Khamis, 25 Jun 2009

When we talk about love, impossible is nothing.

Figure up your love

Gadis : Keroll, kenapa kau suka kat perempuan tu. Dia lawa ke? Aku tengok biasa je.
Badan pun tak mantap sangat.

Aku : Tak ada yang lebih lawa dari dia.

Gadis : Eish kau ni. Cuba kau bagi aku sebab kenapa kau suka kat dia.

Aku : Adakah aku perlukan sebab untuk suka seseorang?


Dialog diatas memang betul-betul terjadi keatas aku. Dan ya. Adakah aku perlukan apa-apa sebab untuk sukakan seseorang?

Gadis : Yer la. Aku sayang kat boyfriend aku sebab dia handsome. Badan dia mantap. Mata dia sweet jew~.

Aku : Andai kata boyfriend kau itu accident then muka dia dah tak handsome, part-part badan dia cacat, mata dia buta. Adakah kau akan berhenti sayang kat boyfriend kau?

Gadis : Eh.. eh.. Mesti lah tak.

Aku : Then, mana perginya sebab-sebab yang membuatkan kau sayang dia tu?

Belum sempat dia jawab soalan aku, aku dah tendang perut dia dan pijak-pijak kepala dia sambil mulut aku menyebut beberapa perkataan yang tak pernah aku suka untuk disebut. Tapi semua tu dalam imaginasi aku je lah. Aku bukanlah lelaki yang suka menyakiti hati perempuan. Sebab tu la aku tak suka kalau ada kawan-kawan aku berimaginasi lucah terhadap kawan-kawan perempuan aku. Ia amat sensitive bagi aku nak-nak kat perempuan yang baik akhlakhnya.

Maria Ozawa. Cute tak?

Berbalik kepada topik, kita memang tak perlukan sebab untuk mencintai seseorang lebih-lebih lagi dari aspek fizikal. Kecuali dari segi rohaniah. Dan, rohaniah itu boleh dipupuk. Siapa yang tak setuju tu, pedulik apa aku. Tsk.

Aku juga nak bagi tau yang perempuan penting bagi lelaki. Lebih-lebih lagi untuk mencegah sifat gay.

Kaum favourite aku ni sering menjadi inspirasi kat aku untuk terus hidup. Terus makan. Dan bangun pagi setiap hari untuk kekelas. Tapi aku sentiasa gak terlewat untuk ke kelas. Dan juga skip beberapa kali. Isk. Tak kisah lah.

Dan. Adakah anda ada sebab untuk menyayangi kekasih-kekasih dan scandals anda?

Kepada yang ada kekasih tu, jawab la. Kepada yang tak ada tu, jangan risau. Suatu hari nanti anda akan berpunya. Ya, saya tahu anda tak handsome dan tak lawa. Tapi suatu hari nanti, korang akan jumpa juga dengan jejaka/gadis yang kacak/manis yang akan menetap di hati anda.

Tapi kalu tak jumpa juga kekasih hati nanti, baik pergi mati lah. Fahim kau jangan terasa. Dua tahun menjadi gay hanyalah pemulaan ke dunia sebenar.

The Other Khairul :
kenapa kau asyik bercakap macam kau ada awek?

Aku : Ouch >,> again..


P/S: Aku demam. Selesema. Batuk. Dan Malas. Serta. Ketiadaan idea. Perlukan ubat dihati aku.

26 Comments:

Tanpa Nama berkata...

kat blog sedap berkarya...
kat dunie btol " x tahu "

inn berkata...

mkn ubt ok.

uh,bkn sme pompn fikir tentang luaran

Huzai berkata...

tapi imaginasi dengan maria ozawa takpe. haha

Khairul berkata...

@Inn - Yup yup yup

@Huzai - Practical

@Anoy - apa yang "tak tahu"?.

kat luar aku pendiam, pemalu, penyegan, penakot, low self-confident.. itu aku. so what. =)

Tanpa Nama berkata...

ko demam?

nanti aku bawakkan wana k...

mesti kau sihat nanti hhaha...

Khairul berkata...

@Anoy - aku hargainya. Tapi tak perlu.

Dah2 la tu kaitkan aku dengan dia.

NieSah berkata...

hmmm..since i lost my last love..nver thought of finding another one..bcoz he loves me for a reason n i love him bcoz of evrything about him *sila abaikan kalo x faham*
=(
sad..but its okay...
hmmm

Khairul berkata...

@Niesa- mind to tell me his reason?

sad but true =)

NieSah berkata...

he has dis narrow mind u know...
pada die..kalo cinta kapel la...xyah la nak break n berharap die nk tunggu nisah...
tp die tuh sbnarnyer x reti pikir..kalo cinta tunggulah..
kapel x janjikan pape..walupon ianya satu ikatan x rasmi sebuah cinta..weeekkk!
da la..org dulu ckp kalo ade masalh cinta carik la nisah sebab da lame bertahan dgn bf..*lama la sssgtt* the truth is..i cant even setel my love's problem...

Khairul berkata...

@Niesa- isk. aku ambil masa yang agak lama untuk memahami apa yang cuba perkatakan. Termasuk bebaca lebih 10 kali >,>

Akhirnya aku faham (kotttt). tsk.
dia sebenarnya takut kot kau dirampas orang. sebab tu dia nak couple..

dan kadang2, couple tu la yang akan menyemarakkan cinta. jiwang seyh.

dan macam kau cakap juga, couple memang tak menjajikan apa-apa. tu betul.

suka kat orang lain
couple dengan orang lain
tunang dengan orang lain
kahwin dengan orang lain
beranak, anak orang lain
bercerai pun dengan orang lain (?)

NieSah berkata...

blablabla...blablabla...
terima kasih la kerana berusaha memahami ape nisah cube smpaikan..
tahniah!! u get my point..*kot*

hahaha...
bercerai xleyh ngn org len laaa~~
huhu~~

cHoki2BeSt berkata...

selamat berjaya untuk peperiksaan anda dan bagi topik hangat yang diperbincangkan..hurm..agak sukar..kerana ia sangat subjektif..

fahim berkata...

saba je nisah

Tuan Naddia :) berkata...

haha bf menyusah kan. :P

Khairul berkata...

kalu x pandai jaga bf/gf, mesti lah rasa menyusahkan hehe

wani_weirdo_world berkata...

Sokong!!

n y s a a berkata...

maria ozawa lagi. ciet.

n y s a a berkata...

saya sayang kan bf saya sebab bestttt. boleh ke macam tu?

Mr K berkata...

@Nysaa - Jangan jealous wahai nysaa. Anda tak mampu bersaingdengannya. Haha!

Johana S. berkata...

hmm aku tengok skarang bf gf ni macam trend je. on off just for fun. kejap2 gaduh, nangis macm mak dia mati plak. bila tanya sebab apa, dia kata balak dia tak layan dia mesej. =.=

aku bosan sungguh silap2 kena sound tepet.

anyway, bf/gf bagi aku adalah seorang kawan yang baik. tak perlu nak cover2 perangai lahanat depan dia. sebab in the end klu kita kawen dgn dia kang terkejut boruk plak tgk the real us. that's the defination of lover for me. keyword nya adalah COMFORTABLE.

handsome ke pecah ke jerawat batu ke pendek ke kengkang ke...tak penting. aku taruk no.3

no.2 adalah pelajaran dan DUIT... wahahaha.. ak tak nak jadi sugar babi kau haha

p/s: aku main cabalsea, planet venus, cc 11. Joanne_Vale.

oh ya, maria tu my feveret pornstar.

Mr K berkata...

@Johnana - Erm. Aku tak brapa faham kau cakap apa.

Johana S. berkata...

tak paham? which part? ke semua? haha nvm la forget it.


it's johana by the way, not johnana. nama aku sedap la weh! grrrr

Mr K berkata...

@Johana - Tapi nama John Nana lagi best kan =)

Tanpa Nama berkata...

hee~ sonok baca blog ko..stakat nie sume entry da abes aku baca..br jew smalam dpt link ko~

btw cinta itu indah. fight 4 it k!

: lala :

Tanpa Nama berkata...

lagi indah kalo cinta ngn ALLAH....sdih pn ble rssa iman xckup kuat...kcwa pn krn xdpt wat apa yg DIA suruh...drpd kcewa n sdih sb disakiti n dkcewa kan ngn insan yg MUNGKIN insan yg hina dpandangan ALLAH....wallahu'alam...cinta ALLAH kekal abadi...msok syurga tu...bestttt gle....bidadari/a menanti anda dsana....dnia,smentara...da bidadari/a pn ble mati...kalo msk syurga sama....alhamdulillah...kalo dua msk neraka....masya ALLAH...renung2kan n btindak m'gikut iman bkn nafsu....sorry,kalo ada yg trasa...juz my opinion....neway,best gak topic ni :)

ain ailyn berkata...

xsalah menyatakan pendapat. anyway, i like ur *sentence. lawak + seyes !

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger