Isnin, 5 April 2010

Rafiqin Darwisy. Menghina Kematian Arwah Din Beramboi

Assalamualaikum

Susah la bila budak bawah umur di benarkan  main sosial network tanpa parent guide ni.

Korang tahu kan, berpuluh-puluh isu dah masuk mahkamah, media dan report polis hanya di sebabkan Facebook.

Dan yang terbaru, Sorang budak Kuantan (Oh shit, memalukan kampung aku) yang rasa dirinya dah cukup pandai bila mengutuk Arwah Din Beramboi di dalam Facebook dan Myspacenya. Agak cari pasal la budak kecik ni.

Dan, kekurangan ajar dia tu dah dapat balasan bila wujudnya group "Kami Benci RAFIQIN DARWISY mengutuk kematian DIN BERAMBOI" Group ni, dalam masa kurang satu jam dah cecah seribu orang. Dan, kurang dari 12jam, group ni dah cecah 15 ribu ahli.

Rajin-rajin la baca. Ini bukan entri serious yea.


Tak boleh blah bila dia cakap 
"Aku adalah malaikat yang diupah oleh Tuhan" Wtf. 
Tah apa yang 'Tuhan' dia bayar aku pun tak tahu.

Dia juga advance. Ada Myspace lagi. So bad, ruangan comment Myspace dia jadi tempat untuk orang ramai melepaskan cacian.

Beserah? Another shit. Tepat-tepat kampung 
aku yang kena.

Korang boleh baca comment Myspace nya di sini. Agak stylo la dia punya ruangan comment Myspace. Dah jadi macam Twitter dah. Asal refresh je, mesti akan ada comment baru.


Dan yang paling gila-gila menghina, budak Rafiqin Darwisy ni boleh pula kata "Ingit melihat video jenazah (Arwah) Din Beramboi? Open this link." Dan link yang di nyatakan adalah 89.com which is website lucah atau pun lebih di kenali dengan website blue. Bayangkan, dia umur 13 tahun tapi dah tahu pasal website lucah. Aku yang 20an ni pun tak pernah tengok benda-benda lucah ni. Korang aku tak tahu la tengok sejak bila. Eish.


Aku tak minat Din Beramboi. Tak pernah tengok dia buat lawak. Tapi at least, aku tak ada la buat benda-benda pelik macam yang di atas tu. Dan ni pengajaran untuk semua. Hati-hati lah bila menulis. Bukan hanya menulis blog, tetapi juga Facebook yang korang asyik menghadap 24/7 tu.



44 Comments:

sophie berkata...

pe nak jadi laa dak2 zaman sekarang.. even orang tu de wat salah,dia xde hak nak menghina..bengong tol

. berkata...

bgus arr..mesti ditonjolkan..hehe..

neodmarco berkata...

Erkkk..budak ni sakit jiwa ke????? adoii,lain macam je perangai.ermmm

Atiqah berkata...

Astaghfirullahalazim..

adrinaqamarina berkata...

wa...
giler la budak tu...
banned je tros...
huhu~

btw...
this is my first comment...
m new~
:)

dila john berkata...

siyes. kesian kat parent dia tak pasal2 kena juga.

yang aku pelik, nak kata arwah kutuk dia takde la pulak.

shakinah berkata...

cant wait for tomorrow news paper! yeahh
haha

paan berkata...

budak nie memang cari pasal..xtau la apa nak jadi ngan bebudak zaman sekarang.hmmm

Money Majik berkata...

femes gile budak ni

a Y u berkata...

heret die nek court..huhuhu..

bdk2 zaman skg ni,terlalu terdedah ngn it,inilah padahnye..

tp aku nk tgk bdk,dh mcm ajaran ajaran sesat pun ade,siap ckp tuhan anto die..

mcm2 hal..

nursarah berkata...

gila la weh budak ni, tak cukup akal rasanya dia nih. arwah din tu kan pelawak je, mana ada pelawak pernah serius dalam kata2. yang si gila ni nak lebih kuah apsal lak. sengal tahap gaban.

.::WaNiE::. berkata...

budak budak sekarang :(

kurang ajar sangat sangatt

orang dah pergi tak elok kita bercakap pasal keburukan dia kalau ada

semua manusia buat silap kalau dia ada terguriskan hati mana-mana pihak, dia dah mintak maaf pun kan :(

she-G berkata...

tertarik nak komen...ni first time masuk blog ni..

hm..tak kesah la ape pun.org tu dah meninggal..dan dia smpat mnta maaf..kutuk2 org ape..lau org tak maaf ke ape..tu maslaah die..

yang kita idup tak tau ape g ni jgn la nak membodohkan diri gitu..rasa nyer budak tu nak populariti scara cepat kot..niat elok cara tak elok...sian mak bapak die kena kutuk sama...smpang malaikat 44 dari kluarga saya

ARYN berkata...

arwah tu meninggal hari jumaat. kebumikan hari jumaat. bukankah sesiapa yg meninggal dan dikebumikan hari jumaat tu terlepas seksa kubur.

alfatihah untuk arwah din beramboi.

rs mcm nk sepak2 je budak tu. cubalah menghormati org yg tlh tiada. kita yg belum meninggal ne xtau lg nasib kt cmne di alam barzakh

starsyeea berkata...

poor lil guy...kecik2 dah book 1st claz suite kt hell...

semoga Allah rahmati arwah...he was a good man...

noor afzan berkata...

speechless..
semoga dia diberi petunjuk olehNya..
aamin...

Nurul Farhana berkata...

salam singgah..

tak patut btol bdk rafiqin ni, kcik² dah jadi mcm ni..kurang didikan agama kot.

td pegi jenguk group yg benci dia, agak lawak ye..budak rafiqin ni tak tau mcmana cara dia akan di kesan melalui ip address..kesian..

harap² lps ni dia insaf la ngan perbuatan tak bermoral dia ni..

Nurul Harun berkata...

**mengucap panjang.

kenapa budak ni? apa masalah dia? ish.. mcmana kalau org berdendam dgn dia terhadap apa yang dia katakan? kalau jumpa kat luar, habis la budak ni.. dh la ada gambar. kasihan , mungkin pendek akal..doakan semuga dia insaf.. hadoiii!!! sadis sungguh la..

© bLurr berkata...

fuhhh. teruk giler budak nih. umo 13 ek? budak2 lagi dah macam ni. besar nanti xtau lah. kesian mak bapak dia..


alfatihah untuk arwah din.

@sm@lin@ berkata...

alamak ketinggalan plak..xtau lak aku psl isu ni..hai bdk kecik ni ape nk jadi....kalo adik aku dah lama aku tangankan..

LUT berkata...

femes tol budak ni, ish3.

kimomoto kozaima berkata...

klu aku jumpe budak ni, mau kene sepak sampai mulut berbuih huhu

.::fuschiafasha::. berkata...

masalah betol kalau budak2 menengah rendah nie klu ade myspace facebook segala..

dorang nie bkn blh pikir sgt..

n budak rafiqin nie, he such an attention-seeker..

nk popular segera..

see?

tetiba beribu da start benci die kt fb..

die ske laa camtuh kot..

bweekkk!

Nazeera Balqis berkata...

memang melampau budak ni

~CiNcIn ePaL~ berkata...

hmmm...mls nak kutuk lebh2...
maybe bdk tu ade masalah emosi kot...kurg didikan agama pn leh jadi gak...

tp...
kite y kononnye "matang" ni jgn la jd samer naek...maki hamun dyer...libatkan mak ayah dia...
nampak cam mentaliti kiter pon samer rendah...

doakan je la dyer supaya cpat bertaubat...

n biar la bnda ni jd pgajaran tuk sumer org...

Judiene berkata...

wahh, bkn main lg bdk ni
tp dgr kte dia dah mntak maap ngn family arwah
aku bru taw je, bru je tgk fb dia
huhuhu
populariti murahan!

fndrocka berkata...

tak tahu camner mak bapak dia jaga dia..unthinkable punya perangai

cik EPAL berkata...

Ya Allah . ada juga budak macam ni

Aya-chan berkata...

tetiba aku pun rasa nak komen..slama ni jdi silent readers je kat blog ni..

aku rasa budak ni saje je nak cari publisiti kot..salah satu cara paling mudah dan cepat utk dptkn perhatian org ialah dgn buat bnda2 mcm tu..

tapi apa2 pun aku rasa xyah la kita nak kutuk2 dia..kalau kita pun ikut kutuk dia gak,lebih kurang je la kita ngan dia kan..2x5 je..

kita doakan je la mudah2an Allah berikan hidayah pd dia supaya lpas ni dia sedar and mntak maaf atas pbuatan dia tu..amin..

Mr K berkata...

@All- Ni ruangan comment untuk kasi pendapat yea. Sebarang cacian dan makian terhadap budak tu, tak di benarkan. Nak lepaskan geram, join group atau tulis je kat myspace budak tu.

Aku tak suka blog aku ada unsur kata-kata kesat. So, sebarang makian tidak akan di approve =)

Thank you sebab sudi comment.

etaknak.com berkata...

@aya-chan: Kery sokong ape yang kamu perkatakan...memang patut kita tak boleh kutuk orang..orang lain kena sedar sikit..huhu..

KangNasir berkata...

DOA PELINDUNG DARI SIFAT NEGATIF

اللَّهُمَّ إِنـِّى اَعُوْذُبِكَ مِنَ الـْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَاَعُوْذُبِكَ مِنَ
الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ,وَاَعُوْذُبِكَ مِنَ الجْـُبْنِ وَالْـبُخْلِ
وَاَعُوْذُبِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِالرِّجَالِ.... Lihat seterusnya..

Ya Allah, Aku berlindung denganMu dari perasaan keluh kesah dan dukacita, dan aku berlindung denganMu dari sikap kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu dari sifat ketakutan dan kebakhilan dan aku berlindung denganMu dari tekanan hutang dan kekerasan lelaki.

(ikhsan dari yg berbahgia dato' Fadzilah Kamsah)

smga kita mendapat petunjuk dari yg Esa.
insya'allah.

kpdnya kita kembali jua,
entah esok entah lusa.

Dosa dan kesilapan yg kita lakukan pada allah,
keampunan dan taubat pengubatnya.
dosa sesama insan yg kita aniaya,
tidak akan terampun selagi insan itu tidak menerima kemaafan dan mengampunkan.

doakan ia agar diberi petunjuk.

ザ-sylver-shooter berkata...

thnx for sharing:)
dude, nnti tulisla pasal modern parenting ,citer ttg ibubapa dan ank 10-20 thn dri skrang,bolehla kot masuk menatang2 ni sbgi rujukan ke ape, sekadar cadangn je pun....
.

..anyway,tahniah! sbb ko da pecahkn rekod 20an ko tu,...hhahaha

Seo Ju Ken [Syah] berkata...

ayat biase yg didengar dn utk si rafiqin tu..

kecik-kecik tak nak mampos.. da beso mule wat hal.. haih..

'AQILAH berkata...

mencari populariti ker? aneh2 la budak2 ni.

MaHieRa berkata...

salam..kalian..cube pikir balik..
kat mne kesalahan sampai budak 2 bleh ckp mcm 2...think!!!

B.O.G.E.Y.G.I.R.L berkata...

aku sediy la ngan org skang nih..xde adab+budi+pekerti langsung.benda macam ni leh wat men2..:-(

♥cutebabygirl♥ berkata...

uishhhhhhh...
biadap nyeeeeee!!!!!!!

joegrimjow berkata...

dah balik dari bercuti
hehe

joegrimjow berkata...

die mmg bengong
smkin layan
smkin bengong

kiSz berkata...

hye, amek link bole?
thank you in advanced!hehe

.Miss N. berkata...

hah! ny lew budak kampung! xde budi bahasa! tu contoh2 mak bapak tak reti ajar lew tu. wt rugi mak die ngandungkn die. kerol, kau wt date aku dgn die kerol. meyh aku ajar ckit bdk lahanat ny! kalu adek aku kuar statement mcm tu aku bunuh je! wt malu kaum keluarga!

ainmohd. berkata...

simpati dengan ibu bapa yang melahirkan dia!

Meya Dollika berkata...

kenapa la dgn budak tu . ish3 . em btw Mr K terkantoi duk beserah . huhu . dekat nih . :)

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger