Selasa, 4 Ogos 2009

Aku cuma nak bagi tau - 4

Huh, huh.

Bermake up tebal dan bewarna warni tidak akan membuatkan anda nampak cantik. Kerana di sebalik bedak yang tebal beberapa inci itu terkandung kebencian anda kepada diri sendiri.

21 Comments:

--{♥Mahirah Abd♥}-- berkata...

wa...
sgt berMakna ayat kamoo itu...
;)

Igniz berkata...

no offense to anybody, but i really despise women who put 'thick' make-ups on their faces.

it's like they are no grateful for what GOd has given them.

and believe me, awek yg mekap tebal2 tu, bila xmekap, mmg xlawa..pucat..laki bgn tido pagi2, leh terjerit ingat mayat tido kat sebelah..XD

serlahkan keayuan asli anda...peace!:)

farhana rahim aka paan berkata...

errr. xpnh terpk plaks! ;D

joegrimjow berkata...

lain pula halnya ber make up di dlam bilik untuk suami
pentingggg

nkecik berkata...

spa q. hahaha

eezaleeza berkata...

i like this post hehe.. naseb saya bukan pemekap.. erk tp bukan la trus x pakai ape2.. sekadar tuk touch up touch up tu biase ah bg kaum hawa

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH berkata...

bg sstngah gurl make up e2 perlu....
bg sesetngah gurl make up itu tak perlu.....
bg sstngah gurl make up e2 menjengkelkan...
bg sstngah gurl tak perlu d make up, terserlah kecantikan semula jadinya....
kdng2 make up e2 perlu untuk mengindahkan keindahan ciptaan ALLAH......
cm kdng2 sstngah gurl terlalu ber'make up' hingga tenggelam ciptaan yang sebenar....
nak bermake up boleh, asal tak terlampau.....
perempuan kan suka kecantikan....untk lelaki jugak.....
tapi ciptaan ALLAH dah terlalu cantik.....=)
apa punya berterabur ayat....
harap d fahami ayt metafora d ats....juz my point of view.....
hahaha.....=)

Khairul berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Khairul berkata...

@Mahirah - Hm. Anda tidak terasa bukan. Jikalau ya, maaf =)

@Igniz - Kalau penyakit tak apa mungkin bermekeup banyak-banyak.

@Paan - Fikir-fikirkan lah.

@Joe - Itu perlu, tetapi tak keterlaluan. Nanti terganggu dengan bedak2 yang bertaburan. Hehe

@Kecik - Not only spa q, most of malay do so.

@Zaleeza - Anda sudah comel. Dan ya, touch2 untuk meratakan warna memang okay. Tetapi bab masuk bewarna warni dan muka umpama patung, amat tak relevant.

@Ashy - Apa-apa yang dilakukan secara keterlaluan amatlah tak perlu. Sebab itu la Nabi pentingkan kesederhanaan dalam semua cara =)

n y s a a berkata...

seriously i don't agreed.

bermakeup bukan tanda kita benci dengan rupa paras semulajadi.
cuma kita mahu mencantikkan lagi wajah.
tak kira lah tebal atau tak, bg saya makeup tu satu kewajipan dan ketebalan makeup tu perlu bersesuaian dengan tempat, cuaca dan masa.
makeup perlukan kemahiran dan bukan senang untuk bermakeup sebenarnya.
makeup juga boleh buat kita yakin dengan diri kita and its a positive things.
mungkin ada yg tak reti sesuai kan makeup mereka dengan situasi tapi mereka cuba untuk tampak lain, berani dan cantik.
warna-warna dalam makeup menunjukkan kreativiti kita dan kalau kena gayanya, akan jadi sangat menarik dan cantik.
mostly lelaki akan kata yg dorg sukakan perempuan yang natural, tanpa sedikit pun makeup dimuka tapi lama-lama lelaki akan beralih dekat perempuan yg well grooming, sebab bagi lelaki, perempuan yang tak bermakeup ni nampak kebudak-budakan, wajah yang lesu.(tak matang)
manusia punya sifat yang mudah bosan dan ingin mencuba.
tak kira lelaki atau perempuan.

so if you have a gf yang tak suka makeup, and if one day she try to put some make up, that means that she putting an effort to look beautiful and you should appreciate on what she do.

Khairul berkata...

@Nysaa - "so if you have a gf yang tak suka makeup, and if one day she try to put some make up, that means that she putting an effort to look beautiful and you should appreciate on what she do."

It wont be beautiful girl for me. Btw, Im deeply sorry if my words hurt your feeling. No butterfly effect perhaps. LOL.

n y s a a berkata...

haha. butterfly effect huh?
no lah.
different people got totally different opinion.
semua org berhak berkata2. and so do you :)

AkuAyie berkata...

hahaha.. itu sgt betul~
=))

TheOtherKhairul berkata...

@Nyssa - Im totally aggree with u.

@Ayie - you confirm tak bermake up kan.

akiss berkata...

btul ke yg rangkap pertama tu? lelaki mmg cmtu eh. uuu.. bahaya

adibahrisha berkata...

well...erm mcm ni jela...kpd girl yg suke pakai make up, pakai je la...tp jnji jgn tebal2. so, keayuan dan keasliannye tu akan lebih terserlah.

milimilo berkata...

xpernah mencalitkan make up ke muka lagi..cuma pakai bedak baby johnson je..mungkin aku akan cuba bermake-up dgn make-up yg nipis je..tu pon dh time nk menikah nnti..lmbt lg tuh

NieSah berkata...

;)

Sizuka berkata...

bnda wajib ku pkai tiap2 ari..
eyeliner jer.
lau x.. sure org tgur
'ko pehal muke cm bru bgun tido nih?? xmndi eh! sembap je.'
haishhh.
slh ke aq xnk pkai bnda tu??
mgkin dorg nmpak plik kot.
heheh

aku ke yg salah??

Mr K berkata...

@akiss - Macam apa?

@Adibah - Yup

@Milli - Kecantikan semulajadi lagi baik dari 'kecantikan' tepung.

@Nisah - Adakah itu emoticon tanda setuju?

@Sizuka - Semuanya okay bermake up asalkan tak keterlaluan.

Kimmy berkata...

huhu...i really do love touch ups..
n kepucatan yg natural mnyebabkn rupa sperti mat pit *agak metafora* jika x diletkkn sdikit 'warna'mungkin mnjadi punca..

but in the end,what did u wrote was really the truth~

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger