Rabu, 10 November 2010

Definition of Love.

Assalamualaikum

[Love - By Dashka]

Macam yang korang asyik tanya aku, "Kenapa ramai orang tanya pasal love-love kat formspring kau?". Well, I can't answer the question since i don't have one. But, let me ask you one thing.

Definite the meaning of 'Love'.

Atau dalam bahasa melayunya;

Nyatakan maksud Love secara detail.

Simple question kan? But, let see how many of you can answer this. Precisely.

Give me your best shot. So then, I can put in on 'OH!'.



108 Comments:

Cheno berkata...

secara detailnya love is cinta. hehe

Kimmy Ai berkata...

Love takde definition. Perasaan yang infinity.

=)

| CIK AZEYA | berkata...

cinta tu bile kite dah byk kali terluka tapi still syg dia,,,, ahh, lebih kurang ar. hehehe.

anis.farhana berkata...

Love?
Well, I think no one can give the exact definition on love. It's abstract. It can be very simple yet so complicated. All we have to do is to enjoy it. It's a gift from god.

One day, you might say " I hate this person" and the next day, you might ended up realizing that " I am in love with this jerk"

It can come to us at anytime, anywhere and in any form.

And for me to say this, it doesn't mean i'm the expert on love. I guess it's what i see from the people around me.

p/s:

and ouhh.. love doesn't mean it have to be mutual, even if it's one sided, it's still love. and that is how the love law is. :)

Farah Justme berkata...

"Love can only be defined by those who actually have and give it away. Those who asks for definition of love usually are the ones who actually need it." :)

Adziim berkata...

Soalan sikit punya payah....
Kalu aku ada masa aku jawab r. nk kena fikir dlu.

cik EPAL berkata...

cinta? oh senang saja.



cinta itu buta. bila masing masing dah buta. mula la start meraba raba.


haa ok tak MR K??


cinta ea? banyak rasanya definisi cinta ni. depends on individu la kan.


kalau kita cintakan seseorang, jangan genggam dia terlampau kuat. takut dia akan pecah dalam genggaman kita sendiri.

Kalau ditakdirkan putus di tengah jalan, biar je la dia pergi, jangan halang dia. Sebab satu hari nanti dia pasti akan balik walau sehebat mana pon pengganti yang dia jumpa



=)

airazulaikha berkata...

well.stories about love.
macam dalam cerita indonesia, ada apa dengan cinta? seperti dalam cerita syurga cinta dinyatakan cinta itu ada berbagai punca dan salurannya.
1.cinta daripada Allah swt
2.cinta daripada syaitan
3.cinta daripada syaitan.
dasawarsa ini dilihat pada perjalanan ceritera cinta di sekeliling kita, cinta yang datang dari mana?? berpegangan tangan bukan main selamba, peluk peluk perkara biasa, bahkan ada yang lebih daripada itu.cinta itu nafsu semata.cinta itu gelodak tiupan syaitan yang membuak-buak dalam dada kononnya kaulah intan, kaulah permata, tiada dua hanya kau yang bertakhta.dei, jalan da!! maaf seandainya menggarit mana-mana hati, namun itu realiti yang harus didepani dan saya rasa perlu diakui walau hati tak sudi..
sebenarnya cinta itu satu keikhlasan. pernah tengok tak cerita kiamat dah dekat?? bapa perempuan tersebut (seorang imam/kiai)mencari sesuatu dalam diri lelaki yg berkenan pada anaknya iaitu sebuah keikhlasan..cinta zaman sekarang ini semua nakkan imbalan.nak awek comel , nak pakwe kaya,nak awek mcm model, nak pakwe pandai..itu semua mencari imbalan dalam sebuah perhubungan bukan keikhlasan.
cinta yang diredhai Allah adalah cinta selepas ijab dan kabul.kalau perhubungan cinta bermula tanpa reda Allah bagaimana pula nanti dengan akibatnya. bertemu dan bercinta, dating dan kahwin then dapat zuriat tetapi permulaannya adalah tidak halal di sisi Allah swt.fikirkan kesannya..(memetik dari buku pemilik cintaku setelah Allah dan rasul,karya fatimah syarha mohd noordin)
question abound!

nashue berkata...

Love-Kalau tak ada cinta dalam definisi hidup korang,sudah tentu korang bukan manusia.Walaupun bendalah gila ni datang lambat atau cepat.

rimieilya berkata...

1st..hehe

love is cinta <3

cinta adalah suatu perasaan yg dianugerahkan bagi setiap insan untuk saling menyayangi.

cinta itu universal. cinta pada pncipta,family,sahabat,alam sekeliling dan cinta pada kekasih hati..

cinta memerlukan sayang,kepercayaan,kejujuran dan keikhlasan. saling memberi dan menerima.

cintai diri sendiri sebelum menyerahkan cinta kepada orang lain kerana hny kita yg boleh membuat diri kita bahagia..

(^_^)

Pala Maldini berkata...

when you 'see' it, you got a goose bump..

Tipah berkata...

cinta adalah sabar dan keikhlasan.

percaya?

opie berkata...

pd ak,, luv is complicated,,, huhu,,,sbb,,,
- bkn snang kte nk knal ati budi org tuh,,,,
-luv ni kdg2 akn buat kite x ley nk b'pk....
-luv can make we smile,, luv also can mke we cry,,,
-hanye kite taw ape yg kite rase,, jgn nk ikot2 org laen,,,

last word,,, 'knape nk sdey,sdang kn kte taw yg kte bley epy,hanye kite saje yg taw ape yg kite nk,yg pnting nekad,,bia la ape org nk kate pon,,, kite yg rase cinta tu,,, bkn dorg,' hehe...

Risnayati Lammu berkata...

cinta adalah sesuatu yg subjektif, & setiap org punyai definisi masing2. bg aku, cinta itu universal. jika drujuk cinta kpd psangan yg blainan jantina, cinta itu jambatan kepada kehidupan yg lebih baik krna munculnya proses saling melengkapi antara pasangan. :p

siti atteam berkata...

love is when two heart unite and become one..one love one heart...

Tipah berkata...

oh, aku juga suka video ini tentang cinta.

http://www.youtube.com/watch?v=S7LdtI4ICcU

Syafiqah Sabki berkata...

love is cinta..hakhak..cinta adalah gelombang perasaan yang boleh menghanyutkan sesiapa sahaja dimuka bumi inih jika tidak dikawal dengan rapi..alarh macam gelombang microwavelah jugak..kalau tak kawal suhu kompem2 makanan tuh boleh hangus..wuuwuu..nih cinta kepada manusia lah eik..

ika~~ berkata...

lagu saiful apek n yusry kru dlm lady boss:

Cinta itu,boleh di umpamakan,
Bagai makan sambal belacan,
Walau pedas hingga mengalir air mata,
Masih mau di makan jua..

pEacEmaKer berkata...

love is like sweet sugar...but beware of diabetes..

Dean winchester II berkata...

cinta itu adalah cinta. enuf. khalas.

SophRoSyNe @ cik giRang berkata...

firstly, it's not 'Definite' but it's 'define'. typo error di situ.

pada cik giRang la kan, cinta membawa maksud pengorbanan. berkorban untuk kebaikan sume pihak. berkorban untuk mendapat redha Allah.

dalam hidup ni tak sume benda yang kita nak tu kita akan dapat. so kat situ kita da korbankan kehendak kita. kita da korbankan perasaan kita. dan dgn sikit pengorbanan yang kite buat tu, kita mengajar diri kita untuk terima segalanya seadanya. dan dgn itu kita telah menjadi redha ngan ketentuan Allah thus Allah pon akan redha ngan diri kita dan kehidupan kita.

cinta sememangnya memerlukan kita untuk berkorban. si pencinta tak suka sang kekasih merokok, makanya sang kekasih perlula berkorban dgn berhenti merokok utk kebaikan diri dan si pecinta tu. sang kekasih tak suka si pecinta yang suka sangat membazir duit (shopping).. jadinya si pencinta kurangkan la tabiat suka membeli tu untuk gembirakan hati sang kekasih.

inilah pengertian cinta dr perspektif seorang cik girang (^_^)

.s.o.f.i.a. berkata...

love is when u love tanpa sebab........ makna kata kalau ditanya kenapa ko LOVE dia? ntah..... he he...... the feeling just grow in ur heart.

tu aku nyer pendapat la.......

Nurul Nadya , berkata...

Love is when i realize that i can stand stronger waiting for him even i know he wont look back for me. hm , snobish of me

KucaKuci berkata...

love is cinta

suatu perasaan unik yang TUHAN beri

KucaKuci berkata...

love is cinta

suatu perasaan unik yang TUHAN beri

terry berkata...

love ada sesuatu yang bila anda kehilangannya anda kan sedih @ nangis...huhuhu contohnya duit...

cik Kiwi Chantek berkata...

abstrak...
it could be anything..

SiR FaiZaL SiR-raBut berkata...

kan ade org kate cinte tu bute..... sebenanyer... cinta hanya nmpak ape yang penting sajork!

SiR FaiZaL SiR-raBut berkata...

KALAU NAK TAW APE ITEW CINTA... BERCINTALAH!!! then u will noe the meaning of LOVE....

Mirull Leonhart berkata...

Love can bring sad or happiness in this life because it involves human that have changing perceptions and it is not eternal... but only loving Him can bring happiness in the world and afterlife...

Gecko Ijau berkata...

Love is happiness
Love=happy
To get happiness need some sacrifice
happy=sacrifice
Sacrifice really torturing
sacrifice=torture
Therefore..
Love=torture
Love is torturing
Haha

Mr K berkata...

@Cik Girang - Nothing wrong with the use of definite. Ianya bermaksud 'Tepat, detail dan tertentu"

melle. berkata...

cinta fuck the world beautifully

Miss Lemonade berkata...

jatuh cinta tu sakit..
dah nama pun jatuh
kalau takut sakit..
jgn ngade2 nk rasa

alilovesknowledges berkata...

pada ana cinta adalah bersifat relatif dan bukannya kuantitatif...
oleh yang demikian cinta tidak boleh diketahui berapa kadarnya dan berapa tahapnya..walaubagaimanapun dalam Islam terdapat cinta sejati iaitu cinta yang bersifat mutlak...satu sahaja cinta mutlak dalam diri kita yakni cinta pada Allah..adanya cinta ini maka kita kenal Allah dan apabila kita mengenali Allah maka kita tidak perlu risau mengenai 'jodoh'....kerana jodoh ialah takdir muallaq...takdir yang ditetapkan oleh Allah s.w.t..

Apis berkata...

cinta xdapat didefinitekan..haha.sebab hanya org yg bercinta tau mksd cinta..cinta juga menerima seadanye org yg dicintai baik kelebihan atau kekuranganye tanpa perlu balsan.kalau x.. ia xdipanggil cinta,tapi compromi semata2

nurul hazirah muhammad berkata...

L.O.V.E? after breaking up a month ago (keputusan sendiri), ive come to realise that human boyfriend girlfriend love is err how to put it, time wasting? not worth it? because now..

1. Allah is my love. how can one love another male when one cannot even love the Almighty? the Creator? look at your hand. who design them so beautifully? Him of course. only Him and only He deserves my love. why? because, Allah has never hurt me, He is always with me, if i cried i would say His name and His name alone would comfort me. manusia selalu sakitkan hati kite dan buat kite sedih tapi Allah tak pernah dan takkan sakiti kite.

2. The Prophet is my lover too. how can i not love this man who has brought Islam to me? I am a muslim because of his contribution. i am living my life today based on the religion that he brought. without the prophet who will i be?

3. My parents would be my third lover. how can one not love a person who has given birth to u, feed u, raise u, comfort u for 20 years? (i am 20 btw) betapa payahnya melahirkan anak sampaikan ibu yg meninggal time melahirkn akn masuk syurga sbb telah berjuang di jalan Allah..subhanallah..no boyfriend can beat that, right?

i am no alim. i am a 20 year old teenager who has found the real meaning of love after going through a tough bf-gf love journey.alhamdulillah.all praise to Allah. this is what love means to me. :)

sueRAFE berkata...

love is like playing poker , sometime u re in , sometime u re out . throw all chips in and wait for ur luck .

amydanblogbeliau berkata...

love is between you and me~

SYAMIMI FATIN berkata...

cinta ialah perkongsian, persefahaman, dan keikhlasan :))

Mr K berkata...

@Nurul - Nice one. Good for you :)

hAjAr AlWeZ berkata...

cinta itu adelah dengan kehadiran 2 insan yang menyintai n menyayangi antara 1 sama lain, berlainan jantina, same jantina pown boleh tapi definition laen lah, saling bersama dikala susah dan senag, saleng memahami dan akan menanti andainya seseorang pergi untuk memperbaiki kelemahan diri sendri dan bersama-sama berjuang untuk kebaekan hidup pada masa akan datang....

farR berkata...

love is pain

i hate pain

farR berkata...

love is pain

i hate pain

SophRoSyNe @ cik giRang berkata...

sori..it's my bad..

saya bdk yg masih blaja..sori eh mr. K (^^)

masshie mastura berkata...

ehh tipu u dont have love ;P

for me love towards someone is u need commitment. plus, u need to sacrifice ur money n tymes wit ur fwens n family to b wit her. hehehe.

ayamloveduck berkata...

love is just a fancy word for lust

Cik Bising berkata...

100% LOVE = 100% LIE + 300% LUST + 200% LOST.

Love is 'blind', so he can't calculate himself well.

Minus all of the above if they are married first then love comes in.



***100% my words and I'm not a Mathematician.

misskim berkata...

cinta hadir tanpa diduga,
hadir membawa kasih sayang,
dengan tulus dan ikhlas..

sbb tu bile kita cintakan seseorang, kita tak kesah dia 2 handsome ke tak handsome, kaya ke miskin, tinggi ke rendah, kurus ke gemuk....
=))

Bashtiah berkata...

*Ahem*
Hello Mr. K.
Actually... I dah buat entri pasal love pun in my blog before this. Baru je lagi. Tapi me myself pun tak dapat nak jawab sebenarnya LOVE in BM tu cinta ke sayang?

Click down here, okay.
http://bashtiahwrites.blogspot.com/2010/10/love.html

lumut berkata...

love??

HAHA..

kalau tanya pasal cinta manusia kat aku...aku akan cakap...

tak kekal dan penuh muslihat.

japilla berkata...

cinta adalah kekuatan yang mampu mengubah duri jadi mawar..mengubah cuka jadi anggur mengubah sedih jadi riang...mengubah amarah menjadi ramah..mengubah musibah jadi muhibbah...
itulah cinta..

sekalipun cinta telah ku uraikan...dan ku jelaskan panjang lebar,namun cintaku datangi,aku jadi malu pada keterangan ku sendiri..meskipun lidahku telah mampu menguraikan,namun tanpa lidah,cinta ternyata lebih terang..sementara pena begitu tergesa gesa menuliskannya..kata kata pecah berkeping begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,akal terbaring tak berdaya,bagaikan keldai terbaring dalam lumpur ..cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..
*adopted from ketika cinta bertasbih*

Mizz_NuHa berkata...

love is undefined!!agagagaga

ok,cinta tu

errr..

undefined!!

umpama sdg mencari siaran radio yang stabil di tengah2 hutan belantara.u dont know whose frequency would match yours.but once u've found it,whether dia sorang yang x sempurna or not,believe me,ati ko akan bergetar tanpa sebab.

jika kau rasa getarnya la..*tetibe

bila setiap kesempurnaan dia tu jadi idaman kita,and bila setiap kelemahan dia tu pun jadi kesayangan kita...

Jard The Great berkata...

aku sokong pendapat LUMUT!!! hidup LUMUT!!!

Zul Fahmi berkata...

Love is like the wind, we can't see it, but we can feel it.

Sca Ndx berkata...

love is just a hormone.
kau cakap sebelum ni kan.

love just a feelings
band-darkness

Igniz berkata...

"When you start thinking about someone else more than you do for yourself."

http://youcannotreadthis.blogspot.com/2009/05/and-love-is.html

"ever wondered why we say 'fall in love'? why not 'sleep in love', or 'rest in love', or 'walk in love'? it's because 'fall' is something that we don't plan..we plan to walk, to sleep or rest..but not fall..that's life..and that's love..:)"

http://youcannotreadthis.blogspot.com/2009/08/fall-in-love.html

something like that....kot.

ahmad syahmi berkata...

love is an opp0rtunity...
to know ourself better..
hahahahahaha.....

h0pefatefaresmewell... berkata...

"love is indeed a wonderful emotion, accorded to humanity by God, but it is important to distinguish whether that love is real or not, and to consider who it is directed to, and what sentiments it is FOUNDED ON....."

~aLiYa~ berkata...

love is simply a feeling. =)
different people experience different loves because they experience different feelings. there is no exact meaning of love.

SweetyMui2 berkata...

love is pain-ini untuk orang yang heartbroken frust menonggeng

love is the sweetest thing you ever feel-ni untuk orang yang tengah angau lompat-lompat atas katil sebab excited ber-couple

sekian :)

Apis berkata...

Cinta terbina atas dasar kepercayaan. Percaya itu tiang cinta. Hilang percaya, hilanglah cinta ;)

fezaL Mohd berkata...

aku nak tau jawapan dari kau saja !

Haryani berkata...

love? feeling of wanted to love and to be loved. heh tade experience ponn.

milymir4e berkata...

sesuatu yang susah nak ditafsirkan...terlau indah n kdg2 mmbawa bencana... =)

arasewel berkata...

LOVE?
Loyalty
Opposite
Vacancy
Emotion

:]

si karut. berkata...

Love adalah sejenis tahi.
senang dikeluarkan dan senang di pumpkan..simple but effective.kah3

Mr K berkata...

Ramainya kasi jawapan. Kenapa ramai yang kasi tak tepat ni?

miss asnida hani berkata...

love is a type of emotion that contagious.

Nurul Huda Rahim berkata...

mmg diaorg neh mr k. suka off track. cepat lah kasi jwpn yg tepat mr k. haha.

nadia berkata...

love..one of God's gift to his creation...

it begins there, from your heart, nourished there, in your heart..and if it dies, it dies there, in your heart and it will leave traces in your heart..

...miSS fAi... berkata...

cinta????

cinta adalah suatu perasaan yang indah yang dapat mengubah persepsi hidup manusia yang mengalaminya...

sebab manusia berubah kerana cinta....

heheheheheehe

an.OO.an berkata...

LOVE is nothing. it is just an exaggerate statement

lassiegewdix berkata...

love is bull shit ?
hell no . mybe love is about chemistry :P

ojairuzaini berkata...

The infinity of feeling. Sebuah anugerah dari Ilahi.

nursarah puteri biru berkata...

Cinta itu Dihati.

walau sendirian, ia tetap menemani, walau tiada di mata kini, ia hadir bila dirindui.

Cinta itu tiada yang luar biasa. kalau suka go on, kalau dah tak serasi break up carik lain. simple!

Asma Jalalyna berkata...

CINTA adalah mainan OTAK...

Otak yg menafsirkan apa yg mata kita lihat... Dari mata turun ke hati... Dr hati yg bedebar dihantar oleh adrenalin kita utk di tafsirkan maksudnya...

kemudian, setelah di tafsir, tau lah kita samada itu CINTA yg INDAH, SUKA SAJA, SAYANG MENYAYANGI atau sekadar perasaan yg singgah sekejap bak angin lalu...

semua nya kerja OTAK... otak kan processor sorg manusia... klu OTAK tak berfungsi mana mungkin ada perasaan...

renung2 kan... slmt berfikir...

mariea berkata...

kefahaman mengikut otak beku di bawah kipas lembab.. hahahha....

http://mylittlefingerspell.blogspot.com/2010/11/cinta-itu-aku-dan-kamu.html

:: nia rashid :: berkata...

LOVE is just love, it can never be explained... :)

sayabudakayu berkata...

Love???apa tu? makanan ae?sedap ke?best ke?

ke barang?boleh dijual beli ke?boleh ditukar ganti ke?

ke mainan? lepas dah puas main,boleh buang je?
boleh baling sesuka hati??

saya pon baru dengar...hahaha...
^^

ika azani berkata...

LOVE is a feeling that all human and animal (and plants?) have, rewarded by God so that we know how to manage this world in balance. - ika azani

misz . izzah berkata...

CINTA itu KOMITMEN.

LOVE is COMMITMENT.

Apis berkata...

http://www.facebook.com/note.php?note_id=435179485937&id=100000628443398

Cik Pija berkata...

aku jwb ngan buat post ttg ni... haha, ble view kat sini

but I think, apa yg aku ckp tu, more to pendapat n bkn definisi cinta tu

anis berkata...

tak tahu la apa love tu tapi for sure, love is not a sex

AMIRA IS MIRA berkata...

love sesnsitif..di mata orang kata x cantik.tapi kat mata sendri sentiasa gila baayang..hauhu

Songo berkata...

bro...defini love ni bergantung pade pahafam sesorang terhadap ape yg d love oleh org tersebut...org dlu2 willing to sacrifice them self for their love...but org zaman skarang rather sacrife thier love rather themself...cao bro

NADIA RAHIMI berkata...

cinta milik ALLAH, datang dari Dia :)

nurfatin berkata...

LOVE is hating someone u care .

sofia berkata...

i don't believe in love at this age, it just a strongest feeling one can have without being in love.

but later, when i'm older and wiser, maybe love comes knocking around~

Adziim berkata...

Love adalah sesuatu yang buatkan hati kau bolak balik. Ada saat tenang, ada saat ribut taufan, gembira,resah gelisah.

sofia berkata...

love is equivalent to Mr.K =D

Miss Farah. berkata...

well, in my opinion..love or cinta ni satu perasaan yang beautiful and hurtful..ble kita rasa cinta tu..kita xnk cinta tu hilang..kita nk dia sentiasa dengan kita..cinta ni dia dtg ngan sendiri..kita xbuat cinta ni..alah sng ckp..cinta ne bikin gempak jer. ==

nohfee berkata...

love is never boastful or conceited. it is never rude or selfish. it does not take offense and is not resentful

next,

love is like a wind , we can't see it but sure can feel it.

ok, adapted from a walk to remember. =)

little miss roslan berkata...

in all aspects, including relations to Allah, family, friends; love is two people fighting for each other.

aisya berkata...

pada aku love bukan sekadar aku sayang kau, kau sayang aku. tapi sayang yang memberikan significant dalam hidup kau. bak kata kawan aku sayang yang terpahat di hati.

Syariniey Amran berkata...

Kehidupan mu adalah kehidupan ku, kehidupan ku adalah kehidupan mu, ia menjadi kehidupan kita.Cinta kini menjadi kehidupan. Pengkongsian kehidupan dua insan lelaki dan wanita, adalah percintaan. Usaha untuk memberi dan menerima, usaha untuk mengalah atau mengambil jalan tengah, usaha berunding, merajuk dan luahan perasaan. Semua itu adalah percintaan.

Apis berkata...

Jangankan lelaki biasa, nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Apa yang tiada dalam syurga? Sedangkan Adam tetap rindukan Hawa..hehe

kiki berkata...

cinta tu macam kita tak kisah tidor lena separuh perjalanan balik kampung, tak kisah hilang view rumah yang cantik-cantik sepanjang jalan...

cinta tu macam perasaan teruja nak sampai umah sendiri, bukan sebab fizikal rumah tuh.. tapi sebab orang kat rumah kita ;)


;)

Zarrar Maria berkata...

haha ktawa 2 mins...
im agree with cik girang n others that cinta is sacrifices. i juz can sacrifice 4 allah n not even 4 myself.
cinta bkn syg or love dont be confuse b'coz it doesnt hve name 4 u to claim ...

aza berkata...

no need to define bout love.
semua orang tau psl luv either perasaan atau x. hubungan dgn Allah, fmly, kwn2 pun consider as luv.

tapi perasaan pelik2 kat seseorang (diff gender)selalunyer setan jerk (esp xhalal)..haha (ckp suke suki). so, xpayah la nak define sgt psl luv2 ni..xmasuk exam pun

cekgu berkata...

l.o.v.e= life on variable emotion

Tanpa Nama berkata...

siang dan malam.
garam dan gula.
langit dan bumi.
matahari dan bulan.
jantung dan degup.
perempuan dan lelaki.
manusia dan Allah.

ice juliette berkata...

cinta itu subjektif..
setiap orang ada tafsiran masing2..

crimson berkata...

love is overrated

Bazla berkata...

Love is complicated.
True love is unexplainable.

One thing yg sy percaya is;
break-ups are for dating,
true love should last forever.

-rabi'ah aminuddin- berkata...

expactation

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum,nak tlis elok2 ni,pndpt sy la kan kmu pun x psti definition love y sbnrny tu la sbb nak tau sgt pndpt org ln.teka jak pun.
huhu,rsany love is when u x hve 2 tell him/her.Both of u know that its exist for those y mmg lowprofile pnya org mcm kmu la y sbnrny.,msti ko prcaya sgt y tlang rusuk ko y hlang tu kna curi oleh gdis y baik ,sweet n cmel jak mcm kmu la knonny.sbb ko prcaya llki y baik mcm kmu akn dpt prmpn y baik mcm kmu n sblikny.
So,love give diff mean for diff lovers/couple.mls la explain pnjg sgt sbb luas sgt mksdny,y pst its love when both of u feel it doesnt matter how u express it as long as both of u feel the same.,

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger