Isnin, 5 April 2010

Rafiqin Darwisy. Menghina Kematian Arwah Din Beramboi

Assalamualaikum

Susah la bila budak bawah umur di benarkan  main sosial network tanpa parent guide ni.

Korang tahu kan, berpuluh-puluh isu dah masuk mahkamah, media dan report polis hanya di sebabkan Facebook.

Dan yang terbaru, Sorang budak Kuantan (Oh shit, memalukan kampung aku) yang rasa dirinya dah cukup pandai bila mengutuk Arwah Din Beramboi di dalam Facebook dan Myspacenya. Agak cari pasal la budak kecik ni.

Dan, kekurangan ajar dia tu dah dapat balasan bila wujudnya group "Kami Benci RAFIQIN DARWISY mengutuk kematian DIN BERAMBOI" Group ni, dalam masa kurang satu jam dah cecah seribu orang. Dan, kurang dari 12jam, group ni dah cecah 15 ribu ahli.

Rajin-rajin la baca. Ini bukan entri serious yea.


Tak boleh blah bila dia cakap 
"Aku adalah malaikat yang diupah oleh Tuhan" Wtf. 
Tah apa yang 'Tuhan' dia bayar aku pun tak tahu.

Dia juga advance. Ada Myspace lagi. So bad, ruangan comment Myspace dia jadi tempat untuk orang ramai melepaskan cacian.

Beserah? Another shit. Tepat-tepat kampung 
aku yang kena.

Korang boleh baca comment Myspace nya di sini. Agak stylo la dia punya ruangan comment Myspace. Dah jadi macam Twitter dah. Asal refresh je, mesti akan ada comment baru.


Dan yang paling gila-gila menghina, budak Rafiqin Darwisy ni boleh pula kata "Ingit melihat video jenazah (Arwah) Din Beramboi? Open this link." Dan link yang di nyatakan adalah 89.com which is website lucah atau pun lebih di kenali dengan website blue. Bayangkan, dia umur 13 tahun tapi dah tahu pasal website lucah. Aku yang 20an ni pun tak pernah tengok benda-benda lucah ni. Korang aku tak tahu la tengok sejak bila. Eish.


Aku tak minat Din Beramboi. Tak pernah tengok dia buat lawak. Tapi at least, aku tak ada la buat benda-benda pelik macam yang di atas tu. Dan ni pengajaran untuk semua. Hati-hati lah bila menulis. Bukan hanya menulis blog, tetapi juga Facebook yang korang asyik menghadap 24/7 tu.



44 ulasan:

  1. pe nak jadi laa dak2 zaman sekarang.. even orang tu de wat salah,dia xde hak nak menghina..bengong tol

    BalasPadam
  2. bgus arr..mesti ditonjolkan..hehe..

    BalasPadam
  3. Erkkk..budak ni sakit jiwa ke????? adoii,lain macam je perangai.ermmm

    BalasPadam
  4. wa...
    giler la budak tu...
    banned je tros...
    huhu~

    btw...
    this is my first comment...
    m new~
    :)

    BalasPadam
  5. siyes. kesian kat parent dia tak pasal2 kena juga.

    yang aku pelik, nak kata arwah kutuk dia takde la pulak.

    BalasPadam
  6. cant wait for tomorrow news paper! yeahh
    haha

    BalasPadam
  7. budak nie memang cari pasal..xtau la apa nak jadi ngan bebudak zaman sekarang.hmmm

    BalasPadam
  8. heret die nek court..huhuhu..

    bdk2 zaman skg ni,terlalu terdedah ngn it,inilah padahnye..

    tp aku nk tgk bdk,dh mcm ajaran ajaran sesat pun ade,siap ckp tuhan anto die..

    mcm2 hal..

    BalasPadam
  9. gila la weh budak ni, tak cukup akal rasanya dia nih. arwah din tu kan pelawak je, mana ada pelawak pernah serius dalam kata2. yang si gila ni nak lebih kuah apsal lak. sengal tahap gaban.

    BalasPadam
  10. budak budak sekarang :(

    kurang ajar sangat sangatt

    orang dah pergi tak elok kita bercakap pasal keburukan dia kalau ada

    semua manusia buat silap kalau dia ada terguriskan hati mana-mana pihak, dia dah mintak maaf pun kan :(

    BalasPadam
  11. tertarik nak komen...ni first time masuk blog ni..

    hm..tak kesah la ape pun.org tu dah meninggal..dan dia smpat mnta maaf..kutuk2 org ape..lau org tak maaf ke ape..tu maslaah die..

    yang kita idup tak tau ape g ni jgn la nak membodohkan diri gitu..rasa nyer budak tu nak populariti scara cepat kot..niat elok cara tak elok...sian mak bapak die kena kutuk sama...smpang malaikat 44 dari kluarga saya

    BalasPadam
  12. arwah tu meninggal hari jumaat. kebumikan hari jumaat. bukankah sesiapa yg meninggal dan dikebumikan hari jumaat tu terlepas seksa kubur.

    alfatihah untuk arwah din beramboi.

    rs mcm nk sepak2 je budak tu. cubalah menghormati org yg tlh tiada. kita yg belum meninggal ne xtau lg nasib kt cmne di alam barzakh

    BalasPadam
  13. poor lil guy...kecik2 dah book 1st claz suite kt hell...

    semoga Allah rahmati arwah...he was a good man...

    BalasPadam
  14. speechless..
    semoga dia diberi petunjuk olehNya..
    aamin...

    BalasPadam
  15. salam singgah..

    tak patut btol bdk rafiqin ni, kcik² dah jadi mcm ni..kurang didikan agama kot.

    td pegi jenguk group yg benci dia, agak lawak ye..budak rafiqin ni tak tau mcmana cara dia akan di kesan melalui ip address..kesian..

    harap² lps ni dia insaf la ngan perbuatan tak bermoral dia ni..

    BalasPadam
  16. **mengucap panjang.

    kenapa budak ni? apa masalah dia? ish.. mcmana kalau org berdendam dgn dia terhadap apa yang dia katakan? kalau jumpa kat luar, habis la budak ni.. dh la ada gambar. kasihan , mungkin pendek akal..doakan semuga dia insaf.. hadoiii!!! sadis sungguh la..

    BalasPadam
  17. fuhhh. teruk giler budak nih. umo 13 ek? budak2 lagi dah macam ni. besar nanti xtau lah. kesian mak bapak dia..


    alfatihah untuk arwah din.

    BalasPadam
  18. alamak ketinggalan plak..xtau lak aku psl isu ni..hai bdk kecik ni ape nk jadi....kalo adik aku dah lama aku tangankan..

    BalasPadam
  19. femes tol budak ni, ish3.

    BalasPadam
  20. klu aku jumpe budak ni, mau kene sepak sampai mulut berbuih huhu

    BalasPadam
  21. masalah betol kalau budak2 menengah rendah nie klu ade myspace facebook segala..

    dorang nie bkn blh pikir sgt..

    n budak rafiqin nie, he such an attention-seeker..

    nk popular segera..

    see?

    tetiba beribu da start benci die kt fb..

    die ske laa camtuh kot..

    bweekkk!

    BalasPadam
  22. hmmm...mls nak kutuk lebh2...
    maybe bdk tu ade masalah emosi kot...kurg didikan agama pn leh jadi gak...

    tp...
    kite y kononnye "matang" ni jgn la jd samer naek...maki hamun dyer...libatkan mak ayah dia...
    nampak cam mentaliti kiter pon samer rendah...

    doakan je la dyer supaya cpat bertaubat...

    n biar la bnda ni jd pgajaran tuk sumer org...

    BalasPadam
  23. wahh, bkn main lg bdk ni
    tp dgr kte dia dah mntak maap ngn family arwah
    aku bru taw je, bru je tgk fb dia
    huhuhu
    populariti murahan!

    BalasPadam
  24. tak tahu camner mak bapak dia jaga dia..unthinkable punya perangai

    BalasPadam
  25. Ya Allah . ada juga budak macam ni

    BalasPadam
  26. tetiba aku pun rasa nak komen..slama ni jdi silent readers je kat blog ni..

    aku rasa budak ni saje je nak cari publisiti kot..salah satu cara paling mudah dan cepat utk dptkn perhatian org ialah dgn buat bnda2 mcm tu..

    tapi apa2 pun aku rasa xyah la kita nak kutuk2 dia..kalau kita pun ikut kutuk dia gak,lebih kurang je la kita ngan dia kan..2x5 je..

    kita doakan je la mudah2an Allah berikan hidayah pd dia supaya lpas ni dia sedar and mntak maaf atas pbuatan dia tu..amin..

    BalasPadam
  27. @All- Ni ruangan comment untuk kasi pendapat yea. Sebarang cacian dan makian terhadap budak tu, tak di benarkan. Nak lepaskan geram, join group atau tulis je kat myspace budak tu.

    Aku tak suka blog aku ada unsur kata-kata kesat. So, sebarang makian tidak akan di approve =)

    Thank you sebab sudi comment.

    BalasPadam
  28. @aya-chan: Kery sokong ape yang kamu perkatakan...memang patut kita tak boleh kutuk orang..orang lain kena sedar sikit..huhu..

    BalasPadam
  29. DOA PELINDUNG DARI SIFAT NEGATIF

    اللَّهُمَّ إِنـِّى اَعُوْذُبِكَ مِنَ الـْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَاَعُوْذُبِكَ مِنَ
    الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ,وَاَعُوْذُبِكَ مِنَ الجْـُبْنِ وَالْـبُخْلِ
    وَاَعُوْذُبِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِالرِّجَالِ.... Lihat seterusnya..

    Ya Allah, Aku berlindung denganMu dari perasaan keluh kesah dan dukacita, dan aku berlindung denganMu dari sikap kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu dari sifat ketakutan dan kebakhilan dan aku berlindung denganMu dari tekanan hutang dan kekerasan lelaki.

    (ikhsan dari yg berbahgia dato' Fadzilah Kamsah)

    smga kita mendapat petunjuk dari yg Esa.
    insya'allah.

    kpdnya kita kembali jua,
    entah esok entah lusa.

    Dosa dan kesilapan yg kita lakukan pada allah,
    keampunan dan taubat pengubatnya.
    dosa sesama insan yg kita aniaya,
    tidak akan terampun selagi insan itu tidak menerima kemaafan dan mengampunkan.

    doakan ia agar diberi petunjuk.

    BalasPadam
  30. thnx for sharing:)
    dude, nnti tulisla pasal modern parenting ,citer ttg ibubapa dan ank 10-20 thn dri skrang,bolehla kot masuk menatang2 ni sbgi rujukan ke ape, sekadar cadangn je pun....
    .

    ..anyway,tahniah! sbb ko da pecahkn rekod 20an ko tu,...hhahaha

    BalasPadam
  31. ayat biase yg didengar dn utk si rafiqin tu..

    kecik-kecik tak nak mampos.. da beso mule wat hal.. haih..

    BalasPadam
  32. mencari populariti ker? aneh2 la budak2 ni.

    BalasPadam
  33. salam..kalian..cube pikir balik..
    kat mne kesalahan sampai budak 2 bleh ckp mcm 2...think!!!

    BalasPadam
  34. aku sediy la ngan org skang nih..xde adab+budi+pekerti langsung.benda macam ni leh wat men2..:-(

    BalasPadam
  35. uishhhhhhh...
    biadap nyeeeeee!!!!!!!

    BalasPadam
  36. die mmg bengong
    smkin layan
    smkin bengong

    BalasPadam
  37. hye, amek link bole?
    thank you in advanced!hehe

    BalasPadam
  38. hah! ny lew budak kampung! xde budi bahasa! tu contoh2 mak bapak tak reti ajar lew tu. wt rugi mak die ngandungkn die. kerol, kau wt date aku dgn die kerol. meyh aku ajar ckit bdk lahanat ny! kalu adek aku kuar statement mcm tu aku bunuh je! wt malu kaum keluarga!

    BalasPadam
  39. simpati dengan ibu bapa yang melahirkan dia!

    BalasPadam
  40. kenapa la dgn budak tu . ish3 . em btw Mr K terkantoi duk beserah . huhu . dekat nih . :)

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.