Rabu, 10 November 2010

Definition of Love.

Assalamualaikum

[Love - By Dashka]

Macam yang korang asyik tanya aku, "Kenapa ramai orang tanya pasal love-love kat formspring kau?". Well, I can't answer the question since i don't have one. But, let me ask you one thing.

Definite the meaning of 'Love'.

Atau dalam bahasa melayunya;

Nyatakan maksud Love secara detail.

Simple question kan? But, let see how many of you can answer this. Precisely.

Give me your best shot. So then, I can put in on 'OH!'.



108 ulasan:

  1. secara detailnya love is cinta. hehe

    BalasPadam
  2. Love takde definition. Perasaan yang infinity.

    =)

    BalasPadam
  3. cinta tu bile kite dah byk kali terluka tapi still syg dia,,,, ahh, lebih kurang ar. hehehe.

    BalasPadam
  4. Love?
    Well, I think no one can give the exact definition on love. It's abstract. It can be very simple yet so complicated. All we have to do is to enjoy it. It's a gift from god.

    One day, you might say " I hate this person" and the next day, you might ended up realizing that " I am in love with this jerk"

    It can come to us at anytime, anywhere and in any form.

    And for me to say this, it doesn't mean i'm the expert on love. I guess it's what i see from the people around me.

    p/s:

    and ouhh.. love doesn't mean it have to be mutual, even if it's one sided, it's still love. and that is how the love law is. :)

    BalasPadam
  5. "Love can only be defined by those who actually have and give it away. Those who asks for definition of love usually are the ones who actually need it." :)

    BalasPadam
  6. Soalan sikit punya payah....
    Kalu aku ada masa aku jawab r. nk kena fikir dlu.

    BalasPadam
  7. cinta? oh senang saja.



    cinta itu buta. bila masing masing dah buta. mula la start meraba raba.


    haa ok tak MR K??


    cinta ea? banyak rasanya definisi cinta ni. depends on individu la kan.


    kalau kita cintakan seseorang, jangan genggam dia terlampau kuat. takut dia akan pecah dalam genggaman kita sendiri.

    Kalau ditakdirkan putus di tengah jalan, biar je la dia pergi, jangan halang dia. Sebab satu hari nanti dia pasti akan balik walau sehebat mana pon pengganti yang dia jumpa



    =)

    BalasPadam
  8. well.stories about love.
    macam dalam cerita indonesia, ada apa dengan cinta? seperti dalam cerita syurga cinta dinyatakan cinta itu ada berbagai punca dan salurannya.
    1.cinta daripada Allah swt
    2.cinta daripada syaitan
    3.cinta daripada syaitan.
    dasawarsa ini dilihat pada perjalanan ceritera cinta di sekeliling kita, cinta yang datang dari mana?? berpegangan tangan bukan main selamba, peluk peluk perkara biasa, bahkan ada yang lebih daripada itu.cinta itu nafsu semata.cinta itu gelodak tiupan syaitan yang membuak-buak dalam dada kononnya kaulah intan, kaulah permata, tiada dua hanya kau yang bertakhta.dei, jalan da!! maaf seandainya menggarit mana-mana hati, namun itu realiti yang harus didepani dan saya rasa perlu diakui walau hati tak sudi..
    sebenarnya cinta itu satu keikhlasan. pernah tengok tak cerita kiamat dah dekat?? bapa perempuan tersebut (seorang imam/kiai)mencari sesuatu dalam diri lelaki yg berkenan pada anaknya iaitu sebuah keikhlasan..cinta zaman sekarang ini semua nakkan imbalan.nak awek comel , nak pakwe kaya,nak awek mcm model, nak pakwe pandai..itu semua mencari imbalan dalam sebuah perhubungan bukan keikhlasan.
    cinta yang diredhai Allah adalah cinta selepas ijab dan kabul.kalau perhubungan cinta bermula tanpa reda Allah bagaimana pula nanti dengan akibatnya. bertemu dan bercinta, dating dan kahwin then dapat zuriat tetapi permulaannya adalah tidak halal di sisi Allah swt.fikirkan kesannya..(memetik dari buku pemilik cintaku setelah Allah dan rasul,karya fatimah syarha mohd noordin)
    question abound!

    BalasPadam
  9. Love-Kalau tak ada cinta dalam definisi hidup korang,sudah tentu korang bukan manusia.Walaupun bendalah gila ni datang lambat atau cepat.

    BalasPadam
  10. 1st..hehe

    love is cinta <3

    cinta adalah suatu perasaan yg dianugerahkan bagi setiap insan untuk saling menyayangi.

    cinta itu universal. cinta pada pncipta,family,sahabat,alam sekeliling dan cinta pada kekasih hati..

    cinta memerlukan sayang,kepercayaan,kejujuran dan keikhlasan. saling memberi dan menerima.

    cintai diri sendiri sebelum menyerahkan cinta kepada orang lain kerana hny kita yg boleh membuat diri kita bahagia..

    (^_^)

    BalasPadam
  11. when you 'see' it, you got a goose bump..

    BalasPadam
  12. cinta adalah sabar dan keikhlasan.

    percaya?

    BalasPadam
  13. pd ak,, luv is complicated,,, huhu,,,sbb,,,
    - bkn snang kte nk knal ati budi org tuh,,,,
    -luv ni kdg2 akn buat kite x ley nk b'pk....
    -luv can make we smile,, luv also can mke we cry,,,
    -hanye kite taw ape yg kite rase,, jgn nk ikot2 org laen,,,

    last word,,, 'knape nk sdey,sdang kn kte taw yg kte bley epy,hanye kite saje yg taw ape yg kite nk,yg pnting nekad,,bia la ape org nk kate pon,,, kite yg rase cinta tu,,, bkn dorg,' hehe...

    BalasPadam
  14. cinta adalah sesuatu yg subjektif, & setiap org punyai definisi masing2. bg aku, cinta itu universal. jika drujuk cinta kpd psangan yg blainan jantina, cinta itu jambatan kepada kehidupan yg lebih baik krna munculnya proses saling melengkapi antara pasangan. :p

    BalasPadam
  15. love is when two heart unite and become one..one love one heart...

    BalasPadam
  16. oh, aku juga suka video ini tentang cinta.

    http://www.youtube.com/watch?v=S7LdtI4ICcU

    BalasPadam
  17. love is cinta..hakhak..cinta adalah gelombang perasaan yang boleh menghanyutkan sesiapa sahaja dimuka bumi inih jika tidak dikawal dengan rapi..alarh macam gelombang microwavelah jugak..kalau tak kawal suhu kompem2 makanan tuh boleh hangus..wuuwuu..nih cinta kepada manusia lah eik..

    BalasPadam
  18. lagu saiful apek n yusry kru dlm lady boss:

    Cinta itu,boleh di umpamakan,
    Bagai makan sambal belacan,
    Walau pedas hingga mengalir air mata,
    Masih mau di makan jua..

    BalasPadam
  19. love is like sweet sugar...but beware of diabetes..

    BalasPadam
  20. cinta itu adalah cinta. enuf. khalas.

    BalasPadam
  21. firstly, it's not 'Definite' but it's 'define'. typo error di situ.

    pada cik giRang la kan, cinta membawa maksud pengorbanan. berkorban untuk kebaikan sume pihak. berkorban untuk mendapat redha Allah.

    dalam hidup ni tak sume benda yang kita nak tu kita akan dapat. so kat situ kita da korbankan kehendak kita. kita da korbankan perasaan kita. dan dgn sikit pengorbanan yang kite buat tu, kita mengajar diri kita untuk terima segalanya seadanya. dan dgn itu kita telah menjadi redha ngan ketentuan Allah thus Allah pon akan redha ngan diri kita dan kehidupan kita.

    cinta sememangnya memerlukan kita untuk berkorban. si pencinta tak suka sang kekasih merokok, makanya sang kekasih perlula berkorban dgn berhenti merokok utk kebaikan diri dan si pecinta tu. sang kekasih tak suka si pecinta yang suka sangat membazir duit (shopping).. jadinya si pencinta kurangkan la tabiat suka membeli tu untuk gembirakan hati sang kekasih.

    inilah pengertian cinta dr perspektif seorang cik girang (^_^)

    BalasPadam
  22. love is when u love tanpa sebab........ makna kata kalau ditanya kenapa ko LOVE dia? ntah..... he he...... the feeling just grow in ur heart.

    tu aku nyer pendapat la.......

    BalasPadam
  23. Love is when i realize that i can stand stronger waiting for him even i know he wont look back for me. hm , snobish of me

    BalasPadam
  24. love is cinta

    suatu perasaan unik yang TUHAN beri

    BalasPadam
  25. love is cinta

    suatu perasaan unik yang TUHAN beri

    BalasPadam
  26. love ada sesuatu yang bila anda kehilangannya anda kan sedih @ nangis...huhuhu contohnya duit...

    BalasPadam
  27. kan ade org kate cinte tu bute..... sebenanyer... cinta hanya nmpak ape yang penting sajork!

    BalasPadam
  28. KALAU NAK TAW APE ITEW CINTA... BERCINTALAH!!! then u will noe the meaning of LOVE....

    BalasPadam
  29. Love can bring sad or happiness in this life because it involves human that have changing perceptions and it is not eternal... but only loving Him can bring happiness in the world and afterlife...

    BalasPadam
  30. Love is happiness
    Love=happy
    To get happiness need some sacrifice
    happy=sacrifice
    Sacrifice really torturing
    sacrifice=torture
    Therefore..
    Love=torture
    Love is torturing
    Haha

    BalasPadam
  31. @Cik Girang - Nothing wrong with the use of definite. Ianya bermaksud 'Tepat, detail dan tertentu"

    BalasPadam
  32. cinta fuck the world beautifully

    BalasPadam
  33. jatuh cinta tu sakit..
    dah nama pun jatuh
    kalau takut sakit..
    jgn ngade2 nk rasa

    BalasPadam
  34. pada ana cinta adalah bersifat relatif dan bukannya kuantitatif...
    oleh yang demikian cinta tidak boleh diketahui berapa kadarnya dan berapa tahapnya..walaubagaimanapun dalam Islam terdapat cinta sejati iaitu cinta yang bersifat mutlak...satu sahaja cinta mutlak dalam diri kita yakni cinta pada Allah..adanya cinta ini maka kita kenal Allah dan apabila kita mengenali Allah maka kita tidak perlu risau mengenai 'jodoh'....kerana jodoh ialah takdir muallaq...takdir yang ditetapkan oleh Allah s.w.t..

    BalasPadam
  35. cinta xdapat didefinitekan..haha.sebab hanya org yg bercinta tau mksd cinta..cinta juga menerima seadanye org yg dicintai baik kelebihan atau kekuranganye tanpa perlu balsan.kalau x.. ia xdipanggil cinta,tapi compromi semata2

    BalasPadam
  36. L.O.V.E? after breaking up a month ago (keputusan sendiri), ive come to realise that human boyfriend girlfriend love is err how to put it, time wasting? not worth it? because now..

    1. Allah is my love. how can one love another male when one cannot even love the Almighty? the Creator? look at your hand. who design them so beautifully? Him of course. only Him and only He deserves my love. why? because, Allah has never hurt me, He is always with me, if i cried i would say His name and His name alone would comfort me. manusia selalu sakitkan hati kite dan buat kite sedih tapi Allah tak pernah dan takkan sakiti kite.

    2. The Prophet is my lover too. how can i not love this man who has brought Islam to me? I am a muslim because of his contribution. i am living my life today based on the religion that he brought. without the prophet who will i be?

    3. My parents would be my third lover. how can one not love a person who has given birth to u, feed u, raise u, comfort u for 20 years? (i am 20 btw) betapa payahnya melahirkan anak sampaikan ibu yg meninggal time melahirkn akn masuk syurga sbb telah berjuang di jalan Allah..subhanallah..no boyfriend can beat that, right?

    i am no alim. i am a 20 year old teenager who has found the real meaning of love after going through a tough bf-gf love journey.alhamdulillah.all praise to Allah. this is what love means to me. :)

    BalasPadam
  37. love is like playing poker , sometime u re in , sometime u re out . throw all chips in and wait for ur luck .

    BalasPadam
  38. cinta ialah perkongsian, persefahaman, dan keikhlasan :))

    BalasPadam
  39. @Nurul - Nice one. Good for you :)

    BalasPadam
  40. cinta itu adelah dengan kehadiran 2 insan yang menyintai n menyayangi antara 1 sama lain, berlainan jantina, same jantina pown boleh tapi definition laen lah, saling bersama dikala susah dan senag, saleng memahami dan akan menanti andainya seseorang pergi untuk memperbaiki kelemahan diri sendri dan bersama-sama berjuang untuk kebaekan hidup pada masa akan datang....

    BalasPadam
  41. sori..it's my bad..

    saya bdk yg masih blaja..sori eh mr. K (^^)

    BalasPadam
  42. ehh tipu u dont have love ;P

    for me love towards someone is u need commitment. plus, u need to sacrifice ur money n tymes wit ur fwens n family to b wit her. hehehe.

    BalasPadam
  43. love is just a fancy word for lust

    BalasPadam
  44. 100% LOVE = 100% LIE + 300% LUST + 200% LOST.

    Love is 'blind', so he can't calculate himself well.

    Minus all of the above if they are married first then love comes in.



    ***100% my words and I'm not a Mathematician.

    BalasPadam
  45. cinta hadir tanpa diduga,
    hadir membawa kasih sayang,
    dengan tulus dan ikhlas..

    sbb tu bile kita cintakan seseorang, kita tak kesah dia 2 handsome ke tak handsome, kaya ke miskin, tinggi ke rendah, kurus ke gemuk....
    =))

    BalasPadam
  46. *Ahem*
    Hello Mr. K.
    Actually... I dah buat entri pasal love pun in my blog before this. Baru je lagi. Tapi me myself pun tak dapat nak jawab sebenarnya LOVE in BM tu cinta ke sayang?

    Click down here, okay.
    http://bashtiahwrites.blogspot.com/2010/10/love.html

    BalasPadam
  47. love??

    HAHA..

    kalau tanya pasal cinta manusia kat aku...aku akan cakap...

    tak kekal dan penuh muslihat.

    BalasPadam
  48. cinta adalah kekuatan yang mampu mengubah duri jadi mawar..mengubah cuka jadi anggur mengubah sedih jadi riang...mengubah amarah menjadi ramah..mengubah musibah jadi muhibbah...
    itulah cinta..

    sekalipun cinta telah ku uraikan...dan ku jelaskan panjang lebar,namun cintaku datangi,aku jadi malu pada keterangan ku sendiri..meskipun lidahku telah mampu menguraikan,namun tanpa lidah,cinta ternyata lebih terang..sementara pena begitu tergesa gesa menuliskannya..kata kata pecah berkeping begitu sampai kepada cinta..
    dalam menguraikan cinta,akal terbaring tak berdaya,bagaikan keldai terbaring dalam lumpur ..cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..
    *adopted from ketika cinta bertasbih*

    BalasPadam
  49. love is undefined!!agagagaga

    ok,cinta tu

    errr..

    undefined!!

    umpama sdg mencari siaran radio yang stabil di tengah2 hutan belantara.u dont know whose frequency would match yours.but once u've found it,whether dia sorang yang x sempurna or not,believe me,ati ko akan bergetar tanpa sebab.

    jika kau rasa getarnya la..*tetibe

    bila setiap kesempurnaan dia tu jadi idaman kita,and bila setiap kelemahan dia tu pun jadi kesayangan kita...

    BalasPadam
  50. aku sokong pendapat LUMUT!!! hidup LUMUT!!!

    BalasPadam
  51. Love is like the wind, we can't see it, but we can feel it.

    BalasPadam
  52. love is just a hormone.
    kau cakap sebelum ni kan.

    love just a feelings
    band-darkness

    BalasPadam
  53. "When you start thinking about someone else more than you do for yourself."

    http://youcannotreadthis.blogspot.com/2009/05/and-love-is.html

    "ever wondered why we say 'fall in love'? why not 'sleep in love', or 'rest in love', or 'walk in love'? it's because 'fall' is something that we don't plan..we plan to walk, to sleep or rest..but not fall..that's life..and that's love..:)"

    http://youcannotreadthis.blogspot.com/2009/08/fall-in-love.html

    something like that....kot.

    BalasPadam
  54. love is an opp0rtunity...
    to know ourself better..
    hahahahahaha.....

    BalasPadam
  55. "love is indeed a wonderful emotion, accorded to humanity by God, but it is important to distinguish whether that love is real or not, and to consider who it is directed to, and what sentiments it is FOUNDED ON....."

    BalasPadam
  56. love is simply a feeling. =)
    different people experience different loves because they experience different feelings. there is no exact meaning of love.

    BalasPadam
  57. love is pain-ini untuk orang yang heartbroken frust menonggeng

    love is the sweetest thing you ever feel-ni untuk orang yang tengah angau lompat-lompat atas katil sebab excited ber-couple

    sekian :)

    BalasPadam
  58. Cinta terbina atas dasar kepercayaan. Percaya itu tiang cinta. Hilang percaya, hilanglah cinta ;)

    BalasPadam
  59. aku nak tau jawapan dari kau saja !

    BalasPadam
  60. love? feeling of wanted to love and to be loved. heh tade experience ponn.

    BalasPadam
  61. sesuatu yang susah nak ditafsirkan...terlau indah n kdg2 mmbawa bencana... =)

    BalasPadam
  62. LOVE?
    Loyalty
    Opposite
    Vacancy
    Emotion

    :]

    BalasPadam
  63. Love adalah sejenis tahi.
    senang dikeluarkan dan senang di pumpkan..simple but effective.kah3

    BalasPadam
  64. Ramainya kasi jawapan. Kenapa ramai yang kasi tak tepat ni?

    BalasPadam
  65. love is a type of emotion that contagious.

    BalasPadam
  66. mmg diaorg neh mr k. suka off track. cepat lah kasi jwpn yg tepat mr k. haha.

    BalasPadam
  67. love..one of God's gift to his creation...

    it begins there, from your heart, nourished there, in your heart..and if it dies, it dies there, in your heart and it will leave traces in your heart..

    BalasPadam
  68. cinta????

    cinta adalah suatu perasaan yang indah yang dapat mengubah persepsi hidup manusia yang mengalaminya...

    sebab manusia berubah kerana cinta....

    heheheheheehe

    BalasPadam
  69. LOVE is nothing. it is just an exaggerate statement

    BalasPadam
  70. love is bull shit ?
    hell no . mybe love is about chemistry :P

    BalasPadam
  71. The infinity of feeling. Sebuah anugerah dari Ilahi.

    BalasPadam
  72. Cinta itu Dihati.

    walau sendirian, ia tetap menemani, walau tiada di mata kini, ia hadir bila dirindui.

    Cinta itu tiada yang luar biasa. kalau suka go on, kalau dah tak serasi break up carik lain. simple!

    BalasPadam
  73. CINTA adalah mainan OTAK...

    Otak yg menafsirkan apa yg mata kita lihat... Dari mata turun ke hati... Dr hati yg bedebar dihantar oleh adrenalin kita utk di tafsirkan maksudnya...

    kemudian, setelah di tafsir, tau lah kita samada itu CINTA yg INDAH, SUKA SAJA, SAYANG MENYAYANGI atau sekadar perasaan yg singgah sekejap bak angin lalu...

    semua nya kerja OTAK... otak kan processor sorg manusia... klu OTAK tak berfungsi mana mungkin ada perasaan...

    renung2 kan... slmt berfikir...

    BalasPadam
  74. kefahaman mengikut otak beku di bawah kipas lembab.. hahahha....

    http://mylittlefingerspell.blogspot.com/2010/11/cinta-itu-aku-dan-kamu.html

    BalasPadam
  75. LOVE is just love, it can never be explained... :)

    BalasPadam
  76. Love???apa tu? makanan ae?sedap ke?best ke?

    ke barang?boleh dijual beli ke?boleh ditukar ganti ke?

    ke mainan? lepas dah puas main,boleh buang je?
    boleh baling sesuka hati??

    saya pon baru dengar...hahaha...
    ^^

    BalasPadam
  77. LOVE is a feeling that all human and animal (and plants?) have, rewarded by God so that we know how to manage this world in balance. - ika azani

    BalasPadam
  78. CINTA itu KOMITMEN.

    LOVE is COMMITMENT.

    BalasPadam
  79. http://www.facebook.com/note.php?note_id=435179485937&id=100000628443398

    BalasPadam
  80. aku jwb ngan buat post ttg ni... haha, ble view kat sini

    but I think, apa yg aku ckp tu, more to pendapat n bkn definisi cinta tu

    BalasPadam
  81. tak tahu la apa love tu tapi for sure, love is not a sex

    BalasPadam
  82. love sesnsitif..di mata orang kata x cantik.tapi kat mata sendri sentiasa gila baayang..hauhu

    BalasPadam
  83. bro...defini love ni bergantung pade pahafam sesorang terhadap ape yg d love oleh org tersebut...org dlu2 willing to sacrifice them self for their love...but org zaman skarang rather sacrife thier love rather themself...cao bro

    BalasPadam
  84. cinta milik ALLAH, datang dari Dia :)

    BalasPadam
  85. LOVE is hating someone u care .

    BalasPadam
  86. i don't believe in love at this age, it just a strongest feeling one can have without being in love.

    but later, when i'm older and wiser, maybe love comes knocking around~

    BalasPadam
  87. Love adalah sesuatu yang buatkan hati kau bolak balik. Ada saat tenang, ada saat ribut taufan, gembira,resah gelisah.

    BalasPadam
  88. love is equivalent to Mr.K =D

    BalasPadam
  89. well, in my opinion..love or cinta ni satu perasaan yang beautiful and hurtful..ble kita rasa cinta tu..kita xnk cinta tu hilang..kita nk dia sentiasa dengan kita..cinta ni dia dtg ngan sendiri..kita xbuat cinta ni..alah sng ckp..cinta ne bikin gempak jer. ==

    BalasPadam
  90. love is never boastful or conceited. it is never rude or selfish. it does not take offense and is not resentful

    next,

    love is like a wind , we can't see it but sure can feel it.

    ok, adapted from a walk to remember. =)

    BalasPadam
  91. in all aspects, including relations to Allah, family, friends; love is two people fighting for each other.

    BalasPadam
  92. pada aku love bukan sekadar aku sayang kau, kau sayang aku. tapi sayang yang memberikan significant dalam hidup kau. bak kata kawan aku sayang yang terpahat di hati.

    BalasPadam
  93. Kehidupan mu adalah kehidupan ku, kehidupan ku adalah kehidupan mu, ia menjadi kehidupan kita.Cinta kini menjadi kehidupan. Pengkongsian kehidupan dua insan lelaki dan wanita, adalah percintaan. Usaha untuk memberi dan menerima, usaha untuk mengalah atau mengambil jalan tengah, usaha berunding, merajuk dan luahan perasaan. Semua itu adalah percintaan.

    BalasPadam
  94. Jangankan lelaki biasa, nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Apa yang tiada dalam syurga? Sedangkan Adam tetap rindukan Hawa..hehe

    BalasPadam
  95. cinta tu macam kita tak kisah tidor lena separuh perjalanan balik kampung, tak kisah hilang view rumah yang cantik-cantik sepanjang jalan...

    cinta tu macam perasaan teruja nak sampai umah sendiri, bukan sebab fizikal rumah tuh.. tapi sebab orang kat rumah kita ;)


    ;)

    BalasPadam
  96. haha ktawa 2 mins...
    im agree with cik girang n others that cinta is sacrifices. i juz can sacrifice 4 allah n not even 4 myself.
    cinta bkn syg or love dont be confuse b'coz it doesnt hve name 4 u to claim ...

    BalasPadam
  97. no need to define bout love.
    semua orang tau psl luv either perasaan atau x. hubungan dgn Allah, fmly, kwn2 pun consider as luv.

    tapi perasaan pelik2 kat seseorang (diff gender)selalunyer setan jerk (esp xhalal)..haha (ckp suke suki). so, xpayah la nak define sgt psl luv2 ni..xmasuk exam pun

    BalasPadam
  98. l.o.v.e= life on variable emotion

    BalasPadam
  99. siang dan malam.
    garam dan gula.
    langit dan bumi.
    matahari dan bulan.
    jantung dan degup.
    perempuan dan lelaki.
    manusia dan Allah.

    BalasPadam
  100. cinta itu subjektif..
    setiap orang ada tafsiran masing2..

    BalasPadam
  101. Love is complicated.
    True love is unexplainable.

    One thing yg sy percaya is;
    break-ups are for dating,
    true love should last forever.

    BalasPadam
  102. assalamualaikum,nak tlis elok2 ni,pndpt sy la kan kmu pun x psti definition love y sbnrny tu la sbb nak tau sgt pndpt org ln.teka jak pun.
    huhu,rsany love is when u x hve 2 tell him/her.Both of u know that its exist for those y mmg lowprofile pnya org mcm kmu la y sbnrny.,msti ko prcaya sgt y tlang rusuk ko y hlang tu kna curi oleh gdis y baik ,sweet n cmel jak mcm kmu la knonny.sbb ko prcaya llki y baik mcm kmu akn dpt prmpn y baik mcm kmu n sblikny.
    So,love give diff mean for diff lovers/couple.mls la explain pnjg sgt sbb luas sgt mksdny,y pst its love when both of u feel it doesnt matter how u express it as long as both of u feel the same.,

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.