuantan ke..i wonder if kite pernah ketemu..chit sudalah,bajet ktn berkapasiti rendah...

    BalasPadam
  50. hahaha....comey pe budak2 tu men...aku pun akan usha klu terserempak....

    sadis...sadis....

    BalasPadam
  51. kaw agaklah kan Mr k, dua orang budak tu, g bowling tanpa pengawasan ibubapa, mesti dorang selalu lepaking kat sana....sbb tulah boleh straight main 4 game. peh, lenguh tak lenguh kan... ntah ntah mak ayah dia juara bowling kat situ, mane taw.
    so Mr k, kalau nak jadi hot-setuff cam dorang, pe lagi men r bowling hari2!
    ***neighbour say neighbour! hehe,

    BalasPadam
  52. tak pasal2 awek2 comel tu di'mention'kan dlm blog mr k.
    *kalau dorang taw la mr k yang main, mesti dorang g sorak ramai2 kt blakang mr k nye lane. hahaha

    BalasPadam
  53. kalau awek2 tu cheer kat mr k kang mr k kate diorang tu gediks. pehlis. boys are complicated. -.-"

    BalasPadam
  54. hahaha.....sumpah kesian....dengan budak pun jeles jugk kew mr k..haha....

    BalasPadam
  55. haha..mesti la tensen... kalah ngn budak2,.. alahai malu nyerr...

    BalasPadam
  56. kita sambung main dota pulak! yeahh!

    BalasPadam
  57. ok la 2 dr dpat lane sebelah bdak2 yg maen pasang pagar..then nk gelakkan org laen bile bola masuk longkang..dh diorg ade pagar mmg arr sentiase strike..bnci btul maen ngn bdak under 12..haish~

    BalasPadam
  58. ahaha. ahahaha. comel ! jeles mengada ngada. ;)

    BalasPadam
  59. aikk...dengan budak2 pun boleh sentap....hahaha....

    BalasPadam
  60. sowi mr k..awak tak comel tue...

    BalasPadam
  61. hahaha.kau memang klako mr.K. moh kite lawan dua plak.hahaha

    BalasPadam
  62. aku dapat rasakan kecomelan budak2 tu main boling

    BalasPadam
  63. hahaha.. sangat menggelikan perut eden membaca post ini.. :D

    BalasPadam
  64. aku cadang kau pasang bomoh tolak bala.
    hahah.

    BalasPadam
  65. Mr. K. u know what? Actually girls tu sambil2 sorakkan budak2 tu, dorang pon usha Mr K & the gang gak.Just that dorang malu nak jerit. Takut jatuh pride pompuan sorak kat laki. MAHU TAPI MALU.

    BalasPadam
  66. okeh.. budak2 tu mmg comel. haha.

    BalasPadam
  67. nak main boling ke nak gaduh dengan budak kecik tu....kiki

    BalasPadam
  68. gediknyaaaaaaaaa! YA RABBIIII. hhahahahaha

    BalasPadam
  69. aku pelik skrg ni, ko ni nak maen bowling ke nak dpt pujian or perhatian dr awek2 tu???? niat dh slh der....

    BalasPadam
  70. kejelesan anda sangat terserlah dalam enty ini. hahaha.. btw, budak2 memang comel pun. hahaha

    BalasPadam
  71. hahahahhahhaaaaaa...lawak gilerz citer ni...aku x henti2 gelak kut...ngan bdak2 pun nak cemburu..issshh3...tp entry kali ni gud sbb at least, dpt la release tension ngan keje yg berlmbk ni..huuhuhu...keep it up.. =)

    BalasPadam
  72. mr. k mr. k , so kembali lah keumur 7 tahun. baru la ade aweks2 duk blkg lane u n sorak2 "so comel so cute this kid! memmuah!" haa mana taw siap kena kiss kat pp ..huhu

    BalasPadam
  73. haha...its juz a kid bro..but,cara u jelez tu pon da nmpk comel..

    BalasPadam
  74. time darjah 6, aku start wakil pahang..maen kat sunway, tournament mssm..then depan 1 malaysia n state2 laen, bola aku terlepas ke belakang.ag malu kot... then time form 2, aku terjatuh depan lane dpn 1 malaysia again...state2 laen ade tuh..hell ag malu kot....

    BalasPadam
  75. dah tua takkan le comel lagi kot.
    pelik la oi.....hahaha

    BalasPadam
  76. hahaha. jum main bowling nak mr K. hehe :D

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.