Isnin, 10 Ogos 2009

Orang cakap - 1

A place to dream.

Orang selalu cakap.

Tak semua yang kita nak, akan kita dapat.
Tetapi kenapa aku, semua yang aku nak, semua tak akan dapat?

Orang cakap, dunia ini sentiasa tak adil.
Bila ketakadilan itu berlaku kat seseorang, orang lain akan mendapat 'adilnya'
Tapi kenapa ketakadilan itu sentiasa aku je yang kena?

Apa yang aku fikirkan dan betul-betul inginkan, pasti tak akan terjadi. Tak pernah terjadi.

but,
Sometimes, its the best to forget what ever we need or what ever we feel. And remember what we deserve.

It keeps me alive. With pain.

13 Comments:

Lun berkata...

allah x akan membebani seseorang itu melainkn kesanggupannya

ketahuilah allah maha mengetahui pe yg trbaik utok anda

Na Shari berkata...

Hidup ibarat roda, kadang-kadang kita di atas, kadang-kadang di bawah...Percaturan Tuhan sangat adil dan bijaksana...

AkuAyie berkata...

ayat terakhir ko selalu buat aku terpikir.. huhu..

satu hari ko akan dapat semua tu. Aku pasti...
semua dijanjikan jika kita benar2 percaya...

buat masa sekarang, kita appreciate je apa yg ada. =)

*peringatan untuk diri aku jugakz.. keh3..

Igniz berkata...

takdir...
jgn ko bunuh diri udah..

Afyy berkata...

Sometimes, what you want, is not what you need.
:)

popipoo. berkata...

awhh. lain aku nak, lain aku dapat. yes, memang hidup tak adil sangat ar.

Mr K berkata...

@Popoo- okay la tu. Sekurang2nya ada gak dapat something.

@Igniz - Bunuh diri? Hmm. Idea yang boleh dipertimbangkan.

intanpayung berkata...

x smestinya bende yang kita nak tu kita perlukan..Allah lebih tau ape yg kite perlukan.So,dia bg bende lain.. okay?

Felly McGory berkata...

Maybe ada hikmah disebaliknya. :)

Pontianak Degil berkata...

Ade kata2 ni :

"Allah didn't give u everything u wanted, but Allah give u everything u needed"

farhana rahim aka paan berkata...

the one you deserve is d best! ;D

nkecik berkata...

what goes around comes around

Mr K berkata...

@kecik - It takes way too long to comes into me.

@Intan & Pontianak - I need her. Mungkin perasaan remaja je kot. Tapi semalam, bila membe aku berckap pasal dia ternampak rambut perempuan yang aku suka (dalam bilik kat hostel), aku rasa jealous gila. Aku tak tahu la kenapa. Padahal, hal tu kecil je.

Dan aku tak faham kenapa aku jealous.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger