Isnin, 1 Jun 2009

Apakah. Dan Hari ini.

Cari aku dan sekutu aku. (MegaMall)

Berturut-turut aku keluar bandar. Walau pun tak sebest overnight di Melaka, ianya tetap not-so-bad. Termasuk kekurangan kawan-kawan aku yang masih/telah di/ke U. So I got a couple of mounth to kill wihout most of my friends.

Night At the Museum 2

Ke-enjoy-an, aku bagi 3 out of 5. Cerita ini agak membosankan sebenarnya memandangkan aku benci akan pelakon lelaki tersebut kerana pernah berlakon sebagai watak Gaylord. Tetapi gadis pilot itu amat seksi apabila memakai seluar ketat tersebut. Dan dia lah satu-satunya motivasi aku untuk terus menonton filem tersebut. Ia membuatkan mata aku kekal terbuka dengan luasnya.

Tonton bersama Awang Gay. Dan Zarif Panjang.

Monsters VS Aliens. Aku dah tonton filem ini. Bukan di panggung, tetapi di Popcorn d` Micet. Aku bagi 4 ½ out of 5 for this movie. Seriously, aku tak pernah sangka yang aku akan enjoy menonton movie ni. Korang patut tonton. Jangan nak buat perangai dan muka ganas serta kata cerita ini sesuai untuk budak-budak sahaja. Try masuk dan tengok lah siapa yang akan ketawa macam budak-budak semasa tonton filem ini. Hitler juga mungkin akan gelak bila melihat perangai President dalam movie ini.


Gambar guna camera handphone aku.
Tak main la DSLR2 ni. (AyaMas)

Biasanya, bila lapar aku akan makan makanan yang dahulunya diboikot oleh rakyat Malaysia. Sesiapa yang makan KFC dan sekutunya, akan dipandang serong. Tetapi ke-boikot-kan itu hanya hangat-hangat tahi Fahim (bengang sebab Fahim menyindir aku). So aku ingat nak je makan kat KFC tadi. Tapi entah kenapa aku tak rasa nak makan makanan tersebut. So aku try AyaMas. First time aku makan di AyaMas. Pepper apa entah namanya resepi ayam itu. Tetapi sumpah sedap. Bersama supnya yang manis, ayam yang amat lembut disertai dengan Tofu apa entah, ianya amat sedap memukau. Harga pun sedap apa. Malangnya tukang masak kat situ tak reti masak nasi. Aku seolah- olah makan nasi pasir disitu. Oh ya. Pelayan disitu terdiri daripada seorang aw, dan seorang overloaded. So aku tak syorkan korang makan AyaMas di MegaMall Kuantan. 10 minutes Value Busters tak berbaloi.

Pernah tak aku cerita yang aku pernah cuba untuk pecahkan rekod tak tonton filem melayu di panggung? Ya. Aku tak pernah tonton filem melayu di panggung kecuali Kami The Movie. Kualiti filem ini amat tinggi. Aku sangkakan aku menontn filem luar ketika itu. Berbaloi Kami The Movie untuk ditonton. Tetapi filem melayu lain, tak mungkin.

Tetapi,

Tak best mana, mungkin.

Hari rabu lepas. Aku ke bandar lagi. Hajat untuk bershopping sahaja. Tetapi entah kenapa diri itu terasa nak tonton aja cerita Syurga Cinta. Ya, agak jiwang bukan? Ditambah lagi dengan ianya adalah filem melayu dari Malaysia. Well, aku ambil masa yang lama sebenarnya untuk memutuskan samaada aku patut menonton filem melayu tersebut. Ianya penting samaada aku patut musnahkan rekod tidak-menonton-filem-melayu-tak-ada-kualiti atau pun tidak. Khairul cakap cerita itu best. Tetapi The Other Khairul cakap cerita itu terlampau klise.

Well, aku pergi juga menonton filem melayu tersebut akhirnya. Bersama Maya (ex-gf Zarif atau Awang, aku lupa) Well, okay la tonton wayang bersama Maya berbanding menonton wayang bersama kawan lelaki. Pertama kalinya aku tonton wayang berdua-duaan bersama Maya. Maya amat membosankan seperti biasa. Tapi tak kisah la. Then, movie tersebut starts. Aku teruja sangat-sangat. Tetapi hanya 5 saat. Kerana 3 saat selepas itu, MegaMall blackout. Bayangkan satu shopping complex blackout. Stress aku hari tu kerana tak banyak benda yang aku sempat beli. Belum kira kempunan aku yang nak tonton filem jiwang lagi. Tapi tak apa. Sekurang-kurangya rekod aku masih dipegang kukuh.

Hari ini(Isnin) kawan aku ajak aku menonton Terminator. Bermakna 3 hari berturut-turut aku ke bandar dan untuk movies. Dengar cerita box office Terminator di kalahkan olen Night at The Museum 2. Tapi Night at The Museum 2 agak membosankan, apatah lagi Terminator. So, ada cadangan movie yang best? Atau sememangnya Terminator itu best?

13 Comments:

AkuAyie berkata...

hebat!!..
ko leh jadi movie reviewer ar! huhu...
Aku dh lama x gi tgk wayang.
Huhu..mcm best jek...

ARYN berkata...

cite syurga cinta bagi aku best je. maybe ada part2 yg cm xlogik. tp kalui tgk secara keseluruhan. cite ne banyak bagi mesej & menginsafkan. bagi sap2 yg xinsaf. aku sarankan tgk ct ni. aku gelak gila2 dlm panggung tu.

didiey ;) berkata...

ok kesimpulan entry kaw:

AKU JELESH OKAYH!!!

kaw da tengok sume crite yang aku na tengok.dush.dush!
*except for the syurge cinte
ta bercite-cite untuk tgok ok.

TheOtherKhairul berkata...

@Ayie - Aku semenjak dua menjak ni je kerap tengok wayang akibat terlampau bosan.

@Aryn - aku mungkin akan tengok Syurga CInta hari rabu ini mungkin.

@Didie - Haha. Kau boleh menontonnya dengan aku. Tapi kau kena datang kuantan la

saffa berkata...

Rindu giler kat Kuantan. Megamall.. Haha..

KAMI is the best!

milimilo berkata...

aku tgok syurga cinta..biasa je..sgt klise..tp night at museum 2 mmg aku tringin nak tgok

TheOtherKhairul berkata...

Apa kata kalau kau tonton Drag Me Into Hell. Mungkin best.

Nurul Lailati Mahat berkata...

ish mesti kecik ati maya tu kau kata dia membosankan.tgk muvi ngn pempuan tak bes ke?

TheOtherKhairul berkata...

@Laila - Jangan risau. Dia tak akan kecil hati. Aku jamin.

Abby<333 berkata...

tgkla I love u,Man
bes gile nk mati
lawak nk mampus

Mr K berkata...

@Abby - I will. Perhaps

olylda love~~~ berkata...

ish ko org kuantan??kuantan katne??
huhuhuu

lalalala~ berkata...

assalamualaikum.
ahah! baru t'gerak hati nk bukak n baca entry ni..
kuantan?? blackout??
hahaha..i was there too. bikin havoc ouh. cuak juga. sbb igt ada pengganas mana la kn..hahahaha.luckily dlm kecoh2 kegelapan tu sempat kuar slamatkn diri kononnya. naseb kwn ak x rebah kat situ sbb t'kejot. dy pnakot duk dlm gelap. n now da jd fobia.hehe

(saja bebel;))

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger