Selasa, 31 Julai 2012

For Single Ladies.

Assalamualaikum


Girls are like
apples on trees. The best
ones are at the top of the tree.
The boys don't want to reach for
the good ones because they are afraid
of falling and getting hurt. Instead, they
just get the rotten apples from the ground
that aren't as good, but easy. So the apples
at the top think something is wrong with
them, when in reality, they're amazing.
They just have to wait for the right
boy to come along, the one
who's brave enough
to climb
all the way
to the top
of the tree.

Well.... really? I mean... REALLY?







True story.



42 Comments:

BellaRose berkata...

apple sedap. lama tak makan. hiks

eszyamin berkata...

hahaha..baru kengkunon nk tenangkan jiwa kan..terus jd stupid apple saja..

aku HaniAsyira berkata...

jangan jadi stupid apple.. amboih susah tuh.. boleh kot jadi apple tapi apple yang duduk kat pokok bergoyang,, hahaha

yuma faima berkata...

ada masa kiasan xjadi teladan kerana ditelan ke'modernity' zaman ..

well, yeah . no one will fight for an apple if they can get the cheaper one with no ways .

--there's no such things of 'SEJATI' in world now .

sgt menakutkan utk mengakui bhwasanya dunia sekrg tiada keikhlasan ..... btw, still like dis quote..

KaiZeN berkata...

lawak plak..dont be a stupid apple..

Norashiqin Kamaruzaman berkata...

I'm not the top apple tree. I've worked for it...err yeke? but not that much...but I have faith in Allah...=)

and one more thing is, I'm still young apple fruit...kikiki

jejaka senja berkata...

aku pernah fikir benda yg sama.

cuma aku fikir agak kasar sikit.

" kau adalah epal yg terbaik maka tak perlu kau gugurkan dirimu utk sebarangan lelaki.."

tapi kalau kau dah menyombong sangat. sombong tak tentu hala x tentu pasal, itu yang lelaki tu baling je batu kat epal paling atas tu, tak pon ambil galah tolong jolokkan.

epal yg baik tahu utk menggayakan kebaikannya, bukannya stay memegahkan diri di puncak pokok.

well said mr. K.

Tanpa Nama berkata...

i'm a stupid apple. titik.

Hana berkata...

aku takut nak kenal seorang lelaki lebih drpd kawan... bkn sbb ada kisah lampau yg teruk, tp sbb aq x pernah mncuba.. aq single je dr umur 1 hari smpaila nak masuk 18 tahun ni..

Yusro Abd Fatah berkata...

I preferred to be single, dri bercinta sakan. :)

blog-tips-kurus berkata...

an apple a day keep the doctor away.. :-)

Hanis Razali berkata...

nanti jadi epal tua.haha

Innanie | Ariffin berkata...

insya-Allah... good entry

keli menari berkata...

Owh epal !

Jade Vendetta berkata...

stupid apple? Nice. Haha :D

YJ's berkata...

mungkin dari sudut pandangan kau, perempuan yang macam apple kat pokok tu perempuan yang suka berfantasi ada prince charming nak datang and whatsoever.

tapi dari apa yang aku faham time mula2 terima kata2 ni, ialah perempuan ni sebenarnya dalam islam dah tinggikan martabat mereka. hak2 mereka diberi dalam islam. kalau dulu, perempuan dipulau, dihina, dirogol, dilayan sekadar memuaskan nafsu, dibunuh masa kecil, tapi sekarang tidak lagi setelah islam datang menaikkan taraf mereka. yang dimaksudkan dengan apple yang sanggup gugurkan diri tu ibarat permpuan yang kerana nak tarik perhatian lelaki, dorang sanggup dedahkan sebahagian tubuh mereka. dorang bersolek sampai berinci-inci tebal, dan mungkin ada yang sanggup menjual maruah. okay, tolak tepilah mereka yang dipaksa sebab tu bukan ibarat apple yang nak menggugurkan diri. tapi point yang nak disampaikan disini, lelaki yang hebat je nak menjadikan perempuan yang hebat sebagai isteri.

cuba tanya kawan2 kau siapa yang nak berkahwin dengan perempuan bertudung labuh, menjaga pergaulan, berakhlak baik tu semua unless kalau mereka yang dalam hati nak berubah jadi baik dan mampu membimbing perempuan seperti itu di syurga? kalau ada, alhamdulillah. semoga dapat hidayah melalui perempuan tersebut.

ni point berdasarkan fikrah aku. mungkin kalau kau tanya orang yang berfikrah barat, fikrah tradisional, mungkin jawapan yang kau terima berbeza.

Hakim berkata...

Mohon epal gigih taknak gugur sehingga masak terlalu ranum. Nanti jadi kougar pulak.

Ashirah Ibrahim berkata...

Stupid apple never exist cause it's just an apple after all

insan pening berkata...

kdg2 tu bukannya nak mnyombong ke apa bila ada smeone to dtg. cuma m'nunggu seseorang yg pasti. n bukannya nk jdi stupid apple, juz hope yg d'tunggu yg d'one.klu tak da, insyaALLAH telah t'sedia d'syurga.huhu.

miranadia berkata...

hmmm...konklusinya...aku bukan epal. =P

airazulaikha berkata...

stupid apple.

Tanpa Nama berkata...

dont be a stupid apple, hahaha.. tapi aku pilih single dari bercinta x tentu pasal yg belum tentu lagi laki tu jadi pasangan hidup aku.. peace yaw!

ain't.dat.sweet berkata...

nk slim makan epal hijau

aswadz berkata...

epal kat atas skali pun blom tentu elok. silap haribulan jumpa yg berulat. epal kat bawah kdg2 berkualiti gak apa.

BuluMataPalsu berkata...

yeah..good entry..best..n insyaAllah..:)

ஜ miss klanika ஜ berkata...

lucky apple , orang berusaha datang petik . itu best .

♥ Cik Nur Elyana ♥ berkata...

Ade kot yg berusaha petik apple tue.. InsyaAllah..

MsCoffeeCat berkata...

So that's your opinion. mine would be quite different though..In fact, I find being single is the best so far.. xd runsing, kacau jiwa raga and stuff..free befriend with everyone..when that time comes pilih la..haha

zulhilmi tempoyak berkata...

btol2... aku pon nk yg tu...

tp ayat ko mcm ngah ngorat someone je ni.. hehehe

iris hunny berkata...

jadi mangga epal jela ..hihi

Scha Quantal Quetzal berkata...

Totally agreed. Be an apple with a 'brain'. Hehe.

Scha Quantal Quetzal berkata...

Totally agreed. Be an apple with a 'brain'.

CK berkata...

eh,the rotten apples on the ground kan was once the apples on the top,or at least somewhere around the tree.. there's no way that the apples magically appears to be rotten on the ground..kan?kan? plus,its not like the apples get to pick where they will grow,it's fate..poor apple tu di stupid-kan.. xp

Nadia Amat berkata...

apple? malas aku. jd manusia pun dh cukup penat.

Tanpa Nama berkata...

Theotherkhairul sayang fatinliyana honeykoyuki

Akue Achik berkata...

rasa mcm kena sepak pulak bca entri ni..

tp xpe muda lagi..study dulu..haha

intanpayung berkata...

says the man who chicken enough to climb a tree and can't even differentiate a good apple.. oops!!

Jane. P berkata...

different people different opinion. :) nice entry

Miss Tuah berkata...

Hehe.nice..jdi la umpma sebiji epal y cntik dipetik bila ia msk ranum, jgn pula mnjdi epal y jtuh mmbusuk sblum sempt dipetik....

Tendo Souji berkata...

nice one... i really hate u and like you at the same time.... hahah..

mmg allah dah tetapkn jodoh untuk masing2... tetapi kalau lah jodoh itu ditetapkn pada pertengahan umur anda, sudikah anda menunggu?...
kalau lah wujud gadis diluar sana yang sanggup sabar menunggu, anda memang seorang yang tabah...

lagipun, manusia tetap manusia, nafsu sentiasa wujud, kan..?

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum.

Adakalanya kita perlu percaya dan yakin pada jodoh yang ditetapkan Dia.

Bagi perempuan, saya cuma mampu menasihatkan, mahalkan cintamu, bukan jual mahal.

Besar bezanya :)

finn berkata...

stupit pun stupit laa.. yg penting epal hijau kegemaran I wkwkwkwk

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger