Jumaat, 16 April 2010

What You Waiting For? - Mizz Nina & Colby 'O Donis (Believe it or not)

Assalamualaikum

Things you can buy with money.

Tak lama lagi, Mizz Nina ni (mungkin) akan jadi kaya raya hanya dengan satu single. I mean, satu single yang akan lagi kaya dari satu album Dato' Siti Nurhaliza misalnya.

Okay lets me get this straight to the point. Masa dengar radio Mix.fm, aku perasan yang lagu Imma Bee by Black Eyed Peas dah nak start. So aku cepat-cepat alih ke Hitz.fm. Ya aku benci gila lagu bodoh tu. Lagu tu hanya famous di sebabkan ianya di ulang-ulang. Try kasi lagu tu kat band lain. Mesti tak akan 'best' punya.

Then masa tengah dengar Hitz.fm, Dj tu ada pasang satu lagu yang lyric nya "baby, i never seen someone with your body~" Actually, its not about the lyric. Tapi melodi dan style lagu tu rasa tenang je. Bajet macam dengar ayat suci al-Quran la rasa tenang tapi aku dosa banyak so kalau dengar ayat-ayat suci mesti terbakar kot.

So masa balik rumah, aku terus online. Aku bukak Billboard.com dan cari lagu tu yang seingat aku dj ada cakap penyanyi dia bernama O something. Aku selongkar billboard.com selama 3 hari untuk cari lagu ni dan mencari penyanyi yang bernama O something dengan harapana kan jumpa. Ya semata-mata kerana lagu ni. Dan, sekarang pukul 3.58 pagi, baru aku jumpa lagu ni kat chart no 15 kat Hitz.fm Top 40 dan bukannya kat Billboard. Duh.

MizzNina (Teh Tarik Crew).
Pernah di gossipkan dengan Noh Hujan

Dan yang aku terkejutnya, penyanyi perempuan tu adalah dari Malaysia yang bernama MizzNina. Aku terkejut bukan apa, just agak terkejut bila aku tak sangka langsung yang penyanyi perempuan ni adalah dari Malaysia sebab lirik dia agak notty. And she got a really nice voice nak-nak bila dia berduet dengan penyanyi terkenal dunia, Colby O' Donis. Colby O' Donis pernah ft dengan Lady Gaga dan Akon.

Dan, nak bawak lagu untuk cecah dunia radio luar amat-amat lah susah (walaupun belum - Tapi aku rasa bakal masuk). Aku gak tak sangka langsung yang perempuan tu boleh berduet dalam lagu seunik ini. Serta, berapa ramai je orang luar negara yang layan lagu yang penyanyi dari Malaysia. Kalau ada pun, Shakira dan beberapa band lain. Band-band dari Malaysia pun hanya famous kat Taiwan dan Jepun. Tapi still susah nak masuk pasaran U.S. Kalau tak silap aku juga, Shakira sorang je yang lagunya pernah masuk Billboard. Yang lain, tak pernah. 

Audi R8. 

Artis Malaysia tak sama seperti artis luar. Artis Malaysia buat satu album pasaran Malaysia, nak beli BMW Ms ansur-ansur pun nak kene fikir banyak. Tapi kalau dah boleh masuk pasaran luar, perh. Audi R8 idaman pakai cash tak ada hal. Kalau mampu pun, hanya sekejap. Contohnya, Mawi Af dan Nabil Raja Badut, laku lagi ke dieorang?



What You Waiting For - Mizz Nina & Colby 'O Donis Lyric

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Its your birthday
So tell me what you want to
Its my birthday
I really wanna get with you
Drop the beat now and may be we can get it started
Well go insane and take you to the after party

So what's your name
Hey baby what's your name (oh yeah)
Sexy's my name
Yeah sexy's my name
OK and whats your game
Hey baby what's your game
OK I like to play
I I like to play

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Hey sexy girl from Kuala Lumpur
Hey baby that's me I'll be on the dance floor
I got you with surprise we pop in up in VIP
and if I ask nice can I take you home with me

[2X]
So what's your name
Hey baby what's your name (oh yeah)
Sexy's my name
Yeah sexy's my name
OK and whats your game
Hey baby what's your game
OK I like to play
I I like to play

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby let's get crazy
Come and loose control
You want to tear up the after party
I know you want some more
I wanna see you with that body
Working down real low
Baby yeah Come and get it
What you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for




15 Comments:

intannuratiqahmohamadyunus berkata...

well, i dont know about this girl's potential..

dont u think that, lagu ni macam suara machine je lebih?

CAHAYA berkata...

dulu waktu Teh Tarik Crew pun dia nyanyi lagu omputeh gak. Best! Eh, dia ni kan yg dengan Noh HUJAN?

adrinaqamarina berkata...

kte sangat suka colby o donis...
lagu dye mostly sangat best la...
:)

LIZ; berkata...

haish, tu lah
walaupun lyrics dia camtu
tapi lagu dia ringan,
senang layan kot
terngiang2 lagi dekat telinga ni haha

Tanpa Nama berkata...

owh mizz nina ni, dulu ahli tehtarik crew, if x silap la. x sangke die bley pegi jaoh cmni. *thumbs up*

.::WaNiE::. berkata...

**bangga bangga

QuiNOLLIne berkata...

mizz nina ni dulu pon ade lagu dier yang top gak kan...

Mr K berkata...

@Intan - Nope. Kalau macam tu, Owl City adalah band yang teruk kerana suara banyak 'machine'.

@Cahaya - Yup. Tapi tu dulu kan.

@Anon- Ya dia Teh Tarik Crew. Pernah duet dengan Too Phat, Ahli Fiqir etc. Ni pun dia baru balik dari Aus kalau tak silap aku.

Aku tak pernah kenal lagu dia sebelum ni.

Nurul Harun berkata...

wahh..sungguh bersemangat waja ya Mr. K. hhahhaa.. lagu best. thanks shared!~

joegrimjow berkata...

ohohoooo
ku sangat suka ni
okess
da tambah satu lg da ni

siggplus berkata...

dari zaman teh tarik crew lagi aku minat mizznina ni.

hot gampang

Siti Hajar Marissa berkata...

aku dah dgr lagu ni n memang agak best.

yg paling aku suka is the part where colby ckp "hey sexy girl from kuala lumpur". love the way he sing it.

akhis berkata...

~thanx mr k...
~ade dgr lagu ni kat radio "Its your birthday
So tell me what you want to"
~tapi xtau sapa nyanyi...

miss nina berkata...

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.
~sweetnya tagline komen kamu :P

lama this girl senyap, at last ada single collaborate dgn Colby O lagiik!

ainSH berkata...

lagu ni agak naughty..tapi catchy.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger