Selasa, 23 Jun 2009

Awards, Tags, Followers dan Kasih Sayang.

Style tudung paling smart bagi aku. Chantek.

Sejak beberapa hari lepas, agak ramai yang bagi awards dan tags untuk aku. Tapi, maaf. Aku tidak rasa ingin melayan awards dan tags lagi setakat ini. Mungkin kerana tag agak girlish dan feminin. Ada ke patut tanya aku suka bunga apa? Pasti lah aku sukakan bunga Chrysanthemums. Cantik tau bunga ni. Award pula aku tak layan sebab tidak menepati ciri-ciri kasih sayang yang sepenuhnya. Ya. Aku ini mengada-ngada.

Tapi aku suka memberi awards kepada followers aku. Malangnya, aku tak boleh memberi sebarang awards tanpa sebab kerana pasti akan ada orang mempertikaikannya. Dan aku tak suka jika perkara tersebut berlaku. Well, aku suka memberi sesuatu yang akan membuatkan seseorang itu merasa sangat-sangat dihargai.

Antara jenis bunga Chrysanthemums

Dengan itu, aku akan memberi awards kepada 5 orang follower aku yang akan aku decide nanti. Semuanya based on template paling perfect (memenuhi keperluan pengunjung), follower paling gadik comel, follower yang mempunyai inti pati entries yang paling menarik dan follower yang paling friendly.

Ala, ada sikit baru followers dah nak bagi awards.

Maaf kalau aku nampak macam berlagak dengan ada 100 followers. Ala. Baru 100. Hanis Zalikha ada beribu2 >,>. Well, peduli apa aku. Hanis tu pun follower aku okay? LOL. Okay, nampak sangat aku ni penipu. Dalam mimpi ngeri dia pun belum tentu dia akan follow aku. Tapi, tak apa lah. Bak kata fahim, biasalah perempuan, ada ramai peminat.

Seperti yang aku katakana tadi, awards ini hanya untuk followers aku. So, sekarang anda happy Hanis tak follow aku?

Sekadar hiasan agar anda tak bosan membaca. Prihatin kan aku.

So, aku akan buat pemilihan ini beberapa hari lagi. Sesiapa nak merasuah pun boleh dengan menghantarkan no talipon kepada aku. Hantarkan gambar anda yang tengah berkemban juga akan memnigkatkan lagi potensi anda untuk dipilih sebagai pemenang. Aku tak akan siar kan di blog ini. Percaya lah. Aku tak tipu. Pandang mata aku dan katakan yang aku ni penipu. Ini adalah mata seorang lelaki yang jujur.

Untuk lelaki, potensi anda untuk menang amat lah tipis. Dan itu tak bermaksud anda boleh hantar gambar anda berkemban kepada aku. Maaf. Gambar bogel pun aku tak terima. Gambar-gambar tersebut anda boleh buat slideshow dan postkan di you tube. Pasti akan ada ramai gadis yang handak berkenalan. Tapi ketulenan gadis-gadis tersebut bukan dibawah bidang kuasa aku dan aku tak bertanggungjawab atas penukaran selera anda.

Segala cadangan mengenai pemilihan, sila nyatakan.

Segala kritikan, aduan dan makian boleh dilakukan di penjabat post. Atau dail 1315-25-25 untuk maklumat lanjut.

Ya aku tahu gadis ni cantek. Sebab tu aku letak kat sini.

Jikalau anda rasa aku ni seorang yang pervert dengan membuat perkara ini, anda betul buat pertama kalinya. Tapi seperti biasa, salahkan kecomelan korang memfollow blog aku.

Kenapa tiba-tiba aku post entry yang tak berguna ini. Sebenarnya atas beberapa sebab yang berikut:
  1. Aku tak berapa suka orang lain minta aku follow blog mereka semua disebabkan mereka telah mem-follow aku. Tak iklas disitu. Aku akan follow anda jika blog anda fun untuk di baca.
  2. Aku tak suka tags dan awards tetapi aku suka memberi awards.
  3. Nak menghargai anda semua kerana anda sememangnya patut dihargai.
  4. Aku masih baru di dunia blog. Aku buat blog ni pada Feb 2009 tetapi hanya aktif pada pertengahan March dan 98% followers aku adalah dari orang yang aku tak pernah kenal. Susah sebenarnya handak menarik orang lain untuk follow anda dengan iklas sebab aku tak pernah minta sesiapa menjadi follower aku. Dan kini, aku ada 100 followers. Thanks.
Aku bukan playboy. Aku setia, mungkin.

Dan yang penting, aku nak bagi tahu yang aku ni bukan playboy walaupun aku suka tengok gadis-gadis comel. Tetapi di dalam hati aku hanya ada seorang sahaja penghuni dari dulu sampai lah bila-bila. Lumrah la lelaki sukakan benda cantik. Gadis-gadis mana tahu. Bagi gadis, lelaki ni semua gatal. Padahal lelaki ni alim sebenarnya. Lelaki suka memerhati dan menatap keindahan serta keunikan ciptaan Tuhan. Sebab la lelaki suka tengok gambar para gadis. Salah ke?

Perlian yang menyakitkan.

31 Comments:

sajeedhani. berkata...

ya ya dan ya. aku sangat hargai award yg kau bg dulu tuh. mungkinkah aku akan dapat awardsssss lagi dr kau? hahaha. aku tak berharap. tapi kalau kau nak bagi lg skali. ape salahnye. :)

farhana rahim aka paan berkata...

kesimpulannye: no komen!! hahaha. lol~

ARYN berkata...

gambar atas tu gambar awek ko ke?
sekadar bertanya..HAHA

--{♥Mahirah Abd♥}-- berkata...

sayang menyayang...
cinta dikenang..
perasaan menjadi
rinduuuuu..~
hehehehe...
ape kaitan da...ahakkkss

Igniz berkata...

perenggan terakhir entry kau ini aku amatlah setuju kerana aku juga sering berkata demikian kepada rakan2 wanita yg lain setiap kali mata2 aku ini merenung jauh 'keindahan' wanita2 di sekeliling..

menghargai ciptaan tuhan...usha tak semestinya gatal...

at least kita normal lagi usha perempuan..kalau kita usha lelaki, tak ke pelik bunyi nya tu?

princess hearty berkata...

nice entry..
hehehe...
ikhlas wokey...

Khairul berkata...

@Jeed - Ada award untuk kau. Follower yang paling pandai menjawap. Sebap apa aku tak tahu.

@Paan - Tak perlu takut untuk komen.

@Aryn - Tak

@Igniz - Aku slalu usha lelaki. Sambil bergossips.

joegrimjow berkata...

tahniahhh

kat manakah amek semua gambar2 ni?
lawa!

milimilo berkata...

style tudung yg biasa je bg aku..hoho..rajin kau nak buat award segala..aku anti rasuah..kang aku report bpr kang..

aku xpernah menjawab tag dekat blog..serius menyampah dgn soalan yg nak korek rahsia 1-1. award tu aku amek la sbb nanti si pemberi kecik hati..
hoho

Khairul berkata...

@Joe - Kamera

@milli - Biasa dan simple. Tu fav aku. Aku tak suka betul yang bab lilit over then yang kat bahu wat melengkung. Yang tu, memang tak lawa.

░♥si lampu neon♥░ berkata...

AWARD TAK PENTING KOT, yang penting hargai post org dgn membaca dan mengomen. tu jer

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH berkata...

da beberapa jnis laki yg ska tngok gurl...
1st:gtl..(yg pling rmai agk nya)
2nd:sja cuci mta(msuk dlm list ats kowt..)
3rd:mnghrgai ciptaan ALLAH...tpi, kn fair square la..yg tak seberapa pown kna tngok gak k....hehe....
so, d mnakah dri anda???
skadar perkongsian....bkn pemerlian..keke....=)
so, kalu gurl tngok boy yg nsem or kiut, agknya sma dengan senaria di ats la kan.....gurl pown cm boy gak...hehe.....

Khairul berkata...

@Neon - Comments kadang-kadang tak penting mana. Sebab kadang2 aku tengok orang ramai komen ala kadar je, bukan nak bagi pendapat.

@Ashy - Lelaki tak munafik.

TIA berkata...

you have a point there
sangat annoying bila unknown people follow blog semata2 menginginkan blognya difollow kembali

gila turn offs sial

Tanpa Nama berkata...

Ko ni gatal yer.
Semua gmbr gurls comel2

Fadh UniversouL berkata...

hehe..sangatla aku bersetuju..
Tudung tu,sexy gak tu..huhu..
kalu yg xberapa menonjol okla kot..
tapi kesesuaian tudung tu bergantung pada si pemakai..

tak perlu la pompuan2 nak meniru style sesapa..
jadikan imej anda sendiri..
yang buat anda selesa dan org lain senang melihatnya..

eyt..aku pun ade ramai gak awek2 yg ingin dikongsi..
tapi tak berkesempatan..pernah rapat n berskandal n berCrush..
kapel 2x je seumur hidup..

Khairul berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Luth Textile berkata...

awek tudun tu cantekk

AkuAyie berkata...

lawak ar kaw ni, ske baca entri kaw.... hehe...
waduss..
lelaki ni semua sama je...
pervert mcm mana pon, dia tetap sayangkan sorang je...

nadia berkata...

kalu dah kawen flirt dalam hati bleh tak ???
hehehe......

TheOtherKhairul berkata...

@Tia - Ya, tetapi kadang-kadang, blog meraka agakk berbaloi untuk diikuti =)

@Anoy - Dasar lelaki, biasalah.

@Fadh - Ya, gambar hijau gadis bertudung tu agak seks. Sebab tu la dalam islam, tudung mesti melepasi dada kalau tak silap aku.

@Luth - Taste anda still bagus.

@Ayie - Yup yup.

@nadia - Kalau cinta kan isteri, hati tu tak akan sanggup nak flirt2 lagi =)

Fiza berkata...

psl follower tu, kadang2 nampak je mcm byk follower tp kalau yg komen muka sama je so cmne?nampak sgt diorng follow sebab nak kt follow diorng blk..
mcm aku kena..huhu

style tudung tu mmg cntik tp agk seksi gk la..aku kadang2 je wat,mostly tak..hehe

NieSah berkata...

x sempat nk bace rtuh..
skrg da xtaw nk komen pe..
ur a good guy maybe?

Lun berkata...

Lun sokong tntang award tu... terlalu bnyk bagi award jatuh nilai

mcm nilai matawang, terlalu bnyak d keluarkan mcm natawang daun pisang zaman penjajahan jepun d tanah melayu dlu sehinggakan x da value langsung

Mr K berkata...

@Fiza- aku dapati, 70% daripada follower aku akan view setiap kali aku post entry baru. Dan 40-60% daripadanya nya akan post komen. So agak sedikit.

@Niesah - Yes I am Haha.

@Lun - Yup =)

Kimmy berkata...

"Perlian yang menyakitkan."

thihihi..yes,it is..xD

merciless666 berkata...

persoalan dia sekarang mcm mana nak follow??
aku x tau pasai aku benak ubi bab2 internet ni..
aku dah lama cari tapi biasala aku ego n bongkak jadi aku x tny..
kali ni aku tny...bukan sebab aku nak suro ang follow aku..tapi sbb ang agak bijak.

Tanpa Nama berkata...

ehhmm..ade gak yg bace blog u n last2 minat tuh..
mcm aku ni. blog sendiri pun aku xde.
bukan saje2 nak jd anonymous.anywy i want to say "hallo".
dh bce bnyk2 kt cni gk trgerak ati aku nk post coment.

Nur Ain Syafiqah berkata...

ada pulak suka prmpuan buat style gitu ? tak tutup dada , bek xyah pakai tudung . ish , hang ni !

EL_Naqia berkata...

Mgaku dri sndri mngada-ngada??

mgada-ngada = gedikss

Ain Dzaya berkata...

pendapat..cara pakai tudung yang tersembul dada yang dianggap kiut tu..sangat ta kiut...yang boleh menyebabkan laki akan fokus pada dada yang tersembul tu..cover your dada peh liesses girl...

owh lupa, nie entri dua tahun lepas..

rasa seronok pulak bila baca entri lama2 the other khairul..walaupun banyak statment yang umpama satu penindasan untuk kaum perempuan..well itu realiti..maybe, sebab kekurangan lelaki tiada siapa yang tahu

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger