Rabu, 10 Ogos 2011

What are We?

Assalamualaikum


Math. Hampir dari umur 4 tahun hingga 25 tahun kita belajar. Yet, apa yang kita guna dalam hidup dan pekerjaan hanyalah kurang dari 10%.

Fact.


49 Comments:

miss inna berkata...

#the fact is true!

Eena Arrina berkata...

org yg tak suka math akan mngelak dari bnde2 mlibtkan no. kita sepatutnyaa truskan usaha utk lebih maju lg..tapi diorang lari dari ilmu especially ilmu yg mereka rasakan sukar. sikap camtu tak patut. what are they?

Miscellaneous Smiles berkata...

tapi math ni sgt mncabar sya suka

*tpi skrng dah tak bljar math cuma bole aplykan dlm kehidupan harian tu pun y basic ==!

Mr. A of CotL berkata...

Now you are talking Mr. K. HAHA

Bitter berkata...

yup yup! that's true :)

Lun berkata...

well, you are wrong mr k. if you are an engineer. tak pandai math. boleh runtuh bangunan yang kau bina

Lun berkata...

and if you are a makcik jual sayur kat pasar, math tak betul. mau taknya kau gulung tikar

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum..selamat bersahur & berpuasa...what do you mean by that??

iyka syafika berkata...

tapi minat math.huhuhuhu

cik fieza berkata...

sOo TRUE..
but aku da xambik math..
feel sOo goOd.. ^^,

rayne rawt rawt berkata...

betul :D

Belbel berkata...

yes. agree. #padahal blom kerja T__T

reenapple berkata...

math.. betul la... kita just guna 10% dari itu.. or maybe lagi kurang dari tue...

fairuz berkata...

ngahahahaa setiap kos yang kite blaja mesti terselit jugak math. tension tahu? haha

bighagenjo berkata...

:)

laskar pelangi berkata...

mungkin kot;))

anonimouse berkata...

first!!!!!!!!
akhirnye aku dapat first!!!

Alip Apai berkata...

betul. kos ak skrg 10% pun x smpai kot..

haha:)

fiq. berkata...

ha`ahlah, kadang2 aku terfikir apa sangat yg kita guna, kecuali untuk ilmu,, tambah, darab, tolak, bahagi, mebi itu asasnya

PEAH berkata...

erkk aq student math. cukup pantang orang cakap macam ni..

HUKHUKHUK =p

Red berkata...

tambah tolak darab bahagi???


Kawan Dalam Musibah. Kita Buat Apa?
(jangan baca kalau korang tak nak tahu kenapa aku cakap kita sendiri punca kawan kita menderita lebih)

Fathiah Jasni berkata...

maybe.. for you

Tanpa Nama berkata...

agree..aku dak major math..sbnrnye byk je application math y kite boleh apply terutama d kilang2 tp kalo xde kilang tempat lain byk je...tp melsia nie still di takuk lame, kalo btol2 apply math, produk hsl melsia mmg maju lah...dlu ktorg prnh apply utk LI di kilang2, tp diorg xmo amek ktorg..diorg nk dak2 engineering gak...penat je gaduh ngn org kilang..mentaliti rkyt melsia bile ktorg ckp ktorg stdnts math "ohh, kje cikgu la nnti ye?"....

Kepala Manchiss berkata...

ahaks~ begitu jugak dengan ppsmi. lebih ahaks gitu. pui

syasyah_biscuits berkata...

kcuali ur a mathematician-to-be... :))

Najlaa 'Aqilah berkata...

tak ada ruginya kita dapatkan ilmu :)

Meck berkata...

bila pikiaq blk mmg kan. tp itu namanya perkembangan otak. klu x belajar abc ms kecik, smpai skg xblh keja.klu nk terus keja lepas belajaq abc, otak x pndai pikiaq logik lagi. klu x pandai pikiaq logik, bukan setakat 10%, 1% pun x guna.

wanaliff berkata...

useful utk certain pkerjaan je..klu cam ak..basic ckup..xpayah nk square2 jadh tu..haha

Anies Anessa berkata...

damn true!

SweetyMui2 berkata...

rasa2nya doctor je kot yang banyak praktikkan apa yang distudy dalam pkerjaan :)

ku syera berkata...

dat is so true!!!

♥ adlin roshaida ♥ berkata...

betul betul betul :)

.axon. berkata...

yeahhh! seriousss spreadsheeeeeeeeeet study math dgn add math segala tu! huh

KimiCnoL berkata...

the fact is less than 10% -,-
sifat lelaki vd sifat perempuan??

Nurakmal berkata...

jgn lah ckp mcm tu :)

Tanpa Nama berkata...

kalu owg x suke math mcm2 alasan bg , adahal kite mmg apply kan math dlm kehidupan seharian pown , apew la. haha

movie maniac berkata...

kite memang aply math dalam hidup kita, juz basic je laa.. pastu, yg ade kaitan dgn keje dye,mmg byk laa pakai... tapi, kalau ko lawyer ke ape,ape jadah ko nk pkai intgrate sume tuh

Hearts Lee berkata...

ruginya orang yang tak suke math...

atien berkata...

setiap org lain pandangan..

Cik FaRiZaM berkata...

i agree with you....

cik yana berkata...

not agree.. :)

Nije berkata...

err.... aku enjoy je jawab soalan math.. tapi bila da sampai tahap math yang memang advanced gila macam yg para arkitek guna tu ak da xley terima... hmm... but still ak suka jawab soalan simple maths.. it's interesting =)

Danbo berkata...

Math dapat generate critical thinking :3

syafinajohari berkata...

ye ke weh?! ni yg mls nk bljr math nih..... (alasan)

Tanpa Nama berkata...

sapa kata??? aku sebagai bakal guru math dan sedang praktikal (IPG) sangat x setuju.. u tahu tak kitorng akan sediakan aktiviti d mana kita akan ada slot topik yg diajar (math) yg relate dgn problem solving... 10%, aku rasa kau:
- tengok jam guna math
- kira apa benda (math)
- tengok bentuk2 bulat,etc(math)
- kira duit (math)
- setengah dari benda (math)

- kau cek graf traffic blog (math)
- minum ubat cecair tengok sukatan (math)

ok, lebih dr 10%, yg last sekali kau guna 10% maksudnya ada unsur peratus..

Mr K berkata...

@Anonymoys - Apa yang kau cakapkan tu semua adalah basic math. Tapi, how about

-Cos, tan etc?
-Probability?
-Limits?
-Sqareroots?
-Trigonometry?
-All of those 'quantum'?
-Continuity
-Derivatives
-Implicit
-Definite Integral
-Substitution
-Net Change Theorem
-Thermodynamic pun, sekitar 10% dari 10% yang akan guna dalam kerja.

dan berderet lagi list yang ada.

Saiazuan berkata...

super #LOL

The Traveller berkata...

if you think math solely solve the "shit" problems..you are stupid enough..sorry.

night starz berkata...

but m3 sesua2 yg sngt mnarik...rse dunia nie kite yg punyer kalo kite dpt solve it right..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger