Ahad, 25 September 2011

Saya Girl Tak Comel. Ugly. Ada Ke Nak Kahwin dengan Saya?

Assalamualaikum


Hello gadis kesunyian dan jejaka player sekalian. What's up?

Kalau korang perasan, pagi petang siang malam, aku dok sebut pasal awek comel. "Awek comel, awek comel, awek comel". Ya, sikit-sikit awek comel. Sikit sikit awek comel. Kan? Kalau check-check balik entry aku yang lama-lama, mesti awek comel je yang jadi perhatian kan? Dah tu, awek tak comel aku nak taruk mana? Obviously, how the hell I know. Pffff.

But then, bila di ingat-ingat balik, aku dah banyak kali terjumpa komen-komen di entry blog aku (Ya, aku baca setiap komen anda), aku perasan yang ramai gila cakap seolah-olah:

"Oh, untuk awek comel je entry ni. Saya tak comel, tak ada orang nak dan tak ada orang kisah. Saya tak wujud pun tak apew."

Ololololo, ciannyaaa. Oh come on, girls. Apa korang fikir lelaki hanya aim untuk gadis comel semata-mata? Okay memang ya most of lelaki sukakan gadis yang berdahi licin, gebu dan comel. But... but... but apa ya. Hmm. Nevermind. Actually, tak semua lelaki yang sukakan perempuan comel semata-mata. Sebab aku rasa kalau korang perasan pun, ramai je kawan-kawan korang yang tak lawa tetapi dah ada boyfriend kan? Kan?


Saya dah ready nak kahwin. Tapi tak ada calon suami. Nak mintak keluarga yang pilihkan, memang tak ah sebab mak ayah dah tak ada. So, camneww?
Imagine yang korang adalah seorang gadis. Korang dah ada pekerjaan, dan ada duit apa semua. Semua dah lengkap. Tinggal nak kahwin je. Tapi tak ada orang nak kahwin dengan korang. So, apa korang nak buat? Oh oh ya, tak ada yang nak kahwin dengan korang sebab korang tak cun. So, again, what to do?

Some of us asyik cakap-cakap pasal girl cantik, boyfriend kacak, perfect couple dan sebagainya. Dan sebenarnya benda macam ni la yang membuatkan girls yang rasa dia tu tak cantik, akan bertindak seperti orang yang tak cantik. And, what the hell is "cantik" anyway?

Let me tell you a story pasal seorang lelaki dan seorang perempuan yang bercinta melalui telephone rumah. Ini cerita zaman dulu-dulu tau. Zaman ni tak semua orang tahu internet tu apa kebenda jadah. And satu-satunya cara untuk contact someone dengan cepat adalah dengan menggunakan phone. Dan dengan menggunakan phone tu, aku pernah tengok member aku call random number dengan harapan ada gadis yang akan angkat. Bila dapat awek yang sama umur angkat call, haa, apa lagi, terus tackle lah. Ya, seriously, ada lelaki buat macam ni.



Dan cerita yang aku nak cerita ni pun lebih kurang lah modus operandi dia seperti di atas. Cuma, this guy tak buat random call. Dia just tersilap tekan numbor phone. And bila dia tersilap tekan nombor phone, maka, dia tersilap call orang lain lah. And orang tu adalah seorang gadis dengan suara yang amat-amat merdu. Bila dah merdu, lelaki pun cair lah. Ya, ini lah sebabnya suara tu aurat. And di sebabkan lelaki tu ciar, lelaki tu pun ayat-ayat lah perempuan suara merdu tersebut sampai dapat.

And bila si lelaki tu berjaya tackle hati si gadis, dia ajak lah si gadis tu berjumpa. Tapi si gadis tu tak nak. Why? Sebab katanya, si lelaki tu sure akan dah tak minat kat si gadis sebab si gadis tu gemuk. Tapi selepas di pujuk-pujuk, akhirnya si gadis tu setuju untuk berjumpa. And bila berjumpa apa yang jadi? Ya, si lelaki tu tinggalkan si gadis tu. No! Seriously no. Bila si lelaki tu jumpa si gadis tu, si lelaki tu agak kekok at the first place. Tapi di sebabkan ciri-ciri kelembutan termasuk kemerduan suara si gadis, maka, si lelaki tu tetap jatuh hati. And now, diaorang orang dah berkahwin. Lebih dari 10 tahun dah rasanya.

You know, the best thing about cinta cyber / cinta phone adalah kerana ianya tak berdasarkan fizikal semata-mata. Imagine yang korang jatuh cinta bukan kerana paras rupa tetapi kerana sifat dia, cara dia bercakap, cara dia menjawab soalan korang dan sebagainya hanya dengan melalui suara / text. Nice kan? Instead of boys yang hanya aim gadis-gadis dahi licin dan badan lentik kan? Puih. Nak cari yang dahi licin je. Dahi dia penuh jerawat tak sedar diri. Bila jumpa girls yang banyak jerawat, terus tak layan. *Terasa*.

Oh, othar than that, apa yang boleh saya buat untuk dapatkan calon suami?
Pernah tak korang dengar lagu "Black and Yellow" dari Wiz Khalifah? Ya, lagu dia pernah dapat #1 dalam carta Billboard. And korang suka lagu ni? Well for me, ni lagu paling teruk pernah aku dengar. Yet, dapat no 1? Why? WHY? Sebab dia asyik di main kan lah. Lagu shit macam mana sekali pun kalau dah setiap hari play kat radio sure orang akan rasa best kan?



Begitu juga dengan your face. You're ugly? It's fine. Tapi trust me, akan ada punyalah lelaki yang terpikat bila tengok muka korang nak-nak bila asyik luangkan masa bersama-sama. Well, ini telah di terangkan oleh The Barnicle Barney dalam How I Met Your Mother tentang The Mermaid Theory. Ya, theory dia simple.

"The theory explains that no matter how unattractive a man finds a woman today, there will eventually be a time when she becomes attractive to him."

Untuk hari pertama korang jumpa that ugly boy and girl, korang akan nampak dia sebagai dugong. But selepas beberapa hari, korang akan nampak dia sebagai mermaid. Ya, ini adalah satu fakta. Why? Sebab kita asyik dok mengadap muka dia lah. Macam kawan-kawan korang. First day jumpa dia, rasa macam nak benci tanpa sebab. Tapi bila dah kenal, perh, terus rasa dia ada a good looking face. Dan juga, for certain reason yang tak boleh di huraikan dari segi fizikal, mental dan sains, wajah yang tak cantik / tak handsome akan nampak cantik / handsome untuk certain people yang lain. Sebab tu lah wujudnya istilah "Beauty is in the eye of beholder".

But how? Ya, spend your time together. Kau minat kat colleague kau, kau pandai-pandai la buat ajak dia lunch ke. Apa ke. Hari-hari tengok muka korang, sure dia akan rasa muak okay. Ya, dia mungkin akan rasa 'okay' bila pandang muka korang. Actually, 'okay' is way much better than huduh to him. Why? Sebab as long you girls boleh buat si lelaki rasa sejuk hati or tenang or selesa bila melihat / borak dengan korang, then korang boleh dikatakan ada chance untuk tackle hati dia. And of course, those unexplained phenomena adalah termasuk dengan Sex Appeal. Masih ingatkah lagi korang dengan entry Sex Appeal aku? Dengan Sex Appeal, tanpa muka yang kacak / comel pun sure akan dapat buah hati kan? But remember girls, always play hard. Kalau play cheap, sure tak akan dapat.

So, show up your face, girls and boy sekalian. Tell the world that you are handsome and comel! But please don't ask for mine. Aku pernah nak letak gambar aku yang tak handsome ni. But somehow, kawan aku ada kata "Kau tak yah lah letak gambar kau tu Khairul. 100 kali orang tengok pun tetap tak akan nampak handsome." Sejak dari hari itu. Saya give up. Wuu. Wuuu.

Please, untuk certain people, jodoh tak akan datang bergolek. Macam rezeki juga lah. Kadang-kadang, ada orang dilahirkan kaya, dan ada yang dilahirkan miskin. Ada yang kena berusaha untuk dapatkan rezeki. Dan ada yang abis belajar je, terus sambung business keluarga. Jodoh dan rezeki tu kerja Tuhan. Kalau korang kerja keras untuk dapatkan rezeki, then, why the hell korang rasa yang korang boleh relax-relax goyang kaki tunggu jodoh datang bergolek?

Tapi kalau korang super comel, tak der hal lah jodoh tu akan datang bergolek. Comel? Untung laaa.  



Jumaat, 23 September 2011

Reasons Why Korang Patut Beli Kitab Terfaktab #1.

Assalamualaikum


Hello gadis baik dan jejaka pemurah sekalian. Anda sihat? Saya tahu anda mesti sihat punya lah. Lebih-lebih lagi gadis-gadis yang mendominasi blog ini kan? Alahai, sejuk perut saya tengok anda-anda semua sihat sejahtera segala.

Well, mungkin anda berasa sedikit pelik kenapa di entry ini, saya manjadi agak baik serta sopan santun. Bukan sahaja baik dan sopan santun, malah setia serta berbudi bahasa kan? Ya, pelik kan? Apa hal tetiba Mr K jadi baik pulak? But, jangan risau. Saya tetiba jadi baik ni tak bermaksud ada udang di sebalik batu. Tak tipu.

Di entry yang mulia ini, saya dengan rendah diri nya ingin memberi tahu anda yang kini, buku yang bertajuk Kitab Terfaktab telah tersedia untuk menerima tempahan daripada anda. Dan anda mesti beli. Mesti. Ehem.

Wait-wait. What the fuuu is Kitab Terfaktab?
Untuk pengetahuan gadis-gadis baik serta pemurah sekalian, Kitab Terfaktab adalah sebuah buku yang ditulis oleh ahli-ahli Terfaktab yang setia lagi virgin dan aku adalah salah seorang dari ahli yang menulis di kitab tersebut. And aku ada letak muka aku dalam tu. Ya, serious! Okay joke. Kalau aku letak muka aku dalam tu confirm tak ada orang nak beli.

Apa yang ada kat dalam Kitab Terfaktab tu?
Kitab terfaktab adalah sebuah buku yang mengandungi tentang flow of your relationship(s). Bagaimana ia bermula, apa kemuncaknya dan apa yang akan terjadi sebelum ianya berakhir. Berakhir? Ya, macam mana ianya berakhir? Happy ending or sad ending? Well, setiap perhubungan tak berakhir dengan happy ending kan? Why? Because there is always an option.

Tak bosan ke buku tu?
Hell no. Buku ni di tulis oleh ahli-ahli Terfaktab. So, korang boleh tengok sendiri personality dan jenis penulisan yang berbeza-beza yang seriously akan prevent korang dari rasa bosan. Plus, dalam buku tu bukan je ada ayat-ayat yang menggoda jiwa, malah, siap ada dengan komik-komik samtai lagi.

Kat mana nak beli?
Kitab Terfaktab ni akan di lancarkan di Uya Distro padal  1 October 2011 ni. Dan dalam masa-masa tertentu, ianya akan di pasarkan di MPH, Kinokuniya, Popular dan sebagainya dalam bulan November or December . So, agak lambat lah kan. Dengan itu, kami dengan baiknya menawarkan sistem order secara online yang direct sampai tepat ke hadapan rumah anda.

Order online and mintak hantar sampai rumah? Macam mana tu?
Well, all you need to do hanyalah dengan mengisi borang INI. Harga senaskah buku tu hanyalah Rm20. Tak mahal kan? Actually, kita orang nak that aim for the price. As for me, aku menulis di buku ni just for fun. Untuk cari pengalaman sebelum aku betul-betul buat buku sendiri. So sebagai permulaan, buku ni akan jadi base guide line untuk aku.

So yeah, Rm20 for the Definisi Cinta Infinity. The price that comes with the quality. Must have.



Selasa, 20 September 2011

Mari Belajar Matematik Bersama Abang K

Assalamualaikum



Hello gadis pandai sekalian.

Seperti yang kita ketahui, 70% pelajar Universiti di seluruh Malaysia adalah perempuan atau pun lebih di kenali sebagai awek-awek comel. Which is bermaksud 30% je lelaki. And setiap kali isu ni di up kan, para lelaki akan mula menundukkan muka sebagai tanda malu. Dan memandangkan perempuan banyak mendominasi university (dan mendominasi blog aku), maka, aku ada satu soalan yang amat mudah untuk korang jawab. Soalan yang gila-gila mudah. Tu pun kalau korang reti jawab lah. ;)

Soalannya : 

Suatu hari, ada seorang awek ni. Dia pergi ke kedai kasut untuk beli sepasang kasut. Bila dah jumpa tu, dia beli lah sepasang kasut tumit tinggi (Well, girlsss) yang bewarna hitam. Kos kasut tu adalah RM 15 dan kasut tu di jual dengan harga RM21.

Awek tu keluarkan RM50 dan mengunakan duit tu untuk membayar harga kasut tersebut. But the owner kedai kasut tu tak ada duit kecik untuk kasi duit baki. So owner kedai tu pergi la ke kedai baju yang ada kat sebelah and then exchange RM50 tu kepada duit kecil.

Kemudiannya, owner kedai kasut tu memulangkan baki sebanyak RM29 kepada awek yang beli kasut tu.

However, kemudiannya pemilik kedai baju tu perasan yang RM50 yang diberi oleh pemilik kedai kasut tu adalah duit palsu. And then, si pemilik kedai kasut tu rasa serba salah and then dia bagi balik RM50 kepada pemilik kedai baju tu.

Persoalannya, berapa banyakkah pemilik kedai kasut tu rugi dalam semua transaction di atas?

Option jawapan:
a) RM0
b) RM15
c) RM21
d) RM29
e) RM44
f) RM50
g) RM63
h) RM73
i) RM94
j) RM144
k) Others

**************

Come on girls, soalan simple tak akan tak leh jawab kot? Bukan ke you girls mendominasi universiti di seluruh Malaysia? Kalau tak leh jawab, baik dok dapur je and tolong tanggalkan stoken suami yang baru balik dari kerja, ye tak? HEHE.


Source : Lowyat
Okay. The real answer is Rm 44. Why?

(-15)+(50)+(-29)+(-50)
=44


Jumaat, 16 September 2011

Cara Untuk Detect Fake Facebook Awek Melayu Comel.

Assalamualaikum


Hello awek-awek comel yang fake sekalian. What's up?

Aku bet yang korang semua ada Facebook kan? Aku bet ramai diantara korang pernah terserempak dengan Fake Facebook Profile yang kurang kasih sayang yang menyamar jadi orang lain kan? Tak kisah lah owener fake facebook tu lelaki ke, perempuan ke, pondan ke, still, korang mesti pernah jumpa kan? And, why the hell dieorang wujudkan profile facebook palsu? Kenapa nak menyamar?

Well, bukan setakat menyamar je, mengurat pun ada. Contohnya, si lelaki. Dia pakai gambar Aaron Aziz and then tackle plenty of fish in the seas. Nak tackle fishes tu, bukan sebarang tackle. Dia tackle yang comel-comel je. Tapi tu yang bestnya, bila kita tengok facebook dia, mesti semuanya di kalangan awek-awek yang comelll belaka. Secara tak langsung, kita boleh usha tau. Mana tau kot-kot ada yang berkenan ye tak?

Untuk si perempuan pulak, bila faking the profile, mesti nak pakai gambar taraf Hamis Jalika and then tunggu pancing mengena jejaka-jejaka kesunyian yang kekurangan belaian. Iye lah. Dah la lawa, comel pulak tu. Sure tanpa buta apa-apa, akan ada jejaka datang tackle kan? But why? Adakah kerana bilangan lelaki terlampau sedikit sehinggakan semua perempuan menjadi desprate untuk mendapatkan boyfriend sampaikan perlu menyamar jadi gadis 'cantik'? Relax girls, there are plenty of boys in the land. You just need to err... errr... you know... comelkan diri, merahkan bibir, cantikkan muka, licinkan dahi, hilangkan jerawat, kerenggakan badan and pooofffff, sure ramai jantan datang tackle. Never failed... Yeah.

Antara Top 3 awek-awek comel yang di gunakan untuk fake facebook
Elly Tran Ha (Model)
Honeykyuki (Unknown)
Heliza Hilmi (Pelakon)

So, berbekalkan pengalaman aku menyamar jadi awek-awek comel di Facebook yang... er... errr i mean berbekalkan pengalaman aku meng-add awek-awek comel di Facebook, aku... err.. erm. Hey, what? You can't blame me. I just being a man you know. And berbekalkan pengalaman aku being a man, aku ada beberapa tips on How To Kesan Fake Facebook User dengan jayanya.

Tip 1 : Real awek biasanya akan malu-malu bila di puji gambarnya.
Pernah tak korang lepak di Facebook awek-awek comel? Sure akan ada ramai yang komen gambar tu kan? Iye lah, kalau perempuan lawa dan comel, bukan je lelaki yang akan suka. Perempuan pun akan suka. And mostly, perempuan akan kata:

"Wow, comelnya Kak Ariana." 

Then the owner akan jadi tak tahu nak jawab apa. Most of then akan jawab

"Eh tak ada lah. Lagi pun awak lagi comel. Saya nampak comel sebab kebetulan angle tu cantik :)"  

But, as for the fake facebook user, dia akan cuba sedaya upaya untuk tak kata yang gambar tu dia punya. Most of then hanya akan buat smiley senyum or apa-apa je lah. Tapi tak boleh blah bila still ada fake facebook user ni yang mangaku yang tu gambar dia. Tak malu. But obviously, mudah gila nak detect seseorang yang pakai fake picture orang lain. Korang sendiri akan perasan bila bertanyakan pasal gambar tu.

Tip 2 : Too much horn for the horny creature?

Pernah tak masa korang dok chat-chat dengan awek comel or jejaka auummm, tetibaa korang perasan ada satu notification di Facebook. Korang bukak ah and then tengok-tengok ada awek pakai baju sarung kelapa yang tak cukup kain yang add korang. Apa respond korang? Untuk most of lelaki mesti korang akan kata "Wah awek seksi add aku weh. Happy gila aku.". Then terus approve kan? Tapi aku tak. Approve friend invitation Facebook semata-mata sebab dia berpakain seksi dan tak cukup kain? That is so not me. Korang tahu apa aku buat? Aku buka gambar-gambar dia dulu. Then cari muka dia. Kalau lawa baru la approve. HAHA.



Cer korang tengok gambar di atas. Ya, gambar di atas adalah gambar profile Facebook seorang awek comel yang aku ragui keaslian jantinanya. And... Tak ke korang rasa yang gadis ni overhorny? YA! Y U SO HORNY, HUNNY? How old are you? You are on the wajib kahwin stage already? Oh-oh what? You lessbian? Y U LESBIAN? What so special about girls? Errrr. Okay fine girls are cute and smell nice. Make sense kalau ada girls yang jadi lesbian. BUT! But, jangan ar doe. Sedih aku tengok awek-awek comel yang dah di kebas dengan penkid.

But seriously, aku rasa semua owner Facebook yang ada gambar tak cukup kain tu mostly mesti lelaki dan gay. Iye lah, bila lelaki normal tengok ada awek comel, dia mesti add / approve / accept Facebook invitation kan? Bila dah jadi friend, sure dia akan geli-geli kan? Then sure gay tu dapat apa yang dia nak which is geli-geli dengan lelaki lain.

'Real' Lesbian = Lelaki. Fake Lesbian = Juga lelaki. Tapi gay.


Tip 3 : Google email dia.
This is the easiest trick to be done. Bayangkan, korang ni lelaki. Dah lah tak handsome, perangai buruk, otak pun tak bijak tapi ada awek comel nak add Facebook. Tak ke korang rasa curious dengan situasi ini? Mesti ada something yang tak kena kan? Begitu juga dengan perempuan. Tak ke pelik bila tengok ada lelaki yang tak dikenali add korang di Facebook? Dah lah mutual friends ada sorang je. Tak ke korang rasa macam something tak kena?


Yea, so bila korang rasa pelik, cepat-cepat mintak email dia. Kata lah nak add YM ke, Skype ke, webcam ke apa ke. Dia mesti bagi punya. Kalau dia tak nak bagi, check je kat Info Facebook dia. Biasanya as the default setting Facebook, dia punya email akan shown up. Then bila dapat email dia, terus Google. Selepas Google tu, korang akan tahu identiti sebenar si dia melalui Social Network yang lain. Ya, bila korang Google email dia, korang mungkin akan sampai ke Twitter, Friendster or Myspace dia. Dan dari situ lah korang akan tahu sama ada dia tu lelaki, or perempuan. Or gay. But, if dah google tetapi result tak memberangsankan, tu maksudnya dia baru create email tu which is probably bermaksud yang itu ada satu fake Facebook account. Peh-lis. Zaman sekarang setiap orang dah ada email at least kan?

Tip 4 : Gambar Facebook dia tak banyak dan putus-putus.
Don't you think yang ianya amat pelik bila gambar user tu hanya ada satu atau pun dua gambar je? Ya, the less is more. Semakin sikit, semakin tertarik. But, seriously perempuan yang hot-hot (termasuk yang perasan hot) akan suka  letak gambar dia banyak-banyak di Facebook. Aku tak pasti kenapa. Tapi seriously any perempuan in fact suka letak muka dia di Facebook. So, kalau korang nak detect tu Facebook palsu or tak, just check gambar-gambar dia. And then, make sure gambar dia tak putus-putus. Pastikan yang tak ada gambar dia yang sekejap di Langkawi. Then Melaka. Then Langkawi balik. Then Melaka balik. So, kalau korang nampak gambar dia macam terlampau sikit dan tak ikut flow, then memang sah lah ianya adalah fake Facebook account. Experience talks. 

Tip 5 : Always single. Always available. 


No offence but aku rasa ada jenis-jenis user yang buat fake Facebook ni doe antaranya adalah kekurangan kasih sayang dan dia inginkan lebih perhatian. So, dengan kata lain, dia akan jadi amat-amat cheap dengan jantina yang berlainan. Dia akan layan semua jejaka yang gatal dan mesra alam dengan sesiapa sahaja. But how? Well, bila dia buat account fake Facebook yang menggunakan gambar dan profil awek comel, sure di akan mendapat perhatian dari jejaka-jejaka Malaya kan? Perhatian macam mana tu? Ya, perhatian seperti sekali on YM, 10 lelaku buzz. And then surely dia akan feeling-feeling dengan perasan yang paling girls suka which is perasaan ketika di-mengurati oleh lelaki. You girls mesti suka bila ada lelaki kacau and swiiiiiiit swiiiiiiiiit kat korang kan? Eleh, macam la aku tak tahu.

Well. Actually, aku menggunakan gambar dR Rozmey yang handsome sebagai DP Facebook aku. Aku ni kekurangan kasih sayang sebenarnya. Ada sesiapa nak volunteer kasi sikit kasih sayang? Girls only.

 ***************

Aku rasa lah kan. Kebanyakkan owner Fake Facebook profile ni biasanya dia curi gambar kat Google je. Tak caya, try Google Image dengan menggunakan keywork "Awek Melayu Comel" or "Awek Melayu Sexy". Dan kalau bukan dari google pun, mesti dia curik gambar manusia-manusia yang hot yang dia nak jadi tapi tak mampu, kan?


Good news, you boys boleh detect fake facebook awek-awek comel. Bad news, now those 'awek comel' (and lelaki gay) akan tahu cara untuk tak kantoi bila buat fake Facebook bila baca entry ni. Damn.



Rabu, 14 September 2011

Somewhere In UniKL.

Assalamualaikum

 

Auch!


Isnin, 12 September 2011

Sebenarnya, Apa yang Gadis Malaysia Nak Dari Jejaka Malaya?

Assalamualaikum


Heyyo gadis-gadis manja dan jejaka kacak sekalian. What's up?

Aku sebenarnya jarang gila jawab soalan-soalan di formspring. Bukan sebab bosan dengan formspring (actually bosan la juga sikit-sikit) tapi sebab utamanya adalah sebab aku bosan dengan soalan yang sama di formspring. Aku tak salahkan orang yang asyik tanya soalan yang sama. Tapi aku salahkan geng formspring yang tak wujudkan fungsi 'Search' di formspring. Aku pernah hantar email suggest supaya dieorang buat fungsi search ni. Tapi.. Entah lah. Reply yang aku dapat macam nak tak nak je di tulis.

But then, semalam (Hari aku tulis entry ni) aku tidur awal. Aku tidur dalam pukul 11 malam dan bangun pada pukul dua pagi. Dah bangun tu tak boleh tidur. So, aku buat lah sedikit homework. Bila dah siap homework tu, entah kenapa aku rasa macam nak jawab soalan di Formspring. Dan masa jalan-jalan di formspring aku, aku jumpa satu soalan yang agak menarik. Soalannya adalah :

"Girls, please drop by your opinion; What do you want to find in man? Please describe it just only in one word. :)"

Actually aku dah lupa siapa yang tanya soalan ni sebab ada beratus soalan lain. So, di sebabkan aku ni bukan girl (Well, obviously), aku pun forwardkan lah soalan tu ke follower formspring aku sebab aku dapat sense-sense yang 90% dari followers formspring aku adalah perempuan.

So, korang tahu apa jawapan yang aku dapat? Ya. Tengok below.










However, yang atas tu antara sedikit yang aku dapat. And ada banyak lagi jawapan yang aku terima. Dan aku rasa, jawapan-jawapan di bawah ni sure at least mewakili sebahagian dari you girls semua kan?

Keimanan (Agama)
Aku rasa antara top jawapan yang aku terima adalah keimanan. Well, aku rasa girls akan aummmm kat lelaki yang ada pengetahuan agama yang tinggi. Dan itu juga termasuk dengan level keimanan. Nak-nak bila lelaki tu boleh jadi imam. Jadi pulak imam kat masjid. Perh, sure awek-awek kat masjid cair dengar bacaan ayat Quran. Kalau macam ni, sure penuh je masjid dengan awek-awek comel. But, really? Really? Sebab, aku rasa girls lebih tertarik kat bad guys. I mean, yeah. Girls lebih sukakan lelaki yang moderate kat semua benda. Moderate dan seimbang antara ke-aliman dan fun. Too baik adalah membosankan sebab bad boy adalah lebih funnily-naughty and girls susah nak bosan dengan boys yang macam ni.

But still, rasanya dah ramai girls dah fall in love kat jejaka yang masuk program Imam Muda kan? Even dieorang dah kahwin.


Sense of Humor (Kelakar)
Korang cari la mana-mana lelaki di seluruh dunia. Tak kira lah lelaki tu handsome ke tak, kaya ke tak or apa-apa je la. As long dia tu funny dan ceria dan funny dan ceria, sure ramai gadis akan senang berkepit dengan dia. Nak ajak keluar pun best. Kan? So yeah, this is the wall-killer untuk pintu hati gadis. Aku rasa gadis-gadis di seluruh dunia tak boleh resist jejaka-jejaka yang funny kan? Kalau tak, tak adalah my Rafidah Ibrahim boleh fall in love kat mamat Raja Lawak tu kan? Kan? Isk. Isk.

Secure & Setia
Pergi mana-mana, ada je isu lelaki tak setia. Pergi mana-mana, ada je isu kata lelaki curang. I have no idea why. Tapi rasanya lelaki dan kecurangan ni tak boleh di pisahkan. Sebagai contoh, look at me. I am with Lisa Surihani and Fazura at a time. Tapi korang ingat lelaki je ke yang main curang-curang? Habis tu, Lisa curang dengan I and lari ke Yusry KRU apasal?

Actually, isu curang ni kebanyakkanya berlaku tanpa sebab yang solid. Kadang-kadang, masa duduk dalam train, terjumpa awek comel. Akibat bosan, test-test la flirt dengan dia. Dah syok flirt tu, tetiba datang pulak perasaan suka. Tup tup, terus ajak couple. And for certain reason, ada gak yang curang sebab dah tak serasi dengan pasangan dia. Sebelum jadi kekasih, rasa syok. Selepas dah bersama, asyik bergaduh je. Pulak tu, masa tengah bergaduh, datang pulak awek comel lain yang layan dengan lebih sweet. Sure curang punya lah.

Sebab tu lak perempuan kalau boleh nak je lelaki yang setia. Bila lelaki tu ada rekod sebagai seorang yang setia, surely si gadis akan rasa secure. Secure lak, bukan secure kat kesetiaan je. Ada banyak lagi jenis secure. Ada secure dari segi hubungan sepergi no LDR, no kerja lewat malam dan etc.

Romantic


Pernah tak korang baca entry yang di tulis oleh awek aku yang bernombor er.. erm... 17? Ya, dia ada tulis tentang Girl's Talk. Tentang apa yang girls borakkan sesama mereka tentang lelaki. Dan antara pointnya adalah tentang keromantikan jejaka tersebut. Sebab tak kisah lah seganas mana pun si gadis tersebut, dieorang still sukakan lelaki yang sweet. Tak perlu romantik-romantik macam dalam cerita Korea (Yang not exist) tapi kalau sweet-sweet talk tu rasanya most of gadis sure cair nak-nak yang yang ucapkan tu adalah si jejaka yang dia minat.

Tapi kan, seriously ada banyak je perempuan yang amat anti dengan jejaka yang romantik. Aku pun tak tahu kenapa. Geli mungkin?

Manly
Apa maksud manly di sini? Adakah badan berotot-otot kental itu manly? Or kalau badan tak ketul-ketul tu maksudnya tak manly? Well, dari apa yang aku perasan, amat amat amat amat banyak perempuan yang geli tengok badan lelaki yang berotot. Yea seriously. Bagi mereka, lelaki yang badan berotot banyak then pakai baju ketat tu adalah amat menggelikan. Macam gay.

Tapi make sense what. Lelaki bina badan suka pandang cermin and tengok bentuk badan sendiri. Bila pergi internet, google gambar lelaki yang berotot sasa sambil puji-puji. Then dalam bilik, tampal poster gambar lelaki yang menang juara bina badan. Then hari-hari pandang poster lelaki separuh bogel tu. Agak-agak lama-lama boleh jadi gay tak? (Troll)

Apa yang aku maksudkan dengan 'Manly" adalah dari segi action. Which is bersukan. Bersukan yang lasak cam rugby or bola sepak. Iye lah masa main tu, ada orang tackle kaki. Terus jatuh bergolek. Luka sana sini. Hidung berdarah. Tapi relax je terus bangun then sambung main. Bila gadis-gadis tengok, sure akan jadi macam "Auuummm." Manly habis.

Jujur dan Iklas (sincerity)
Aku tak brapa tahu apa yang dia maksudkan dengan sincerity ni. Adakah gadis-gadis di Malaysia sukakan lelaki yang jujur dan iklas tanpa melihat keperibadian?

"A lie is just a great story that somebody ruined with the truth" - Barney Stinkson

Tapi bila di fikir-fikirkan balik, aku rasa aku tahu kenapa perempuan sukakan lelaki yang jujur dan iklas. Ya, sebab perempuan amat pantang dengan lelaki yang menipu even benda-benda kecik. Playboy UniKL yang bernama Laloq (Bukan nama sebenar) pernah bagi tahu aku:

"Kau tahu, kalau kau tipu perempuan even pasal benda-benda remeh, sure perempuan tu akan benci gila kat kau. Contohnya, ada perempuan nak pinjam pen. Tapi kau kata kau tak ada pen. Then once dia tahu yang kau tipu kat dia, sure selepas tu dia akan blacklist kau."

So boys, apa lagi? Tonton citer Desprate Housewife dan CSI banyak-banyak. Nanti kalau nak tipu awek-awek dan skandal, sure pandai cari trick, alasan dan alliby.

Tahu.
Tapi kan, out of all jawapan di atas, ada satu jawapan yang aku amat tertarik. Dan jawapannya adalah TAHU.



Satu ayat yang paling aku suka sebut ialah.... Yeah, tak kisah lah apa ciri-ciri jejaka / gadis idaman korang. Once korang dah jatuh cinta kat dia, semua ciri-ciri idaman tu korang dah tak akan pandang. Sebabnya, bila korang suka kat someone, segala perangai dia korang akan rasakan comel. Kan?

P/S : Rasanya tak ada kot lelaki yang ada semua ciri-ciri di atas. Kalau ada tiga pun, untung laaah.



Rabu, 7 September 2011

Kenapa Bilangan Lelaki Sedikit Berbanding Perempuan.

Assalamualaikum












PETRONAS SayaSuka Malaysia

Assalamualaikum


PETRONAS SayaSuka Malaysia:
Unique online video contest captures true celebratory spirit of Merdeka


KUALA LUMPUR, 29 AUGUST 2011

What makes Malaysia Malaysia? What do Malaysians love about their country?

Is it the nasi lemak? Mum’s home cooking? The wonderful “Muhibbah” spirit amongst the races? Hanging out with friends over “teh tarik”? The “tapir”? The orang utan? Or is it the “scientifically proven” fact that Malaysia has the prettiest girls in the world?

These were some of the creative answers from Malaysians captured in video in a heart-stirringand entertaining campaign.

To celebrate the spirit of Hari Merdeka amongst Malaysians, PETRONAS has created a unique online platform for Malaysians to express their feelings of pride and joy. Titled “PETRONAS Saya Suka Malaysia” (a play on the “like” button in Facebook) this contest was devised and executed by Zenith Media and runs from 23 August to 12 September 2011. Participation is simple: Malaysians are asked “what do they love about Malaysia” and the videos of their answers will be available for all to watch and vote.The top five videos with the highest votes will each receive RM5,000.

The rakyat was invited to email their videos, or to be present at certain locations where celebrities were present with camera crews to conduct interviews. Celebrities include famous actress Cheryl Samad, renowned local Chinese DJ K.K. Wong, and actor/comedian/singer Indi Nadarajah.


The response to the contest has been extraordinary: in 1 week, about 300 individual videos are available online at the PETRONAS Saya Suka Malaysia tab on Facebook. Over 600,000 views of these pages in less than 1 week, coupled with over 15,000 new fans for PETRONAS means that the simplicity of PETRONAS SayaSuka Malaysia has touched the hearts of many Malaysians.

The term Saya Suka Malaysia is also spontaneously gaining ground on Twitter, and has become a popular hashtag, indicating that the concept has connected with the consumer. You can also tweet your views on what you love about Malaysia, just add the #sayasukamalaysia to share your happiness.

So to feel the true spirit of Merdeka, to watch some entertaining videos and to cast your vote (who knows, you may see your friends’ videos there!) do visit the PETRONAS Saya Suka Malaysia page at http://www.facebook.com/#!/petronas1 (or search Petroliam Nasional Berhad, and click on “Saya Suka Malaysia” tab).


Sabtu, 3 September 2011

Kita Semua Menuju Ke Zaman Ais (Ice Age)

Assalamualaikum


Hello flesh warm meat sekalian. What's up?

Tahukan korang yang setiap benda di dunia ni, Allah dah ciptakan dengan perfect? Which is, ada keseimbangan dalam cycle dan putaran masing-masing? Cer korang tengok, malam akan cycle jadi siang. Hidup pula akan cycle jadi mati. Dan begitu juga dengan musim di dunia nih. Kalau kemarau, cycle dia adalah tengkujuh. Tu belum masuk lagi winter, autumn, summer dan spring. Dan bermacam-macam lagi lah.

But then, how about our global warming? Global warming is a nature thing. It's a natural phenomena, you know. Just like the putaran bumi di atas paksi dia. Just like the peredaran bulan dan just like the other planets in this universe. Semuanya adalah natural phenomenon. Walau kita tanam beratus-ratus batang pokok sehari pun, kadar peningkatan untuk global warming tetap akan berlaku. Menanam pokok dan mengurangkan pengeluaran Carbon Dioxide hanya akan melambatkan peningkatan untuk global warming. Bukan menghalang dia untuk dari terus berkalu. Why? Sebab kita, manusia dan those haiwan diserata dunia melepaskan 'gas mentana' yang juga menipiskan lapisan ozon. Tu belum kira kereta-kereta dan kilang-kilang yang terpaksa di jalankan. Itu belum kira. Kan? AND. And itu belum lagi termasuk dengan radiation dari sinaran matahari ke bumi. Which is benda yang kita tak boleh halang. Sebab itu lah aku kata global warming ni di katakan sebagai natural phenomena.

So, if this Global Warming is a nature phenomena just like those putaran-putaran planet. Adakah ianya juga ada cycle yang tersendiri supaya ianya boleh diseimbangkan balik? Kalau semua natural phenomenon ada dia punya cycle dan putaran dia. Kenapa global warming tak ada? Actually, ada. Dan bila bumi mencapai klimax global warming or global climate, secara semulajadi nya ia akan mengimbangkan diri dia sendiri. But how? Yeah, with this Ice Age.

How the hell Malaysia yang panas boleh di landa Ice Age?


Aku dah baca banyak gila article yang berkaitan dengan the next Ice Age. In fact, dalam Astro pun ada. Well ada article yang kata Ice Age adalah mustahil untuk berlaku, tapi ada some other article lain pula kata yang Ice Age ni adalah amat tak mustahil untuk berlaku. For example, the sulphur dioxide. Beberapa lapisan suplhur di permukaan bumi dah cukup untuk turun kan suhu bumi kepada tahap beku. Bukan je takat nak turun kan suhu bumi, tapi juga sulphur ni boleh halang sinaran dan radiation matahari dari masuk ke permukaan bumi. Plus, kita mungkin tak akan merasa cahaya dan haba dari matahari untuk sesuatu jangka masa tertentu.

Tapi ada ke benda-benda semula jadi yang akan melepaskan sulphur dan bahan yang sewaktu dengannya di udara? Yup, ada. Dan itu adalah volcano (gunung berapi). Korang tahu tak yang asap yang bekepul-kepul yang keluar dari mulut gunung berapu tu bukannya asap bakar biasa? Ianya juga tentu sekali bukan wap. Ianya adalah sulphur dioxide, CO2 dan bermacam-macam lagi. Imagine kalau sesebuah gunung berapi tu mengeluarkan banyak suplhur and those ashes surely akan lindungi cahaya matahari, apa yang akan berlaku kepada semua penghuni di Bumi for a long term period? Yeah, we all are dead meat.

Bumi lari dari paksi. 


Korang ingat tak kisah pasal Gempa Bumi di Jepun yang dah gerakkan sedikit paksi putaran bumi? Gempa bumi dan tsunami dah banyak mengubah bentuk muka bumi. Tapi bukan je bentuk malah keadaan putaran bumi tu sendiri. Sila tonton video di atas. Ignore pasal Mayan dan 2012. Mayan tu semua bullshit. Dan kalau korang layan clip video youtube yang aku kasi tu, aku bet yang korang akan faham kenapa bila paksi bumi berubah, kita akan mengalami dunia Ice Age mini. Bila benda ni betul-betul berlaku, Malaysia tak perlukan gunung berapi dan gempa bumi untuk merasai zaman Ais.

Then, korang tahu tak tentang supervolcano? Imagine if those supervolcano meletus pada masa yang hampir-hampir sama. Apa yang akan berlaku? Yeah, ianya akan mengubah paksi bumi dengan banyaknya. Which is polar or kutub utara dan kutub seletan kita akan berubah tempat. Yeah, awesome.

Apa yang aku berlaku semasa Ice Age?


Mesti fun kan kalau kita dengan member-member berangan tentang cara-cara untuk lari dari serangan zombie. Tapi macam mana pulak kalau kita nak lari dari 'serangan' Ice Age? Kita yang dok setiap hari complain panas pun secara tak langsung dah boleh adapt dengan cuaca panas. Then tetiba kita dilanda cuaca sejuk yang membeku. Agak-agak, berapa ramai antara kita yang boleh bertahan?

Bad things about this Ice Age? Yeah, no electricity, no transportation, no network connection. No blog, no twitter, no facebook, no nothing. Macam mana kita nak hidup tanpa those social network?

Then, apa yang akan berlaku selepas Ice Age?


The real cycle untuk bumi adalah; Warm and then Global Climate (Where Ice Age is possible) and then Snowball Earth. Yup, akhir sekali seluruh bumi akan menjadi a snowball sebelum dia balik semula jadi bumi yang seperti sekarang.

Off topic. Pernah tak korang dengar tentang orang yang beku, tetapi apabila dah di frozekan, dia hidup semula? Ya, ada banyak kes macam ni di seluruh dunia. Ada kes anak jatuh dalam air ketika winter. Then beku selama beberapa jap. Bila dah beku, secara klinikalnya dia dah mati. Tapi bila dia di warm up, dia hidup semula. Amazing kan? Bayangkan kalau manusia dapat determine macam mana nak froze kan manusia tanpa perlu cabut nyawa, perh, mesti tak seimbang dunia ni. Iye lah. Sure ramai orang yang ada sakit-sakit kronik mintak di froze kan sehingga penawar di jumpai kan?

Ref :
Global Warming
Volcanoes & World Climate
Global Dimming
Discovery Channel
My Dad's Reader's Digest : Why in the World.



Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger