Selasa, 31 Julai 2012

For Single Ladies.

Assalamualaikum


Girls are like
apples on trees. The best
ones are at the top of the tree.
The boys don't want to reach for
the good ones because they are afraid
of falling and getting hurt. Instead, they
just get the rotten apples from the ground
that aren't as good, but easy. So the apples
at the top think something is wrong with
them, when in reality, they're amazing.
They just have to wait for the right
boy to come along, the one
who's brave enough
to climb
all the way
to the top
of the tree.

Well.... really? I mean... REALLY?







True story.



42 ulasan:

  1. apple sedap. lama tak makan. hiks

    BalasPadam
  2. hahaha..baru kengkunon nk tenangkan jiwa kan..terus jd stupid apple saja..

    BalasPadam
  3. jangan jadi stupid apple.. amboih susah tuh.. boleh kot jadi apple tapi apple yang duduk kat pokok bergoyang,, hahaha

    BalasPadam
  4. ada masa kiasan xjadi teladan kerana ditelan ke'modernity' zaman ..

    well, yeah . no one will fight for an apple if they can get the cheaper one with no ways .

    --there's no such things of 'SEJATI' in world now .

    sgt menakutkan utk mengakui bhwasanya dunia sekrg tiada keikhlasan ..... btw, still like dis quote..

    BalasPadam
  5. lawak plak..dont be a stupid apple..

    BalasPadam
  6. I'm not the top apple tree. I've worked for it...err yeke? but not that much...but I have faith in Allah...=)

    and one more thing is, I'm still young apple fruit...kikiki

    BalasPadam
  7. aku pernah fikir benda yg sama.

    cuma aku fikir agak kasar sikit.

    " kau adalah epal yg terbaik maka tak perlu kau gugurkan dirimu utk sebarangan lelaki.."

    tapi kalau kau dah menyombong sangat. sombong tak tentu hala x tentu pasal, itu yang lelaki tu baling je batu kat epal paling atas tu, tak pon ambil galah tolong jolokkan.

    epal yg baik tahu utk menggayakan kebaikannya, bukannya stay memegahkan diri di puncak pokok.

    well said mr. K.

    BalasPadam
  8. i'm a stupid apple. titik.

    BalasPadam
  9. aku takut nak kenal seorang lelaki lebih drpd kawan... bkn sbb ada kisah lampau yg teruk, tp sbb aq x pernah mncuba.. aq single je dr umur 1 hari smpaila nak masuk 18 tahun ni..

    BalasPadam
  10. I preferred to be single, dri bercinta sakan. :)

    BalasPadam
  11. an apple a day keep the doctor away.. :-)

    BalasPadam
  12. mungkin dari sudut pandangan kau, perempuan yang macam apple kat pokok tu perempuan yang suka berfantasi ada prince charming nak datang and whatsoever.

    tapi dari apa yang aku faham time mula2 terima kata2 ni, ialah perempuan ni sebenarnya dalam islam dah tinggikan martabat mereka. hak2 mereka diberi dalam islam. kalau dulu, perempuan dipulau, dihina, dirogol, dilayan sekadar memuaskan nafsu, dibunuh masa kecil, tapi sekarang tidak lagi setelah islam datang menaikkan taraf mereka. yang dimaksudkan dengan apple yang sanggup gugurkan diri tu ibarat permpuan yang kerana nak tarik perhatian lelaki, dorang sanggup dedahkan sebahagian tubuh mereka. dorang bersolek sampai berinci-inci tebal, dan mungkin ada yang sanggup menjual maruah. okay, tolak tepilah mereka yang dipaksa sebab tu bukan ibarat apple yang nak menggugurkan diri. tapi point yang nak disampaikan disini, lelaki yang hebat je nak menjadikan perempuan yang hebat sebagai isteri.

    cuba tanya kawan2 kau siapa yang nak berkahwin dengan perempuan bertudung labuh, menjaga pergaulan, berakhlak baik tu semua unless kalau mereka yang dalam hati nak berubah jadi baik dan mampu membimbing perempuan seperti itu di syurga? kalau ada, alhamdulillah. semoga dapat hidayah melalui perempuan tersebut.

    ni point berdasarkan fikrah aku. mungkin kalau kau tanya orang yang berfikrah barat, fikrah tradisional, mungkin jawapan yang kau terima berbeza.

    BalasPadam
  13. Mohon epal gigih taknak gugur sehingga masak terlalu ranum. Nanti jadi kougar pulak.

    BalasPadam
  14. Stupid apple never exist cause it's just an apple after all

    BalasPadam
  15. kdg2 tu bukannya nak mnyombong ke apa bila ada smeone to dtg. cuma m'nunggu seseorang yg pasti. n bukannya nk jdi stupid apple, juz hope yg d'tunggu yg d'one.klu tak da, insyaALLAH telah t'sedia d'syurga.huhu.

    BalasPadam
  16. hmmm...konklusinya...aku bukan epal. =P

    BalasPadam
  17. dont be a stupid apple, hahaha.. tapi aku pilih single dari bercinta x tentu pasal yg belum tentu lagi laki tu jadi pasangan hidup aku.. peace yaw!

    BalasPadam
  18. nk slim makan epal hijau

    BalasPadam
  19. epal kat atas skali pun blom tentu elok. silap haribulan jumpa yg berulat. epal kat bawah kdg2 berkualiti gak apa.

    BalasPadam
  20. yeah..good entry..best..n insyaAllah..:)

    BalasPadam
  21. lucky apple , orang berusaha datang petik . itu best .

    BalasPadam
  22. Ade kot yg berusaha petik apple tue.. InsyaAllah..

    BalasPadam
  23. So that's your opinion. mine would be quite different though..In fact, I find being single is the best so far.. xd runsing, kacau jiwa raga and stuff..free befriend with everyone..when that time comes pilih la..haha

    BalasPadam
  24. btol2... aku pon nk yg tu...

    tp ayat ko mcm ngah ngorat someone je ni.. hehehe

    BalasPadam
  25. jadi mangga epal jela ..hihi

    BalasPadam
  26. Totally agreed. Be an apple with a 'brain'. Hehe.

    BalasPadam
  27. Totally agreed. Be an apple with a 'brain'.

    BalasPadam
  28. eh,the rotten apples on the ground kan was once the apples on the top,or at least somewhere around the tree.. there's no way that the apples magically appears to be rotten on the ground..kan?kan? plus,its not like the apples get to pick where they will grow,it's fate..poor apple tu di stupid-kan.. xp

    BalasPadam
  29. apple? malas aku. jd manusia pun dh cukup penat.

    BalasPadam
  30. Theotherkhairul sayang fatinliyana honeykoyuki

    BalasPadam
  31. rasa mcm kena sepak pulak bca entri ni..

    tp xpe muda lagi..study dulu..haha

    BalasPadam
  32. says the man who chicken enough to climb a tree and can't even differentiate a good apple.. oops!!

    BalasPadam
  33. different people different opinion. :) nice entry

    BalasPadam
  34. Hehe.nice..jdi la umpma sebiji epal y cntik dipetik bila ia msk ranum, jgn pula mnjdi epal y jtuh mmbusuk sblum sempt dipetik....

    BalasPadam
  35. nice one... i really hate u and like you at the same time.... hahah..

    mmg allah dah tetapkn jodoh untuk masing2... tetapi kalau lah jodoh itu ditetapkn pada pertengahan umur anda, sudikah anda menunggu?...
    kalau lah wujud gadis diluar sana yang sanggup sabar menunggu, anda memang seorang yang tabah...

    lagipun, manusia tetap manusia, nafsu sentiasa wujud, kan..?

    BalasPadam
  36. Assalamualaikum.

    Adakalanya kita perlu percaya dan yakin pada jodoh yang ditetapkan Dia.

    Bagi perempuan, saya cuma mampu menasihatkan, mahalkan cintamu, bukan jual mahal.

    Besar bezanya :)

    BalasPadam
  37. stupit pun stupit laa.. yg penting epal hijau kegemaran I wkwkwkwk

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.