Sabtu, 6 Ogos 2011

Why Lelaki Suka Suruh Girlfriend Dia Tutup Aurat tapi Dia Pergi Menggatal dengan Awek yang Seksi?

Assalamualaikum


Hello confused girls and steady boys sekalian.

Aku bet yang korang rindu kat aku kan? Rindu aku mengata-ngata korang. Rindu aku perli-perli korang. Dan tak terkecuali korang mesti rindu aku yang asyik puji lelaki kan? Okay fine korang tak rindu.

Dari dulu sampai sekarang, blog aku ni selalu gak la dikatakan sebagai blog Dr Love. Well, Dr Love? What the hell is that? Eww, sounds disgusting. Actually, aku tak tahu entah dari mana la aku boleh dapat gelaran yang menggelikan tu. Padahal, aku rajin je update benda-benda lain yang selain dari bab love eww-eww kan? Kan? KAN?

So this time, instead dari mendengar pendapat aku, apa kata kalau kita dengar pendapat dari semua pembaca di sini? Ya, termasuk korang. Why? Sebab aku ada satu isu yang amat menarik untuk korang jawab. Ya, satu isu yang aku ambil dari email.

Hi Mr K,

I have few questions to ask you.

So, here's the story. I had a boyfriend, we were together for almost three years and we eventually broke up, last year. Itu pun sebab ada third party and my ex is a jerk anyway. Biasa la lelaki kan pandai berlakon. (Ouch!)

Kitorang belajar dekat US masa mula-mula kenal and became official and then he decided untuk quit medicine dekat US, and continue dekat Malaysia. He convinced me to go back with him, so I did. -.-" So, kitorang sambung dekat UM, took the same course, same class, same everything. First year and second year, semua okay, happy, fireworks, bahagia. Semua lah. *rolling eyes*


Then masa early part 4, ada one extender, girl masuk kelas kitorang. Pretty, blonde malay girl. Memang HOT. Then, i noticed few differences dekat my ex-boyfriend. Dia selalu penat, mengantuk, pastu selalu tertidur dalam kelas. BUT, he never neglected me, setiap hari study sama-sama, lunch, dinner sama-sama. Emotionally, he didn't change. We were still happy, all lovey dovey. So one day, i ternampak marks dekat his neck, macam lovebite so asked him, kenapa macam ada lovebite dekat tengkuk dia, and dia jawab "Kena gigit serangga" so i believed him. (Rupanya serangga tu rambut blonde)

Then comes Ramadhan few weeks later, hati I macam rasa lain eventhough he didn't change a bit. I felt different like something is wrong with my ex. One day, tiba-tiba dia bagi gift and I can see the guilt from his face but I don't know why. Strange. So, i prayed and mintak Allah tunjukkan apa yang I tak nampak selama ni. and guess what, during the second week of Ramadhan, dia kantoi.

As usual we went to berbuka and straight to Masjid for Tarawikh together, but suddenly he became sooo quiet; muka dia macam sedih, bersalah pun ada, serabutt sangat padahal baru je lepas solat. I dah pelik. Then he sent me back to my hostel, and then my roommates tell me everything.

My ex-boyfriend dah keluar dengan that blonde girl for almost a month. Dia selalu penat and ngantuk masa dalam kelas sebab dia kena spend time with both girls. Lepas dia hantar I balik, dia pick up that girl. Vice versa. siang dengan I, malam dengan that girl. Me and her duduk sama-sama hostel. Just Imagine. That guy got some balls to do that.



Semua orang in my class pun dah tau except me. I was devastated, bayangkan semua orang in my class have to keep it from me for almost a month sebab dorang tak sampai hati nak cerita dekat i. I was crushed, but i felt relieved somehow. Macam Allah answered my prayer, Subhanallah. So, i texted him and tell him that i want to end our relationship and as expected, he agrees with everything. He said sorry, but I don't think he mean it. And the lovebite i saw, it was her, my classmate.

And it ended right there, I tak pernah confront perempuan tu, I didn't talk to my ex-boyfriend after that because I just feel like it's not worth it, not worth fighting and now, I'm so glad i did that, I did nothing.

So, Mr K,

  1. Kenapa ada sesetengah lelaki, yang taknak bagi tau girlfriend dia the truth yang dia dah bosan, fed up, muak dengan girlfriend dia and he wants to move on with someone else?
  2. What can i do to banish him completely from my mind?
  3. How is it possible that someone yang Solat penuh lima waktu, do such things as check in into hotel, ringan-ringan, geli-geli dan bermacam2 lagi?
  4. Why lelaki, suka suruh girlfriend dia tutup aurat, pakai sopan-sopan, tapi dia pergi menggatal dengan awek yang free hair, seksi?

Why Mr K, why?

Seorang lelaki berjaya keluar dengan dua perempuan berbeza dalam satu hari? Kalau korang suruh aku jawab email ni, aku akan kata "Her ex is a man. Yeahhh" HAHA. Kalau korang pulak, korang jawab apa?



221 Comments:

«Lebih lama   ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 221   Terbaru›   Baru»
milimilo berkata...

Jawapan pendek yang menyakitkan hati. Haha.

Her ex is super something tapi, sebenarnya he's just some typical man out there. Ramai je macam her ex ni.

Sangat rare nak jumpa nice guy. That is why, nice guys finish last. :D

Tasha berkata...

lelaki mmg kejam...haha

euwww,sah2 la laki tu jahat,mmg she deserve better la...

mr.k jawapan hang mmg menyakitkan hati..haha

Mr. A of CotL berkata...

Tipikal guys zaman sekarang. HAHA. Aku heran betul macam mana perempuan prefer bad boy daripada nice guy.

dayu_myself berkata...

Fuh....
jwapan mmng mndalam..
so semua laki2 macam tu la ae???
OOOwwwwhhh...bru tahu..hihi

Husna.Ma berkata...

sadisnya cerita die T___T

pernah jumpe laki mcm ni. tp die still ngn gf die. mungkin die nak kepuasan. MAYBE? tp cerita atas ni lain sikit versionnye. hurm

dak eina berkata...

lelaki lelaki. hmmm.. igtkn nk bg jwpn ape td.. tu je.. grrr

nadya berkata...

actually that gulz xtaw pon her ex 2 bad boy cz there used to be happy lovely kapel..bila dh tahu that gurlz ptskn hubungan dieorg kn..
as for me..could't agree more wif milimiloo..:)
that ex, skrg berlambak je bleh jumpa..he is super duper nothing actually..he is not a man..a real man don't do 'that' thing.

Lea IsNaw! berkata...

kesian kat gurl tuh
dh la sanggup balik mesia, belajar mesia sama2 ngan lelaki tu
tetapi sekali..hampeh....

takpelah..mungkin xde jodoh mreka
dan aku rasa one day, lelaki tu akan dpt balasannya

Red berkata...

Lelaki tu konfius. hoho. maybe kena mandrem.

Macamana Nak Buat Boyfriend Kurang Main Game And Spend Time With You More.

azurie berkata...

he's an asshole dear..forget about him..trust Allah.

1. sbb tak nak kasi tau the truth sbb dorang takut korang marah die and curse dia mcm2..or maybe korang stock buat bini..that blonde girl stock buat main je

2.kau tak kan dapat lupakan die sampai bila2..korang cuma boleh letak memory yg korang tak suka dlm subconscious shj..tapi cuba relakan hati dan serahkan hati pada Allah..ubat hati tu dulu

3.Klw pak haji yg solat 5 waktu, solat sunat complete pun boleh kene tangkap basah tau..

4.Bak aku kata die suruh ttp aurat sbb nk stock buat bini..bila ko ttp aurat die x payah tanggung dosa kau as isteri..stock main2 die lepas bosan die tinggal lah..

laki mcm ni mmg patut kene tinggal..klw die nk balik kat kau x payah dilayan..cari laki yg betul2 boleh jadi imam.

Wadi AR berkata...

laki zaman skg

nedd berkata...

she didnt lose anything. actually lelaki tu yang rugi. your lose man!

luckily she finally found out. clearly, he dont deserve you.

*bastard. emo aku bulan2 puasa ni

Shahirah Amnah berkata...

Assalamualaikum..
jawapan saya :

1. yang tu saya takda jawapan sebab soalan tu untuk lelaki. hehee..

2. kita takkan dapat lupakan dia, dia dah jadi sejarah dalam hidup kita. cara terbaik, memafkan. redha dan ikhlas. memang susah. semuanya ambil masa.. tapi usahalah.

3. lelaki tu solat 5 waktu tapi masih melakukan maksiat? solatnya tak sempurna. solat yang sempurna akan mencegah dari kemungkaran. so, better check balik solatnya.

4. kita akan jaga barang yang kita sayang baik-baik kan? kalau bukan barang kita, macam acuh tak acuh je kita jaga.. just perumpamaan. kalau ada jodoh, tak ke mana juga. :)

wallahua'lam.

Tanpa Nama berkata...

perempuan baik utk buat isteri

perempuan seksi stok "geli-geli" je

aqilahromi berkata...

Memang hebat bukan lelaki zaman sekarang, dua tiga perempuan boleh handle lg . TerBAIK =,='

Yeah agree with Milimilo ; nice guys finish last .

Lun berkata...

Her EX is a MANNGATAL. nasib baik aku puasa. Damn! fucking shit punya laki haha dah kurang pahala puasa aku. well, perempuan pun ada macam tu jugak.

miera pinky berkata...

erm... tergamam tgok tjuk entry ni sbb cm hampir same berlaku ngn ak. truly ak pun nk tau jwpan yg pling tepat. kalu ak pakai lengan pendek pun, membebel berjela tapi kwn2 die sume free hair. last kntoi ngn aku, skandal die mmg sexy n free hair. die kate pmpuan itu sekadar suke2, xserius pun n xnk hilang aku. tp aku? ingat ak nk lelaki yg mcm tu? mmg x r...

Cikewi berkata...

Sedihnya baca kisah girl ni. T.T
Nak tolong jawab la..

1. Sebab sesetengah lelaki adalah pengecut.
2. Takkan dapat vanish completely. Korang dah bersama for 3 yrs, which is tempoh yg lama.
3. Dia solat bukan kerana Allah.
4. Tu memang habit kebanyakan lelaki. Tak heran.

joegrimjow berkata...

aku syak laki tu ada 3 org, awek tu miss sorang lagi

H. berkata...

Lelaki ada sembilan akal dan satu nafsu. Untuk perempuan yang dia betul betul sayang mestilah nak jaga elok elok. Lain pulak dengan stok pakai buang ni. Thats why dia nak ringan ringan bagai walaupun solat lima waktu semua cukup.

Manusia kan, mana perfect.

Bila dah sedar salah diri sendiri baru nak menyesal bagai but of course lah its too late kan. Lelaki pun kalut nak cari yang virgin so sama jelah dengan perempuan nak cari yang teruna. Its a win-win situation.

Semua terletak pada diri sendiri. Nak hidup ni kena banyak fikir. Fikir fikirkan lah.

Amy A. berkata...

ttibe rase laki seniri kebalakangan ni pnt2...hmmmmmmm :p

Arin berkata...

1.maybe xde peluang or tunggu mase yg sesuai untuk bgtao.tp lelaki tu still x jujur.
2.memang susah nak lupe, tp mase boleh.tengoklah, dlm 2 3 bulan, ok la, just jgn pk byk pasal die, tak berbaloi pon
3.well, he's a man. ade nafsu. just pandai n x pandai kawal je.
4.yang tu aku rase laki tu mereng, hehe :P

Meck berkata...

typical la lelaki sekarang. bila bosan cari lain tapi takde guts nak bagitau. serba salah. sebab this girl dah balik malaysia sebab dia ajak. tapi pada masa yang sama, tak boleh tahan nafsu tengok awek lain. well.. ini namanya belum settle down. kawan-kawan pun taknak bagitau sebab drang dah lama couple, taknak masuk campur & taknak perempuan ni sedih. i salute this girl sebab tak typical, just move on..tak macam perempuan lain tak dapat terima kenyataan bf dia gatal. BUT! bukan lelaki saja yang gatal ye.. ada seseorang yang aku kenal, bf jauh nun di sana, & main kayu tiga dengan classmate dia. takde orang pun nak bagitau bf dia tu sebab taknak masuk campur. so sama je la.. selagi tak puas lagi, cari lain. dah puas enjoy, baru settle down.

zaty berkata...

..and i thought you were gonna answer that question.aishhhh(><)

wannurfazrini berkata...

aduhh so complicated. kesiannya that girl. mintak jauh aku akan rasa ape yg dia lalui :(

akmalhilmi berkata...

lelaki yg pantang tgk awek seksi dan kearah SEX

RepublicAku berkata...

jawapan yang paling mudah jgn percaya dgn apa yang kau baca di blog kerana sebenarnya lelaki suka yng sexy dan cantik dan mmg benar lelaki suka suruh GFnya bertudung bagai tetapi last2 yg free hair juga dia tibai... dan juga jgn lupa ...itu semua dugaan yang datang dari atas sana....datang bersebab dan pergi bersebab ...semua sudah tertulis ...terima walaupun tak suka...

faizlaster berkata...

hell yeah...her ex is a man...hahaha

Eien Mohmad berkata...

HAHA. jawapan punya laa bulee buat orang sakit hati (:

btw, beshh~ i share kayy.

Kero Asyraf berkata...

well encik khairul
ini 2nd time aku comment dekat your entry .
ur topic today sangat sangat menarik hati aku untuk turut bagi my own personal opinion .

1. sebab that guy sayang dekat that gurl. i mean sangat sayang sampai dia keliru sebenarnya dia nak apa .
kawan aku ada skandal dengan perempuan hott giler babeng padahal awek dia we can consider as quite muslimah la . sexy gurl tu just for notty notty je actually , yang bertudung , ea itu untuk dijadikan isteri .

2. yess , jawapan si milomilo paling super correct . that guy super awesome and left a superb impact dalam hati that gurl *aku pun still ada sikit sayang dekat my ex what even dah almost 2 tahun aku single*.

3. nafsu perempuan ada 9 and nafsu lelaki ada 1 so just imagine macam mana we , guys nak control benda alah tu . quite hard kot plus setan pun super power sekarang nie . ea la kita kan umat akhir zaman so godaan nyer pun mesti la super jugak right ~

4. sebab itu untuk si dia jadikan isteri . lelaki suka perempuan yang seksi seksi sebab perempuan tu ada daya tarikan yang tinggi but soon that guy sure boring sebab ea la kan , bukan dia sorang je yang nampak keseksian gurl tuh , people around them pun dapat nampak jugak so tak cool di situh . lelaki itu akan sibuk sibuk suruh awek dia pakai pakaian sopan sopan semua sebab dia paham, yang seksi seksi tu just nak flirt gituh gituh je . dia nak rasa pengalaman flirt flirt dengan perempuan but dia tak nak buat dengan awek dia sebab awek dia paling precious , kalau lelaki baca statement aku nie mesti dia paham , aku tak tawu nak hurai macam mana . dia suruh kau pakai sopan sopan sebab dia dah memang pasti dia nak kau jadi isteri dia.

kepala babeng panjang giler aku tulis -_-

Bella Bell berkata...

hmmmmm.. biasa la lelaki.. kalau nak buat bini mmg dia akan jaga elok2.. tp kalau setakat nak main2, mmg dia akan main2 sungguh..

tp pndai lelaki tu ea.. keluar dgn 2 org perempuan dlm waktu yg sama.. wowwww.. :D

cuma, sepandai2 tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jugak..


kalau dah namanya lelaki.. kan mr.K? :)

Bella Bell berkata...

pape pon.. selamat berpuasa mr. K :)

Nana Liyana berkata...

that guy is an asshole. fullstop. amcm simple n hot x jwpn sy? hihihi. :P :P

MissNadh berkata...

another typical man...=.="

Mira Hana berkata...

Aku rasa macam nak menangis baca ny but to that girl.

Tahniah. you actually made the right choice to leave :)

noor arfah berkata...

mmg susah nk jumpa lelaki yg betul2 akn setia hingga akhr hayat... walau cam ane pn, sesungguhnya semua yg trjadi ada hikmah nye,,,,.. maybe dye bukan jodoh terbAEKKK utk kita....

'ilie.R berkata...

don't be too naive..semua org ade sisi jahat masing2..antara mampu kawal or x terkawal aje..laki ke pompuan ke,sama saje..kalo xmampu kawal nafsu tu,anything can happen..

cermin diri sendiri n fikir,diri tu sndri ntah2 ade silap jugak..manusia,bila bercerita ttg ape yg org laen wat kt kita,kita la mangsa n org tu la yg plg jahat..diri sendiri belum tntu baek lg pdhalnye..

why don't u help ur ex and steer him into the right direction again??..clearly,he has lost his ways..

adeyla berkata...

sedihnyee citer dia..T_T

btw,,she is really a girl actually..(':
ended the relation w/o any fighting..this is everyone (girl) should be..(':

huh..lelaki tu pun tersepit kan..ksian both them but,,laki yg macam tu is sooo POO KEY MARK !!whooott whooott..

Khairul Eqeh Razak berkata...

well ladies, aku sbg lelaki nk ckp yg mmg semua lelaki akan cari perempuan yg baik utk buat bini.

dan yg ada scandal/kekasih gelap ngn perempuan seksi tu. it depends on the man himself. tak semua macamtu. k tu je nak cakap.

iMah berkata...

punye pendek jwpa mr k bg...

ha ha ha... (^^,)

Fiery Phoenix berkata...

lelaki jahat camne pun perangai, even kalau tiap2 malam pun dia heavy supper dengan different girls, last2 dia mesti nak cari bini yg sopan, baik, suci.. tak ramai mak bapak yg akan setuju kalau bawak balik calon blond pakai baju made from kilang benang terbakar..

Clara berkata...

Lelaki mmg jahatkan? Susah nak jumpa lelaki yg nice.. *except my abg.. ahhah ^^ *

She deserves someone much better than her ex.

jwapan mr.K menyakitkanlah.. =,=

Natasya Aisya berkata...

oh my~well...don't be so frustrated! life must keep on..banyakkan doa kepada yang-Esa..insyaallah He answer ur prayer..about ur ex?hmm~mengatal je lebih 2..but at the same time,dia still bersalah sebab menipu awek dia..forgive him but to forget..NEVER! peace ^_^v

cik paja hanim berkata...

aku pun tak paham camane lelaki bole keluar smpai 2 3 org pompuan dlm satu masa. itu xdela nmpak bagus tapi test power jer. so never trust a man 100%..hehehe..

Wal berkata...

I pity both of them, but I pity more the girl.

Dalam masa berdoa-mintak-petunjuk-puasa-pegi-solat-tarawih-sama boleh lagi dia utamakan bf dia?

Hehe, sorry to say, but that's the punishment.

Aku tak kata lelaki tu bagus, tapi aku kata perempuan tu 'buta'. Tanak kawen tapi mintak doa.

Sorry, these words may seem harsh, but I really don't like the idea of using religious elements in love-story-whatsoever.

Thanks Mr K for revealing this story. Sekurang-kurangnya aku tahu sesuatu yg baru.

yana_popeye berkata...

wah , same story like me . Tp yna tau hbgn dye ngn ppuan uh . Tp nk wat cmne , dh mmg prgai laki cmtu . Tak penah ckup 1 , alasan nak kwn2 . Kalo kite nk bkwn xleh . Ksian gak kt minah ni . Dh bkorban mcm2 , nmpk yg lg mantop , grab it . Pergh , tak suke .

madhatteralice berkata...

seriously, her ex just lost his mind.
Gila. Kesian solat dia. Blonde girl ? Thanks.

.. that girl deserves better

s.u.h.a berkata...

sebab laki tu perangai macam babi.

Tanpa Nama berkata...

hmm...manusia selalu kalah dengan nafsu..

1.wimp.
2.i have this sort of situation before, and i wish i could just delete the part about him in my 'cpu'..
3.solat tidak sempurna.*alsonotedtomyself*
4.because he is a human.

mungkin dia ckup hebat dan semepurna pada mata kita, tapi Allah tahu yang terbaik untuk hambanya. So don't worry my dear friend.

-sorry, i don't have gmail account-

atiq berkata...

HAHA. jawapan Mr K mengundang murka rakyat jelata gadis comel.

Tanpa Nama berkata...

Yay! Mr k dah buka utk anon
Whore,bese la dude

YanTie AhMad berkata...

perempuan blond tu nk main2 kan jek her ex tue..in first place, for sure la kan perempuan blond tu tau yg ex dia tu dh ada gf...haha..

one day, her ex tu akan balik semula to her (bila dia kena dump ngan blond girl tu)...than its up to her nak accept ke tak ex tu..

Chocolate Chip berkata...

In my honest opinion, I think guys were designed that way. Like they were born to cheat ya know. If her ex who prays 5 times daily pun could have the heart to do that to her then my conclusion is that there's no such thing as good guys anymore.

and your answer shows that you actually have the desire to cheat jugak but somehow you don't have the balls to do so. kan? go la try and do that and you'll be one of those typical guys that girls ramble about.

guys... pfft!

tengku93 berkata...

jwpn mr k menyakitkan hati lah.. adeh~

1) majoriti lelaki xnk terus terang dgn kite yg dy dah fed up ade beberapa sebab..antaranya dy nk wat kita bini dy... yang kedua.. dy xnk kita terluka bila dy tau yg kita teramat sygkn dirinya( jarang lelaki mcm ni..) tp..kwn sy pnah bgtau yang lelaki xkn pna ckup dgn 1.. kn mr k?? agree?? tp dorng nk kita(perempuan ckup dgn 1 iaitu dgn seorng lelaki..) its not fair right??

2.. amat susah nk melupakan seseorng yg kita syg.. yg perlu anda buat sekarang sy rase adelah fokus pada pelajaran anda dan perlahan2 anda akn lupakn si dia.. xpyah risau.. lelaki yang baik untuk perempuan yg baik.. mungkin 1 ari nanti lelaki tu akan dtg balik pada anda.. apabila dy tau erti anda pada dia...

3 hmm... tahla..

4 haha...name pun lelaki..lelaki mmg ske mengatal...=P

sekian...=)

fatt berkata...

eee aku benci ko mr.k jwb gitu.
aku pukul ko nanti...grr!

to the girl, u deserve some1 better oke..one day ur ex akan dtg melutut kat u & itu jam u kuis2 je dia dgn selipar jamban u..takpun u chop muka dia dgn selipar tu..hahaha :))

Tanpa Nama berkata...

setuju dgn suma komen d atas..tp dr view yg len,laki tu mybe ter'goda' dgn betina geli2 tu,terlanjur plak..

ex-awek dia tu kira nsib baek la sbb nmpk suma tu..kalo x,smpai bila xtau..

lg 1 view;from me;laki tu baek sbb dia sedar salah dia n x emo2 pon bila awek dia mntak putus..dia sedar salah dia..so,better yg baek dlepaskn,yg buruk dtinggalkn..

p.s: aku pon penah wat cam dia gak,tp 3 org skali..aku tau salah so aku break suma skali n xmau kapel dh sbb xnak sakitkn hati pompuan lg *except aku x wat la ringan2 ke apa suma tu,aku baek [kata2 MR.K] =]

Cik Em Potpet (: berkata...

boyfie dy tak sedar diri kot..atau mungkin sudah lupa Allah eventhough sembahyang penuh muka suci mcm Imam Muda mak aiii...

eyjalukman berkata...

how could him !

Ameera Balqis berkata...

It happen to me right now. Dah hampir 3 tahun bercinta,dan dia still keluar dgn ex dia,sehinggakan kami gaduh 3 bulan. dalam 3 bulan gaduh,dia ada perempuan lagi sorang. Both girls tu dia boleh angkut pergi bercuti mana-mana sedangkan kalau dengan i,semua nak jaga. Both girls on-off pakai tudung. Sedangkan dia pesan pada i,nak i tutup aurat.

i bagi pilihan,samada i atau girls tu,dia cakap i. but then,bila i suruh ptus dgn those girls,dia cakap tunggu dulu,take time,tak sampai hati.

kalau sayang i,knp perlu jaga hati yang lain kn ? hmm. and kami break seminggu lepas. skrg dia tak keruan,sebab dia cakap i je yg layak jd wife,yang lain bukan pilihan. i aje yang boleh manage dia,yang lain x sebaik i.

i syg dia ,tp i rasa better i ignore. dia tak bersyukur.

!Fatin Fadhillah... berkata...

funny! i've met a guy like this and fyi, he's a friend of mine! ade makwe punya lawa, punya baik... tak pernah ringan2 ke berat2 ke so-so ke. teehee. tapi, hang out dengan girl lain (not me)... jadi, wild! sabo je lah. good guys memang susah nak carik zaman sekarang ni... good girls pun susah nak carik! we just got to pray to Him so that Allah ketemu kan kita dengan yang betul2 untuk kita. InsyaAllah... ;p

Red berkata...

K : awat hg serang aku macam tu.? Tips blogging suma hg yang ajar.. ces =.="

Wany ♥♥ berkata...

That blondie was super sumthing.
Perempuan an kuat menggoda, lelaki yg lemah + lembik = lemah iman mana tahan dgn godaan2 ney. :P

lulubalu berkata...

prefer to answer the 2nd and 4th question..

2. how to get rid that guy from ur mind? just remember, how great u love someone, u still 'ada tuhan'.

4. perempuan yg tutup aurat bukan alat untuk menggatal, tapi sebagai makhluk utk dihormati. and cuba muhasabah balik, apa sebab kita tutup aurat? sebab boyfriend suruh atau sebab nak patuh perintah Allah? think it back.


everything happens for a reason

Mr K berkata...

@Mili Bulat - Nice guy finish last? Awak cakap pasal saya ke? ;)

@Husna - Lain macam mana tu?

@Lea - Waaa. Tak baik tau doa yang buruk-buruk. ;)

@Need - Kann? Rugi kan. Kalau tak kantoi blh pasang 3 kan? HAHA.

@Miera - Really? Really?

@Joe - You are the man joe!

@Kero - Well said.

@Bella - "kalau nak buat bini mmg dia akan jaga elok2.. tp kalau setakat nak main2, mmg dia akan main2 sungguh" OUCH!

@Wal - Apa masalahnya? So, there should be no Islam element in love-story-whatever?

@Suha - Puasa weh.

haryani berkata...

he's a jerk and tak takut buat dosa. well, i'm going to further my study in UM this september. who knows i might know that jerk. well guys memang ramai macam tu kan? no offense but most guys are typical.

Pojiepooh Abdullah berkata...

For me, typical malay guy they want someone very nice, wearing tudung, a girl which very bersopans antun depan mak ayah to be their wife and mother to his kids, tapi lelaki tetap lelaki. Nakal dia di mana2. So dia gunakan awek2 gedik2, yang free hair, sexy untuk stok geli2. Sebab senang dapat. Agree with me?

Tanpa Nama berkata...

pehhh!!,..truely same goes to my EX -story,..huwarrgghh!,.muak actually ngan bnde2 camni,.nak tanye sape lg kalo mr.K pon jwb cmtu,.huhu,..

Ain Aznan berkata...

walaupun aq bukan mr.k tapi, meh aq tlg jawab soalan utk mr.k

no.1: Kenapa ada sesetengah lelaki, yang taknak bagi tau girlfriend dia the truth yang dia dah bosan, fed up, muak dengan girlfriend dia and he wants to move on with someone else?

jawapan no 1: sebabnya lelaki suka ada lebih dr satu. which means bagi dia x rock klu ada 1, sementara belum kahwin, baik pasang sorang as private collection. but that lelaki i catogrize as jantan.


2.What can i do to banish him completely from my mind?

jawapan no2: cari yg lain, yg lagi beriman yg lagi berakal. klu x nak mencari agi, doa, dekat diri pada Allah.

3.How is it possible that someone yang Solat penuh lima waktu, do such things as check in into hotel, ringan-ringan, geli-geli dan bermacam2 lagi?
jawapan no.3: sembahyang 2 mencegah dr kemungkaran. tapi klu wat jugak, sembahyang x kena la 2. or satu agi gagal mengawal NAFSU n gak plus setan banyak sangat dok hasut2


4.Why lelaki, suka suruh girlfriend dia tutup aurat, pakai sopan-sopan, tapi dia pergi menggatal dengan awek yang free hair, seksi?
jawapan no.4: pasal depan girlfriend, kna tunjuk baik, depan awek lain, kna tunjuk jahat.


this my opinion only. i live with 4 guys in my house. aq byk kawan dgn lelaki which me basically knew bout them. seriously.

xpun kepada yg menulis surat kepada mr. k, cuba try baca buku men are from mars, women r from venus n gak act like lady, think like a man by steve harley. :)

Qaseh ElyaNas berkata...

mmg nk kena tibai lelaki mcm tue =(

1-kononnya x sampai hati tp sbnrnya dia da mnyusahkan perempuan tue, just terus-terang je la klu da x syg.. senang sket nak cari org lain heheheh =p then xderlah byk buang masa dgn dia jer..
2-cari org yg lbh baik & mhargai kita
3-ooo da penah kenal org yg mcm tue, diorng nie x thn godaan & hny alim pd nama jer.. sebaliknya otak lbh kotor dr lelaki biasa..
4- sbb xkan ibu utk anak2 dia nnt dididik oleh wanita yg x pndai jg diri kan?

:.ciklaila.: berkata...

for me, the girl is lucky. because at the end, she doesn't have to be with that so-called MAN tu. sekurang-kurangnya benda ni jadi before diorang kawen, and she should be grateful that Allah syg dia dan taknak bagi dia terluka dgn lebih terok. setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya. :) and she deserves someone far better than that MAN.

FaraaNabilaa berkata...

One word . JERK .

Tanpa Nama berkata...

dh name pn lelaki, punya 9 nafsu + 1 akal...and nafsu yg 9 tuh mmg tang tuh je (seks semata2)..so, bile jmpe pempuan yg chantek+kaki penggoda=ape y trjadi kt citer tu la...."bile hati dikuasai hawa nafsu, akal yg satu tu bole tercampak kt mne je"....

Sha berkata...

haha lelaki.. how much could u put your trust on guy? 80%? too much i think? sebab tu kalau lelaki dump perempuan, geleng kepala je lah. tp kalau lelaki kena dump, nk kenal perempuan tu boleh?

anis aneesa berkata...

okey,lelaki tu mmg hebat.tp skali dh terdedah muka 'musang' dye tu,xde sape akn nk lg kt dye..

n dont worry gurls,rmai lg lelaki kt malaysia nie..dh terbukti llaki lg rmai dr wanita.ehehehe..=p

perempuan berkata...

normal. nak yang sexy untuk suka suka. nak yang "alim" untuk stok isteri.

usually guys ni dia nak "ehem" tapi dia tak nak buat dengan awek dia, so they end up searching for other girl just to satisfy his lust and water bill.

dia takkan kahwin punya la dgn perempuan hot blonde yang dia main main tu.

dia agreed utk break up sebab dia rasa bersalah dan dia rasa dia tak deserve untuk perempuan elok macam ex dia tu.

i think la.

Tanpa Nama berkata...

Kitorang belajar dekat US masa mula-mula kenal and became official and then he decided untuk quit medicine dekat US, and continue dekat Malaysia??..um??..
hm final yr student medic um..
ade ke student intrchange kt cnie??
spe ye xpnh dgr pn?...

Tanpa Nama berkata...

lelaki yg penuh dgn nafsu, mudah tergoda... hampehhhh.. kalau terjumpa that man mcm nih "take a bullet straight through their brain"..!!

FaraSyeera berkata...

ni la yang jadi bila fitrah mahukan yg solehah clash dgn nafsu yang mahukan yang hottt. akal je ada 9. tapi satu pun takleh pakai. at least guna la 2 ke 3 utk control nafsu. takdela nafsu tu berjimba2 pijak fitrah.

and yeah he's a man. tapi bukan super man. haha.

outside berkata...

still he is insan. Manusia yg diciptakan Allah yang mmg mudah lupa sampai satu saat akan rasa menyesal. Bukan kah itu normal. Manusia yg mbuat kesilapan. Kalau tidak, he is not human kan? Hehe. Kebenaran mmg pahit utk di telan. Nway, this is reality girl. :)

cetcet berkata...

lebih kurang macam cerita member aku jek.. mmg sedih ler... time neh la kwn2 main peranan...

a girl berkata...

aku just nak cakap..
biasala lelaki..

tapi aku respect gle perempuan tu..
tak gaduh, tak besar2kan hal..
tak confront dgn that blonde girl..
mcm penyabar gle laa..
respect sama u laa girl..
to her ex - u just lost such a nice pretty girl yg sayang + sanggup berkorban demi kau...sanggup sambung study kat malaysia lagi tu...

nabiela berkata...

smpai ati tol ex dia wat camtuh...agak2 arr...sekelas kowt....!

nabiela berkata...

erk..smpai ati ex dia wat cmtuh...agak2 arr...sklas kowt...!

Yanaa berkata...

emm..macm2 ley jd kn..nasib baik syukur alhamdulillah Allah bg petunjuk kt 'her' kn...lau x bergenang air mate laa kalau samapi kawin cm g2 kn..orang yg dh kawin pm pelbagi onar berlaku nie kn plak yg sedang bercinta..

Freaky berkata...

kalau aku x mau date 2 gadis dalam 1 hari. kesian woo kat awek aku tuu..

mendatak hijau berkata...

jantan itu cool


hebakkkk

e~car182 berkata...

Mr.K, i tot u nak jwp kan soalan tu sbb i pon kena mende yg sama..

bila free hair kejap bising je suroh pakai tudung, tak bg laki laen tgk..

tp sekali,dia plak terpikat dgn awek free hair n seksi..

sy pon snggup tukar tmpat blaja semata2 sbb dia n we r in the same class..tp, dia pilih sy..sy tersepit,kalau ikutkan sy dah nak blah je..tp im stuck here!!!

so,this girl, sgt kesiann :( org lain sng lah ckp sabar sabar..lg plak BF n scandal tu 1 kelas..

Akira berkata...

cis how come dia xtau mamat tu ade gurl lain..duh if me perang dunia ke 3 ler jawabnya..

but whatever it is What goes around comes around ..and jadikan pengalaman itu sebagai teladan.

fallenangel berkata...

Tulah lelaki. In a blink of an eye, boleh berubah macam tu je. Although, dia tabur berjuta-juta janji manis sekalipun but still, tak boleh percaya 100 %

why? sebab Tuhan yg pegang hati kita. kunfayakun, maka jadilah. It happens for reasons bukan sia-sia benda tu terjadi kat kita.

Tuhan memang sengaja temukan kita dengan orang yg salah. tapi why after years together baru buat hal kan? Tulah manusia,senang-senang berubah apatah lagi when it comes to man and heart.

apa yg si mangsa ni dah buat is the best thing for her.
ignore the boy who broke and crushed her heart ; jangan approached si third party tu. apa guna?

but if i was her, i bet lelaki tu takkan berani jumpa aku depan-depan. who cares if he is a guy? aku boleh punch him ikut suka hati aku.

if i was her, the third party sudah hancur menangis menyesal sebab cari pasal dengan aku.

and yes, certain guys are jerks. gf ; tutup aurat. scandal ; sexy habis. pandai pulak dia rancang kehidupan dia ye?

bersongkok ke, berkopiah ke, ilmu agama penuh di dada bukan penentu kebaikan dia. selagi dia bergelar lelaki, selagi tu dia ada nafsu. nafsu yang kadang-kadang boleh jadi nafsu kuda. and yes, lelaki memang ada 9 akal tapi akal dia tu tarak boleh guna bila nafsu dia yang satu tu controls him.

sekian.

N.A.J berkata...

jujurnya,the ex is a very SUPERB and AWESOME GUY! smpi leh date 2 gadis yg sgt berbeza in one day.lelaki cmtu sgt byk dan berlambak.
tp,jgn salahkan sepenuhnya perempuan seksi sbb ade kes yg the 3rd party tu ialah seorang muslimah sejati.

WanFadhilah berkata...

lelaki skrang memang macam ni ke? hohoho.. aku pompuan, jadi tak tahu keadaan lelaki skrng mcm mna.

tpi mmng pun lelaki suka pasang banyak2 nak buat spare. gilak hape??

ex aku punya motto dulu: cari skandal biar ramai, isteri biar satu. maksudnya, walaupun isteri dia tu satu je dalam dunia, tapi skandal nya ramai. heh?? padahal ex aku ni, boleh dikatakan beriman la jugak kot. tpi perangai.. ish3...

Tanpa Nama berkata...

whoa. cerita ni lebih kurang macam i. i pun diberikan petunjuk sama macam u . lovebite? bila i found out, i was really frustrated. ckp dgn i suruh pakai tutup aurat la, apa la. tapi at the same time, dia boleh pergi geli-geli, whatsoever dgn gurl lain.

i agak, mesti susah nak lupakan that guy bcoz dia dah tinggalkan memories yg super duper awesome dlm hidup kita. sejahat mana pun, syg still ada. cuma nak terima balik tu, susah sikit la.depends kat org.

nway,if i jadi u, i sgt2 sebak, terkilan,sedih semua ada bila kawan2 i semua tau, tapi diorg sorokkan daripada i. it's really hurt. rasa macam bodoh je sebab semua tau,tapi kita tak tau.

last not least, u deserve to get a better man.

cik fara berkata...

that is gross. n kejam la der. not hebat. haih. perempuan bole je terima kalau lelaki terus terang..tak perlu pun tipu.

to the girl, aku takde jawapan untuk tu sebab aku pun tertanya2 nape. [experienced this before and still wondering why. T_T]

Tanpa Nama berkata...

errmmm..lelaki...tp respect perempuan tu sbb seorg yg penyabar.. =)

Tanpa Nama berkata...

Dear girlfriend,
'seteguk kita minum dari kendi cinta terlarang, racunnya akan membunuh hati, jiwa dan perasaan.'

kita sering persoalkan,kenapa bahagia sehingga penghujung itu bukan milik kita?kenapa mesti kita tanggung sakit dan perit sedangkan kita ikhlas mencintai?kenapa mesti rasa cinta hilang walau pada awalnya meluap luap rasa itu didada?

tapi sayang, kita terlupa.
seikhlas mana pun cinta yang kita ada, datangnya cinta itu tetap dari Dia.

Dia hadiahkan kita dengan rasa cinta buat seorang manusia yg kita rasa bakal menjadi peneman hingga kesyurga.lalu kita jaga, kita belai,kita puja; tapi adakah benar itu adalah caranya untuk pelihara rasa cinta dijiwa?

ketahuilah,
pada Dia, tiada istilah pasangan kekasih, melainkan lelaki dan wanita yang diikat sah dengan tali perkahwinan.

walau seagung mana pun kita rasakan cinta kita, kita memberi segala sehabis daya, namun fikirkanlah sedetik, bagaimana agaknya rupa cinta kita di mata Dia?

dan bila dimata Dia, hadiah cinta yang Dia kurniakan buat kita itu sudah bertukar menjadi sampah, akan ditariknya rasa itu walau dengan alasan apa sekalipun.

kenapa kekasih curang(bukan shj lelaki, perempuan pun ramai yg curang), kenapa kekasih main kayu tiga, kenapa kekasih khianati janji,kenapa kekasih jatuh hati pada wanita seksi, kenapa?

dan jawapannya cuma satu sayang,
hadiah cinta itu sudah ditarik Dia.

dan ketahuilah;
tiada cinta yang paling agung melainkan cinta dari Dia buat hamba-hambaNya.
belajarlah untuk lebih mencintai Dia,
kita akan lebih mencintai diri sendiri,
dan barulah kita layak mencintai manusia lain.

jangan takut,
dan janganlah bersedih,
sesungguhnya Allah bersama kita :)

awesomeME berkata...

well LELAKI. itu la yang kaum LELAKI selalu buat kan? tak reti mnghargai kaum WANITA yang sayang sepenuh hati, kan? ngahaha chillex

good job girl! ;D tabik springggg lah kat akak ni kan sbb tak gaduh sbb lelaki.

scha al ahmad berkata...

siot jah jawapan mr k nie..

pity her..

lelaki slaluny klu ntok diri dy mmg nk yg tbaek tp dy still nk maen2 ngan org laen..

mgkn ngan c blonde tuu dy nk maen2 je, tp da tlbeh plak..
mmndgkn pkwe dy tuu agk suci, dy pown dcide ntok cyes ngan c blonde tuu..

logik x?

klu bhbgn ngan laki nie, sbaekny, xpyh la mnaruh 100% kpcyaan..
susa nk jmp laki yg baek..
samala pmpn pown..

Akid azami berkata...

jwpn aku :

1. sbb cuak nak bagitahu the truth.. ni aku bukan back up lelaki tu tp benda ni common sense je sbnrnye.. yelah dah kenal lama, hubungan tu pun bahgia untuk 1 tempoh yang agak lama.. So 1 hari tu, when things turns to bad tak kiralah sama ada tak disengajakan atau disengajakan, susah untuk kita berterus terang.. kiranya tak sangguplah nak hancurkan hati perempuan tu depan2 tp ironi dia, lelaki tu sendiri dah hancurkan hati perempuan tu dalam diam..

Point kat sini, takut nak berterus terang

2. takde cara lain nak lupekan someone yang kita syg gegila except, masa.. time will heal the wound.. slowly and step by step.. the least that girl can do is, kuatkan semangat..

3. Jaga solat 5 waktu tak bermaksud orang tu takkan buat salah.. dah nama pun manusia.. simple as that..

4. This is the fact : kebanyakkan lelaki anggap bila girl tu dah bertudung, jaga aurat, pakai sopan2, girl tu dah takde daya penarik.. Pada aku lelaki ni jatuh hati kat pompuan sebab tertarik ats beberapa faktor tertentu..

Jd bila daya penarik tu dah takde lagi, lama2 lelaki tu pun hilang interest lagi kat pompuan tu.. Contohnya, orang yang dah berkahwin, bila bini dia dah gemuk, perut berlipat2 si suami tu pun macam dah tak bernafsu tengok bini dia tu..

Berbalik pada bab tertarik tadi.. Melainkan kalau girl yang pakai tudung tu cantik nak mamposs.. Kalau macam tu, yes. Ada kemungkinan lelaki tu takkan menggatal dengan girl lain. Tak pun girl bertudung tu tahu ber-dressed up.. Tapi silap2 jadi tabarruj pulak.. Heh..

Jawapan no.4 ni based dari apa yang aku tengok sendiri.. Tak tahu la orang lain macam mana kan..

Kejam sebenarnya jawapan no.4 ni.. Mcm 1 ugutan kepada pompuan iaitu :

Kalau nak possibility relationship hang kekal besar - jangan jaga aurat.

Apa2 pun, tak semua lelaki macam tu.. Just jodoh si penghantar email ni lum sampai lagi.. Chill je la.. Banyak lagi benda penting si penghantar email boleh/kena buat maa..

nedd berkata...

AKU TAK SUKA ORG BAGI JAWAPAN: AWEK2 YG HOT N SEKSI TU BUAT STOK2 GELI GELI, YANG BAIK2 BUAT STOK JADI ISTERI!

kau lelaki, sesedap oren kau nak ade stok geli2 tapi nak isteri yang solehah!

*cari cermin besar gila... sila cermin diri sendiri.

kalau ada dalam hati tu nak cari awek sexy buat stok geli2 sudah lah. padam je harapan kau nak minta isteri solehah. *bukan tak boleh dapat, tapi please lah, kau bukan lelaki namanya. sesedap oren buat perempuan macam tu.

Syahirah Othman berkata...

Pangggggggg! hah~ hamik kau. kan dah kena tampar :P lain kali jangan gatal sangat. Rosyam Nor yg hensem pun tak gatal ngan perempuan lain. grrr~

Ms Coffee Cat berkata...

heh..klau aq, aq jwb..

Lelaki yang baik utk wanita yg baik..and vice versa.

So,hm..phm2 la..

If u think what he did was great, manly and super cool, then THAT is ur description of a 'good man'..as if..haha..ngek la.

Btw,what a lucky lucky lucky girl she is..be happy girl..salam ramadan to everyone here.

makansiput berkata...

musykil betul aku baca surat nih =.="

tp xpe. mmg benda cenggini jadik pun. klau korg depo sgt nak laki2 cenggini kannn melekat kat korang kannn, you should be both naughty n nice. that's the dream for them (agaknya). HAHA. kbai

Tanpa Nama berkata...

klu semua org kesian dngan girl tu ak nak kesian dkat lelaki tu la..hahhaa....kenapa girl tu x bawak lelaki tu back to da right track...hope lelaki tu sedar silap dia....

Tanpa Nama berkata...

in future harap2 lelaki tu n that blonde girl x jd pervert doc(s)
pengamal perubatan pon amalkn budaya idop yg x sehat.. ish2

-makcik leha-

salemaziz berkata...

cian die ek. tapi xley watpe. keh3 :D

Tanpa Nama berkata...

itu le namanye ada ilmu tp x amal

Miss Lemonade berkata...

ala..masa mula2 mmg sedih..aku pun dlu pernah ade kes sama..

tp percyalah suatu hari ko akan berterima kasih disebabkan putus cinta ini kau menerima lelaki yg lebih baik & beriman..

xkan ada love bite punyelah kat leher dia sebelum khwin..thee hehe

chocopeanut berkata...

lelaki je kot boleh jwb soalan tu. and mr.k.. jawapan kau mmg la tuuutttttt tuuutttt... so kau nk ckp yg kau pun cam laki tu? apa laaaaaaaaa =_="""

Jard The Great berkata...

lelaki mmg nalurinya boleh syg lebih dari seorang wanita.

tuh yg Islam bg lelaki kawen smpi 4. keh keh keh.

noor hazirah berkata...

okay.. been there bfore. almost same situation. my ex mcm tu jgak.. mas mula knal, solat tak tinggal.. dgn aku pon x pnh buat bukan2.. hormat aku la kirenye.. but then bila dy pndah, ntah bgaul nan sape, aku tak tahu.. upenye dy psang byk jgak.. aku dh rpat nan fmly dy.n sorg pon fmly dy xbgtw aku.. sgt kejam. n then mule2 dy nk aq balik, tapi aku tau dy dah buat benda x bek, sbb pmpuan yg dy bgaul tu xnmpk mcm baik.. seksi sgt2.. n aku pnh bce text pmpuan tu.. ckp psal mlm amenda ntah..so dy ngaku ape yg dy dah buat.. rengan2 katenye.. again, janji nak ubah.. tp sorry la.. aku pon ada bf baru dah.. yg leh bimbing aku..alhamdulillah dah berlalu.. tp tkilan sbb buang masa dgn laki mcm tu..

Tanpa Nama berkata...

jangan la asyk ckp laki jahat la laki $^*)))^^ ape laa kutuk2 dorg at last korg dgn lelaki jgk ,, kalau asyk ckp laki jahat n buruk-2 itu dh kira doa tahu tak,, kita tak nak la mcm uh kan (:

aq pun mcm uh jgk selalu terkene tp uh salah satu pengalaman nak mengajar kita drpd kita tak tahu pape kan (:

kita doa kat ALLAH (:
ALLAH MAHA MENGETAHUI (:
so jgn risau setiap manusia ade pasangn juz kita tak tahu bila n siapa (:

insyaAllah (:
so lastly jgn kutuk dri masing-2 coz itu merupakan satu doa (:
cube puji dorg n sabar dlm setiap kesakitan (:

Sofea Iman berkata...

jgn laa ckp lelaki jahat lelaki ape la uh la ini la kutuk kutuk dorg semua,,
coz at last kita dgn lelaki jgk kan (perempuan la)

bkn nak back up or what tp niyh kenyataan
aq pun selalu terken jgk (:
tp aq anggap uh pengalaman dlm setiap percintaan n ade hikmah di sebalik setiap kejadian,,

kalau korg asyk kutuk2 at last semua lelaki jahat coz korg ckp2 uh merupakn satu doa,, kita tak nak kan (:

kita juz berserah kpd ALLAH (:
ALLAH MAHA MENGETAHUI(:
insyaAllah (:
setiap manusia ade jodoh masing2 juz kita tak tahu bila n siapa (:

jgn risau kalau kita doa kat DIA :D

so gurls jgn selalu ckp lelaki jahat coz semua manusia baik (:

Tanpa Nama berkata...

1) sbb nak stay dalam safe zone. kalau blonde girl xnak dye nanti kau still ade. dat simple.

2) find another guy. yg beter than him lah k.

3) cam Shahirah Amnah cakap, solat xsempurna.

4) a-nak jaga kau
b-pura2 jaga kau. nampak laa baek sikit kan bila suh kau ttp aurat.

Mr K berkata...

Of course aku akan jawab soalan2 tu. Tapi di next entry la.

NuR 'aQiLaH berkata...

penah tekena.

the man not better for her :)

pandai kan mr k lu swoh readers jawap. wakaka

Qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm berkata...

Antara sebab lelaki ni pasang awek lain tp tknk terus terang ialah,
1.Kesian. Yela laki ni dah ajak pompuan ni quit dari US pastu study kat UM sama sama.
2.Takut. Takut nak alami saat drama breakup. Manalah tahu kot2 si gurl ni kasi penampar ke, terjun asrama UM ke. So laki ni pikir lagi better dia kantoi ada awek lain, dari terus terang mintak breakup. Logik lah kan sebab laki ni tak kisah pun satu asrama tahu dia keluar ngan awek lain malam2.
3.Sebab2 lain mungkin terhutang budi. Dan taknak dilabel as lelaki tak berguna.

Tula nasi dah jadi bubur McD...Apa lah bestnya couple2 macam monyet ni? Takpaham aku.. Cukupkanlah ilmu di dada dulu, jadi matang dulu, baru masuk ke alam connection perasaan antara lelaki dan wanita....

Sepatutnya habiskan study kat US pastu balik mesia kahwin la...

Limezephyr berkata...

Bak nyanyian Rossa dalam lagu Hey ladies..

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

nemesis3891 berkata...

laki tu loser la.

eh jap, jap. typical man, rite?

we all are losers. stop looking for our attention! haha

NaNaKyu berkata...

owh..lelaki mmg xkn berterus terang if dia ade pompuan laen..nak2 yg lg seksi hot2 gitu kn..die nk tggu masa yg seswai..sbb tu die snyap je..kang tetibe gtaw,kte ley jadi gila ke,bunuh diri ke ape..pompuan kn emo..*terasa*..hehehehe..lgpon ble r/ship xmnjadi neh..sbnanye bkn slh sebelah pihak je..ade slh kte gak..try pke lek lok..ade kte wat salah tu..pasal laki yg slalu solat..bla3..tp dok wat aksi ringan2 gak?setan itu sntiasa ade..tugas die mmg mghasut manusia ke jln yg menyesatkan..manusia lak mudah lpe..kalo leka sket..hah!sesatlah bersama setan..ye x..?chill..Allah itu maha adil..dekatkan diri ngan Allah..then br la kte ley lpe die..insyaallah..dr pengalaman sndirik neh..xtipu..ha..lg 1..pompuan stok geli2 neh utk doang tym zaman muda nk enjoy2 je..dh tiba seru nk kawen..xde nye doang nk kawen ngan pompuan cmtu..wat tmbah dosa je..sekian...:)

Asyikinnn berkata...

I thought her ex is a idiot lah -,- Yelahh~ can you imegine perasaan perempuan tu? Gilaa trust dia bagai nak mati, at last tu je yang dia dapat.

aLya berkata...

laki tu kejar nafsu je.
baguslah dia dapat tau.
harap2 dpt jumpa laki baik lah lepas ni for her.
tapi ade??

Aslina berkata...

nice guy is a nerd.

gyahahahaha...

syanabel berkata...

Chop, nak tanye, penghantar email ni pakai tudung ea? Tak perasan die mention ke tak, kena baca balik la.
Em. Selalunya budak medic ni baik, skema & alim. Jarang la, nak buang masa tak tentu pasal bercinta segala bagai. Lagi2 budak UM tu kot. Baik la gi study lg bagos! After bergelar DR baru pegi bercinta, ok?
So, for me maybe ex die rase dia tak cukup baik untuk perempuan tu. Sebab tu dia terima je bila perempuan tu mintak clash.
Tak semua perempuan free hair adalah stock geli-geli okay. Enough said!
And yes girl, you deserve the better one, and cek balik diri, apa yg kurang sebelum menempuh alam perkahwinan. Kalau nak sedih jugak, ingat yg ramai lagi perempuan yg senasib cmni, bukan U srg je ok.
Dan aku tau ko bole rilek sbb ko tak serius sgt dgn mamat tu pun kan,sbb bagi kau ijazah kedoktoran lebih pntg dr segalanya. Ade jodoh ade la. Pasal ko sanggup balik Msia tu, jgn risau, biasa la, jiwa remaja lagi, mane matang lagi nak pikir sume tu. Semoga anda lulus menggenggam ijazah kedoktoran! Cuak dowh~

Aslina berkata...

beb. aku confuse la baca komen 2-3 anon kat sini. lelaki bukan ke 1 nafsu 9 akal?

haish... pitam aku kalo gini.

neway, aku still ngan pendapat aku mula2 tadi.

nice guy always a nerd. kan banyak type of nerd... ada kaki study, ada kaki dota, ada kaki tido... semua nerd pon jarang ade awek.

so, bf dier ade dier b4 diz consider bukan nerd ah. ahahaha... dia pegi percaya berabes tu sape suruh kan... last2 yang sakit kene tipu dier gak... kekekeke...

for me, i wont trust any guy selagi blom officially married. muahahaha... dats y clash beratus kali pon i dont mind. lantak korang ah... bukan laki aku pon... watpe aku gelabah nak amik tau sangat...

plus, seme orang pon wat salah kan... then, umo gitu2 (final year student ah kan) bese ah blom completely matang... dier kene dekat2 30 kot (like me. ahaha) da keje, n always bz ngan keje... then baru leh pikir betul2 kot...

rileks ah... zaman study memang camtu... aku tau ah sebab dulu aku blaja dalam kelas, aku sorang je pompuan... pastu most of my frenz pon camni... jangan tatau, even yg dah kawen pon perangai semak cam bf dia...

time jumpa bini ok jeee... nampak baek abes... kat luar... sebab wife jauh... poya2 tahap gampang. as dorang punye kawan baek... sikit sebanyak, aku tau ah xtvt tambahan dorang. bese pon camtuuu... wat stok isi masa lapang...

i donno... tapi memang kawan2 aku kebanyakkan camtu. kecuali nerd jenis mcm aku cakap. memang life dorang adalah study, tido atau dota. takde time untuk awek.

hidayahjamal berkata...

kesiannya cerita dia, punyalah pjg dia cite soal, pendek kau jawab mr K,

banyak lagi cabaran kalau isu hati sayang ni, bersyukurlah Allah tunjukkan dia' orang yang salah dulu untuk dia tabah, mungkin mana tahu orang yang betul-betul yang terbaik untuk dia nanti akan ada, doa yang pentung ;) sy simpati, be strong

aten berkata...

lelaki sememangnye macam tu . lumrah . diorang sayang awek diorang . tapi still nak enjoy ngan perempuan yg boley d bermacam macam . paham kan ? =)

EKIN berkata...

mr.K kutuk lah lelaki pulak. baru adil.. ^^

EKIN berkata...

mr.K kutuk lah lelaki pulak. baru adil.. ^^

missainaashaari berkata...

syes xleyh trima la ap ex dy buat..such innocent..gler superb jhat..bila baca syes tersentuh..3 taun tu...
p/s : org akn hargai seseorang bila orang tu berlalu pergi...
ex pun prnah curang, 2 x..tp xda la smpai dsyt cmtu..just dy kuar dgn that girl je..tp dy admit...skg pun da xnk pk psl lelaki lagi...skit kepala.. i'm off.

zuyyin zulaikha berkata...

perempuan tu tak rugi pun clash dgn ex bf dia

Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.

Maybe Allah nak tunjuk, lelaki tu bukan yang terbaik untuk dia.

Lagi bagus dia sedar yang ex dia macam tu sebelum kawin, dari dia sedar lepas kawin..lagi sakit kan?

>_<

Tanpa Nama berkata...

aku nak jawab soklan no 2...

kau xbole nak lupakan dia..
tp kau kena redha..anggap ni ujian allah utk kau..
sebab aku da lalui apa kau lalui..
aku ckp bdasarkan pengalaman aku..
aku memang sakit hati gila,memula aku rasa rendah diri gila...
lepas aku tau perempuan tu lebih kurang macam cite kau,aku senyum jer.aku rasa yakin dgn diri aku balik...
aku yakin 1 hari nanti ex kau akan mnyesal,sebab dia boleh pilih kaca sedangkan kat tgn dia da ada permata...
tp kau kena kuatkan hati kau,jgn terima org mcm tu..sebab pada aku walau apa tjadi aku xkan terima pengkhianat..
org yg mengkhianati kepercayaan aku x patut dbagi pluang,klu kau bg pluang sama mcm kau bg dia peluang utk sakitkan kau balik....
sebab kau sendiri tau mcm mana sakit yg kau tanggung bile tau kebenaran...
sabar ok...

izzatiizhar berkata...

Mungkin ada kekurangan dalam ibadat dia. Entah, itu antara dia dengan Allah. Tapi awk jangan give up, ujian macam ni yang buat awk lebih tabah. Lepas ni kalau jumpa lelaki lebih baik, awk confirm lagi bahagia and lagi appreciate kat laki yg lepas ni. Untuk lelaki jahat tu, baguslah dia dapat perempuan jahat, biarkan je. Yakin je semuanya ada hikmah.

Tanpa Nama berkata...

this guy is awesome...

Anis berkata...

‎"Jangan korang ingat seksi tu lawa. Jangan korang ingat kalau bagi perempuan seksi yang boleh pegang tarik bawak ke hulu ke hilir, aku tak tolak. Aku tak suka." Keruh wajah Ked tika itu. Namun tone suaranya tenang penuh diplomasi. "Korang punya mindset aku respect, so please treat mindset aku dengan cara yang sama. Relationship bagi aku ada satu ending je. Marriage. Aku tak nak bawak awek lawa seksi ke hulu ke hilir buat teman sosial macam dah kawin, lepas tu nak kawin nanti cari lain pulak. Aku nak wife aku nanti yang tak pernah disentuh dipandang lelaki selain dari apa yang patut. Dan aku tak rasa patut untuk aku buat macam tu pada mana-mana perempuan yang bakal jadi isteri orang jugak satu hari nanti."
Ked's Story=Pelangi

HLovate Hardcore :D

Ratu Tak Cantik berkata...

aaaaaaaaaaa...laki tuh jahat.. :'(
mungkin pengaruh masa duk US jugak kot..terkejut jugak dgn cite ni, tapi mmg tak impossible pun laki mcm ni wujud..
itulah namanya org yang solat, praktik, tapi tak faham n menghayati...solat has become rutin untuk dibuat, bukan untuk dihayati..

owh..tak tahu nak jawab ape...

Su[E]yDA berkata...

dah komen.

sila2 bace.

http://kisahsikera.blogspot.com/2011/08/korang-kne-bace-nie.html

reenapple berkata...

bukan ker lelaki zaman sekarang memang cam tue...
pergh.. perangai ex dia macam perangai ex aku jer... hahaha.
aku pom buat macam perempuan tue buat.. do nothing just text mesej mintak clash tapi itu pom tak dibalas... last2 aku assumed jawapan dia yes.. heheh
now i'm movin on with my life...

p/s- mr.K.. serioussly aku rasa blog ko daa macam pakar cinta... majoriti entry berkaitan dengan nie... haa cuba check balik... heheh

EQITO berkata...

soalan no 3 & 4 tu slalu main kt dlm palotak aku. tp still xdpt jwpnnye..sape2 yg ade jwpnnye, nnti share gn aku k! hehehe

fairuz berkata...

hati aku ni pun dah tertutup untuk lelaki. silap haribulan ade je kang aku jadi les. kbai

SyuhadaAdros berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
shaerin berkata...

Pada aku , ex dea tu baek . Baek sebab menjaga this girl macam yang sepatutnya . Susah okey nak jumpe lelaki macam ni , yang boleh jaga a girl macam tu sekali .

But :

1. Yeah , mostly memang ramai lelaki yang aku jumpe memang tak akan bagitahu . Maybe takowd sifat baeknya tu dipandang buruk oleh a girl . Ex aku lg teruk , dah kantoi pun nak menipu lagi . But xpe, sebab sekurang-kurangnya dea mengaku dengan u , annd u dah tahu the truth walaupun bukan dari mulut dea .

2. Well , try to accept it.Selagi kita tak accept and redha , selagi tu still ade .Memang tak completely banish , cume benda ni takkan terbawa-bawa . Doa adalah senjata paling kuat ! Just believe in it .

3. Lelaki itu , masih lagi seorang manusia yang takkan lari dari buat salah . Nobody perfect .

4. Yang tu , macam jawapan org ramai , dea nak buat u bini , and yg tu cume stock semata-mata . Tapi bertudung biarlah atas diri sendiri , jangan sbb laki suruh , kalau dah clash xkn nak buka balek ?

So , its okey . Lepaskan sahaja . Tapi laki ni serius kire yang tak seberapa jahat mana pun sebab dea masih ade rasa bersalah . Kalu tak , dea akan buat bodoh je . Yang tu kan lagi sakit dari dea buat bodo .

So, dear . Ini kehidupan .
Takpe , you akan di pertemukan a guy yang jauh lebih better than this for sure .

Orang baik hanya untuk yang baik =)
So , be strong .

Tanpa Nama berkata...

salam,
first of all, to the victim, i nak bg thumbs up sebab you made wise decision dan tak bertindak ikut perasaan. i tak boleh jawab all those questions sebab i bukan kaum adam.
but if you want to banish his existence in your mind, you should start to forgive him, let go of any grudge and anger towards him. sebab lagi kita benci seseorang, lagi kita akan ingat dia. remember, he's not worth to think of. do not let him hurt you emotionally so let go of it. forgive him and with time, you'll be able to forget him. smile, spread your wings and enjoy this beautiful life that Allah has given us. do not stumble upon this obstacle any longer for it will only hurt you. forgive and forget is the key.

Cik Gee berkata...

1. sbb lelaki tu pgecutttt..
2. pray a lot.
3. solat 5 waktu bukan jaminan kita xkan melakukan dosa. bagi stp solat yg diiringi dosa spt itu, ia hya menjauhkan si pelaku drpd Allah, bukannya mendekatkan. once again, dye tak solat sbb Allah mybe. tapi sbb agar org len pndg dye cambest. Astaghfirullahalzim..
4. itu tandanya lelaki tu jenis manusia yg x bersyukur. mintak2 la kita dijauhkan drpd org cmni sbb takut kita pulak jadi cmtuh..

pendek kata, kena pecaya "perempuan yg baik utk lelaki yg baik" fahami maksud sbnr d sebalik hadis ini k.. ^^

..lesung pipit belah kanan.. berkata...

haha.baru 3ari lalu perasaan ni..

tp dlm kes ak ngn my ex,ktorg dok jaoh2.penang n melaka.girl tu da depan mate kan..itu yang die pilih..aku trime keadaan tu.sedey..sampai aku tak mampu nak nangis.3taun stgh yang sia2..

ak lepaskan die.walaupun die kate nak jage due2.aku xnak..walau jadi kawan pun.dan aku doakan die bahgie sehingge ke anak cucu.bagi aku,kalo sayang sum1,lepaskan...klo die datang blek..memg die untuk kite..klo x,doakan kebahagiaan die.

pk +ve la..mungkin laki tu memg bukan untuk die..mungkin pas ni akan dpt laki yang lebey baek dari die..segala kejadian ade hikmah die kan?

SyazwanSarawak berkata...

baru semalam tengok video clip Nigahiga "Nice Guys finish last" #lol

miss anis berkata...

lelaki tak boleh dipercayai . =,='

dayya berkata...

1. sebab tu lelaki boleh kahwen 4. ada 4 cara seorang suami(bf) melihat isterinya(gf). sayang. cinta. kasih. perlu.

*which perempuan akan rumpunkan jadi satu, cuma untuk suami(bf) dia.*

2. Do nothing. lagi cuba nak lupa, lagi ingat. By times, u will forget him.

3. Beramal bukan bermaksud beriman. :)

4. That is so obvious. Supaya diorang boleh bagi alasan jimba-jimba dekat luar.

*alasan nak yang terbaik untuk diri sendiri, itu tipu je.*

Sekian terima kasih.

iejjah berkata...

laki 2 xbrsyukur pn pmpuan 2 da terbaek tuk die...hurm....naseb bek Tuhan bg die hint awl2 tntg kecurangan ex die...if tak lagi parah pempuan 2 kena hadapi....

zaRain berkata...

salam semua..

i hope she reads this.

saye penah bace satu quote yg berbunyi : "If ur man loves another woman, it doesnt mean that he doesnt love u. He just doesnt love u enough to prevent him from seeing another woman"

So kesimpulan yg paling pendek.. HE'S JUST NOT MEANT FOR U..

Beto Rahman berkata...

perempuan baik untuk lelaki baik dan sebaliknya. so, laki tu tadelah baik sgt sebenarnya.

Tanpa Nama berkata...

Hi.. just nk kongsi pengalaman.. saye pernah ada pengalaman yg hampir serupe..cume bezanye saye adalah yg ke-3.. dah saye tak tahu saya dipertigekan.. hahah..

ok.. selame 6 bln..bf sy dpt rahsiakan yg de snanye ada 3-year-rship.. sy dpt tawu lepas amek no fon yg slalu msg bf sy..called her..n turns out d other gf dah 3 thn bersame bf sy.. kami (me her n bf) berjumpe (without him knowing)..

bf sy kate.. he cant help fallin in love with me..and at the same time..de tk snggop nk lepaskan gf de yg 3 thn tu..(sbb da lalu mcm2).. n katenye de lebih dekat dgn sy berbanding gf de..

lastly.. gf de yg 1st move on..walk away.. n i learn to accept him after that.. mmg susah..it took me almost a year utk move on..daripada sy jenis tk prasangka n tk kisah..sy jadi kuat cemburu.. sy byk berdoa minta kalau de bkn utk saye mintak Allah jauhkan diri sy dr dia..

alhamdulillah..dah 2 thn kami cube perbaiki dan insyaallah akan bertunang..

so ape yg sy nk ckp.. persoalan ni kalau nk ditanye..smpai thn depan pon mungkin tk bole habis

soal hati tak bole dipakse-pakse. kalau benar de betul2 syg..de takkan wat ape yg de wat kat awk(pengirim emel).. so percayelah Allah akan beri awk yg lebih baik pd ms akan dtg.. insyaallah..

Ariff Shah berkata...

dan aku telah merajinkan diri menulis reply kepada entri ini. heh. good case here.

Tanpa Nama berkata...

thats a man man!!!.... that awesome jobs... korang tahu tak lelaki ade keupayaan curang dalam masa yang sama cinta hahahhaa...... wat evaaaaaa herhhehehe

|| A r a W a n i || berkata...

Another sad love stry kan?
To girl yang ALLAH uji dgn ujian begini..
Sbrlah, nice man are made for a nice woman, n vice versa.
Xrugi pun klau kamu hilang dia.
Its not worth it k?

Be strong, fokus dgn stdy. Mari kita sama2 cri redha ALLAH yep?

Tanpa Nama berkata...

haha either tis story true or not, kite kena perati dan selidik dulu info maklumat yang diberi:

"we were together for almost three years and we eventually broke up, last year"

cerita kat US, pastu senang2x leh smbg kat UM medic lg, taun 1 taun 2 pastu early part 4? (sem4, or taun 4)

baper taun dah engaged nihhh?

info dah terabur, kredibeliti dah takder... so fakta dah tak boleh dipercaya, so jgn dilayan..... wat dosa kering jehhh nyumpah kat makhluk tuhan iaitu LELAKI.

shazrin berkata...

OMG, medic UM ka? naseb xtah sape die..

lavender harum wangi berkata...

hidup kat dunia penuh karma. okbai.

frogprince berkata...

as salam..girl, i penah hadapi yg u hdpi..dan i jg penah dibelenggu dgn soalan2 yg u nak ask dgn mr k tu..ok,but still today, i x dpt nk jwb soalan2 tu except no.2 tu..

u nak lupakan dia?

kalau i, after taw dia terkantoi dgn ompuan lain, memang frust gile i..i jg mcm u, xgaduh2,nak attck girlprnd baru dia n mcm2 lg..i just pendam dlm hati sampai i merana sgt2 jiwa i.. huhu..n i patah hati sampai 1 thn..n dlm masa 1 thn tu,mcm2 i buat nk lupekan dia..

hbs dh sethn tu, i dpt lupakan dia.. sprti yg bgtaw kt atas tu, mcm2 i buat nk lpkn dia, antaranya, crlah kehdpn baru,nafas baru, kwn2 baru n dsemuanya yg baru lah kt tempt yg baru..then kt situ i adapt everything yg baru.. baru lah kt situ i sedar btpa bodohnya kt semasa atau selps bercinta.. so, kt sini i nak bgtaw, hargailah org yg sedia mencintai kt..u taw kan..
then,jgnlah selalu memberi harpn trhdp perkara yg semestinya akan bersama2 dgn kt d masa hadapan... just be urself n explore diri sendiri. salam ramdhan. :)))

p/s:: Allah sengaja temukan kt dgn org yg salah sblm menemukan kt dgn org yg betul... as salam..

Radin fadli berkata...

I agreed with mr K.He's the man =p
ingat senang ke nak buat macam tu?LoL

Tea Dno berkata...

dah lumrah bagi seseorang lelaki. kalau nak salahkan lelaki 100% pun tak boleh jugak. memang niat baik dia suruh awek dia bertudung bagai. tapi, kalau dah perempuan seksi offer macam2 kasi free pulak tu without any charges, how can lelaki nak tolak kan? even alim sekalipun? alah, come on lah. rezeki gitu, walaupun haram bedal saja lah. lain lah kalau imannya betul2 kukuh tak dirasuk syaitan kan. lagipun, bercinta pun dah ada dugaan gitu. maknanya Allah dah tetapkan jodoh yang lebih baik untuk perempuan tu. biasanya lelaki nak jadikan seseorang tu isteri, dia mencari yang elok pada pandangan. yang seksi, blonde sume tu hanyalah untuk suka2. huhu.

theehee. :D


p/s: memang lelaki betul lah lelaki tu.

Teh tarik berkata...

pd pendpt aku, memang xsemua laki tu baik n jahat, xsemua laki yg baik always perfect 24hours..n pd satu titik tu, dia akan jd agk horny, tula dia memang akn jdi horny sehabs2san sbb sblm ni dia baik je kan..hahah..

dlm kes ni aku dpt rasakn bf girl tu memang seorg yg BAIK aka laki2 yg baik la..hahaha..ni sbb aku ckp mcm tu dr cr dia layan girl tu n siap2 rasa guilty lagi aftr dh bagi gift

dlm dia puas curang kt girl tu, dia xberani pn nk mengaku kt gf dia tu..

jadi,,
""Kenapa ada sesetengah lelaki, yang taknak bagi tau girlfriend dia the truth yang dia dah bosan, fed up, muak dengan girlfriend dia and he wants to move on with someone else?"""

ni sbb dia pernah jdi good boy sms dia jdi bf dia. n sebenarnya, dia xsampai hati nk ckp kt girl tu dia curang..dia xnk girl tu patah hati n sewaktu dgnnya. dia suka kt girl tu at the same time dia suka si blonde tu. jeng2.. time msg2 tu, laki tu ok je time nk putus sbb at that time itulah masa yg plg sesuai untk putuskan hubgn itu sbb DIA TAKUT NAK MENGAKU sblm ni... well.. sebaik2 sealim2 mana pn lelaki, CURANG tu pasti ada sbb lelaki sentiasa inginkn yg TERBAIK. hahahah...
cisss!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

bila baca email ni x rasa heran sbb zaman skang x mustahil mmg bnyk kes remaja mcm ni,kesosialan yg melampau.well boys,girls x sebodoh itu untuk terus stick pada lelaki yg x worth it...kerana perempuan baik untuk lelaki yg baik n sebaliknya.janji Allah itu pasti.:)

well,untuk jwapan soalan kt ats ni

1.kdg2 lelaki ni dia konpius,semua girls dia nak..tamak..heh?jngn maraa guys..hee
2.x pyh pikir pnjg,kalau awk baik..mesti ad bnyk lagi lelaki yg far way better than him n deserve u
3.itu maksudnya imannya masih rapuh,kt sini dah dpt tau n nilai lelaki ni mampu x untuk bimbing kita bila dah jd suami nt
4.macam coklat,mestilah org nak yg berbalut rapi,sape nak yg terdedah kan

Eady Minn berkata...

Tak rasa pun tu salah lelaki tu. Well, dia manusia. Tak lari dari buat silap kan. Maybe dia tak bermaksud pun nak buat macam tu. Dah digoda kan. Tak ke ?

Zanifays berkata...

ORANG SELALU CAKAP, LELAKI AKAN PILIH PEREMPUAN YANG SOPAN UNTUK DIJADIKAN ISTERI.. TAPI KALAU TENGOK , RAMAI JE PEREMPUAN YANG TAK SOPAN, FREE HAIR,SEKSI SIKIT2 TU, KAHWIN JUGAK..
NI NAK KATEGORI LELAKI TYPE APE EK?
ATAU CINTA MENGATASI SEGALANYA?

eZZaTYsoKKa berkata...

its ok girl..

Sometime, tuhan nk bg ujian..DIA jumpa kan kita dgn org yg salah dulu, bfore HE gives the right one..
Tuhan kan Maha Penyayang..

Tanpa Nama berkata...

perempuan juga inginkan lelaki yg baik untuk dijadikan pasangan hidup wahai laki2 sekalian.=)

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!

Arenyss berkata...

simple,allah nak tunjuk yang dia bkn lelaki yg sesuai untuk dikahwini gurl ini..bersyukur la diberi petunjuk awal2..

Aisyah berkata...

aku nak support girl nie...takpelah ni dugaan hidup ko..well byk lagi yang better then this...yang truly truly truly the best ever...

ALLAH bagi kita jumpa salah org supaya kita perbaiki silap dan kelemahan diri kita

kalu u tak jumpa dgn lelaki camni..then u'll never know outside world lagi macam mane..

chill girl...

lelaki nafsu dia satu je...so mana2 guys pun mostly tak boley tahan...hahaha...tak cukup kalu satu girl je...(tulah dunia makin rosak.,diri sendiri takley dikuatkan iman then camne lah guide girl yang mmg dri tulang rusuk yang bengkok tu)..hmmm...

so conclusion....go get yang lain....but DOA' is the best way to get the better man ever...

kita ingat TUHAN then tuhan akan jaga kita baik2... that ALLAH promise...

Awan Fantasia berkata...

serius aku pun konfius dengan makhluk macam nie..lelaki confius perempuan pening..hehe

Entry Terkini :
Bersama DRAMA BAND......!!
Motor Masa Depan Yang Bergaya !!

dewikusuma halim berkata...

wow ,, bnyaknye answer dlm ni ,,
erm ,, kalau nk diikutkan ,, mmg betul ,, her ex is a man ..
itu mmg ta dpt dinafikan .. dan sgt setuju dgn ezzaty sokka punye answer ,,
yeah ,, mybe tuhan tu nak uji setiap hambaNya ,, thts y ,, Die uji mcm tuu ,, sbb kite ta tahu Wht kind of ujian thts He will gives us ,, so ,, bnyk2kan bsabar ,, n think positif utk semua hal ,, insyaallah ,, msty dpt ptunjuk ...

Nur Afiqka berkata...

to gadis baik:salute coz wt keputusan terbaik dgn tgglkan that guy...dan x pegi serang gadis seksi...wtpe nk gdh dgn kaum sendri semata2 kerana lelaki mcm tu kan...buang tenage ok..dpt malu lg ade la nt..huhu

gadis seksi hanya utk geli2 jew??? hello..dorg pn manusia jgk..ade prasaan..kesian kot dkt gadis seksi sbb jadi patung mainan lelaki yg mmg suke main2..akhirnye nt mane nk cmpk dorg ni..dorg pn nk rse idup bhgie kan....lelaki xkn kawen dgn pompuan yg dy da wt main2 tu(sowi to say)...

to that guy:kamu akan trime balasan drp perbuatan korg tu..btw u r a great guy..TAHNIAH...haha...

ok...tu jew...:p

Muntos berkata...

memang good case here. m*nc*r*t

c genk bah ne berkata...

pati disebslik kejadian ini ada hikmah yang menanti

setelah pahit dilalui,manis pasti akan muncul juga.,

kenapa lelaki itu berubah,jawapannya syaitan tealh mengahsutnya.sudah pasti,insan yang rajin menjalankan perintah Allah akan menjadi pilihan syaitan untuk disesatkan

c genk bah ne berkata...

pati disebslik kejadian ini ada hikmah yang menanti

setelah pahit dilalui,manis pasti akan muncul juga.,

kenapa lelaki itu berubah,jawapannya syaitan tealh mengahsutnya.sudah pasti,insan yang rajin menjalankan perintah Allah akan menjadi pilihan syaitan untuk disesatkan

Nur Salsabilla berkata...

woo..woo..pengalaman yang same.Takpela, dia mainkan hati orang,esok hati dia plak kene main.

alin~hazlin~ berkata...

x kesah la apa p0n tp sy x pnh beri kepercyaan kpd lelaki 100%

Tanpa Nama berkata...

1. Lelaki ni memang makhluk yang pelik, tapi wanita pon makhluk yang lagi pelik so maybe dia tak tahu cara nak bagitahu the gurl yg die syg macam mana perasaan dia yang sebenar. Some men just thinks its easier expressing it by action rather than words so thats why he did such things.

2. Trying to forget someone in like trying to remember someone you haven't met so the word "banish" can't really be use. All you have to do is learn from the experience you've gain in this relationship so that your next relationship will be so much better, insyaAllah :D

3. The question to number three is also reasonable to be used for girls for example, might be a sensitive issue but worth the thought. Some girls free hair tapi solat cukup, mak bapak x ingkar, tapi suruhan Allah yang tu dia tak nak buat. Kenapa yer? sbb bnda tu trmasuk dalam nafsu wanita yang berlambak tu that is nak kelihatan cantik and nak menunjuk kecantikan pada org lain and etc. same goes for the men, nafsu satu so dia boleh buat benda2 mcm tu even solat cukup and everything. Simple fact, fitrah lelaki dan wanita.

4. question no 4 is somehow quite interesting. Imagine you're in a situation where you are in a relationship with a the wildest girl in town. Liar gila lh kn, but then because of you, she changed! wah, sweet kan? Some guys misses that challenge. Cabaran untuk membuat seorang wanita berubah kerana dia! sama macam wanita jugak, korg date ngan laki paling player skali kt dunia tapi dia berubah untuk korg, mng satu cabaran yang hebat tak? then tetiba korg jumpa lelaki yang lagi player dri bf korg. mesti korg fikir mcm barney dlm HIMYM "CHALLENGE ACCEPTED!"

hahaha, tapi x smua mcm tu yer..one of my opinion sahaja. :D

Tanpa Nama berkata...

Actually, saya pun ada terfikir perkara yang sama.

Pelik, biasa tgok lelaki kutuk2 pompuan seksi tapi bila pompuan seksi lalu, muka mcm meleleh je pandang. Even klu tgok awek/isteri kat sebelah pakai sopan. Rezeki jangan ditolak? HUH DASAR~ LALALA~

Mode: tunggu jawapan Mr. K :)

-tasnim-

shafiq ahmad berkata...

without doubt, he is an idol for man

KiN berkata...

hidup ni ada hukum karma... apa yg kite buat kt org, org akan buat kt kite balik....it ur choice...

one thing dat girl, if i was her, klu dah cnfirm dat guy tu akan jadi laki kita, baru i buat decision like dat....if not, xberbaloi-baloi!

sometimes selfish is need

apapon sume tu dah trjadi, to dat girl. life must go on.take note n jadikan pengajaran

p/s : janji manusia sukar diukur, akan tetapi janji Allah itu pasti

Tanpa Nama berkata...

well in my opinion, ramai orang cuma MENGERJAKAN solat bukan MENDIRIKAN solat dengan sepenuh hati.. nauzubillah.. mintak dijauhkan :)

... Que Sera Sera berkata...

lelaki yg gatal & low mentality mmg camni, baru kena 'gigit' nyamuk blonde skit dunia dah tonggang terbalik!

cube ler sabor skit, nnt kawen dpt mcm2 gigitan lg tau..ehem(tupun kalo korg kawen ngn pontianak okeh) ;)

antara doa:
"minta jodoh yg TERBAIK (sesuai); dan boleh menerima segala kekurangan/kelebihan pasangan"
kdg2 jodoh xsehebat manepun.. tp ttp boleh bg ketenangan utk kite.

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum Khairul..i love how your mind works..keep writing..inspire us!!!

Aira berkata...

"Men are like Parking Spots the good ones are already taken and the ones that are left are handicapped" *sigh~

so mana nak carik lelaki baik zaman skang.. :S

berusahalah lebih lagi untuk menjadi lebih baik agar yang baik menjadi milik kita seperti yang dijanjikannya..insyaallah.

sepasang selipar merah berkata...

salute to that man..you have proved ur ball is worthy.. lol

p/s: knp ko on ANON K?..x best syal..huu

aNNa berkata...

''not worth fighting and now, I'm so glad i did that, I did nothing.''

Bagus. Cemerlang. Bagi A plus plus kat gurl ni. cOOL~~ =) I love u gurl.. tiba2~~

Tanpa Nama berkata...

It's simple he loves u that's why he ask u whAt ur religion request you to do but not that blond girl

heeeeeeee berkata...

1.probability laki tu nk lepas tangan (?).@ nak tgu ms sesuai. @ xnak sakitkan hati gf.laki memang cool.

2.OH.slow2.telan je.xmati,cuma sakit.learn.ada hikmah.Tuhan syg kau,Dia nak kau dekat ngan Dia.

3.aishhh sbb perempuan blonde tu hot sgt kot.laki kalah.nafsu.tu bru gf/bf.sedangkan suami org pun perangai gampangggg cam tu.satu je jwapan =iman d dada

4.sebab waktu dia cakap tu,dia sedar.tp bila nampak awek free hair,seksi,gilaaaa habis berdarah idung.tula laki ni gilasex kot.haish.xtahan.

eeeeee.ko Mr.K,jgn jadi macam ex dia plak!

tu lah,aku tak sokong cinta bagai nak rak nih.xpayah nak u jump i jump sangat.eh,

Syakilaa berkata...

aku plak yg nak tny soklan kt cni, bleh jwb?

Kenapa ada sesetengah gurl, yang taknak bagi tau bf dia the truth yang dia dah bosan, fed up, muak dengan bf dia and she wants to move on with someone else?

MinahSpekMerah berkata...

pergh.keji gile ex-bf dia.btw, aku nak try jawab lar.haha.sila jgn kecam aku.ini sekadar pendapat.

1. aku xreti nak jawab sebab aku bukan laki.haha.
2. u can never erased him from ur mind unless u got in an accident where u lose ur memory totally.dont worry. with time ur luka will heal on itself.
3. possible.sebab dia manusia.tiada manusia sempurna,sebaik malaikat.tak ada.percayalah.
4. ini adalah masalah lelaki.yang dia nak buat bini,dia nak yang bertudung litup, y dara, y suci.biasa yang tak bertudung most of them anggap hnya untuk meluangkan masa lapang je.(sori,bukan biased terhadap y free hair.my friends pun ramai y free hair.tapi ini hakikat.sebab my friends ramai juga lelaki.biasa r.student engineering.)


sila jangan kecam saya.sekian.

Syazerc berkata...

ni 1st time aku komen ko nye post..slalu nye aku lg suke jd silent reader..since topic ko nih menyebabkn aku skt ati kt lelaki tuh..so aku terpggl utk komen..

1. Aku rs sume laki mcm nih..yg aku blh ckp... kebykn lelaki skrg nih jenis ske lepas tgn or lari dr mslh..y aku ckp mcm tuh? sbb aku rs diorg syg nk lps yg sedia ade..or mayb aku rs korg lelaki nih jenis yg fikir, if sorg tggl korg, ade sorg lagi... wic kdg2 aku rs lelaki skrg nih more towards pengecut. or korg rs insecure?

2. mcm mane tknk ingt ex tuh? hmm... agak ssh... sbb pmpn mmg hidup dlm kenangan.. aku ckp gitu sbb dlm kepala otak kite nih..mayb 1 day kite akan lupe org tuh..even lupe everything psl die.. yet if 1 day, kite terserempak dgn org tuh, all those memories will keep on popup and berlegar2 dlm kepala kite.. well, utk lupe kn maybe ssh.. but not impossible gak..

3. hmm... yg nih aku pon tk bape sure.. but if duduk berdua.. mesti ade yg ketiga..nk2 klu sblh ko ade pmpn hot gile.. so even sape2 pon aku tk caye klu duk berdua tp tk wat ape2..

4. nih bdasarkn experience aku sendri..aku pnah tanye org nape laki berkelakuan ala2 kunun2 nk awek ttp segalanya..klu blh pkai purdah and jubah..tp mate diorg sendri bkeliaran tgk sane sini.. jwpn plg simple..sbb die tknk lelaki2 lain tgk awek die mcm die tgk awek2 or pmpn2 seksi lain..kesimpulannye klu org plh korg mcm tuh..korg blh diconsider stok buat bini.. but klu plh korg sbb seksi n terdedah sane sini..hmm...korg fikir la sendri...

btw mr. K.. klu ko rs "her ex is a man".. aku rs ex die sucks and coward gile.. sbb lari dr mslh, ko tkkn kemane2.. mslh tuh lg kejar ko adela.. wassalam..

KimiCnoL berkata...

sedih je lelaki tue kene tinggalkan aweks dia yang baik tue..boleh gitu?hahaha
cara mudah buat doodle??

Tanpa Nama berkata...

salam...
cerite saye pun lbih kurng same gak..but it's already about 3 years ago punye story...
kami becinta sejak zmn skola..die kate die jtuh cinta kt saye bcoz of my perwtkn yg sopan,lmh lmbut,bla2...
mase mmule msuk u die kate x suke tgk rmai prempuan2 yg free hair..prangai x snonoh...
but bile da msuk the next year..die start brubah n kantoi psg awek lg sorng..awek tersebut free hair n seksi meksi!...huhu..nmpk sgt x thn godaan...

to that girl..one day u will sgt2 besyukur sbb u akn jumpe someone that is sgt2 lebih baik than him... ble tgk my ex skrng die da smakin truk n i sgt2 bersyukur broke up dgn die...
yupp..mmg sgt2 susa nk melupekn but mase akn heal segalenye... gud luck! ;)

$engal Gurlz berkata...

lelaki skrg memang cm sial...
ppuan seksi n free hair die wat stok geli2 n gedik2 but at the same time ade tunang or girlfriend yg bertutup aurat... boy is suck

Hanie_Dew berkata...

memang dasar lelaki. teringat satu jokes kat internet ni.
"A man is dating 3 women & wants 2 decide whome 2 marry.
He decides 2 gv em a test.
He gvs each woman a present of $5000 & watches wht they do wit d money.
1st does a total make-over. She goes 2 a fancy beauty salon 4 new make up and buys several new outfits etc & tells him dat she did it 2 b more attractive 4 him cz she loves him so much, he was impressed.
2nd buys the man gifts. She gets him a new set of golf clubs, new gizmos 4 his computer & expensive clothes & tells him dat she spent all d money on him cz she loves him.
Again, d man is impressed.
3rd invests money in d stock market. She earns several times & gives him back his $5000 & reinvests d remainder in a joint account & tells him dat she wants 2 save 4 their future cz she loves him so much. Obviously, d man was impressed.
The man
thought 4 a long time about wht each woman did wit d money & he married d 1 wit d largest br**sts."

Tanpa Nama berkata...

medic UM? xprnah dgr pun crita ni...hehe, by the way, medic UM xguna 'part', tapi 'phase'...1st yr=phase 1, 2nd yr=phase 2 ...

Tanpa Nama berkata...

I believe this is your test. God just want to test you. Not more and not less. If you "accept"..that good. This id faith..

Tanpa Nama berkata...

Hello dear responder and Mr K.

Kebetulan blogwalking and find out this entry captures my eyes and heart.

Here's a situation. There's a guy dating with two gals at the same time. His 1st gf is the one yang blonde, yang sexy, yang mekap bagai. The 2nd gf plak "opposite" dgn the 1st gf (means pkai tudung,etc...).

The 2nd gf dilarang dari memakai tu,memakai ni, ape2 yang dia rase tanak bagi laki laen tengok, tapi die je bleh tengok. Tapi rasanye 1st gf tu tak halang plak nak pakai seksi2.

So korang2 rase cane? Any opinion?

Tanpa Nama berkata...

Eh? Where goes my comment?

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 221   Terbaru› Baru»

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger