Sabtu, 3 Mac 2012

Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum


Oh no. No. No. No and no. Ini bukan entry untuk Lisa Surihani dan Yusri KRU okayyy. Ini adalah entry khas untuk kawan aku yang bernama Nor Hidayah Naziha atau nama internetnya Tasnim Miftahul. Macam mana aku kenal dia? Ya, kenal dari internet. Dari email. Korang tahu tak apa tajuk email dia? Tajuk dia "Tak Tahu Kenapa Jari Ini Menggedik Menghantar Message Kepada Kamu!" dan dia punya email gila ah panjang. Macam baca essay. Berjele je tulis. Tapi kelakar. Dia tulis pasal life dia, masalah dia dan macam-macam lah. Iye lah, aku mana la ada kakak. So skali skala dengar dia punya citer buat seolah-olah aku ada kakak pulak.

And, standard lah tu share masalah kat orang yang kita tak kenal sebab orang yang tak kenal ni jarang nak judge kita. Macam korang lah. Sebelum kenal seseorang; mostly mesti tak akan bagi tanggapan negatif kan? Sebab tu la ramai je yang hantarkan email cerita pasal prob dieorang. Tapi sadly, aku dah amat jarang bukak email. Bukak Facebook pun apatah lagi.

Well, about this girl, dia ni kira agak gila-gila lah bila menulis. So even dia tulis panjang-panjang, aku tak rasa bosan. Even aku reply pendek sekali pun, dia still akan reply umpama satu cerpen. Well, aku suspek dia ni banyak cakap lah. Dan entah mana datang ribut dan taufan, tetiba dia bagi tahu yang dia dah bertunang. Tup-tup, dia bagi tahu dia dah nak kahwin. Memandangkan dia ni banyak cakap; mesti dia kuat membebel bila dah kahwin nanti kan. Hihi.

So, selamat pengantin baru kepada anda Hidayah Naziha. Selamat bekerja di UMP. Selamat menjadi bidadari dunia dan syurga kepada your beautiful husband, Fairus. Untung lah dah kahwin. *Jealous*. Nanti kalau dapat anak, jangan lupa letak nama Khairul. Kalau letak nama Khairul, confirm anak tu akan jadi anak yang baik dan gila ah baik. Come on, I am a living prove here.

.



Ps: Best juga main kumpul-kumpul kad kahwin ni. Lagi best dari kahwin dengan orang yang ada Lamboghini. 





28 ulasan:

  1. uwahh. tahniah kat kawan tuh. Mr.K bila lagi???

    BalasPadam
  2. hei nama pgantin perempuan sama ngan nama dalam kad matrik aku. ingtkan aku yg kawin tadi

    BalasPadam
  3. untunglah mr k. hakhak. kad kawin dia cantik la! haha..

    khairul.. hurm.. sedap jugak nama tu.. bleh la letak kat anak nanti.. heheheh XD

    BalasPadam
  4. ayat last tu bt mak tersentap..ahahaha..tp mmg betul ar...sronok kn mengenali org yg x kenal...tp hati budi die baik..telus...

    BalasPadam
  5. Kadang2.. Individu yang pendiam lebih selesa menulis dari berkata-kata.. Komunikasi lisan dan bukan lisan punya takrifan tersendiri pada pemahaman individu lain.. (^_^)

    BalasPadam
  6. wah wah! nampak pesanan kat bawah tu macam sentap jerk...kih3~~

    BalasPadam
  7. slmat pngantin baru utk kakak naziha :) smoga perkahwinan kekal till jannah , insyaAllah .

    Mr K bila nk khwen ni? haha

    BalasPadam
  8. kaitan lamborghini ?

    BalasPadam
  9. husna barakah3 Mac 2012 7:10 PTG

    kenapeeeee bukan pasal lisa??? kenapeeee????
    tak sabar nak tengok mr K frust. hehe

    BalasPadam
  10. Perbandingan di bawah sekali adalah tidak relevan. harap maklum. huhu

    BalasPadam
  11. selamat pengantin baru la juga.. hehe

    hee.. klasik je aku tengok kad kahwin tu.. =)

    BalasPadam
  12. hai, tak abes meghoyan lg ker??? trime jerklh hakikat oiii

    BalasPadam
  13. adehh... bru nk hntaq email.. =='

    BalasPadam
  14. Selamat pengantin baru.. =)

    BalasPadam
  15. oh yo. ini je cerita?

    BalasPadam
  16. aisha_mohamad4 Mac 2012 2:49 PG

    motif entri?mr.k ekceli nak wish slmat pengantin baru kan lisa n yusry kan?kaver2 plak,hehe

    BalasPadam
  17. Kalau pompuan letak nama Diyana huhu

    BalasPadam
  18. Selamat pengantin baru jugak buat member lu yang 'petah bercakap' tu.. Bguslah. Orang yg khwin ni bgus, hehe!

    Tp Mr. K, bila nk wish Lisa Surihani?? :P

    BalasPadam
  19. skrg kad kawin cantik2 dan unik2 kan .. zaman akak jemput mulut je .. lebih afdal ;)

    BalasPadam
  20. Blog ko ni mengarut la dok...

    BalasPadam
  21. Nak tanya, encik khairul ni dah kahwin ke belum? confused. sorry, i'm new here

    BalasPadam
  22. apsal nama kat atas kad kawen tu yang sebelah mr kay tu kena cover? jeng3..

    BalasPadam
  23. Tasnim Miftahul? Sapa tu? cam ter read nama ni kat forum cari kat board gosip tempatan...

    Analisis Pakaian Lelaki dan Wanita

    http://www.facebook.com/pages/Analisis-Pakaian-Lelaki-dan-Wanita/174262589355305

    BalasPadam
  24. Salam.. tak nak buat entry pasal lisa ke? :P

    BalasPadam
  25. satu lagi masjid terbina......

    BalasPadam
  26. haa lah ♥CIK SHA♥ ek. napa mr kay nak ne cover yew..hehehehehe

    BalasPadam
  27. Seyes..Baru tengok entry ni. Asal leh terlepas tgok?-.-' Tetibe rase malu HAHA!


    Btw,

    Mr. K, bercinta pas kawen mmg best :)

    -tasnim-

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.