Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2009

Okay fine semua pakat post entri pasal Raya Korban.

Imej
Kambing yang comel

Semua entri yang sepatutnya di post hari ni, aku tunda lagi hingga hari Isnin. Eh tak. Hari Isnin aku nak tengok New Moon. So mungkin hari Selasa la kot tapi kalau boleh memang nak hari Isnin tapi kalau dah tak boleh nak tak nak kena hari Selasa lah sebab hari Isnin nak tengok New Moon tapi tengok lah kalau hari Isnin boleh aku post hari Isnin tapi kalau tak boleh aku post lah hari selasa tapi.. Zzzzz. Semangat betul korang baca.

Pedulikan. Aku cuma nak cakap, Happy Aidil Adha.

Tahun ni, agak lain bagi aku. Esok, kerana masalah-masalah famili, buat pertama kalinya Hari Raya Korban ni, tak ada lembu untuk di tonton, dipegang dan di korbankan. Mak aku just buat makan-makan di rumah. Mee Soto version special. Memang fav aku. Dan tok(nenek) aku buat ketupat. Kot.

Makhluk ni pun comel.

So hari Sabtu baru korban lembu untuk famili aku akan di lakukan. Tu pun kat Kemaman dan bukannya kat rumah aku iaitu di Kuantan. Dalam 40km dari rumah. Then Sabtu malam tu, pakat-pakat buat BB…

Sucribe Me Via FeedBurner

Assalamualaikum


Email anda:




Delivered by FeedBurner



Subscribe me. Don't worry about your email. It will not be abused.


You Think Your Life is Bad Enough?

Imej
Depressed?

Actually, aku ingat aku nak post satu entri mengumpat para gadis. Ye la kalau difikir-fikir balik, dah lama aku tak mengumpat para gadis nih.

Tapi memandangkan aku ada sesuatu yang lagi berguna dari korang untuk di kongsikan, aku posponed dulu la entri kritikan tu. Lagi pun, lagi lama di simpan, lagi 'sedap' umpama pekasam rasanya. Boleh la juga tambah-tambah apa yang patut kalau perlu.

Cakap pasal perkasam, semalam aku nampak awek cun. Sexy gila. Kira hot lagi hot lah dari Megan Fox. Cun sikit dari Amanda Byness. And bercakap pasal awek cun melecun tu, dia pakai baju tube. Then pakai short pant. Perh. Bulu kaki dia halusss je. Mulus. Tapi tak tahan bila dia angkat tangan bulu ketiak gila ah tak reti nak trim. Dah spesen afro. Gadis berbulu = Geli. Lelaki berbulu = Sexy.

Depressed?

Okay back to topik.

So, you tink your life bad enough? Nak cari awek semua tak dapat? Sejak lahir hingga umur 30 tak pernah ada awek suka? Kasi Rm100 kat awek-awek cari mangsa kat Jonker Walk …

Terpegun. Hebat. Mengagumkan.

Anda bosan? Hidup memang begini. Dan anda sendiri kadang-kadang agak membosankan.

Ambil rokok, popcorn dan sebagainya. Tutup lampu dan enjoy. Bukan porno. Ya aku tahu korang agak keciwa bila aku cakap yang ianya bukan porno.



The other one. Click 'PLAY'



Have a nice day.

Comment Here

Musim Melayan Perasaan

Imej
Kucingku, Allien

Hujan renyai-renyai di luar. Rasa sejuk sangat-sangat. Tak terkecuali rasa best. Rasa feel. Feel sebab aku memang dari kecil suka dengan bau hujan.

Sepanjang tahun ni, aku asyik merungut yang cuaca di Malaysia terlampau panas. Tapi sememangnya aku bencikan cuaca panas. Aku suka cuaca sejuk walaupun kadang-kadang sajuk teramat. Bukan tak bersyukur, just bila sejuk, boleh pakai baju tebal-tebal kasi panas. Tapi bila panas? Nak mandi setiap sejam?

Sejak cuaca di Malaysia naik dengan teruk, pernah sampai aku mandi 6 kali sehari. Termasuk di tengah malam. Lebih-lebih lagi kalau bila badan dah melekit. Normal lah lelaki lagi mudah berpeluh dari perempuan.

Rutin aku dah berbeza. Kalau dulu semasa sekolah menengah, tidur pada pukul 1 pagi amatlah teruk. Bermaksud pada pukul 1 pagi adalah amat lewat. Dan aku memang ada masalah untuk tidur. Kadang-kadang aku memaksa diri aku untuk tidur sambil otak berkata " Dah lewat sangat, cepat la mengantuk"

Kuroe yang pemalas.

Tapi itu…

Aku Cuma Nak Bagi Tau 16 : Melaksanakan Karma.

Imej
Playgirl. Pauseboy.

Aku teringat kata-kata sorang abang senior datang umah aku dulu. Pakai kemaja, macho. Sexy bersama kain pelikat.

Selepas berbual kosong, dia masuk bab isu best.

"Kau tau tak kenapa aku pasang banyak awek? Sebab perempuan ramai. Kalau sorang lelaki untuk satu awek, abis tu perempuan lain apa cer? Lesbian? "

"Ye aku sokong kau." Kata sahabat ku.

"Tengok awek tu dah tahu yang awek tu player. Dulu aku dengar dia da permainkan hati lelaki lain. Jadi apasalahnya sekarang aku main kan hati dia. Kerana orang yang baik macam aku ni lah wujudnya perkataan 'what goes around comes around'."

Cakap dia dengan penuh yakin sambil betulkan kain pelikat dia yang terjatuh. Dah la tak pakai apa-apa.

Well, aku tak tau nak cakap apa. He got the point. No doubt.

Top 10 Blog yang Aku Pasti Baca Kalau Ada Entry Baru Di Dunia Blogging.

Imej
Ohhhh. Ohhhh..

Agak jarang sebenarnya aku follow blog orang lain. Dan blog list (Blogroll) aku, aku letak based on siapa yang aku follow. Dengan kata lain, kalau aku follow orang tu baru aku letak kat blog list aku. Tapi, aku rasa ia-nya amatlah tak adil buat orang lain yang follow aku dan letak link aku di blog list mereka.

Dengan itu, sesiapa yang ada linkkan blog aku kat blog list korang, sila nyatakan kat ruangan komen. Nanti aku add blog korang kat blog list aku kat tepi tu. Rm50 seminggu.

*********************
Kat dunia blog ni agak pelik sebenarnya. Ada macam-macam jenis orang. Dan kadang-kadang agak susah nak cari blog yang 'special' yang lain dari yang lain. So memandangkan aku ni dilahirkan dengan sifat-sifat dan sikap-sikap yang posotif seperti baik, peramah, pemalu dan yang seangkatan dengannya, ingin sekali aku share blog-blog baru yang mungkin top suatu hari nanti. Dan juga blog-blog yang femes yang aku akan baca bila ada entri baru.

Ummp.. umppp
Tak perlulah aku tu…

Entri Kenangan Masa Aku Muda-muda Remaja Hingusan Macam Korang Sekarang.

Imej
Guild aku berbogel.
Aku tengah siap kan 3 entri yang separuh siap sambil tanam pokok-pokok kat Farm Ville. Sambil kolek susu babi dan kutip telur ayam, aku tulis entri. Masa aku tulis tu, ada someone yang aku tak kenal add FB aku. Last-last dia cakap yang dia adalah kawan dari game online; PirateKing Online. And tiba-tiba aku rasa sayu sangat-sangat. Then dia suruh aku tengok gambar aku bersama Guild (Puak) masa dalam game kita orang. And. Oh.. kenangan.. Serious aku rasa sedih sangat bila teringat kenangan yang dulu-dulu.

Guild aku.
Walaupun hanya game online, tapi hubungan kitaorang amat-amat rapat dan serious dalam game ni sampai kita orang wujudkan sebuah forum khas untuk guild ni je. Tak ada racist langsung walaupun ramai Chinese, Filipino and Indon. Kita orang ada dalam satu Guild yang dinamakan Ressurection. Guild aku ni mula-mula ramai gila cakap guild noob. Kira orang lembik2 je masuk. Tapi last-last.. Isk.. guild ni adalah guild no 1 selapas kalahkan guild apa tah dalam Guil…

Aku tak rasa........

Imej
Lihat gambar ni....

Graph menunjukkan visitor blog aku pada 14 nov tu jatuh amat-amat. Aku tak pasti kenapa. Puas aku fikir-fikir. Masa tengah fikir ni, aku menonton cerita "Sama tapi tak serupa" kat TV3. Cerita ni pasal orang mealyu yang tinggi agama yang bajet bagus. Otak tau nak jatuhkan orang je...

Last-last, baru aku ingat kenapa visitor blog aku jatu mendadak. Semuanya sebab aku ada post satu entri pasal politik. And wtf. Graph aku jatuh gila2. Must be most of my followers read this on Google Reader. After they find out that the entri is about politic, they got no interest at all.

I was wondering. Why ah people dont want to know what happen around them. At least get some info about it.

And, please. I dont mind if you are not agree what ever I am trying to say. Tak nak setuju dengan setiap yang aku cakap pun tak apa. Tapi aku rasa amat tak elok la bila pergaduhan antara followers berlaku. Dah la bergaduh kat ruangan komen. Then semua pula pakat guna identiti "anonymous…

Review Wayang : 2012. (The Apocalypse)

Imej
2012 is a hoax.

Dua hari lepas. Agak banyak yang terjadi.

Bangun awal pagi pukul 2 tengah hari. Terus pantas bersiap. Makan di Rendang. Langsung tak selera tengok mak cik –makcik ni pakai make up tebal.

Gerak ke Melaka Sentral yang jarakknya dalam 30km secara sorang-sorang tuk beli tiket bas. Sampai je kat sana, ada mamat ni call.

Rashdan : Dude. 2012 doe.

Aku : Aku kat Melaka dah lah.

Rashdan : Balik semula amik aku.

Aku : Tak nak.

Rashdan : Aku tak kira. Aku nak tengok gak cerita ni.

Wtf.

Tapi disebabkan aku sayang dia, aku pergi la balik 30km dan ke semula Melaka 30km. 90km overall. Malas tau malas.. Penat tau penat.

Masa sampai kat Melaka tu, pergi kaunter tiket. Tengok-tengok semua full. Katanya full sampai 3 hari. Biasalah first day. So duduk kat kaunter tu hanpir stengah jap ngan member-member. Tunggu punya tunggu, akhirnya ada la orang cancel reservation. Hehe. Gila happy. Tengok pukul 12.50 am. 1st day.

2012.

Aku suka melihat kehancuran.

Apa yang best tentang movie ni?

Graphic smartJa…

Aku Cuma Nak Bagi Tau 15 : Jangan Salahkan Boyfriend Kalau Dia Tiba2 Tarik Korang Ke Katil Masa Korang Tengah Bergaduh.

Imej
Yesterday, I went for a date.
And she is more than just an angel =)

A couple, on a fight.

What the girl says:
"This place is a mess!
C'mon, you and I need to clean this thing up.
Your stuff is lying on the floor.
You'll have no clothes to wear
if we don't do laundry right now!"

What the boy hears:
"blah, blah, blah, blah, C'MON
blah, blah, blah, blah, YOU AND I
blah, blah, blah, blah, ON THE FLOOR
blah, blah, blah, blah, NO CLOTHES
blah, blah, blah, blah, RIGHT NOW!"

Less talk more action.

Dont blame a man, for being a man. =)

Comment Here

Melayan Jiwang 17 - Jason Derulo - Watcha Say. Lagi best dari lagu Jay Sean - Down.

Lagu ni aku tercari-cari sejak kali pertama aku degar di Hitz.fm. Amat-amat layan. Aku tak tahu langsung pasal Jason Derulo, tapi aku rasa aku dah jatuh cinta dengan dia. Ya mungkin aku gay. Princess Musfira semalam dia test aku. Dia kasi soalan-soalan trick gay. Last sekali dia cakap aku 50-50 gay. So sekarang aku dah meragui diri aku samaada aku gay atau tak.

Tiba-tiba ada pop-up windows keluar. Kuar pop-up website "Find xxx hot girls in town for free! Free streaming, click here. No regret!.

15 minit berlalu tanpa disedari.

Okay aku tak gay. Confirm.

Mari layan lagu jiwang yang best ni. Jauh lagi best dari lagu Jay Sean - Downnn.. Dawnx3 yang dah bersepah gadis-gadis try nyanyi tapi tak sedap langsung. Tak sedar ke suara tak sedap.


Video with a very high quality.

Lyric - Jason DeRulo - What You Say ( Whatcha say)

Wha- wha- what did she say
Mmmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm whatcha say,
Mmmm that it's all for the best?
Of course it is

[Verse 1]
I…

Bloggers = People With No Life.

Imej
Klik untuk tumbesaran ( Low quality.)

SocialInterview.com
What is Khairul obsessed with?

Nisa jawab ;
Obsessed with his blog n also... Miss W.. Hihihi.

***************************

Blogger adalah sebuah sevis umpama bloghosting yang menyediakan kelebihan untuk menulis. Kalau tak silap aku, Google membeli Blogger selepas dia dapat lihat kemajuan dalam blog untuk jangka masa yang panjang.

Tapikan, sekarang ni, makin hari, makin ramai yang berblog just for fun. Dan aku adalah salah seorang dari padanya. =)

Sebenarnya, aku dah lihat banyak sangat orang2 sekeliling memandang serong kepada blogger. Dan memang patut pun kadang-kadang bloggers di pandang serong. Sebab apa-apahal, mesti blogger tu akan tulis kat blog. Dan yang paling tak leh blah, bila seseorang itu mengumpat orang lain di blog. Umpatan tanpa sebab maksud aku. Aku pernah macam ni dulu, tapi aku da delete entri yang pasal aku tak puas hati kat siapa-siapa dan kenapa.

Cuma kadang-kadang, seseorang tu di anggap normal apabila spending hamp…

Kadang-kadang, Ianya Memang Begitu. Dan Begini.

Imej
Universal taste. Hehe
Aku makan malam di Restoran Dol Satay. Cik adik yang jadi pelayan tu cun gila. Tinggi umpama model, muka putih umpama salji. Bertudung umpama gadis melayu ke 4 terakhir. Boleh pasang yang ke empat ni, kata syaitan yang bertenggek di sebelah Atan. Syaitan tu tak berani bertenggek kat sebelah aku sebab nanti dia pasti terbakar.

Well, aku rasa pelayan tu pandang-pandang sambil jeling-jeling kat aku tadi. Jelingan dia boleh tahan. Agak boleh tahan lah kalau nak dibandingkan dengan pelayan kat Restoran Umi. Iras-iran pelayan ayu di restoran Chicken King. Dan jauh lagi cun dari gadis kat Restoran Rimbun dan Rendang.

Selepas membayar makanan dan saling menukar no telepon, aku pun blah sambil bawa 3 bungkusan untuk isteri dan kawan-kawan nya yang gedik.

On the way balik, otak aku sedang ligat berfikir tentang suasana di sekeliling aku. Keadaan yang berlaku setiap kali habis final exam.

But not always like that.
Aku tengok, rata-rata couple mesti keluar berdate bila habis …