Khamis, 26 November 2009

Okay fine semua pakat post entri pasal Raya Korban.

Semua entri yang sepatutnya di post hari ni, aku tunda lagi hingga hari Isnin. Eh tak. Hari Isnin aku nak tengok New Moon. So mungkin hari Selasa la kot tapi kalau boleh memang nak hari Isnin tapi kalau dah tak boleh nak tak nak kena hari Selasa lah sebab hari Isnin nak tengok New Moon tapi tengok lah kalau hari Isnin boleh aku post hari Isnin tapi kalau tak boleh aku post lah hari selasa tapi.. Zzzzz. Semangat betul korang baca.

Pedulikan. Aku cuma nak cakap, Happy Aidil Adha.

Tahun ni, agak lain bagi aku. Esok, kerana masalah-masalah famili, buat pertama kalinya Hari Raya Korban ni, tak ada lembu untuk di tonton, dipegang dan di korbankan. Mak aku just buat makan-makan di rumah. Mee Soto version special. Memang fav aku. Dan tok(nenek) aku buat ketupat. Kot.

Makhluk ni pun comel.

So hari Sabtu baru korban lembu untuk famili aku akan di lakukan. Tu pun kat Kemaman dan bukannya kat rumah aku iaitu di Kuantan. Dalam 40km dari rumah. Then Sabtu malam tu, pakat-pakat buat BBQ satu famili. Tapi aku sebenarnya tak suka sangat BBQ ni sebab BBQ ni mesti ada sotong, ikan, udang dan ketam apa semua. Dan aku alergi kat makanan laut. Dengan lebih tepat, alergi kat protein hidupan laut. Hais. Zarif dan Nisa pernah cakap, orang yang paling rugi kat dunia ni adalah orang yang tak boleh makan makanan laut. Dia orang berdua memang sepadan.

Dan. Sekarang ni pun dah ramai tak online. Semua pakat buat-buat rajin kemas rumah, buat-buat masak konon reti masak padahal tak reti pun. Dan tak kurang juga yang tengah makan ketupat. Ketupat petang buat, malam dah habis. Raya belum start tapi semua dah licin. Menang bagus awek-awek zaman sekarang.

Okay dah tak ada apa dah nak cakap dah tapi kalau ada aku cakaplah tapi agak-agak dah tak ada. Okay bye.

Comment Here

Rabu, 25 November 2009

Sucribe Me Via FeedBurner

Assalamualaikum


Email anda:




Delivered by FeedBurner




Subscribe me. Don't worry about your email. It will not be abused.


You Think Your Life is Bad Enough?

Depressed?

Actually, aku ingat aku nak post satu entri mengumpat para gadis. Ye la kalau difikir-fikir balik, dah lama aku tak mengumpat para gadis nih.

Tapi memandangkan aku ada sesuatu yang lagi berguna dari korang untuk di kongsikan, aku posponed dulu la entri kritikan tu. Lagi pun, lagi lama di simpan, lagi 'sedap' umpama pekasam rasanya. Boleh la juga tambah-tambah apa yang patut kalau perlu.

Cakap pasal perkasam, semalam aku nampak awek cun. Sexy gila. Kira hot lagi hot lah dari Megan Fox. Cun sikit dari Amanda Byness. And bercakap pasal awek cun melecun tu, dia pakai baju tube. Then pakai short pant. Perh. Bulu kaki dia halusss je. Mulus. Tapi tak tahan bila dia angkat tangan bulu ketiak gila ah tak reti nak trim. Dah spesen afro. Gadis berbulu = Geli. Lelaki berbulu = Sexy.

Depressed?

Okay back to topik.

So, you tink your life bad enough? Nak cari awek semua tak dapat? Sejak lahir hingga umur 30 tak pernah ada awek suka? Kasi Rm100 kat awek-awek cari mangsa kat Jonker Walk Melaka pun diaorang tak nak? Muka terlampau tak handsome? Terlampau banyak kekurangan diri? Banyak sangat jerawat? Pendek? Panjang? Terlampau panjang umpama pisang? Or what ever lah. Tu baru sikit. Ya tu baru sikit.

Nick Vujicic

Ini porno. Tonton sampai habis.

Have fun.

Comment Here

Isnin, 23 November 2009

Terpegun. Hebat. Mengagumkan.

Anda bosan? Hidup memang begini. Dan anda sendiri kadang-kadang agak membosankan.

Ambil rokok, popcorn dan sebagainya. Tutup lampu dan enjoy. Bukan porno. Ya aku tahu korang agak keciwa bila aku cakap yang ianya bukan porno.



The other one. Click 'PLAY'



Have a nice day.

Comment Here

Ahad, 22 November 2009

Musim Melayan Perasaan

Kucingku, Allien

Hujan renyai-renyai di luar. Rasa sejuk sangat-sangat. Tak terkecuali rasa best. Rasa feel. Feel sebab aku memang dari kecil suka dengan bau hujan.

Sepanjang tahun ni, aku asyik merungut yang cuaca di Malaysia terlampau panas. Tapi sememangnya aku bencikan cuaca panas. Aku suka cuaca sejuk walaupun kadang-kadang sajuk teramat. Bukan tak bersyukur, just bila sejuk, boleh pakai baju tebal-tebal kasi panas. Tapi bila panas? Nak mandi setiap sejam?

Sejak cuaca di Malaysia naik dengan teruk, pernah sampai aku mandi 6 kali sehari. Termasuk di tengah malam. Lebih-lebih lagi kalau bila badan dah melekit. Normal lah lelaki lagi mudah berpeluh dari perempuan.

Rutin aku dah berbeza. Kalau dulu semasa sekolah menengah, tidur pada pukul 1 pagi amatlah teruk. Bermaksud pada pukul 1 pagi adalah amat lewat. Dan aku memang ada masalah untuk tidur. Kadang-kadang aku memaksa diri aku untuk tidur sambil otak berkata " Dah lewat sangat, cepat la mengantuk"

Kuroe yang pemalas.

Tapi itu dulu. Sejak aku jejak ke UniKL ni, tidur bukanlah benda penting. Kelas pukul 8 pagi, pukul 4 pagi baru nak tidur. Bab ni, solat subuh pasti missed. Selama satu tahun rutin seperti ini berlaku. Dan ianya berubah bila aku masuk ke rumah sewa. Well, aku tak pasti nak kata ianya perubahan baik atau pun tidak.

Di rumah sewa ku, tak tidur satu hari adalah perkara biasa. Roomate aku main internet dari malam hingga ke siang tak ada hal lah. Dan aku, aku biasanya akan tidur at least dua jam. Dan rutin pelik aku adalah tidur selepas subuh. Sebenarnya, ini lah satu-satunya cara untuk aku tidak missed solat subuh. Cara lain adalah suruh Gadisku buat misscall banyak-banyak. Cara ni kadang-kadang berkesan. Tapi majoritinya tidak.

Dan aku tak boleh biasakan diri aku bila aku balik ke rumah. Umpama kau pergi UK. Duduk kat sana setahun then balik rumah. Pasti akan ada masalah dengan perbezaan waktu. Tu lah keadaan aku sekarang. Aku tak dapat biasakan diri kat rumah aku sendiri. Dan kadang-kadang, aku rasa kebebasan aku amat-amat di sekat. Suasana langsung tak buat aku rasa bebas.

Aku tak suka waktu siang. Aku tak suka orang bising-bising. Sebab tu aku sukakan waktu malam. Dan aku akan rasa amat-amat rugi kalau aku habiskan keindahan waktu malam dengan tidur sebab aku lagi suka duduk di luar rumah sambil tengok lagit dan jari bermain SMS. Tu pun kalau ada orang aku sms lah. Kalau tak, nothing.




This song, for my Gadis.

Dan masa aku tulis ni, aku rasa agak mengantuk. Tetapi bau hujan amat-amat best. Aku rasa macam malas nak tidur. Aku tak tahu apa nak jadi dengan aku. Mungkin aku akan jadi vampire. Mungkin aku akan jadi peganti Edward Cullen? Saksikan kemunculan aku dalam Twilight Saga: Dawn, mungkin? Siapa tahu. Im gonna Twilight Saga: New Moon on this 25th. Sediakan tisu banyak-banyak. Dengar kata, cerita sedih.

Malas nak tag

Aku bukan peminat cerita entah apa-apa ini. Tetapi buku tebal umpama kamus ni, ada di dalam almari rumah aku dan aku tak pernah sentuh. Semua pakat cakap best. So aku nak tengok juga kalau-kalau betul best.

Sedang menyiapkan beberapa entri untuk di post lusa.

Comment Here

Jumaat, 20 November 2009

Aku Cuma Nak Bagi Tau 16 : Melaksanakan Karma.

Playgirl. Pauseboy.

Aku teringat kata-kata sorang abang senior datang umah aku dulu. Pakai kemaja, macho. Sexy bersama kain pelikat.

Selepas berbual kosong, dia masuk bab isu best.

"Kau tau tak kenapa aku pasang banyak awek? Sebab perempuan ramai. Kalau sorang lelaki untuk satu awek, abis tu perempuan lain apa cer? Lesbian? "

"Ye aku sokong kau." Kata sahabat ku.

"Tengok awek tu dah tahu yang awek tu player. Dulu aku dengar dia da permainkan hati lelaki lain. Jadi apasalahnya sekarang aku main kan hati dia. Kerana orang yang baik macam aku ni lah wujudnya perkataan 'what goes around comes around'."

Cakap dia dengan penuh yakin sambil betulkan kain pelikat dia yang terjatuh. Dah la tak pakai apa-apa.

Well, aku tak tau nak cakap apa. He got the point. No doubt.

Selasa, 17 November 2009

Top 10 Blog yang Aku Pasti Baca Kalau Ada Entry Baru Di Dunia Blogging.

Ohhhh. Ohhhh..

Agak jarang sebenarnya aku follow blog orang lain. Dan blog list (Blogroll) aku, aku letak based on siapa yang aku follow. Dengan kata lain, kalau aku follow orang tu baru aku letak kat blog list aku. Tapi, aku rasa ia-nya amatlah tak adil buat orang lain yang follow aku dan letak link aku di blog list mereka.

Dengan itu, sesiapa yang ada linkkan blog aku kat blog list korang, sila nyatakan kat ruangan komen. Nanti aku add blog korang kat blog list aku kat tepi tu. Rm50 seminggu.

*********************

Kat dunia blog ni agak pelik sebenarnya. Ada macam-macam jenis orang. Dan kadang-kadang agak susah nak cari blog yang 'special' yang lain dari yang lain. So memandangkan aku ni dilahirkan dengan sifat-sifat dan sikap-sikap yang posotif seperti baik, peramah, pemalu dan yang seangkatan dengannya, ingin sekali aku share blog-blog baru yang mungkin top suatu hari nanti. Dan juga blog-blog yang femes yang aku akan baca bila ada entri baru.

Ummp.. umppp

Tak perlulah aku tulis panjang-panjang. Korang bukan nk baca dengan detail sangat pun.

Top 10 blog-blog fav aku; (Personal Chart)

10. Hanis Zalikha
Genre : General (dulu). Personal lifestyle (sekarang)
Aku suka baca blog awek comel ni. Tapi entah mengapa, aku rasa kualiti blog awek ni dah makin menurun. Kalau dulu banyak la juga entri-entri yang best. Kira kalau ada entri baru mesti laju-laju klik kat blog awek ni. Then bila tengok comment masih kosong, laju-laju gi komen bajet lah tarik orang pergi blog kita lah bila jadi 1st reply. Ya aku masa mula-mula blogging macam tu lah. Dengan kata lain, cara mudah nak tarik viewer. Tapi cara ni tak bagus sebenarnya. Tak ada kualiti pun. Tapi yang bestnya followers Hanis semua cun-cun macam dia juga. So tak rugi mencuba nasib.

9. Aku Tak Peduli
Genre : General (Sarcastic)
Seperti Hanis, blog ni dah agak kurang menyengat. Kalau dulu, memang akan ada entri yang amat-amat buat korang buka mata. Tapi sekarang, dia mungkin busy dengan kehidupan di dunia nyata yang lagi bermakna. Hes now a 'biker'. Kind of a costly hobi he got there. And, dia memang dah agak jarang menulis sekarang. Aku suka dia punya wild lifestyle. Ganas, mengancam, sexy dan tulus iklas. Tak ada kompromi. Seminggu blog dia dulu pernah mencecah 50 ribu visitors. Aku sebulan pun tak sampai 50 ribu.

8. Watch Out, Giant Rainbow.
Genre : Personal. Typical issues.
Ni blog cik adik comel. Aku kenal dia.. hurm.. lama la juga. And cara dia menulis, memang direct to the point. Kira tak ada hipokrit apa semua lah. Tak macam kau, kau dan kau. Tulis nak cover baik je. Okay sila terasa ya semua gadis-gadis yang tak comel. Adat cerita melayu. Gadis comel mesti watak baik. Gadis tak comel tapi make up tebal pasti wajat jahat.

7. The Seamy Side
Genre : Personal lifestyle.
Blog ni amat-amat menakutkan. Penulis blog ni seolah-olah someone else yang... erm. Entah lah. Dia macam ada masalah yang dia tak mampu selesaikan. And dia mungkin benci diri sendiri. So, sebab tu dia sukakan masks. Blog dia umpama seseorang yang ada masalah personaliti yang serious. But aku suka cara dia menulis. Cara yang unik. Cara dia sampaikan apa yang terbuku kat hati dia. Walau pun kadang-kadang agak menakutkan. Okay sentiasa menakutkan, tapi agak best untuk dibaca. Thank you to DH yang kasi aku link blog ni.

6. All about Journeys.
Genre : Personal and general
Mamat ni adalah blogger yang hebat. Tempat lepak-lepak dia adalah kat Uk. Sheffield. Tak main ah KL apa semua. Apa barang lepak tempat local. Kalau dulu dia selalu sampaikan apa yang nak di samapai kan dengan cara menulis cerpen. Kira memang banyak la cerpen yang ada. Tapi tu dulu la. Sekarang dia dah lain. Sekarang dia tulis direct je. Makin maju dia bersama HerbaLife dia.

Kita tak boleh lari dari C-I-N-T-A. Okay nampak sangat jiwang.

5. Didiey Comely Shekalie
Genre : Personal.
Okay nama blog dia Dorky Didiey sebenarnya. Tapi disebabkan aku suka mengusik dia, aku usik la skali lalu masa buat entri ni. Ya aku tau aku gedik nak buat macam mana? And ya dia dah ada bf so what? Boyfriend(s).. apa tu? Tapi aku suka baca blog dia. Semuanya mengenai dia punya personal life. Tidak digalakkan untuk baca sebab nanti mungkin ada yang tak suka. Aku pun tulis pasal personal life, bukan orang suka sangat. Sebab kadang-kadang orang dah bosan baca pasal personal orang lain. Tapi, aku hanya bosan kat sesetengah je. Yang lain memang aku suka baca nak-nak kalau bab personal. And aku lagu suka kalau dia ada banyak followers dan commenter. Dan juga kalau dia comel.

4. Blog - not active.

3. Sarah al-Idrus.
Genre : Teens-lifestyle.
Ni adalah cik adik manis yang sarkastik. Suka sms aku pada masa yang amat tak sesuai. Pernah sekali dia sms aku masa aku tengah date. Heh. Then pagi-pagi masa tenagah tido pukul 4 am dia gak yang sms. Heh. Nasib baik comel. Cik adik ni agak sensitif. Biasalah anak bongsu. Hehe. Blog dia berfungsi sebagai medium untuk gadis comel-comel. Kontest pun mesti gadis je yang boleh masuk. Kalau lelaki dia tak akan kasi korang masuk. Diskriminasi ni, diskriminasi. Korang buat la apa-apa pun, kalau dah lelaki jangan harap leh masuk. Contoh contest adalah bergambar sambil pakai tudung yang lelaki memang tak akan menang. Blog dia kebiasannya adalah untuk mempertahankan para gadis. Ajar gadis untuk berlawa, jaga badan, jaga dara or buat tu ini. So, memang bertentang lah dengan konsep blog aku yang asyik nak downkan para gadis je. Tak hairan la viewer dia ramai gila. Semuanya para gadis. Dah la para gadis ramai kat dunia ni. Ramai sampai tahap nisbah 1lelaki 5 perempuan. Atau 1 lelaki untuk 5 isteri dengan bahasa mudahnya.

2. Macham Iz Punye
Genre : General & Personal (sarcastic)
Sabahat Hanis mungkin. Tak kisah lah. Tapi dia juga cakap direct to the point. Tak ada tapis-tapi. Fuck-fuck apa semua tak ada hal. Dia comel. Tapi dengar cite banyak haters okay tak kisah la. Normal la tu makin kita tinggi makin banyak yang benci. Entri-entri dia gak sarkastik sebenarnya. Ada juga yang mengata lelaki. Sekarang dia tengah dalam mood ingin berpacaran. Ya sama mood dengan aku. Tapi tak pernah desperate.

1. Bvlgari-girl
Genre : Personal Love Story
Gadis ni is in relationship with a non-muslim kadazan guy. And blog dia 98% bercerita pasal love story dia. And aku tak tahu la kenapa tapi aku amat tertarik dengan love story dia. Agak lain dari yang lain. Dia tak serious berblog. Entri dia semua pendek-pendek. Tapi ia amat membuatkan aku nak tahu apa ending percintaan dia. Aku harap dia happy ending lah. Tak tau la dia punya bf hensem atau tak. Tapi tak kisah la kan. So setiap kali dia update blog, pasti ramai yang baca. Tapi masing-masing malas nak komen. Tak tahu la kenapa. Kalau korang suka blog ni, pasti korang akan suka blog The Romantic Guy yang di atas. Konsep dia sama. Cuma berbeza watak.

Jenis lukisan komik yang adik aku selalu beli.

Oh ya. Blog-blog classmate dan kawan-kawan terdekat aku, aku tak list kan walaupun aku pasti baca kalau ada entri baru. Tak nak list sebab kalau list pasti semua full. Aku baca semua blog kawan-kawan 'realworld' aku. Serta, aku baca semua blog yang aku follow.

Jangan lupa letak link blog korang kat ruangan komen [atau emailkan aku. Aku ni pemalas sikit nak carik satu-satu.]. Nanti aku taruk kat blog list. Dengan syarat, korang aktif berblog. =)

P/s : Nak pergi tonton cerita Pisau Cukur dengan abang aku then boleh belajar camna nak mengayat awek sekali. Tata.

Comment Here

Entri Kenangan Masa Aku Muda-muda Remaja Hingusan Macam Korang Sekarang.

Guild aku berbogel.

Aku tengah siap kan 3 entri yang separuh siap sambil tanam pokok-pokok kat Farm Ville. Sambil kolek susu babi dan kutip telur ayam, aku tulis entri. Masa aku tulis tu, ada someone yang aku tak kenal add FB aku. Last-last dia cakap yang dia adalah kawan dari game online; PirateKing Online. And tiba-tiba aku rasa sayu sangat-sangat. Then dia suruh aku tengok gambar aku bersama Guild (Puak) masa dalam game kita orang. And. Oh.. kenangan.. Serious aku rasa sedih sangat bila teringat kenangan yang dulu-dulu.

Guild aku.

Walaupun hanya game online, tapi hubungan kitaorang amat-amat rapat dan serious dalam game ni sampai kita orang wujudkan sebuah forum khas untuk guild ni je. Tak ada racist langsung walaupun ramai Chinese, Filipino and Indon. Kita orang ada dalam satu Guild yang dinamakan Ressurection. Guild aku ni mula-mula ramai gila cakap guild noob. Kira orang lembik2 je masuk. Tapi last-last.. Isk.. guild ni adalah guild no 1 selapas kalahkan guild apa tah dalam Guild War.

Masa dalam guild war tu... Masa tengah pukul tugu pihak lawan, semua pakat sorak sebab yang tinggal kat situ semua ahli guildaku. Kiranya pihak lawan semua dah mati. And oh so feeling you know. Semua bersorak then pakat screen shot.

And kitaorang GAY dan SHEMALE. Semamngnya gay habis. Guild paling gila-gila pernah ada kat situ. Dan pernah digelarkan sebagai guild gay. Walaupun sebenarnya tak gay, tapi isu gay pasti ada setiap kali borak-borak kat chatbox dalam game tu.

Pirate King adalah game online paling best pernah aku main. Gambar smart, game play perfect. Tapi at the end.. game jadi tak seimbang. Banyak benda baru berlaku menyebabkan game tu berubah. And satu demi satu guild member berkurang. Aku pun beralih arah ke Florensia Online. Game yang amat-amat perfect juga, tapi tak friendly. Dalam game online, 'friendly' tu memainkan peranan yang amat penting.

Pvp spot. Tempat cari gaduh.

Mungkin korang tak leh bayangkan. Tapi selepas dah 3 tahun tak jumpa dia orang.. rasa.. oh god i miss that moment. Moment masa leveling sama-sama. Gelak sama-sama. Cakap lucah sama-sama. Perli sama-sama. Kasi gelaran kat budak tu sbg 'gayboy' sama2. Pergi buru harta kat dalam tempat apa tah aku dah lupa pun sama-sama. Then bila juma player dari guild lain terus pakat stun then serang ramai-ramai sama-sama juga lah. Then belayar sama-sama lagi. Berlari sama-sama juga. Sehati dan sesama.

Aku adalah dua dari kanan baris paling belakang.
Yang bertatu di kepala tu. (kalau x silap la)

Part bestnya, aku adalah 'tanker' atau penahan. Kiranya defense dan nyawa aku gila la tinggi tapi serangan aku gila low. Aku amat diperlukan sebagai lead untuk lure semua monster dan enemies. Apa-apahal, aku pergi dulu sebab apa-apa je yang attack aku, tak mendatangkan kesan. Tu yang best jadi tanker. Sentiasa diperlukan. Ada tu, tugas aku just duduk sambil tank monster je. Then dapat barang. Well...emang rindu that moment. Hais. Kenangan. Rasa nak je balik ke zaman sekolah dulu. Rindu gila kat kawan-kawan guild online aku ni. Okay dah bye.

But I lagi rindu that girl....

Ahad, 15 November 2009

Aku tak rasa........


Lihat gambar ni....

Graph menunjukkan visitor blog aku pada 14 nov tu jatuh amat-amat. Aku tak pasti kenapa. Puas aku fikir-fikir. Masa tengah fikir ni, aku menonton cerita "Sama tapi tak serupa" kat TV3. Cerita ni pasal orang mealyu yang tinggi agama yang bajet bagus. Otak tau nak jatuhkan orang je...

Last-last, baru aku ingat kenapa visitor blog aku jatu mendadak. Semuanya sebab aku ada post satu entri pasal politik. And wtf. Graph aku jatuh gila2. Must be most of my followers read this on Google Reader. After they find out that the entri is about politic, they got no interest at all.

I was wondering. Why ah people dont want to know what happen around them. At least get some info about it.

And, please. I dont mind if you are not agree what ever I am trying to say. Tak nak setuju dengan setiap yang aku cakap pun tak apa. Tapi aku rasa amat tak elok la bila pergaduhan antara followers berlaku. Dah la bergaduh kat ruangan komen. Then semua pula pakat guna identiti "anonymous". Kira anonymous vs anonymous. So, bila dah caci maki tu bertambah, aku terpaksalah tapis. Zzzz.

Identity please. Identity.

Review Wayang : 2012. (The Apocalypse)

2012 is a hoax.

Dua hari lepas. Agak banyak yang terjadi.

Bangun awal pagi pukul 2 tengah hari. Terus pantas bersiap. Makan di Rendang. Langsung tak selera tengok mak cik –makcik ni pakai make up tebal.

Gerak ke Melaka Sentral yang jarakknya dalam 30km secara sorang-sorang tuk beli tiket bas. Sampai je kat sana, ada mamat ni call.

Rashdan : Dude. 2012 doe.

Aku : Aku kat Melaka dah lah.

Rashdan : Balik semula amik aku.

Aku : Tak nak.

Rashdan : Aku tak kira. Aku nak tengok gak cerita ni.

Wtf.

Tapi disebabkan aku sayang dia, aku pergi la balik 30km dan ke semula Melaka 30km. 90km overall. Malas tau malas.. Penat tau penat.

Masa sampai kat Melaka tu, pergi kaunter tiket. Tengok-tengok semua full. Katanya full sampai 3 hari. Biasalah first day. So duduk kat kaunter tu hanpir stengah jap ngan member-member. Tunggu punya tunggu, akhirnya ada la orang cancel reservation. Hehe. Gila happy. Tengok pukul 12.50 am. 1st day.

2012.

Aku suka melihat kehancuran.

Apa yang best tentang movie ni?

  • Graphic smart
  • Jalan cerita menarik
  • Serious tapi kelakar

Apa yang tak best tentang movie ni?

  • 13PG dan bukannya 21sx.
  • Awek dia tak lawa.
  • Tak real lansung. Balik-balik, hero menang.

Life, is about how we do something. Not what to be done.

Cerita dia

Cerita ni zaman 2012 yang diramalkan sebagai The End of The Day. Atau apocalypse . Teori kemusnahan ni di asaskan oleh Puak Maya (Puak betul-betul. Bukan dalam wayang.) Dan teori ni di kaji oleh sapa tah yang then di sokong olah Albert Einstein. Puak Maya ni dia mengkaji masa depan macam Nostradamus. Tapi, hingga sekarang, semua ramalan Nostradamus boleh disangkal termasuk pembunuhan John F. Kennedy (JFK). Selain puak Maya, ada lagi puak-puak lain yang meramalkan benda-benda ni. Tak seperti Nostradamus juga yang menggunakan mimpi sebagai asas prediction dia, Puak Mayan guna calendar dieorang. Dan dalam calendar tu, tarikh berakhir pada 21/12/12 di mana kedudukan planet menjadi apatah yang what-so-ever yang menyebabkan kedudukan north and south Bumi berubah. So bila berubah, keradaan Bumi akan tak stabil dan what –so-ever jugalah yang mengakibatkan destruction.

And what the fish aku cerita pasal ni?

Aku cuma tak puas hati masa tonton movie ni semalam. Ada part-part yang mengarut. Tapi tu semua lakonan. Ya lakonan je semua tu so tak payah la nak jerit-jerit or tepuk tangan bila Pak Cik Russia tu sebut “Engine... Start”. Or or or buat bunyi “Hmmmm” masa hero cium heroin berulang-ulang kali masa saat2 genting. Orang dah nak mati, sibuk nak becium. Dan bila semua pakat stim dalam air bajet la semua buat-buat takut mula la nak peluk-peluk bf/gf. Hais. Get a room lah. Jealous Geli tau geli.

Ehem

Di pengakhiran movie ni, hanya ada orang-orang tertentu yang di selamatkan dengan cara dibawa menaiki kapal yang dibuat secara rahsia yang berteknologi tinggi. Rata-rata orang yang diselamatkan adalah ahli2 kabinet, jutawan yang mambayar 1 billion euro, dan beberapa lagi orang-orang penting yang based on IQ dan ketinggian nilai genetik. Dan dalam hal ni, aku setuju sangat-sangat yang orang-orang di atas yang diselamatkan. Kapal tu tak akan wujud tanpa orang-orang yang aku nyatakan tadi. Tapi dalam cerita ni biasalah, mesti ada yang tak setuju. Yang tak setuju tu kompem la hero yang bajet baik dan dipenuhi dengan nilai-nilai kemanusiaan.

Nilai-nilai kemanusiaan hanya berguna dalam movie. Dalam dunia sebenar, kalau abis semua orang kau bawak masuk ke dalam kapal, tak de hal la kapal tu nk over muatan and tenggelam. Buat-baik-confirm-hidup-akan-mudah-serta-merta is not make sense at all. Kadang-kadang nilai baik tak di balas di dunia. Ini lah masanya kita nak jadi selfish. Its not about selfish actually, but the best, will survive. Jangan nak tipu lah cakap sanggup bekorban demi orang lain. Naik bas pun berebut-rebut dengan orang tua, ada hati nak bekorban nyawa. Ceit.

Aku risau memikirkan apa yang bakal terjadi kat awek2 comel.

And, cuba fikirkan. Apa yang akan anda lakukan jika 2012 benar-benar berlaku? Crush aweks? Hilangkan teruna/dara? Buat semua kejahatan yang korang nak-buat-tapi-takut? Pergi sekolah buat kali terakhir? Bajet2 having life cam biasa? Oh ya. Mesti la nak bertaubat kan. Manusia2... bila kena bencana baru reti nak bertaubat.

Overall rating;
8.5/10.
Akan 10/10 kalau hero dan heroin dia lagi cun dan hensem. Di tambah lagi dengan kalau lagi real. Agak banyak nasib dari logik.

And masa balik, ‘budak tu’ bawak kiteorang pergi port pelacurann kat Melaka. Ya. Amat menjijikan kan? Jijik sebab semua tua-tua. Dah tak bergetah. Dah la ramai bapuk. Citarasa yang teruk, bai. Tolonglah. Aku masih teruna umpama Jonas Brothers.

Comment Here

Khamis, 12 November 2009

Aku Cuma Nak Bagi Tau 15 : Jangan Salahkan Boyfriend Kalau Dia Tiba2 Tarik Korang Ke Katil Masa Korang Tengah Bergaduh.

Yesterday, I went for a date.
And she is more than just an angel =)


A couple, on a fight.

What the girl says:

"This place is a mess!
C'mon, you and I need to clean this thing up.
Your stuff is lying on the floor.
You'll have no clothes to wear
if we don't do laundry right now!"

What the boy hears:
"blah, blah, blah, blah, C'MON
blah, blah, blah, blah, YOU AND I
blah, blah, blah, blah, ON THE FLOOR
blah, blah, blah, blah, NO CLOTHES
blah, blah, blah, blah, RIGHT NOW!"

Less talk more action.

Dont blame a man, for being a man. =)

Comment Here

Rabu, 11 November 2009

Melayan Jiwang 17 - Jason Derulo - Watcha Say. Lagi best dari lagu Jay Sean - Down.

Lagu ni aku tercari-cari sejak kali pertama aku degar di Hitz.fm. Amat-amat layan. Aku tak tahu langsung pasal Jason Derulo, tapi aku rasa aku dah jatuh cinta dengan dia. Ya mungkin aku gay. Princess Musfira semalam dia test aku. Dia kasi soalan-soalan trick gay. Last sekali dia cakap aku 50-50 gay. So sekarang aku dah meragui diri aku samaada aku gay atau tak.

Tiba-tiba ada pop-up windows keluar. Kuar pop-up website "Find xxx hot girls in town for free! Free streaming, click here. No regret!.

15 minit berlalu tanpa disedari.

Okay aku tak gay. Confirm.

Mari layan lagu jiwang yang best ni. Jauh lagi best dari lagu Jay Sean - Downnn.. Dawnx3 yang dah bersepah gadis-gadis try nyanyi tapi tak sedap langsung. Tak sedar ke suara tak sedap.


Video with a very high quality.

Lyric - Jason DeRulo - What You Say ( Whatcha say)

Wha- wha- what did she say
Mmmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm whatcha say,
Mmmm that it's all for the best?
Of course it is

[Verse 1]
I was so wrong for so long
Only tryin' to please myself (myself)
Girl, I was caught up in her lust
When I don't really want no one else
So, no I know I should of treated you better
But me and you were meant to last forever

[Hook]
So let me in (let me in) give me another chance (another chance)
To really be your man
Cause when the roof cave in and the truth came out
I just didn't know what to do
But when I become a star we'll be living so large
I'll do anything for you
So tell me girl

[Chorus]
Mmmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm whatcha say, (whatcha say)
Mmmm that it's all for the best?
Of course it is
Mmmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm whatcha say, (whatcha say)
Wha- wha- wha- wha- what did she say

[Verse 2]
How, could I live with myself
Knowing that I let our love go (love go)
And ooh, when I do with one chance
I just gotta let you know
I know what I did wasn't clever
But me and you we're meant to be together

[Hook]
So let me in (let me in) give me another chance (another chance)
To really be your man
Cause when the roof cave in and the truth came out
I just didn't know what to do
But when I become a star we'll be living so large
I'll do anything for you
So tell me girl

[Chorus]
Mmmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm whatcha say, (whatcha say, whatcha say)
Mmmm that it's all for the best?
Of course it is
Mmmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm whatcha say, (whatcha say, whatcha say)
Wha- wha- wha- wha- what did she say

[Bridge]
Girl, tell me whatcha said (said)
I don't want you to leave me
Though you caught me cheatin'
Tell me, tell me whatcha said (said)
I really need you in my life
Cuz things ain't right, girl
Tell me, tell me whatcha said (said)
I don't want you to leave me
Though you caught me cheatin'
Tell me, tell me whatcha said (said)
I really need you in my life
Cuz things ain't right

[Hook]
Cause when the roof cave in and the truth came out
I just didn't know what to do
But when I become a star we'll be living so large
I'll do anything for you
So baby watcha say!

[Chorus]
Mmmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm whatcha say, (whatcha say, whatcha say)
Mmmm that it's all for the best?
Of course it is
Mmmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm whatcha say, (whatcha say, whatcha say)
Wha- wha- wha- wha- what did she say

Isnin, 9 November 2009

Bloggers = People With No Life.

Klik untuk tumbesaran ( Low quality.)

SocialInterview.com
What is Khairul obsessed with?

Nisa jawab ;
Obsessed with his blog n also... Miss W.. Hihihi.

***************************

Blogger adalah sebuah sevis umpama bloghosting yang menyediakan kelebihan untuk menulis. Kalau tak silap aku, Google membeli Blogger selepas dia dapat lihat kemajuan dalam blog untuk jangka masa yang panjang.

Tapikan, sekarang ni, makin hari, makin ramai yang berblog just for fun. Dan aku adalah salah seorang dari padanya. =)

Sebenarnya, aku dah lihat banyak sangat orang2 sekeliling memandang serong kepada blogger. Dan memang patut pun kadang-kadang bloggers di pandang serong. Sebab apa-apahal, mesti blogger tu akan tulis kat blog. Dan yang paling tak leh blah, bila seseorang itu mengumpat orang lain di blog. Umpatan tanpa sebab maksud aku. Aku pernah macam ni dulu, tapi aku da delete entri yang pasal aku tak puas hati kat siapa-siapa dan kenapa.

Cuma kadang-kadang, seseorang tu di anggap normal apabila spending hampir 15jam dengan FaceBook. Tetapi dianggap tak ada life apabila menulis entri blog dan approve comments yang keseluruhan tak sampai 5 jam sehari di blog. Yang ni aku memang tak faham.

Hais.

Dan, aku tak nak komen pasal Miss W. Lagi pun aku tak tahu siapa Miss W yang dia maksudkan. Mungkin Miss Wawa, mungkin Miss Wani, mungkin Wahida dan juga mungkin Miss Zatul Iradah. Hehehe

And, I really love my blog. She is soooo sexy.

P/s : Any negative comments about Nisa are strictly prohibit. =)

Comment Here

Sabtu, 7 November 2009

Kadang-kadang, Ianya Memang Begitu. Dan Begini.

Universal taste. Hehe

Aku makan malam di Restoran Dol Satay. Cik adik yang jadi pelayan tu cun gila. Tinggi umpama model, muka putih umpama salji. Bertudung umpama gadis melayu ke 4 terakhir. Boleh pasang yang ke empat ni, kata syaitan yang bertenggek di sebelah Atan. Syaitan tu tak berani bertenggek kat sebelah aku sebab nanti dia pasti terbakar.

Well, aku rasa pelayan tu pandang-pandang sambil jeling-jeling kat aku tadi. Jelingan dia boleh tahan. Agak boleh tahan lah kalau nak dibandingkan dengan pelayan kat Restoran Umi. Iras-iran pelayan ayu di restoran Chicken King. Dan jauh lagi cun dari gadis kat Restoran Rimbun dan Rendang.

Selepas membayar makanan dan saling menukar no telepon, aku pun blah sambil bawa 3 bungkusan untuk isteri dan kawan-kawan nya yang gedik.

On the way balik, otak aku sedang ligat berfikir tentang suasana di sekeliling aku. Keadaan yang berlaku setiap kali habis final exam.

But not always like that.

Aku tengok, rata-rata couple mesti keluar berdate bila habis final. Aku dah 3 sem. Satu date pun belum. Hais. "Jangan sampai yang di kejar tak dapat, yang dikendong berciciran" kata syaitan yang bertenggek di bahu kiri Atan. Dasar syaitan, tak habis-habis menghasut. Ada bau-bau perli dalam nasihat tu. Panas je aku dengar. Nak je aku bukak Ikim.fm kasi syaitan tu terbakar. Tapi aku takut member-member aku yang lain turut terbakar. Bukan apa, budak-budak rumah aku ni boleh tahan gak perangai syaitannya.

Aku masuk rumah, on lappy yang tengah hot. Bukak iTune, layan lagu Jazz. Norah Jones, Piano Bar. Norah ni, aku rasa aku dah jatuh cinta kat dia. Ya aku tahu dia tua. Tapi peduli apa aku. Cinta itu buta. Cinta tak kenal usia, darjat dan keturunan. Yang penting, cantik.

Sambil dengar lagu kat iTune, aku bukak handphone. Dah bertahun-tahun aku pakai handphone ni. Dah buruk sangat dah. Tapi tak pernah terfikir nak tukar baru sebab aku tengok member2 lelaki aku semua guna hendphone cikai-cikai and biasa-biasa. Golongan gadis-gadis je aku tgk nak pakai handphone baru-baru. Henfon je baru-baru and canggih, boyfriend tak ada juga. Mengada.

Without you, the sky always like this.

Aku duduk di luar rumah. Pandang ke langit. Tak ada bintang. Lalu aku terfikir;

"Mengapa perempuan kadang-kadang lagi ego berbanding lelaki? Dah suka tu, cakap la suka. Kan mudah. Boleh kita couple terus. Dia tak tahu ke aku ni lelaki yang amat setia lagi romantis? "

Comment Here

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger