Jumaat, 23 April 2010

Di Hina Hanya Kerana Ingin Bertudung. Apa La Nak Jadi Zaman Sekarang.

Assalamualaikum

 Despair

Kalau dulu, aku ada dapat email dari seorang gadis yang sebaya aku yang meminta pendapat perihal masalah dia dengan kawan dia. Ianya kerana dia di pulaukan sebab nak pakai tudung. Korang boleh baca kisah tu kat sini.

Dan kali ni, aku juga dapat email yang sama pasal tudung. Dia tak pakai tudung bukan sebab di halang oleh kawan-kawan, tetapi kerana family dia tak kasi.

Kesian dia.

Ceritanya bgini....

 Macam muka Dr Thirteen

Nama I, Hafizah. I adalah anak bongsu dalam keluarga I. Kalau you all biasa layan dramas, mesti you all akan kata anak bongsu paling best sebab dapat paling banyak kasih sayang. Tapi I tak. I lain. I tak pernah pun mendapat kasih sayang. Mak I meninggal sejak kecil. Daddy I pula selalu sibuk dengan kerja di penjabat. Adik beradik I pun semua buat hal masing-masig. So, I umpama tak berguna kepada keluarga I.

Actually, masalah yang I alami agak berat kerana Daddy I tak kasi I pakai tudung. I tak tahu kenapa. Mungkin kerana adik beradik I semuanya tak bertudung kot. Daddy I juga tak pernah ambil tahu akan perasaan I untuk bertudung. Daddy I tak concern kat I langsung. Dah la tak concern, hormat kat I pun tak.

I ingat lagi hari tu. Masa tu I tengah mandi. Daddy I tertingal dia punya spect mata kat dalam tandas tempat I mandi. So dia ketuk-ketuk pintu. I tak dengar sebab masa tu I tengah nyanyi. So, Daddy I ketuk sampai lock tu terbuka sendiri. I terkejut. I capai tuala untuk tutup badan I. Tapi I sempat tutup bahagian bawah je. Daddy I pulak dengan selamba je masuk. Dia amik spect mata dia dan blah sambil berkata "Eleh, macam la orang nak tengok sangat". Tapi I tau dia curi-curi tengok. I tau. Isk.

Pastu. Ada sekali tu, I nak mandi. So I masuk la dalam tandas. I ingatkan tak ada orang dalam tandas. Tapi rupa-rupanya ada anak kawan adik beradik I dalam tu. Dia baru lepas tumpang mandi. Lelaki. Hanya bertuala pulak tu. Ewww. Tak tahu malu langsung. Tak tahu ke dia yang iman I tergugat melihat dia topless?

Then sejak itu. I nekad untuk berubah. I nak tunjukkan kat mereka yang I ada maruah dan mereka perlu hormati I. I nak pakai tudung walaupun semua adik-beradik I tak bertudung. I tak kira. Kubur masing-masing kata En Syahidi.

Innocence dan sweet kan. Macam pelakon Chequititas.

Pagi tu. Cuaca amat indah. Tapi perut I lapar. I turun ke bawah. Baru jea I nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. I jenguk melalui tingkap dan nampak Daddy balik.

I agak pelik dan tertanya-tanya kenapa Daddy balik awal. Dan dalam masa yang sama, I terfikir yang inilah masa yang terbaik untuk I desak Daddy I untuk benarkan I pakai tudung. Now or never!

Bila Daddy I buka jea pintu, I terus bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, I kata, "Daddy, Hafizah nak pakai tudung boleh tak? Boleh tak? Boleh kan? Boleh kan? Boleh laa"


Bila dengar je apa yang I cakap, Daddy I terus jegil kan mata dia sebesar besarnya. Macam ada api keluar. Tiba-tiba, "Panggg!" Tapak tangan Daddy I menghayun ke pipi gebu I. I terus jatuh. Manik-manik mutiara, berlian, permata dan kaca bertalu-talu menitik keluar dari mata I. Sakit aw.

Adik-beradik I yang lain hanya tersenyum sinis je. Kejam.



"Aduhhhhhhh! Sampai hati Daddy! Hafizah tau la Daddy rasa malu kalau Hafizah pakai tudung. Tapi salah ke kalau Hafizah nak tutup aurat Hafizah? Lagi pun Hafizah...."

Panggggg....! Daddy labuh pelempang ke muka I sekali lagi sebelum I abis bercakap.

"Hang jangan nak bagi Daddy malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Besar kecik besar kecik je Daddy tengok hang! Lagi pun Daddy....!"


"Tak kira!" I membalas sebelum Daddy sempat sambung ayat dia. "Hafizah nak pakai tudung juga! Hafizah tau apa yang terbaik untuk Hafizah. Hafizah..." Belum sempat I nak habiskan ayat I, "Panggg!" Sekali lagi I kena pelempang.
  


"Hafizah? Hafizah your head! Daddy boh hang nama Hafiz. Tup tup lekat Hafizah apahal?! Hang nak pakai tudung buat apa? Dah 100 kali Daddy habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG. Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng. Adik beradik hang semua lelaki tulen. Yang hang separuh tulen apa cer?

I yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang, kena maki. Tudung pulak tak dapat.




[Info 10-11] Sorry I didn't mention it earlier in this entry. The original article, is from Infomaya.net. But the forum is currently unavailable masa ini di tulis.

91 Comments:

Privacy_Resident berkata...

awwwwww!
nak pakai tudung jugak!

♥♥ eija ♥♥ berkata...

hehe...

so dia nie hafiz ker hafizah???

hehe....

Tanpa Nama berkata...

._." teruk, teruk.

SweetyMui2 berkata...

cehhhh..
aii penah baca tp xingat..
uwaaaa..terkena utk kali ke2!
omaigodddd

siggplus berkata...

hahaha gampang.

bersungguh aku baca.

babih

cik EPAL berkata...

cisss penat je baca. lelaki ghupenya. adehhh

ieda_asm berkata...

adoiii... menci i.. u ni laa.. eii.... (bercakap dengan nada gediksss..) hahahaha..

ade jugak orang macam ni...

milimilo berkata...

hahahaha..patutla bunyi cerpen ni lain mcm.lelaki rupenye.haha.bengong la. =P

Fiffy berkata...

hahha.. cilaka, shemale rupaanya! patutla mcm lain je mula2.. wakaka

miss faten berkata...

ahahahaha :DD
hafizah your head ~!
adoyaii, aku ingat memang keluarga dia so"sial" gila, tak kasi anak sendirik pakai tudung, RUPA - RUPANYA... apa nak jadilah zaman sekarang? aishhh ~


ouh dgn ayat,, "
Pastu. Ada sekali tu, I nak mandi. So I masuk la dalam tandas. I ingatkan tak ada orang dalam tandas. Tapi rupa-rupanya ada anak kawan adik beradik I dalam tu. Dia baru lepas tumpang mandi. Lelaki. Hanya bertuala pulak tu. Ewww. Tak tahu malu langsung. Tak tahu ke dia yang iman I tergugat melihat dia topless?"


euw,, please la weh ~ =____=

♥cutebabygirl♥ berkata...

sengal tol..
mati2 ingatkan ksh benar..
grrrrrrrrr

luvly mya berkata...

wahh..patut macam penah baca..terkena lagi buat kali kedua..huish!!!

LUT berkata...

wtf! aku dgn penuh perasaan baca tau takkk >.<

baru nak kesian kat hafizah tu..adoi..

sha :) berkata...

heh..sengal jer..hahaha..
atleast, bapok pun smgt nak pki tudung..;P

joegrimjow berkata...

muahahahaha
dah agak dah akan jadi bengong camni
heheee
meh sini hafizah meh
abg ajar camne pakai tudung terbaik punya

haha
still gelak lg

sarah asshila berkata...

ceh..sabo jer..

yusuf mujahidin ™ berkata...

hahaha...mcm2

zikeryhassan berkata...

da pernah baca da b4 this.

Nazeera Balqis Mohammed Asif berkata...

hampeh..haha

Tanpa Nama berkata...

siotttt arrrr.....aku kene tipu...penat aku bace...nak je aku sepak mr. k nih cam mr. hakim selalu ckp...huh....mangkuk...

intannuratiqahmohamadyunus berkata...

Damn! U got me Mr. K!
darah dah membuak2 baca perenggan atas, skali kat bawah.. hafiz??????
Sakitnye hati... Punyalah dah ingat ayah die gatal, sumbang mahram segala..

ha chemo berkata...

mencikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk>_<
mati2 kesian n perasaan haru bace awl2..ishk.geramlah!

Aqmar Ismail berkata...

tak boleh blah betul, buat suspen aje. ahaha



first time blogwalking, nice blog btw! :)

.::fuschiafasha::. berkata...

damnnnn tertipu!

LuVMaSLuV berkata...

hahhaaahahha..menikam2 tali pwot aku..hahhaaahhaa..adoiyaiii, ni pnye cte pn ade ke..hahahhaaa

Mya berkata...

ahahahaha... adoi, sakit perot nk gelak..
baru igt nak tumpang simpati.. tgk2.. haha.. :p

Kap berkata...

aku kasi A+ untuk kesan dramatik.

♥ Syira ♥ berkata...

WEH kau tau tak aku gelak giler-giler pas bace citer kau neh?
kau reka sendiri ke hah?

HAHAHAHAHAHA....

neseb ar dapat pelempang tiga kali...

Mr K berkata...

@Eija - Half-half.

@Resident - Jom-jom.

@Sigg - Kirim salam kat pondan dan adiknya yang hot tu yea.

@Epal - Eh. Lelaki ke? =)

@Milli & Fiffy- Lain eh? Okay la. Kang nanti aku kasi serious gila takut ada yang bunuh diri sebab tertekan tak puas hati. =)

@SweetMui, Mya & Zikery - Cerita ni aku buat semula. 80% aku tulis balik guna isi, ayat dan idea aku sendiri.

@Ieda - Ada ada. Hihi.

@Faten - Apa apa? =)

@Cutebabygirl - Ini kisah benar. Tak tipu.

@Lut - Bukan ke kau minat kat lelaki?

@Sha - Tu la pasal. Bapuk pun nak bertudung kan. Hehe

@Joe - Ada pengalaman pakai tudung ke Bro Joe? HAHA.

@Sara - Separuh iman tu.

@Anony - En Hakim sayang aku. Tak akan sepak aku punya la.

@Intan - Spaa suruh fikir negative sangat. =0

@Kap - Thank you.

@Aqmar - Thankyou sebab sudi blog ni.

@LuVMa & Mya & Syira - Tak baik la korang gelakkan dia. Sian dia. =)

Thank you for commenting guys

kella berkata...

hmmm... khairul! kau mengajak ku menjadi begitu kusyuk! walau kat tengah2 tu cam ada sesuatu tak kena, tapi aku layan je..
sekali Haffiz la pula!
hahahaha... "aw'

Afyy :) berkata...

Babi betul kau kerol.

ARYN berkata...

sabar jela......

ms sengal berkata...

sengal!!

daku tertipu!!

hampagas btuii...

Nurul Harun berkata...

hahahaha..dr yg dia mula kena pelempang yg pertama tu i dh ketawa terbahak2..pekejadahnya..hahaha..last2 lembut rupanya. auwww..mmg sengal.. hahaha..terbahak2 kot ketawa. ish!

Farah Bella berkata...

ceh. buat suspen je baca cta ni sekali tup tup awwww uols. haha

Mr K berkata...

@Affy - Tarharu I kau sudi komen blog I

Secreto berkata...

Ok. Serious tertipu. haha,


wait i ada problem nak pakai tudung jugak, kwn i tak bagi.

Sebab dia ckp i tak kemas pakai tudung. (-____-'')

bvlgarigirl @ Arianna berkata...

achoom !!!

bersin sambil lap-lap air mata

klaka

Aida Effarina berkata...

haha ku tertipu~

ween berkata...

HAHAHA, so unexpected. gila la. kelakar ok :D

kami kuman. berkata...

ngaa~ sengal. :)

maiTuty berkata...

adehh wat penat jerk feeling , laki upenye!! haippp

Tanpa Nama berkata...

huhu..time ksh pd cte yg bjye wtkn ak ketawe..sonok bc cte ni even ad msalah skrg yg mnyerabutkn kepale =)

(sy anonymous yg baek =D)

NURUL LAILATI MAHAT berkata...

lawak r ko ni.tak habih2 he2

cik anis haniza berkata...

cehh..mula2 baca macam sedih la pulak kan dengan citer tu..sekali bila da abis x pasal-pasal rasa nak carut..haha..

Mr K berkata...

@Anony - Hai anonymous yang baik.

@Cik Kak - Dah lama tak nampak Nurul Lailati Mahat di sini. Kena ambil berkat nih. I gonna final exam next week. Pray for me yea. Haha =)

Aya-chan berkata...

one word..
sengal..

hahaha..

© bLurr berkata...

damn aku tertipu! punya semangat aku baca sampai habis. dah kesian dah. cis lagi. hahah

zanetti_be berkata...

kawe tertipu.kawe semangat jah baco tadi.hahah

@sm@lin@ berkata...

hahahaha...
aku bace ngn kerut2 kening dahi sume awal2 sbb rase cam kesian gile ngn hafizah. baru nak maki bapak dy.haha

damn! hafiz....aww ape ni bang~~~~ *sengau*

amar berkata...

shiallllll
aku baca penuh perasaan...
aww rupenyer

Kimmy berkata...

haha.. sumpah lawak.. punye la aku feeling bace ingatkn watak tu betul2 perempuan.. aha!

nadia_saleh berkata...

Y_Y
kerut2 kening aku bace..

*nk duk join hafizah terduduk kat lntai*

Tanpa Nama berkata...

ye2 je ko cik hakim x sepak ko...kalu die bace citer nih..kompom die x sayang ko dah...sepak direct x de warning dah....hahhaha...bole ke ak sepak ko skali????tensen ar nak final2 nih..hahaha..

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata...

tq sebab buat saya senyum happy gelak gelak pepagi khamis nieh... hehehehehehehe adusss... serius je mie baca.. last last... emmmmmm

adusssss.. gelak lagik :D

Mr K berkata...

@Anony - En Hakim tak sayang aku tak apa. Aku ada En Syahidi.

gadis berkata...

cisssss...!!!
gigih je aku baca smpai habis..

Ikemal berkata...

aduhai. pnya la syok baca. hahaha. so funny.

zieka berkata...

hang ni dah xde keje ke?
prank org je..
penat2 aku bace, siap bertacing ngan ayah dye lagi

lolok berkata...

hekleeeeee..sesal aq bce,admin,anda hutang 5 minit from my lifetime

Mohd Zairy Firdaus Bin Mohd A'sri berkata...

cis, terkeno ak...

gud joke...

mellsky berkata...

haha, ending cannot go.

masshie mastura berkata...

dye lelaki la mr k nie. cubit kang haha:P

Meyraa - chan berkata...

haha siud je. tertipu aku. pulun layan story skali hafiz. ceyyy

-ROCKprincess- berkata...

haha...
pernah dpt email nih...
hihi...

deer exotic agrofarm berkata...

ceh...siot jex...bace ngan penuh simpati..ghupe2 nye??awww...

deer exotic agrofarm berkata...

ceh...siot jex...bace ngan penuh simpati..ghupe2 nye??awww...

Nad berkata...

pehh siot wa tkene kali kedua. -.-"
penah bace skali tak mmpu mberi pgajaran wat kali kdua ke ek ? kompius daku. haha


p/s : rase mau blasah shbt tercenta ku yg duk share entry nih kat fb kate cter ni sedih. waaaaahhhh. ;p

Izzati berkata...

ad y nk kne lmpg ta psl kang.. pnt je touchink feeling kt ats... skali...
adoyy...T_T
bru dok maki maki bapak dy... tak guna! last2... speachlesss aq... huh =_=' haha =)
dy hunsa or real pondan meyh?

leetonghai/// afadz berkata...

adoiyai...mikin wa panassss je..hahaha...hampasssss!!!!

leetonghai/// afadz berkata...

adoiyaiiii....sakit lak ati..hehe

syazwani MK berkata...

arggg... sengal je... baru nak bersimpati! tertipu nyah,... padan la ayah dia ckp "Eleh, macam la orang nak tengok sangat". mmg patut la ayah dia x kisah....
Btw, mmg klaka...

akucintaAllah berkata...

nk mintak copy cite ni..best2

[MiSs1904] berkata...

BEST! xbrenti gelak..!

Tanpa Nama berkata...

triple bodoh from 3 DARA PINGITAN ye ?

tahniah untuk anda !


HAHAHAHA .



MAJULAH BLOG UNTUK NEGARA .

chummy_cliche berkata...

nyampa nyampa nyampa *gedik
hahhaha siot gler dah kena prank..ye2 je kusyuk baca kan..

missainaashaari berkata...

tajuk gempak betul..baca-baca..terken asudah..sweet dan funny..luv it

balqisbeatrice berkata...

semangat gila bce nih .
skali . laki . HAHAHA .
sukee~ HAHAHA

bantalijau berkata...

sabar hafizah...tu semua dugaan ye~

Tanpa Nama berkata...

expected.bace skit pun dah tau tipu. ayat-ayat tak logik perenggan ketiga. HAHA. sape lah yg buat email ni. pegi masuk kelas buat karangan lah. Orang2 kat atas yg emotional. sorry. bkn cerita utk aku. eh. aku tak kate ko Mr.K.ini,pembuat cerita.

hampess ak rase berkata...

haram!!!!!menyampah tau..igt cite betol la td..hahaha

syaida farhana khaled berkata...

kembalikan blk masa feeling aku ooi..

*jumpa manusia cmni tatau laa nak kata apa >.<

QaiyyumAzrii berkata...

terbaekkk.

admiral berkata...

hahaha. patut la bapak dy masuk tandas dy tutup bawah je.

aniss berkata...

BHAHAHAAH ! sumpah lawak dohhh. kalau aku jadi bapak dia, 6 penampor aku bagi ~ gahah

pokjat berkata...

perrggghhh... mujur ak xmaki ag si DADDY 2... hahaha... jem2...

najibahyahya berkata...

hadoii sabo je la...bersungguh aku baca..kena tipu ghupernye.. :)

atiq atikah berkata...

trus qsa nk marah pas bc! cettt..neway nice try :)

Amoi berkata...

arghhhh..... tensen!

Tanpa Nama berkata...

hantu btoi....igt pompuan mlyu trakhir dah

fahana_ann berkata...

hakhakhakhakhka..adohai..how can...adoi adoi....

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger