Sabtu, 8 Ogos 2009

Aku cuma nak bagi tau - 7

How to: Grow up, faster.

Ada seorang kawan aku. Seriously kawan aku. Dia ada masalah dengan awek dia. So dia selalu tanya aku “Mengapa tidak aku dilahirkan lebih awal?”. Seriously, aku pun pernah tertanya-tanya kepada diri sendiri kenapa lah aku tidak dilahirkan lebih awal, awal 5 tahun mungkin? Awal 5 tahun agar aku jauh lagi matang dari sekarang.

Unrealisable dream

Dan soalan tentang mengapa tidak aku dilahir kan lebih awal itu tiba-tiba terhenti apabila aku sedar akan sesuatu. Aku sedar, jikalau aku lahir awal dari pada yang sepatutnya, aku mungkin tak akan mengenali Si Dia. Dan mengenali diri nya adalah sesuatu yang indah. Terindah dalam hidup aku yang tak pernah aku lalui, walaupun dia bukan tercipta untuk aku.

Hikmah dari Tuhan

15 Comments:

joegrimjow berkata...

untuk buat manusia berfikir

Tanpa Nama berkata...

tanyer mak ko ngan bapak ko..
wakakaka.

Igniz berkata...

aku slalu gak bertanya soklan tu..sebab mcm banyak awek cun2 skrg sumanye lagi matang dari aku..hakhakhak!XD
p/s: aku penah bertanya, "nape la si kembar dua org kat sekolah aku tu tak lahir at least 5 tahun lagi awal?"XD

ファラ 'aqila berkata...

semua tuh dah tertulis sjak azali..Allah je yg tau..

Queen NettY berkata...

I don't think dilahirkan 5 tahun awal is a good thing ahaha, in another 5 years you'll become matang also ;D


sorry for my rojak language O.O

Lun berkata...

agar anda berfikir

maizatul. berkata...

hehe ~ betul betul ! :D

nkecik berkata...

ramai je popuan kawen ngan anak ikan skang..chill aa

Kika berkata...

matang x smesti nya dtg dari experience, maturity can develop from observation/learn. Tada ! smart ny aku ha-ha.

Mr K berkata...

@kecik - Ya. Then bila Si Isteri dan tua and mati, automatik anak ikan itu telah menjadi bapak ikan yang beharta. Then bapak ikan tu kahwin la pula dengan gadis2 muda. Then terjadi la seperti yang di entri aku yang lepas. =)

LIEZ. berkata...

relax r..
p0mpuan skrg b'minat pd lelaki yg lg muda dr die..

xbesh r lahir awl,
nnt kene kawen p0wn awl..
hehehe..

Mr K berkata...

@Liez - Kahwin awal la best. Dapat anak awal.

farhana rahim aka paan berkata...

masanya akn tiba. dan anda akan matang sepenohnya ;D

n y s a a berkata...

i think im comfortable with my age now. janji dapat nikmati hidup, dah cukup bersyukur :D

Mr K berkata...

@Nysaa - Aku tak dapat menikmati hidup.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger