Isnin, 8 November 2010

Apa Yang Anda Perlu Tahu Pasal Aku Dan Blog Aku.

Assalamualaikum

[By - Weebo]

Cute day, today. Maksud aku, tonight.

Aku perasan, some of you wahai cute-cute girls and pretty boys di sana suka betul tanya soalan yang macam cepu mas. So, Bagi mengelakkan soalan sama yang berulang-ulang kali di tanya, aku pun buat le entry ni.

Korang patut tahu yang aku:

1. Aku tak suka blog walking. Kadang-kadang je aku blog walking. Why? Sebab, aku tak nampak langsung apa point blog walking kalau just setakat pergi blog seseorang, tulis "Nice blog" kat shoutbox, tapi entry yang di tulis langsung si blog walker tak pandang.

2. Aku bila blog walking, aku tak adanya nak tinggal jejak kat setiap blog. Sebab aku lagi prefer baca, then baru komen / like. Much better than datang, 'tinggal jejak' tanpa baca apa-apa dan blah. Tulis blog nak semata-mata orang datang dan blah or nak kasi orang baca? Aku tak kisah kalau korang tak nak follow aku, atau tak nak komen di blog aku atau like entri aku. Tapi aku agak kisah kalau korang tak baca. Aku tulis untuk orang baca.

3. Aku agak jarang blog walking kat blogsphere ni. So, aku pay it dengan letakkan chatbox / shoutbox di blog. Dari situ, korang boleh exchange trafik.

4. Aku bet ramai tertanya-tanya kenapa banyak blogger yang ramai followers biasanya tak ada chatbox. Well, semuanya adalah di sebabkan oleh damn annoying-mouse (anonymous). Annoying mouse ni ada dua. Ada yang baik, dan ada yang suka dajalkan orang iaitu yang suka mengutuk owner sesebuah blog dengan cara menyorok di unnamed-identity. Ada tu, siap spam chatbox sambil tukar nama. Nak buat kononnya ramai orang kutuk lah tu padahal IP Adress sama je. Tapi kan, kalau tukar IP adress pun, still, boleh trace. Cara nak trace, tanya lah students IT. Apa pun, majoriti bloggers tak nak letak chatbox adalah sebab ramai annoying-mouse datang.

5. Korang boleh promote entri dan blog korang di chatbox aku. Kalau boleh, jangan guna kan sangat untuk chat walaupun nama dia chatbox.

6. Aku tak reply semua komen korang di blog aku. Ada certain komen yang aku rasa aku perlu reply, baru lah aku akan reply. Tapi, andai kata aku tertarik dengan komen korang, aku mungkin akan buatkan satu entri based on komen korang dan akan link kan direct ke blog korang. Dari situ, you gonna get super good traffic. Contohnya, entri ini dan ini.

7. Walaupun aku mungkin tak reply komen korang, aku amat hargai kalau korang boleh kasi pendapat yang korang nak utarakan.

 [By - Hell]


8. Aku bukan anti perempuan. Aku hanya suka menyakat perempuan. Aku juga tak gay. Aku suka perempuan. Tapi aku bukan buaya. Aku setia tau. Pada sorang gadis je.

9. Aku kat blog memang banyak cakap. Tapi kat real life, aku banyak diam.

10. Aku akan baca semua blog yang ada update di ruangan The Other Pretty Gay. Dan ramdomly baca blog di ruangan The Other Gedik. Ianya based on tajuk korang. Kalau tajuk menarik, baru aku baca. Tajuk memainkan peranan tau. Tapi for The Other Pretty Gay, mostly, setiap entry yang di update adalah agak best. So, kalau ada update, memang aku biasanya baca. Kalau korang tau mana-mana blog best, bagi lah tau. Nanti boleh aku taruk kat situ.

11. I dont give a shit if you got super masive cute baby face. Or you got super sexy body macam Elly Tran Ha. Aku baca blog tak ikut muka. Aku link blog pun, tak ikut muka.

12. Kalau follower kau 10 je pun, tapi blog korang best dan sedap di baca, aku akan letak di the TOPG dan di OH!

13. I do click iklan nuffnang di blog orang lain. *Sebab iklan blog aku sikit doe*

14. I am okay with gays. They are funny sial. And lesbian too. Pengkid? Mostly, pengkid agak comel. Sounds weird, tapi 4/6 dari org rumah aku kata pengkid agak comel. Tak tahu lah kot-kot orang rumah aku ni semua wierd-weird.


15. Aku moderate komen adalah sebab aku nak membaca apa yang orang komen di entri lama-lama dan, untuk prevent dari pengkomen lain di kutuk. Tak nak jadi macam dulu blogger bergaduh sesama sendiri di ruangan komen.

16. Korang yang nak kutuk aku pun, biasanya aku akan delete. Sebab kalau aku tak delete, aku akan approve. Dan bila aku approve, aku akan reply comment dia kaw-kaw punya sampai dia sakit hati dan cakap kat formspring aku yang "Thank you for being SO NICE. Oh, nampaknya kau dah hilang seorang followers. Kau mesti tak kisah kan?". (Ini cerita betul) Ya, aku tak nak hilang viewer di blog ni, so, cara terbaik, adalah ignore.

17. Aku perasan yang ramai orang sekarang tak pandai nak tegur orang lain. Tak boleh ke kalau nak tegur atau bagi komen dengan cara menggunakan cara yang baik? Ini tak, cara cakap macam nak kena kaki. Kan bagus kalau tegur dengan cara macam ni. Sejuk la sikit perut aku.
 

18. Kalau tak silap aku, contest pertama yang aku masuk secara official adalah bersama Joe tua. Dan dapat tempat ke 3. Shit. Tak ada rezeki.

19. I got weird daily-cycle. Bermula dari selepas magrib (Islamik sikit). Selepas solat, aku biasanya akan tidur, selama dua jam. Tak pun, selepas isyak, aku akan pergi makan malam. Then buka facebook, blog dan etc sampai pukul 10. Then tidur. Then pukul 12 atau pukul 1 pagi akan bangun balik. Then mandi. Then, study. Sampai pukul 5. Pukul 5, aku akan online garena dan main dota. Hingga subuh. Slps solat, aku akan tidur. And that is why aku bagun tengah hari. But, hanya untuk hari yang tak ada kelas lah. Tapi kan, aku pernah dapat email dari blogger sorang ni. Dia cakap kalau tidur bangun tengah hari, nanti rezeki tak masuk. Ah sudah. Tapi, still, aku tak sure mcm mana nak rearrange balik masa. Aku suka suasana sunyi waktu malam. Masa masuk rumah ni, aku awal-awal dah cop bilik and kedudukan tepi tengkap sebab aku suka angin dan bau waktu malam.

20. Aku prefer tak nak bagi tahu umur aku di blog sebab most people di Malaysia (or even di seluruh dunia) suka judge people based on umur. Aku ingat lagi masa aku bermain forum di internet dulu. Asal aku kasi pendapat je, semua buat donno. Tapi last-last pendapat aku tu lah yang dok pakai. So, dari situ aku belajar; orang susah nak terima pendapat dari orang lain yang lagi muda. Fact.



94 Comments:

Suey Al zahra berkata...

Wow,panjangnyaaaaa entri...

Tapi suka lah baca.
Betul ke u ni pendiam in the
real world.Make me wonder,hummm

ZuLFaDZli *JoE* HAsSaN berkata...

like~~~~ aku akan baca blog kau setiap kali kau update~~ sebab semua menarik~~ even setiap entri akan jadi perbualan among friends and family..kisah benar!

IRAH HAJERAH AZMAN berkata...

20 benda pasal ko dah tau. ok. aku dah salin. lagi 5 menet aku pinang ko. ok. aku tipu. bye bye :P

TiKa LEh berkata...

susah jd org glamor ni..rmi yg dengki..refer point blogger xltk chatbox..hoho..

noor afzan berkata...

banyaknya sampai 20..
juling mata nak baca 1 per 1.

tapi u r rite..
1)blogwalking?
ku utamakan bloglist 'wajib baca'
pastu yang komen post. appreciate sebab dorang sudi baca entry n komen.
last sekali kalau free, baru shoutmix.

19)waktu tak elok tidur ada 2 je. lepas asar dan lepas subuh.
so, waktu lain kan ada bro. reschedule leklok k.rezki tu meliputi juga good result exam..=)

Kimmy Ai berkata...

Whoa~ you nailed it right! ;DD

"Aku bukan anti perempuan. Aku hanya suka menyakat perempuan. Aku juga tak gay. Aku suka perempuan. Tapi aku bukan buaya. Aku setia tau. Pada sorang gadis je." <--- ish, yang ni aku suka. =)

Adziim berkata...

Assalamualaikum.

Semua pendapat kau, kadang-kadang ada sarkastik tapi sangatlah benar, especially perihal relationship.

Walaupun Little Amoi kata kau gedik, tapi aku tetap rasa di blog je, realiti aku rasa kau baik dan pendiam.

:)

Keep on blogging!

n i s a berkata...

nice update especially part anonymous tu. (:

Lyn Sery berkata...

sungguh.
aku dapat rasa kau ni jenis mcm mana kat luar dan dalam alam maya.
totally different
aku rasa 'ni' la diri kau yg sbnr

Mimie@misxoman berkata...

haha.lucu banget seyh kamu ni.btw,entri ni bagus untuk yang baru kenal MR K contohnya seperti saya.kadang2 orang kita hanya mengenali org tu melalui ape yg dia tulis,in reality life org tu tidak semestinya sama seperti ape yang dia tulis.

rabiatuladawiyah berkata...

aku amat setuju no 1!!!

tp hobi aku ialah blog walking.. but i rather be a silent reader..haha

.o r k e d. berkata...

stuju sgt. teringin na sembang ngn kao tp bz aa exam. cane kao ley dpt idea yg best aa? respect kao ;)

ween berkata...

19) aku rasa kau ni kena kawin la. baru bole rearrange masa. lps kawin confirm! xda suka bau waktu mlm da. bau bini lg best. lps tu otomatik kau akan tido mlm.

anis.farhana berkata...

rasanya point yang nombor 19 tu memang yang paling best lah. especially yang pasal suka waktu malam.

i pun lebih kurang spesis burung hantu. suka waktu malam sebab ada perasaan melancholy tersendiri.

btw, nice post. sekarang keje i kalau bukak blog mesti pergi blog u then gelak sorang2 baca entri sampai my roomates i pun pandang pelik :)

♥CIK SHA♥ berkata...

aku setuju point yg kau cakap in real life kau pendiam..sebab bagi aku, orang yang suka buat entri panjang2 dalam blog ni secara realitinye die agak pendiam la kat luar..melainkan dgn orang yg die betul2 rapat baru die banyak cakap..macam aku..wahaha..

*aku like point 12 n 20..hehe..

~HANA~ berkata...

aku rasa semua blogger patut tulis apa yang dia harapkan dari pembaca, or apa yang pembaca perlu tahu pasal blog dia macam ko tulis ni. barulah saling memahami. cewah. aku suka entry ni

.s.o.f.i.a. berkata...

aku plak tebiat suka membaca while blogwalking....... dan insyaallah aku akan komen kat entries, bukan kat sbox..... UNLESS aku tatau nak komen apa kat dia nyer entry sebab berkisar benda aku tak paham atau berunsur political..... he he.......

apapun, thanks for listing me in the TOG...... muah muah!!!

masshie mastura berkata...

owh i ska blog walking n read their entries n give comments. klu xgiv comments tu cz da blogger byk sgt ckp psl bf dye or psl dye which i dont know anything about them. den barula i tulis kat chatbox dorg.

btw u prnh lalu my blog, lalala ;) thanks.

Ali Azhar berkata...

I just adore you by heart.

fezaL Mohd berkata...

ko kn comel !

funky_D berkata...

tang usia tu mmg betul la. ppl judge ppl by their age. padahal kdg2 apa yg kita kata tu betul apa. owh lupa lak. umo aku baru 12 tahun. ;P

Lili Sakina berkata...

apsal semua blogger HEBAT2 adalah seorang penyenyap in the real world???
mungkin tak dapat voice out loud, tapi bile menulis memang makan dalam punye...
aku harap kau tak hilang passion untuk menulis sebab aku baca semua entry kau!!!

Allin berkata...

anda mmg straight to the point..
:)

jackieKOH berkata...

haha..setuju party chatbox tuu..ad je org2 yg annoying tetiba datang then ckp "Your are right..now i know blah2..blah3 "...

aku pun "erk??..
klu x pon..yg promosi barang2..klu cantik, xpe r..ne, adohai~~~ haha

Entri terbaru : Aku dan Leadership Camp

melle. berkata...

yeah, orang muda kadang2 diperkotak-katikkan

sELipAr_biRu berkata...

jom jmpe.. nk tau betul ke pndiam.

Risnayati Lammu berkata...

slm. aku br jak follow blog ko nie since 3 weeks ago. & setiap entry yg ko post, pasti aku akn bca. coz, aku tertarik dgn pa yg ko ingin kongsikn bsama reader...

Mimi Saidi berkata...

aku suke gile blogwalking pompuan cntek2...hehehe

Haryani berkata...

paling sokong point 16. :D

-ROCKprincess- berkata...

that's why i pakai google reader...
entri2 yg menarik hati jerk I click n beri komen...
huhu...

Mr K berkata...

@Sue, Lyn, Sha & Selipar - Ya. Aku memang jenis tak reti bercakap. Kalau kat phone pun, orang lain yang banyak cakap. Aku dengar je :)

@Lili - Ye ke. Bukan ke dulu kau kata nak smash mulut aku. Hehe.

@Ween - YA. Good idea. Tapi, takut la juga kalau kahwin, tarus tak tidur langsung. Tanpa perlukan tongkat ali. HAHA

cik EPAL berkata...

dah agak dah mr K ni pendiam. Sebab tu dekat blog sarkastik sikit. eh! sikit ke. mungkin sarkastik banyak kot. But fyi, saya akan baca semua entri entri anda. entri yang paling saya suka entri entri anda yang mengutuk perempuan. haha. even entri tu annoying, but sangat seronok dibaca . Tengok gaya anda ni macam banyak pengalaman bercinta.or may be banyak tahu selok belok percintaan or selalu dikecewakan. haha tapi tak tahu la betul betul setia ke x mr k ni. haha

ika~~ berkata...

mmg btul..shoutbox tu kdg2 org misuse..maki etc.ade gk yg just copy paste je ayat yg sma
'i follow u..follow i balik'
padahal dah follow kemain lma blog dia..
nmpk sgt xprihatin
kdg2 juge org pkai nma kita n link kita pastu maki log org len..cam gampang gila
thats why aku disable shoutbox wlaupun xpopular X)

.:L0llY:. berkata...

bestnye boleh Qiyam almost every nite la cenggini,tapi yang tak best tidur lepas subuh la pula..
peace~

opie berkata...

hye,,,,
4 me,, org pndiam mmg suke menulis,, hehe,, ak byk ckp,,, tp ntok bnde yg ak x bley nk luah kn,,, ak prefer mnulis,,, hahah,,, 1 more thing,,, ak pon suke mlm,,, mlm je ad mood nk stdy n mnulis,,,huhuh,,, i loiikeee ur blog,,, even sumtimes kutuk2 gegurl,,, huhu,,

Lili Sakina berkata...

tu r kan orang tua2 kata jangan benci sangat nanti suka -.-'

oh tidak!!!

paan berkata...

entri2 di blog ko memang terbaik.. teruskan berblogging . :)

NADIA RAHIMI berkata...

Cara nak handle this annoying mouse? I selalu ignore je, takpun delete.tapi hati ni sakit oh. I nak buat macam yang you cakap. you akan kenakan orang tu sampai dia sakit hati.tips? pleaseeeee *mata bersinar-sinar* tq bro! love this entry!

Along Tapa berkata...

mr.k....dalam semua 20 tu, hampir semua memang menepati jiwa aku...hehe..

just aku tak berapa setuju tang reply komen pengomen(point ke6)..setiap pengomen pun kengkadang pikir gak apa nak tulis...walaupun komen dia berbunyik bangang...jadik, a little appreciation tu kan bagus...

mahap ek..pendapat individu jek..lala~~

Gorengbaek - Adakah korang masih remaja??

Hangit habis dah - Fakta tentang kentut

Privacy_Resident berkata...

Entri ni buat aku baca dari mula sampai habis sampai like semua siap comment pun aku tilik satu per satu.

Aku suka no 4 untuk damn annoying-mouse. Kau tahu, kebanyakan blog yang dah dikira top memang biasa dengan masalah anonymous ni.

Tak kurang blog yang baru nak naik pun terkena penangan anonymous ni.

contohnya kita ada buat satu entri baru, mungkin anon tu terasa pedas sebab makan cili so then dia pun bertukar menjadi anon (walaupun sebelum ni dia post guna nickname dia yang sebenar).

Cara yang aku rasa lebih profesional adalah:

1. Ignore.
2. Block dia punya ip. Cbox ada function ni ShoutMix aku tak tau ada ke tak.
3. Layan je sampai dia sakit hati padan muka dia. Kadang2 boleh up-kan trafik kita jugak sebab dia datang, orang lain pon akan datang sebab nak tengok kita gadoh! Wahahaha.


Ok comment terpanjang pernah aku bagi. Sory tuan rumah! Selamat hari Isnin!

En iLham berkata...

pergh
entry yang lagi lengkap dan bermakna
pasni maybe dah takde orang nak tanye pape pasal ko sebab sume dah lengkap dalam entry ni
hehe
bagus2

arasewel berkata...

aku suke bila kau menaip. memang entri sangat padat, dan bernas. memang best baca. x bosan!
aku pon suke bangon pagi. memang tenang, sejuk, sunyi dari suara housemate yang suke menjerit ( girl mostly, guy x taw pulak)

Bab mandi pagi tuh, aku suke mandi pukul 1 2 pagii.. tapi, orang cakap tak elok. boleh dapat paru-paru berair x? fakta atau auta?coz aku memang suke mandi pagi-pagi buta:)

dann..takkan tido malam 2 jam. cukup ke? panjangkan masa tido. =.= dalam 3 4 jam sebab tido lepas subuh, bangon2 rasa penin-penin lalat/ pening kepala.( bagi aku lah)

n,
pendiam itu lebih baik dari berkata-kata. sebab dgn berdiam diri kita sebenarnya sedang mermerhati.

selamat berblog! sukee bace blog kau.:m

amOy'SR berkata...

aku tak suka comment blog org..sy just suka baca then like....
terasa-terasa kamo cakap pasal umur..

LoveIsAll berkata...

saya ber'blog untuk syok sendiri je. sebab tu tak ramai yang baca. :p

joegrimjow berkata...

apsal follower ko lagi banyak dari aku ni?
waaaaaaaaaaaaaaa

:(

contest tu minggu ke 5 kot join betol2. huhu

Mr K berkata...

@Epal - Terharunya. Haha.

@Lolly - Aku biasanya tidur pukul 8. Dah boleh kan? :)

@Along - But, aku tak tahu nak reply apa.

@Privacy Resident - Ya, good point.

@Amoy - Ya, umur memang orang akan pandangkan bila kasi pendapat.

@Joe - Alaaa. Follwers je kot. Apa la sangat.

hakeem kira berkata...

ahah tersangat-sangat la setuju dengan semua yg ko tulis ni . aku berblogging ni pon bukan sbb nak ramai folower ke fan ke tapi aku buat sebab aku suka berblog . lantak la folower 20 je janji bila aku tulis entri baru ada orang bagi respond daripada folower bnyak tp tak da orang respond .

Miss Lemonade berkata...

pengkid tu xsmestinya lesbian..kdg2 gaya je boyish..dlm hati ade taman gak..

golongan gay n lesbian ni ok je kalau berkawan (sebab mcm nk tahu ape perangai dorg..best ke life dorg)

so aku faham la ayat 14 xweird pun..
seronok mengenali golongan yg kurang normal ni..erkk??

btw: i'm straight..don't judge anything thru my comment =p

EpoL ღMadd berkata...

Banyak yang berguna,
dan banyak persamaan.
Salam. :)

enhear berkata...

ko ni pendiam? ;)
mmg betul kot.. selalu org yg pendiam akn meluahkan kata2 dengan cara lain... aku pun suka blog walking. tp, kalo menda yg berinfo ja aku suka komen....

Mr K berkata...

@Lemon - Ya. Good point.

@Enhear - Yup.

Munix™ berkata...

pendiam? bhaha.. sme cm ak.. lam blog mmg tk igt hehe..

i like no 20.
itula sbbnya ak tk ltk no :)

aqilahromi berkata...

yes , agree! blogging sbb nk blogging bkn sbb nk ramai follower kn kn kn! anyway, suka baca blog ni , keep it up and all the best exm :)

Masya OthMan berkata...

like no 1. tp apa daya, bila dah org blogwalking kena la balas balik.

fami berkata...

aku tak tau kenapa. tapi inilah satu2nya blog yang aku baca dan aku ter-berminat nak comment.

walau aku dah tua, anak dah nak masuk spm (hahahaha)...ada aku kesah pendapat ko betul ke tak betul? aku nak baca je..bukan informative sangat pun blog ko ni, yours just entertaining. so whats a big deal?

dah, pegi approve comment aku ni dan baca buku...exam dah dekat.

Mr K berkata...

@Fami - Exam aku dah habis. Terima kasih kerana sudi komen. Ingat kan tak nak comment tadi.

Anak dah nak SPM? Ya, like im believing it. Dah-dah. Pegi ajar anak yang nak spm tu. Exam dah dekat.

batbatciNot berkata...

waa... banyaknye in common... and i really read your posts.... the whole post... x skip2... rse appreciated x?? hahah... -,-" owkayy... really nice blog you have here... keep on writing... =)

liela berkata...

"Aku kat blog memang banyak cakap. Tapi kat real life, aku banyak diam."

:)

PICAGARI berkata...

hahahhaha..

kina_razali berkata...

aku pun selalu online tgh malam.
sebab environment malam sangat larh aman.=D.and yg tentang umur tue pulak 'orang tua kan makan garam dulu'.haha.aku tak penah setuju dgn pepatah nie.garam dgn umur??wahaha.demn it.

chummy_cliche berkata...

ok lah kau jujur masa menulis.. pasal tidur tu.. try makan nsi lemak n minum susu xpun amndi air panas.. nanti mesti rasa nak tidur awal..

aisya Nur ilham berkata...

hye!
ohooo i suka blogwalking sbb bnyk blog yg buat i happy..
(bukan semata2 nk tggal jejak tp i really read the entry)
nway, mcm sweet je life u ni..huhu

wanie m'nJ berkata...

suka betul la baca blog ni.cool and steady.kenapalah baru laa ni aku jumpa blog ni...adoi.

SaYraH WonDerLanD berkata...

org yg lebih tua mmg x dpt nk terima nasihat/teguran drp yg lebih muda..ia itu mmg fakta..

hal ni terjadi disebabkan mereka yg lebih tua berkata "AKU LAGI BYK MKN GARAM DRP HANG, HANG JGN DOK SEBOK2 NAK NASIHAT AKU"

too bad ini adalah fakta -_-"

yunZ berkata...

kamo adlh blogger kedua yg sy ase tertarik nk usha slalu after aisbatucampur undurkan diri.huu

Chenta Momon berkata...

suka entri nih (:

la dolce berkata...

tido lpas subuh la yg rezeki x msok....tido sblom zhur elok..n digalakkn...:)

IftiMonstaa berkata...

oh sukanyaaaa entry nie. heheh u are so mysterious kan?

ahfieeza berkata...

nice ebtry,,,bahasa sempoi..n teruskan menulis hingga ke titisan darah terakhir=)

N A N a t O berkata...

blog ko mmg true...best..i wonder mcm mn diri ko sbnr nyer...tp betul lah ko pendiam...dr cara tulis da nmpk...tp, nice entry babe...

K2r~90 berkata...

ow terase mcm guwa punye belog x besh sbb der tak pernah kunjung T_____T

[ayt pasrah gile] haha

Hans Razali berkata...

setuju sesangat !

Miss Ieka berkata...

Mr. K..serius kamu ni..rasanya dah boleh terbit buku...idea banyak hingga mencurah - curah ke ladang gandum ya..huh..jeles~

langitBIRU berkata...

20. kantoi la ko muda lagi Mr K. kikikiki. :P

Ada berkata...

blog nie best. banyak buat saya berfikir. u good la bro. i like ur writing. sy salalu share ngan Umi saya. and she likes it too. c(:

adil berkata...

study malam is awesome sgt. masa malam2 rasa mcm masa sangatlah banyak. kalau saya, tido lepas isyak smpai pkul 1, then study smpai lepas subuh, then kelas. benda ni saya buat masa dekat asasi dulu. sekarang dah cuti dah terbawa-bawa kat rumah.

Hakimi William berkata...

betul2. aku baru borak ngan member aku semalam pasal life-cycle. environment malam mmg best weh. even aku nk tgok movie pun prefer malam. nak layan cinema pun suka amik timing malam. padahal bila dah dalam panggung sama je keadaan dia pagi petang siang malam. study of coz malam jugak. kalau study petang, panas, panas. otak pun panas je menggelegak tolak ilmu.

Hakimi William berkata...

betul2. aku baru borak ngan member aku semalam pasal life-cycle. environment malam mmg best weh. even aku nk tgok movie pun prefer malam. nak layan cinema pun suka amik timing malam. padahal bila dah dalam panggung sama je keadaan dia pagi petang siang malam. study of coz malam jugak. kalau study petang, panas, panas. otak pun panas je menggelegak tolak ilmu.

aisya adam berkata...

the other khairul means that the other side of you.. thats interesting,nice person wlaupun ske usha awek2 comel,haha, nice blog..can make me laugh for the whole day! im a new blogger- so just 'ziarah' my blog if u have time ( ikot ckp u je) haha- aisyaadam.blogspot

vampire's lovex berkata...

ya ya ya blogger lelaki memang lantang bersuara di blog,tapi kat alam realiti pemalu gittu..haha..

ya ya ya,umur memang boleh spoilkan diri kau . baik kita biar kan umur tu jadi rahsiaaaaaaaaaaaaaa...

EimaruSi|ence™ berkata...

aku setuju bab blogwalking. aku suke join segmen ben ashaari, tp pk balik, orang yang datang tuh follow aku sebab suh aku follow dia balik, terus rase down sangat-sangat. aku teringin nak orang komen hasil penulisan aku walaupon aku tau blog aku cikai je.

tapi takpe. ko singgah dan blah dr blog aku pon aku ok je.

Aneka berkata...

pendiam ker??? itu x mustahil.. biasanya mmg mcm tu.. dunia cyber xsama ngan dunia realiti.. that's the fact..

excelly, baru jer terbaca blog ni.. tetiba tersuka plak.. macam mana tu.. apepn, nice entry Mr. K.. banyak pula teringat kisah2 dulu.. duduk tepi tingkap time study sambil bau angin malam memang best.. it's so cool;)

ehem2... i ni peminat tegar ZACK ZUKHAIRI.. so, lepas baca entry2 kt blog ni.. i think r kefemesan dan keseronokan membaca entry2 Mr. K ada mcm ala-ala Zack Zukhairi la...

Menyamakan ZAck Zukhairi dan Mr. K adalah satu pujian.. so, ini adalah pujian buat Mr. K ye;) (suka lettew)

Sheera ♥ You berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
sayehaiqa berkata...

encik k. ur blog is inspiring.nice words.i'll follow you. ^^

Xavi De berkata...

panjang gler...tp berbaloi aku baca...
ada benarnya apa yg ko kate kan ni bro...
nice...:)

Tanpa Nama berkata...

dude, marah lah pengkid kau panggil comel. haha (just a thought)

noormaizatul ashikin berkata...

actly i sllu gak blogwalkng ni tp m0st 0f the best blog khairul..

Syeefa berkata...

first time baca blog awak, walaupun banyak kali kawan2 link your post but i haven't got the chance.

i think you have a fun blog. and i also agree with how you scheduled your time. i personally work/think better at night too. :)

Tanpa Nama berkata...

wow! i agree with u. alot! ahahaha. terutama psal bab malam 2. mak ayh aq still ada lg. soo bla aq x tdr mlm kompom kna ngeng ngeng ngeng pnya lah (ngeng3x= beleter or marah dll). uhh. bro. aq rsa kw slah taip la. aq rsa kw nak taip tomboy kot. sbb pengkid nih total dia ubah mcm lki. perwatakan dia .cara berpkaian. smua cm laki. bahkan dia lbih suka wanta drpad llaki. tomboy nih x total. cuma ada skit2 perwatakan dia mcm llki. cntoh mcm dia gnas skit ke ern. ksar k. oor hyper active cm laki .><. tomboy ni lagi kiut dr pengkid. pengkid ganas siot~. aq ada sorang kwan. aq knl dlm gme. skarang dah lbih kurang 3-4/5 thun dah aq kwan ngn dia. x pnh jumpak. dia mngku ngn aq dia tomboy msa first aq knl dia. hahaha . dia kiut siot~

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum,stu hari tu bosan2 trbaca blog kmu ni y mcm best,pastu bca la bnyk2 blog kmu ni,n now i wondering how old are u actually?..tba2 plak trfkir kmu ni ada 2 kmungkinan samada org tua y x matang atau bdak2 y trlbih matang,huhu.pndpat jak pun

Dyla Fadella ( little azura) berkata...

Assalammualaikum wbt....
hehehe...serius comel blog awak ni....tak tahu la kalau awak dapat baca komen sya nie...coz dah bejuta org lain yg komen.....
notice la...notice la...hehe....
sya pun ada blog juga tp tak tau la best ke tak coz 2 org je yg penah komen.hehe...kesian kan....
apa2 pun..hope awak sudi bertandang ke blog sya...hehe.....

http://missdyla28.blogspot.com/
blog sya nie based on my free thinker yg selalu jadi kt sekeliling kita yg jarang org nak ambik pusing.....may b skema sikit kot.....hehe....


jangan segan-segan nak datang k.... =)

assalammualaikum......

Misz Aien berkata...

Aien nak cari kawan kat blog ni . . tapi camne ye ??? aien baru je buat blog ni . . .

mai berkata...

hahaha..ok la blog ko nie aku suke baca cuz beri aku kesedaran la ckit, hehehe tua2 nie bru sedar n rasa cam nak blik zaman skolah dulu, study sampai pandai, tapi btol la when umo dah twenty above nie bru timbul ase nyesal hehehe.....tapi lau pandai zaman budak2 lu mesti takde aku hari ini yg try to be better day by day n bagi komen kat blog ko nieh huhuhu luah feeling jap kuikuikui xkisahla ko tua pada aku or muda bukan aku kenal pun hahaha :)

Azizah Abdullah 396 berkata...

saya rasa umur Mr K 24 or 25 like that(2014)? maybe. based on your writing n experience. Mr K seorang pendiam? mmm saya sokong, sebab Mr K banyak banyak banyak menulis. am i? :D

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger