Sabtu, 6 Ogos 2011

Why Lelaki Suka Suruh Girlfriend Dia Tutup Aurat tapi Dia Pergi Menggatal dengan Awek yang Seksi?

Assalamualaikum


Hello confused girls and steady boys sekalian.

Aku bet yang korang rindu kat aku kan? Rindu aku mengata-ngata korang. Rindu aku perli-perli korang. Dan tak terkecuali korang mesti rindu aku yang asyik puji lelaki kan? Okay fine korang tak rindu.

Dari dulu sampai sekarang, blog aku ni selalu gak la dikatakan sebagai blog Dr Love. Well, Dr Love? What the hell is that? Eww, sounds disgusting. Actually, aku tak tahu entah dari mana la aku boleh dapat gelaran yang menggelikan tu. Padahal, aku rajin je update benda-benda lain yang selain dari bab love eww-eww kan? Kan? KAN?

So this time, instead dari mendengar pendapat aku, apa kata kalau kita dengar pendapat dari semua pembaca di sini? Ya, termasuk korang. Why? Sebab aku ada satu isu yang amat menarik untuk korang jawab. Ya, satu isu yang aku ambil dari email.

Hi Mr K,

I have few questions to ask you.

So, here's the story. I had a boyfriend, we were together for almost three years and we eventually broke up, last year. Itu pun sebab ada third party and my ex is a jerk anyway. Biasa la lelaki kan pandai berlakon. (Ouch!)

Kitorang belajar dekat US masa mula-mula kenal and became official and then he decided untuk quit medicine dekat US, and continue dekat Malaysia. He convinced me to go back with him, so I did. -.-" So, kitorang sambung dekat UM, took the same course, same class, same everything. First year and second year, semua okay, happy, fireworks, bahagia. Semua lah. *rolling eyes*


Then masa early part 4, ada one extender, girl masuk kelas kitorang. Pretty, blonde malay girl. Memang HOT. Then, i noticed few differences dekat my ex-boyfriend. Dia selalu penat, mengantuk, pastu selalu tertidur dalam kelas. BUT, he never neglected me, setiap hari study sama-sama, lunch, dinner sama-sama. Emotionally, he didn't change. We were still happy, all lovey dovey. So one day, i ternampak marks dekat his neck, macam lovebite so asked him, kenapa macam ada lovebite dekat tengkuk dia, and dia jawab "Kena gigit serangga" so i believed him. (Rupanya serangga tu rambut blonde)

Then comes Ramadhan few weeks later, hati I macam rasa lain eventhough he didn't change a bit. I felt different like something is wrong with my ex. One day, tiba-tiba dia bagi gift and I can see the guilt from his face but I don't know why. Strange. So, i prayed and mintak Allah tunjukkan apa yang I tak nampak selama ni. and guess what, during the second week of Ramadhan, dia kantoi.

As usual we went to berbuka and straight to Masjid for Tarawikh together, but suddenly he became sooo quiet; muka dia macam sedih, bersalah pun ada, serabutt sangat padahal baru je lepas solat. I dah pelik. Then he sent me back to my hostel, and then my roommates tell me everything.

My ex-boyfriend dah keluar dengan that blonde girl for almost a month. Dia selalu penat and ngantuk masa dalam kelas sebab dia kena spend time with both girls. Lepas dia hantar I balik, dia pick up that girl. Vice versa. siang dengan I, malam dengan that girl. Me and her duduk sama-sama hostel. Just Imagine. That guy got some balls to do that.



Semua orang in my class pun dah tau except me. I was devastated, bayangkan semua orang in my class have to keep it from me for almost a month sebab dorang tak sampai hati nak cerita dekat i. I was crushed, but i felt relieved somehow. Macam Allah answered my prayer, Subhanallah. So, i texted him and tell him that i want to end our relationship and as expected, he agrees with everything. He said sorry, but I don't think he mean it. And the lovebite i saw, it was her, my classmate.

And it ended right there, I tak pernah confront perempuan tu, I didn't talk to my ex-boyfriend after that because I just feel like it's not worth it, not worth fighting and now, I'm so glad i did that, I did nothing.

So, Mr K,

  1. Kenapa ada sesetengah lelaki, yang taknak bagi tau girlfriend dia the truth yang dia dah bosan, fed up, muak dengan girlfriend dia and he wants to move on with someone else?
  2. What can i do to banish him completely from my mind?
  3. How is it possible that someone yang Solat penuh lima waktu, do such things as check in into hotel, ringan-ringan, geli-geli dan bermacam2 lagi?
  4. Why lelaki, suka suruh girlfriend dia tutup aurat, pakai sopan-sopan, tapi dia pergi menggatal dengan awek yang free hair, seksi?

Why Mr K, why?

Seorang lelaki berjaya keluar dengan dua perempuan berbeza dalam satu hari? Kalau korang suruh aku jawab email ni, aku akan kata "Her ex is a man. Yeahhh" HAHA. Kalau korang pulak, korang jawab apa?



221 Comments:

«Lebih lama   ‹Lebih lama   201 – 221 daripada 221   Terbaru›   Baru»
nur atiqah berkata...

hello mr k.

sy pernah dengar orang cakap yang lelaki ni tak kejam tapi tamak.
typical guys nowadays. pfft.

Tanpa Nama berkata...

tragis.memg tragis.. baguih la kalo dh ptus.life must goes on.xpayah riso la, Allah tau yg terbaek utk awk.nseb bek la tau skg,kalo dh kwen xke merana.wuuu
wht goes around comes around babe.peace (^_^)\/

GreenHeart berkata...

setiap laki mengidamkan wanita yg baik.. sbb tu dia nak gf dia tutup aurat... tp sudah menjadikebiasaan pada masa kini yang lelaki mmg suka gadis yg seksi utk berfoya... tp akhirnya dia tetap mencari yg baik... cuma sgt malang kerana kejadian ini berlaku.... that guy is so man yet is so stupid....

[sutera kasih] berkata...

yg baik utk yg baik, yg tak baik layak utk yg tak baik..simple :)

Zul Fahmi berkata...

Nah, he's not just a man. He's a great man. Oh, come on !

cikmegipama berkata...

untunglah lelaki ada akal 9,
untunglah lelaki ada nafsu 1,
untunglah lelaki quota sampai 4,
untunglah lelaki, syurga isteri ada dgn suami,
untunglah lelaki, dilahirkan sbg pemimpin.



phm ke ape yg aku nk sampaikan?

Tanpa Nama berkata...

WHAT IF GIRLS DO THE SAME THINGS? WHAT WOULD GUYS FEEL LIKE?

Tanpa Nama berkata...

saye nak cari mr K....haha

~budak micet~

Tanpa Nama berkata...

MEN are stupid assholes especially Malay men.

You may disagree or shocked by my statement but this is what I've experienced and what I've seen with my own eyes.

Lelaki Melayu ni bajet nak yang baik, bertudung, sopan-santun, alim tapi most of them are not that innocent themselves.

Example 1;
A successful Malay men with a beautiful wife (alim, bertudung) and beautiful kids (thanks to mother's good genes), this family is portrait picture perfect. Meanwhile, ada simpan awek India Pariah, baru satu minggu berjumpa dah bagi Blackberry Torch, selalu check in hotel, selalu beli outfit yang seksi gile for his mistress. This man is reputable and it's a shock for him to actually do this.

Example 2;
A man, dulu selalu sindir dan marah dekat wife dia, dia malu ada wife tak bertudung. Wife eventually wears tudung (not because of his constant verbal nonsense but because she wants to embrace it herself) Pom pang pom pang, dapat bini baru, non Muslim, seksi gila, tak pun dia paksa bini dia pakai tudung. Biar je la pakai hotpants jalan2.

Sorry for the racial, sexist comments but I'm just letting it all out. I know it's Ramadhan, and I apologize for my vulgar language.

These are just a tiny dot of the many stories I had. I know not all Malay guys are like that, but I've seen too much so to me, yes I am seeing them in this light now.

IRAH HAJERAH AZMAN berkata...

keh keh. here my opinion xD

"http://irahhajerah.blogspot.com/2011/08/lelaki-isteri-nak-bertudung-awek-nak.html"

Tanpa Nama berkata...

this is not pasal tuhan, love bite, blonde, tudung whatsoever..

this is about, her bf dah berubah hati.

her bf bukan suami dia lagi.

how could she follow him balik malaysia whatsoever?

aku bukan nk sokong that guy + i m also a girl.

but think twice, u leave ur study abroad just to follow a guy?.

what goes around comes around.

think back. and insyaAllah, tuhan nak selamatkan kau.

The World Through My Eyes berkata...

saya pun kena mende yg sama...kenapa susah sgt nak ckp yg dah taknak kat kita n die da jumpe another girl? i kena almost 9 months..and yg mengkantoikan die is that kitorg (me n her new gf)masuk kolej yg sama...

Aziz Syaidahtul berkata...

hmm...kna fikir ke smua soalan tu? biarkan...

2. move on, respect yourself... nnt x la t'ingt sngt dgn pkara tu.hbs tu x kn skrg nk bls dndam plak nk jd 'hot' mcm awek yg lg sorg tu.

3. iman manusia kan boleh berkurang n btambah..but still kta ke yg menilai solat org tu? stop it people..

4. tutup aurat tu bkn perlu tunggu ur mr boyfie suruh...dah mmg peraturan if u r Muslim.

can i do direct translate here?? -bekas dia adalah lelaki. [mmg la lelaki x kan dia lesbian kot]-

yaya..her ex is a man.agree!sbb bkn semua bdk llk brani bt mcm tu.peace!

Tanpa Nama berkata...

kalau boyfriend korang dan korang jaga sembahyang 5 waktu, jaga aurat, very so islamic la kononnya..tapi korang still pegang2 tangan bukan muhrim, peluk situ peluk sini..

renung-renungkan dan selamat beramal lah...

EimaruSi|ence™ berkata...

aku taknak komen pasal ape yang patut pompuan tuh buat. Hanya mohon keredhaan dari Allah,

Lelaki tuh pulak, kalau bertaubat pon, dia tetap ada doa sesama manusia. Hati2 ye?

Tanpa Nama berkata...

just imagine klu situasi ni jd kt adik beradik pompuan anda mak anda,anak perempuan anda ke kan..guy u all rse laki 2 cm2 layak ke untuk mereka?treat perempuan elok2 la klu nk blsn yg setimpal kelak.sedih x klu bapak anda main scandal?xkesian kah pd mak anda? adakah anda akn ckp dad u are my idol..ayah sgt cool..nmpk bf adik perempuan anda ngn pompuan slain adik anda..adakah anda rase itu cool?adik anda dipermainkan..

Tanpa Nama berkata...

pada aq xsemestinya orang yg solat 5 wktu nie baik, pious.. setiap org lain2 hati.. yang dalam tuh tuhan je yang tahu, kta xbley menilai org ikut sdap kita jer..

pd aq cthnyer pompuan ar.. xsemestinya yg pkai 2dung tu baik and tak semestinya yg xpki 2dung tuh xbaik.. aq xde niat nak backup org pki 2dung or x pki.. it is a fact..

sme gak laki.. x semestinya yg pki songkok uh baik kengkadang mcm penyangak gak perangai en..

so conclusion nyer dont juz a book by its cover. yg penting dalaman bkan luaran..

then.. psal cintan cintun or lovey dovey nieh aq mlas nk comment byk sgt sbb aq x brape nk mnat bab2 nie.. but pda aq lau nk kapel nie biar la skali jer that is smething yg trus bwk ke marriage..

klau korg tgok pon zman skunk byk bdak2 yg even bru drjah 4 da kapel.. sgt gatal and gedik.. i hate that soo much.. budak lg da sibuk nk berkapel, blajar ler dlu.. bnda tuh nty2 bley pkir..

so papepon renung2kan dan slamat beramal..

~~faizatul akma~~ berkata...

moral of the story is don't sacrifice for something that NOT SURE FOR U..juz sacrifice for the one who called SUAMI sahaja..sblm tu..wasting the time je la..huhu~ kalo dh kawen pon kne tinggal gak..muhasabah..myb ade salah kite gak..kalo tak dgn manusia, dgn ALLAH camne hbngn kite? i'm not really religious person but kite ade tuhan kan..just trust on HIM coz ALLAH know us better then ourself krn DIA yg mencipta kita =)

LJ's Key berkata...

I hate man like this. He thinks he is so great that he would like to disregard others.

Bagaimana pun, lelaki yang baik hanya untuk perempuan yg baik. Nak isteri/suami baik, berusaha untuk berubah dan menjadi baik.

cheerio.

fUzAhEeChUl~ berkata...

hurmmmmm firstly....
bermula dgn niat~~~
seriously niat is the best answer....
kalau laki tu dgn girl tu mmg berniat nk membina hidup bersama, both of them takkan cari lain.....
and kalau org laki nk sgt kepuasan tu....huhu hidup la puas2, kt akhirat nnti kena hidup jugak~~ *ya saya jugak akn hidup di akhirat nnti*

Tanpa Nama berkata...

Hanya perlu percaya janji Allah. Lelaki yg baik hanya utk perempuan yg baik dan sebaliknya. Sygkn Allah lebih dr apapun.

«Lebih lama ‹Lebih lama   201 – 221 daripada 221   Terbaru› Baru»

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger