Rabu, 19 Ogos 2009

Aku cuma nak bagi tau - 2

Gambar sekadar hiasan. Tapi gadis ni memang cantik.

Aku pergi ke sebuah belog yang owner nya adalah gadis yang amat cantik, lemah lembut dan sedap mata memandang.

Aku tengok followers dia. Teramatlah banyak. Tapi tak secomel followers aku.

Aku tengok entry dia. Dia menceritakan tentang tin biskut. Tin biskut yang katanya cantik. Then dia buat lawak tentang tin tersebut. Tapi tak kelakar. Sumpah tak klakar. Entri tu pula pendek dan gila membosankan.

Tapi..

Tapi..

Tapi ada lebih kurang 60 comments yang dia dapat.

Uh. Dunia memang tak adil.

40 ulasan:

  1. rilek ah. tujuan aku blog pn bukan untuk followers dan comment, tapi untuk menghiburkan hati orang. Jangan ikut jalan sesat. Jangan jadikan blog macam myspace.

    BalasPadam
  2. 60 komen...
    yang mana 30 daripadanya adalah dari dia sendiri..
    sebab die memblas komen2 org bagi kat die satu persatu..
    tol x?
    wuuu~~
    dan x semua komen berckap pasal tin biskut..
    dan x semua komen adalah dari org2 yg berlainan..
    sebab org yg sama berinteraksi dgn membalas2 komen di entri yang sama..
    betul x?
    huhu~~

    BalasPadam
  3. may be awak ckp ta lawak..
    orang laen anggap lawak.
    hehehe ;D

    BalasPadam
  4. boleh sewel penduduk dunia ni kalu 'adil' sentiasa. HAHAA ;p

    BalasPadam
  5. mana kau tau dia lemah lembut? kau pernah jumpa dia? tak semestinya orang yang amat cantik itu, lemah lembut. macam aku la. haha. takda la. main2 saje. :)

    mesti kau jeles sebap cooments kau tak banyak macam dia kan? huhu. mungkin dia dapat lebih sebap dia cantik kut. diskriminasi gender. haha :)

    BalasPadam
  6. stuju...!stuju..!
    maybe ko, or kita, patut taruk gambar awek cun kat profile kita, baru leh dpt byk comments kot..huhu.

    BalasPadam
  7. hehe.. biasa la tu..
    manusia memang suka sesuatu yang cantik kan?

    ni ade sebarang unsur dengki-cemburu-jealous ke..?
    hehe, sekadar bertanya..

    BalasPadam
  8. setuju! entry seciput yg dapat byak comment ; kite tulis pnjang² hampeh xade sape bacee >.<"

    BalasPadam
  9. ahaha...jeles ler tu...

    kbykn follower dia boshan kot..
    heee~

    BalasPadam
  10. well,mmg salu cmtuh.entri yg bukan2 yg dpt hit.

    BalasPadam
  11. Maaf kerana lambat approve comments anda semua. Aku bukan baru bangun dari tu. Aku bertapa atas katil seperti biasa.

    @Fahimmie - Ya. Ini bukan myspace. Kadang-kadang kau ni bijak juga.

    @Niesah - Mungkin.

    @Didiey - Mungkin para lelaki memaksa diri mereka untuk comment untuk mencapap?

    @Paan - Setakat ni, dunia tak pernah adil.

    @Sajeed Sigaraga - Ya. Diskriminasi gander mungkin.

    @Igniz - Tapi aku lelaki.

    @Zahra - Tak cemburu. Tetapi jealous.

    @Anak Dafry student MICET 2009 - Ya. Entry kau juga penjang. Mungkin terlampau panjang. Tapi tak apa. Sebab kau comel. Dan cantik.

    @Ayie - Dan memaksa dirinya untuk comments mungkin.

    @Ateeka- Itu yang dikatakan tak adil dan dia bernasib baik.

    BalasPadam
  12. Nanti kita buat ranking... kasi tajuk shockng sikit

    BalasPadam
  13. khairul tu AWAK>
    wat la ;))

    BalasPadam
  14. ala, leh je kalau ko taruk gambar pompuan, walaupun ko sebenarnya lelaki..hehe.

    p/s: aku practicum teacher, not a teacher. xplan pun nak jadi cikgu.

    BalasPadam
  15. Sajeed Sigaraga? apakahh. haihh. pelik2 la kau.

    BalasPadam
  16. awek siape ni ko cilok ni kerol??

    BalasPadam
  17. adoooiii kelakar la ko nie mat..
    rilex la k..
    tp pelik gak
    cam ner org boleh comment..
    ermmm..ragu2 nie..
    nth2 dia pakai 'pelaris' x..??
    jeng jeng jeng.. :P

    BalasPadam
  18. tu la yg aku nmpk skrg..kalu blog tu owner dia cun cnfirm rmai gile follower..rmai gile org komen..haha

    nmpknya aku bukan kategori cun

    BalasPadam
  19. @RainMe - Hmm. Idea yang bagus. Based on kecantikan muka dan bentuk badan mungkin. Mungkin aku akan buat bila followers aku mencecah 100. 10 tercandik drpd 100. Ingatkan aku kalau aku terlupa.

    @Didiey - Saya tahu.

    @Igniz - Practicum teacher? Tak pernah dengar.

    @Sajeed - Apakah?

    @Anoy - Ni ex-awek aku masa aku beljar kat oversea masa aku muda-muda dan belasan tahun dulu. Sekarang ni dah tua. Awek ni tinggal kat Senawang di Perak. Percaya tak?

    @Mahirah - Para lelaki nak mencapap. So para lelaki terpaksa la perah isi apa nak tulis. Lelaki, biasala. Pantang nampak perempuan sikit.

    @Aryn - Pengakuan yang berani. Tapi jangan la rendah diri sangat. Kau cun btw.

    BalasPadam
  20. haha tu dah standard berblog...
    But if u really talented in writing, tak jadi masalh untuk anda mendapat peminat ramai suatau hari nanti...just jeep witing...
    haha cool blog, salam pengunjung baru

    BalasPadam
  21. haha ;p entry best mcm ni kurang dr 20 je kan?hee

    BalasPadam
  22. @Richeal - Yeap. And salam perkenalan juga.

    @Ynn - Nope. Dah mencecah 20. Luck maybe.

    BalasPadam
  23. @Baby - Fahmi? atau Fahim?

    BalasPadam
  24. haishh..sekadar menyinggah lalu menambh komen dan juga follower kamu..haishhh..
    pe kata kmu cter psal tin sardin sbb tin biskut mungkin tidak lucu dan sekaligus komen pasti b'tmbh(haishh,ask aku ckp skema neh..)hahahaha

    BalasPadam
  25. Ermmm, dah tak tahu nak comments apa ;)

    BalasPadam
  26. eh sama je kot. aku tgk kalo popuan nyer blog,laki byk komen.kalo laki nyer blog,popuan byk komen.

    BalasPadam
  27. lek rul, kalau ko tension sgt meh belog aku leh relesae tension... wowowowowowo

    BalasPadam
  28. @aQilah - Cakap skema kadang-kadang nampak cool.

    @Lampu Neon - Dunia memang cam tu.

    @Gurl - Katakan Hai di The Other Mencapap Box sudah memanda-i.

    @Kecik- Tapi belog perempuan lagi banyak komen samaada daripada lelai atau perempuan.

    @Kenaboi - Apa teknik kau ada?

    BalasPadam
  29. haha..hai salam..
    suke entry niii:)

    BalasPadam
  30. @Zue - Tq. Asalkan anda jangan terasa suda.

    BalasPadam
  31. haha..kadang2 komen kadi banyak sebab spam..mcm dkt blog aku..sume pakat spam sbb nak mng contest komen tuh..panas gak kdg2 kalo komen xkne dgn entri..tp,ape bley wat..aku pasrah..hoho ;)

    BalasPadam
  32. dunia memang tak adil...

    banyak giler kowt blog cam gitu.. tu yang saffa pelik. lepas fikir balik saffa pun.. hurm.. mungkin mereka ni dah selesa dengan dia.

    dia hanya menjadi diri dia. mungkin sebab itu mereka. suka. walaupun dia hanya tulis sebaris ayat...

    BalasPadam
  33. @Saffa - mereka nak mencapap je.

    BalasPadam
  34. NAK LINK BLOG AKU NAK TAMBAH KOMEN DIA KE 61 komen hahaha...

    BalasPadam
  35. bunyik mcm jelez yang mendadak? haha

    BalasPadam
  36. assalamu'alaikum.....
    itu blog budak tu,biarla....dah org suka apa yg dy tulis...
    jgn ingat blog 'saudara' ni je yg bagus....org lain pon ade kreativiti...jazakillah

    BalasPadam
  37. adoi.. lawak. hahahahaha.thx for making my day. br nk touching2 google bnde jiwang td.

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.