Ahad, 7 Jun 2009

Adakah Aku Baru Tersedar?

Kimia amat bukan senang! F*!

Aku. Aku..

Aku hidup di dalam kancah ‘college life’. Kehidupan yang berpegang kepada konsep ‘last minute work always works’. Well, its quite working actually. Tapi tak puas. Assignments, lab reports, presentation semua buat last minute. Sampaikan nak exam pun study last minute. Well, lelaki, biasalah. Oh, dan aku ingat lagi ketika aku rela dalam paksa memberi kawan-kawan aku meniru assignments aku disebabkan mereka tak cukup minit-minit last untuk membuatnya ketika last minute. Satu perasaan yang bercampur baur samaada kelakuan aku yang tak nak bagi pinjam akan membuatkan kawan-kawan aku merasakan aku ni kerex. Tapi hakikatnya, aku bangga sebab dapat tolong kawan-kawan aku. Siapa nak kan tengok kawan sendiri failed dan terkandas. Tapi apa yang aku belajar, meniru assignment dan meniru ketika exam/test tak akan membawa keberkatan serta tidak akan memberikan result yang baik. Teringat kata-kata Laila.

Walaupun begitu, result exam aku tidak lah memberansangkan. Jauh sekali untuk membuatkan para gadis teransang. Teruk. Kecewa. Tu je yang mampu aku cakap ketika ini. F*ck dah berulang-ulang kali aku sebut memandangkan aku tak berapa gemar menyebut perkataan lucah lain. Dan aku tak pernah sebut perkataan lucah lain.

Dan tika ini aku sedang mendegar lagu Alkaline Trio – Radio. Sama seperti apa yang Fahim dengar ketika menulis entry perpisahan beliau. Tiap kali aku terdengar lagu ni, aku teringat akan Hariz. Kerana ini adalah lagu yang berulang-ulang kalu aku kena dengar setiap kali ada mesej masuk ke handphone dia tiap-tiap malam. 4.20 minutes pula tu. Sampai terhafal aku mendengarnya. Well, result dia jatuh. Tapi still okay. Dia semulajadi pandai. Apa boleh buat. Hidup ni memang tak adil.

The yellow one is not me. It wont.

Aku ingat lagi tika aku muda-muda dan tak ada ruang untuk stand up for myself. Dan aku ingat lagi tika itu aku langsung tidak memikir akan untuk berubah diri. Aku tak pernah terfikir untuk buat yang terbaik bukan atas permintaan orang lain, tetapi atas kepuasan aku sendiri. Kerana dulu, aku asyik memikir akan apa yang orang lain hendak daripada aku. Dan bukan apa yang mereka beri kepada aku. Aku terlampau memikirkan tentang diri mereka. Aku terlampau baik sehingga membenarkan mereka f* stepped on my head.

Mari aku ceritakan apa pentingnya MICET dan kawan-kawan micet aku terutama Fahim yang dah nak blah.

Aku teringat lagi semasa semester 1. Amat skema. Pakai baju kemeja 24/7. (Tapi bertukar-tukar) Dan tika itu aku memakai safety boots juga 24/7 dalam semua aktiviti memandangkan aku ni bukan budak fesyen yang nak berlawa-lawa. Baju pula main pakai/beli je. Rambut tak ada style. Berjalan tak ada style. Bercakap tak ada style. Kira aku memang styles la dulu.

Changed. Styled.

Dan MICET serta kawan-kawan aku mengubah aku. Aku mula kenal dunia fesyen. Kalau dulu aku main beli je baju apa-apa tanpa berasa ‘value’ sebuah brand. Kini, aku dah agak-agak tengok brand serta style/jenis sesehelai baju.

Kalau dulu aku seorang yang pemalu amat, aku aku sudah tak begitu. Aku dah boleh flirt-flirt dengan gadis-gadis sekeliling aku walaupun tak semua. Dan aku dah boleh borak dengan mana-mana gadis tanpa rasa segan silu, kecuali seorang. Well, aku tak akan cerita tentang seorang tersebut.

Kalau dulu, aku tak pergi overnight. Kalau dulu, aku tak pernah pergi karaoke bersama gadis-gadis. Tapi kini sejak aku berada di Micet, aku selalu overnight walaupun tak adalah kerap. Dan aku juga kini mengenali men-karaoke hampir 4 jam di tempat yang makanan ringannya RM6 satu.

Kalau dulu, aku tak langgar peraturan. Langgar je paraturan, muka terus gelabah. Memang orang tau-tau je lah aku dah buat salah. Tapi kini tak. Kini aku lebih banyak berpegang kepada ‘all rules made to be broken’. Buat salah. Tapi muka memang macam tak pernah buat salah. Yang ni aku creditkan ke Fahim. Bab-bab hati kering ni memang dia mengajar aku. Aku ingat lagi tika aku ikut dia keluar untuk makan ketika lab Analytical Chemistry berlangsung. Aku cuak gila. Tapi dia buat muka macam tak ada kelas je hari tu. Mesti dia tengah berlagak gila masa baca apa yang aku tulis ni. Well, nasib baik dia tak ajar aku merokok.

He is leaving me. (Sounds gay)

Biar aku cerita mengenai Fahim.

Nama dia Fahim. Aku panggil dia Fahimmie. Mamat ni benci gila kalau ada lirik lagu dalam blog. Mamat juga ni seorang kerek yang amat ‘memberkan’. Buat apa-apa kesalahan, tapi still boleh bangga dengan kesalahan itu. Aku memang tak faham dia. Tapi stylo.

Fahimmie ketika iklan mempromosi Genting Highland.

Fahimmie ketika di Lab Organic.

Fahimie model 'before and after' produk jerawat. Dia 'before'.

Fahimmie dan Aiman.

Fahim suka kat seorang awek Micet. Tapi kena reject. Aku tak gelak okay. Well, semua orang tahu dia suka kat awek tu. Tapi dia tak mengaku. Gila-gila la tak nak mengaku. Sanggup tanggal baju seluar demi mempertahankan ego tak mengaku dia tu. Tapi tak kisah la. Fahim ni, aku belajar banyak benda tak elok dari mamat ni. Well nak buat macam mana. Aku tak nampak apa-apa benda baik yang ada pada diri dia yang boleh aku belajar.

Walau pun Fahim ni perangai dia ala-ala syaitan dan Lucifer tapi kadang-kadang dia baik juga. Aku ingat lagi ketika puasa tahun lepas. Aku demam. Tak tahan gila. Rasa nak pengsan je. Then masa tu aku nampak nasi bungkus kat dalam bilik ‘community’. “Rezeki aku” kata aku. Then bila je aku nak buka puasa tengah hari tu, dia marah aku. Dia kata aku tak boleh ponteng puasa. Berdosa. Then dia ambil nasi tu and dia makan. Perh. Sanggup dia tanggung dosa tak puasa demi aku semata-mata tak nak aku ponteng puasa and makan nasi tu. Terharu aku.

Inilah perasaan aku tika ini.

Dan sekarang dia dah nak blah. He won`t be a part of Micet anymore. He is going to hell other college/U. Hilanglah seorang lelaki berlagak kat micet. Ouch. Okay la. Segala kritikan mengenai Fahim di atas hanyalah gurauan. Andai kata gurauan tu betul-betul terjadi. Anggap la ianya gurauan semata-mata. Kerana selepas ni, dah tak ada dah budak cool dari Section F. Dah tak ada dah dictionary bergerak. Dah tak adalah leader untuk ponteng kelas. Dah tak ada dah budak yang banyak cable IT. Dan dah tak ada dah orang yang boleh aku buat gay aku serta bermanja. Siapa lagi yang nak ajar aku jadi lelaki ‘sebenar’. Kau kata nak ajak aku pergi clubbing. Sampai sekarang kau tak bawa aku kan.

Kalau kau fikir aku akan menangis untuk kau, kau silap. Air mata aku hanya untuk para gadis. Isk. Isk.

No no no. And no.

Kalau tak ada Fahim. Korang memang tak akan kenal aku. Sebab dari dia lah aku berminat untuk buat blog.

Aku harap kau buat pilihan bijak dengan berhenti Micet. Dan kau kena yakin dengan jalan hidup kau.

Kadang-kadang aku mengalamai situasi yang sama untuk memilih jalan dalam hidup aku. Dan jalan yang ada dihadapanku, bukan jalan yang aku tak nak harungi. Tetapi jalan yang aku tau yang aku tak mampu mencapai hujungnya. Orang cakap, belum cuba belum tahu. Tetapi aku cakap, kadang-kadang kita tak perlu cuba untuk tahu jawapannya.

-Kalau kau terasa, bagi tau aku. Nanti aku delete-

Sumpah fahim, kalau sem depan aku tengok kau masih ada kat kelas confirm malu gila aku buat entry ni ngan banyak nama kau. Apahal cara aku bercakap cam kau da nak meninggal?

23 Comments:

fahim berkata...

member bg kantoi aku buka puasa, member ckp aku jahat. Tapi aku ttp syg kau sebagai kwn doh :')

DAN AKU TAK KENA REJECT LA CIBAI
HUHUHUHU AKU BENCI HUHUHUHUHU
AKU BENCI LIRIK LAGU

sekian

Mr K berkata...

"Tapi aku ttp syg kau sebagai kwn doh"

Pengakuan brani mati tu. Aku nak printscreen.

Aku pun benci 'Huhuhu' sial.
Tapi Naf suka buat 'huhuhu' tapi kau tak patut benci kat dia.

And aku nak tukar kelas. Dalam pertimbangan.

joegrimjow berkata...

ingatkan gambao ape tadi

Tanpa Nama berkata...

hahaha..
safety boot...
x leh bla..
ngan ko slalu pakai baju mari melawat negeri ko tuh..
baju ape tah yg ade name pahang kat belakang tuh..
wakakaka..

NieSah berkata...

gay in terms of fren is cool..
;)
gay in terms of having *tuutt* together is dosa...
;)

░♥si lampu neon♥░ berkata...

DULU KENE CUBIT DGN CIKGU KIMIA T___T

Igniz berkata...

fuh, nasib baik ko ada mention kat aku yg ko suka pompuan, and ko nak salah sorg daripada awek kembar kat skolah aku tu..

kalau x aku ingat ko mungkin dah terjebak ke dalam gheyworld..haha.

Mr K berkata...

@Joe - Kau sangkakan bahawa ianya gambar blue?

@Anoy - Baju melawat Pahang. Tu baju kelab perlancongan aku.

@Niesah - How if I am gay in term of both?

@Neon - Cubit adalah rutin harian. Dan cikgu2 boleh melakukannya seharian.

@Igniz - Aku belum gay. Terima kasih kepada gadis-gadis cantik di luar sana.

LIEZ. berkata...

igt kn gay td..
hehehehe..
wp fahmi dah xde,
kam00 kene kekal kn jd lelaki sejati..

Mr K berkata...

@Lie - Nama dia Fahim.

NieSah berkata...

in term of both...??dosa besar la!!!
then ur blog post pasal "aku cuma nak bagitahu *" would be nothing related to girls i guess.. ;)
huhu~~ x usah la gay...straight sudah...

Mr K berkata...

@Niesah - Ya. Betul juga ya. Agak ramai yea perasan yang siri 'aku cuma nak bagi tau' tu bab cinta2 sahaja.

nkecik berkata...

ghey.

hohoho

Mr K berkata...

@Kecik - Kenapa? Kecewa? Haha. =)

nkecik berkata...

x.aku ramai je membe ghey.welcome to theIR club

Mr K berkata...

@Kecik - Dont worry. Im not a gay. Yet. Haha.

Well kawan2 kau tu kenapa ramai gay yea? Kat u aku x der gay pun. Tapi kat uitm banyak gay.

Aku lurus.

nkecik berkata...

aku rase sbb heartbroken.so diorg pon buat2la beralih arah suke laki.tp jalan2 usha popuan gak.

pelik aku,popuan kalo heartbroken still akn suke je kat tom cruise.x jadik les pon.

rara (; berkata...

style habis, gaya mutu keunggulan lah. haha
fahim, cmbest ja ada kwn mcm dia. haha :)

fahim berkata...

percayalah cik rara, tk best mana pun. Tapi saya ni suka rendah diri, maka mngkin best laa ahaha

Mr K berkata...

Ada budak tu cam sial letak muka ala2 model. Konon.

Aku cakap sal kau, fahim. Haha

n y s a a berkata...

buku kimia tu buat aku gerun. heh, bukan lelaki je buat kerja last minute. perempuan pon sama. selagi due date x dekat, jgn harap disentuhnya assignment brief tu. kalau besok pagi2 x de exam, buku tu simpan elok2 dalam beg takot koyak. haha.

radio alkaline trio? itu fav song aku since f4. suka sangat dengan lirix dia. sepp sepp

Mr K berkata...

@Nysaa - Aku dengar kimia pun dah buat aku gerun. Damn.

Lagu tu entah baru tahun lepas aku minat. Lagu tu x sampai kat aku kot.
dan lagu2 best camtu ssh ada versi sekarang.

naim berkata...

so gay

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger