Selasa, 2 Ogos 2011

Peristiwa Ajaib Pada 1 Ramadhan di Asrama Aku.

Assalamualaikum

Selamat menyambut bulan Ramadhan kawan-kawan.

Di bulan yang mulia ini, pernah tak korang experience peristiwa-peristiwa aneh yang berlaku? Well, aku pernah. Ya, semalam. 1 Ramadhan, entah mengapa, aku jumpa ini, sekitar pukul 2-3 petang.


Aku ulang, sekitar pukul 2-3 petang. Padahal mak cik cleaner dah clear kan segalanya pada pukul 10 pagi.


92 ulasan:

  1. mesti kau tak perasan dah masuk bulan puasa, kan.? haha

    Pesanan Typical Dari Ibu Ayah Untuk Anak Anak.[Joined]
    (Baca kalau korang ambil kisah)

    BalasPadam
  2. OMA..

    Gilaklah..

    Kantoi ramai tak pose..

    BalasPadam
  3. Nampak sgt ada yg tak puasa :PP

    BalasPadam
  4. haha..entri paling pendek selain entri wordless tapi paling misteri!

    BalasPadam
  5. org cina n org india kot buang mende tuh

    BalasPadam
  6. errrrrrrr mr k

    ada 3 conclusion..

    perempuan yang masuk hostel anda
    and ada non muslim atau makcik cleaner MC dan makan..

    kena sangka baik mr. k .. Happy ramadhan :D

    BalasPadam
  7. hurm.. kat hostel ko tu ada chinese x?

    BalasPadam
  8. non-muslims punya kot.

    tapi, kalau asrama tuh ramai Islam, so, it is ajaib.

    BalasPadam
  9. owh..biasalah tu..
    org lelaki ni pun period jugak..yg specialnye, diorang period masa bulan Ramadhan je..
    like my kakak said - susah sebenarnya nak cari lelaki muda remaja yg betul2 puasa penuh masa bulan puasa..oh well biasalah LELAKI~~

    yg tengok ana lu'lu mlm tadi pun ramai jugak...siap boleh tweet comelnya nora danish...period la tu...
    #ehteraseke

    BalasPadam
  10. ramai je org islam tak reti2 nak puasa

    BalasPadam
  11. aaa itu maybe kerja ah li dgn raja lah kot.


    diorang kan bukan puasa pun.
    *berusaha husnuzhan*


    melainkan.. kalo satu hostel kau tu semua muslim,
    hmm maybe kerja mak cik cleaner lah kot.perempuan kan ada abc. haha

    BalasPadam
  12. aisehmen camana boleh ade tu.. kantoi :D

    BalasPadam
  13. nampak macam plastik kfc je tu..biar betul

    BalasPadam
  14. gila lah. biar betul. isy3. teruk betul. harap2 kau pun tak terjebak lah ye. heh.

    BalasPadam
  15. Wah ajaibnya..sungguh tak sangka la :p

    BalasPadam
  16. hahahaha
    betol2 ajaib kot!!

    BalasPadam
  17. Ceh. Terang lagi bersuluh.

    Huhuhu. Lain kali pasang CCTV :P

    BalasPadam
  18. HAHAHHAHAH, ramai gle pompwn period first ramadhan. ek ? haha

    BalasPadam
  19. kot2 chinese or india ke ??

    BalasPadam
  20. kaum hawa yg tak bole puasa atau bukan islam kot yg makan

    positif positif

    BalasPadam
  21. tak malunyaa dah tuaa tak puasa =.=

    BalasPadam
  22. siapa yg makan???huhu
    salah tgk jam nk sahur kot hoho

    BalasPadam
  23. tak nampak anak bulan punya pasal r tuu...
    wakakakaka!

    BalasPadam
  24. fikir positif.mungkin yang nonmuslim makan :D

    BalasPadam
  25. baru buang tu . simpan sampah kat dalam lepas sahur , lepas tu buang tengah hari . biasa la .

    BalasPadam
  26. baru aku tawu kaum adam mengalami haid jugak~

    BalasPadam
  27. Tak ajaib pun. HAHA. by the way K , aku ada buat entry. aku ada comment dulu dekat entry mana tah. tapi aku tak jumpa dah. weird.

    anyway , aku cuma perlukan komen kau untuk entry baru aku :))

    areleiou.blogspot.com.

    - anything would be sweeeetttt. haha

    BalasPadam
  28. fuh.. musykil gak aku... hehehe

    BalasPadam
  29. x sangke ade lg 'toyol' yg t'lepas ye n pndai plak 'toyol' tu mkn KFC..haishhh

    BalasPadam
  30. ya rabbi.. lelaki pon ad jgk yg darurat ek?

    BalasPadam
  31. biase la..1st day puase..alasan dia "eh, dah masuk bulan puase ke?"..hahahaha

    BalasPadam
  32. hopefully tu bekas2 non muslim la,xpon mr.K salah duk hostel ni...haha,peace !

    BalasPadam
  33. zaman sekolah dulu..
    tong smpah kelas aku la paling penuh ngan sampah srap yg mcm niyh..

    pdhal bulan poso wktu tu

    BalasPadam
  34. alah biasa la tuu

    peyet K0T diaorang

    hahaa~~

    BalasPadam
  35. think positive smpah smlm tak smpat nk buat kat tong tu K0T heheee

    BalasPadam
  36. huhuhu..tgok sesape yg puasa di luar negara (summer). Ad kawan yg berpuasa shingga 16 jam di US dan 18 jam di Moscow.

    BalasPadam
  37. sama ada org perempuan yg tgh dot dot @ org non muslim

    BalasPadam
  38. kat asrama koo ada budak perempuan bersembunyik kot... guna identiti lelaki... ... hahhahahahahahaha

    BalasPadam
  39. sesapa nak puasa pendek, datanglah australia or negara-negara selatan sebab kitorang puasa 10 jam jee.

    BalasPadam
  40. tu bungkusan time saho kot.. petang baru bangon tdo dan buang... hehe

    BalasPadam
  41. kalau asrama pompuan biasa dah tengok..asrama laki xtau plak kan?hehehe

    BalasPadam
  42. periOd barangkali kan?ahahaha...

    BalasPadam
  43. ish ishh takkan seramai tu yang tak puasa kott? berubahlahh kalau betul bagi yang tak puasa ni.

    ~harap ni gambar hiasan je :p

    BalasPadam
  44. masya-allah!!
    ajaib sungguh..
    dah bertukar jantina kot bdk-bdk kat asrama tu..

    BalasPadam
  45. diaorg simpan sampah dalam bilik tu.. terlupa nk buang kat luar, lepas bangun tido 2-3petang baru la buang ( ko pun sama kan khai tido macam lembu)

    BalasPadam
  46. toyol mne plak mkn siang2 ney.kehkeh

    BalasPadam
  47. mesti lelaki dari spesis jarang dijumpai = Lelaki period...

    BalasPadam
  48. owh i dh biase dgr bnde nie. bdk laki klu asrama je rmi je yg xpuase. kan kan kan..

    BalasPadam
  49. HAHAHA ~ asrama pompuan mmg dh tlebih biasa dah ~

    BalasPadam
  50. Agaknya dekat asrama ada bdak cina & india ke? ehem~

    BalasPadam
  51. kalu asrama pmpn tapela knknkn. lau laki tataw le... myb non muslim kottt. heehee. tp bleyje dorg mkn kt kafe kn.. heehee.. lau islam nehhh tak lyk le jd islam lau da ta reti2 na poseee... >.<

    http://yanadimple.blogspot.com/

    BalasPadam
  52. hahaha...

    sampai penuh tong sampah.

    BalasPadam
  53. ayookkk dose...hehehe...

    BalasPadam
  54. bersangka baik lebih baik.hehehehehe..

    BalasPadam
  55. err maybe yg sahur pg td kot baru ingat nk buang,
    keh keh

    BalasPadam
  56. aku rasa ada 'hantu' la kat asrama kau.

    aiyyookk tak tau..~

    BalasPadam
  57. Aik? Mereka uzur kot muehehe

    BalasPadam
  58. ouhhHhhh..pikir POSITIF..xmo melesettt.ekekkeke

    BalasPadam
  59. Aku rasa mungkin aku tersalah komen.. =..=


    Macamana Nak Buat Orang Berhenti Addict Main game.
    (Baca Kalau Boyfiend Korang Suka Main game Atau Korang Sendiri Suka Main game)

    BalasPadam
  60. makanan masa sahur tadi kot lupa nak buang.. ye la. mkcik cleaner kul 10 da kutip.. tau2 je la lepas sahur mesti tidur balik. nak2 bagun kul 11pagi... mungkin kul 10.01 pagi tu la dorg bru nak buang.. bersangkak baik di bulan ramadhan..

    BalasPadam
  61. apesal aku rasa mcm cam je bakul sampah n lantai tu?? blh aku tau ko blajar kt mn MrK?hahahaha....

    BalasPadam
  62. Tak ajaib pun. Biasa lah boysssss. *rolling eyes sampai juling kau*

    Haha :)

    BalasPadam
  63. dorang lupa buang seblom pkl 10 kot.. tau2 dh tgh ari, baru teringat nk buang

    -dija-

    BalasPadam
  64. maybe ada yg non-muslim kot..
    +ve +ve +ve...
    sesungguhnya pakcik sedang berpuasa..:D

    BalasPadam
  65. mmang ajaib laa...
    knapa ada dua tong sampah dkat satu tempat...Fuhh...sllu ada 1 dkt stu tmpat..ye dak..
    pelik tapi benar tu..
    hahaha

    BalasPadam
  66. think positif : maybe lauk sahur masa pagi tuh , diorang terus tidur then tak sempat buang smpt ngantuk sgt .

    think negatif : memang diorang tak pose . hahaha .

    BalasPadam
  67. sYafIk-wAy : lauk sahur mende kan Mr K kate makci kcleaner clen kan pukul sepuluh..hheheehhe

    BalasPadam
  68. Rasenye Mr K takkan up entry ni klu dia dh tau kat hostel dia ada non muslim + mkcik cleaner lupa buang (coz dia dh bgtau mkcik cleaner bese buang kol 10 am).

    So, i stick jugak dgn fikiran negatif: TERUK giler! Ramai tol tak pose!HUH ;p

    Tapi saya lagi pelik bila org yg tak solat lima waktu, rajin p tarawikh yg sunat tu. Pastu, habis ramadahn, x solat wajib smula =.='

    -tasnim-

    BalasPadam
  69. kau kan rajinkan.cube carikan jawapan soalan aku ni-> http://caaee.blogspot.com/2011/08/bulan-puasakan.html

    BalasPadam
  70. laki dtg bulan?
    ooo..ckp je la khunsa...ekekekek ;p

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.