Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2010

OMG Mr K Needs Your Help.

Imej
Say it careful. Hak bersuara ada limitnya.
ChatBox issue.

Aku dapat beberapa aduan dari visitor aku mengatakan yang iklan Nuffnang aku menghalang chatbox.

Setelah sedikit kajian, aku mendapati visitor yang menghadapi masalah tu berkemungkinan besar adalah pengguna Windows XP. Manakalan pengguna Windows Vista dan Vindows 7 tak ada masalah langsung dengannya. Why? Sebab pixel mungkin.

Pengguna XP. Thx to Nazz for the screenshot
Pengguna Vista/ Win 7
Tetapi, iklan Nuffnang aku tu agak mendatangkan $$$ dan memandangkan $$$ amat penting, aku tak rasa aku patut buang iklan Nuffnang. ($_$)

Dengan itu, kepada pengguna XP, sorry. It cant be helped.

Tetapi, masalah ni boleh di atasi dengan 'memperincikan pixel' anda. Caranya adalah dengan hold kekunci Ctrl + scroll down the rolling mouse button. Sambil tekan Ctrl, rollingkan benda tengah mouse ke bawah. Korang akan perasan yang page aku berubah dengan tiba-tiba. Scroll la banyak mana yang korang suka. Do as you like it.

Btw, korang patu…

9 +1 Benda Kenapa Aku Anti dengan Blog Korang.

Imej
Serve you right, Aduka.
Aku suka baca blog semua jenis tak kira samaada blog tu famous atau pun tak, yang penting penulisnya comel boleh di layan. Tapi aku memang sakit hati bila buka-buka blog je, ada benda-benda yang tak boleh blah yang menyakitkan hati aku. Umpama buka je Facebook, kuar iklan gadis yang konon nak ajak ber-wabcam sambil pakai baju tido. Ish. Apa la nak jadi dengan dunia zaman sekarang ajak webcam pakai baju tidur. Apa barang ber-webcam pakai baju.

Okay ignore tajuk entri ni. Aku tak anti mana-mana blog kecuali blog yang terlampau fanatik terhadap politik.

Well,

Berikut, adalah 9 (+1) benda yang paling aku anti bila melawat ke sesebuah blog tak kira samaada blog tu famous atau tak. Tak adalah anti sebenarnya, tetapi kurang gemari.

Pop up alert alert mesej.

Pernah tak korang masuk blog and masuk-masuk je akan bunyi “ding” sambil ada alert mesej box tertulis “welcome”, “Hai”, “Hello sexy” atau what-so-ever-lah. Dan pernah tak korang rasa benda tu annoying gila? Yes it’…

Save Your Date for Valentine's Day. Save It for This Moment. 143

Imej
Credit goes to Daeg Nith.

Ya, aku tau korang cun-cun dah ada boyfriend. Dan aku juga tahu korang ada awek cun walaupun tak handsome. Okay fine korang tak cun dan tak handsome. Serta aku juga tahu korang nak keluar date pada Valentine's Day serta, itu tak bermaksud anda menyambut Valentine's Day. Valentine's Day bukan perayaan. Bukan juga kita melakukan apa-apa upacara. Just, kita menilai sentimental yang ada. Bukan nilai agama Christian tetapi nilai kekuatan cinta yang seseorang sanggup pertaruhkan. Macam Romeo dan Juliet lah. So, I guess its okay for us if you want to hangout with friends. Correct me if I was wrong.



Cinemas on 2nd Feb 2010

Ya, di panggung wayang akan ada cerita Valentine's Day yang di lakonkan oleh ooo-em-gie so many nice actors. Ya, pelakon lelaki hot gilaan para gadis seperti Ashton Kutcher, Taylor Lauthner (the serigala boy) dan yang paling gay adalah Carter Jenkins. And your know what, Taylor Swift is on stage baby, Jessica Alba, Julia Roberts da…

Into The Reality. Aku, Tika Itu.

Imej
Serious shit, aku tak minat bola sepak. Come on, berlari-lari di tengah padang sambil merebut sebiji benda bulat yang kebiasaanya berwarna putih? Then selepas dah dapat, sepak benda bulat tu jauh-jauh? Wtf is that? Boring~ *Rolling eyes*

Tapi aku minat hoki. Even tak reti main hoki, aku still main dan join kelab hoki.

And oh well, ini adalah entri bergambar aku pada hari ini (sabtu 23 hb Januari) ketika aku berada di Stadium Hoki di Melaka. And yes, it is damn so fun. Bukan pasal awek, tapi pasal game. Bukan juga aku dan Micet yang main, tetapi kami jadi penyokong kepada UniKL IBIL and serious, pasukan sorak Micet memang best. Duduk ramai-ramai, pukul kompang dan sorak sambil nyanyi lagu 'Potong-potong' iklan P1wimax. Terbaik. Then mulut nanyi main lepas cakap je. Tak ada tapis-tapis. Again, terbaik.


This is how it starts


Awek paling kiri tudung labuh tu comel.


Kenapa aku fokus kat Eddy?


Again, kenapa aku fokus kat Eddy?


Again kenapa aku... Eh, mana Eddy? Haha! 
Bergambar bersama…

Lirik Lagu Hafiz Af7 - Awan Nano

Imej
Assalamualaikum


Mp3 Player.



Lirik Lagu Awan Nano - Hafiz AF7
Lihat ke arah sana Serakan warna dan berarakan...awan Pabila terik-panas Segera hadirnya memayungi.. diri
Pabila kau dahaga Sesegera turun hujan melimpahkan... kasehnya Pabila kau katakan Akulah awan itu yang kau mahu
Begitulah awan nano Setia melindungi diri Tika panas mencuba menggores pipi ... dan bibirmu
Begitulah awan nano Sering saja tak terduga hadir Dan tak akan tercapai... jejarimu
Kasehnya Kaseh tiada banding setia tiada tara Bagaimanapun jua
Awan kekaseh sebenarmu sayang Walaupun tak akan tercapai jejarimu... ooooo-ooo
Lihat diriku ini Yang sesekali pernah kau bagaikan... awan Sehingga tak mungkin terlupa berikan belas sedari... dulu
Sehingga tak mungkin termampu saksi Setitispun air matamu...kasehku Sehingga kau katakan Akulah awan itu yang kau rindu
Akulah awanmu yang sedia Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi.. Dan bibirmu
Akulah awanmu yang sering kau rindu dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai... jejarimu
Kasehku Kaseh tiada …

Bila Homoseksual di 'Benarkan' Dalam Islam.

Imej
 Picture shows all.

Tajuk agak catchy kan. Ya ianya perlu menarik pembaca. Tetapi jangan risau, entri ni tetap tak lari dari tajuk. Tapi korang mungkin agak geram kerana ini adalah isu yang sensitif.

Klik sini untuk melihat-lihat website yang macam sial yang aku rasa untuk menjatuhkan Islam.

Website yang aku linkkan tu adalah website bernama Al-Fatiha yang kononnya berunsurkan Islam tetapi di khususkan untuk umat Islam yang homosex, trans dan sebagainya. And what the fish is that? Kenapa website tu bercakap macamlah benda tu di benarkan dalam Islam?


Apa yang aku nak cakap;
1. Aku tak rasa orang yang bangunkan website tu adalah orang Islam.
2. Aku rasa makin lama, makin banyak kuantiti agama lain bencikan agama Islam tanpa sebab yang kukuh.
3. Why? why? why?

Lari tajuk; Aku tengok, sebilangan orang bijak pandai dalam Islam di Malaysia kebanyakannya tidak boleh ditegur dengan orang-orang biasa. Pantang ada orang tegur, terus melatah. Bagi mereka, merekalah terbaik sebab belajar agama ting…

Aku Cuma Nak Bagi Tahu 19 : Life Quote

Imej
Assalamualaikum


 Life of a tulip.

Life is too short to wake up in the morning with regrets. So, love the people who treats you right, forget about the ones who don't, believe that everything happens for a reason for sure. And, if you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said that it'd be easy, but they just promised it would be worth it to make a shot...

And don't forget to learn how to say sorry. Yes, you need it for the rest of your life.

Comment Here

Bermanja Dengan Tunang Orang. Cinta Terlarang 2010

Imej
Assalamualaikum.


Struggle
Umpama telah di jodohkan, tetapi tidak. Ya. Aku tak pandai buat perumpamaan tetapi begitulah perumpamaannya... Sekarang ni, aku nak bercerita moment-moment manis mengenai Miss Zatul.

Miss Zatul Iradah, masih ingatkan awak kali pertama kita berjumpa?

Saye masih ingat lagi hari pertama kite berjumpa. Masa tu tahun 2008, umur saye baru belasan tahun. Masih hingusan. Situasinya adalah di dalam kelas Mathematic ketika semester satu. Ya segalanya bermula di dalam kelas Mathematics. Masa itu saye pergi ke kelas bersama Fahim, Aiman, Rashdan, Mustika dan Nafiza..

Pada hari itu, kiteorang berjalan dengan pantas dari hostel ke bangunan akademik kerana kiteorang baru sedar yang kiteorang dah agak lewat. Ketika dalam perjalanan ke kelas, salah seorang dari kiteorang berkata yang awak adalah sangat garang memang gila la punya garang. So kiteorang takut dengan tiba-tiba. Tapi... Tapi saye tak percaye. Mata hati saye berkata yang awak sangat baik. Tapi masa dah dekat gila d…

Gadis Ini Mempunyai Masalah Untuk Bertudung. Anyone?

Imej
Email from that girl
Email ;

Dear Mr K yang disayangi, <3 XOXO143

For your information, dulu I tak pakai tudung. I pun suka gak pakai seksi-seksi ni dan I ni memang jenis yang happy-go-lucky. But since I break up with my boyfriend, I terus jadi insaf sikit dan mula start pakai tudung. Tapi, perangai I tetap sama; I still gelak kuat-kuat, happening, mencarut-carut apa semua. Dan satu benda yang I pelik sikit yang I perasan since I dah pakai tudung ni; Lelaki kat KL memang tak suka perempuan yang pakai tudung. 


I macam perasan yang kawan-kawan I yang kaki clubbing ni macam tak nak kuar and lepak lagi dengan I. Yup maybe dieorang malu ke apa nak lepak dengan girl bertudung ni? Salah ke? Tak tahu la kenapa. Tapi I memang perasan sangat dengan diaorang-diaorang ni.

(Email susulan) Yang I bengangnya bukan sebab diaorang tak ajak I pergi club atau apa, tapi mereka lepak-lepak kat Pavi pun tak nak ajak. Sampai kadang-kadang I doubt persahabatan kiteorang. Sebelum I pakai tudung, bermacam-m…

Masa Untuk Gua Berubah...

Imej
Assalamualaikum.


Time to change

Gua dah bosan cakap pasal masalah love-love yang memang tak akan kesudah. Dah bosan asyik kritik para gadis yang memang kalau di kritik memang tak akan habis. Dah bosan cakap pasal 18sx yang secara tak langsung menambahkan dosa masing-masing. Juga dah bosan cakap pasal dara padahal dara bukan penting sangat pun asal kan seseorang tu dah berubah to a better person. Tak kurang juga aku dah bosan cakap pasal cara untuk menjadi gay. Cukup. Gua dah bosan dengan semuanya.

Gua ingat gua nak ubah cara berblog. Gua nak jadi ganas. Ya gua ulang, ganas. Tak mo dah layan-layan jiwang. Tak mo dah buat emo-emo. Tak mo dah luahan perasaan. Apa barang layan perasaan. Gua nak jadi sematang yang mungkin. (?)

Jadi, ada dua benda gua ingat gua nak buat;

1. Jadikan blog ni sebagai tempat untuk review semua benda kecuali politik. Bersama entri-entri lain. Dengan kata lain, semua benda ada dalam blog gua. Dan blog ini still bersifat personal bila aku review sesuatu benda. Maksu…

Bila Kadang-kadang Kita Rasa Media Terlampau Tak Adil

Assalamualaukum

Banyak kali aku dengar orang cakap Berita Harian adalah media menipu, tv3 adalah media yang di beli, Harakah adalah media yang hanya tahu mengutuk orang lain dan macam-macam lagi.

Tapi yang aku tak faham, orang yang mengutuk ni la rajin sangat cari media macam ni. Bab tak boleh blah, kalau berita yang memihak kepada dia, tak ada pula isu credibility sesebuah akhbar atau media di jadikan point. Tapi bila tibanya berita tu tak sependapat dengan pendapat pihak terbabit, terus mark media tu sebagai tak adil dan tak telus

Mari kita tengok apa tahap ketelusan media luar negara. Lagi lah cam entah apa-apa.

Ni aku jumpa masa aku baca Times Online, UK.

Malaysian Sikhs have become the latest group to be dragged into a violent controversy about the use of the word Allah, with the stoning of Sikh temple following a series of arson attacks on Christian churches.

Vandals damaged a mirror, but caused no injuries, when they threw stones into the courtyard of the temple in the Malaysia…

Aku Cuma Nak Bagi Tau 18 : Fakta Cinta

Imej
Assalamualaikum.


 It really does. To me, for now....

Cinta adalah benda yang setiap orang akan rasai, alami dan yang paling best, hayati. Cinta adalah benda yang boleh merubah pendirian seseorang dari rasional kepada tak rasional langsung pada saat kritikal, di situasi kritikal menggunakan pemikiran yang kritikal. Cinta boleh manjadikan seseorang yang manja kepada seseorang yang matang tanpa mengenal apa itu jurang antara satu sama lain. Cinta boleh merosakkan, memusnahkan dan ia juga, mampu menghidupkan padang pasir yang panas menjadi hutan malar hijau yang subur... Kerana.. Cinta.. Cinta itu buta.

Ya. Cinta itu buta. Cinta tak kenal harta, pangkat, kekayaan, keturunan, umur, warna kulit dan.......




















Jantina.

Comment Here

Anugerah Juara Lagu 24 (2010) AJL 24. [Komen]

Imej
Assalamualaikum.


Tralala

Petang pukul 6 aku rasa gila mengantuk. Tahan-tahan then tertidur selepas solat magrib. Bangun-bangun pukul 9, roomate aku merengek nak bermanja dengan aku. Maksudnya nak kuar makan dengan aku lah. Then- then aku pergi la makan kat kedai belakang. Sedar-sedar, kedai tu buka Tv3 siarkan Anugerah Juara Lagu 24.

Aku sebenarnya tak berminat dengan benda-benda Juara Lagu ni. Tapi bila dari dulu aku perasan 'teknik' dan style program ni macam gempak je, aku rasa macam berminat. Nak- nak bila pengacara dia gila sempoi masa iklan AJL. Ya mesti anda perasan kan 3 pengacara tu cam bergaduh. So comel lah bila aku tengok gelagat tiga pengacara yang memang sempoi, aku rasa macam nak stick je kat kedai tu.

So apa yang aku nak komen? Apa aku nak kritik? Apa aku nak perli? Well, I love to critic all but this. Yang ni, AJL, aku rasa ianya tak perlu di kutuk. Ianya amat comel. I like it. What a nice program untuk bersantai.

1. Pentas.

Dari Budiey

Props dia nice. Tempat d…

Kerana Lelaki Dan Perempuan di Ciptakan Untuk Satu Sama Lain

Imej
Assalamualaikum.


Nur al Huda. 

Kalau tak silap aku, aku pernah terima email macam ni dulu-dulu. Tapi masa tu aku tak pernah layan langsung forward-forward mesej bab-bab Islam sebab kebanyakkannya adalah haox dan rekaan semata-mata. Tak kurang juga ianya hanyalah dicipta untuk menakut-nakutkan umat Islam. Yang aku pelik, kebanyakkanya orang Islam sendiri yang reka.

Tapi bila aku jumpa article yang sama di sebuah forum (check Banner Exchange aku), dan bila aku hayati ayat-ayat dia, perh. Memang agak terasa di situ.

So kalau korang suka menghayati sesuatu benda nak-nak perkataan, korang patut hayati ayat-ayat di bawah. Well, bukan selalu aku 'berdakwah'. Komen aku ada di bawah artikle ni;

Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.

Kerana perempuan adalah
pasangan kepada lelaki,
Maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita
itu dapat memikat hati lelaki.

Bila berkata tentang terpikat,
Maka ia ada hubung ka…

Bila Lelaki Boleh Tahu Perempuan Dah Tak Dara/ Virgin

Imej
Assalamualaikum.

Ini adalah entri 21sx. Sesiapa yang masih belum berumur 21 dan ke atas, jangan mengada-ngada nak baca. Aku masuk tahun ni, dah berumur 25 tahun. Ehem. Tunggu masa je nak kawin. Ehem ehem. Duit nuffnang dah cukup untuk buat honeymoon. Ehem ehem ehem.

<3 hurts.

Baru-baru ni aku periksa keyword-keyword dari Google yang membawa searcher masuk ke blog aku. Dan memang tak leh blah bila ada yang search "Cara mengetahui gadis dara" oh God tak ada benda lain ke nak search. Pulak tu memang akan adalah yang di usuli dengan, "Betul ke lelaki tahu perempuan tak dara?" then "Tips kenali perempuan dara dari luaran" then "Beza perempuan virgin" then "Fizikal gadis tak dara luaran" then then sebagainya.

Tidak terkecuali ada makhluk yang buta IT pergi search macam tengah berborak je bila dia search "Iye ke lelaki boleh tahu wanita dara atau tak?? aduhhh". Penuh dengan emosi di situ. Aku bet yang search tu perempuan dan dia …